Bitcoin Forum
November 19, 2017, 04:56:53 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 [59] 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 ... 221 »
  Print  
Author Topic: Avalon ASIC users thread  (Read 432461 times)
Elokane
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 850


Truth is a consensus among neurons www.synereo.com


View Profile WWW
June 23, 2013, 09:20:51 PM
 #1161

Can Avalons mine on P2Pool yet? I searched the thread and spotted only problems so far.

Has anyone managed to destroy a module yet by overclocking or are there really enough safeguards to disallow this? Smiley

Synereo: liberating the Internet from abusive business models.

Beware of he who would deny you access to information, for in his heart, he dreams himself your master.
<br>
1511110613
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511110613

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511110613
Reply with quote  #2

1511110613
Report to moderator
1511110613
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511110613

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511110613
Reply with quote  #2

1511110613
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
thorvald
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 242

Aa7kiQZaSRf7BDPvr3SUJyD7K63HEu6Tnt


View Profile
June 23, 2013, 10:12:35 PM
 #1162

Dc-Dc  TPS40193 max 20A
Chip max current is 2A
10x2A max =20A max 
it should be safe enough Cool
server
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 815


~\/~


View Profile
June 23, 2013, 10:33:34 PM
 #1163

Apparently I am not aloud to pull more than 5kwh

This is not normal. Typical Dutch homes have 1-3 main fuses of 25 Amps.
You can upgrade these to 3 x 35 Amps but then you have to pay 70 euro a month extra.

One 25A fuse allows usage of ~6000 W/h.
ebereon
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 475



View Profile
June 23, 2013, 10:49:54 PM
 #1164

Can Avalons mine on P2Pool yet? I searched the thread and spotted only problems so far.

Has anyone managed to destroy a module yet by overclocking or are there really enough safeguards to disallow this? Smiley
I tried some settings with p2pool but nothing. If I use the avalon branch and the start cgminer with --fix-protocol i get messages from p2pool like "Couldn't link returned work's merkle root with its handler. This should only happen if this process was recently restarted!"... So no success here :-(


You can destroy chips with high temperature. So if you want to overclock, make sure your temps are low like:



Here is my setup. The Avalons blow outsite the room in to a "roof room" ~1 meter hight, ~1.5 meter width, ~20 meter long:



To get my avalons stable I had to change the clock values to 36:xxx in /etc/init.d/cgminer. With the standard values from stromborn's firmware, the avalons restarted every 5-10minutes.

greets,
ebereon


██
█║█
║║║
║║║
█║█
██
'BTC MULTI-WALLET SOON'
▬▬▬▬ Download WHITEPAPER ▬▬▬▬

                    ▄██▄
                  ▄██████▄
                ▄██████████
              ▄██████████▀   ▄▄
            ▄██████████▀   ▄████▄
          ▄██████████▀    ████████▄
         ██████████▀      ▀████████
         ▀███████▀   ▄███▄  ▀████▀   ▄█▄
    ▄███▄  ▀███▀   ▄███████▄  ▀▀   ▄█████▄
  ▄███████▄      ▄██████████     ▄█████████
  █████████    ▄██████████▀    ▄██████████▀
   ▀█████▀   ▄██████████▀    ▄██████████▀
     ▀▀▀   ▄██████████▀    ▄██████████▀
          ██████████▀    ▄██████████▀
          ▀███████▀      █████████▀
            ▀███▀   ▄██▄  ▀█████▀
                  ▄██████▄  ▀▀▀
                  █████████
                   ▀█████▀
                     ▀▀▀
e i d o o
██

███▀▀
▐▐▌
▐▌
▐▌
▐▐▌
███▄▄
▀▀███
▐▌▌
▐▌
▐▌
▐▌▌
▄▄███
Elokane
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 850


Truth is a consensus among neurons www.synereo.com


View Profile WWW
June 23, 2013, 11:04:37 PM
 #1165

Sweet.


And now for a stupidly simple question: is there a way to initially configure the Miner for first use (connect to WiFi) without connecting a laptop directly? I don't have a comp-to-comp lan cable around.

Synereo: liberating the Internet from abusive business models.

