Bitcoin Forum
April 02, 2020, 10:38:17 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.19.1 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 [35] 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 »
  Print  
Author Topic: Malaysia  (Read 327322 times)
Shahrul09
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 504
Merit: 251



View Profile
August 14, 2017, 09:26:22 AM
 #681



Stox kini boleh di akses melalui Jaxx di android
#stox #stx #ETH #jaxx #bitcoin

https://mobile.twitter.com/stx_coin/status/896834491699822593
1585867097
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1585867097

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1585867097
Reply with quote  #2

1585867097
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
Lucas*
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 756
Merit: 500

CryptoTalk.Org - Get Paid for every Post!


View Profile
August 14, 2017, 03:41:11 PM
 #682

any ideas (articles , books, forums , PHD ... ) about a topic of master in Islamic Finance and Blockchain / Bitcoin ?

 
                                . ██████████.
                              .████████████████.
                           .██████████████████████.
                        -█████████████████████████████
                     .██████████████████████████████████.
                  -█████████████████████████████████████████
               -███████████████████████████████████████████████
           .-█████████████████████████████████████████████████████.
        .████████████████████████████████████████████████████████████
       .██████████████████████████████████████████████████████████████.
       .██████████████████████████████████████████████████████████████.
       ..████████████████████████████████████████████████████████████..
       .   .██████████████████████████████████████████████████████.
       .      .████████████████████████████████████████████████.

       .       .██████████████████████████████████████████████
       .    ██████████████████████████████████████████████████████
       .█████████████████████████████████████████████████████████████.
        .███████████████████████████████████████████████████████████
           .█████████████████████████████████████████████████████
              .████████████████████████████████████████████████
                   ████████████████████████████████████████
                      ██████████████████████████████████
                          ██████████████████████████
                             ████████████████████
                               ████████████████
                                   █████████
.CryptoTalk.org.|.MAKE POSTS AND EARN BTC!.🏆
sumonfz
Member
**
Offline Offline

Activity: 90
Merit: 10


View Profile
August 15, 2017, 12:53:22 PM
 #683

hello all friends. how are you.
gittoproject
Member
**
Offline Offline

Activity: 84
Merit: 10


View Profile WWW
August 20, 2017, 04:01:28 PM
 #684

any ideas (articles , books, forums , PHD ... ) about a topic of master in Islamic Finance and Blockchain / Bitcoin ?

Hi Lucas.. I don't think so. At least not at the moment.

▬▬▬▬▬▬▬ ●   GITTO PROJECT  ●  Peer To Peer Car Rental   ● ▬▬▬▬▬▬▬
❱❱❱  White Paper  ❱❱❱  Twitter  ❱❱❱  Telegram  ❱❱❱  ANN Thread  ❱❱❱
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ●  ❱❱  ICO | December 14-28  ❱❱  ● ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
gittoproject
Member
**
Offline Offline

Activity: 84
Merit: 10


View Profile WWW
August 20, 2017, 04:02:44 PM
 #685

hello all friends. how are you.

Hi Sumonfz, I am fine, thanks. I wonder where is everyone else  Huh

▬▬▬▬▬▬▬ ●   GITTO PROJECT  ●  Peer To Peer Car Rental   ● ▬▬▬▬▬▬▬
❱❱❱  White Paper  ❱❱❱  Twitter  ❱❱❱  Telegram  ❱❱❱  ANN Thread  ❱❱❱
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ●  ❱❱  ICO | December 14-28  ❱❱  ● ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
bxipp
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 616
Merit: 100


View Profile
August 21, 2017, 03:45:32 AM
 #686

kita perlu guna bahasa kita sendiri di sini supaya x d pandang rendah oleh orang luar. aku nak support negara kita. kalau boleh aku teringin juga nak tahu pengalaman korang. macamana nak dapat pendapatan d sini. kalau tak kedekut ilmu.hehe. kongsi kongsi kan lah. kita kita aje kan.
gittoproject
Member
**
Offline Offline

Activity: 84
Merit: 10


View Profile WWW
August 21, 2017, 10:27:29 PM
 #687

Hai bxipp,

Ada banyak cara utk buat duit dgn cryptocurrency ni. Skrg ni, yg paling mudah ialah dgn trade cryptocurrency. Beli dgn harga murah dan hold sampai harga token tersebut dah tinggi, kemudian jual utk dapatkan keuntungan Smiley

Ada jgk yg buat advertising campaign dgn signature dlm forum ni. Lumayan jgk tu.

