Bitcoin Forum
May 09, 2021, 10:55:54 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.21.0 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 [63] 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 »
  Print  
Author Topic: Malaysia  (Read 717576 times)
HarimauMalaysia
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 47
Merit: 0


View Profile
April 01, 2018, 03:55:23 PM
 #1241

Haha..baru saja login tengok-tengok dah ada rating system baru.....fmerit, virtue, karma, coins, politeness dan banyak lagi....makin interesting BCT ni.
1620557754
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1620557754

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1620557754
Reply with quote  #2

1620557754
Report to moderator
1620557754
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1620557754

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1620557754
Reply with quote  #2

1620557754
Report to moderator
1620557754
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1620557754

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1620557754
Reply with quote  #2

1620557754
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1620557754
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1620557754

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1620557754
Reply with quote  #2

1620557754
Report to moderator
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
April 01, 2018, 04:25:01 PM
Last edit: April 15, 2018, 12:07:15 PM by Jitra
 #1242


















csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
Cuma
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 27
Merit: 0


View Profile
April 02, 2018, 01:02:17 AM
 #1243

Walaupun merit telah memperbaiki banyak perkara dan isu yang timbul di bitcointalk, terdapat beberapa penyesuaian yang jelas diperlukan. Oleh itu, beberapa kriteria baru untuk kenaikan rank telah ditambah sebagai tambahan kepada keperluan lama.
Komponen baru untuk kenaikan rank adalah:

Activity & Merit
Sama seperti sebelumnya.

Politeness
Kesopanan. Betapa sopannya anda apabila membuat posting anda, menggunakan bahasa seperti "sila" dan "tuan". Kesopanan adalah teras asas masyarakat yang baik.

fMerit
Secara jelasnya ia adalah lanjutan kepada sMerit, dan sumber merit. Ia dikira menggunakan formula mudah ini:
Code:
min((1103515245*(uid+activity)+12345) % (1<<10),(1103515245*posts+12345) % (1<<10), (1103515245*merit+12345) % (1<<10))

Imagination
Imaginasi.  Bitcoin tidak akan wujud tanpa imaginasi Satoshi yang mengagumkan, jadi saya telah memutuskan untuk mengambil kira konsep ini di forum. Individu yang  imajinatif adalah sesiapa yang telah membuat posting yang mengandungi banyak imej.

Virtue
Kebajikan. Ini adalah masyarakat yang tegar, yang takut kepada Tuhan dan tidak akan menderita disebabkan oleh sihir atau bidaah lain. Statistik ini mengukur kebaikan moral anda. Amaran: orang yang mempunyai kebajikan yang rendah boleh dikunjungi oleh penyelidikan kesucian..

Coins
Koin atau syiling digital. Berapa banyak syiling yang berlainan yang anda telah melabur. Bitcointalker yang baik akan mengekalkan keseimbangan yang munasabah antara konservatif (100% pulangan tahunan) dan token / syiling digital agresif (7% mingguan).

Karma
Ini adalah berapa banyak penilaian kepercayaan bukan scammer yang telah anda hantar dan terima. Oleh kerana kesederhanaan yang ketat dalam sistem amanah, ini pasti menjadi ukuran yang boleh dipercayai dari kebolehpercayaan anda berbanding sistem amanah.

Sebelum ini ramai yang telah mempersoalkan tentang sistem ranking, jadi saya memutuskan untuk mempermudahkannya. Hanya masukkan 10 bit tertinggi untuk setiap nombor ke grid dalam konfigurasi ini:
https://bitcointalk.org/Themes/guide.png
Kemudian mulakan Conway of Life di sel-sel. Sekiranya sel-sel tidak berhenti bergerak walaupun selepas langkah tidak terhingga, maka anda akan maju ke peringkat seterusnya.

Sebagai contoh, pertimbangkan seseorang itu dengan statistik ini:
Quote
Merit: 40
Activity: 56
Politeness: 36
fMerit: 56
Imagination: 36
Virtue: 40
Coins: 56
Karma: 40
This gives you a grid like:
https://bitcointalk.org/Themes/sample.png
https://bitcointalk.org/Themes/sample2.gif

Ini tidak akan berakhir, jadi individu tersebut akan maju ke atas di dalam ranknya..

Penyelarasan peringkat rank berlaku setiap minggu pada hari Selasa, dan anda hanya boleh naik 1 peringkat rank seminggu.

