Bitcoin Forum
October 17, 2018, 11:53:32 PM *
News: Make sure you are not using versions of Bitcoin Core other than 0.17.0 [Torrent], 0.16.3, 0.15.2, or 0.14.3. More info.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 »  All
  Print  
Author Topic: lolMiner 0.5 AMD Equihash Miner, Update: Sep 25th: More Speed & AION Mining  (Read 12808 times)
joeykolb
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 26
Merit: 0


View Profile
August 25, 2018, 08:02:57 AM
 #181

 i wish that minexcoin 96.5 works with  btg hashrates

pls make the 96.5 to work the same as the 144 for rx's

1539820412
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1539820412

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1539820412
Reply with quote  #2

1539820412
Report to moderator
1539820412
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1539820412

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1539820412
Reply with quote  #2

1539820412
Report to moderator
1539820412
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1539820412

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1539820412
Reply with quote  #2

1539820412
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1539820412
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1539820412

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1539820412
Reply with quote  #2

1539820412
Report to moderator
BigHarryArmsi
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 72
Merit: 0


View Profile
August 26, 2018, 05:36:32 AM
 #182

your miner won't allow me to edit the config file. I had it running once and now it will not restart. If I DL a new copy it runs fine but it won't allow me to edit the config file. when I try to cut your sample config and try to paste mine in it's place it always pastes in your sample again. any answers?
notsure85
Member
**
Offline Offline

Activity: 97
Merit: 10


View Profile
August 26, 2018, 12:28:26 PM
 #183

how about 192/7 zero support?
Lolliedieb
Member
**
Offline Offline

Activity: 222
Merit: 21


View Profile
August 26, 2018, 02:59:07 PM
 #184

your miner won't allow me to edit the config file. I had it running once and now it will not restart. If I DL a new copy it runs fine but it won't allow me to edit the config file. when I try to cut your sample config and try to paste mine in it's place it always pastes in your sample again. any answers?

Wtf... thats strange. The miner never writes ti the file. You unziped and then opend in text edit? When you save tten it should be saved and modified, everything else would surprise me!

how about 192/7 zero support?

Comming within next 4 days Cheesy Code just entered testing Smiley
i wish that minexcoin 96.5 works with  btg hashrates

pls make the 96.5 to work the same as the 144 for rx's


I think you mean scaled by 1000 ^^ RX 580 does 20 to 22 sol/s on 144/5 but 11000 to 12000 on 96/5 ^^
Expected is 96/5 to be approx 400 to 500x faster then 144/5 from theory. That fits pretty well Wink
joeykolb
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 26
Merit: 0


View Profile
August 26, 2018, 03:35:26 PM
 #185

yeah , 13000 sols with rx 580 , at mining pool shws  13 mega/sols,
and with 144.5 shows 22 mega/sols..
notsure85
Member
**
Offline Offline

Activity: 97
Merit: 10


View Profile
August 26, 2018, 04:54:07 PM
 #186



how about 192/7 zero support?

Comming within next 4 days Cheesy Code just entered testing Smiley


Awesome news!
I hope its gonna be faster than old optiminer
Elange
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 48
Merit: 0


View Profile
August 26, 2018, 11:26:01 PM
 #187

For me only equihash96 is working on NVidia cards under Linux.

For equihash144 I get this msg:

lolMiner is configured to mine Bitcoin Gold(BTG), Equihash 144.5
Setup Miner...
Using device with id 0 (GeForce GTX 1060 3GB)
Using device with id 1 (GeForce GTX 1060 3GB)
Using device with id 2 (GeForce GTX 1060 3GB)
Using device with id 3 (GeForce GTX 1060 3GB)
Using device with id 4 (GeForce GTX 1060 3GB)
Using device with id 5 (GeForce GTX 1060 3GB)
Warning: Your device with id 0 is currently not supported by lolMiner or by the specific algorithm you selected.
Warning: Your device with id 1 is currently not supported by lolMiner or by the specific algorithm you selected.
Warning: Your device with id 2 is currently not supported by lolMiner or by the specific algorithm you selected.
Warning: Your device with id 3 is currently not supported by lolMiner or by the specific algorithm you selected.
Warning: Your device with id 4 is currently not supported by lolMiner or by the specific algorithm you selected.
Warning: Your device with id 5 is currently not supported by lolMiner or by the specific algorithm you selected.
CjMapope
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1218
Merit: 1026



View Profile
August 27, 2018, 03:27:00 AM
 #188

For me only equihash96 is working on NVidia cards under Linux.

