Bitcoin Forum
August 21, 2018, 02:04:13 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.16.2  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 [66] 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 »
  Print  
Author Topic: GekkoScience 2Pac BM1384 Stickminer Official Support Thread  (Read 144789 times)
This is a self-moderated topic. If you do not want to be moderated by the person who started this topic, create a new topic.
AntiWire
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 6
Merit: 0


View Profile
December 30, 2017, 05:22:04 PM
 #1301

And like I told you when you emailed, you need to look up how to assign Minera to use a custom cgminer. I'm pretty sure that process has been described three or four times in this thread.

I have moved the compiled cgminer to the custom folder and selected it on the webui but I still run into this problem.

There are a couple of anomalies in your picture that suggests you didn't read the first post on this thread.
Start from the top to get the right software then when you get to the bottom you'll get some troubleshooting steps.
Don't skip the top.

I have followed twice now and still running into the same issue.


My minera log: https://pastebin.com/LRX81Xse
1534860253
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1534860253

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1534860253
Reply with quote  #2

1534860253
Report to moderator
1534860253
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1534860253

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1534860253
Reply with quote  #2

1534860253
Report to moderator
BOUNTY PORTALS
BLOG
WHERE BOUNTY MANAGEMENT
MEETS AUTOMATION
SIGNATURE CAMPAIGNS
TWITTER
FACEBOOK
MEDIA CAMPAIGNS
AND MORE!
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1534860253
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1534860253

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1534860253
Reply with quote  #2

1534860253
Report to moderator
1534860253
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1534860253

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1534860253
Reply with quote  #2

1534860253
Report to moderator
1534860253
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1534860253

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1534860253
Reply with quote  #2

1534860253
Report to moderator
sidehack
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1792
Merit: 1126

Curmudgeonly hardware guy


View Profile
December 30, 2017, 05:36:22 PM
 #1302

Maybe your hub sucks.

vh
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 603
Merit: 552


View Profile
December 30, 2017, 05:39:06 PM
 #1303

4.9.2 = incorrect software for 2pac.
drop minera and use the instruction on the first post so you can sort things out on the pi and its peripherals.

AntiWire
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 6
Merit: 0


View Profile
December 30, 2017, 05:43:06 PM
 #1304

Maybe your hub sucks.

Hello I found the issue.

I set --gekko-2pac-freq 150 and I guess the sticks can't handle it, so when I set it to --gekko-2pac-freq 50 it started hashing.

What freq is the stick suppose to run on?
sidehack
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1792
Merit: 1126

Curmudgeonly hardware guy


View Profile
December 30, 2017, 06:24:54 PM
 #1305

Stock is 100MHz. Stock voltage should be good for 150-175MHz but note they pull 4W at 100MHz so more like 6-7W at higher speeds. If your hub can't handle more than 1A to a port you'll have trouble. If you're plugging the stick directly into a Pi's port it definitely can't handle it.

AntiWire
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 6
Merit: 0


View Profile
December 30, 2017, 07:29:36 PM
 #1306

Stock is 100MHz. Stock voltage should be good for 150-175MHz but note they pull 4W at 100MHz so more like 6-7W at higher speeds. If your hub can't handle more than 1A to a port you'll have trouble. If you're plugging the stick directly into a Pi's port it definitely can't handle it.

I just did --gekko-2pac-freq 100 and it went to 0 hashes.

 The max it can go is --gekko-2pac-freq 80 as far I get
sidehack
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1792
Merit: 1126

Curmudgeonly hardware guy


View Profile
December 30, 2017, 07:31:27 PM
 #1307

Yep, your hub sucks.

AntiWire
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 6
Merit: 0


View Profile
December 30, 2017, 07:46:05 PM
 #1308

Yep, your hub sucks.

Forgot to mention that I am directly connected to the raspberry pi.
sidehack
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1792
Merit: 1126

Curmudgeonly hardware guy


View Profile
December 30, 2017, 08:08:20 PM
 #1309

If you're plugging the stick directly into a Pi's port it definitely can't handle it.

