Bitcoin Forum
November 18, 2018, 01:12:46 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.17.0 [Torrent].
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 [51] 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 ... 162 »
  Print  
Author Topic: ANTMINER S4 Discussion and Support Thread  (Read 300212 times)
dlowings
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 226
Merit: 100


View Profile
October 22, 2014, 07:19:43 PM
 #1001

This is the only reason I made my Bitmain transaction public … I think in terms of transparency Bitmain may see that they need changes in their business model and if they don't the open transparency will give future customers a moment of pause. I honestly think Bitmain was at the top of the game 7 or 8 months ago, but in that time I have seen a move in business practices that do not benefit the "hardware" customer in the least . Their cloud product has clearly become a conflict of interest like a few other things, we call that a trend in business practices … I have spent a LOT of money on their rack mount products in the past, I have said a lot of good words about their product in local user groups "in the past" … To see the company go this route is very sad in my mind.

that is my opinion .

BTC donations welcome:- 1BrersvQubEKt4m2hBXDNvU1B4RiYe6J4i   -   Feel free to visit wiki.chainminer.com for free hardware listings, and mining info. -  IRC on freenode #wiki.chainminer.com
1542546766
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1542546766

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1542546766
Reply with quote  #2

1542546766
Report to moderator
1542546766
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1542546766

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1542546766
Reply with quote  #2

1542546766
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1542546766
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1542546766

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1542546766
Reply with quote  #2

1542546766
Report to moderator
pikachuy
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 545
Merit: 250


View Profile
October 22, 2014, 11:57:04 PM
 #1002

What happens if I see this? Chain #3 just suddenly died on me after about three days of mining. Restarting didn't help at all:


Have you tried undoing any overclocking you did and then restart it?

█ BTC: 32aWPuC6oLREi1LWWrEinnzGaV4w28Pzwb
Egregious
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 2
Merit: 0


View Profile
October 23, 2014, 12:04:53 AM
 #1003

What happens if I see this? Chain #3 just suddenly died on me after about three days of mining. Restarting didn't help at all:
http://i.imgur.com/8nRX5v1.jpg

Have you tried undoing any overclocking you did and then restart it?

Thanks for the help, I powered off the miner for five minutes and then restarted it once again. That seemed to fix the problem. What's the maximum safe operating temperature for the miner? Just curious.
dogie
Legendary
*
Online Online

Activity: 1540
Merit: 1072


dogiecoin.com


View Profile WWW
October 23, 2014, 02:17:30 AM
 #1004

What happens if I see this? Chain #3 just suddenly died on me after about three days of mining. Restarting didn't help at all:


Have you tried undoing any overclocking you did and then restart it?

Thanks for the help, I powered off the miner for five minutes and then restarted it once again. That seemed to fix the problem. What's the maximum safe operating temperature for the miner? Just curious.

You want to keep things <60C normally, 65+ something is wrong, 80+ immediate shutdown.

bolehvpn
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 136
Merit: 100


View Profile WWW
October 23, 2014, 03:26:21 AM
 #1005

For the people that got their new PSU or if it's on the way, did Bitmain send you a tracking number for their new PSU?

I got a tracking number. They mentioned they started shipping yesterday.

BolehVPN [Offshore, no log VPN|Accepts BTC, DASH and XEM]
Prelude
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1568
Merit: 1000



View Profile
October 23, 2014, 05:39:57 AM
 #1006

Thank you so much for the time you've invested to make the S4 more funtional, ckolivas. I'm going to send you a donation tomorrow morning.

I'd like to try ck's new version tomorrow, but I have no idea how to go about updating cgminer. Can anyone shed some light, or point me towards a guide?
Assuming your S4's IP address was say 192.168.1.99:

Code:
ssh -l root 192.168.1.99 (or equivalent with putty)
wget http://ck.kolivas.org/apps/cgminer/antminer/s4/4.6.1-141018/cgminer
mv /usr/bin/cgminer /usr/bin/cgminer.bak
chmod +x cgminer
mv cgminer /usr/bin/cgminer
/etc/init.d/cgminer.sh restart

I think that might not keep across a power cycle though.

You were right, the changes don't stick across a power cycle. Is there any way to make them permanent?

Anyone? I'd like to make the change to lowmem permanent also.
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2702
Merit: 1145


Ruu \o/


View Profile WWW
October 23, 2014, 05:48:48 AM
 #1007

Anyone? I'd like to make the change to lowmem permanent also.
Apparently the permanent filesystem changes need to be made to the filesystem in /config ? I don't have one of these btw, I only had temporary access to fiddle.

Developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
ZERO FEE Pooled mining at ckpool.org, 1% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
dkaufman
Member
**
Offline Offline

Activity: 84
Merit: 10


View Profile
October 23, 2014, 05:59:58 AM
 #1008

For the people that got their new PSU or if it's on the way, did Bitmain send you a tracking number for their new PSU?

I got a tracking number. They mentioned they started shipping yesterday.

I got an email from them today that said:

Quote from: Bitmain Tech <info@bitmaintech.com>

Subject: S4 PSU type double confirm for Batch1 and part of Batch 2 shipped out with issued PS

Dear customers,

we were just informed this afternoon that there are 2 type of PSU with different connector for S4, in order to make sure that you got the right type of PSU to match your miner, we'd like to you double check and confirm the PSU type for each order, provide us the graphic and detailed list following below format.

Code:
Order id                  PSU type       Graphic
0012ugemignidsmgxxxxxx    Type 1
0012oemgmeimgprgxxxxxx    Type 2

I provide each type with corresponding graphic as below. if all your miners with the same type of PSU, one graphic is OK, but be sure to list ALL the order id when replying this email.
Thanks for your cooperation in advance.

Type 1: with 6 pin pcie-connector only:


Type 2: with one 6 pin pcie-connector connecting the control board and some round cycles  connecting the hash board


Best Regards

BITMAIN

This e-mail and its attachments contain confidential information from BITMAIN TECHNOLOGIES LIMITED, which is intended only for the person or entity whose address is listed above. Any use of the information contained herein in any way (including, but not limited to, total or partial disclosure, reproduction, or dissemination) by persons other than the intended recipient(s) is prohibited. If you receive this e-mail in error, please notify the sender by phone or email immediately and delete it! Thank you.



First, just let me say that, WTF?  You were just informed this afternoon, what was in the products you already shipped??  

This email makes no sense!  Bitmain, You need to hire native English speakers to handle your communications.  I don't understand what the subject of this email says.  I don't understand what is meant by: "provide us the graphic and detailed list following below format".  I don't know what they are saying about that incomplete chart with -- what are those weird "order id's" and why is the "Graphic" column empty :-(

But I suspect that I have to reply, maybe making a similar chart and filling in some information and sending it back to them, before I can get my power supply.  It's insane that they don't know what they sold me.  Don't they have serial numbers?  Don't they keep records?  Does this mean I have to take apart my working S4, remove its not-failed PSU, take pictures of it and send it to them?!?!

I'm fuming right now.  I willfully and flagrantly violate the effin' footer "prohibiting" me from disclosing the so-called information "herein" in hopes that you, Bitmain, or the community can help me glean some actual information from it.

-dave
dropt
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1498
Merit: 1000



View Profile
October 23, 2014, 06:53:30 AM
 #1009

First, just let me say that, WTF?  You were just informed this afternoon, what was in the products you already shipped??  

This email makes no sense!  Bitmain, You need to hire native English speakers to handle your communications.  I don't understand what the subject of this email says.  I don't understand what is meant by: "provide us the graphic and detailed list following below format".  I don't know what they are saying about that incomplete chart with -- what are those weird "order id's" and why is the "Graphic" column empty :-(

But I suspect that I have to reply, maybe making a similar chart and filling in some information and sending it back to them, before I can get my power supply.  It's insane that they don't know what they sold me.  Don't they have serial numbers?  Don't they keep records?  Does this mean I have to take apart my working S4, remove its not-failed PSU, take pictures of it and send it to them?!?!

I'm fuming right now.  I willfully and flagrantly violate the effin' footer "prohibiting" me from disclosing the so-called information "herein" in hopes that you, Bitmain, or the community can help me glean some actual information from it.

-dave

It seems pretty straight forward to me.  You're supposed to list your units in the format they've shown.  Under "Order ID" you need to enter the order id you were given when you purchased the S4.  The next column, "PSU Type" you list what type of PSU your S4 has.  Type 1 is all 6-Pin PCIE, and Type 2 is one 6-Pin PCIE and Ring Terminals.  For "Graphic" You can attach a picture of your current S4 PSU, or copy the examples they've given you in case you have a head injury and can't figure out whether you have Type 1 or Type 2.
suchmoon
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1764
Merit: 1938



View Profile
October 23, 2014, 06:57:40 AM
 #1010

This email makes no sense!  Bitmain, You need to hire native English speakers to handle your communications.  I don't understand what the subject of this email says.  I don't understand what is meant by: "provide us the graphic and detailed list following below format".  I don't know what they are saying about that incomplete chart with -- what are those weird "order id's" and why is the "Graphic" column empty :-(

But I suspect that I have to reply, maybe making a similar chart and filling in some information and sending it back to them, before I can get my power supply.  It's insane that they don't know what they sold me.  Don't they have serial numbers?  Don't they keep records?  Does this mean I have to take apart my working S4, remove its not-failed PSU, take pictures of it and send it to them?!?!

