Bitcoin Forum
March 28, 2020, 10:05:02 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.19.0.1 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 [53] 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 »
  Print  
Author Topic: Malaysia  (Read 327293 times)
BTC-exchange.com
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 47
Merit: 0


View Profile
January 18, 2018, 07:49:24 AM
 #1041

Hello,

I see BTC/MYR price gap is huge compared to BTC/EUR. Take a look at this thread about arbitrage opportunity that Mistertango and BTC-Exchange collaboration provides. It suits Malaysians too: https://bitcointalk.org/index.php?topic=2775675.0

Mistertango.com is crypto-friendly electronic money institution (similar to bank).
BTC-Exchange.com - is a BTC/EUR exchange.
1585433102
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1585433102

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1585433102
Reply with quote  #2

1585433102
Report to moderator
1585433102
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1585433102

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1585433102
Reply with quote  #2

1585433102
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
dayan
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7
Merit: 0


View Profile
January 19, 2018, 03:07:17 PM
 #1042

hai..saya masih baru belajar..boleh saya tahu..exchange ape yg masih ok dan masih boleh daftar..sebab kebanyakkan xchnge dah penuh..x terima org baru..contoh binance..

try describe exchange tu bro nak buat apa.. contoh

1. Trade jual-beli murah
2. Fiat-crypto exchange
3. Currency pair yang nak guna..

baru ada member mungkin boleh cuba share idea.. general sangat bila "contoh binance" is used..

Slmt dtg ke BCT bro. Hmm, buat masa ni, kebanyakan exchange platforms masih x terima registration. U kena tunggu diorg bg signal dulu...

salam semua. Newbie reporting in  Roll Eyes

Salam bro, slmt dtg ke BCT. Kalo ade ape2 soalan, sila post kat section ni yah Smiley

Hi, kat side belah kiri there is count of activity? Activity mcm mana tu ye. Means kita kena buat apa utk tingkatkan activity tu? Sorry for asking

Hello.. cuba thread ni for more info Beginners guide in BCT

Thnks yaa . I will try

Beginners guide in BCT dari sini dapat tau banyak bnde. termi kasih byk. Smiley
abechik
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 5
Merit: 0


View Profile
January 19, 2018, 04:35:13 PM
 #1043

baru jmpa thread ni..rmai jugak.. smua otai2..aku jgak petai..haha
wilhb81
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 224
Merit: 100


Any store can buy, sell, and accept Crypto


View Profile
January 21, 2018, 04:44:15 AM
 #1044

We have an event this Sat 230pm at Cyberjaya, do join in. thanks

Quote
Hi folks,

​We would like to invite you to ACCESS Blockchain Association Malaysia's inaugural meetup!

There will be updates on the local blockchain space, and a networking session designed to help you towards your personal or professional blockchain goals.

Register now at: http://accessmalaysianetworking.peatix.com

See you there!​ #events

Mintak tanya skit ni bro. Kalo bg yg blom register, kena register dulu kan? Ni kena mintak bayaran tahunan ke? Ape yg blh kitorg dpt sbg ACCESS member? Hrp2 bro blh cerita ni, makasih~

Betul bro ninjaboon. Appreciate more info like

1. Agenda + Schedule
2. Event sponsor(s)

Reason I asked is when i went through the link provided, it looks like a invitation to a social gathering sort of stuff. Where is the meetup going to be driven, how will it benefit the attendees is not mentioned anywhere except for 1 sentence "There will be updates of the local blockchain space, and a networking session designed to help you towards your personal or professional blockchain goals."

And with only 37 attendees so far, ACCESS members is captioned as "SOLD OUT". Limited no of seat ke bro?

