Bitcoin Forum
April 08, 2020, 12:50:49 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.19.1 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 [67] 68 69 70 71 72 73 74 75 »
  Print  
Author Topic: Malaysia  (Read 327335 times)
SiakapKeli
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 28
Merit: 0


View Profile
April 21, 2018, 09:24:40 AM
 #1321

Perhatian:  ICO di atas hanyalah untuk bacaan orang dewasa sahaja.  Kanak-kanak tidak dibenarkan untuk membaca.


Pautan Untuk Kertas Putih Bahasa Malaysia (Link To Malaysian Language Whitepaper):  https://drive.google.com/file/d/1K7Vyux-rkWB-jPmBjW1KhgE-GR64zghF/view

Terbaik Bro Jitra, Rajin betul translate whitepaper...  Smiley skrng aku dh xleh nk buat translation.. Hmmm Sad Keep it up, harap2 la Theymos ad buat section untuk malaysia

Thank you bro... nko buat larr akaun baru yang bersih.  Tunggu sampai dapat Jr. Member dan apply Masternode translation yang nko suka buat, tapi ramai jugak newbie yang buat Masternodes tak perlu Jr. Member...tapi ICO susah sikitlah....  Portfolio nko kan dah ada. Experience dah ada.  Apa nak risaunya.  Takde masalah kat situ.  Yang ada masalahnya kalau tak pernah ada pengalaman. Don't worry aku tak interested kat Masternode translation....

Jangan guna akaun itu untuk translation pelbagai language contohnya Indonesia dan Malaysia, walaupun kita semua multi-language.  Aku tak ada anti sapa-sapa tapi kalau tengok mamat mana-mana cuba nak grab banyak language rasa geram jugak laar..., terutamanya Malaysia dan Indonesia nie selalunya ada sibling rivalry.  Berjiran nie memang susah.  Tak tau laar kalau Bitcointalk bagi buat banyak akaun, kalau 2 akaun mungkin boleh, lebih pada tu aku tak tau laar.., aku orang baru.

Dan jangan link kan akaun baru tu pada mana-mana akaun atau hantar sMerit kepada akaun lain...aku tengok akaun nko ada negative trust daripada Vod pasal sMerit, peciternya tu...?  Vod tu sapa, Lauda tu sapa, macam powerr jerr depa tu? Tak perlu sMerit kalau nak buat translation. Junior member pun boleh join bounty.  Hanya Fxstrike saja yang risau pasal sMerit nie.  Aku okayy jer masa tak ada Merit pun masih dapat.  Susah sikit kalau newbie tapi rezeki masing-masing ada di mana-mana dan pada bila-bila masa.  


Vod Lauda tu org lama bro, Dari 2011 duk sini rasa nya.. Ok bro, thanks advice

Masternodes translation nie dibayar macam mana? Bukan ERC20 token kan?
Dia translation thread jgk, tp simple... dia byr pakai coin dia... sy stored wallet kt rdp Smiley jimat sikit data stored heehe...

So dah buat ke blom akaun baru bro?  Masternodes tengah cari tu...
bahaha knp nak kene buat acc baru , chill lah ahha

Org Jitra ni hg kata xnak buat translation Masternode, abes  yg Aegeus yg hg baru pos tu amende, bukan masterndoe ka tu?
1586350249
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1586350249

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1586350249
Reply with quote  #2

1586350249
Report to moderator
1586350249
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1586350249

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1586350249
Reply with quote  #2

1586350249
Report to moderator
1586350249
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1586350249

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1586350249
Reply with quote  #2

1586350249
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1586350249
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1586350249

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1586350249
Reply with quote  #2

1586350249
Report to moderator
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
April 21, 2018, 09:37:55 AM
 #1322

no one talk about mining here? is there any baikal miner for sale?

When BTC price was at least $12,000 there were a few talk here on this thread about mining.  Right now, it's probably not too profitable to mine because of the electricity costs, but would be a good time to buy mining equipment from those who decided to give up mining.  Which Baikal Miner are you interested in?  Mini X11, Giant N or Giant B?  Might want to try eBay or Aliexpress to get the best deal.  A friend of mine just bought BitMain Antminer S9 on eBay he said he got a very good deal on it.   

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
April 21, 2018, 09:40:31 AM
 #1323

Perhatian:  ICO di atas hanyalah untuk bacaan orang dewasa sahaja.  Kanak-kanak tidak dibenarkan untuk membaca.


