Bitcoin Forum
December 11, 2017, 12:13:13 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 [32] 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 »
  Print  
Author Topic: BITMAIN Antminer S1 support and OverClocking thread  (Read 143924 times)
ionux
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 140



View Profile WWW
March 24, 2014, 04:24:19 PM
 #621

Just out of interest, thought I'd share a happy moment I had yesterday

So, for the last weeks I couldnt figure out why 4 or 5 of my ants seemed so much louder then the rest. Today I was poking around and noticed that there was a thick layer of dust, between the fan and the heatsinks on some of them. I used the edge piece, off a pizza box, slid it in down into the gap and waggled it around. This prompted hi-speed mass evacuation of the resident dust bunnies, and almost instantly the extra fan noise disappeared.

The ants are all now running at a calmer  60dB approx, measured from about 1.5 meters away (noise previously was about 71dB), with temp ranges showing between 39C and 47C, and avg. h/w rates of 0.1407%
Happy Days
 
Tip of the day:  if ant much noisy, clean heatsink in front of fan!
If you own an air compressor, I just give the heatsink a shot every couple weeks to blow out any dust. It usually takes care of it nicely and no mechanical fiddling is needed.

I've also noted that it has been easier to keep my Ants clean by reversing the cards so the heatsinks are pointed outwards.  They are running 4 to 5 degrees cooler in this configuration, as well.

CoinPrice.US - Current market prices in a clean, ad-free interface.  API available for adding Bitcoin prices to your site!  |  Escrow service: https://bitcointalk.org/index.php?topic=502569.0  |  Reputation thread: https://bitcointalk.org/index.php?topic=494163  |  Public key: http://coinprice.us/public_key.txt  |  URL shortener project: http://10b.us  Cheesy
1512994393
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1512994393

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1512994393
Reply with quote  #2

1512994393
Report to moderator
1512994393
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1512994393

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1512994393
Reply with quote  #2

1512994393
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1512994393
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1512994393

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1512994393
Reply with quote  #2

1512994393
Report to moderator
1512994393
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1512994393

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1512994393
Reply with quote  #2

1512994393
Report to moderator
soupalognon
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7


View Profile
March 24, 2014, 08:55:35 PM
 #622

Hello everyone, I just order 2 unit this morning, and i pay right after ordering with my bitcoin, now the order show expired and amount received is 0.

What can i do to have my order processed ?

Thanks


Soupalognon.
Biontic
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 121

HodL tight, it's gonna get wild


View Profile WWW
March 24, 2014, 08:58:16 PM
 #623

.... by reversing the cards so the heatsinks are pointed outwards.  They are running 4 to 5 degrees cooler in this configuration, as well.
what is your ambient temperature. I have a dead ant here (still waiting for the RMA'd controller: Bitmain!)so in the interest of experimentation, I added it's fan to my hottest unit and it is now running 8 to 10 degrees cooler than the ones beside it!

"The reasonable man adapts himself to the world; the unreasonable one persists in trying to adapt the world to himself.
 Therefore all progress depends on the unreasonable man." ~George Bernard Shaw
ionux
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 140



View Profile WWW
March 24, 2014, 09:00:02 PM
 #624

.... by reversing the cards so the heatsinks are pointed outwards.  They are running 4 to 5 degrees cooler in this configuration, as well.
what is your ambient temperature. I have a dead ant here (still waiting for the RMA'd controller: Bitmain!)so in the interest of experimentation, I added it's fan to my hottest unit and it is now running 8 to 10 degrees cooler than the ones beside it!

My ambient temp runs about 72 degrees F.

CoinPrice.US - Current market prices in a clean, ad-free interface.  API available for adding Bitcoin prices to your site!  |  Escrow service: https://bitcointalk.org/index.php?topic=502569.0  |  Reputation thread: https://bitcointalk.org/index.php?topic=494163  |  Public key: http://coinprice.us/public_key.txt  |  URL shortener project: http://10b.us  Cheesy
Biontic
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 121

HodL tight, it's gonna get wild


View Profile WWW
March 24, 2014, 09:01:35 PM
 #625

What can i  do...
Pour yourself a drink, sit back and relax, secure in the knowledge that you have just successfully ordered 2 miners, from the best players in an otherwise, shark-infested marketplace.

Well Done!