Mudah-mudahan sistem peringkat menggunakan grafik yang mudah difahami ini akan memberi reaksi dan sekaligus mengurangkan kebimbangan untuk semua pengguna.

Sila lihat original posting di sini (please see the original posting here "sir/madam"):  https://bitcointalk.org/index.php?topic=3232693.0.  Thank you!

.....................tapi katanya ianya hanyalah gurauan April fool joke, tunggu esoklah...


Laa,,,baca punya baca rupa-rupanya April fool joke  :-)
zulrahman
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 22
Merit: 0


View Profile
April 02, 2018, 06:11:08 AM
 #1244

Sikret Bergerak Secara Langsung !!!

Sikret  merupakan Matawang Digital yang mesra tenga, tidak bernama dan pengesahan transaksinya yang pantas dicipta untuk menyelesaikan cabaran matawang digital semasa berdasarkan sistem POS / MN

MAKLUMAT SYILING

POS / MN HYBRID (10% POS / 90% MN)
Jumlah Bekalan Syiling: Takterhingga
Blok: 60 saat
Cagaran MN: 10,000

GANJARAN BLOK

Blok 2 sehingga 2779: 10 SKRT - Permulaan yang Adil dan Mudah ...
Blok 2880 sehingga 43199: 250 SKRT
Blok 4320 sehingga 86399: 200 SKRT
Blok 86400 sehingga 129599: 160 SKRT
Blok 129600 sehingga 172799: 128 SKRT
Blok 172800 sehingga 215999: 100 SKRT
Blok 216000 sehingga 259199: 80 SKRT
Blok 259200 sehingga 518399: 64 SKRT
Blok 518400 hingga 1036799: 50 SKRT
Blok 1036800 sehingga ∞: 25 SKRT

PORT-PORT

Port P2P: 10037
Port RPC: 10038

PANDUAN MN
Akan datang nanti (lihat Bounty)

PENJELAJAH BLOK
Akan datang nanti (lihat Bounty)

BOUNTY

Penjelajah bLOK - 1000 SKRT
Panduan MN - 500 SKRT
Penterjemahan ANN - 100 SKRT
Sertai Discord untuk mendapatkan maklumat yang lebih lanjut

PRA-JUALAN

Saluran DISCORD: https://discord.gg/JtsJct8

PAUTAN-PAUTAN

DISCORD: https://discord.gg/9rMjggC

Github: https://github.com/sikretcoin/sikretcoin

DOMPET-DOMPET

Windows: https://github.com/sikretcoin/sikretcoin/releases/download/v1.0.0/sikretcoin-1.0.0-win32.zip

Linux: https://github.com/sikretcoin/sikretcoin/releases/download/v1.0.0/sikretcoin-1.0.0-linux.tar.gz
numoneymalaysia
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 1
Merit: 0


View Profile
April 02, 2018, 09:06:06 AM
 #1245

Hi Malaysians,

NuMoney is a cryptocurrency exchange that support fiat currencies with physical stores.
We are going to soft launch our exchange in Malaysia very soon. The registration for our exchange's early users is now open.
If you're interested, please fill up this early user registration form.

To know more about NuMoney Malaysia, please visit here.
You can also read our main thread on this forum.
kualalump9
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 10
Merit: 0


View Profile
April 03, 2018, 06:40:38 PM
Last edit: April 03, 2018, 06:52:35 PM by kualalump9
 #1246


TWIST: Merevolusikan Aksesibiliti Blockchain

https://s31.postimg.org/t6svaczyz/ann-main-header.gif

Kini berdagang di stocks.exchange!

https://s31.postimg.org/hug9sltuz/what.gif



Konteks

Permintaan Blockchain telah meningkat 10 kali ganda sejak tahun lepas dengan syarikat seperti bank G360 melaburkan jutaan dalam percubaan untuk mengguna, menyelaras dan mengintegrasikan blockchain dalam infrastruktur mereka yang telah wujud. Permintaan yang meningkat ini tercermin menerusi pertambahan keperluan untuk blockchain berdasarkan permohonan. Matlamat kami adalah untuk mencipta satu platform unik yang dapat menghubungkan jurang itu dan menyediakan aksesibiliti yang cepat, mudah dan senang antara blockchain dengan pengguna harian, pengaturcara dan syarikat. Ini ialah TWIST.

