Bitcoin Forum
November 19, 2017, 06:57:36 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 ... 221 »
  Print  
Author Topic: Avalon ASIC users thread  (Read 432347 times)
loshia
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1610


View Profile
March 10, 2013, 06:41:58 AM
 #421

kaerf, what on earth are you trying to do? Your stats look fine. They report 67 Ghash/s. 3439 getworks indicate cgminer works on shares of an average difficulty of 428. There is no need to recompile cgminer.

I'm trying to run a BFL single from the avalon. I'm not messing with the avalon miner itself.

Just buy one Wr-842ND and do whatever you want. In current situation every minute downtime counts.

Please help the Led Boy aka Bicknellski to make us a nice Christmas led tree and pay WASP membership fee here:
https://bitcointalk.org/index.php?topic=643999.msg7191563#msg7191563
And remember Bicknellski is not collecting money from community;D
1511074656
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511074656

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511074656
Reply with quote  #2

1511074656
Report to moderator
1511074656
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511074656

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511074656
Reply with quote  #2

1511074656
Report to moderator
Join ICO Now A blockchain platform for effective freelancing
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1511074656
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511074656

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511074656
Reply with quote  #2

1511074656
Report to moderator
kaerf
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 624


View Profile
March 10, 2013, 06:53:12 AM
 #422

at the moment you need another cgminer instance. currently you can't reach your goal...

That IS what i'm doing. I've compiled a NEW version of cgminer for the 703n. And I'm trying to run a separate instance of cgminer. The avalon is still using the original version of cgminer.


Just buy one Wr-842ND and do whatever you want. In current situation every minute downtime counts.

Generally, I'm not shutting down my avalon. I compile cgminer on a separate linux machine, upload the binary and test. If the avalon cgminer hangs, it's a matter of seconds to restart the original cgminer process.
loshia
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1610


View Profile
March 10, 2013, 06:59:45 AM
 #423

at the moment you need another cgminer instance. currently you can't reach your goal...

That IS what i'm doing. I've compiled a NEW version of cgminer for the 703n. And I'm trying to run a separate instance of cgminer. The avalon is still using the original version of cgminer.


Just buy one Wr-842ND and do whatever you want. In current situation every minute downtime counts.

Generally, I'm not shutting down my avalon. I compile cgminer on a separate linux machine, upload the binary and test. If the avalon cgminer hangs, it's a matter of seconds to restart the original cgminer process.

ttyUSb is different from Avalon one right?
and binary name is different?
Maybe BFL cgminer is probing somehow USb com ports and fucks avalon sending it crap to see if this is BFL?

1. Disable hotplug in your cgminer BFL config
2. Kill avalon cgminer
3. Run BFL miner
4. Run Avalon Miner
But all that is damn stupid just buy another router
PS: You need just to ask Kano or someone which knows cgminer better and be 100% that when you run your BFL instance it is not sending crap to avalon to probe if it is BFL that is the problem as you are describing it

Please help the Led Boy aka Bicknellski to make us a nice Christmas led tree and pay WASP membership fee here:
https://bitcointalk.org/index.php?topic=643999.msg7191563#msg7191563
And remember Bicknellski is not collecting money from community;D
kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2268


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
March 10, 2013, 08:33:31 AM
 #424

The current Avalon code will ONLY work with an Avalon (not anything else) ... as I said when I first saw the code.
Yes you need to run two separate cgminers.
One with the Avalon only code (that doesn't support other devices ... unlike what Avalon said it would do ... not surprising at all) and one that is based on the current proper cgminer code.

I've no idea what the USB identification of an Avalon is ... I don't have one nor will I ever Smiley
If it overlaps with the BFL or MMQ device (same Vendor/Product as one of them) then yes there will be problems.
Unfortunate ...

Pool: https://kano.is Here on Bitcointalk: Forum BTC: 1KanoPb8cKYqNrswjaA8cRDk4FAS9eDMLU
FreeNode IRC: irc.freenode.net channel #kano.is Majority developer of the ckpool code
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with full block verification on all blocks - and NO empty blocks!
Luke-Jr
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2268



View Profile
March 10, 2013, 11:57:41 AM
 #425

I know the field is currently limited, but has anyone else tried to do some stupid shit like me and attempted to get a custom version of cgminer running on the avalon?