"The reasonable man adapts himself to the world; the unreasonable one persists in trying to adapt the world to himself.
 Therefore all progress depends on the unreasonable man." ~George Bernard Shaw
soupalognon
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7


View Profile
March 24, 2014, 09:07:47 PM
 #626

What can i  do...
Pour yourself a drink, sit back and relax, secure in the knowledge that you have just successfully ordered 2 miners, from the best players in an otherwise, shark-infested marketplace.

Well Done!

Well this is my 3th order, and this is the first time the order went wrong. :-(

Biontic
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 121

HodL tight, it's gonna get wild


View Profile WWW
March 24, 2014, 09:14:33 PM
 #627


Well this is my 3th order, and this is the first time the order went wrong. :-(
Check the Txid on Blockr.io, I know Bitmain have been having problems with their payment api,
I have seen in other threads, that some people have been getting their ants even though their order shows as unpaid, unshipped, expired. I am kinda confident that they have the situation under control. Check the transaction  Wink

*Edit
I recived My order today, status is unpaid om bitmain siste.
My order from the 19th also arrive here today.
Did the site tell you the order had expired as well?
at first yes, but yesterday it changed to paid.

"The reasonable man adapts himself to the world; the unreasonable one persists in trying to adapt the world to himself.
 Therefore all progress depends on the unreasonable man." ~George Bernard Shaw
soupalognon
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7


View Profile
March 24, 2014, 09:22:04 PM
 #628


Well this is my 3th order, and this is the first time the order went wrong. :-(
Check the Txid on Blockr.io, I know Bitmain have been having problems with their payment api,
I have seen in other threads, that some people have been getting their ants even though their order shows as unpaid, unshipped, expired. I am kinda confident that they have the situation under control. Check the transaction  Wink

*Edit
I recived My order today, status is unpaid om bitmain siste.
My order from the 19th also arrive here today.
Did the site tell you the order had expired as well?
at first yes, but yesterday it changed to paid.

Thanks Biontic, and i check the txid, and I have 59 confirmations, so i'll sit and relax :-)

Soupalognon
hurricandave
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 932



View Profile
March 25, 2014, 01:02:07 AM
 #629

Bitmain uses the Blockchain API and with the recent site outage at Blockchain it seems Bitmain has struggled to get their payment window caught back up. You may need to send them an e-mail after 24 hrs to get your viewable account status updated. But several people have reported finding confirmations on the chain transaction and receiving their miner even though the account status at Bitmain had showed it timed out and unfunded.
mysongranhills2
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 10


View Profile
March 25, 2014, 01:22:00 AM
 #630

I have an Antminer arriving the 26th. I have only mined via GPU/CPU in the past. Other then OC'ing to hit 200GH/s any one got any advice for a new owner?
cannachris
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 406

cats love crypto | 911 truth @checktheevidence.com


View Profile
March 25, 2014, 04:35:54 AM
 #631

I have an Antminer arriving the 26th. I have only mined via GPU/CPU in the past. Other then OC'ing to hit 200GH/s any one got any advice for a new owner?

add a second fan @ the back, it will make it quieter...

AndrewE
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 14


View Profile
March 26, 2014, 07:59:55 AM
 #632

I can't connect to my Antminer S1. I'm hooked up to my 630W Rosewill power supply and everything seems to be powered up correctly (fans and lights are on). I turned off my wifi connection and configured my IP address like the tutorials told me to. When I enter the Antminer's IP address (192.168.1.99) I just get a webpage unavailable page. I've tried my Linux machine and a different Windows PC and they all get the same error. Any idea what I'm doing wrong? Thanks for the help!

Screenshot: http://i.imgur.com/UhoBX2s.png
Zetler
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 42


View Profile
March 26, 2014, 08:05:51 AM
 #633

Which fan do you recommend for a more quiet operation?

In half a year I don't think the S1 will be profitable anymore, but at least it can be used for heating. E.g. for every Euro spent on electricity (heating) I will get back something like 80 cents worth of Bitcoins. The idea is to replace the current fan with a more silent one, and probably adding a silent exhaust fan as well. It may also be underclocked to freq=250 or 300.
kwab
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 140


View Profile
March 26, 2014, 03:40:37 PM
 #634

Hi,

is it possible to underclock the antminer s1?

I would like to reduce the heat (and therefore the noise!).

Let's say I would like to underclock it from the standard 180 Gh/s to ~150 Gh/s. How much noise would I have to expect? And does it also have a significant reduction of power consumption?