Integrasi Dan Penggunaan Dunia Sebenar
TWIST Kotak Peralatan ialah aplikasi merentas platform yang inovatif yang mana bertujuan untuk menyediakan aksesibiliti antara blockchain dengan semua orang. TWIST ID dan TWIST DATA adalah antara ciri-ciri unik yang akan bekerja keras untuk memudahkan peralihan pengguna dan syarikat ke arah pengambilan dan membina blockchain.

Dipacu Komuniti
TWIST bukanlah entiti persendirian yang ditaja oleh ICO atau kumpulan minat khas. Semuanya dibina oleh komuniti untuk komuniti.

Pasukan Pembangunan Teras Aktif
Pasukan pembangunan kami yang bertempat di London bekerja sepenuh masa dan sentiasa komited dan berdedikasi kepada kejayaan projek. Pasukan itu berhubung rapat dengan komuniti dan senang diakses untuk berkongsi pendapat baru atau menjawab persoalan.

Berpusat, telus, dan sumber terbuka
TWIST dibina dengan matlamat untuk menjadi platform yang berpusat dan bersumber terbuka sepenuhnya. Komuniti dapat menjejak pembangunan dan kemajuan syiling itu dan mengundi untuk pengurusan syiling itu dan perbelanjaan untuk pembangunan.

Kebebasan dan Fleksibel
TWIST API menyediakan pemaju pihak ketiga dengan kaedah yang mudah dan intuitif untuk membina aplikasi di atas blockchain TWIST. API itu direka bentuk menjadi agnostik bahasa, membolehkan penggunaan dalam semua bahasa untuk mengantaramukakan dengan blockchain TWIST.

https://s31.postimg.org/ar8ed5grf/specs.gif

Spesifikasi TWIST:
Ticker: TWIST
Bekalan Awal: 200,000,000
Inflasi Tahunan: 10%
Mekanisma Konsensus: Proof-of-Work (PoW) untuk 20,000 blok utama, kemudian Proof-of-Stake (PoS) tulen
Platform Yang Disokong: Windows, MacOS, Linux

Pengagihan TWIST:
Jumlah Pralombong: 200,000,000 (100%)
Pralombong diagihkan seperti berikut:
Airdrop: 170,000,000 (85%) (diagihkan sama rata antara pendaftar)
Dana pembangunan: 20,000,000 (10%)
Dana Ganjaran/Komuniti: 10,000,000 (5%)

https://s31.postimg.org/va3aika7v/ann-header-roadmap.gif
https://s31.postimg.org/4qapfvc2z/download.gif

Dompet:
Windows: https://github.com/TWISTproject/core/releases/tag/1.1.0
OSX: https://github.com/TWISTproject/core/releases/download/1.1.0/twist-qt-osx-v1.1.0.dmg
Linux: https://github.com/TWISTproject/core/releases/download/1.1.0/twist-qt-linux-v1.1.0

Toolbox:
Windows: https://twist.network/releases/TWIST-Toolbox-Windows-Setup-0.9.1.zip

https://s31.postimg.org/4qapfvjsr/resources.gif

Website: https://twist.network
GitHub: https://github.com/TWISTproject
Market Cap: https://coinlib.io/coin/TWIST/TWIST
Block Explorer: http://explorer.twist.services

https://s31.postimg.org/65ca4lsln/social.gif

Discord: https://discord.gg/A4CFBRs
Twitter: https://twitter.com/twist_project
Telegram: https://t.me/TWIST_project
Reddit: https://www.reddit.com/r/TWIST_project/
Facebook: https://www.facebook.com/TWISTcrypto
Medium: https://medium.com/@TWIST_project/

https://s31.postimg.org/ar8ecz8zv/bounties.gif

Terjemahan
Untuk penterjemahan ANN kepada salah satu bahasa seperti dibawah, anda akan layak untuk 30,000 syiling TWIST.

Tempah bahasa anda dengan menyatakan sedemikian pada ANN. Setelah selesai, PM akaun pemaju TWIST dengan terjemahan yang diterbitkan anda.
Kami hanya membayar untuk terjemahan yang kualitinya bagus, kami tidak akan menerima terjemahan yang hanya menggunakan Google Translate atau perisian lain.

