Bitcoin Forum
July 27, 2017, 04:52:43 AM *
News: BIP91 seems stable: there's probably only slightly increased risk of confirmations disappearing. You should still prepare for Aug 1.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 [40] 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 »
  Print  
Author Topic: An (even more) optimized version of cpuminer (pooler's cpuminer, CPU-only)  (Read 1719530 times)
jedimstr
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 784



View Profile
December 15, 2013, 06:18:51 PM
 #781

Sheldor333 - ran it no problems testing it using what you sent me in PM... Check your messages for a screenlog/screenshot.

1501131163
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1501131163

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1501131163
Reply with quote  #2

1501131163
Report to moderator
1501131163
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1501131163

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1501131163
Reply with quote  #2

1501131163
Report to moderator
1501131163
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1501131163

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1501131163
Reply with quote  #2

1501131163
Report to moderator
Decentralized search
Search for products or services and get paid for it
pre-sale Token CAT
25 July 50% discount
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
mota966
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 25


View Profile
December 15, 2013, 07:20:40 PM
 #782

Is it possible to get stratum block information from a pool when solo mining, I know this can be done on cgminer but was wondering if the same can be done with cpuminer.
I appreciate your help.
Sheldor333
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 406


View Profile
December 16, 2013, 01:49:24 AM
 #783

Sheldor333 - ran it no problems testing it using what you sent me in PM... Check your messages for a screenlog/screenshot.
This guy helped me a lot. Fixed what was bothering me. Thanks a LOT!!!

Schleicher
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 646



View Profile
December 17, 2013, 01:48:00 AM
 #784

CPUminer is project of the Month at Sourceforge:
http://sourceforge.net/blog/december-2013-potm/
Congratulations.

Bitcoin donations: 1H2BHSyuwLP9vqt2p3bK9G3mDJsAi7qChw
belskiy
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 4


View Profile
December 17, 2013, 06:54:07 AM
 #785

Maini want to cpu's on this pool: ru-1.litecoinpool.ru but nothing happens because of the internet, namely:
My internet connection is through a corporate proxy form: proxy.xxxxx with identifying users by username / password via http on port 8080. (in any case, so the browser works and all third-party programs, such 2GIS etc.).
All are advised to configure through mining_proxy, downloaded, tried to set up, nothing happens, the error outputs.
Not configure any known miner on cpu, through my proxy internet, I already broke my brain. Went through all the forums, nobody faced with proxies. Please help me with the settings.
flexgroo
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 56


View Profile
December 17, 2013, 09:01:02 AM
 #786

hello guys, i am trying to mine a alt-coin in a pool and was told to user this program

i cant seem to figure it out, i download the one for windows 64 bit, i have win7

i extracted it to its own folder it had 4 files, i clicked on minerd to open it and it started its thing in dos... and then failed and is still failing every 30 seconds, i think i am missing a step or two, lol

like when to put in ip address, port, username, password for the pool i am trying to get in

with cgminer it gave me a prompt in dos to type those in, this doesnt let me do anything

http request failed: failed connect to 127.0.0.1:9332; no error
the error is json_rpc_call failed, retry after 30 seconds

please help i am trying to learn to mine on a windows laptop using CPU, i know it will suck and be slow and next to no hashrate, but its fun and i am learning something new...

BTC 13qcDv7PtNsc97zW4hoDoWg6Y2K4gNyyvz please donate anything trying to get enough to get in a pool, until i can find a good place to buy btc
BIL BVVMitegGu1RVwaEzfFLN8fkbJauF4ucHo New coin
[Buy BTC in the USA - Coinbase referral]
jedimstr
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 784



View Profile
December 17, 2013, 11:02:03 AM
 #787

hello guys, i am trying to mine a alt-coin in a pool and was told to user this program

i cant seem to figure it out, i download the one for windows 64 bit, i have win7

i extracted it to its own folder it had 4 files, i clicked on minerd to open it and it started its thing in dos... and then failed and is still failing every 30 seconds, i think i am missing a step or two, lol

like when to put in ip address, port, username, password for the pool i am trying to get in

with cgminer it gave me a prompt in dos to type those in, this doesnt let me do anything

http request failed: failed connect to 127.0.0.1:9332; no error
the error is json_rpc_call failed, retry after 30 seconds

please help i am trying to learn to mine on a windows laptop using CPU, i know it will suck and be slow and next to no hashrate, but its fun and i am learning something new...