▬▬▬▬▬▬▬ ●   GITTO PROJECT  ●  Peer To Peer Car Rental   ● ▬▬▬▬▬▬▬
❱❱❱  White Paper  ❱❱❱  Twitter  ❱❱❱  Telegram  ❱❱❱  ANN Thread  ❱❱❱
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ●  ❱❱  ICO | December 14-28  ❱❱  ● ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Nuri2017
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 1
Merit: 0


View Profile
August 27, 2017, 01:11:39 PM
 #688

Hai bxipp,

Ada banyak cara utk buat duit dgn cryptocurrency ni. Skrg ni, yg paling mudah ialah dgn trade cryptocurrency. Beli dgn harga murah dan hold sampai harga token tersebut dah tinggi, kemudian jual utk dapatkan keuntungan Smiley

Ada jgk yg buat advertising campaign dgn signature dlm forum ni. Lumayan jgk tu.


Bunyi mcm senang ek ? Tapi hakikatnya pelaburan cryptocurrency byk risikonya...dia naik mmg tggi , tapi kalau jatuh pun berdentum dentum sakit nye ! Tapi kalau kau ada duit banyak dalam bank no hal la kalau nak try. Aku ni tak lah terrer mana pun pasal bitcoin ni ..konsepnye pun aku masih samar2 lagik..ada jugak lah try baca sana sini sikit tp masih tak berani nak mencuba. mgkin kalau ada sesapa kat sini yang bole bagi pencerahan sikit bagus jugak..
ZHiee
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 185
Merit: 100


Hazeian - The Future of Decentralised Trade


View Profile
August 29, 2017, 12:39:37 PM
 #689

Hai bxipp,

Ada banyak cara utk buat duit dgn cryptocurrency ni. Skrg ni, yg paling mudah ialah dgn trade cryptocurrency. Beli dgn harga murah dan hold sampai harga token tersebut dah tinggi, kemudian jual utk dapatkan keuntungan Smiley

Ada jgk yg buat advertising campaign dgn signature dlm forum ni. Lumayan jgk tu.
If you join the bounty program must be careful ,, lately a lot of scam projects so than later you are not paid, you should follow the bounty handled by a trusted campaign manager ,,

Confusman
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 23
Merit: 0


View Profile WWW
August 31, 2017, 02:54:47 AM
 #690

Hai smua sifu.

Nak tanya, bitjob tuh apa? Smiley
Shahrul09
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 504
Merit: 251



View Profile
September 03, 2017, 10:23:18 AM
 #691

Sesiapa yang berminat nak join atau berkebolehan utk translate website 2-3 project let me know okay.

Ada bounty untuk tu juga. Pm me
Shahrul09
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 504
Merit: 251



View Profile
September 03, 2017, 10:24:24 AM
 #692

Hai smua sifu.

Nak tanya, bitjob tuh apa? Smiley

Dia macam platform cari kerja utk student, boss2 company pun boleh join platform ni,
Join telegram rasmi dia utk maklumat lanjut

https://t.me/bitjob

Welcome to bitJob.io, the first Students Marketplace on Ethereum Blockchain for Short-term Jobs.

a Few Links for our community -

Website: www.bitjob.io
E-mail: Info@bitjob.io
Reddit: https://www.reddit.com/r/bitJob/
Slack: https://bit-job.herokuapp.com/
Twitter: https://twitter.com/BitJob_Team

Give your support to our Thunderclap page:
https://www.thunderclap.it/projects/61244-bitjob-ico-starting-12-09-2017

ICO Formal date: September 12th.



BitCoinTalk forum: https://bitcointalk.org/index.php?topic=2108421.msg21072641#msg21072641

Whitepaper: https://drive.google.com/file/d/0B6VVmGzOdFPBM1didzVHMlBTd3c/view

Development Plan: https://drive.google.com/file/d/0B6VVmGzOdFPBVG1TdjRUT3F2dkk/view

Pitch Deck: https://drive.google.com/file/d/0B6VVmGzOdFPBSUdYYXpNWnRVZTQ/view

YouTube videos: https://www.youtube.com/channel/UCPtjrCU8pUztqQHY75a7npg

Medium blog: https://medium.com/bitjob


orchardcoins
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 420
Merit: 101



View Profile WWW
September 05, 2017, 01:10:32 AM
 #693

hello all!