For equihash144 I get this msg:

lolMiner is configured to mine Bitcoin Gold(BTG), Equihash 144.5
Setup Miner...
Using device with id 0 (GeForce GTX 1060 3GB)
Using device with id 1 (GeForce GTX 1060 3GB)
Using device with id 2 (GeForce GTX 1060 3GB)
Using device with id 3 (GeForce GTX 1060 3GB)
Using device with id 4 (GeForce GTX 1060 3GB)
Using device with id 5 (GeForce GTX 1060 3GB)
Warning: Your device with id 0 is currently not supported by lolMiner or by the specific algorithm you selected.
Warning: Your device with id 1 is currently not supported by lolMiner or by the specific algorithm you selected.
Warning: Your device with id 2 is currently not supported by lolMiner or by the specific algorithm you selected.
Warning: Your device with id 3 is currently not supported by lolMiner or by the specific algorithm you selected.
Warning: Your device with id 4 is currently not supported by lolMiner or by the specific algorithm you selected.
Warning: Your device with id 5 is currently not supported by lolMiner or by the specific algorithm you selected.



as far as i know, you cant use 3gb cards on that specific algo on this specific miner Wink  (4gb+)
so its working as intended technically

~Trading Battle.net shop items for Crypto, PM for details~
~Open Source is just another buzzword if you cant read the code~
~https://hiveos.farm?ref=2469~
restless
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1104
Merit: 1000


View Profile
August 27, 2018, 10:49:18 AM
 #189

3GB radeons (7950+) do work with 144.5
Elange
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 48
Merit: 0


View Profile
August 27, 2018, 10:54:51 AM
 #190

For me only equihash96 is working on NVidia cards under Linux.

For equihash144 I get this msg:

lolMiner is configured to mine Bitcoin Gold(BTG), Equihash 144.5
Setup Miner...
Using device with id 0 (GeForce GTX 1060 3GB)
Using device with id 1 (GeForce GTX 1060 3GB)
Using device with id 2 (GeForce GTX 1060 3GB)
Using device with id 3 (GeForce GTX 1060 3GB)
Using device with id 4 (GeForce GTX 1060 3GB)
Using device with id 5 (GeForce GTX 1060 3GB)
Warning: Your device with id 0 is currently not supported by lolMiner or by the specific algorithm you selected.
Warning: Your device with id 1 is currently not supported by lolMiner or by the specific algorithm you selected.
Warning: Your device with id 2 is currently not supported by lolMiner or by the specific algorithm you selected.
Warning: Your device with id 3 is currently not supported by lolMiner or by the specific algorithm you selected.
Warning: Your device with id 4 is currently not supported by lolMiner or by the specific algorithm you selected.
Warning: Your device with id 5 is currently not supported by lolMiner or by the specific algorithm you selected.



as far as i know, you cant use 3gb cards on that specific algo on this specific miner Wink  (4gb+)
so its working as intended technically


It's not working on GTX980 4GB cards either. Same error msg.

Also note, equihash 144 is using less than 2GB RAM. It's the 192 that uses 2+ GBs.
Lolliedieb
Member
**
Offline Offline

Activity: 222
Merit: 21


View Profile
August 27, 2018, 01:37:38 PM
 #191

Awesome news!
I hope its gonna be faster than old optiminer

Depends a bit ... it closes the gap between 4G and 8G cards. Atm my code uses 3.6G and does on average 12.7 sol/s on a RX 580 4G (headless) - the 8G model will only be barely faster, maybe 13 sol/s. I think this is not so bad compared to optiminer ^^


For me only equihash96 is working on NVidia cards under Linux.