Bahasa Inggeris
Vietnam
Cina
Korea
Jepun
Sepanyol
Bahasa Indonesia
Rusia
Romania
Jerman
Malaysia
Turki
Itali
Bahasa Filipina
Hindi
Portugis

Twitter
Kami menjalankan Kempen Ganjaran Twitter dari Isnin 26 Februari sehingga Isnin 19 Mac.
Untuk maklumat lanjut sila lihat artikel Medium kami: https://medium.com/@TWIST_project/twist-twitter-bounty-campaign-4019767d209b

Isu penyelarasan dengan wallet? Cuba tambah nod ini kepada fail twist.conf:
Quote
addnode=104.238.174.164
addnode=85.93.207.230
addnode=45.32.126.141
addnode=220.108.123.214
addnode=95.84.43.220
addnode=45.77.55.167
addnode=167.114.103.43
addnode=71.72.52.97
addnode=27.7.202.84
addnode=176.197.73.196
addnode=139.99.169.138
addnode=94.54.103.225
addnode=144.202.1.21
addnode=107.191.46.29
addnode=90.120.86.16
addnode=188.152.188.208
addnode=45.77.78.145



Peringatan: Akaun/saluran media sosial rasmi TWIST semuanya disenaraikan samada pada halaman pengumuman ini atau pada laman web kami: https://twist.network

Jika ada media sosial yang mengaku terkait dengan TWIST tetapi tidak disenaraikan pada halaman ini atau pada laman web kami, maka ia bukanlah akaun rasmi dan anda patut berhati-hati!

SiakapKeli
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 28
Merit: 0


View Profile
April 04, 2018, 04:58:43 AM
Last edit: April 04, 2018, 05:24:00 AM by SiakapKeli
 #1247

Board BCT Malaysia ni memang hampeh!  Semuanya hanya buat post iklan, pastu blah.  Tak ada langsung interaksi atau posting berkualiti daripada diorang ni.  Kalau jenis macam datang buat posting, diorang ingat orang lain akan baca ke kalau tak ada interaksi sesama members.  Aku memang skip terus posting sapa-sapa yang tak pernah buat post lain kat sini kecuali iklan.  Tu  yang malas nak datang balik visit board ni.
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
April 04, 2018, 05:30:41 AM
Last edit: April 04, 2018, 05:56:23 AM by Jitra
 #1248

[MALAYSIA][ANN] BITPENTA | PLATFORM PELABURAN BERASASKAN KONTRAK PINTAR YANG DIPERCAYAI

*** Penafian: Kami menyiarkan posting ini bagi pihak pasukan BitPenta.***








PLATFORM PELABURAN BERASASKAN KONTRAK PINTAR YANG DIPERCAYAI



MENGENAI BITPENTA

TAWARAN KOIN AWAL, kami akan mengumpulkan dana untuk pendapatan masa depan bagi pelanggan yang kami sayangi dan mereka-mereka yang mempercayai kepada kemahiran tinggi pasukan profesional kami yang sudah menjalankan perniagaan ini dengan pelanggan swasta kami sejak tahun 2005 di dalam pasaran forex dan saham. Ini adalah platform yang berdasarkan kepada Kepercayaan dan inilah platform untuk penjimatan bagi masa depan dan juga cara untuk mendapatkan keuntungan harian dan menjalani kehidupan yang aman damai dan sejahtera dengan peniaga profesional kami yang akan berdagang untuk anda, dan memberi anda margin terbaik kepada perdagangan harian. Dan yang paling terbaik adalah kerugian perdagangan harian kami tidak akan dimasukkan kepada akaun anda. Kami akan menanggung semua kerugian ini untuk anda kerana kami berada di sini untuk memberikan anda hasil yang selamat dan boleh dipercayai. Pedagang profesional kami mempunyai 10 hingga 15 tahun pengalaman di dalam bidang forex dan pasaran saham dan kini para profesional kami berdagang dengan sepenuh masa dengan mata wang kripto sejak tahun 2013.  Oleh itu mereka mempunyai cengkeraman yang mantap pada perdagangan harian, pertengahan, dan jangka panjang. Kami berada di sini untuk memberikan pendapatan yang selamat. ICO kami sedang mengumpulkan dana untuk melabur dalam sektor perdagangan dan perlombongan bagi meningkatkan pendapatan harian yang selamat melaui pasukan profesional setia kami.



