Bitcoin Forum
December 06, 2016, 10:32:13 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.13.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 ... 60 »
  Print  
Author Topic: An (even more) optimized version of cpuminer (pooler's cpuminer, CPU-only)  (Read 1529429 times)
Minor
Member
**
Offline Offline

Activity: 85



View Profile
December 27, 2011, 06:28:59 AM
 #101

I'm having trouble compiling under 64-bit Slackware Linux 13.37
In an empty directory I did:
git init
git pull https://github.com/pooler/cpuminer

When I run ./autogen.sh
I get the following warning and error:

/usr/share/aclocal/imlib.m4:9: warning: underquoted definition of AM_PATH_IMLIB
/usr/share/aclocal/imlib.m4:9:   run info '(automake)Extending aclocal'
/usr/share/aclocal/imlib.m4:9:   or see http://sources.redhat.com/automake/automake.html#Extending-aclocal
configure.ac:15: installing `./compile'
configure.ac:4: installing `./config.guess'
configure.ac:4: installing `./config.sub'
configure.ac:6: installing `./install-sh'
configure.ac:6: installing `./missing'
compat/jansson/Makefile.am: installing `./depcomp'
Makefile.am: installing `./INSTALL'
configure.ac:61: error: possibly undefined macro: AC_MSG_ERROR
      If this token and others are legitimate, please use m4_pattern_allow.
      See the Autoconf documentation.

./configure then fails with:
...
...
checking for pkg-config... /usr/bin/pkg-config
checking pkg-config is at least version 0.9.0... yes
./configure: line 5102: syntax error near unexpected token `,'
./configure: line 5102: `LIBCURL_CHECK_CONFIG(, 7.10.1, ,'

I managed to get rid of the "underquoted" warning by adding [] quotes in a few .m4 file in /usr/share/aclocal, but I don't know what to do about the "undefined macro: AC_MSG_ERROR" error and I still get a broken ./configure
Any help would be appreciated.
1481020333
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481020333

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481020333
Reply with quote  #2

1481020333
Report to moderator
1481020333
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481020333

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481020333
Reply with quote  #2

1481020333
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1481020333
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481020333

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481020333
Reply with quote  #2

1481020333
Report to moderator
Minor
Member
**
Offline Offline

Activity: 85



View Profile
December 27, 2011, 06:55:16 AM
 #102

OK, I copied a random libcurl.m4 (https://gnunet.org/svn/libmicrohttpd/m4/libcurl.m4) to /usr/share/aclocal and started over.
I got a bunch of new warnings when running ./autogen.sh, but the ./configure it generated seems sane and make made me a minerd that at least works with the --help option...
MSAvenger
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 29


View Profile
December 27, 2011, 05:23:24 PM
 #103

Amazing job! But I have a problem with 64-bit version on Windows XP x64 and dual Xeon E5310. The error message is: "Entry point not found. The procedure entry point kernel32.IdnToAscii could not be located in the dynamic link library Normaliz.dll". 32-bit binaries run well. Any hints?  Roll Eyes
mrx
Member
**
Offline Offline

Activity: 83


aka ff19


View Profile
December 28, 2011, 04:20:53 PM
 #104

32bit windows binary is ready but i think not many ppl may want it.
mingw64 is not easy to play with...…

Successfully traded with:
bulanula
mrx
Member
**
Offline Offline

Activity: 83


aka ff19


View Profile
December 30, 2011, 06:18:14 AM
 #105

decided to put it online. Windows 32-bit version has a little improvement.

https://github.com/RuxiaoMa/cpuminer/downloads

Successfully traded with:
bulanula
Gabi
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1050


View Profile
December 31, 2011, 09:13:30 PM
 #106

With a Q9550 at 2.83ghz

Before 11khash/s
Now 16khash/s
mrx
Member
**
Offline Offline

Activity: 83


aka ff19


View Profile
January 01, 2012, 04:14:59 AM
 #107

New windows binaries (both 32-bit and 64-bit) uploaded to github. Please test them, especially 64-bit one. Don't know if it's working fine.

https://github.com/RuxiaoMa/cpuminer/downloads

Successfully traded with:
bulanula
Gabi
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1050


View Profile
January 01, 2012, 03:57:46 PM
 #108

Tried the 64bit version, doesn't work, windows tell me about impossible starting the application in 0xc000007b

The 32bit one work, 16khash/s
Schwede65
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 309


View Profile
January 01, 2012, 04:04:11 PM
 #109

Tried the 64bit version, doesn't work, windows tell me about impossible starting the application in 0xc000007b

The 32bit one work, 16khash/s

same to me...
dishwara
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1372

Truth may get delay, but NEVER fails


View Profile
January 01, 2012, 04:36:20 PM
 #110

64 bit error

mrx
Member
**
Offline Offline

Activity: 83


aka ff19


View Profile
January 02, 2012, 01:38:36 PM
 #111

sorry for last few 64bit binaries. I've uploaded a new pack which can be found at github. Or the direct link:

https://github.com/downloads/RuxiaoMa/cpuminer/cpuminer-win64-31c3074-testing3.zip

If it won't start because of 0xc000007b, a report of Dependency Walker should help a lot.