@2dorgit Bro ade terima feedback drpd ninjaboon ke X? Soalan yg bro tanya di atas amat munasabah, sy pon nk tau jawapan jugak Cheesy

baru jmpa thread ni..rmai jugak.. smua otai2..aku jgak petai..haha

Slmt dtg ke BCT forum. Hrp2 bro blh lbh kerap singgah kat sini yah Smiley

________Any Store Can Buy, Sell and Accept Cryptocurrency________
█████████ ██ ███ ██      PUNDI X      ██ ███ ██ █████████
Whitepaper      Twitter      Facebook      Telegram      Medium      Youtube
2dorgit
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 63
Merit: 0


View Profile
January 21, 2018, 06:08:36 AM
 #1045

We have an event this Sat 230pm at Cyberjaya, do join in. thanks

Quote
Hi folks,

​We would like to invite you to ACCESS Blockchain Association Malaysia's inaugural meetup!

There will be updates on the local blockchain space, and a networking session designed to help you towards your personal or professional blockchain goals.

Register now at: http://accessmalaysianetworking.peatix.com

See you there!​ #events

Mintak tanya skit ni bro. Kalo bg yg blom register, kena register dulu kan? Ni kena mintak bayaran tahunan ke? Ape yg blh kitorg dpt sbg ACCESS member? Hrp2 bro blh cerita ni, makasih~

Betul bro ninjaboon. Appreciate more info like

1. Agenda + Schedule
2. Event sponsor(s)

Reason I asked is when i went through the link provided, it looks like a invitation to a social gathering sort of stuff. Where is the meetup going to be driven, how will it benefit the attendees is not mentioned anywhere except for 1 sentence "There will be updates of the local blockchain space, and a networking session designed to help you towards your personal or professional blockchain goals."

And with only 37 attendees so far, ACCESS members is captioned as "SOLD OUT". Limited no of seat ke bro?

@2dorgit Bro ade terima feedback drpd ninjaboon ke X? Soalan yg bro tanya di atas amat munasabah, sy pon nk tau jawapan jugak Cheesy

baru jmpa thread ni..rmai jugak.. smua otai2..aku jgak petai..haha

Slmt dtg ke BCT forum. Hrp2 bro blh lbh kerap singgah kat sini yah Smiley

Takde feedback la bro + semalam last minute dapat assignment pegi JB. Diorg busy dengan event la tu. Hopefully ada positive outcome from the gathering of many active malaysian cryptopians.

Ada try go through ICO The ROCKCoin link bro? Launched by Gibraltar gomen to harness global crypto participation. Move macamni la kita harap di sini betul tak?
wilhb81
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 224
Merit: 100


Any store can buy, sell, and accept Crypto


View Profile
January 22, 2018, 03:29:34 AM
 #1046


Takde feedback la bro + semalam last minute dapat assignment pegi JB. Diorg busy dengan event la tu. Hopefully ada positive outcome from the gathering of many active malaysian cryptopians.

Ada try go through ICO The ROCKCoin link bro? Launched by Gibraltar gomen to harness global crypto participation. Move macamni la kita harap di sini betul tak?

Hmm, hrp2 mereka ade feedback secepat mgkn. X sabar nak tau ttg ape yg mereka diskus kat meet up tu...

Tu ROCKCoin ade bro dah join tu KYC ke? I baru aje daftar smlm, tengah tunggu ID & document verification (Kalo dah ok nnt, sy inform kat sini) Yup, mmg cam tu yg kitorg nk di sini, tapi entah bila ia akan jd kenyataan...

________Any Store Can Buy, Sell and Accept Cryptocurrency________
█████████ ██ ███ ██      PUNDI X      ██ ███ ██ █████████
Whitepaper      Twitter      Facebook      Telegram      Medium      Youtube
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
January 23, 2018, 03:41:49 AM
 #1047



WEBSITE - WHITEPAPER - TWITTER - TELEGRAM - STEEMIT

Copytrack telah merevolusasikan cara bagi pencipta untuk melindung, menjejak dan pengewangan daripada hasil karya mereka melalui penggunaan teknologi blok berantai (blockchain) dan teknologi kontrak pintar (smart contract).

