Bitcoin Forum
May 16, 2021, 09:47:08 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.21.1 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 [48] 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 »
  Print  
Author Topic: Malaysia  (Read 724268 times)
bdkminang
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 15
Merit: 0


View Profile
December 08, 2017, 11:01:48 AM
 #941

Malaysia semua tak boleh.. sebab tu senyap jer..  Grin
1621158428
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1621158428

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1621158428
Reply with quote  #2

1621158428
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1621158428
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1621158428

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1621158428
Reply with quote  #2

1621158428
Report to moderator
1621158428
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1621158428

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1621158428
Reply with quote  #2

1621158428
Report to moderator
fxstrike
Member
**
Offline Offline

Activity: 238
Merit: 40

First Payment Gateway using GoldBacked cryptocurre


View Profile
December 09, 2017, 05:13:59 AM
 #942

rasa-rasanya ada tak yang pernah withdraw melebihi 50k dari Bitx Malaysia (Luno), kalau ada leh kongsikan tak disini

di exchanger lain ada yang sampai 110K withdraw, ada orang malaysia yang pegang banyak BTC ne sampai berpuluh atau beratuspun ada rasanya

PokpijanNetwork
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 27
Merit: 0


View Profile
December 11, 2017, 11:48:19 AM
 #943

rasa-rasanya ada tak yang pernah withdraw melebihi 50k dari Bitx Malaysia (Luno), kalau ada leh kongsikan tak disini

Cuba pecahkn2 kn la.. bitx remitano, jual direct, cod ke.. mungkin lebih selamat.. just pada pendapat sy jer  Grin
KOZO
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 143
Merit: 100


TRF DAG, EARN & LIVE WITH IT. JOIN ME


View Profile
December 12, 2017, 11:08:15 AM
 #944

BTCBTCBTCBTCBTC = MYR50K.... Grin Grin Grin

Memang dah lepas dah. sy sempat naik pakai tali leher dekat peak tu, tapi masa tak sesuai maka sy tergelincir ke bawah tuai separuh dah rasa happy dah. Grin Grin Grin   Roll Eyes   Cry

KOZO
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 143
Merit: 100


TRF DAG, EARN & LIVE WITH IT. JOIN ME


View Profile
December 12, 2017, 11:11:03 AM
 #945

rasa-rasanya ada tak yang pernah withdraw melebihi 50k dari Bitx Malaysia (Luno), kalau ada leh kongsikan tak disini

cuba tanya kat Bani yg selalu chat dalam Telegram : Bitcoin Malaysia VIP#1 . LICIN..... Grin Grin Grin

Andri73
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 68
Merit: 1


View Profile
December 12, 2017, 04:10:41 PM
 #946

is it a lot in malaysia country, shopping using bitcoin?

GigTricks
WORLD FIRST INTEGRATED FREELANCE & ON-DEMAND ECOSYSTEMS
WHITEPAPER | BOUNTY | ANN THREAD
www.gigtricks.io
wilhb81
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 224
Merit: 100


Any store can buy, sell, and accept Crypto


View Profile
December 13, 2017, 04:07:34 AM
 #947

rasa-rasanya ada tak yang pernah withdraw melebihi 50k dari Bitx Malaysia (Luno), kalau ada leh kongsikan tak disini

Cuba pecahkn2 kn la.. bitx remitano, jual direct, cod ke.. mungkin lebih selamat.. just pada pendapat sy jer  Grin

Hehe, kalo blh jual direct dgn cara COD - sy pon nk coba ni bro lol Tapi, mmg betoi cakap bro2 kat atas tu - kalo transaction lbh $50K, samade dr Luno, localbitcoin atau remitano, mmg ade sangkut skit ni...

Kena pikir cara2 yg lbh baik & selamat, kalo benar2 nk withdraw lbh dr $50K~

________Any Store Can Buy, Sell and Accept Cryptocurrency________
█████████ ██ ███ ██      PUNDI X      ██ ███ ██ █████████
Whitepaper      Twitter      Facebook      Telegram      Medium      Youtube
KOZO
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 143
Merit: 100


TRF DAG, EARN & LIVE WITH IT. JOIN ME


View Profile
December 13, 2017, 01:16:14 PM
 #948

is it a lot in malaysia country, shopping using bitcoin?