AntiWire
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 6
Merit: 0


View Profile
December 30, 2017, 08:18:18 PM
 #1310

If you're plugging the stick directly into a Pi's port it definitely can't handle it.

I'm saying I directly put it in my raspberry pi and its only able to handle 80, anything higher makes it do 0 hashes.
sidehack
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1792
Merit: 1126

Curmudgeonly hardware guy


View Profile
December 30, 2017, 08:34:13 PM
 #1311

Right, and I'm saying that's entirely expected because the Pi's ports are current-limited and the whole thing's being sourced from a weak-sauce micro jack. Page one, post 10:

Might I suggest adding a note for Raspberry Pi users that is is EXTREMELY HIGHLY suggested to use a powered hub and not the Pi's USB ports directly....  They have trouble even supplying enough current to a portable USB self-powered HDD... let alone a stickminer =)   I don't want to see people with unnecessary troubles related to this =)

Nonce57
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 4
Merit: 0


View Profile
December 31, 2017, 04:12:36 PM
 #1312

Hi, folks
Yes I am a newbie mining excited with a GPU in my beaten up Pavilion.  It's been so fun to hear coin dropping sound whenever my lazy digging accepted as "prof of works".  So here I am joined the forum for mother of layman's asic revolution; Gekkoscience from Sidehack, Great works!

I got all the plan laid out to seriously mud myself and the first challenge is to get Gekko 2PACs to start and here is what I took from reading the board:

"2Pac sticks are $30 apiece for any quantity. For the sake of simplicity, I'll charge a flat $10 on shipping for all US orders. If you're interested in purchasing, PM me here or email sales@gekkoscience.com with quantity, shipping address and desired payment method."

This was posted 2016 and I wonder if it is still correct.
If it is not, can anyone guide me to submit order of small quantity US shipping?

I didn't want to bother Sidehack directly for he must be one of the busiest person on earth these days.
Thanks to all in advance.

 

 
dinofire
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 1
Merit: 0


View Profile
December 31, 2017, 06:14:32 PM
 #1313

Hello,

Despite days of trying, I can't seem to get my Raspberry Pi to recognize the 2Pac I have installed.  It is on a powered USB hub, and there's just one of them.  I have followed the instructions on Page 1 of this valuable thread to the letter, and at least part of my problem is that cgminer does not enable the gekko despiter the --enable-gekko command in the ./autogen.sh step.  Here's what I get:

Antminer.S1.Bitmain..: Disabled
  Antminer.S2.Bitmain..: Disabled
  Antminer.S3.Bitmain..: Disabled
  Avalon.ASICs.........: Disabled
  Avalon2.ASICs........: Disabled
  Avalon4.ASICs........: Disabled
  Avalon7.ASICs........: Disabled
  Avalon miner.ASICs...: Disabled
  BlackArrowMinion.ASIC: Disabled
  BlackArrow.ASICs.....: Disabled
  BFL.ASICs............: Disabled
  BitForce.FPGAs.......: Disabled
  BitFury.ASICs........: Disabled
  BitFury16.ASICs......: Disabled
  BlockErupter.ASICs...: Disabled
  Cointerra.ASICs......: Disabled
  Spond-sp10.ASICs.....: Disabled
  Spond-sp30.ASICs.....: Disabled
  Bitmine-A1.ASICs.....: Disabled
  Drillbit.BitFury.....: Disabled
  Hashfast.ASICs.......: Disabled
  Hashratio.ASICs......: Disabled
  Icarus.ASICs/FPGAs...: Disabled
  Klondike.ASICs.......: Disabled
  KnC.ASICs............: Disabled
  ModMiner.FPGAs.......: Disabled

configure: error: No mining devices configured in
pi@raspberrypi:~/git/vthoang/cgminer $

I know it's probably something really basic, but any ideas are most welcome.
DKirk
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 61
Merit: 0


View Profile
December 31, 2017, 06:16:27 PM
 #1314

Hi, folks
Yes I am a newbie mining excited with a GPU in my beaten up Pavilion.  It's been so fun to hear coin dropping sound whenever my lazy digging accepted as "prof of works".  So here I am joined the forum for mother of layman's asic revolution; Gekkoscience from Sidehack, Great works!

