Bitcoin Forum
December 18, 2017, 12:49:03 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 »
  Print  
Author Topic: BITMAIN Antminer S1 support and OverClocking thread  (Read 143992 times)
goxed
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1708


Mining hardware dev and reviewer.


View Profile
November 28, 2013, 11:09:23 AM
#21

i guess then you probably need a new OpenWRT card. I heard BITMAIN had to mail out a few to some customers in China.
And I'm guessing you're right. Probably a more accurate answer than having me waste more hours getting nowhere with this thing when I have so much else to work on. This can start a pile of bricks in the interim. Yes I know it's my own fault but no reset?

I think they are using a GS-Oolite router unit. Pin #7 is the reset pin. If indeed that is the case and you have a DMM you can check if Pin 7 is high or low. If high briefly ground it or if low briefly connect to pin 37 or pin 38.

http://3cmade.en.alibaba.com/product/761540130-218161923/openwrt_router.html



http://3cmade.en.alibaba.com/product/630815272-210339787/openwrt_router_module.html

Looking to review Bitcoin / Crypto mining Hardware.
1513601343
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513601343

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513601343
Reply with quote  #2

1513601343
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1513601343
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513601343

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513601343
Reply with quote  #2

1513601343
Report to moderator
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2366


Ruu \o/


View Profile WWW
November 28, 2013, 02:12:27 PM
#22

Bitmain sent me reset instructions Smiley Hopefully he'll post them somewhere for everyone shortly. Shorting 3.3v to the reset pin was required which is different to that diagram.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
ZERO FEE Pooled mining at ckpool.org 1% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
ktzhan
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 40


View Profile
November 28, 2013, 05:07:15 PM
#23



[/quote]
Please refer to our guide.
AntMiner FAQ.pdf: https://github.com/AntMiner/AntGen1/tree/master/manual
We are so sorry that there is no easy reset method for the first batch.
We will add the reset button in the next batch.
So sorry.....
Xian01
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1316


󮀓1刎


View Profile
November 28, 2013, 09:18:11 PM
#24

Any idea how we can change up the CGMiner parameters ? Would like to play around with removing --lowmem as I've read that can cut down on CPU useage.
BenTuras
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 826



View Profile
November 28, 2013, 09:28:02 PM
#25

Any idea how we can change up the CGMiner parameters ? Would like to play around with removing --lowmem as I've read that can cut down on CPU useage.
How to do that is in the same message!
https://bitcointalk.org/index.php?topic=330665.msg3742606#msg3742606

I am selling in stock OneStringMiner boards, based on the Bitfury chips. Have a look here: https://bitcointalk.org/index.php?topic=495536.0
goxed
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1708


Mining hardware dev and reviewer.


View Profile
November 28, 2013, 10:30:37 PM
#26

Any idea how we can change up the CGMiner parameters ? Would like to play around with removing --lowmem as I've read that can cut down on CPU useage.

I have one miner with lowmem  and another without, donot see any difference in hashrates though. Are others seeing significant differences? Thanks

Looking to review Bitcoin / Crypto mining Hardware.
Xian01
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1316


󮀓1刎


View Profile
November 28, 2013, 11:29:03 PM
#27

Any idea how we can change up the CGMiner parameters ? Would like to play around with removing --lowmem as I've read that can cut down on CPU useage.
How to do that is in the same message!
https://bitcointalk.org/index.php?topic=330665.msg3742606#msg3742606

Not clear how to remove the --lowmem or alter parameters Sad Could you kindly provide some details ?
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2366


Ruu \o/


View Profile WWW
November 29, 2013, 12:11:36 AM
#28

Eh? How would disabling lowmem decrease CPU usage?

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
ZERO FEE Pooled mining at ckpool.org 1% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
goxed
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1708


Mining hardware dev and reviewer.


View Profile
November 29, 2013, 12:45:30 AM
#29


Please refer to our guide.
AntMiner FAQ.pdf: https://github.com/AntMiner/AntGen1/tree/master/manual
We are so sorry that there is no easy reset method for the first batch.
We will add the reset button in the next batch.
So sorry.....
Excellent thanks! Smiley Also can you please instruct us how to decipher the clock frequency from the 4 hex values for e.g. how does 400MHz correspond to 0x0780?
 Thanks a lot.

Looking to review Bitcoin / Crypto mining Hardware.
untel
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 26

what goes up must come down


View Profile
November 29, 2013, 02:37:31 AM
#30

I have a question about how multiple pools are handled.

Its mentioned in the manual on page 7: https://github.com/AntMiner/AntGen1/blob/master/manual/Antminer%20Manual_EN.pdf

Quote
AntMiner can set up three mine pools, the priority decreases from first pool (pool 1) to third pool (pool 3). The low priority pool will start to work, only when the high priority pool encounter fault.
BenTuras
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 826



View Profile
November 29, 2013, 06:27:51 AM
#31

Eh? How would disabling lowmem decrease CPU usage?
It decreases the amount of time the system needs to spent to hassle with memory swapping and moving.

I am selling in stock OneStringMiner boards, based on the Bitfury chips. Have a look here: https://bitcointalk.org/index.php?topic=495536.0
BenTuras
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 826



View Profile
November 29, 2013, 06:29:23 AM
#32

Any idea how we can change up the CGMiner parameters ? Would like to play around with removing --lowmem as I've read that can cut down on CPU useage.
How to do that is in the same message!
https://bitcointalk.org/index.php?topic=330665.msg3742606#msg3742606

Not clear how to remove the --lowmem or alter parameters Sad Could you kindly provide some details ?
ssh into the unit and modifying the file /etc/init.d/cgminer

I am selling in stock OneStringMiner boards, based on the Bitfury chips. Have a look here: https://bitcointalk.org/index.php?topic=495536.0
goxed
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1708


Mining hardware dev and reviewer.