I compiled a new version of cgminer without avalon support but with bitforce support (since the avalon version of cgminer is incompatible with other hardware). Everything compiles, but when run it I get "BFL0: invalid nonce - HW error"

The post at https://forums.butterflylabs.com/fpga-single-minirig-support/266-bitforce-single-fails-2.html seems to point at some bad/incompatible usb issues. My avalon miner also tends to crash after I plug a bitforce into the usb hub.
Have you tried the BFGMiner Avalon firmware? This should work with both Avalon and BitForce devices.

kaerf
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 624


View Profile
March 12, 2013, 12:01:56 AM
 #426

and......the avalon has paid for itself in USD Grin (paying for itself in BTC will take a lot longer)

*high fives* avalon.
organofcorti
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2044


Poor impulse control.


View Profile WWW
March 12, 2013, 01:06:16 AM
 #427

and......the avalon has paid for itself in USD Grin (paying for itself in BTC will take a lot longer)

*high fives* avalon.

How long did that take?

Bitcoin network and pool analysis 12QxPHEuxDrs7mCyGSx1iVSozTwtquDB3r
follow @oocBlog for new post notifications
vdragon
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 196



View Profile WWW
March 12, 2013, 01:13:52 AM
 #428

4-5 days i guess, he is doing about 8 btc a day

My USB Erupter GROUP BUY https://bitcointalk.org/index.php?topic=252180.0

Hungary (south) based trader - accepting/sending bank transfers, also willing to meet in person
fcmatt
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1190



View Profile
March 12, 2013, 04:42:33 AM
 #429

and......the avalon has paid for itself in USD Grin (paying for itself in BTC will take a lot longer)

*high fives* avalon.

Congrats! You won the asic miner lottery!

██
█║█
║║║
║║║
█║█
██
'BTC MULTI-WALLET SOON'
▬▬▬▬ Download WHITEPAPER ▬▬▬▬

                    ▄██▄
                  ▄██████▄
                ▄██████████
              ▄██████████▀   ▄▄
            ▄██████████▀   ▄████▄
          ▄██████████▀    ████████▄
         ██████████▀      ▀████████
         ▀███████▀   ▄███▄  ▀████▀   ▄█▄
    ▄███▄  ▀███▀   ▄███████▄  ▀▀   ▄█████▄
  ▄███████▄      ▄██████████     ▄█████████
  █████████    ▄██████████▀    ▄██████████▀
   ▀█████▀   ▄██████████▀    ▄██████████▀
     ▀▀▀   ▄██████████▀    ▄██████████▀
          ██████████▀    ▄██████████▀
          ▀███████▀      █████████▀
            ▀███▀   ▄██▄  ▀█████▀
                  ▄██████▄  ▀▀▀
                  █████████
                   ▀█████▀
                     ▀▀▀
e i d o o
██

███▀▀
▐▐▌
▐▌
▐▌
▐▐▌
███▄▄
▀▀███
▐▌▌
▐▌
▐▌
▐▌▌
▄▄███
SolarSilver
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1118


View Profile
March 12, 2013, 10:27:42 AM
 #430

and......the avalon has paid for itself in USD Grin (paying for itself in BTC will take a lot longer)

*high fives* avalon.

How long did that take?
He paid about BTC 114 for the machine at the time (last week of September 2012)

The price in $USD is $USD 1359 ($USD 1299 + $USD 60 shipping), so 5 or 6 days at the current exchange the purchase breaks even in $USD if he mines about BTC 8 / day

The price in BTC is BTC 114, so unless difficulty skyrockets dramatically, a Batch #1 machine can break even in BTC in about 15 days.

Now..

for Batch #2, wave 0, a machine cost $USD 1500 or BTC 76.2 at the time
for Batch #2, wave 1, a machine cost $USD 1500 or BTC 56.45 at the time

Time will tell when these are delivered and what the $USD/BTC exchange is and more important difficulty. I hope they arrive before BFL starts shipping ;-)

DBordello
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 328


BTCPak.com - Exchange your Bitcoins for MP!


View Profile WWW
March 12, 2013, 08:21:32 PM
 #431

I would like to expose the API to external servers.

What is the proper way to add additional cgminer command line options?

Is there a config file somewhere?  I am tempted to edit /etc/init.d/cgminer

Thoughts?

www.BTCPak.com - Exchange your bitcoins for MP: Secure, Anonymous and Easy!
darkip
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 160


View Profile
March 12, 2013, 08:41:57 PM
 #432

Is there a config file somewhere?  I am tempted to edit /etc/init.d/cgminer
That's probably (I don't have my Avalons yet) what starts cgminer and seeing some other people post command lines, you should just be able to slap the usual API enabling / configuring arguments on there.