Copytrack adalah peneraju pasaran yang tidak dapat dipertikaikan di bidang pencurian imej digital dengan ibu pejabat mereka di Berlin dan Singapura, dan anak syarikat di New York dan Tokyo. Dengan tawaran syiling permulaan (ICO) kami telah mengatur jerjak contoh untuk cara mendaftar hakcipta kandungan digital yang global, telus dan tidak berpusat.


•   PRA-JUALAN BERLANGSUNG: 10 DISEMBER 2017 HINGGA 10 JANUARY 2018  https://copytrack.io
•   KERTAS PUTIH PERNIAGAAN https://copytrack.io/pdf/Copytrack_ICO_Whitepaper.pdf
•   KERTAS PUTIH TEKNIKAL https://copytrack.io/pdf/Copytrack_ICO_Technical_Whitepaper.pdf
•   PROGRAM BOUNTY AKAN DIUMUMKAN

MAKLUMAT PENJUALAN TOKEN:
Pra-jualan token Copytrack telah bermula dan akan diikuti dengan jualan awam pada 10 Januari, 2018. Minima: 0.1 ETH. Maksima: 2,500 ETH


Visi Dan Gambaran Pasaran Copytrack

Walaupun pasaran imej digital telah membangun secara exponen dengan lebih daripada 2 billion imej dimuatnaikkan setiap hari, namun hampir 85% daripada imej atas talian tersebut telah digunakan tanpa lesen. Jurugambar telah rugi kewangan yang besar dan selalunya tidak mengetahui bahawa imej digital mereka telah disalin dan diedar di tempat lain.

Di sisi spektrum lain, pasaran pelesenan imej digital adalah dikawal hanya oleh beberapa pemain yang mengambil simpan sehingga 70% daripada hasil pendapatan untuk mereka sendiri.  Wujudlah Copytrack di sini untuk mengubahnya.

Dengan memperkenalkan pangkalan data untuk imej digital, kami memindahkan pendaftaran hakcipta imej digital, perlesenan and bayaran kepada rantai blok.  Ini akan membentuk semula bagaimana jurugambar dan pencipta melindung, menjejak dan pengewangan daripada hasil karya mereka melalui cara berikut:

1. Tiada lagi kecurian imej digital
Dengan mendaftarkan imej secara langsung pada rantai blok, semuga penngunaan dan pengedarannya akan didaftarkan.  Pencipta akan dimaklumkan secara automatik setiap kali imej sedang digunakan.

2. Pengkalan data untuk hakcipta global
Pengkalan data pemegang hak yang terbuka dan global membolehkan pengguna untuk lebih mudah melesenkan dan mengesan kerja kreatif mereka.  The open and global database of rights-holders and their work allows users to easily license and track their creative work.

3. Pampasan yang adil & telus
Token CPY secara langsung akan menghubungkan pencipta dan pelanggandan memudahkan transaksi melalui kontrak pintar.  Pencipta akan sepenuhnya mengawal pilihan harga dan pelesenan sendiri tanpa sebarang perantara, yang pada masa ini mengambil potongan sehingga 70%.


Ada soalan? Sertai kami di Telegram: https://t.me/copytrackhq/

Mengenai Copytrack

Copytrack adalah pemimpin pasaran yang tidak dipertikaikan dalam membongkar kecurian imej dengan ibu pejabat mereka di Berlin dan Singapura dan anak syarikat di New York dan Tokyo.  Selama tiga tahun yang lalu kami telah mebantu komuniti fotografi untuk menuntut hak imej lebih daripada 50,000 kes penggunaan yang tidak dibenarkan.

Dengan Daftar Hakcipta Global Copytrack, kami membawa pendaftaran hak cipta digital ke peringkat seterusnya.  Adalah matlamat kami untuk menyediakan penyelesaian bagi cabaran utama hak cipta kandungan digital seperti yang masih wujud pada hari ini:


•   Cara untuk membuktikan penguasaan milik kandungan digital secara global?
•   Cara untuk mengesan penggunaan haram di seluruh dunia?
•   Cara untuk melesenkan kandungan digital secara global?