I invite you to mine at our pool - OrchardCoins.com

We support both Ethereum Classic and Musicoin.

Please join us if you are interested! Our musicoin server is located in Singapore so ping is very fast!

http://music.orchardcoins.com/
http://etc.orchardcoins.com/

OrchardCoins MUSICOIN Mining Pool: CLICK HERE
Chatroom Support: Discord
Mining Rig Monitor: Download Here
ninjaboon
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2058
Merit: 1000



View Profile WWW
September 07, 2017, 09:15:25 AM
 #694

Upcoming Blockchain events in KL:

8 Sept 2017 - Blockshow
http://bitcoinmalaysia.com/2017/09/06/blockshow-kuala-lumpur-2017-on-8-sept-2017-friday/


12 Sept 2017 - INITIAL COIN OFFERINGS (ICO’S)- ALL HYPE OR THE NEW REALITY
http://bitcoinmalaysia.com/event/bitcoin-ethereum-initial-coin-offerings-icos-all-hype-or-the-new-reality/?instance_id=3


ninjaboon
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2058
Merit: 1000



View Profile WWW
September 07, 2017, 09:16:30 AM
 #695

any ideas (articles , books, forums , PHD ... ) about a topic of master in Islamic Finance and Blockchain / Bitcoin ?

I rasa ada, dah lupa links tu.

xucxich1k
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 2
Merit: 0


View Profile
September 09, 2017, 05:33:14 AM
 #696

hi all , what are you join bounty program ? i want to join with you , too .
RitzBitzz
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 331
Merit: 250


View Profile
September 09, 2017, 05:41:11 PM
 #697

Sesiapa yang berminat nak join atau berkebolehan utk translate website 2-3 project let me know okay.

Ada bounty untuk tu juga. Pm me
Uh boleh ke aku nak join? Sudah pm kau semalam okay
spikyz
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 99
Merit: 0


View Profile
September 09, 2017, 06:11:59 PM
 #698

Salam 1Malaysia,

Di sini saya ingin berkongsi tentang satu project baru yang akan di lancarkan tidak lama lagi, Projek ini di kenali sebagai ETHLend. Maklumat lanjut seperti di bawah

spikyz
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 99
Merit: 0


View Profile
September 10, 2017, 07:45:41 AM
 #699

[ANN] [PreICO] [ICO] ETHLend - Pinjaman tidak berpusat DApp – Perubahan di sini   
 
ETHLend – Pinjaman tidak berpusat di Rangkaian Ethereum    

Yang pertama dan applikasi tunggal pinjaman tidak berpusat di rangkaian Ethereum

Website Ethlend: https://ethlend.io 
 
Video: https://youtu.be/IGaoqUoL1F4   
White Paper 
 
White Paper: 
https://github.com/ETHLend/Documentation/blob/master/ETHLendWhitePaper.md   

Apakah itu ETHLend? 
 
http://about.ethlend.io/wp-content/uploads/2017/06/landing.png 
 
ETHLend adalah sebuah aplikasi rakan ke rakan desentralasi (tidak berpusat) yang di bina diatas rangkaian Ethreum dengan menggunakan teknologi blockchain supaya membolehkan pinjaman yang selamat dan telus.
 
ETHLend dalam proses membangunkan pasaran pinjaman global di mana peminjam dan peminjam dari seluruh pelosok dunia boleh menyertai pinjaman. Tujuan ETHLend adalah untuk menyediakan pasaran pinjaman telus dan global dan untuk menghapuskan perbezaan kadar faedah di antara negara-negara dengan menyediakan lebih banyak mudah tunai kepada pasaran pinjaman tempatan. ETHLend juga mampu menyelesaikan isu penting berkenaan dengan cagaran, kedudukan kredit disentralasi dan risiko turun naik pertukaran mata wang, dimana membolehkan konsep pinajaman berlandaskan tidak berpusat.
 