For equihash144 I get this msg:

lolMiner is configured to mine Bitcoin Gold(BTG), Equihash 144.5
Setup Miner...
Using device with id 0 (GeForce GTX 1060 3GB)
Using device with id 1 (GeForce GTX 1060 3GB)
Using device with id 2 (GeForce GTX 1060 3GB)
Using device with id 3 (GeForce GTX 1060 3GB)
Using device with id 4 (GeForce GTX 1060 3GB)
Using device with id 5 (GeForce GTX 1060 3GB)
Warning: Your device with id 0 is currently not supported by lolMiner or by the specific algorithm you selected.
Warning: Your device with id 1 is currently not supported by lolMiner or by the specific algorithm you selected.
Warning: Your device with id 2 is currently not supported by lolMiner or by the specific algorithm you selected.
Warning: Your device with id 3 is currently not supported by lolMiner or by the specific algorithm you selected.
Warning: Your device with id 4 is currently not supported by lolMiner or by the specific algorithm you selected.
Warning: Your device with id 5 is currently not supported by lolMiner or by the specific algorithm you selected.



as far as i know, you cant use 3gb cards on that specific algo on this specific miner Wink  (4gb+)
so its working as intended technically

Well we have to distinguish here between memory available and the memory that the driver allows us to use in a single buffer. For some reason the Nvidia OpenCL driver limits OpenCL that a single memory region may be at most 1/4th of the total memory in size. That said: the 144.5 miner code uses 2.8G, but requires that two buffers of 1.1G are created (and a 3rd with the missing 600 mb) ... so what happens here:
The check for enough total memory passes, but unfortunately the one for maximal single allocation fails.

Interestingly I just found out that CUDA has no such limitation and also sometimes it seems possible to allocate more then "CL_DEVICE_MAX_MEM_ALLOC_SIZE" tells on Nvidia (but not on AMD ... there it is a hard limit, but its often much higher then on Nvidia) ... so maybe I can do an option to ignore memory check on own risk ... hmm
BigHarryArmsi
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 72
Merit: 0


View Profile
August 27, 2018, 02:48:18 PM
 #192

your miner won't allow me to edit the config file. I had it running once and now it will not restart. If I DL a new copy it runs fine but it won't allow me to edit the config file. when I try to cut your sample config and try to paste mine in it's place it always pastes in your sample again. any answers?

Wtf... thats strange. The miner never writes ti the file. You unziped and then opend in text edit? When you save tten it should be saved and modified, everything else would surprise me!


Thank you for responding but I did not understand your response so I will explain again.
I deleted all old copies and downloaded lolminer once again. saved it then opened it then opened config to set stratum, port, addy and password to mine 144.5 BTCZ and it will not allow me to edit it. it just keeps repasting your sample config which runs fine. it will not allow me to edit to my addy.
I had it running fine with my config last week for a few days until I shut it down.


sorry to bother you. I have resolved the issue with the help of a 12 year old.

thanks
Elange
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 48
Merit: 0


View Profile
August 27, 2018, 02:55:38 PM
 #193

Well we have to distinguish here between memory available and the memory that the driver allows us to use in a single buffer. For some reason the Nvidia OpenCL driver limits OpenCL that a single memory region may be at most 1/4th of the total memory in size. That said: the 144.5 miner code uses 2.8G, but requires that two buffers of 1.1G are created (and a 3rd with the missing 600 mb) ... so what happens here:
The check for enough total memory passes, but unfortunately the one for maximal single allocation fails.

Interestingly I just found out that CUDA has no such limitation and also sometimes it seems possible to allocate more then "CL_DEVICE_MAX_MEM_ALLOC_SIZE" tells on Nvidia (but not on AMD ... there it is a hard limit, but its often much higher then on Nvidia) ... so maybe I can do an option to ignore memory check on own risk ... hmm

I've yet to see a miner that uses OpenCL with NVidia cards. Everyone uses CUDA with them greens. ))
I just wanted to try it out just to find out if it's worth using this miner with 1060s for eqhash144.

Why is it not running on GTX 980 4gb, still?
Lolliedieb
Member
**
Offline Offline

Activity: 222
Merit: 21


View Profile
August 27, 2018, 08:52:11 PM
 #194


I've yet to see a miner that uses OpenCL with NVidia cards. Everyone uses CUDA with them greens. ))
I just wanted to try it out just to find out if it's worth using this miner with 1060s for eqhash144.

Why is it not running on GTX 980 4gb, still?

My miner does, its all OpenCL here ^^
Well your card has 4G, so the driver reports max usable memory in total is 4G, but max that may be in one region is 1G (1/4 th of it) ... but 144.5 needs one region with 1.2G currently.
For the next release I plan to introduce a switch bypassing the check (on own risk) but then your 3G and 4G cards will work Smiley
telemen
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 533
Merit: 251


Republia - New Blockchain Technology


View Profile
August 28, 2018, 10:37:58 AM
 #195

rx480 13000s on MEDIUM , on high on the settings there is not enough memory, since there are only 2gb memory in the system. On the upcoming version, 2gb memory was enough for mining.