PEMBANGUNAN SEKTOR PERLOMBONGAN

Sebahagian besar daripada dana yang akan kami kumpulkan daripada ICO akan dilaburkan di sektor perlombongan untuk mendapatkan keuntungan yang selamat dan membawakan perniagaan tersebut ke peringkat baru untuk pelanggan kami. BitPenta mencari tempat terbaik di seluruh dunia untuk pertambangan atau perlombongan yang menguntungkan. Oleh itu, setiap tanggungjawab berada di bahu kami, anda tidak perlu risau tentang apa-apa sekalipun dan walaupun satu sen.  Setiap sen tunggal anda akan selamat di dalam platform kami diuruskan dengan sepenuhnya.






BAGAIMANA IANYA BERFUNGSI?





MANFAAT KAMI

  • Pengeluaran Segera | Pembayaran anda akan dapat keluarkan dengan serta-merta sebaik sahaja permintaan dilakukan melalui sistem automatik kami tanpa sebarang sekatan.
  • Keuntungan Pada Setiap Jam | Melabur dengan minimum 0,001 BTC hingga maksima tanpa batas dan dapatkan keuntungan secara setiap jam selama-lamanya melalui rencana pelaburan kami yang lumayan.
  • Antara Muka (User Interface) Yang Mesra Pengguna | BitPenta Limited merekabentuk platformnya menjadi mudah dan senang digunakan supaya seorang yang baru atau pemula akan dapat mengendalikan dan mengemudinya dengan mudah dari mana-mana peranti.
  • Syarikat Berdaftar | BitPenta Limited adalah syarikat perundangan berdaftar di United Kingdom secara rasmi. Ia telah disahkan dengan nombor penubuhan syarikat 11054604.
  • Bantuan 24/7 | BitPenta adalah platform automatik sepenuhnya dan menyediakan pemantauan pelanggan dan sokongan perkhidmatan 24/7 kepada semua pelabur dan menyiarkan kemas kini terkini kepada semua.
  • Kumpulan Antarabangsa Yang Fleksibel | BitPenta menyebarkan perniagaannya secara global untuk menjamin asas multi-vektor dan kebolehpercayaan keputusan pelaburannya.




EKONOMI TOKEN

Pra-jualan:
27 MAC 2018, 12:00PM UTC
2 APRIL 2018, 12:00PM UTC


1 ETH = 1400 x 32% = 1848 PENTA
Bonus: 32% (576,000 Penta)
Bekalan: 1,800,000 Penta + 576,000 Penta = 2,376,000 Penta
Kontrak: 0x307453cee8fbe4bcf044b8a85dfc9f6ceb041a76





Pengagihan Token





Peruntukan Dana



Jumlah Bekalan = 9 million
Token yang telah dijual = 93%
Matawang yang diterima: Ethereum




PELAN JALAN


  • MAC 2005 Operasi Perniagaan LUAR TALIAN bermula
  • APRIL 2017 Membentuk Pelan Pelaburan & Rujukan Dalam Talian
  • MEI 2017 Pembangunan Bermula untuk projek dalam talian
  • MAC 2018 ICO Dilancarkan
  • APRIL 2018 BitPenta Token tersedia untuk perdagangan di bursa. Token BitPenta akan tersedia untuk perdagangan di bursa selepas ICO berakhir.



SOALAN LAZIM (FAQs)



  • BILAKAH SAYA AKAN MENERIMA TOKEN PENTA SAYA?

Anda akan menerima token anda secara automatik ke alamat ethereum anda, atau dalam kata lain dari dompet yang anda akan membuat pembayaran.

  • APA ITU PENTA?

PENTA adalah matawangkripto spekulasi yang boleh didagangkan.

  • DOMPET APAKAH YANG SAYA HARUS GUNAKAN?

BitPenta adalah token piawaian ERC20 yang dikeluarkan pada blok Ethereum. Pemegang Token boleh menyimpan dan mengurus token bitPenta mereka dengan menggunakan klien Ethereum sedia ada termasuk Ethereum Wallet, Mist, Parity, MyEtherWallet.com, atau MetaMask rasmi. Jangan hantar ETH dari dompet pertukaran atau mana-mana dompet yang anda tidak mengawal kunci peribadinya. Kami mengesyorkan MyEtherWallet atau Metamask atau dompet yang anda mengawal kunci peribadi sendiri.

  • BAGAIMANA CARA UNTUK MEMBELI TOKEN BitPenta?

Dengan menggunakan dompet Ethereum (ETH) anda hanya perlu menghantar ETH ke alamat yang diberikan kepada anda pada halaman sumbangan di laman web BitPenta.