Start up a separate CMD line window (you can do this from Start Button/Run and type CMD and hit enter).
Go to the directory you downloaded CPUMiner using cd c:\wherever\Folder\path.
Then type this filling in your Altcoin pool info:
Code:
minerd.exe -o http://[pool url]:[pool port] -u [username] -p [password]



Ferris419
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 336



View Profile
December 17, 2013, 07:43:56 PM
 #788

I am so confused with all this mining coins stuff Sad I cannot figure out how to connect to a pool using minerd I keep getting this.... stratum authentication failed ...retry after 30 seconds ....if some could please help me out I would highly appreciate it.


 
 
           ▄████▄
         ▄████████▄
       ▄████████████▄
     ▄████████████████▄
    ████████████████████      ▄█▄                 ▄███▄                 ▄███▄                 ▄████████████████▀   ▄██████████

  ▄▄▄▀█████▀▄▄▄▄▀█████▀▄▄▄     ▀██▄             ▄██▀ ▀██▄             ▄██▀ ▀██▄             ▄██▀                   ██
▄█████▄▀▀▀▄██████▄▀▀▀▄█████▄     ▀██▄         ▄██▀     ▀██▄         ▄██▀     ▀██▄         ▄██▀        ▄█▄          ▀██████████████▄
████████████████████████████       ▀██▄     ▄██▀         ▀██▄     ▄██▀         ▀██▄     ▄██▀          ▀█▀                        ██
 ▀████████████████████████▀          ▀██▄ ▄██▀             ▀██▄ ▄██▀     ▄█▄     ▀██▄ ▄██▀                                       ██
   ▀████████████████████▀              ▀███▀                 ▀███▀       ▀█▀       ▀███▀      ▄███████████████████████████████████▀
     ▀████████████████▀
       ▀████████████▀
         ▀████████▀
           ▀████▀
║║


║║
.
.

║║
██
║║
.
.

║║
██
║║
.
║║


║║
SlidingHorn
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 196

★Bitvest.io★ Play Plinko or Invest!


View Profile
December 17, 2013, 07:47:23 PM
 #789

I am so confused with all this mining coins stuff Sad I cannot figure out how to connect to a pool using minerd I keep getting this.... stratum authentication failed ...retry after 30 seconds ....if some could please help me out I would highly appreciate it.

Hi Ferris419

-  What coin are you mining, and from which pool?
-  Are you registered with the pool?
-  Have you set up workers at this pool?

Ferris419
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 336



View Profile
December 17, 2013, 07:52:22 PM
 #790

I am so confused with all this mining coins stuff Sad I cannot figure out how to connect to a pool using minerd I keep getting this.... stratum authentication failed ...retry after 30 seconds ....if some could please help me out I would highly appreciate it.

Hi Ferris419

-  What coin are you mining, and from which pool?
-  Are you registered with the pool?
-  Have you set up workers at this pool?
Hi I am trying to BIL coin and I have tried all the 3 pools with no avail I have setup accounts on all 3 pools and created workers on all 3 pools. I also tried to mine Lotto coin same result. the only coin ive been successful with has been mincoin.


 
 
           ▄████▄
         ▄████████▄
       ▄████████████▄
     ▄████████████████▄
    ████████████████████      ▄█▄                 ▄███▄                 ▄███▄                 ▄████████████████▀   ▄██████████

  ▄▄▄▀█████▀▄▄▄▄▀█████▀▄▄▄     ▀██▄             ▄██▀ ▀██▄             ▄██▀ ▀██▄             ▄██▀                   ██
▄█████▄▀▀▀▄██████▄▀▀▀▄█████▄     ▀██▄         ▄██▀     ▀██▄         ▄██▀     ▀██▄         ▄██▀        ▄█▄          ▀██████████████▄
████████████████████████████       ▀██▄     ▄██▀         ▀██▄     ▄██▀         ▀██▄     ▄██▀          ▀█▀                        ██
 ▀████████████████████████▀          ▀██▄ ▄██▀             ▀██▄ ▄██▀     ▄█▄     ▀██▄ ▄██▀                                       ██
   ▀████████████████████▀              ▀███▀                 ▀███▀       ▀█▀       ▀███▀      ▄███████████████████████████████████▀
     ▀████████████████▀
       ▀████████████▀
         ▀████████▀
           ▀████▀
║║


║║
.
.