Pasukan dibelakang tabir ETHLend terdiri daripada 20 orang yang berkongsi matlamat yang sama untuk menyampaikan pinjaman tidak berpusat kepada semua orang. ETHLend berbeza dengan kebanyakan blockchain oleh fakta bahawa pasukan memperkenalkan pelepasan alpha mereka pada awal Mei tahun ini. Berdasarkan penemuan praktikal, ETHLend menyediakan Kertas Putih terperinci tentang bagaimana pinjaman yang terdesentralisasi mungkin merevolusi industri pinjaman secara kekal.
 
Tetang DApp – Alamai pinjaman tidak berpusat    
ETHLend DApp boleh di temui di https://app.ethlend.io   


Anda perlu memuat turun Metamask Google Chrome dan memilih Metamask kepada Rangkaian Utama Ethereum

Untuk tujuan percubaan, layari https://test.ethlend.io dan pilih MetaMask kepada Kovan testnet.   
Videos untuk bagaimana mengunakkan DApp: 
https://www.youtube.com/watch?v=Tb6fzGXADho&list=PLf4N4wF5YKdoJDIe2D_Cg4 cXWaruMpV5 
 
DAPP Thread: https://bitcointalk.org/index.php?topic=2013399   

Kod asal telah di paparkan di GitHub pada 1 Sepetmber 2017 semasa  majlis ETHLend
http://about.ethlend.io/wp-content/uploads/2017/06/loanexample.jpg   

Halatuju teknikal 
 
Kami menganggap ETHLend sebagai projek jangka panjang. Walau bagaimanapun, untuk perlaksanaan awal, tarikh akhir yang konkrit diperlukan. Oleh itu, kami akan memperkenalkan pelan tindakan berikut untuk pelaksanaan teknikal:   

ETHLend Alpha on Ethereum main-net on May 2017 (Milestone achieved)   
ENS Domains as collateral on June 2017 (Milestone achieved)   
Reputation-based Lending with CRE on July 2017 (Milestone achieved)   
Token Sale Smart Contract on August 2017   
Security Audit for the Token Sale Smart Contract on September 2017   
USD/FIAT Based Loans and Installments December 2017   
On-Demand and Crowd Lending (Loan Offers from Lenders) on February 2018   
User Experience Upgrade on March 2018   
Decentralized Credit Rating (DCR) on March 2018   
Penalties for Late Payment on April 2018   
Lending Bitcoin on April 2018 
 
LEND accepted as payment with 25% discount on May 2018   
Gateway for Decentralized Providers (uPort, Civic) to DCR on May 2018*    Oracles: Centralized feeds to DCR on May 2018* 
Second User Experience Upgrade on July 2018   
Protocol to enable AI and Big Data to assess Credit Risk on August 2018*   
Revenue scheme for AI Credit Risk bot creators on September 2018*   
Prediction Market to Assess Credit Risk on October 2018*   
Lending Other Altcoins on November 2018*   
Protocol to Enable Insurance Policies (with AI bots) on March 2019   
Sophisticated collateral control (Calling & Liquidating the collateral) on May 2019   
* These milestones are developed if the token sale cap (1 000 000 000 LEND is reached) due to the vast amount of resources these particular milestones require.   

Governance Roadmap 
 
Road to decentralization. ETHLend introduces the following roadmap adopting changes, improvements and governance to ETHLend:   
White Paper on Decentralized Lending on June 2017 (Milestone achieved)   
Incorporating in Hong Kong on August 2017 (Milestone achieved)   
LEND Token Pre-Sale on September 2017   
LEND Token Sale on November 2017 
 
Relocating to Zug and Swiss Foundation or Swiss LLC on December 2017   
LEND Trading on Exchanges on January 2018   
Buybacks and Burning for LEND starts on January 2018   
Opening Suggestions Venue for Public on October 2018   
Creating and Testing Democracy DAO on November 2018   
Voting on Suggestions Deployed on January 2019   
Vesting for LEND Ends on December 2019 
 
Jangka Masa  
Jangka Masa untuk pencapaian: 
  https://about.ethlend.io/timeline/   

Jualan Token di masa akan datang 
 
http://about.ethlend.io/wp-content/uploads/2017/06/LEND-Pre-Sale-Announcement .png 
 
Walaupun ETHLend terus membangunkan aplikasi desentralisasi, pasukan itu juga mendedahkan butiran mengenai penjualan pra token yang akan datang. ETHLend memperkenalkan token LEND untuk penyumbang yang mengambil bahagian dalam penjualan token. Fungsi utiliti utama LEND adalah keupayaan untuk menggunakannya untuk membayar yuran penempatan pada ETHLend dengan diskaun 25% berbanding ETH. Di samping itu, ETHLend akan menyediakan keistimewaan lain untuk pemegang LEND token berdasarkan cadangan komuniti sebaik sahaja DAPP berkembang menjadi pasaran pinjaman berskala penuh.
 
