Bitcoin Forum
August 15, 2018, 09:39:03 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.16.2  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 ... 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 [92] 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 ... 162 »
  Print  
Author Topic: ANTMINER S4 Discussion and Support Thread  (Read 300042 times)
deeneendo
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 154
Merit: 100



View Profile
December 08, 2014, 01:02:40 PM
 #1821

apparently, Bitmain does not offer sending directly to Umisoo for hosting anymore. does anyone know why oe if there is a decent alternative? I'd like to order some more S4s, but it's impossible for me to host them.
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1534325943
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1534325943

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1534325943
Reply with quote  #2

1534325943
Report to moderator
1534325943
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1534325943

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1534325943
Reply with quote  #2

1534325943
Report to moderator
1534325943
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1534325943

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1534325943
Reply with quote  #2

1534325943
Report to moderator
klondike_bar
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1820
Merit: 1001

ASIC Wannabe


View Profile
December 08, 2014, 02:09:15 PM
 #1822

This is very frustrating and I need help, I look online and every thing says to un-zip the files, then burn them to a SD card.  Here Dogie says to just burn "initramfs.bin.SD-20141016.tar.gz"  file with Win32 Disk.  I have tried and tried with both the S4 and the C1 nothing works. just fan playing very loud.

Does someone have an card image I can just copy to my SD card.

I live in the Seattle wa area and I am willing to pay some BC to someone who can get this going.  I have written to Bitmain, but still waiting for answers.  I have 3.5 tb of hashing currently with 3 tb sitting around doing nothing


Who should I talk to??

Barbara

1) download he latest https://www.bitmaintech.com/support.htm?pid=00720140930114518599JXGHWWD80660    (which you arrantly have)
2) buy a new class 10 SD card (microSD i beleive for the S4). often the original SD becomes irrepairably corrupted during power cycles or circuit trips.
3) use SDFormatter https://www.sdcard.org/downloads/formatter_4/    wipe the SD clean
4) etract the file initramfs.bin.SD from the .tar.gz download (use winrar)
5) copy this file to the SD using win32 disk imager.

this should work - i dont think the other files in that folder are necessary unless doing the upgrae via the s4 web interface. all you need in your case is that .bin.sd file within.

24" PCI-E cables with 16AWG wires and stripped ends - great for server PSU mods, best prices https://bitcointalk.org/index.php?topic=563461
No longer a wannabe - now an ASIC owner!
Nightshiftgirl
Member
**
Offline Offline

Activity: 139
Merit: 10


View Profile
December 08, 2014, 06:56:53 PM
 #1823

I have tried that several times.  I am using a new class 10 card, it loads the files on the disk, put it in the miner and just loud fans. But it is drawing 300 watts at the wall.

A member here sent me an img file for the c1.  It copied over perfect, I was able to read the files on my PC, and the C1 started hashing.  It had Dogies pools in it but that was easy to change.  I was also configured for another IP I found that on my modem, and away we go.

Could someone send me a img file of a working S4

Barbara

  ▬[  FXPay.IO  ]▬   
▌ A Decentralized Gateway to The World's Digital Ecosystem  ▌
▬▬  MAIN SALE STARTS 1st AUGUST▬▬ | Twitter  | Telegram  | ANN  | Medium  | LinkedIn  | Facebook| ▬▬
Biodom
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1666
Merit: 1074


View Profile
December 08, 2014, 07:58:04 PM
 #1824

How loud is S4 in comparison with S2? Much louder or almost the same?
Is it a low pitch (vrooom) or hight pitch (whiiiiiine) sound?
Sound is the second most important part re miners in my household.
I try to maintain domestic peace.
Polivka GmbH
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 134
Merit: 101

Hydromining!


View Profile WWW
December 08, 2014, 08:06:03 PM
 #1825

How loud is S4 in comparison with S2? Much louder or almost the same?
Is it a low pitch (vrooom) or hight pitch (whiiiiiine) sound?
Sound is the second most important part re miners in my household.
I try to maintain domestic peace.

S4's are very loud.
Biodom
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1666
Merit: 1074


View Profile
December 08, 2014, 08:11:10 PM
 #1826

How loud is S4 in comparison with S2? Much louder or almost the same?
Is it a low pitch (vrooom) or hight pitch (whiiiiiine) sound?
Sound is the second most important part re miners in my household.
I try to maintain domestic peace.

S4's are very loud.

OK, but it is NOT a scientific assessment. How many dB (decibels) they produce?
There is a free Android/apple app that measures dB.
sEpuLchEr
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 251
Merit: 250


Are we there yet?


View Profile
December 08, 2014, 08:14:33 PM
 #1827

How loud is S4 in comparison with S2? Much louder or almost the same?
Is it a low pitch (vrooom) or hight pitch (whiiiiiine) sound?
Sound is the second most important part re miners in my household.
I try to maintain domestic peace.

