Bitcoin Forum
May 08, 2021, 01:27:17 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.21.0 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 [67] 68 69 70 71 72 73 74 75 76 »
  Print  
Author Topic: Malaysia  (Read 716674 times)
GeorgianCryptoTrader
Member
**
Offline Offline

Activity: 108
Merit: 10


View Profile
April 25, 2018, 12:28:09 PM
 #1321

Hi!

If you want some solution for cheaper global remittance, look at this page: https://bitcointalk.org/index.php?topic=3375899.0
1620480437
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1620480437

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1620480437
Reply with quote  #2

1620480437
Report to moderator
1620480437
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1620480437

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1620480437
Reply with quote  #2

1620480437
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
April 25, 2018, 09:47:51 PM
 #1322

salam. boleh tolong share link bounty yang ada? pening search. tkasih

Salam, tanya pasal bounty Inpactor kan?  Ni dia link-nya:  https://bitcointalk.org/index.php?topic=3286739.0.

Kalau nak bounty dalam Bahasa Malaysia boleh saya terjemahkan, tapi mungkin ambil masa sedikit sebab sekarang tengah terjemahkan Kertas Putih Inpactor due pada 4/27, dan saya tengah ada isu komputer sedikit.  Baru2 ni kena attacked ngan virus jadi kena clean re-install balik semua Windows & programs.

Anyways, bila dah siap terjemahan Kertas Putih Inpactor tu saya akan post kan di sini, memang menarik dan wajib dibaca kalau ada kelapangan.

Kalau nak link kepada bounty yang lain sila bagitau.  Kadang2 tu mesej boleh tersalah dipahami memandangkan "bebenang" Malaysia ni cuma ada satu jer benang dia.

Alex akan uruskan tarikh akhir untuk Kertas Putih dalam group bounty telegram.

Terima kasih Nicole, saya baru saja selesai proses re-install komputer yang rosak, so akan sambung balik projek-projek yang terbengkalai seperti Kertas Putih Inpactor / Incitement.  Masih ada separuh lagi belum siap, biar lambat asalkan produknya berkualiti.  Telegram pun dah 2-3 hari tak log masuk... nak guna iphone untuk mende2 macam ni kecik sangat & tak convenient.

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
ninjaboon
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2072
Merit: 1000



View Profile WWW
April 25, 2018, 11:19:19 PM
 #1323

7 blockchain events in KL this week. How many of you attended the ones at Taps Beer, Sri Petaling and Nu Sentral one?

ninjaboon
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2072
Merit: 1000



View Profile WWW
April 25, 2018, 11:21:46 PM
 #1324

Is this the first ICO coming out from a company based in Malaysia? I haven't heard of any ICOs from Malaysia yet. If it's the case then it might be a good thing for more Malaysian companies to get into ICOs. Good for capital flow into Malaysian based projects. I know Singapore has produced many ICOs. We should get our government to support more local ICOs like this.

We are not the first and we are in touch with the Securities Commission in Malaysia to ensure this will go smoothly.

There's been a few ICOs out of Malaysia - if you follow the discussions in my telegram groups. Plenty more coming out in 2018. It's going to be interesting how the regulators will look at such developments.

ninjaboon
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2072
Merit: 1000



View Profile WWW
April 25, 2018, 11:54:48 PM
 #1325

If you are on telegram, you can follow this channel for events in KL. Introducing our new Telegram channel: Blockchain Technology Events in Malaysia - https://t.me/blockchainmyevents.

ninjaboon
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2072
Merit: 1000



View Profile WWW
April 26, 2018, 01:13:22 PM
 #1326

7 blockchain events in KL this week. How many of you attended the ones at Taps Beer, Sri Petaling and Nu Sentral one?

Incitement's CEO spoke at the one in ParkRoyal (Global Blockchain Summit), weren't able to make the meet up at Taps but we'll be there for the next one! Also going to be speaking at the Cyberjaya Startup Summit in May...

theincitement - catch you and Daniel at Cyberjaya Startup Summit.

Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
April 26, 2018, 06:49:28 PM
 #1327

Is this the first ICO coming out from a company based in Malaysia? I haven't heard of any ICOs from Malaysia yet. If it's the case then it might be a good thing for more Malaysian companies to get into ICOs. Good for capital flow into Malaysian based projects. I know Singapore has produced many ICOs. We should get our government to support more local ICOs like this.