I think maybe just a few and it only existed around Kuala Lumpur or maybe some in penang. please go to Bitcoin Malaysia Magazine website if you wanna know more. Enjoy..!

KOZO
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 143
Merit: 100


TRF DAG, EARN & LIVE WITH IT. JOIN ME


View Profile
December 13, 2017, 01:21:24 PM
 #949

Ada sesiapa tak di sini yang ada menyertai ICO yang betul2 legit dan boleh menjana coins dengan baik tanpa ragu2?
Zcoin pula timbul tiba2. mana nak beli coin dan klu nak beli pun simpan kat mana yer...??

aidit45@gmail.com
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 1400
Merit: 255


Official Street Team member


View Profile WWW
December 14, 2017, 04:45:42 PM
 #950

Ada sesiapa tak di sini yang ada menyertai ICO yang betul2 legit dan boleh menjana coins dengan baik tanpa ragu2?
Zcoin pula timbul tiba2. mana nak beli coin dan klu nak beli pun simpan kat mana yer...??

jika membeli apabila ico mungkin lama untuk proses itu, saya mengikuti dua program pelaburan yang cukup baik dan harga terus meningkat, kedua-duanya projek ini adalah projek yang dilahirkan dengan ICO juga, jika tertarik PM saya, saya akan membantu untuk analisisnya

Beyond Protocol Street Team
http://beyond.link | Coming Fall 2021
Official bitcointalk thread
2dorgit
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 63
Merit: 0


View Profile
December 14, 2017, 09:35:12 PM
 #951

Hahah..harap cecah la harga tu...harap jugak BNM tak kacaulah nnt

 Cheesy Cheesy http://www.bnm.gov.my/index.php?ch=en_press&pg=en_press&ac=4575
woohoooo...
KOZO
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 143
Merit: 100


TRF DAG, EARN & LIVE WITH IT. JOIN ME


View Profile
December 15, 2017, 02:23:03 AM
 #952

Ada sesiapa tak di sini yang ada menyertai ICO yang betul2 legit dan boleh menjana coins dengan baik tanpa ragu2?
Zcoin pula timbul tiba2. mana nak beli coin dan klu nak beli pun simpan kat mana yer...??

jika membeli apabila ico mungkin lama untuk proses itu, saya mengikuti dua program pelaburan yang cukup baik dan harga terus meningkat, kedua-duanya projek ini adalah projek yang dilahirkan dengan ICO juga, jika tertarik PM saya, saya akan membantu untuk analisisnya



Saya memang berminat melabur dalam ICO tapi biarlah berbaloi kan... walau mcm mana pun untuk pencerahan biarlah nama projek tu diumumkan saja di sini dan tidak payah diselindungkan(pada personal mesej). Bersama kita maju dalam bidang matawang kripto ini. buatlah juga analisis untuk kita semua di sini. terima kasih tuan. Grin Grin Grin

KOZO
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 143
Merit: 100


TRF DAG, EARN & LIVE WITH IT. JOIN ME


View Profile
December 15, 2017, 02:26:10 AM
 #953

Hahah..harap cecah la harga tu...harap jugak BNM tak kacaulah nnt

 Cheesy Cheesy http://www.bnm.gov.my/index.php?ch=en_press&pg=en_press&ac=4575
woohoooo...


oooh... setelah saya baca link yg diberikan, nescaya pemahaman saya masih kurang dan apa sebenarnya tindakan BNM terhadap pengguna wang siber/elektronik ini. Boleh tolong jelaskan tuan? tk

2dorgit
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 63
Merit: 0


View Profile
December 15, 2017, 07:30:34 AM
 #954

Hahah..harap cecah la harga tu...harap jugak BNM tak kacaulah nnt

 Cheesy Cheesy http://www.bnm.gov.my/index.php?ch=en_press&pg=en_press&ac=4575
woohoooo...


oooh... setelah saya baca link yg diberikan, nescaya pemahaman saya masih kurang dan apa sebenarnya tindakan BNM terhadap pengguna wang siber/elektronik ini. Boleh tolong jelaskan tuan? tk


Lepas singapore-philipine announce cypto boleh - ICO ban, bnm pulak kena bagi keputusan untuk yang dimalaysia ni tuan.
Nampaknya neutral. Crypto tak kena ban, tak juga beri laluan sebagai alternate currency di sini. pandangan saya, approach ini datang sejajar dengan keputusan negara seperti india, turkey baru baru ni lepas BTC ditrade di CBOE dan akan datang Nasdaq.