Dokumen Teras


•   KERTAS PUTIH Copytrack: 3https://ico.copytrack.com/wp-content/uploads/2017/11/Copytrack_ICO_Whitepaper.pdf
•   Kertas Teknikal Copytrack: https://ico.copytrack.com/wp-content/uploads/2017/11/Technical_Whitepaper_Copytrack_ICO.pdf
•   Video Copytrack: https://vimeo.com/243861270

Ekonomi & Struktur Token



Pelan Tindakan



Ahli Pasukan



MARCUS SCHMITT (CEO / Ketua Pegawai Eksekutif)
Marcus adalah seorang usahawan bersiri dan pengurus eksekutif yang mempunyai lebih daripada 20 tahun pengalaman dalam pengasasan, penggredan dan pengurusan syarikat awal, PKS dan perusahaan. Sebelum Copytrack, beliau men-skala perniagaan "Flightbright" sebagai Ketua Pegawai Eksekutif, kini mengetuai pasaran penguatkuasaan undang-undang yang timbul daripada kelewatan penerbangan dan pembatalan. Marcus menghabiskan masa selama tiga tahun sebagai Naib Presiden untuk pasaran EU di sebuah syarikat perundingan antarabangsa, dan bertahun-tahun sebagai konsultan untuk pengantarabangsaan.
https://www.linkedin.com/in/marcusmschmitt/

STEFAN BAER (CTO / Ketua Pegawai Teknologi)
Lebih daripada 15 tahun pengalaman profesional sebagai pakar IT & pengurus pembangunan perisian. Stefan belajar di bidang kejuteraan IT di Hasso-Plattner-Institute (HPI) dan Teknologi Maklumat di University of Potsdam. Pada tahun 2009, Stefan mengasaskan PIXRAY GmbH (pesaing) berdasarkan penyelidikan dan tesis di peringkat sarjana di dalam bidang pengiktirafan imej. Beliau bertanggungjawab untuk pembangunan penyelidikan & teknologi, infrastruktur dan perkhidmatan IT.
https://www.linkedin.com/in/baerstefan



SANDRO MAEDER (COO / Ketua Pegawai Operasi)
Pengurus operasi dan projek yang berpengalaman dengan latarbelakang antarabangsa.  Mempelajari sains ekonomi di HTW University di Berlin, Jerman. Sebelum peranan sekarang di Copytrack, Sandro bekerja sebagai Pengurus Operasi di VJSUAL, menghasilkan video penjelasan digital, video interaktif dan kast skrin.    Experienced operations and project manager with international background.
https://www.linkedin.com/in/sandro-m%C3%A4der-6b074b152

MARIE SLOWIOCZEK-MANNSFELD (Ketua Undang-undang Global)
Peguam yang berpengalaman dengan fokus pada harta intelek dan undang-undang hakcipta.  Mempelajari bidang undang-undang di Berlin, Jerman, dan Dublin, Ireland dan Prague, Czech Republic.  Sebelum menyertai Copytrack, Marie bertugas beberapa tahun sebagai peguam di Haerting Lawyers di Berlin, mengkhususkan diri di dalam bidang IP, hakcipta, dan undang-undang IT.
https://www.linkedin.com/in/marie-slowioczek-mannsfeld-abb7537a

Penasihat-penasihat



DANIEL EIBA (Penasihat Model Perniagaan, Pasaran & Jualan)
Daniel adalah eksekutif perniagaan dan operasi dengan lebih daripada 14 tahun pengalaman dalam membangunkan produk, memacu pertumbuhan dan pengewangan kandungan digital.  Beliau pernah berkhidmat di dalam beberapa peranan kempimpinan di Yahoo!, Flickr, Table.co dan Uniplaces. Sebagai bekas pengarah Flickr, beliau fasih mengenai nuansa perniagaan gambar.
https://www.linkedin.com/in/danieleiba