As a batch 2 buyer, my concerns lie with:

Quote from: Avalon's most recent email
A week before batch #2 is ready to ship, we will make an announcement to those who wish to trade-in their last generation units to sent in their units
Given there's been no announcement, I can only presume we're still over a week from the beginning of batch 2 shipping Sad
organofcorti
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2044


Poor impulse control.


View Profile WWW
March 12, 2013, 08:47:29 PM
 #433

and......the avalon has paid for itself in USD Grin (paying for itself in BTC will take a lot longer)

*high fives* avalon.

How long did that take?
He paid about BTC 114 for the machine at the time (last week of September 2012)

The price in $USD is $USD 1359 ($USD 1299 + $USD 60 shipping), so 5 or 6 days at the current exchange the purchase breaks even in $USD if he mines about BTC 8 / day

The price in BTC is BTC 114, so unless difficulty skyrockets dramatically, a Batch #1 machine can break even in BTC in about 15 days.

Now..

for Batch #2, wave 0, a machine cost $USD 1500 or BTC 76.2 at the time
for Batch #2, wave 1, a machine cost $USD 1500 or BTC 56.45 at the time

Time will tell when these are delivered and what the $USD/BTC exchange is and more important difficulty. I hope they arrive before BFL starts shipping ;-)



Thanks for the details, SolarSilver.

Bitcoin network and pool analysis 12QxPHEuxDrs7mCyGSx1iVSozTwtquDB3r
follow @oocBlog for new post notifications
kano
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2268


Linux since 1997 RedHat 4


View Profile
March 12, 2013, 10:25:27 PM
 #434

I would like to expose the API to external servers.

What is the proper way to add additional cgminer command line options?

Is there a config file somewhere?  I am tempted to edit /etc/init.d/cgminer

Thoughts?

https://bitcointalk.org/index.php?topic=140539.msg1603316#msg1603316

Pool: https://kano.is Here on Bitcointalk: Forum BTC: 1KanoPb8cKYqNrswjaA8cRDk4FAS9eDMLU
FreeNode IRC: irc.freenode.net channel #kano.is Majority developer of the ckpool code
Help keep Bitcoin secure by mining on pools with full block verification on all blocks - and NO empty blocks!
DBordello
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 328


BTCPak.com - Exchange your Bitcoins for MP!


View Profile WWW
March 12, 2013, 10:46:09 PM
 #435

I would like to expose the API to external servers.

What is the proper way to add additional cgminer command line options?

Is there a config file somewhere?  I am tempted to edit /etc/init.d/cgminer

Thoughts?

https://bitcointalk.org/index.php?topic=140539.msg1603316#msg1603316

For what it is worth, my /etc/init.d/cgminer had this line:

 PARAMS=" $DEVS $POOL1 $POOL2 $POOL3 --avalon-options 115200:24:10:45:282 -q --api-allow "W:0/0" --api-listen "

I changed --api-allow to be more restrictive.

www.BTCPak.com - Exchange your bitcoins for MP: Secure, Anonymous and Easy!
ewibit
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2100


View Profile
March 12, 2013, 11:50:21 PM
 #436

is this speed ok or are there only 2 mining:

Code:
Status            MHS5s          MinerCount     AsicCount
Alive            45621.57          24                  10

Luke-Jr
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2268



View Profile
March 12, 2013, 11:53:34 PM
 #437

is this speed ok or are there only 2 mining:

Code:
Status            MHS5s          MinerCount     AsicCount
Alive            45621.57          24                  10
This may be Avalon's broken GBT. If so, you have two options:
  • Use stratum Sad
  • Try out the BFGMiner firmware

ewibit
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2100


View Profile
March 13, 2013, 12:56:30 AM
 #438

now changed to a Stratum only pool:

Code:
   [Has Stratum] => true
   [Stratum Active] => true
   [Stratum URL] => xxx.com
   [Has GBT] => false
MHS av=44346.55
with the same hashrate  Huh
kaerf
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 624


View Profile
March 13, 2013, 01:26:00 AM
 #439

is this speed ok or are there only 2 mining:

Code:
Status            MHS5s          MinerCount     AsicCount
Alive            45621.57          24                  10



Looks very suspicious. You are running at approximately the speed of 2 modules, so maybe check the module connections. The counts are right, but I dunno if the UI is simply displaying the arguments passed to the miner or if cgminer actually detected 24 and 10.
ewibit
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2100


View Profile
March 13, 2013, 02:00:21 AM
 #440

uff.....
sweat on my front
it is ok now -> one big connector was not affiliated to the board.... 
now [MHS av] => 67838.47
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 ... 221 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!