Saranan bnm kepada umum,
a. jangan salah guna blockchain technology ni macam langgar AML/CFT (money laundering/terrorist financing)
b. bnm announce draft policy untuk regulate cryptoexchange sebagai institusi kewangan di malaysia. kena bagi report ke badan berkaitan
c. berhati hati dengan crypto investment. takde peruntukan undang undang yang melindungi pelaburan rakyat sekarang ni

ini point2 yang ada kena mengena dengan saya. ada banyak lagi dalam draf AML/FCT. Tak khatam baca lagi tuan. Wink
aidit45@gmail.com
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 1400
Merit: 255


Official Street Team member


View Profile WWW
December 15, 2017, 07:19:46 PM
 #955

Ada sesiapa tak di sini yang ada menyertai ICO yang betul2 legit dan boleh menjana coins dengan baik tanpa ragu2?
Zcoin pula timbul tiba2. mana nak beli coin dan klu nak beli pun simpan kat mana yer...??

jika membeli apabila ico mungkin lama untuk proses itu, saya mengikuti dua program pelaburan yang cukup baik dan harga terus meningkat, kedua-duanya projek ini adalah projek yang dilahirkan dengan ICO juga, jika tertarik PM saya, saya akan membantu untuk analisisnya



Saya memang berminat melabur dalam ICO tapi biarlah berbaloi kan... walau mcm mana pun untuk pencerahan biarlah nama projek tu diumumkan saja di sini dan tidak payah diselindungkan(pada personal mesej). Bersama kita maju dalam bidang matawang kripto ini. buatlah juga analisis untuk kita semua di sini. terima kasih tuan. Grin Grin Grin

Minexcoin boleh menjadi pilihan yang baik, dengan meletak  di Minexbank dengan peratusan keuntungan yang boleh dipilih antara harian, mingguan, bulanan dan tahunan.
Projek ini telah diusahakan selama lebih setahun dan mula hidup pada akhir tahun ini

Beyond Protocol Street Team
http://beyond.link | Coming Fall 2021
Official bitcointalk thread
aidit45@gmail.com
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 1400
Merit: 255


Official Street Team member


View Profile WWW
December 15, 2017, 07:27:35 PM
Last edit: December 25, 2017, 06:34:36 PM by aidit45@gmail.com
 #956

Hyperlocal | Geo-lombong | Bukti Kepunyaan
Protokol blokchain berasaskan zon geolokasi berdasarkan prestasi dan kecekapan

TIM (kode singkat untuk TALKING.IM) adalah hyperlocal blockchain yang sangat berskala dengan aplikasi pertahanan yang mantap untuk membina dapps super pantas, berskala dan lestari. Tidak lama kemudian kami melancarkan teksi blockchain pada bulan 2018. Kami telah memasang aplikasi untuk trek pos & jejak.
TE secara pesat meningkatkan prestasi agen tanpa izin dengan kepercayaan berdasarkan persetujuan dan penyertaan berasaskan perlombongan geo untuk rangkaian peserta dan peranti yang selamat dan diedarkan untuk bertukar maklumat dan nilai. Rangkaian beta menjana post & logistik dengan kemampuan 100k + tps. Pada masa ini diperluaskan untuk transaksi token, kontrak pintar, operasi pelbagai IOT menjadi berskala sehingga 100M tps oleh Q4-2018. Rangkaian TIM secara automatik dan dinamik dikendalikan oleh kawanan dan perlombongan geo untuk pengagihan beban, pengesanan penipuan dan operasi rangkaian.