║║
██
║║
.
.

║║
██
║║
.
║║


║║
SlidingHorn
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 196

★Bitvest.io★ Play Plinko or Invest!


View Profile
December 17, 2013, 07:54:47 PM
 #791


Hi I am trying to BIL coin and I have tried all the 3 pools with no avail I have setup accounts on all 3 pools and created workers on all 3 pools. I also tried to mine Lotto coin same result. the only coin ive been successful with has been mincoin.

Can you either post a screenshot of what you're entering into your terminal to start cpuminer and any error messages you're receiving?

If it's not working for any of them, I think you likely have something wrong with your command

Ferris419
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 336



View Profile
December 17, 2013, 07:59:32 PM
 #792


Hi I am trying to BIL coin and I have tried all the 3 pools with no avail I have setup accounts on all 3 pools and created workers on all 3 pools. I also tried to mine Lotto coin same result. the only coin ive been successful with has been mincoin.

Can you either post a screenshot of what you're entering into your terminal to start cpuminer and any error messages you're receiving?

If it's not working for any of them, I think you likely have something wrong with your command

C:\Users\justin\Desktop\pooler-cpuminer-2.3.2-win32>minerd -o stratum+tcp://jp.n
ut2pools.com:5595 -u justin -p f
[2013-12-17 14:58:43] Binding thread 0 to cpu 0
[2013-12-17 14:58:43] 2 miner threads started, using 'scrypt' algorithm.
[2013-12-17 14:58:43] Starting Stratum on stratum+tcp://jp.nut2pools.com:5595
[2013-12-17 14:58:43] Binding thread 1 to cpu 1
[2013-12-17 14:58:44] Stratum authentication failed
[2013-12-17 14:58:44] ...retry after 30 seconds





 
 
           ▄████▄
         ▄████████▄
       ▄████████████▄
     ▄████████████████▄
    ████████████████████      ▄█▄                 ▄███▄                 ▄███▄                 ▄████████████████▀   ▄██████████

  ▄▄▄▀█████▀▄▄▄▄▀█████▀▄▄▄     ▀██▄             ▄██▀ ▀██▄             ▄██▀ ▀██▄             ▄██▀                   ██
▄█████▄▀▀▀▄██████▄▀▀▀▄█████▄     ▀██▄         ▄██▀     ▀██▄         ▄██▀     ▀██▄         ▄██▀        ▄█▄          ▀██████████████▄
████████████████████████████       ▀██▄     ▄██▀         ▀██▄     ▄██▀         ▀██▄     ▄██▀          ▀█▀                        ██
 ▀████████████████████████▀          ▀██▄ ▄██▀             ▀██▄ ▄██▀     ▄█▄     ▀██▄ ▄██▀                                       ██
   ▀████████████████████▀              ▀███▀                 ▀███▀       ▀█▀       ▀███▀      ▄███████████████████████████████████▀
     ▀████████████████▀
       ▀████████████▀
         ▀████████▀
           ▀████▀
║║


║║
.
.

║║
██
║║
.
.

║║
██
║║
.
║║


║║
SlidingHorn
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 196

★Bitvest.io★ Play Plinko or Invest!


View Profile
December 17, 2013, 08:06:11 PM
 #793


Hi I am trying to BIL coin and I have tried all the 3 pools with no avail I have setup accounts on all 3 pools and created workers on all 3 pools. I also tried to mine Lotto coin same result. the only coin ive been successful with has been mincoin.

Can you either post a screenshot of what you're entering into your terminal to start cpuminer and any error messages you're receiving?