S4's are very loud.

OK, but it is NOT a scientific assessment. How many dB (decibels) they produce?
There is a free Android/apple app that measures dB.

70ish from 1.5 metres away. 90ish if you have 4 running full fan speed behind you... at least that's what my iphone says.

Bitkoinzz
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 218
Merit: 100



View Profile
December 08, 2014, 09:29:40 PM
 #1828

I have tried that several times.  I am using a new class 10 card, it loads the files on the disk, put it in the miner and just loud fans. But it is drawing 300 watts at the wall.

A member here sent me an img file for the c1.  It copied over perfect, I was able to read the files on my PC, and the C1 started hashing.  It had Dogies pools in it but that was easy to change.  I was also configured for another IP I found that on my modem, and away we go.

Could someone send me a img file of a working S4

Barbara
Do you have another working S4 that you could copy that image from and the  flash to another Sd card? Those firmware updates on Bitmain  should work however.
EDIT ..I downloaded an archive of my current configuration settings on the S4 but I don't think that will work to flash the card

DISCIPLINA — The First Blockchain For HR & Education
From core developers of Cardano, PoS minting, unique Web Of Trust & Privacy algorithms. Be the first, join us!
  WEBSITE  TELEGRAM  ANN  BOUNTY  LINKEDIN  WHITEPAPER  Referral Program 5%
Bitkoinzz
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 218
Merit: 100



View Profile
December 08, 2014, 09:33:32 PM
 #1829

How loud is S4 in comparison with S2? Much louder or almost the same?
Is it a low pitch (vrooom) or hight pitch (whiiiiiine) sound?
Sound is the second most important part re miners in my household.
I try to maintain domestic peace.

S4's are very loud.

OK, but it is NOT a scientific assessment. How many dB (decibels) they produce?
There is a free Android/apple app that measures dB.

70ish from 1.5 metres away. 90ish if you have 4 running full fan speed behind you... at least that's what my iphone says.
Yes the S4's are loud and moving  a lot of air but the machines run way cooler that the S3's

DISCIPLINA — The First Blockchain For HR & Education
From core developers of Cardano, PoS minting, unique Web Of Trust & Privacy algorithms. Be the first, join us!
  WEBSITE  TELEGRAM  ANN  BOUNTY  LINKEDIN  WHITEPAPER  Referral Program 5%
WayKewl
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 13
Merit: 0


View Profile
December 08, 2014, 09:48:44 PM
 #1830

Hope I'm in the right location for S4 technical help.
Any idea's if the unit arrived defective?

The new Antminer S4 arrived today. I purchased the required 16AMP cord and plugged it up and all fans came on.

However, while the LED “did” Illuminated but the DISPLAY DID NOT SHOW ANY CHARATERS. Total blank.
The 2 lights on the same LED component (red and green) DO NOT appear to be light up.

On the positive side, all fans run (load); the light next to the Power Button lights up green. and on the other side of the chassis, the Ethernet plug DOES light up with a solid yellow light and blinking green (which typically mean data is transmitting, right) however, the lighted display has NO TEXT.

I’m anxious to get the unit up and running but am hopeful your support can point out a quick fix.   

:-(
Please advise.
Nightshiftgirl
Member
**
Offline Offline

Activity: 139
Merit: 10


View Profile
December 08, 2014, 09:51:33 PM
 #1831

I know this one, open up the case, inside you will find a SD card.  Pull out the card an push it back in to reset it. That worked for me and a lot of others.

Barbara

  ▬[  FXPay.IO  ]▬   
▌ A Decentralized Gateway to The World's Digital Ecosystem  ▌
▬▬  MAIN SALE STARTS 1st AUGUST▬▬ | Twitter  | Telegram  | ANN  | Medium  | LinkedIn  | Facebook| ▬▬
sEpuLchEr
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 251
Merit: 250


Are we there yet?


View Profile
December 08, 2014, 09:51:40 PM
 #1832

Hope I'm in the right location for S4 technical help.
Any idea's if the unit arrived defective?

The new Antminer S4 arrived today. I purchased the required 16AMP cord and plugged it up and all fans came on.

However, while the LED “did” Illuminated but the DISPLAY DID NOT SHOW ANY CHARATERS. Total blank.
The 2 lights on the same LED component (red and green) DO NOT appear to be light up.

On the positive side, all fans run (load); the light next to the Power Button lights up green. and on the other side of the chassis, the Ethernet plug DOES light up with a solid yellow light and blinking green (which typically mean data is transmitting, right) however, the lighted display has NO TEXT.

I’m anxious to get the unit up and running but am hopeful your support can point out a quick fix.   

:-(
Please advise.


https://bitcointalk.org/index.php?topic=796839.msg9734486#msg9734486

pak13
Member
**
Offline Offline

Activity: 112
Merit: 10


View Profile
December 08, 2014, 09:53:44 PM
 #1833

Hope I'm in the right location for S4 technical help.
Any idea's if the unit arrived defective?