Yeah, it's fucked up, but I think it's quite clear what they are asking for. Send them your order number(s) and specify the PSU type(s). I don't think you need to take pictures or take it apart, just open up the case and check what types of cables come out of the PSU. You'll need to open up the case anyway when you get the replacement, so it's just a rehearsal Smiley

AlittleBitMore
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 8
Merit: 0


View Profile
October 23, 2014, 01:40:31 PM
 #1011

From the 2 types of psu connectors it looks like there are 2 types of hashing boards. can anyone confirm this. And if so ??.
dlowings
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 226
Merit: 100


View Profile
October 23, 2014, 01:45:17 PM
 #1012

This email makes no sense!  Bitmain, You need to hire native English speakers to handle your communications.  I don't understand what the subject of this email says.  I don't understand what is meant by: "provide us the graphic and detailed list following below format".  I don't know what they are saying about that incomplete chart with -- what are those weird "order id's" and why is the "Graphic" column empty :-(

But I suspect that I have to reply, maybe making a similar chart and filling in some information and sending it back to them, before I can get my power supply.  It's insane that they don't know what they sold me.  Don't they have serial numbers?  Don't they keep records?  Does this mean I have to take apart my working S4, remove its not-failed PSU, take pictures of it and send it to them?!?!

Yeah, it's fucked up, but I think it's quite clear what they are asking for. Send them your order number(s) and specify the PSU type(s). I don't think you need to take pictures or take it apart, just open up the case and check what types of cables come out of the PSU. You'll need to open up the case anyway when you get the replacement, so it's just a rehearsal Smiley

you can confirm by looking in the large front fan hole with a bright flashlight. I did not want to turn mine off due to rick of having another one blow up … the fan turns at such a high rate of speed you can see right in to where it connects to the hash boards, wire type and connector can clearly be seen while the unit is still running .

BTC donations welcome:- 1BrersvQubEKt4m2hBXDNvU1B4RiYe6J4i   -   Feel free to visit wiki.chainminer.com for free hardware listings, and mining info. -  IRC on freenode #wiki.chainminer.com
neo9436
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 211
Merit: 100


View Profile
October 23, 2014, 02:06:55 PM
 #1013

For the people that got their new PSU or if it's on the way, did Bitmain send you a tracking number for their new PSU?

I got a tracking number. They mentioned they started shipping yesterday.

I got an email from them today that said:

Quote from: Bitmain Tech <info@bitmaintech.com>

Subject: S4 PSU type double confirm for Batch1 and part of Batch 2 shipped out with issued PS

Dear customers,

we were just informed this afternoon that there are 2 type of PSU with different connector for S4, in order to make sure that you got the right type of PSU to match your miner, we'd like to you double check and confirm the PSU type for each order, provide us the graphic and detailed list following below format.

Code:
Order id                  PSU type       Graphic
0012ugemignidsmgxxxxxx    Type 1
0012oemgmeimgprgxxxxxx    Type 2

I provide each type with corresponding graphic as below. if all your miners with the same type of PSU, one graphic is OK, but be sure to list ALL the order id when replying this email.
Thanks for your cooperation in advance.

Type 1: with 6 pin pcie-connector only:


Type 2: with one 6 pin pcie-connector connecting the control board and some round cycles  connecting the hash board


Best Regards

BITMAIN

This e-mail and its attachments contain confidential information from BITMAIN TECHNOLOGIES LIMITED, which is intended only for the person or entity whose address is listed above. Any use of the information contained herein in any way (including, but not limited to, total or partial disclosure, reproduction, or dissemination) by persons other than the intended recipient(s) is prohibited. If you receive this e-mail in error, please notify the sender by phone or email immediately and delete it! Thank you.



First, just let me say that, WTF?  You were just informed this afternoon, what was in the products you already shipped??  

This email makes no sense!  Bitmain, You need to hire native English speakers to handle your communications.  I don't understand what the subject of this email says.  I don't understand what is meant by: "provide us the graphic and detailed list following below format".  I don't know what they are saying about that incomplete chart with -- what are those weird "order id's" and why is the "Graphic" column empty :-(

But I suspect that I have to reply, maybe making a similar chart and filling in some information and sending it back to them, before I can get my power supply.  It's insane that they don't know what they sold me.  Don't they have serial numbers?  Don't they keep records?  Does this mean I have to take apart my working S4, remove its not-failed PSU, take pictures of it and send it to them?!?!