Para peserta dalam penjualan pra-token akan menerima token bonus 20% sebagai ganjaran untuk sumbangan awal. Matlamat pembiayaan berkenaan penjualan pra-token adalah 2 000 ETH (6% daripada jumlah jualan token), yang akan digunakan untuk membiayai penyelidikan dan pembangunan selanjutnya bagi permohonan pemberian pinjaman yang desentralisasi kami. Tujuan pra-penjualan ini juga untuk persediaan bagi penjualan token rasmi yang akan datang pada 25 November 2017.   

Perihal pra-jualan ICO ETHLend: 
 
Bermula:    25.09.2017 kl. 12.00 GMT 
Tamat:    25.10.2017 kl. 23.59 GMT ataupun bila limit tercapai 
 
JUMLAH INGIN DI KUMPUL: 2 000 ETH 
 
JUMLAH TOKEN UNTUK DI JUAL: 60 000 000 LEND (6% of daripada jumlah keseluruhan token) 
Harga Token LEND:    30 000 LEND = 1 ETH 
(Harga termasuk dengan 20% token bonus untuk semua yang terlibat dengan pra-jualan)   
Token Pra-jualan akan di tolak daripada 1 000 000 000 LEND yang terjual di jualan rasmi token

Jualan Rasmi ICO ETHLEND token :   
Bermula:    25.11.2017 kl. 12.00 GMT 
Tamat:    9.12.2017 kl. 23.59 GMT ataupun bila limit tercapai 
 
JUMLAH INGIN DI KUMPUL: 37 600 ETH 
 
JUMLAH TOKEN UNTUK DI JUAL: 1 000 000 000 LEND (di tolak dengan pra-jualan)   
Harga Token LEND:    
200 000 000 LEND pertama:    27 500 LEND = 1 ETH 
(Termasuk dengan 10% Bonus token) 
100 000 000 LEND Seterusnya:    26 250 LEND = 1 ETH 
(Termasuk dengan 5% Bonus token) 
 
Jumlah BAKI LEND:    25 000 LEND = 1 ETH 
 
 
Belian LEND yang tidak terpakai - Burnbacks 
 
Pembelian semula digunakan untuk membuang LEND yang tidak cekap dan tidak digunakan dari pasaran untuk mengelakkan penurunan harga pada LEND dan untuk mengukuhkan kedudukan pengguna DAPP.
Pembelian semula meningkatkan nilai LEND dengan mengehadkan jumlah bekalan token dan dengan meningkatkan peratusan pemilikan LEND pemegang token. Pembelian balik bermakna ETHLend akan menggunakan sebahagian daripada yurannya untuk membeli LEND dari bursa dan memusnahkan token ini (menghapuskan token selama-lamanya).
 
ETHLend memperoleh aliran tunai apabila permintaan pinjaman dikerahkan atau dibiayai. Yuran ini disediakan untuk membiayai pembangunan pinjaman berpusat di ETHLend. Buat masa ini, yuran untuk permintaan pinjaman ditetapkan kepada 0.01 ETH, iaitu dibayar oleh peminjam. Begitu juga, pemberi pinjaman membayar 0.01 ETH untuk membiayai pinjaman (yuran ini tertakluk kepada perubahan).
ETHLend akan menggunakan 5% daripada yuran ini untuk membeli LEND dari bursa untuk menghapuskan LEND. Selain itu, tambahan 1 hingga 5% digunakan di atas bayaran 5%  bergantung kepada pertumbuhan jumlah bayaran di ETHLend (berbanding dengan jumlah tahun sebelumnya). Oleh itu, ETHLend boleh menggunakan sebanyak 10% daripada yuran untuk membeli balik bagi meningkatkan nilai LEND dan peratusan pemilikan pemegang token dengan mengurangkan jumlah penawaran LEND secara kekal. Pembelian balik bermula pada Januari 2018. Berikut ialah demonstrasi yuran yang digunakan untuk pembelian semula:
 