Thanks

▀     DeepOnion  |  TOR Integrated & Secured  [ Facebook  Telegram  Bitcointalk  Twitter  Youtube  Reddit ]     ▀
Your Anonymity Guaranteed  ★  Your Assets Secured by TOR  ★  Guard Your Privacy!   ❱❱❱ JOIN AIRDROP NOW!
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬  File Authenticity Guaranteed by DeepVault  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Melech
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 252


Moloch.net


View Profile WWW
March 26, 2014, 03:59:35 PM
 #635

I can't connect to my Antminer S1. I'm hooked up to my 630W Rosewill power supply and everything seems to be powered up correctly (fans and lights are on). I turned off my wifi connection and configured my IP address like the tutorials told me to. When I enter the Antminer's IP address (192.168.1.99) I just get a webpage unavailable page. I've tried my Linux machine and a different Windows PC and they all get the same error. Any idea what I'm doing wrong? Thanks for the help!

Screenshot: http://i.imgur.com/UhoBX2s.png
Your antminer and PC are on 2 different networks (192.168.1.99 vs 169.254.225.39)
Go into your network adapter properties, IPV4 settings, and set IP to 192.168.1.90, subnet mask to 255.255.255.0, and you should be able to navigate your browser to 192.168.1.99 and login to your antminer

Melech
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 252


Moloch.net


View Profile WWW
March 26, 2014, 04:12:16 PM
 #636

Hi,

is it possible to underlock the antminer s1?

I would like to reduce the heat (and therefore the noise!).

Let's say I would like to underclock it from the standard 180 Gh/s to ~150 Gh/s. How much noise would I have to expect? And does it also have a significant reduction of power consumption?

Thanks
Yes you can, and there are settings already in the /etc/config/asic-freq file.  Just comment out (add # in front of) the 3 lines that are currently loading for 350M, and remove the # from the lines for 300M, or 250M to underclock.  Save the file, and reboot the Antminer. 

It will lower the temperature, fan speed, watts, etc.  For me it's around 25watts per 25M I lower it.  Setting it to 250M makes my fan run at <2000RPM which is much quieter.

AndrewE
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 14


View Profile
March 26, 2014, 04:44:37 PM
 #637

Hi,

is it possible to underlock the antminer s1?

I would like to reduce the heat (and therefore the noise!).

Let's say I would like to underclock it from the standard 180 Gh/s to ~150 Gh/s. How much noise would I have to expect? And does it also have a significant reduction of power consumption?

Thanks
Yes you can, and there are settings already in the /etc/config/asic-freq file.  Just comment out (add # in front of) the 3 lines that are currently loading for 350M, and remove the # from the lines for 300M, or 250M to underclock.  Save the file, and reboot the Antminer. 

It will lower the temperature, fan speed, watts, etc.  For me it's around 25watts per 25M I lower it.  Setting it to 250M makes my fan run at <2000RPM which is much quieter.

I tried that already with no luck.  Sad
Screenshot: http://i.imgur.com/AOqYqFJ.jpg
Melech
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 252


Moloch.net


View Profile WWW
March 26, 2014, 05:21:34 PM
 #638

I tried that already with no luck.  Sad
Screenshot: http://i.imgur.com/AOqYqFJ.jpg
Have you tried resetting it?  There should be a tiny black button on the controller card (the card you plug the network cable into).  That should reset to factory default.  That reset my antminer's IP after I set the internal WAN IP of my antminer to the same as it's LAN IP, and locked myself out.

AndrewE
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 14


View Profile
March 26, 2014, 06:39:40 PM
 #639

I tried that already with no luck.  Sad
Screenshot: http://i.imgur.com/AOqYqFJ.jpg
Have you tried resetting it?  There should be a tiny black button on the controller card (the card you plug the network cable into).  That should reset to factory default.  That reset my antminer's IP after I set the internal WAN IP of my antminer to the same as it's LAN IP, and locked myself out.

I will try that! I'll update ASAP. Thanks!
Melech
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 252


Moloch.net


View Profile WWW
March 26, 2014, 07:01:11 PM
 #640

Is there any difference between different hex values for the same frequency?

freq_value '0780' = 400MHz
freq_value '4f81' = 400MHz
freq_value '5f85' = 400MHz

Is there a difference that would make one of these more preferable?

Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 [32] 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!