I got all the plan laid out to seriously mud myself and the first challenge is to get Gekko 2PACs to start and here is what I took from reading the board:

"2Pac sticks are $30 apiece for any quantity. For the sake of simplicity, I'll charge a flat $10 on shipping for all US orders. If you're interested in purchasing, PM me here or email sales@gekkoscience.com with quantity, shipping address and desired payment method."

This was posted 2016 and I wonder if it is still correct.
If it is not, can anyone guide me to submit order of small quantity US shipping?

I didn't want to bother Sidehack directly for he must be one of the busiest person on earth these days.
Thanks to all in advance.

Maybe if you PM sidehack and get on the list for "seconds" sticks, but as of right now I am not aware of any place to get them for anywhere near the original price. There is a link to the thread where he talks about the seconds in his sig block if I remember correctly.

I love lamp
vh
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 603
Merit: 552


View Profile
December 31, 2017, 09:49:07 PM
 #1315


at least part of my problem is that cgminer does not enable the gekko despiter the --enable-gekko command in the ./autogen.sh step. 


if you are not copying and pasting, double check your typing.

on the RPi3 here's the trailing end i just grabbed a few minutes ago from running:
Code:
git clone https://github.com/vthoang/cgminer.git
cd cgminer
CFLAGS="-O2" ./autogen.sh --enable-gekko

Code:
...

------------------------------------------------------------------------
cgminer 4.10.0
------------------------------------------------------------------------


Configuration Options Summary:

  libcurl(GBT).: Enabled: -lcurl
  libsystemd...........: Disabled
  curses.TUI...........: FOUND: -lncurses

  Antminer.S1.Bitmain..: Disabled
  Antminer.S2.Bitmain..: Disabled
  Antminer.S3.Bitmain..: Disabled
  Avalon.ASICs.........: Disabled
  Avalon2.ASICs........: Disabled
  Avalon4.ASICs........: Disabled
  Avalon7.ASICs........: Disabled
  Avalon miner.ASICs...: Disabled
  BlackArrowMinion.ASIC: Disabled
  BlackArrow.ASICs.....: Disabled
  BFL.ASICs............: Disabled
  BitForce.FPGAs.......: Disabled
  BitFury.ASICs........: Disabled
  BitFury16.ASICs......: Disabled
  BlockErupter.ASICs...: Disabled
  GekkoScience.ASICs...: Enabled
  Cointerra.ASICs......: Disabled
  Spond-sp10.ASICs.....: Disabled
  Spond-sp30.ASICs.....: Disabled
  Bitmine-A1.ASICs.....: Disabled
  Drillbit.BitFury.....: Disabled
  Hashfast.ASICs.......: Disabled
  Hashratio.ASICs......: Disabled
  Icarus.ASICs/FPGAs...: Disabled
  Klondike.ASICs.......: Disabled
  KnC.ASICs............: Disabled
  ModMiner.FPGAs.......: Disabled

Compilation............: make (or gmake)
  CPPFLAGS.............:
  CFLAGS...............: -O2
  LDFLAGS..............:  -lpthread
  LDADD................: -ldl -lcurl   compat/jansson-2.9/src/.libs/libjansson.a -lpthread    -lm -lusb-1.0  -lrt

Installation...........: make install (as root if needed, with 'su' or 'sudo')
  prefix...............: /usr/local

GEBucky
Copper Member
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 99
Merit: 1


View Profile
January 02, 2018, 03:15:45 AM
 #1316


 [2017-12-08 20:57:05.775] GekkoScience detect (253:7) failed to initialise (incorrect device?), resetting
 [2017-12-08 20:57:05.775] failed usb_init
 [2017-12-08 20:57:06.221] No devices detected!
 [2017-12-08 20:57:06.221] Waiting for USB hotplug devices or press q to quit
 etc.

did you at any time install any USB to serial drivers? For example for Moonlander 2 (Silicon Labs?). Are you using or previously used any other USB ASICs on your workstation? I got this error on my mac after I installed Silicon Labs for my scrypt Moonlander 2 USB ASIC. Couldn't use Gekko 2Pac and jstefano Moonlander 2 on the same workstation at the same time unfortunately. May be possible, but I haven't looked into it much.