Thanks!

Successfully traded with:
bulanula
Gabi
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1050


View Profile
January 02, 2012, 03:55:49 PM
 #112

It work

And wow, it does 21.6khash/s

So:
old miner: 11khash/s
your latest 32bit one: 16.1khash/s
and the 64bit: 21.6khash/s

All on a Q9550 at 2.83ghz
Schwede65
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 309


View Profile
January 02, 2012, 06:05:30 PM
 #113

sorry for last few 64bit binaries. I've uploaded a new pack which can be found at github. Or the direct link:

https://github.com/downloads/RuxiaoMa/cpuminer/cpuminer-win64-31c3074-testing3.zip

If it won't start because of 0xc000007b, a report of Dependency Walker should help a lot.

Thanks!

great work with that new win64-cpu-miner:

"old" 64-version: i7 2600k / 4.6 GHz / 7 threads / 35 kh/s (pooler-cpuminer-win64-20111221.zip)
"new" 64-version: i7 2600k / 4.6 GHz / 7 threads / 43 kh/s (cpuminer-win64-31c3074-testing3.zip)

it's running fine now, thx for excellent work   Smiley
pooler
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 644


View Profile
January 03, 2012, 01:30:03 PM
 #114

heh, this stuff is tough to keep up with. 
You said it! Smiley

Alright people, new version out! This should bring a little more speedup to almost all CPU's... including AMD ones!

I finally managed to get some decent speed increase (+38% over the previous version) on my Phenom II, and this seems to apply to all processors of the K10 family, including newer Semprons.
Unfortunately you won't notice any additional speedup on older K8's, like Athlon 64's.
I haven't been able to test this version on newer AMD microarchitectures such as Bulldozer or Bobcat, so feedback from FX/Fusion owners will be greatly appreciated.

Diki is now back from his vacation, and was kind enough to provide new binaries for Windows. Here they are:
https://github.com/downloads/pooler/cpuminer/pooler-cpuminer-win32-20120103.zip (32-bit)
https://github.com/downloads/pooler/cpuminer/pooler-cpuminer-win64-20120103.zip  (64-bit)
Source code: https://github.com/pooler/cpuminer

BTC: 15MRTcUweNVJbhTyH5rq9aeSdyigFrskqE · LTC: LTCPooLqTK1SANSNeTR63GbGwabTKEkuS7
mrx
Member
**
Offline Offline

Activity: 83


aka ff19


View Profile
January 03, 2012, 02:22:36 PM
 #115

heh, this stuff is tough to keep up with. 
You said it! Smiley

Alright people, new version out! This should bring a little more speedup to almost all CPU's... including AMD ones!

I finally managed to get some decent speed increase (+38% over the previous version) on my Phenom II, and this seems to apply to all processors of the K10 family, including newer Semprons.
Unfortunately you won't notice any additional speedup on older K8's, like Athlon 64's.
I haven't been able to test this version on newer AMD microarchitectures such as Bulldozer or Bobcat, so feedback from FX/Fusion owners will be greatly appreciated.

Diki is now back from his vacation, and was kind enough to provide new binaries for Windows. Here they are:
https://github.com/downloads/pooler/cpuminer/pooler-cpuminer-win32-20120103.zip (32-bit)
https://github.com/downloads/pooler/cpuminer/pooler-cpuminer-win64-20120103.zip  (64-bit)
Source code: https://github.com/pooler/cpuminer

my 2x xeon (ok not mine) now reach nearly 48kh/s! however my phenomII X4 940 doesn't get so much improvements. maybe because of the overheat problem of my cpu?

Successfully traded with:
bulanula
michaelmclees
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 629


View Profile
January 03, 2012, 03:04:38 PM
 #116

Enormous increase!  Wonderful work again!
ZedZedNova
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 176

Ooh La La, C'est Zoom!


View Profile
January 03, 2012, 06:48:16 PM
 #117

OK, here is an odd-ball request, I thought that I saw a version that was compiled for a PowerPC G5, but now I can't seem to find it. I have access to a couple PowerMac G5s (one MacOS X version unknown) and one with Linux, distro and version unknown.

Edit: Seems Ubuntu 11.10 can run on the PowerPC G5, so I'm going to try to run off a USB key. If I can get them running I'll update this post.

http://ubuntuforums.org/showpost.php?p=11020435&postcount=1

Edit 2: Here is the thread I wanted: https://bitcointalk.org/index.php?topic=55953.0

Any updates after this will be there.

Thanks,

- Zed

Gabi
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1050


View Profile
January 03, 2012, 07:58:46 PM
 #118

Wow
With the new 64bit: 22.5khash/s
tgmarks
Donator
Hero Member
*
Offline Offline

Activity: 490


View Profile
January 04, 2012, 12:12:25 AM
 #119

how come when i copy over the new files i just keep getting longpoll detected a new block, but nothing else?

EDIT:  Nevermind, fixed it!

michaelmclees
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 629


View Profile
January 04, 2012, 01:19:48 AM
 #120

how come when i copy over the new files i just keep getting longpoll detected a new block, but nothing else?

EDIT:  Nevermind, fixed it!

How?  I got the same error.
Pages: « 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 ... 60 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!