We are not the first and we are in touch with the Securities Commission in Malaysia to ensure this will go smoothly.

There's been a few ICOs out of Malaysia - if you follow the discussions in my telegram groups. Plenty more coming out in 2018. It's going to be interesting how the regulators will look at such developments.

Bitcoin founder finally embracing ICO huh Ninjaboon?  Is it because 17 million out out 21 million bitcoins have been minted?  Bitcoin value will definitely stabilize from this point on but I wonder what will happen to the miners?   

And yes, ICO is the future of corporate funding.  It might even replace Initial Public Offering in the future.  And and an investor  in ICOs (I have invested in almost 30 ICOs to date or over 100K $RM), I am actually looking forward to investing (or contributing as they say it in ICOs) in Malaysia instead of with Russian ICOs or elsewhere.  Always proud to be Malaysian and always willing to support Malaysia wherever we are.

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
April 26, 2018, 06:49:45 PM
 #1328

If you are on telegram, you can follow this channel for events in KL. Introducing our new Telegram channel: Blockchain Technology Events in Malaysia - https://t.me/blockchainmyevents.


Makin ramai aku tengok baru2 ni members baru kat telegram group nko tu?  Although I haven't been there for a few days.  I wonder how many members in Verified group #1 and what's is the purpose / function of Verified Group #1.  Is it worth the lifetime membership of MYR200?  Although MYR200 for bitcoin holders are like duit kopi jer...

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
April 26, 2018, 06:57:34 PM
Last edit: April 26, 2018, 07:07:43 PM by Jitra
 #1329

7 blockchain events in KL this week. How many of you attended the ones at Taps Beer, Sri Petaling and Nu Sentral one?

Incitement's CEO spoke at the one in ParkRoyal (Global Blockchain Summit), weren't able to make the meet up at Taps but we'll be there for the next one! Also going to be speaking at the Cyberjaya Startup Summit in May...

theincitement - catch you and Daniel at Cyberjaya Startup Summit.

Both of you will be speaking at the same event?  I wish I could be there, I'm sure it will exciting.  Too bad I can't make it for obvious reasons I won't divulge here, perhaps in telegram but not here.  

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
ninjaboon
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2072
Merit: 1000



View Profile WWW
April 26, 2018, 07:42:05 PM
 #1330

7 blockchain events in KL this week. How many of you attended the ones at Taps Beer, Sri Petaling and Nu Sentral one?

Incitement's CEO spoke at the one in ParkRoyal (Global Blockchain Summit), weren't able to make the meet up at Taps but we'll be there for the next one! Also going to be speaking at the Cyberjaya Startup Summit in May...

theincitement - catch you and Daniel at Cyberjaya Startup Summit.

Both of you will be speaking at the same event?  I wish I could be there, I'm sure it will exciting.  Too bad I can't make it for obvious reasons I won't divulge here, perhaps in telegram but not here.  

Daniel and I will be on the Bitcoin related panel at Cyberjaya Startup Summit.

Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
April 26, 2018, 08:02:11 PM
 #1331

7 blockchain events in KL this week. How many of you attended the ones at Taps Beer, Sri Petaling and Nu Sentral one?

Incitement's CEO spoke at the one in ParkRoyal (Global Blockchain Summit), weren't able to make the meet up at Taps but we'll be there for the next one! Also going to be speaking at the Cyberjaya Startup Summit in May...

theincitement - catch you and Daniel at Cyberjaya Startup Summit.

Both of you will be speaking at the same event?  I wish I could be there, I'm sure it will exciting.  Too bad I can't make it for obvious reasons I won't divulge here, perhaps in telegram but not here.  

Daniel and I will be on the Bitcoin related panel at Cyberjaya Startup Summit.

Awesome!!  btw I've read somewhere that most successful people don't really sleep at night, or wakes up really early in the morning.  It's 3:42 am!!!

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
April 27, 2018, 03:53:02 AM
 #1332

Salam Jumaat dan salam sejahtera kepada semua.  Terjemahan Kertas Putih versi Bahasa Malaysia untuk Inpactor / Incitement (Whitepaper Malay Language Version) sudah siap.  Pautannya di sini:

https://drive.google.com/file/d/1y1FQ5WrljGAy2qcm02Sc6hao_idJgysi/view


Diharap saudara-saudari akan dapat meluangkan sedikit masa untuk membaca kertas putih tersebut. Mungkin ianya akan dapat menjawab beberapa soalan yang mungkin sedang bermain atau berlegar-legar di fikiran anda.