SEBASTIAN MANNSFELD (Penasihat Kewangan Antarabangsa & Cukai)
Sebastian adalah pengurus operasi perniagaan global dan mempunyai pengalaman gabungan kewangan dan IT selama 15 tahun.  Beliau pernah berkhidmat di dalam beberapa peranan di PricewaterhouseCoopers, Bearing Point, Gazprom and General Electric dimana beliau mendapat pengalaman besar di bidang cukai antarabangsa, parakaunan dan kewangan.
https://www.linkedin.com/in/sebastian-mannsfeld-00831215/



SASCHA SCHUMANN (Penasihat Keselamatan-IT)
Sascaha adalah Ketua Pegawai Eksekutif Myra Security Jerman, membantu kerajaan dan syarikat E-Commerce untuk melindungi diri mereka daripada ancaman atas talian. Beliau adalah ahli Kumpulan PHP yang menyelia kesejahteraan bahasa PHP OpenSource.
https://www.linkedin.com/in/sascha-schumann-41792a5b

NORIAKI OKUBO (Penasihat Pelaburan & Pelabur)
Noriaki telah berada di dalam sektor teknologi selama 15 tahun lampau. Beliau adalah rakan Pengurusan di Scentan Ventures, yang merupakan syarikan teroka kapital yang fokus kepada teknologi. Beliau juga berkhidmat sebagai ahli lembaga untuk beberapa syarikat termasuk Tradeshift, dimana beliau bertanggungjawab di atas USD 75,000,000 Pusingan Siri C.
https://www.linkedin.com/in/noriaki-okubo-5494654/



KEN SHISHIDO (Penasihat Cryptocurrency)
Ken adalah salah satu penyokong Bitcoin dan Cryptocurrency yang paling terkenal di Jepun. Beliau adalah Penganjur Bersama Kumpulan Bitcoin Meetup, yang diasaskan oleh Roger ver. Ken, berfungsi sebagai Penasihat kepada banyak Crypto startups dan sering berucap di perhimpunan dan acara-acara crypto. Ken adalah Libertarian dan percaya di atas kebebasan dan pesaingan bebas pasaran.
https://www.linkedin.com/in/ken-shishido-419690a2/

AARON KOENIG (Penasihat Cryptocurrency)
Aaron adalah seorang usahawan, perunding dan penulis yang pakar dalam BTC dan Blockchain.  Beliau telah mempromosikan Bitcoin dan teknologi Blockchain sejak 2011 dengan menulis dan menganjurkan acara-acara dan pertemuan. Beliau juga pernah menjadi penceramah dan panelis di banyak persidangan. Beliau adalah pengarang buku jualan terbaik A Beginner’s Guide to Bitcoin and Investing in Digital Currencies.
https://www.linkedin.com/in/aaron-koenig-6277781/

Pra Penjualan Dan Penjualan Awam

Pendaftaran pra-jualan kini bermula: 10 Disember, 2017 hingga 10 Januari, 2018 10: https://ico.copytrack.com
Jumlah caruman minima adalah 0.1 ETH dan caruman maksima adalah 2,500 ETH.

Kami akan melancarkan JUALAN TOKEN penuh untuk mengedarkan sejumlah majoriti token Copytrack.
Tarikh jualan token tersebut adalah 10 hb Januari, 2018
HANYA ETHER (ETH) DI TERIMA.

NOTA: Token ini adalah untuk digunakan hanya pada Copytrack Blockchain. Mereka tidak mempunyai kegunaan yang lain.

Sila ambil perhatian bahawa penjualan ini tidak dibuka kepada warganegara Amerika Syarikat dan penduduk tetapnya, kecuali para pelabur yang diaktreditasi.

Tanya Kami Apapun

Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai Copytrack, sila temui kami di saluran-saluran berikut:


•   Telegram: https://t.me/copytrackhq/
•   SteemIt Blog: https://steemit.com/@copytrackhq
•   Twitter: https://twitter.com/copytrackhq




WEBSITE - WHITEPAPER - TWITTER - TELEGRAM - STEEMIT

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
2dorgit
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 63
Merit: 0


View Profile
January 23, 2018, 07:13:52 AM
 #1048


Takde feedback la bro + semalam last minute dapat assignment pegi JB. Diorg busy dengan event la tu. Hopefully ada positive outcome from the gathering of many active malaysian cryptopians.