Tahun pertama (semasa 2018) = 5%
5% + tambahan 1% jika hasil yuran adalah 20% lebih tinggi daripada tahun sebelumnya
5% + tambahan 2% jika hasil yuran adalah 40% lebih tinggi daripada tahun sebelumnya
5% + tambahan 3% jika hasil yuran adalah 60% lebih tinggi daripada tahun sebelumnya
5% + tambahan 4% jika hasil yuran adalah 80% lebih tinggi daripada tahun sebelumnya 5% + tambahan 5% jika hasil yuran adalah 100% lebih tinggi daripada pada tahun sebelumnya
 
 
 
Bagi mewujudkan lebih banyak nilai untuk pengguna DAPP., model beli balik menyediakan nilai untuk digunakan untuk memegang LEND. Oleh itu, pembelian balik digalakkan untuk menggunakan token tersebut disebabkan oleh peningkatan nilai nilai tambahan. Apabila harga LEND meningkat, pengguna DAPP boleh mengurangkan perbelanjaan LEND untuk membayar yuran penempatan 
 
Secara  tidak langsung, LEND menyediakan aliran wang tunai bagi pemegang token. Apabila peratusan pemilik pemilikan token meningkat, pemegang token boleh menjual bahagian yang meningkat pada setiap kerugian untuk memperolehi keuntungan. Ini menjadikan LEND lebih digemari berbanding token.
 
Matlamatnya adalah untuk menyediakan token yang kuat kepada pasaran dan memberi ganjaran kepada peserta jualan token bagi penglibatan awal.
 
Jualan Token Kontrak Pintar 
 
Buat masa ini dalam audit keselamatan. Selepas audit keselamatan, kod dikeluarkan pada GitHub bersertakan laporan.
 

Pasukan ETHLend 
 
Memperkenalkan pasukan kami: 
 
Stani Kulechov, Founder of ETHLend & Development, stani@ETHLend.io 
  https://www.linkedin.com/in/stanislav-kulechov-361284132/   
Jordan Lazaro Gustave, Head of Management, jordan@ETHLend.io 
  https://www.linkedin.com/in/jordan-lazaro-gustave-32018976/   
Martin Wichmann, Head of Token Sale, martin@ETHLend.io 
  https://www.linkedin.com/in/martin-wichmann-89722561/   
Adnan Javed, Legal Advisor, adnan@ETHLend.io 
  https://www.linkedin.com/in/adnan-javed/   
Sergej Stein, Financial Advisor & Blog, sergej@ETHLend.io 
  https://www.linkedin.com/in/sergej-stein/   
Kersten Schütze, Head of Corporate Strategy, kersten@ETHLend.io  https://www.linkedin.com/in/kersten-sch%C3%BCtze-5ab3a2100/   
Scott Malsbury, Head of Communications, scott@ETHLend.io 
  https://www.linkedin.com/in/scott-malsbury-a6260b12/?ppe=1   
Jin Park, Head of Marketing, jin@ETHLend.io 
  https://www.linkedin.com/in/jin-park-27989ab8/   
Rowan Van Ginkel, Graphics & Visualization 
  https://www.linkedin.com/in/rowanvanginkel/   
Edmund To, Lead Junior Developer  https://www.linkedin.com/in/edmundto/   
Anastasija Plotnikova, Advisor & Translations 
  https://www.linkedin.com/in/anastasija-plotnikova-9b972735/?ppe=1   
Nolvia Serrano, Media Correspondent 
  https://www.linkedin.com/in/nolvia-serrano-ba7362b2/   
Kelly Pope, Social Media 
  https://www.linkedin.com/in/smospider/   
Andreas Haraldsvik, Slack Wizard 
  https://www.linkedin.com/in/andreas-haraldsvik-21140768/   
Opinder Preet Singh, Local Advisor on Indian Subcontinent 
  https://www.linkedin.com/in/opinderpreet/   
Stephen You, Head of Korean Desk 
 