Pautan Untuk Kertas Putih Bahasa Malaysia (Link To Malaysian Language Whitepaper):  https://drive.google.com/file/d/1K7Vyux-rkWB-jPmBjW1KhgE-GR64zghF/view

Terbaik Bro Jitra, Rajin betul translate whitepaper...  Smiley skrng aku dh xleh nk buat translation.. Hmmm Sad Keep it up, harap2 la Theymos ad buat section untuk malaysia

Thank you bro... nko buat larr akaun baru yang bersih.  Tunggu sampai dapat Jr. Member dan apply Masternode translation yang nko suka buat, tapi ramai jugak newbie yang buat Masternodes tak perlu Jr. Member...tapi ICO susah sikitlah....  Portfolio nko kan dah ada. Experience dah ada.  Apa nak risaunya.  Takde masalah kat situ.  Yang ada masalahnya kalau tak pernah ada pengalaman. Don't worry aku tak interested kat Masternode translation....

Jangan guna akaun itu untuk translation pelbagai language contohnya Indonesia dan Malaysia, walaupun kita semua multi-language.  Aku tak ada anti sapa-sapa tapi kalau tengok mamat mana-mana cuba nak grab banyak language rasa geram jugak laar..., terutamanya Malaysia dan Indonesia nie selalunya ada sibling rivalry.  Berjiran nie memang susah.  Tak tau laar kalau Bitcointalk bagi buat banyak akaun, kalau 2 akaun mungkin boleh, lebih pada tu aku tak tau laar.., aku orang baru.

Dan jangan link kan akaun baru tu pada mana-mana akaun atau hantar sMerit kepada akaun lain...aku tengok akaun nko ada negative trust daripada Vod pasal sMerit, peciternya tu...?  Vod tu sapa, Lauda tu sapa, macam powerr jerr depa tu? Tak perlu sMerit kalau nak buat translation. Junior member pun boleh join bounty.  Hanya Fxstrike saja yang risau pasal sMerit nie.  Aku okayy jer masa tak ada Merit pun masih dapat.  Susah sikit kalau newbie tapi rezeki masing-masing ada di mana-mana dan pada bila-bila masa.  


Vod Lauda tu org lama bro, Dari 2011 duk sini rasa nya.. Ok bro, thanks advice

Masternodes translation nie dibayar macam mana? Bukan ERC20 token kan?
Dia translation thread jgk, tp simple... dia byr pakai coin dia... sy stored wallet kt rdp Smiley jimat sikit data stored heehe...

So dah buat ke blom akaun baru bro?  Masternodes tengah cari tu...
bahaha knp nak kene buat acc baru , chill lah ahha

Org Jitra ni hg kata xnak buat translation Masternode, abes  yg Aegeus yg hg baru pos tu amende, bukan masterndoe ka tu?

Dah ada orang mintak tolong suruh buat tak boleh nak refuse.  Nanti job lain tak dapat pulak.  Topik Masternode pun tak lah susah sangat dari segi teknikal terms nya.

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
palijam
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 30
Merit: 0


View Profile WWW
April 23, 2018, 11:10:31 PM
 #1324

salam. boleh tolong share link bounty yang ada? pening search. tkasih
spikyz
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 99
Merit: 0


View Profile
April 24, 2018, 09:49:40 AM
 #1325

Maaf, adakah kita masih mengamalkan bahasa malaysia baku di dalam bebenang ini? ataupun bebas?
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
April 24, 2018, 08:55:37 PM
 #1326

salam. boleh tolong share link bounty yang ada? pening search. tkasih

Salam, tanya pasal bounty Inpactor kan?  Ni dia link-nya:  https://bitcointalk.org/index.php?topic=3286739.0.

Kalau nak bounty dalam Bahasa Malaysia boleh saya terjemahkan, tapi mungkin ambil masa sedikit sebab sekarang tengah terjemahkan Kertas Putih Inpactor due pada 4/27, dan saya tengah ada isu komputer sedikit.  Baru2 ni kena attacked ngan virus jadi kena clean re-install balik semua Windows & programs.

Anyways, bila dah siap terjemahan Kertas Putih Inpactor tu saya akan post kan di sini, memang menarik dan wajib dibaca kalau ada kelapangan.

Kalau nak link kepada bounty yang lain sila bagitau.  Kadang2 tu mesej boleh tersalah dipahami memandangkan "bebenang" Malaysia ni cuma ada satu jer benang dia.

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
GeorgianCryptoTrader
Member
**
Offline Offline

Activity: 108
Merit: 10


View Profile
April 25, 2018, 12:28:09 PM
 #1327

Hi!

If you want some solution for cheaper global remittance, look at this page: https://bitcointalk.org/index.php?topic=3375899.0
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
April 25, 2018, 09:47:51 PM
 #1328

salam. boleh tolong share link bounty yang ada? pening search. tkasih

Salam, tanya pasal bounty Inpactor kan?  Ni dia link-nya:  https://bitcointalk.org/index.php?topic=3286739.0.