Ada try go through ICO The ROCKCoin link bro? Launched by Gibraltar gomen to harness global crypto participation. Move macamni la kita harap di sini betul tak?

Hmm, hrp2 mereka ade feedback secepat mgkn. X sabar nak tau ttg ape yg mereka diskus kat meet up tu...

Tu ROCKCoin ade bro dah join tu KYC ke? I baru aje daftar smlm, tengah tunggu ID & document verification (Kalo dah ok nnt, sy inform kat sini) Yup, mmg cam tu yg kitorg nk di sini, tapi entah bila ia akan jd kenyataan...

Bulan ni set masuk 2 PreSale (ROCK, ReStart Energy), + 2 private (Nucleus Vision, Origin Protocol). Dah limit.
Tengok dalam wallet token2 lain yang ada, terkedu ooo nak letgo sekarang. Value ada sikit turun lah sebab private sale nak USD. Kita relax bro. Tengok apa ada dalam March pulak nak shopping shopping sementara nak cashout token yang dah profit.
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
January 23, 2018, 09:13:24 PM
 #1049

Sorry lupa nak bagi salam, newbie di sini  Smiley & good luck to everyone Grin

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
January 24, 2018, 12:22:33 AM
 #1050

kat agreement dia
"I confirmed that I am not the citizen, resident or entity of United States, Mainland China, Malaysia and other countries that forbids ICO, nor purchasing or signing on behalf of United States, Mainland China, Malaysia person."
Kalau malaysia mcm mna nk join pundi2 ni

Betoi cakap bro ni. Agreement PundiX X membenarkan penduduk US, China dan Malaysia join ICO/KYC. Kalo bro benar2 berminat - you blh suruh kawan2 dr Indonesia atau negara lain beli PXS utk you.

Walaupon warga Malaysia X dibenarkan join ICO/KYC, tapi kitorg masih blh join bounty program PundiX  (ni harus berterima kasih kpd Zac)

Apesal website dia load very slow.  Anyways bila nak ICO?  Bounty program dia macam mana?

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
January 24, 2018, 12:35:06 AM
 #1051

Fuh... akhirnya jumpa sub-forum untuk Malaysia..  Grin penat nak cakap English tapi tak pandai. Hope dapat belajar di sini. Dah gali banyak forum. And this will be the best tempat untuk belajar dari otai2. Salam Semuanya...

Tu laaar....dok cari jugak link yg khas untuk org2 Malaysia yang guna Bahasa Melayu, susah betoi nak jumpa.  Apesal takde sapa2 pun yg cuba create new board untuk Malaysians, under "LOCAL" heading.  Country2 lain ada tp Malaysia xde.  Bahasa lain suma ada, tp bahasa Melayu xde.  You dah senior member x boleh ke request new board?

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
FH Hussin
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 17
Merit: 0


View Profile WWW
January 24, 2018, 03:43:35 AM
 #1052

kat agreement dia
"I confirmed that I am not the citizen, resident or entity of United States, Mainland China, Malaysia and other countries that forbids ICO, nor purchasing or signing on behalf of United States, Mainland China, Malaysia person."
Kalau malaysia mcm mna nk join pundi2 ni

Betoi cakap bro ni. Agreement PundiX X membenarkan penduduk US, China dan Malaysia join ICO/KYC. Kalo bro benar2 berminat - you blh suruh kawan2 dr Indonesia atau negara lain beli PXS utk you.