SPESIFIKASI dari TIM COIN BLOCKCHAIN


●   Simbol: TIM
●   Bekalan: Sama dengan Penduduk Manusia (Setiap 31-Dis ~ 8.5 Bilion Dengan Pengundian)
●   Harga: 50 TIM = 1 ETH
●   Permulaan Jualan: 24 January 2018
●   Akhir Jualan: Sehingga penutup keras dicapai atau 24 Mac 2018
●   Pengedaran Token: Dibayar oleh ETH :: Diagihkan pada Pembelian
                               : Dibayar oleh BTC :: Dalam 24 Jam
●   Soft Cap: 2000 ETH
●   Hard Cap: 300,000 ETH
●   Taraf Penjanaan: 100 TIM COINS setiap Blok (5 secs) for ~9.5 Tahun
                          : 1/5 TEAM COINS per second (Disebut oleh Yayasan pada 31 Disember setiap tahun)

MAKSUD PRA-MINED COINS TIM


●   Total Pra dilombong: 2 Billion TIM COINS
●   Bounty: 10,000,000 TIM COINS
●   Pre ICO: 1,000,000TIM COINS
●   ICO: 9,000,000 TIM COINS
●   Kesan Dana Afrika: 500,000,000 TIM COINS
●   Kesan Dana Global: 600,000,000 TIM COINS
●   Dana Peminat Kripto: 300,000,000 TIM COINS
●   Pembangunan Yayasan TIM: 580,000,000 TIM COINS



Apakah TIM? Blockchain gred internet.







 Permohonan Power Swarm PoB  untuk Blockchain Mesra Alam:
Bitpost - Blockchain for Logistics Track & Trace| Blockchain Taxi in March 2018
+
Aplikasi Yayasan & Dapps Lain yang Akan Datang




Bagaimanakah kita mempengaruhi dunia?

 Mesra alam  
 Bukti terkini saham berasaskan (PoS) mencipta kepekatan langsung kuasa antara tangan pertama atau kapitalis. Bukti kerja (PoW) mencemarkan dan mencekik alam kita. Sekatan yang ideal harus dicari untuk melakukan banyak perkara untuk menukar kepercayaan dan nilai. Kami merancang bukti pemilikan (PoB) untuk selamat seperti PoW dan secepat PoS, tanpa kekurangan mereka.
Peluang sama rata

Inovasi-inovasi yang baik di blokchain tidak membawa persamaan sejauh mana banyak bahagian di dunia tidak dapat beroperasi kerana kos transaksi yang tinggi. Oleh itu, kami mencipta perlombongan geo. Ini menuntut rangkaian ke dalam zon untuk menguruskan kos transaksi yang lebih rendah dan kos transaksi tertinggi, semuanya dilakukan setiap 10 minit. Oleh itu, kawasan rangkaian Afrika, contohnya, harus mempunyai harga gas yang sangat rendah (dalam ETH untuk kos urus niaga).

Benarkan masyarakat berkembang maju

Umumnya, blockchain berfungsi sebagai sistem tunggal di mana semuanya memberi kesan kepada semua orang. Beberapa permainan oleh peminat kittn  di Kanada menghentikan Etehreum di seluruh planet ini. Kami menghadapi isu ini dalam aplikasi pengesanan kami dan jejak logistik kami untuk pelanggan pos kami. Oleh itu, kami merancang dapps hyperlocal, yang sebenarnya boleh mempunyai kos sifar transaksi (jika semuanya berjalan dengan jujur). Akibatnya, tidak ada masa tunggu dalam dapps hyperlocal. Hyperlocal akan seperti laman web di internet, di mana TEAM adalah internet dan zonanya adalah DNS serantau.






Teknologi
20% ERC20 | 80% Stack Baru [PoB untuk Konsensus, Geo-Perlombongan untuk mengimbangi Beban, token Hyperlocal]

PoB: Diuji dengan aplikasi Bitpost, Kini dalam juruterbang untuk pengeluaran [/ b]
Geo-mining: Alpha version diuji. Beta dalam pembangunan [/ b]
Hyperlocal: Versi Alpha sedang dalam pembangunan [/ b]

Mobile Nodes

Node berfungsi pada telefon pintar. Node mesti membolehkan lokasi yang baik (GPS) lain peluang mereka untuk menambahkan blok dalam rangkaian akan dikurangkan disebabkan oleh kelewatan pengesahan triangulasi dalam kawanan. Aplikasi teksi blokchain untuk pemandu dan pengguna didayakan untuk mengendalikan syiling TIM menggunakan mekanisme PoB bersama dengan memudahcarakan perlombongan sebagai aplikasi kawanan.