  • BAGAIMANA CARA UNTUK MELIHAT / TAMBAH TOKEN PENTA DI DALAM DOMPET SELEPAS PEMBELIAN DIBUAT?

Selepas anda membeli token PENTA, anda boleh menambahkannya ke dompet anda: Gunakan alamat Kontrak ini: 0xafa1ab8eca923bd946717494515192223e6bbb01 * Jangan hantar ETH ke alamat kontrak ini Simbol: PENTA Digit: 18 - Rujuk kepada Bagaimana Cara Untuk Membeli Token PENTA bagi mendapatkan arahan yang lebih terperinci.

  • APAKAH JUMLAH BEKALAN TOKEN BitPenta (PENTA)?

Jumlah bekalan adalah 9 Juta Token PENTA.

  • BOLEHKAH SAYA BELI LAGI SEKIRANYA SAYA SUDAH MEMBUAT PEMBELIAN SEBELUM INI?

Ya, awak boleh.

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
SiakapKeli
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 28
Merit: 0


View Profile
April 04, 2018, 06:01:27 AM
 #1249

Macam ni la baru ada minat nak baca.  Orang Jitra ni baguih noo.  Bukan setakat dia rajin buat iklan, dia pun memang aktif dalam board ni. 

Cuma bila baca pasal BitPenta ni nampak macam spekulatif.  Apa-apa pun selamat maju jaya kat hang noo.
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
April 04, 2018, 07:15:20 AM
 #1250

Board BCT Malaysia ni memang hampeh!  Semuanya hanya buat post iklan, pastu blah.  Tak ada langsung interaksi atau posting berkualiti daripada diorang ni.  Kalau jenis macam datang buat posting, diorang ingat orang lain akan baca ke kalau tak ada interaksi sesama members.  Aku memang skip terus posting sapa-sapa yang tak pernah buat post lain kat sini kecuali iklan.  Tu  yang malas nak datang balik visit board ni.

Memang betul, masing2 ada agenda masing2.  Tak ada sapa pun sebenarnya yg kisah kepada thread ni.  Fxstrike pun dah lama tak nampak kat sini.  Sibok cari merit la tu!

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
Cuma
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 27
Merit: 0


View Profile
April 04, 2018, 07:10:52 PM
 #1251

Mungkin sebab harga bitcoin dah jatuh semua kutu-kutu bitcoin di Malaysia dah tak berminat agaknya.
Farasha
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 25
Merit: 0


View Profile
April 05, 2018, 05:09:29 AM
 #1252

ZPER ini projek dari Korea ya?  Saya memang suka banget sama Korea, bukan setakat cowok-cowoknya sahaja.  Mungkin kalian bertanya-tanya kenapa saya suka mereka. Yup, pertanyaan itu udah bertahun-tahun saya denger dan anehnya saya gak bisa membuktikan secara ilmiah.  Antaranya kecanggihan luar biasa, bersih, adat sopan santun, tradisi dan sejarah tengah modernisasi, transportasi dan jalanan yang tertata apik.  Jadi apa-apa yang baik dari Korea harus kita pelajari, dan apa-apa yang buruk jangan coba-coba di lakukan dan ditiru meskipun itu kelihatan asik
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
April 05, 2018, 05:33:42 AM
 #1253

Banyak juga ICO dari Korea yang saya sudah post sebelum ini, cuba skroll ke atas untuk melihatnya.

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
bonusdeposit
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 224
Merit: 100


View Profile
April 06, 2018, 05:15:03 AM
 #1254

awak nak jual everus dengan harga yang tinggi. anda masih mahu menyertai program pelaburan selain dari dulu?
Farasha
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 25
Merit: 0


View Profile
April 06, 2018, 06:50:29 AM
 #1255

Bahasa apa yang Dodolahi (Rampant) itu gunakan saya kurang ngerti.  Bukan bahasa Indonesia, bukan bahasa Malaysia.  Mungkin dia guna Google translate gaknya.
Farasha
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 25
Merit: 0


View Profile
April 06, 2018, 06:56:33 AM
 #1256

awak nak jual everus dengan harga yang tinggi. anda masih mahu menyertai program pelaburan selain dari dulu?