Walaupon warga Malaysia X dibenarkan join ICO/KYC, tapi kitorg masih blh join bounty program PundiX  (ni harus berterima kasih kpd Zac)



bos, nak tnya join bounty tu dapat apa?
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
January 24, 2018, 04:06:03 AM
 #1053

kat agreement dia
"I confirmed that I am not the citizen, resident or entity of United States, Mainland China, Malaysia and other countries that forbids ICO, nor purchasing or signing on behalf of United States, Mainland China, Malaysia person."
Kalau malaysia mcm mna nk join pundi2 ni

Betoi cakap bro ni. Agreement PundiX X membenarkan penduduk US, China dan Malaysia join ICO/KYC. Kalo bro benar2 berminat - you blh suruh kawan2 dr Indonesia atau negara lain beli PXS utk you.

Walaupon warga Malaysia X dibenarkan join ICO/KYC, tapi kitorg masih blh join bounty program PundiX  (ni harus berterima kasih kpd Zac)



bos, nak tnya join bounty tu dapat apa?

Bila kita join bounty, kita boleh dapat FREE token yang telah diallocatekan untuk marketing & promotional purposes.  Tak perlu nak beli, dapat free.  Bounty program ni macam2 beb, ada yg kena post kan kat FB, Twitter, Telegram, ada yg kena buat translation.  Reward dia pun ikut laa kalau banyak fren kat FB lg banyak dapat share/stake.  Nanti bila ICO dah tamat, diorg akan hantar bounty to kat Wallet nko.  Pas tu bila Crypto tu dah traded kat exchange buleh le jual & tukar kepada duit FIAT a.k.a RM ke USD ke....Kalau 1 company boleh dapat RM1000, 10 companies dah boleh dapat $10,000.  Tak perlu modal duit, tekan butang papan kunci (keyboard) sahaja.  Kena rajin cari lerr mana2 kompeni yg offer bounty tu....

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
2dorgit
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 63
Merit: 0


View Profile
January 24, 2018, 06:35:17 AM
 #1054

kat agreement dia
"I confirmed that I am not the citizen, resident or entity of United States, Mainland China, Malaysia and other countries that forbids ICO, nor purchasing or signing on behalf of United States, Mainland China, Malaysia person."
Kalau malaysia mcm mna nk join pundi2 ni

Betoi cakap bro ni. Agreement PundiX X membenarkan penduduk US, China dan Malaysia join ICO/KYC. Kalo bro benar2 berminat - you blh suruh kawan2 dr Indonesia atau negara lain beli PXS utk you.

Walaupon warga Malaysia X dibenarkan join ICO/KYC, tapi kitorg masih blh join bounty program PundiX  (ni harus berterima kasih kpd Zac)



bos, nak tnya join bounty tu dapat apa?

Bila kita join bounty, kita boleh dapat FREE token yang telah diallocatekan untuk marketing & promotional purposes.  Tak perlu nak beli, dapat free.  Bounty program ni macam2 beb, ada yg kena post kan kat FB, Twitter, Telegram, ada yg kena buat translation.  Reward dia pun ikut laa kalau banyak fren kat FB lg banyak dapat share/stake.  Nanti bila ICO dah tamat, diorg akan hantar bounty to kat Wallet nko.  Pas tu bila Crypto tu dah traded kat exchange buleh le jual & tukar kepada duit FIAT a.k.a RM ke USD ke....Kalau 1 company boleh dapat RM1000, 10 companies dah boleh dapat $10,000.  Tak perlu modal duit, tekan butang papan kunci (keyboard) sahaja.  Kena rajin cari lerr mana2 kompeni yg offer bounty tu....

+ tambah sikit lagi point ye bos Jitra. bagi bro FH Hussin lekatttt tross dalam dunia crypto  Cheesy Cheesy

Macro level : (ni dah explained by Jitra) join bounty dapat reward samada native coin @ ada jugak yang allocate major coin ie ETH/BTC/USDT

Micro level : a. dapat experience, info & knowledge sebab bounty hunters kena spread project info ke marketing channel yang lain ie
                   1. forum
                   2. social media
                   3. newsletter

                   b. dapat sakit kepala (sikit je, tak sampai tahap migrain pun)
                   1. nak cari bounty manager yang make sure participant dapat reward
                   2. nak maintain minimum post supaya hit target
                   3. nak join program mana yang token/coin ehh ada value

good luck hunting the best bounty reward.
                   