If it's not working for any of them, I think you likely have something wrong with your command

C:\Users\justin\Desktop\pooler-cpuminer-2.3.2-win32>minerd -o stratum+tcp://jp.n
ut2pools.com:5595 -u justin -p f
[2013-12-17 14:58:43] Binding thread 0 to cpu 0
[2013-12-17 14:58:43] 2 miner threads started, using 'scrypt' algorithm.
[2013-12-17 14:58:43] Starting Stratum on stratum+tcp://jp.nut2pools.com:5595
[2013-12-17 14:58:43] Binding thread 1 to cpu 1
[2013-12-17 14:58:44] Stratum authentication failed
[2013-12-17 14:58:44] ...retry after 30 seconds


What is the worker name for this machine on this pool?  

Your -u argument should read:

-u justin.workername

EDIT:  You're using the wrong port # for this pool.  Should be 5565, not 5595

Ferris419
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 336



View Profile
December 17, 2013, 08:07:55 PM
 #794

omg lol thank you so much! that fixed my problem I was getting so irritated I knew it was something simple ! its working now!!!


 
 
           ▄████▄
         ▄████████▄
       ▄████████████▄
     ▄████████████████▄
    ████████████████████      ▄█▄                 ▄███▄                 ▄███▄                 ▄████████████████▀   ▄██████████

  ▄▄▄▀█████▀▄▄▄▄▀█████▀▄▄▄     ▀██▄             ▄██▀ ▀██▄             ▄██▀ ▀██▄             ▄██▀                   ██
▄█████▄▀▀▀▄██████▄▀▀▀▄█████▄     ▀██▄         ▄██▀     ▀██▄         ▄██▀     ▀██▄         ▄██▀        ▄█▄          ▀██████████████▄
████████████████████████████       ▀██▄     ▄██▀         ▀██▄     ▄██▀         ▀██▄     ▄██▀          ▀█▀                        ██
 ▀████████████████████████▀          ▀██▄ ▄██▀             ▀██▄ ▄██▀     ▄█▄     ▀██▄ ▄██▀                                       ██
   ▀████████████████████▀              ▀███▀                 ▀███▀       ▀█▀       ▀███▀      ▄███████████████████████████████████▀
     ▀████████████████▀
       ▀████████████▀
         ▀████████▀
           ▀████▀
║║


║║
.
.

║║
██
║║
.
.

║║
██
║║
.
║║


║║
railzand
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 462

Lux e tenebris


View Profile
December 19, 2013, 10:01:05 AM
 #795

This is just a great program. Thanks so much, my i7 mobile gets about 60k.
Is there a way to have a failover pool?

~Money~
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 256

Live,Love,Internet


View Profile WWW
December 19, 2013, 01:08:03 PM
 #796

anyone can help me solve this on my centOS?

Quote
[root@server cpuminer-2.3.2]# ./minerd --url=http://ypool.net:8083 --userpass=user:pass
[2013-12-19 08:02:47] 8 miner threads started, using 'scrypt' algorithm.
[2013-12-19 08:02:47] Binding thread 2 to cpu 2
[2013-12-19 08:02:47] Binding thread 3 to cpu 3
[2013-12-19 08:02:47] Binding thread 0 to cpu 0
[2013-12-19 08:02:47] Binding thread 1 to cpu 1
[2013-12-19 08:02:47] Binding thread 4 to cpu 4
[2013-12-19 08:02:47] Binding thread 5 to cpu 5
[2013-12-19 08:02:47] Binding thread 6 to cpu 6
[2013-12-19 08:02:47] Binding thread 7 to cpu 7
[2013-12-19 08:02:48] HTTP request failed: Empty reply from server
[2013-12-19 08:02:48] json_rpc_call failed, retry after 30 seconds


Quote
[root@server cpuminer-2.3.2]# ./minerd --url=stratum+tcp://ypool.net:8083 --userpass=user:pass
[2013-12-19 08:04:52] 8 miner threads started, using 'scrypt' algorithm.
[2013-12-19 08:04:52] Binding thread 3 to cpu 3
[2013-12-19 08:04:52] Binding thread 2 to cpu 2
[2013-12-19 08:04:52] Binding thread 4 to cpu 4
[2013-12-19 08:04:52] Binding thread 1 to cpu 1
[2013-12-19 08:04:52] Binding thread 5 to cpu 5
[2013-12-19 08:04:52] Binding thread 6 to cpu 6
[2013-12-19 08:04:52] Binding thread 7 to cpu 7
[2013-12-19 08:04:52] Binding thread 0 to cpu 0
[2013-12-19 08:04:52] Starting Stratum on stratum+tcp://ypool.net:8083
[2013-12-19 08:04:52] stratum_recv_line failed
[2013-12-19 08:04:52] ...retry after 30 seconds