Beware of he who would deny you access to information, for in his heart, he dreams himself your master.
<br>
SolarSilver
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1118


View Profile
June 23, 2013, 11:08:28 PM
 #1166

Sweet.


And now for a stupidly simple question: is there a way to initially configure the Miner for first use (connect to WiFi) without connecting a laptop directly? I don't have a comp-to-comp lan cable around.


The default network setup is:

LAN: fixed IP (192.168.0.100)
WWAN (wifi): DHCP

Not sure if it roams onto any wifi network available, but if you hook it up, and it gets a DHCP address, you can either figure out that IP address from your network router that issues DHCP or just guess it (or use nmap -sP) and surf to the Avalon

If the yellow light goes out, then it's hashing using the default cgminer config so you'll know if it gets online (takes about 30 seconds)
ebereon
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 475



View Profile
June 23, 2013, 11:11:31 PM
 #1167

Sweet.


And now for a stupidly simple question: is there a way to initially configure the Miner for first use (connect to WiFi) without connecting a laptop directly? I don't have a comp-to-comp lan cable around.

Just use a standard network cable. All network cards doing this automaticaly. No need of a "comp-to-comp" cable.

██
█║█
║║║
║║║
█║█
██
'BTC MULTI-WALLET SOON'
▬▬▬▬ Download WHITEPAPER ▬▬▬▬

                    ▄██▄
                  ▄██████▄
                ▄██████████
              ▄██████████▀   ▄▄
            ▄██████████▀   ▄████▄
          ▄██████████▀    ████████▄
         ██████████▀      ▀████████
         ▀███████▀   ▄███▄  ▀████▀   ▄█▄
    ▄███▄  ▀███▀   ▄███████▄  ▀▀   ▄█████▄
  ▄███████▄      ▄██████████     ▄█████████
  █████████    ▄██████████▀    ▄██████████▀
   ▀█████▀   ▄██████████▀    ▄██████████▀
     ▀▀▀   ▄██████████▀    ▄██████████▀
          ██████████▀    ▄██████████▀
          ▀███████▀      █████████▀
            ▀███▀   ▄██▄  ▀█████▀
                  ▄██████▄  ▀▀▀
                  █████████
                   ▀█████▀
                     ▀▀▀
e i d o o
██

███▀▀
▐▐▌
▐▌
▐▌
▐▐▌
███▄▄
▀▀███
▐▌▌
▐▌
▐▌
▐▌▌
▄▄███
elasticband
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1036


Nighty Night Don't Let The Trolls Bite Nom Nom Nom


View Profile
June 23, 2013, 11:12:23 PM
 #1168



To get my avalons stable I had to change the clock values to 36:xxx in /etc/init.d/cgminer. With the standard values from stromborn's firmware, the avalons restarted every 5-10minutes.

greets,
ebereon




are you still running stock psu on 365?
Elokane
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 850


Truth is a consensus among neurons www.synereo.com


View Profile WWW
June 23, 2013, 11:12:38 PM
 #1169

Oh really? Wasn't this a necessity in the olden days?

Synereo: liberating the Internet from abusive business models.

Beware of he who would deny you access to information, for in his heart, he dreams himself your master.
<br>
ProfMac
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 854



View Profile
June 23, 2013, 11:14:20 PM
 #1170

... Basically i've told the Mrs to ask me before she does anything with electric........ like cook, make a cup of tea, shower.... anything has to be checked with me first Smiley

What is plan B?

I try to be respectful and informed.
ebereon
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 475



View Profile
June 23, 2013, 11:17:10 PM
 #1171



To get my avalons stable I had to change the clock values to 36:xxx in /etc/init.d/cgminer. With the standard values from stromborn's firmware, the avalons restarted every 5-10minutes.

greets,
ebereon
are you still running stock psu on 365?