IOT Nod 

Peranti IOT seperti pawang lokasi Bitpost bertindak sebagai aplikasi swarm dan mengesahkan node untuk menambahkan blok baru. Jika anda berminat menggunakan BitPost IOT untuk trek & jejak, anda boleh menghubungi di Support@thebitpost.com




Rujuk tapak untuk maklumat lanjut: www.talking.im

Beyond Protocol Street Team
http://beyond.link | Coming Fall 2021
Official bitcointalk thread
aidit45@gmail.com
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 1400
Merit: 255


Official Street Team member


View Profile WWW
December 15, 2017, 07:29:13 PM
Last edit: December 15, 2017, 09:44:12 PM by aidit45@gmail.com
 #957



Adakah sesiapa pun sudah menyertai Bitconnect?

Sila datang ke sini : Bitconnect


Beyond Protocol Street Team
http://beyond.link | Coming Fall 2021
Official bitcointalk thread
khvmaths
Member
**
Offline Offline

Activity: 114
Merit: 10

Tip me? BTC: 1KHVinb1ahNtMonQfaALwUoMjj9aEDccNL


View Profile
December 16, 2017, 02:39:28 PM
 #958

Korg pernah x beli miner? I plan nak beli ETH miner, baloi x kalau i beli yg dah ready made atau pun i beli mobo+gpu+psu? Mana lagi murah? Lagi satu, ada x usb miner yg murah atau 2nd hand miner kat sini?? tq
emma46
Member
**
Offline Offline

Activity: 103
Merit: 10


View Profile
December 18, 2017, 02:30:57 PM
 #959

Hi,

just want to see if there's anyone on the forums located in or having bonds to Malaysia.
I'm considering setting up an exchange, but want to start small trading directly with ppl.
Any Malaysians wanting to send money home from abroad using bitcoins f.ex. , are welcome to contact me.

I'm currently residing in Malaysia as well. I live in George Town and looking forward for some transactions because you know here in our country the problem is the online currency is not yet highly accommodated. It's nice to know that there are also people here in our community who are from Malaysia.
wilhb81
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 224
Merit: 100


Any store can buy, sell, and accept Crypto


View Profile
December 19, 2017, 09:44:20 AM
 #960

Hahah..harap cecah la harga tu...harap jugak BNM tak kacaulah nnt

 Cheesy Cheesy http://www.bnm.gov.my/index.php?ch=en_press&pg=en_press&ac=4575
woohoooo...


oooh... setelah saya baca link yg diberikan, nescaya pemahaman saya masih kurang dan apa sebenarnya tindakan BNM terhadap pengguna wang siber/elektronik ini. Boleh tolong jelaskan tuan? tk


Lepas singapore-philipine announce cypto boleh - ICO ban, bnm pulak kena bagi keputusan untuk yang dimalaysia ni tuan.
Nampaknya neutral. Crypto tak kena ban, tak juga beri laluan sebagai alternate currency di sini. pandangan saya, approach ini datang sejajar dengan keputusan negara seperti india, turkey baru baru ni lepas BTC ditrade di CBOE dan akan datang Nasdaq.

Saranan bnm kepada umum,
a. jangan salah guna blockchain technology ni macam langgar AML/CFT (money laundering/terrorist financing)
b. bnm announce draft policy untuk regulate cryptoexchange sebagai institusi kewangan di malaysia. kena bagi report ke badan berkaitan
c. berhati hati dengan crypto investment. takde peruntukan undang undang yang melindungi pelaburan rakyat sekarang ni

ini point2 yang ada kena mengena dengan saya. ada banyak lagi dalam draf AML/FCT. Tak khatam baca lagi tuan. Wink

Nasib baik BNM X ban trus crypto currency, kitorg masih blh menjalani aktiviti2 trading (wlaupon kena melaporkn report ke badan berkaitan) Klu kat Indonesia, mmg dah ban trus (rase kesian pulak bg jiran kita ni)

________Any Store Can Buy, Sell and Accept Cryptocurrency________
█████████ ██ ███ ██      PUNDI X      ██ ███ ██ █████████
Whitepaper      Twitter      Facebook      Telegram      Medium      Youtube
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 [48] 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 »
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!