SILA SERTAI SALURAN BERIKUT UNTUK MENDAPATKAN KEMASKINI TERKINI
Telegram | Twitter | Reddit | Medium | Facebook | Youtube | Instagram | LinkedIN | ICO Bench | Glassdoor | Github


csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
spikyz
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 99
Merit: 0


View Profile
April 27, 2018, 08:22:30 AM
 #1333

noted with thanks. Sbb sebelum ni ada yang tegur bebenang ini hanyalah perlu formal dalam Bahasa Malaysia. mungkin saya tersilap.

ninjaboon
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2072
Merit: 1000



View Profile WWW
April 27, 2018, 10:27:28 AM
 #1334

7 blockchain events in KL this week. How many of you attended the ones at Taps Beer, Sri Petaling and Nu Sentral one?

Incitement's CEO spoke at the one in ParkRoyal (Global Blockchain Summit), weren't able to make the meet up at Taps but we'll be there for the next one! Also going to be speaking at the Cyberjaya Startup Summit in May...

theincitement - catch you and Daniel at Cyberjaya Startup Summit.

Both of you will be speaking at the same event?  I wish I could be there, I'm sure it will exciting.  Too bad I can't make it for obvious reasons I won't divulge here, perhaps in telegram but not here.  

Daniel and I will be on the Bitcoin related panel at Cyberjaya Startup Summit.

Awesome!!  btw I've read somewhere that most successful people don't really sleep at night, or wakes up really early in the morning.  It's 3:42 am!!!

I am a zombie, LOL. So no way I am going to sleep at 3am

Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
April 29, 2018, 10:50:27 AM
 #1335

noted with thanks. Sbb sebelum ni ada yang tegur bebenang ini hanyalah perlu formal dalam Bahasa Malaysia. mungkin saya tersilap.



Yang tegur to Fxstrike, tapi dia dah hilang mana pergi pun tak tahu.  Maybe dia sibuk tengah mengumpulkan sMerit agaknya.

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
April 29, 2018, 08:31:33 PM
 #1336

Selamat datang ke Howdoo - platform pemesejan dan media sosial yang terdesentraliasi untuk generasi hari ini.

Apa itu Howdoo?

Howdoo membolehkan anda melakukan semua perkara yang anda suka dengan media sosial dan permesejan - perkongsian, mengambil kisah, dan sentiasa mendapat kemaskini - tetapi tanpa kehilangan kawalan jejak digital anda atau jumlah pengiklanan, jika ada, yang anda terima. Ini adalah mengenai perletakkan kuasa kembali ke tangan pengguna, dan membolehkan mereka memperolehi, berurus niaga, dan diberi ganjaran untuk sumbangan mereka.

Dengan menggunakan blok Ethereum, Howdoo akan mengubah pengalaman media sosial empat audiens utama:

  • Pengguna
  • Pencipta Kandungan
  • Penjual
  • Pengiklan

Sila baca kertas putih                               
Sila tonton video pengenalan                   

Kami menggalakkan komuniti untuk menilai penawaran kami, bertanya, dan memberi maklum balas - semuanya akan membantu membentuk evolusi masa depan platform Howdoo.

Howdoo: Kenapa kita patut ambil peduli?

Media sosial dan platform permesejan jelas memerlukan hala tuju yang baru. Arah yang membawa mereka daripada pemain-pemain matang yang menggunakan platform mereka dan jumlah data peribadi yang mereka pegang pada setiap pengguna untuk menghasilkan keuntungan yang besar - dan untuk meningkatkan kawalan editorial mengenai apa yang orang dapat baca atau tonton, menjana pendapatan, dan melakukannya.

Itulah sebabnya Howdoo adalah cadangan yang menonjol kerana ianya mewakili bukan hanya platform baru, tetapi juga pendekatan yang baru - evolusi logik seterusnya penglibatan sosial dalam talian. Ia direka untuk meletakkan pengguna di tengah-tengah pengalaman  yang sebenar. Di mana mereka akan dapat membentuk persekitaran mereka, untuk menentukan sendiri jika mereka mahu menerima pengiklanan, dan bagi mereka yang ingin mendapat ganjaran untuk perhatian mereka.