The new Antminer S4 arrived today. I purchased the required 16AMP cord and plugged it up and all fans came on.

However, while the LED “did” Illuminated but the DISPLAY DID NOT SHOW ANY CHARATERS. Total blank.
The 2 lights on the same LED component (red and green) DO NOT appear to be light up.

On the positive side, all fans run (load); the light next to the Power Button lights up green. and on the other side of the chassis, the Ethernet plug DOES light up with a solid yellow light and blinking green (which typically mean data is transmitting, right) however, the lighted display has NO TEXT.

I’m anxious to get the unit up and running but am hopeful your support can point out a quick fix.   

:-(
Please advise.


You should contact bitmaintech directly. They offer little to no support in these forums other than announcing new products. Last post was the black friday post in November.
Bitkoinzz
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 218
Merit: 100



View Profile
December 08, 2014, 10:04:15 PM
 #1834

I know this one, open up the case, inside you will find a SD card.  Pull out the card an push it back in to reset it. That worked for me and a lot of others.

Barbara
Correct. The SD card shifted during shipment and just needs to be removed and re inserted.Then reboot. When the S4 fires up and the red light comes on that means it is reading the SD card.

Remove the 6 screws on top, lift cover straight up and you will find the SD card. Push it in slightly, then it will pop out.
EDIT Also when the S4 fires up it will read the SD card, red light will flash, then the screen will show IP and speed etc. It takes maybe 60 seconds after rebooting for the red light to flash.

DISCIPLINA — The First Blockchain For HR & Education
From core developers of Cardano, PoS minting, unique Web Of Trust & Privacy algorithms. Be the first, join us!
  WEBSITE  TELEGRAM  ANN  BOUNTY  LINKEDIN  WHITEPAPER  Referral Program 5%
WayKewl
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 13
Merit: 0


View Profile
December 08, 2014, 10:07:28 PM
 #1835

FIXED!
Thank to the folks that support forums...
Bitkoinzz
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 218
Merit: 100



View Profile
December 08, 2014, 10:11:32 PM
 #1836

FIXED!
Thank to the folks that support forums...
Good job brother. If you over or under clock let us know what settings you are trying. I have had my S4's up to 2400GH.

DISCIPLINA — The First Blockchain For HR & Education
From core developers of Cardano, PoS minting, unique Web Of Trust & Privacy algorithms. Be the first, join us!
  WEBSITE  TELEGRAM  ANN  BOUNTY  LINKEDIN  WHITEPAPER  Referral Program 5%
pak13
Member
**
Offline Offline

Activity: 112
Merit: 10


View Profile
December 08, 2014, 11:04:43 PM
 #1837

apparently, Bitmain does not offer sending directly to Umisoo for hosting anymore. does anyone know why oe if there is a decent alternative? I'd like to order some more S4s, but it's impossible for me to host them.

Did bitmain or one of it's employees ever comment on this? Speculation was they were too dangerous to host.
suchmoon
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1680
Merit: 1522



View Profile
December 09, 2014, 01:26:39 AM
 #1838

apparently, Bitmain does not offer sending directly to Umisoo for hosting anymore. does anyone know why oe if there is a decent alternative? I'd like to order some more S4s, but it's impossible for me to host them.

Did bitmain or one of it's employees ever comment on this? Speculation was they were too dangerous to host.

Whose speculation? Do you have a link?

Breaking news: GAW was a scam
(Homero Garza pleads guilty)

HOWEYCOINS: SEC approved
                 Make sure to read

                 BitcoinTalk rules
          /s
Bitkoinzz
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 218
Merit: 100



View Profile
December 09, 2014, 02:57:47 AM
 #1839

I just flashed all S4's with initramfs.bin.SD-20141016.tar.gz and gained about 5% or more in hashing speeds at the pool.

DISCIPLINA — The First Blockchain For HR & Education
From core developers of Cardano, PoS minting, unique Web Of Trust & Privacy algorithms. Be the first, join us!
  WEBSITE  TELEGRAM  ANN  BOUNTY  LINKEDIN  WHITEPAPER  Referral Program 5%
sjc1490
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 546
Merit: 500



View Profile
December 09, 2014, 03:11:35 AM
 #1840

apparently, Bitmain does not offer sending directly to Umisoo for hosting anymore. does anyone know why oe if there is a decent alternative? I'd like to order some more S4s, but it's impossible for me to host them.

Did bitmain or one of it's employees ever comment on this? Speculation was they were too dangerous to host.

Whose speculation? Do you have a link?


Haven't heard that one either, I was thinking (pure speculation) maybe saving room for the S5's? did email them but haven't heard back yet.

BTC ADDRESS: 12Qwd8VKLQ4xF44ytHXBpCAKuF9VknG4X2
Pages: « 1 ... 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 [92] 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 ... 162 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!