█  ▄▄▄  █
█  ███  █
█  ███  █
█  ███  █
█  ███  █
█  ███  █
█  ███  █
█  ███  █
█  ███  █
█  ███  █
█  ███  █
█  ███  █
█  ▀▀▀  █
█  ▄▄▄  █
█  ███  █
█  ███  █
█  ███  █
█  ███  █
█  ███  █
█  ███  █
█  ███  █
█  ███  █
█  ███  █
█  ███  █
█  ███  █
█  ▀▀▀  █
R  E  P  U  B  L  I  A
PRE-SALE :  23.08 - 23.09
█  ▄▄▄  █
█  ███  █
█  ███  █
█  ███  █
█  ███  █
█  ███  █
█  ███  █
█  ███  █
█  ███  █
█  ███  █
█  ███  █
█  ███  █
█  ▀▀▀  █


█  █
█  █
█  █
█  █
█  █
█  █
█  █
█  █
█  █
   █
   █
Highly Efficient Technology
Secure & Transparent
Full Democracy
█  ▄▄▄  █
█  ███  █
█  ███  █
█  ███  █
█  ███  █
█  ███  █
█  ███  █
█  ███  █
█  ███  █
█  ███  █
█  ███  █
█  ███  █
█  ▀▀▀  █
FollowWings
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 152
Merit: 0


View Profile WWW
August 28, 2018, 01:32:25 PM
 #196

Hi all! Please private message me, how can I set the temperature control at mining?! My card gone up to 98 degree on hot days.. Its killing my card!
Please gelp and PM me! Thx!
laik2
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 469
Merit: 260



View Profile
August 28, 2018, 05:43:18 PM
 #197

A simple API would be nice...since its propietary miner...

ZEC: t1KbbHtXqzSS6qHBaPZDKyWnzxhRjr9oCtW
Lolliedieb
Member
**
Offline Offline

Activity: 222
Merit: 21


View Profile
August 28, 2018, 08:14:52 PM
 #198

Hi all! Please private message me, how can I set the temperature control at mining?! My card gone up to 98 degree on hot days.. Its killing my card!
Please gelp and PM me! Thx!

As stated above in this thread: you can not through the miner since I won't take the responsability for such a function. If your card gets so hot either part of cooling or fan setting is broken or you run far too much oc. Pls set fans and clocks with driver or afterburner.

A simple API would be nice...since its propietary miner...

Well a simple stat reading API is there. What functionality else would you like to see?
laik2
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 469
Merit: 260



View Profile
August 28, 2018, 10:07:23 PM
 #199

Hi all! Please private message me, how can I set the temperature control at mining?! My card gone up to 98 degree on hot days.. Its killing my card!
Please gelp and PM me! Thx!

As stated above in this thread: you can not through the miner since I won't take the responsability for such a function. If your card gets so hot either part of cooling or fan setting is broken or you run far too much oc. Pls set fans and clocks with driver or afterburner.

A simple API would be nice...since its propietary miner...

Well a simple stat reading API is there. What functionality else would you like to see?
Me...dummy Smiley

ZEC: t1KbbHtXqzSS6qHBaPZDKyWnzxhRjr9oCtW
Lolliedieb
Member
**
Offline Offline

Activity: 222
Merit: 21


View Profile
August 29, 2018, 08:15:46 AM
Merited by CjMapope (2)
 #200

So, I did some more coding last week and so there is an update: lolMiner 0.43 Cheesy

Download Links:
[Lin 64]: Click me (0.43 for Linux)
[Win 64]: Click me (0.43 for Windows)

here are the virustotal reports for the two executables:
Linux: https://www.virustotal.com/#/file/dc2efb304b84ab92d1f085ecf61d1e470ce366f3801233072bead2809b0b3c9b
Windows: https://www.virustotal.com/#/file/1325784f9a9ff11bb077cc66937b66c28422d4e71dd46ae959ccad87d7799065

Hint: As you can see the Microsoft Windows defender detects the mining software as "PUA:Win32/CoinMiner " (Surprise ... its mining coins  Wink ). So if you have trouble with it better replace the defender by any other anti virus (e.g. I use Avira AntiVir, which is also free) and you are fine.  