Ini juga merupakan platform untuk pencipta kandungan, untuk orang yang ingin memperolehi peratusan yang lebih besar daripada pendapatan yang dihasilkan oleh aktiviti mereka - dan untuk melakukannya tanpa rasa takut terhadap pengawasan editorial dan potensi pengecualian. Dan ia adalah platform untuk kedua-duanya - penjual dan jenama, dengan jenama dapat melibatkan diri dengan orang-orang yang benar-benar bersedia untuk mendengar, dan untuk mempertahankan pandangan yang jelas tentang bagaimana iklan mereka boleh menjadi relevan dan di tempat atau platform yang mana ianya dapat dilihat.

Mempromosi nilai di seluruh rangkaian

Di samping itu, Howdoo akan membolehkan aliran nilai ini merentas platform dengan melampirkan tokekripto - uDoos - untuk melaksanakannya. Dibuat pada blok Ethereum sebagai token ERC20, uDoos akan mempermudahkan perkongsian insentif, perdagangan, dan rebat pengiklanan di seluruh rangkaian. Ia juga akan menawarkan cara yang lebih murah, lebih mudah, dan lebih senang untuk memindahkan nilai baik secara nasional mahupun antarabangsa melalui rangkaian juruwang yang akan menjadi insentif untuk menyampaikan perkhidmatan yang berdaya saing dan berkualiti.

Penawaran Howdoo

Untuk generasi pengguna media sosial hari ini:
Rangkaian untuk perkongsian dan pemesejan
Keupayaan untuk mengawal pengalaman dan persekitaran mereka
Pemberian insentif untuk penyertaan yang aktif

For pencipta kandungan:
Dapatkan minimum 60% daripada rebat pengiklanan yang dihasilkan
Keyakinan yang lengkap pada angka dan statistik audiens
Bekerja bebas dari sebarang kawalan editorial yang berpusat

Untuk penjual dan pengiklan:

Akses kepada penonton yang bersedia untuk terlibat
Keterangan kepada dimana dan pada bila iklan mereka muncul
Maklum balas aktif untuk membantu memperbaiki aktiviti masa depan

Untuk pembayaran:
Tokenkripto untuk membantu berkongsi nilai di seluruh rangkaian
Keupayaan segera untuk menukar token ke mata wang fiat
Rangkaian juruwang antarabangsa untuk menukarkan nilai untuk pelanggan tanpa perbankan

Maklumat lebih terperinci tentang pendekatan Howdoo boleh didapati di  Laman Webkami, dan di dalam Kertas Putih.

Pasukan dan Penasihat
Lihat Pasukan Kami

Pasukan di sebalik Howdoo sangat berpengalaman dalam mengambil projek teknologi yang besar dan kompleks untuk memasarkan - dan memastikan ia dapat disampaikan tepat pada waktunya.

Kami juga menikmati sokongan barisan penasihat yang sangat kuat, yang membawa bersama mereka pelbagai bidang industri dan kepakaran masalah.

Sumber:

FAQ

Saluran:
FAQ
Blog
Telegram
Laman Web
Facebook
Twitter


Kami ingin mendengar pemikiran dan maklum balas komuniti, dan menggalakkan semua dan apa-apa maklum balas!

Pasukan Howdoo

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
PenMerahDotCom
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 27
Merit: 0


View Profile
May 03, 2018, 08:39:38 AM
 #1337

Eh tetiba jer bebenang ni senyap sunyi sepi....semua sibuk dengan pilihanraya?Huh
shafiq07
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 30
Merit: 0


View Profile
May 04, 2018, 06:39:17 PM
 #1338

bila la thread malaysia ni nak masuk main board tu...huhuhh
ninjaboon
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2072
Merit: 1000



View Profile WWW
May 05, 2018, 04:26:32 PM
 #1339

siapa pergi event Edenchain esok?

ZUTEN12000
Copper Member
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 378
Merit: 0


View Profile
May 06, 2018, 05:21:07 AM
Last edit: May 06, 2018, 05:46:16 AM by ZUTEN12000
 #1340

bila la thread malaysia ni nak masuk main board tu...huhuhh
kita penuhkan komen baik bila ramai join ..
mungkin suatu hari ada peluang...skrg cuma puluhan page je

White Paper versi malay dah ada di link
Pages: « 1 ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 [67] 68 69 70 71 72 73 74 75 76 »
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!