Program apa itu?
ninjaboon
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2072
Merit: 1000



View Profile WWW
April 07, 2018, 03:17:21 AM
 #1257

Hi Malaysian;

Saya ingin memperkenalkan token dimana ia memberi dividen kepada pemegang token. Setiap transaksi jual/beli akan dikenakan cukai sebanyak 10% dan cukai ini akan diberi kepada semua pemegang token. Secara purata sehingga kini rata-rata pemegang token menerima dividen dalam 2~5% nilai ETH. Untuk membeli token, anda perlu ada extension "metamask" atau untuk mobile anda perlu download "Trust wallet". Pembelian minimum 5 token ini melayakkan anda menjadi "masternode" dimana setiap pembeli yang membeli menggunakan "masternode" anda sebanyak 3% pendapatan akan disalurkan kepada anda semuanya melalui kontrak pintar. Ini merupakan alternatif kepada miner-miner Malaysia kerana ianya lebih ekonomik, stabil dan selamat.  Beli token anda melalui link dibawah.

https://powh.io/?masternode=0x0f577e127ba1ba73fe4639726e20eadc73bbcad8

terima kasih. Selamat mencuba. Sharing is caring.



the guys in my telegram groups reported this as a ponzi link.

ninjaboon
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2072
Merit: 1000



View Profile WWW
April 07, 2018, 03:18:41 AM
 #1258

Board BCT Malaysia ni memang hampeh!  Semuanya hanya buat post iklan, pastu blah.  Tak ada langsung interaksi atau posting berkualiti daripada diorang ni.  Kalau jenis macam datang buat posting, diorang ingat orang lain akan baca ke kalau tak ada interaksi sesama members.  Aku memang skip terus posting sapa-sapa yang tak pernah buat post lain kat sini kecuali iklan.  Tu  yang malas nak datang balik visit board ni.

kena masuk group telegram. semua kat sana

https://t.me/blockchainmalaysia2

HarimauMalaysia
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 47
Merit: 0


View Profile
April 07, 2018, 06:48:22 AM
Last edit: April 07, 2018, 05:51:03 PM by HarimauMalaysia
 #1259

This member JamalAmal99 (BCT User Profile: https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=1184228) is actually an Indonesian who has participated as Indonesian Language in the past, according to his post history.  But lately he has been posting as a Malay / Malaysian translator.  When he posted his portfolio, he used his previous Indonesian translations as proved for Malaysian language.


As you can see from the picture below, he clearly indicates that he is an Indonesian translator:

https://i.imgur.com/Zu5X25M.png

Here's his posts history:  https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;threads;u=1184228;sa=showPosts
Telegram: JamalAmal09
His ETH Wallet (s):  

0xCEd5071325BC08D456AAfE883d2e1078B91EA365


Other Examples of his application for Malay / Malaysian Language translation:

1)  BitScho ICO Bounty Spreadsheet - Line 26:  https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Uef1aJXtxIr1ug3P32M6ne3akAxmxXrFISjFppUmVsI/edit#gid=354032484


Maybe JamalAmal99 can speak and write perfectly in Malaysian (Malay) language, but none of the content his portfolio suggested it.  I am a Malaysian, I can speak and write Indonesian as well, but I won't do what he does.  JamalAmal99 should stick to Indonesian language and leave Malaysian language translation to Malaysians.


In the past I have exposed a Chinese translator who has translated in Malaysian language and profited from it by using 100% Google Translate word by word. Read it here:

https://bitcointalk.org/index.php?topic=3260618.msg33969486#msg33969486

His Bitcointalk Name is:  lamcouz
His Bitcointalk Profile Link is:  https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=1300690
His posts:  https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;threads;u=1300690;sa=showPosts

If you are Malaysians, and come across this thread, make sure to report these members to the Bounty Manager and get them banned.  I am a proud Malaysian, and these people are cheaters and committed fraud.  

Both of these AmalJamal99 & IAMCOUZ, none of them have posted on Malaysian thread.  

https://i.imgur.com/VVuSzys.png
HarimauMalaysia
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 47
Merit: 0


View Profile
April 07, 2018, 06:54:13 AM
Last edit: April 07, 2018, 07:07:56 AM by HarimauMalaysia
 #1260

Dah la terjemahan Bahasa Cina pun dia sapu, Bahasa Malaysia / Malay pun dia nak sapu jugak?  Kalau ya pun nak kaya cepat, buat la kerja yang etika.  Ni tak, guna Google translate 100%.  Kalau ya pun perbetulkanlah apa yang salah kalau nak guna Google translate pun.  Kan dah kantoi.  Siap2 nanti translation Chinese pun kena banned dengan Bounty Manager nanti.  Semoga menjadi pengajaran kepada semua, sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah juga.  Baca di bawah ni kalau anda ada masa:

Kan dah kena report kat thread "Reputation" untuk semua orang baca:  
https://bitcointalk.org/index.php?topic=3260618.msg33969486#msg33969486
https://bitcointalk.org/index.php?topic=3238663.msg33746068#msg33746068


I'm writing to expose and individual who participated in several ICO translations who was able to cheat by using Google Translator 100% and got away with it.  
First, let me expose this fraudster, then I will present you the evidence and how he managed not to get caught and got away with possibly lots of tokens earned from the bounty campaigns:

His Bitcointalk Name is: lamcouz
His Bitcointalk Profile Link is:  https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=1300690
His posts:  https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;threads;u=1300690;sa=showPosts

Evidently, IAMCOUZ has been translating several ICOs into Malay & Chinese languages, some of these ICOs are: Utemis, OTTPAY, Pitch, DragonCoin, Lunes, SGPay, Streamity, SVProof, World Wi-Fi, IQeon & Experty.  

He has been using Google translate, word by word 100% and I will present you the evidence below.  There is no need for you to understand Malay language, all you need to do is compare the words! 100% Google Translate.  Google translator is only accurate to a certain degree, but not exactly word by word.

How did he do it and not get caught?  Well, for most of the Malay language translations, he posted the translation in the English language ANN Thread (in violation of the forum rule), not the local Malaysian Language board.  He also posted some of the Malay Language translation in the Indonesian thread.  Had he posted the translation in the MALAYSIAN thread, he would've been caught a long time ago.

So here some of the examples of his translations.  As you can see, they are Google translate, word by word 100%:

1)  OTPPAY:  

Link to the Original English Language Version:  https://bitcointalk.org/index.php?topic=2874336.0
Link to the translated Malay Version:  https://bitcointalk.org/index.php?topic=3082123.msg31786313#msg31786313

https://i.imgur.com/EQr214m.png
https://i.imgur.com/yagAca6.png

2)  World Wi-Fi:

Here's the original OTPPAY ANN: http:// https://bitcointalk.org/index.php?topic=2518622.0
Here's the translated version:  https://bitcointalk.org/index.php?topic=2832694.msg29039749#msg29039749

https://i.imgur.com/2o51Rdk.png
https://i.imgur.com/wHSQPjW.png

3)  Pitch:

Link to the Original English Language Version: https://bitcointalk.org/index.php?topic=2916020
Link to the translated Malay Version:  https://bitcointalk.org/index.php?topic=3016988.msg31022438#msg31022438

https://i.imgur.com/hzt4OOM.png
https://i.imgur.com/2DGB48r.png

4)  IQeon

Link to the original English Language Version:   https://bitcointalk.org/index.php?topic=2479328.0
Link to the translated Malay version: https://bitcointalk.org/index.php?topic=2825418.msg28943415#msg28943415

https://i.imgur.com/MwRA4Ej.png
https://i.imgur.com/1wtP92p.png

5) Experty

Link to the original English Language Version:  https://bitcointalk.org/index.php?topic=2337020.0
Link to the translated Malay Version: https://bitcointalk.org/index.php?topic=2671085.msg27264259#msg27264259

https://i.imgur.com/1HHqZ6X.png
https://i.imgur.com/36IdoVC.png
https://i.imgur.com/g2y7ohx.png




I guess at the end, doesn't matter how smart the person is, he/she always get caught.  Hopefully he'll get banned from all translation bounty campaigns.

P/S:

1)  I do not know if the Chinese translations were using Google translator as well.  I made made the case for the MALAY version only because I am Malaysian!  If he is a Malaysian, I am very ashamed of him.  

2)  I have no vested interest in exposing him other than it's not fair to others and he's been earning tokens he didn't deserve.

3)  I have reported this person to most of the bounty managers involved, although most of the ICOs already ended.

4)  This post was originally posted somewhere else but I was suggested to re-post here.  Here's the link to my original post:  https://bitcointalk.org/index.php?topic=3238663.msg33746068#msg33746068

5)  If you are a bounty manager, please consider banning this person from the translation bounty, if not the entire bounty.
Pages: « 1 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 [63] 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 »
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!