Detailed Changelog:

Added 192.7 Algorithm with coins Zero (ZER) and SafeCash (SCASH)

lolMiner now supports the Equihash 192.7 algorithm. The two coins supported are Zero (ZER) and SafeCash (SCASH). At the moment the miner requires 3.7 GB GPU memory, so 3G cards are not supported. Nvidia 4G cards can mine with new “DISABLE_MEMCHECK” switch (see below).

There should not be a performance difference between 4G and 8G GPUs!

Expected performance:

AMD:
RX 550 (4 G): 3 sol/s      (to be confirmed)
RX 560 (4 G): 5-6 sol/s
RX 570:   11-12 sol/s
RX 580:   12-13.5 sol/s
Vega 56:   18-20 sol/s

Nvidia:

GTX 1080 (stock FE): 20 sol/s+
GTX 1080ti: 30 sol/s+


Added support for zergpool Equihash 144.5 auto profit switching

You can now connect to equihash144.mine.zergpool.com to use its auto coin switching / auto exchanging capacities. The needed setting is “COIN” : “AUTO144” or -coin=AUTO144


Added switch to disable memory check

Use “DISABLE_MEMCHECK” : 1 or -disable_memcheck=1 to turn of the miners compatility memory checking. This fixes a problem with the Nvidia driver not reporting enough memory for Equihash 144.5 (3G & 4G cards) and 192.7 (4G cards)

Note: Disabling the memory check also implies the miner can no longer check how large the workbatch is allowed to be, so DO NOT USE THIS WITH EQUIHASH 96.5 (MinexCoin) . It will kill your performance.


Fixed support for open source Linux drivers

lolMiner should now be able to start on the open source Linux drivers but the performance is very much untested. Also for 144.5 and 192.7 the memory check may need to be disabled.

Fixed a bug with miner not starting without config file

As said, you now can delete the user_config.json and run completely without it by using the command line only. Note that the config file still has the advantage of storing your settings for multiple coins in one file as well as fail-over pool support. The filename and the used profile of config file can be changed by parameters (see manual).

Fixed a bug with miner not starting (hanging in setup)

It now can take a minute or two for the fail-over routine to kick in, but this should fix the problem.

Shortened the target printing to the first 16 characters

Previously printing 64, making the lines unnecessary long.

Added some colors (very subdued )

Stratum messages of new job, new target and submitted / accepted shares are now print in a green tone and the long statistics in some not too bright cyan. If you see a red message thats a stratum error message or a case where the server responded  {"id": 4, "result": false, "error": null}, which means a share got not accepted.

Know issues:
Sometimes the 144.5 and 192.7 codes run into the 0 sol/s bug even without OC. I hope to get rid of that in the next code iteration.

For some Nvidia GPUs specifying “WORKBATCH” : “HIGH” in config file leads to 0 sol/s from start. From command line it works fine. Investigating why.



Question is now: What am I coding next for 0.5?

Here I would like to have your feedback!

There is one thing I will do any ways: I tried a new code variant with the 192.7 miner that is there applied in the first two rounds of code. It turns out that this works quite well and so I would like to bring this for 96.5, 144.5 and 192.7 for both vendors next. This also will likely reduce the memory consumption of 144.5 to 2.4 G and of 192.7 slightly below 3G, so the 3G cards are back on board for 192.7.

But after that? You may decide!

Here is a list about the potential list of what I could do for 0.5:

- 210.9 (Aion) mining code
- 200.9 (Zcash, …) mining code
- A memory saving 144.5 variant (sub 2G, approx 10 – 15% slower then the large memory one)
- A memory saving 192.7 variant (sub 2G, approx 25 – 30% slower then the large memory one)
- An HTML version of the API (viewing)
- Coupling of multiple miners, so  API of one rig can show stats of whole farm
- Re-Design of stats module & API, e.g. logfile output and so on … need some more ideas here, comments welcome!

Regarding the last point in list: I definitely will never change fan speed or clocks in the miner, because this is responsibility of the driver or external OC tools. But what I could try is temp readings and an emergency switch off at high temps or so … do not know.

As said the main priority lies in the updated mining codes. That will take a while. Therefore I would say everyone commenting here or sending me a message in either telegram or discord is allowed to state two things from the optional list. I will evaluate in two weeks (Sept 12) and then work the list from top to bottom Wink

Have a nice day all Smiley
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!