Yes, here is the powerdraw @Wall of both avalons:




1542W@Wall /2 with 80% effiziency = 616 Watt (stock PSU = 750 Watt). I see a buffer of 133 Watt  Wink

██
█║█
║║║
║║║
█║█
██
'BTC MULTI-WALLET SOON'
▬▬▬▬ Download WHITEPAPER ▬▬▬▬

                    ▄██▄
                  ▄██████▄
                ▄██████████
              ▄██████████▀   ▄▄
            ▄██████████▀   ▄████▄
          ▄██████████▀    ████████▄
         ██████████▀      ▀████████
         ▀███████▀   ▄███▄  ▀████▀   ▄█▄
    ▄███▄  ▀███▀   ▄███████▄  ▀▀   ▄█████▄
  ▄███████▄      ▄██████████     ▄█████████
  █████████    ▄██████████▀    ▄██████████▀
   ▀█████▀   ▄██████████▀    ▄██████████▀
     ▀▀▀   ▄██████████▀    ▄██████████▀
          ██████████▀    ▄██████████▀
          ▀███████▀      █████████▀
            ▀███▀   ▄██▄  ▀█████▀
                  ▄██████▄  ▀▀▀
                  █████████
                   ▀█████▀
                     ▀▀▀
e i d o o
██

███▀▀
▐▐▌
▐▌
▐▌
▐▐▌
███▄▄
▀▀███
▐▌▌
▐▌
▐▌
▐▌▌
▄▄███
elasticband
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1036


Nighty Night Don't Let The Trolls Bite Nom Nom Nom


View Profile
June 23, 2013, 11:25:07 PM
 #1172

what do your accepted, rejected and HW look like?

whats the formula for working out the real HW?
Elokane
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 850


Truth is a consensus among neurons www.synereo.com


View Profile WWW
June 23, 2013, 11:28:22 PM
 #1173

I've been out of the mining game for a while, since I decommissioned my 5870 farm -
Is there any reason not to mine feeless on ELIGIUS?

Synereo: liberating the Internet from abusive business models.

Beware of he who would deny you access to information, for in his heart, he dreams himself your master.
<br>
ebereon
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 475



View Profile
June 23, 2013, 11:30:31 PM
 #1174

what do your accepted, rejected and HW look like?

whats the formula for working out the real HW?
Well, I don't care.

My calculation is 365MH * 240chips = 87600MH/s ...200MH Loose  Cheesy

Edit: srry for my calculations hehe

██
█║█
║║║
║║║
█║█
██
'BTC MULTI-WALLET SOON'
▬▬▬▬ Download WHITEPAPER ▬▬▬▬

                    ▄██▄
                  ▄██████▄
                ▄██████████
              ▄██████████▀   ▄▄
            ▄██████████▀   ▄████▄
          ▄██████████▀    ████████▄
         ██████████▀      ▀████████
         ▀███████▀   ▄███▄  ▀████▀   ▄█▄
    ▄███▄  ▀███▀   ▄███████▄  ▀▀   ▄█████▄
  ▄███████▄      ▄██████████     ▄█████████
  █████████    ▄██████████▀    ▄██████████▀
   ▀█████▀   ▄██████████▀    ▄██████████▀
     ▀▀▀   ▄██████████▀    ▄██████████▀
          ██████████▀    ▄██████████▀
          ▀███████▀      █████████▀
            ▀███▀   ▄██▄  ▀█████▀
                  ▄██████▄  ▀▀▀
                  █████████
                   ▀█████▀
                     ▀▀▀
e i d o o
██

███▀▀
▐▐▌
▐▌
▐▌
▐▐▌
███▄▄
▀▀███
▐▌▌
▐▌
▐▌
▐▌▌
▄▄███
elasticband
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1036


Nighty Night Don't Let The Trolls Bite Nom Nom Nom


View Profile
June 23, 2013, 11:31:06 PM
 #1175

... Basically i've told the Mrs to ask me before she does anything with electric........ like cook, make a cup of tea, shower.... anything has to be checked with me first Smiley

What is plan B?


host some avalons on my friends spare house boat ;P
elasticband
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1036


Nighty Night Don't Let The Trolls Bite Nom Nom Nom


View Profile
June 23, 2013, 11:34:40 PM
 #1176

what do your accepted, rejected and HW look like?

whats the formula for working out the real HW?
Well, I don't care.