http://about.ethlend.io/wp-content/uploads/2017/06/Team.png   

Media Publications on ETHLend 
 
http://www.newsbtc.com/2017/07/03/rise-decentralized-p2p-crypto-currency-lending/    https://www.cryptoninjas.net/2017/06/01/ethlend-introduces-secured-loans-ethereum-bloc kc hain/    http://blockchain-finance.com/2017/07/11/global-lending-market-using-ethereum-blockc hain/    https://fintech-mag.com/ethlend-blockchain-ethereum/ 
  http://btcwonder.com/ethlend-making-lending-safe-secure/ 
  http://dappsguru.com/2017/07/16/ethlend/   
  https://bitcoinexchangeguide.com/ethlend/ 
  https://www.coinspeaker.com/2017/06/02/ethlend-unveils-secured-cryptocurrency-loansbas ed-ethereum-blockchain/
https://coinjournal.net/pr-release/ethlend-gives-pre-sale-tokens-ethereum-enthusiasts-help in g-hand/    https://www.cryptoninjas.net/2017/07/21/ethlend-reveals-unsecured-decentralized-cryptolen ding/    https://www.btc-echo.de/press-release-ethlend/   
  http://lending-times.com/2017/07/11/tuesday-july-11-2017-daily-news-digest/ 
  http://www.lendit.com/news/2017/07/10/new-company-seeks-provide-decentralized-lendi ngethereum-network/ 
  https://btcoin.info/blockchain-startup-ethlend-wants-to-revolutionise-the-finance-lendingmark et/    http://www.dailibu.cn/projectdevelopment/2017073787.html 
  https://www.btc-echo.de/ethlend-veroeffentlicht-reputations-basierten-dezentralen-kreditv erle ih/    https://www.marketslant.com/article/blockchain-startup-ethlend-introduces-working-capit al-fi nance-initial-coin-offerings 
  https://ethblogitalia.it/2017/07/25/ethlend/ 
  http://m.jinse.com/news/ethereum/51043.html    https://www.taringa.net/posts/economia-negocios/19960418/ETHLend-Revolucion-en-elmer cado-financiero.html 
  http://www.banklesstimes.com/2017/08/11/ethlend-preparing-for-ico/ 
  https://www.investitin.com/eth-lend/ 
  https://cryptoinsider.com/blockchain-loans-to-change-the-way-pre-icos-are-funded/ 
  https://www.territoriobitcoin.com/revolucion-en-el-mercado-financiero-de-los-prestamosp2p/   


Program Big Bounty ETHLend     
Sumbangkan dan sertai kami di ETHLEnd dengan menyertai program bounty kami. Dengan memabantu ETHLend, anda akan di hadiahkan dengan token LEND dan anda merupakan sebahagian daripada pasukan untuk membina pinjman tidak berpusat yang pertama!
  https://bitcointalk.org/index.php?topic=2078686
http://about.ethlend.io/wp-content/uploads/2017/06/ETHLend-Bounty.png   

Soalan Lazim 
 
FAQ: https://about.ethlend.io/token-sale/     

Ada soalan? 
 
Untuk sebarang soalan sila gunakan Thread / Slack / Telegram / Discord (We love Discord) / WeChat (Chinese/Japanese) / KakaoTalk (Korean) / VKontakte (Russian)   
Social Media - Witness the Movement of Global Lending Market   
Discord (Better and safer than Slack): https://discord.gg/gcc7vpa     Slack: 
https://join.slack.com/t/ethlend/shared_invite/MjAzMTM0MzEyNzA3LTE0OTg0MDk0
NDItOG Y0MTlkMTlmZA 
 
Telegram: https://t.me/joinchat/FWu2CQ0ZRCeWfey4eP8VhQ   
 
Reddit: https://www.reddit.com/r/ETHLend/     
Facebook: https://www.facebook.com/ETHLend/     
YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=IGaoqUoL1F4&t=2s   
 
Twitter: https://twitter.com/ethlend1 
 
WeChat: @ETHLend 
 
KakaoTalk: https://open.kakao.com/o/gBzFr5y   
Vkontakte: https://vk.com/ethlend 
 
http://about.ethlend.io/wp-content/uploads/2017/06/logo_300DPI-02-1.png 
 
danniel
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 100


View Profile
September 11, 2017, 01:10:41 PM
 #700

Hi

I'm a Chinese bitcoiner, I'm looking for a partner in Malaysia.
the bitcoin price in Chinese exchange is much lower than  exchange in Malaysia.
So i want to buy bitcoin in china, and send it to the partner in Malaysia. then he sells it in Malaysia and transfer money back to me, we can share the profit.
Is anyone interested?
my email is dannielchou3@gmail.com

Thanks
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 [35] 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!