Kalau nak bounty dalam Bahasa Malaysia boleh saya terjemahkan, tapi mungkin ambil masa sedikit sebab sekarang tengah terjemahkan Kertas Putih Inpactor due pada 4/27, dan saya tengah ada isu komputer sedikit.  Baru2 ni kena attacked ngan virus jadi kena clean re-install balik semua Windows & programs.

Anyways, bila dah siap terjemahan Kertas Putih Inpactor tu saya akan post kan di sini, memang menarik dan wajib dibaca kalau ada kelapangan.

Kalau nak link kepada bounty yang lain sila bagitau.  Kadang2 tu mesej boleh tersalah dipahami memandangkan "bebenang" Malaysia ni cuma ada satu jer benang dia.

Alex akan uruskan tarikh akhir untuk Kertas Putih dalam group bounty telegram.

Terima kasih Nicole, saya baru saja selesai proses re-install komputer yang rosak, so akan sambung balik projek-projek yang terbengkalai seperti Kertas Putih Inpactor / Incitement.  Masih ada separuh lagi belum siap, biar lambat asalkan produknya berkualiti.  Telegram pun dah 2-3 hari tak log masuk... nak guna iphone untuk mende2 macam ni kecik sangat & tak convenient.

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
ninjaboon
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2058
Merit: 1000



View Profile WWW
April 25, 2018, 11:19:19 PM
 #1329

7 blockchain events in KL this week. How many of you attended the ones at Taps Beer, Sri Petaling and Nu Sentral one?

ninjaboon
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2058
Merit: 1000



View Profile WWW
April 25, 2018, 11:21:46 PM
 #1330

Is this the first ICO coming out from a company based in Malaysia? I haven't heard of any ICOs from Malaysia yet. If it's the case then it might be a good thing for more Malaysian companies to get into ICOs. Good for capital flow into Malaysian based projects. I know Singapore has produced many ICOs. We should get our government to support more local ICOs like this.

We are not the first and we are in touch with the Securities Commission in Malaysia to ensure this will go smoothly.

There's been a few ICOs out of Malaysia - if you follow the discussions in my telegram groups. Plenty more coming out in 2018. It's going to be interesting how the regulators will look at such developments.

ninjaboon
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2058
Merit: 1000



View Profile WWW
April 25, 2018, 11:54:48 PM
 #1331

If you are on telegram, you can follow this channel for events in KL. Introducing our new Telegram channel: Blockchain Technology Events in Malaysia - https://t.me/blockchainmyevents.

decrochen
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 35
Merit: 0


View Profile
April 26, 2018, 11:04:11 AM
 #1332

Trading Platform from SINGAPORE/MALAYSIA. Official website http://www.tower-mwshop.com
We have  companies in Australia, New Zealand, Singapore and Malaysia. And our agent all over China. WE  provide foreign exchange/cryptocurrency and other trading instruments.  Transaction money with local currency, C 2 C mode , Welcome to join the channel.
  QQ customer service 1927728425. WeChat Customer Service -towermanagement .QQ Group Number -329532230.                                                                                 Telegram Group--https://t.me/joinchat/Go7i7w12p5LsQKjonnRyTQ
ninjaboon
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2058
Merit: 1000



View Profile WWW
April 26, 2018, 01:13:22 PM
 #1333

7 blockchain events in KL this week. How many of you attended the ones at Taps Beer, Sri Petaling and Nu Sentral one?

Incitement's CEO spoke at the one in ParkRoyal (Global Blockchain Summit), weren't able to make the meet up at Taps but we'll be there for the next one! Also going to be speaking at the Cyberjaya Startup Summit in May...

theincitement - catch you and Daniel at Cyberjaya Startup Summit.

Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
April 26, 2018, 06:49:28 PM
 #1334

Is this the first ICO coming out from a company based in Malaysia? I haven't heard of any ICOs from Malaysia yet. If it's the case then it might be a good thing for more Malaysian companies to get into ICOs. Good for capital flow into Malaysian based projects. I know Singapore has produced many ICOs. We should get our government to support more local ICOs like this.

We are not the first and we are in touch with the Securities Commission in Malaysia to ensure this will go smoothly.

There's been a few ICOs out of Malaysia - if you follow the discussions in my telegram groups. Plenty more coming out in 2018. It's going to be interesting how the regulators will look at such developments.

Bitcoin founder finally embracing ICO huh Ninjaboon?  Is it because 17 million out out 21 million bitcoins have been minted?  Bitcoin value will definitely stabilize from this point on but I wonder what will happen to the miners?   