View Profile
November 29, 2013, 06:54:50 AM
#33

Eh? How would disabling lowmem decrease CPU usage?
It decreases the amount of time the system needs to spent to hassle with memory swapping and moving.
hmm, disabling lowmem should increase the number of shares that are cached in the RAM. It should not have a huge effect on CPU usage unless caching less shares leads to higher cpu usage which i doubt.
 
Code:
--lowmem            Minimise caching of shares for low memory applications

Looking to review Bitcoin / Crypto mining Hardware.
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2366


Ruu \o/


View Profile WWW
November 29, 2013, 11:25:00 AM
#34

Eh? How would disabling lowmem decrease CPU usage?
It decreases the amount of time the system needs to spent to hassle with memory swapping and moving.
You've unfortunately misunderstood what this flag does on cgminer. Enabling lowmem decreases CPU and memory by only trying to submit shares once and does not cache them if there is network flakiness (which can lead to massive blowouts in memory and cpu usage).

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
ZERO FEE Pooled mining at ckpool.org 1% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
BenTuras
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 826



View Profile
November 29, 2013, 12:18:34 PM
#35

Eh? How would disabling lowmem decrease CPU usage?
It decreases the amount of time the system needs to spent to hassle with memory swapping and moving.
You've unfortunately misunderstood what this flag does on cgminer. Enabling lowmem decreases CPU and memory by only trying to submit shares once and does not cache them if there is network flakiness (which can lead to massive blowouts in memory and cpu usage).
Could be it was just a coincidence that for the short time that I looked at the top screen, the difference between running with and without --lowmem was so high, given the low effect it should have according to you.

It is also possible that there is something else at play here. The cpu is not capable enough to keep up with the amount of work it needs to do, given the high average load figures of top. (1.88 1.97 1.95 after running for 20 hours; I am assuming it's a single core cpu).

I will put back --lowmem and have another look at top in 15 minutes.

Edit: After 16 minutes, the top shows average load of 1.91 1.92 1.94, so slightly lower. And now the hasrate is up a bit (with --lowmem), so I can safely say that it was a coincidence. Me looking at the top screen while writing the review at the correct/wrong moments, take your pick.

I stand corrected and will edit my review.

I am selling in stock OneStringMiner boards, based on the Bitfury chips. Have a look here: https://bitcointalk.org/index.php?topic=495536.0
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2366


Ruu \o/


View Profile WWW
November 29, 2013, 09:49:20 PM
#36

No problems, I just hate to see misconceptions continue being bantered around. There's enough confusion already with so much going on.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
ZERO FEE Pooled mining at ckpool.org 1% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
Xian01
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1316


󮀓1刎


View Profile
November 30, 2013, 07:30:51 AM
#37

Has anyone discovered how to clock these to 375 ?
goxed
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1708


Mining hardware dev and reviewer.


View Profile
November 30, 2013, 07:34:58 AM
#38

Has anyone discovered how to clock these to 375 ?
nope, scratching my head. also emailed ktzhan, waiting for a reply. Any inputs would be welcome.

Code:
       #option 'freq_value'    '0780'  #400M
        #option 'freq_value'    '4e81'  #375M
        #option 'freq_value'    '4d81'  #350M
        #option 'freq_value'    '4c81'  #325M
        #option 'freq_value'    '0580'  #300M
        #option 'freq_value'    '0981'  #250M
        #option 'freq_value'    '4f02'  #190M

Simple pattern matching suggests that for 375 the last 2 hex digits probably would be 0x..81

Looking to review Bitcoin / Crypto mining Hardware.
BITMAIN
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 742


https://www.bitmain.com


View Profile WWW
December 02, 2013, 09:19:18 AM
#39

Auction Promotion

After we shipping out the unofficial group buy units tomorrow, we will start a 24 hours auction immediately (The 3rd Round Auction) again in the auction board. The rules are similar: uniform price auction. The quantity is much more than two previous auction: 120 units; And we introduce two other rules which is good for winning bids.

Auction will last for 24 hours, in China's Wednesday.

The winning bids will be shipped out in two days: Thursday and Friday.  (Dec 5th~6th) The highest bids will be shipped out first, though the pay the same uniform price.

We use UPS shipping, and we accept only Bitcoin.

Coupon
All previous auction winners will have a 0.1BTC coupon per unit bought, and each unit can use only one coupon. for example, a forum member who has bought 3 units from us, and he bid 5 units in The 3rd Round Auction, he can save 0.3BTC in the final amount. If the same forum member only bids 2 units in The 3rd Round Auction, he saves only 0.2BTC.


Quantity Discount
And this time, the final amount will involve a quantity discount. The 3rd~5th units will have a 2.5% discount. The 6th~10th units will 5% discount. Units larger than 10 will have a 8% discount. Quantity Discount will be used after the Coupon, if both of them valid.

If there is any misunderstanding involved in the above two rules, we have the right to decide which explanation is valid.



Cloud Mining? Just Go to Hashnest.com          Best Liquidity   Lowest Price   100% Real Mining Back Up
goxed
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1708


Mining hardware dev and reviewer.


View Profile
December 05, 2013, 02:47:38 AM
#40

Hey is there a new firmware with a version of cgminer which does not hog cpu?
Thanks

Looking to review Bitcoin / Crypto mining Hardware.
Pages: « 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!