I'm fuming right now.  I willfully and flagrantly violate the effin' footer "prohibiting" me from disclosing the so-called information "herein" in hopes that you, Bitmain, or the community can help me glean some actual information from it.

-dave

I got the same email. They just want to make sure they are sending you the right PSU the first time. I opened up my S4 and snapped a pic of the inside, and replied with my Order ID, Type 1 PSU and the picture below:





They replied a few hours later and said they will prepare the shipment and give me a tracking number.
notlist3d
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1470
Merit: 1000



View Profile
October 23, 2014, 03:09:04 PM
 #1014

Thank you to everyone who suggested setting difficulty in this thread on certain pools.  It seems to help and start fine tuning very quick after getting it Smiley.
neo9436
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 211
Merit: 100


View Profile
October 23, 2014, 03:53:35 PM
 #1015

Just got my tracking number, new PSU on the way!
Yun789
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 9
Merit: 0


View Profile
October 23, 2014, 04:27:32 PM
 #1016

just got my tracking number too.. but here's the question, do they expect us to pay for the import duty? and same with sending their psu back to them as suggested in the last email? cause thats gonna hurt my wallet if i have to pay for that again..
neo9436
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 211
Merit: 100


View Profile
October 23, 2014, 04:34:25 PM
 #1017

just got my tracking number too.. but here's the question, do they expect us to pay for the import duty? and same with sending their psu back to them as suggested in the last email? cause thats gonna hurt my wallet if i have to pay for that again..

I don't think so. They shipped me a new control board to replace a faulty one I had in an S3, marked it warranty, I didn't have to pay any duty.

And if they ask for the old PSU to be returned, I'm assuming they will send you a shipping label for UPS and all you will have to do is drop it off or have it picked up (that's what I had to do with my faulty control board), didn't cost me anything.
Prelude
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1568
Merit: 1000



View Profile
October 23, 2014, 04:41:34 PM
 #1018

My PSU is also on it's way.

Anyone? I'd like to make the change to lowmem permanent also.
Apparently the permanent filesystem changes need to be made to the filesystem in /config ? I don't have one of these btw, I only had temporary access to fiddle.

Thanks for the tip, I'll try to figure that out later. If ever you need access to an S4 for any reason, just contact me. I have a batch 1 and a batch 2 that you can fiddle with.
NotFuzzyWarm
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1624
Merit: 1134


Evil beware: We have waffles!


View Profile
October 23, 2014, 06:19:38 PM
 #1019

just got my tracking number too.. but here's the question, do they expect us to pay for the import duty? and same with sending their psu back to them as suggested in the last email? cause thats gonna hurt my wallet if i have to pay for that again..
Duty? Not in the US at least. Is part of the shipping cost.
As for returns/replacements. No duty as long as parts are marked as warranty replacements. Even if Bitmain wants to old one back as long as marked as a Return no duty applies (plus if any did would be their problem, not yours)

For bitcoin to succeed the community must police itself - Joshua Zipkin aka Joshua Alexander leaked AMT A1 miner skype chats
How a miner mfgr SHOULD operate: HaggsFIN trip to Canaan My info useful? Donations welcome! 1Fuzzyk398kDWVjuC5qPX5v6CjSkvbgAbd
-Support Sidehacks miner development. Donations to:   1BURGERAXHH6Yi6LRybRJK7ybEm5m5HwTr
StormTheFront
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 140
Merit: 100


View Profile
October 23, 2014, 08:50:11 PM
 #1020

Thank you to everyone who suggested setting difficulty in this thread on certain pools.  It seems to help and start fine tuning very quick after getting it Smiley.

If you haven't yet, try this.
Changes won't stick across power cycle, but it does make a noticeable difference.
Combined with setting pool difficulty to 2048 it should get you to advertised speeds.

 Angry of course, a proper firmware should eventually be made available so that nobody has to do any of this Angry
Oh well, maybe for Christmas 2015.

Assuming your S4's IP address was say 192.168.1.99:

Code:
ssh -l root 192.168.1.99 (or equivalent with putty)
wget http://ck.kolivas.org/apps/cgminer/antminer/s4/4.6.1-141018/cgminer
mv /usr/bin/cgminer /usr/bin/cgminer.bak
chmod +x cgminer
mv cgminer /usr/bin/cgminer
/etc/init.d/cgminer.sh restart

I think that might not keep across a power cycle though.
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 [51] 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 ... 162 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!