And yes, ICO is the future of corporate funding.  It might even replace Initial Public Offering in the future.  And and an investor  in ICOs (I have invested in almost 30 ICOs to date or over 100K $RM), I am actually looking forward to investing (or contributing as they say it in ICOs) in Malaysia instead of with Russian ICOs or elsewhere.  Always proud to be Malaysian and always willing to support Malaysia wherever we are.

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
April 26, 2018, 06:49:45 PM
 #1335

If you are on telegram, you can follow this channel for events in KL. Introducing our new Telegram channel: Blockchain Technology Events in Malaysia - https://t.me/blockchainmyevents.


Makin ramai aku tengok baru2 ni members baru kat telegram group nko tu?  Although I haven't been there for a few days.  I wonder how many members in Verified group #1 and what's is the purpose / function of Verified Group #1.  Is it worth the lifetime membership of MYR200?  Although MYR200 for bitcoin holders are like duit kopi jer...

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
April 26, 2018, 06:57:34 PM
Last edit: April 26, 2018, 07:07:43 PM by Jitra
 #1336

7 blockchain events in KL this week. How many of you attended the ones at Taps Beer, Sri Petaling and Nu Sentral one?

Incitement's CEO spoke at the one in ParkRoyal (Global Blockchain Summit), weren't able to make the meet up at Taps but we'll be there for the next one! Also going to be speaking at the Cyberjaya Startup Summit in May...

theincitement - catch you and Daniel at Cyberjaya Startup Summit.

Both of you will be speaking at the same event?  I wish I could be there, I'm sure it will exciting.  Too bad I can't make it for obvious reasons I won't divulge here, perhaps in telegram but not here.  

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
ninjaboon
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2058
Merit: 1000



View Profile WWW
April 26, 2018, 07:42:05 PM
 #1337

7 blockchain events in KL this week. How many of you attended the ones at Taps Beer, Sri Petaling and Nu Sentral one?

Incitement's CEO spoke at the one in ParkRoyal (Global Blockchain Summit), weren't able to make the meet up at Taps but we'll be there for the next one! Also going to be speaking at the Cyberjaya Startup Summit in May...

theincitement - catch you and Daniel at Cyberjaya Startup Summit.

Both of you will be speaking at the same event?  I wish I could be there, I'm sure it will exciting.  Too bad I can't make it for obvious reasons I won't divulge here, perhaps in telegram but not here.  

Daniel and I will be on the Bitcoin related panel at Cyberjaya Startup Summit.

Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
April 26, 2018, 08:02:11 PM
 #1338

7 blockchain events in KL this week. How many of you attended the ones at Taps Beer, Sri Petaling and Nu Sentral one?

Incitement's CEO spoke at the one in ParkRoyal (Global Blockchain Summit), weren't able to make the meet up at Taps but we'll be there for the next one! Also going to be speaking at the Cyberjaya Startup Summit in May...

theincitement - catch you and Daniel at Cyberjaya Startup Summit.

Both of you will be speaking at the same event?  I wish I could be there, I'm sure it will exciting.  Too bad I can't make it for obvious reasons I won't divulge here, perhaps in telegram but not here.  

Daniel and I will be on the Bitcoin related panel at Cyberjaya Startup Summit.

Awesome!!  btw I've read somewhere that most successful people don't really sleep at night, or wakes up really early in the morning.  It's 3:42 am!!!

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
April 27, 2018, 03:53:02 AM
 #1339

Salam Jumaat dan salam sejahtera kepada semua.  Terjemahan Kertas Putih versi Bahasa Malaysia untuk Inpactor / Incitement (Whitepaper Malay Language Version) sudah siap.  Pautannya di sini:

https://drive.google.com/file/d/1y1FQ5WrljGAy2qcm02Sc6hao_idJgysi/view


Diharap saudara-saudari akan dapat meluangkan sedikit masa untuk membaca kertas putih tersebut. Mungkin ianya akan dapat menjawab beberapa soalan yang mungkin sedang bermain atau berlegar-legar di fikiran anda.





SILA SERTAI SALURAN BERIKUT UNTUK MENDAPATKAN KEMASKINI TERKINI
Telegram | Twitter | Reddit | Medium | Facebook | Youtube | Instagram | LinkedIN | ICO Bench | Glassdoor | Github


csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
spikyz
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 99
Merit: 0


View Profile
April 27, 2018, 08:22:30 AM
 #1340

noted with thanks. Sbb sebelum ni ada yang tegur bebenang ini hanyalah perlu formal dalam Bahasa Malaysia. mungkin saya tersilap.

Pages: « 1 ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 [67] 68 69 70 71 72 73 74 75 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!