Live,Love,Internet
Digicoiner
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 280



View Profile
December 19, 2013, 08:19:14 PM
 #797

I'm trying to mine applecoins on Digital Ocean with this cpuminer at apc.cipherpool.com but getting all rejected shares.  The site directed me to download this miner.  What's wrong?

./minerd --url=stratum+tcp://stratum.cipherpool.com:8836  --userpass=x:x

zeewolf
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 232


In dreamland; he awaits you.


View Profile WWW
December 19, 2013, 08:31:20 PM
 #798

THIS cpu miner does not support scrypt-jane, which Applecoin uses.

Try compiling source from here :

https://github.com/ali1234/cpuminer.git

Then:
./minerd --algo=scrypt-jane ...

Digicoiner
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 280



View Profile
December 19, 2013, 08:54:49 PM
 #799

THIS cpu miner does not support scrypt-jane, which Applecoin uses.

Try compiling source from here :

https://github.com/ali1234/cpuminer.git

Then:
./minerd --algo=scrypt-jane ...

I tried that and confirmed I could mine yacoin with it.  But when I tried applecoin pool it didnt' work.  Does this cpu miner support stratum?

 ./minerd -a scrypt-jane -o stratum+tcp://stratum.cipherpool.com:8836 -u x -p x
"Try `minerd --help' for more information."
G K G
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 280


View Profile
December 27, 2013, 05:10:11 PM
 #800

anyone can help me solve this on my centOS?

Quote
[root@server cpuminer-2.3.2]# ./minerd --url=http://ypool.net:8083 --userpass=user:pass
[2013-12-19 08:02:47] 8 miner threads started, using 'scrypt' algorithm.
[2013-12-19 08:02:47] Binding thread 2 to cpu 2
[2013-12-19 08:02:47] Binding thread 3 to cpu 3
[2013-12-19 08:02:47] Binding thread 0 to cpu 0
[2013-12-19 08:02:47] Binding thread 1 to cpu 1
[2013-12-19 08:02:47] Binding thread 4 to cpu 4
[2013-12-19 08:02:47] Binding thread 5 to cpu 5
[2013-12-19 08:02:47] Binding thread 6 to cpu 6
[2013-12-19 08:02:47] Binding thread 7 to cpu 7
[2013-12-19 08:02:48] HTTP request failed: Empty reply from server
[2013-12-19 08:02:48] json_rpc_call failed, retry after 30 seconds


Quote
[root@server cpuminer-2.3.2]# ./minerd --url=stratum+tcp://ypool.net:8083 --userpass=user:pass
[2013-12-19 08:04:52] 8 miner threads started, using 'scrypt' algorithm.
[2013-12-19 08:04:52] Binding thread 3 to cpu 3
[2013-12-19 08:04:52] Binding thread 2 to cpu 2
[2013-12-19 08:04:52] Binding thread 4 to cpu 4
[2013-12-19 08:04:52] Binding thread 1 to cpu 1
[2013-12-19 08:04:52] Binding thread 5 to cpu 5
[2013-12-19 08:04:52] Binding thread 6 to cpu 6
[2013-12-19 08:04:52] Binding thread 7 to cpu 7
[2013-12-19 08:04:52] Binding thread 0 to cpu 0
[2013-12-19 08:04:52] Starting Stratum on stratum+tcp://ypool.net:8083
[2013-12-19 08:04:52] stratum_recv_line failed
[2013-12-19 08:04:52] ...retry after 30 seconds

ypool uses xpt proxy, which is not supported by cpuminer directly.
you can download the xptproxy application from ypool's "how dig coin" menu and follow the steps given there

Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 [40] 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!