My calculation is 365MH * 240chips = 87600MH/s ...200MH Loose  Cheesy

Edit: srry for my calculations hehe

345 x 240 = 82800 - 82130.28 = 669.72MH


temp 1 = 25
temp 2 = 41
temp 3 = 44
ebereon
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 475



View Profile
June 23, 2013, 11:36:23 PM
 #1177

what do your accepted, rejected and HW look like?

whats the formula for working out the real HW?
Well, I don't care.

My calculation is 365MH * 240chips = 87600MH/s ...200MH Loose  Cheesy

Edit: srry for my calculations hehe

345 x 240 = 82800 - 82130.28 = 669.72MH
hmm, what temps do you have?

██
█║█
║║║
║║║
█║█
██
'BTC MULTI-WALLET SOON'
▬▬▬▬ Download WHITEPAPER ▬▬▬▬

                    ▄██▄
                  ▄██████▄
                ▄██████████
              ▄██████████▀   ▄▄
            ▄██████████▀   ▄████▄
          ▄██████████▀    ████████▄
         ██████████▀      ▀████████
         ▀███████▀   ▄███▄  ▀████▀   ▄█▄
    ▄███▄  ▀███▀   ▄███████▄  ▀▀   ▄█████▄
  ▄███████▄      ▄██████████     ▄█████████
  █████████    ▄██████████▀    ▄██████████▀
   ▀█████▀   ▄██████████▀    ▄██████████▀
     ▀▀▀   ▄██████████▀    ▄██████████▀
          ██████████▀    ▄██████████▀
          ▀███████▀      █████████▀
            ▀███▀   ▄██▄  ▀█████▀
                  ▄██████▄  ▀▀▀
                  █████████
                   ▀█████▀
                     ▀▀▀
e i d o o
██

███▀▀
▐▐▌
▐▌
▐▌
▐▐▌
███▄▄
▀▀███
▐▌▌
▐▌
▐▌
▐▌▌
▄▄███
ebereon
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 475



View Profile
June 23, 2013, 11:39:25 PM
 #1178

With 43°C+ I got a huge of HW's, but since I changed my setup (blow outsite the room) temps gone down to 38°C and much less HW's.

██
█║█
║║║
║║║
█║█
██
'BTC MULTI-WALLET SOON'
▬▬▬▬ Download WHITEPAPER ▬▬▬▬

                    ▄██▄
                  ▄██████▄
                ▄██████████
              ▄██████████▀   ▄▄
            ▄██████████▀   ▄████▄
          ▄██████████▀    ████████▄
         ██████████▀      ▀████████
         ▀███████▀   ▄███▄  ▀████▀   ▄█▄
    ▄███▄  ▀███▀   ▄███████▄  ▀▀   ▄█████▄
  ▄███████▄      ▄██████████     ▄█████████
  █████████    ▄██████████▀    ▄██████████▀
   ▀█████▀   ▄██████████▀    ▄██████████▀
     ▀▀▀   ▄██████████▀    ▄██████████▀
          ██████████▀    ▄██████████▀
          ▀███████▀      █████████▀
            ▀███▀   ▄██▄  ▀█████▀
                  ▄██████▄  ▀▀▀
                  █████████
                   ▀█████▀
                     ▀▀▀
e i d o o
██

███▀▀
▐▐▌
▐▌
▐▌
▐▐▌
███▄▄
▀▀███
▐▌▌
▐▌
▐▌
▐▌▌
▄▄███
SolarSilver
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1118


View Profile
June 23, 2013, 11:40:20 PM
 #1179

Just use a standard network cable. All network cards doing this automaticaly. No need of a "comp-to-comp" cable.

Auto-MDIX is only mandatory for gigabit ethernet chipsets but available on many newer 100 Mbit chipset too

Oh really? Wasn't this a necessity in the olden days?

Yes you needed an ethernet cross cable

These days just try it with a regular cable, if the link light comes up, it will work fine
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2338


Ruu \o/


View Profile WWW
June 23, 2013, 11:44:07 PM
 #1180

The option to donate some of the hash rate (%) to the developers was not added , this also must be added
As I've said numerous times before - this proved to be a very controversial and at times unpopular feature and was very poorly subscribed previously.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
ZERO FEE Pooled mining at ckpool.org 1% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
Pages: « 1 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 [59] 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 ... 221 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!