Verified you can not have Moonlander installed on Mac and run Gekko CGMiner under the Mac OS. That said, i am running Parallels with windows running the 2pacs and the host OSX running Moonlanders. No problems at all. Cheaper than buying a new machine. You can just tell Parallels which devices to autodetect and which to leave to the Mac. I have 6 of each running no problem. The 2pacs are at 200 with a fan. Get a zombie or two a day - have the hub setup on a wemo plug so can just restart it remotely as Windows isn't nearly as elegant in handling devices, hence the restart. When I run running the 2Pacs under OSX natively, CGMiner would automatically restart a zombie after a few minutes. No such luck with Windows unless I am missing something. There was about 10 hours of my life I will never get back trying to figure out why the 2Pacs wouldn't run after Moonlander install. $49 is pretty cheap fix (I already have a Windows VM) though.
[/quote]
the_electronrancher
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 98
Merit: 4


View Profile
January 02, 2018, 04:28:16 AM
 #1317

if you are not copying and pasting, double check your typing.

on the RPi3 here's the trailing end i just grabbed a few minutes ago from running:
Code:
git clone https://github.com/vthoang/cgminer.git
cd cgminer
CFLAGS="-O2" ./autogen.sh --enable-gekko


Wanted to see if this worked on a stock rpi3, it did not on stock.  For the benefit of the unfamiliar and those who dont readme README's.

From a completely fresh Rpi install I needed to

Code:
sudo apt-get update
sudo apt-get install autoconf libusb-1.0-0-dev libcurl4-openssl-dev libncurses5-dev libusb-1.0-0-dev libudev-dev
sudo make install
sudo usermod -G plugdev -a `pi`
sudo cp 01-cgminer.rules /etc/udev/rules.d/
sudo reboot

then just run cgminer.  I use a conf file so my command was
Code:
cgminer -c cgminer.conf

You can also use the command line if you like typing long strings of shit over and over

The above sequence worked perfectly on a stock pi 3 with the current (Raspbian Stretch) image file.  

Just FYI for the googlers later


vh
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 603
Merit: 552


View Profile
January 02, 2018, 05:40:30 AM
 #1318


Wanted to see if this worked on a stock rpi3, it did not on stock.  For the benefit of the unfamiliar and those who dont readme README's.


the example was specifically for dinofire to compare difference in his autogen.sh output
working raspberry pi instructions are on the first post.

der_wasi
Member
**
Offline Offline

Activity: 111
Merit: 10


View Profile WWW
January 02, 2018, 10:40:41 AM
 #1319

Hello,
I´m just trying to overclock my two 2Pacs a little more. I´m using one (instead of two) sticks on one 30 W hub. So the power supply shouldn´t be the bottleneck any more.
Now I´m working on the cooling. Does it make sense to buy another heat sink? Maybe like this one?
http://www.ntodesignsinc.com/product/gekkoscience-2pac-rev2-heat-sink/
Is copper a better material here? I´m still using the arctic breeze fan. I went up to 350 MHz now and you can still touch the heatsink with your fingers without getting burned. I´m just wondering if a new heatsink would be enough for now or if I have to exchange the fan into a more powerful one.

Logicdropper
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 1
Merit: 0


View Profile
January 03, 2018, 03:16:57 AM
 #1320

I own 3 2-pacs and I'm having trouble getting them all to work at the same time. I have a Saberent HB-U14P usb hub. They all work fine individually, but when plugged into the hub, only 1 or 2 will work at the same time and the other turns zombie. Re-inserting means the other 2 will be disabled and only the re-inserted one will be hashing. Any tips?
Pages: « 1 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 [66] 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!