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
January 24, 2018, 06:41:50 AM
 #1055

Susah nya nak post benda pun tak boleh kalau takde board sendiri ni, Bila agak2 boleh dapat ni? Haritu ada org mintak mods buka satu, user lain kata malaysia tak de Ramai pengguna, Kita punya forum kecik ni pun tak hidup jangan harap la nak dapat board sendiri dia kata. Haiah.

Betul tu bro, forum ni macam tak hidup jerrr...tapi mungkin sebab susah nak dapat cari guna archaic search engine dia.  Aku pun amik masa jugak nak jumpa thread ni.  You Senior Member cuba la mintak board sendiri...

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
FH Hussin
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 17
Merit: 0


View Profile WWW
January 24, 2018, 07:24:44 AM
 #1056

kat agreement dia
"I confirmed that I am not the citizen, resident or entity of United States, Mainland China, Malaysia and other countries that forbids ICO, nor purchasing or signing on behalf of United States, Mainland China, Malaysia person."
Kalau malaysia mcm mna nk join pundi2 ni

Betoi cakap bro ni. Agreement PundiX X membenarkan penduduk US, China dan Malaysia join ICO/KYC. Kalo bro benar2 berminat - you blh suruh kawan2 dr Indonesia atau negara lain beli PXS utk you.

Walaupon warga Malaysia X dibenarkan join ICO/KYC, tapi kitorg masih blh join bounty program PundiX  (ni harus berterima kasih kpd Zac)



bos, nak tnya join bounty tu dapat apa?

Bila kita join bounty, kita boleh dapat FREE token yang telah diallocatekan untuk marketing & promotional purposes.  Tak perlu nak beli, dapat free.  Bounty program ni macam2 beb, ada yg kena post kan kat FB, Twitter, Telegram, ada yg kena buat translation.  Reward dia pun ikut laa kalau banyak fren kat FB lg banyak dapat share/stake.  Nanti bila ICO dah tamat, diorg akan hantar bounty to kat Wallet nko.  Pas tu bila Crypto tu dah traded kat exchange buleh le jual & tukar kepada duit FIAT a.k.a RM ke USD ke....Kalau 1 company boleh dapat RM1000, 10 companies dah boleh dapat $10,000.  Tak perlu modal duit, tekan butang papan kunci (keyboard) sahaja.  Kena rajin cari lerr mana2 kompeni yg offer bounty tu....

+ tambah sikit lagi point ye bos Jitra. bagi bro FH Hussin lekatttt tross dalam dunia crypto  Cheesy Cheesy

Macro level : (ni dah explained by Jitra) join bounty dapat reward samada native coin @ ada jugak yang allocate major coin ie ETH/BTC/USDT

Micro level : a. dapat experience, info & knowledge sebab bounty hunters kena spread project info ke marketing channel yang lain ie
                   1. forum
                   2. social media
                   3. newsletter

                   b. dapat sakit kepala (sikit je, tak sampai tahap migrain pun)
                   1. nak cari bounty manager yang make sure participant dapat reward
                   2. nak maintain minimum post supaya hit target
                   3. nak join program mana yang token/coin ehh ada value

good luck hunting the best bounty reward.
                   




Thank you share info sir Jitra dan sir 2dorgit
wilhb81
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 224
Merit: 100


Any store can buy, sell, and accept Crypto


View Profile
January 24, 2018, 11:26:37 AM
 #1057


Takde feedback la bro + semalam last minute dapat assignment pegi JB. Diorg busy dengan event la tu. Hopefully ada positive outcome from the gathering of many active malaysian cryptopians.

Ada try go through ICO The ROCKCoin link bro? Launched by Gibraltar gomen to harness global crypto participation. Move macamni la kita harap di sini betul tak?

Hmm, hrp2 mereka ade feedback secepat mgkn. X sabar nak tau ttg ape yg mereka diskus kat meet up tu...

Tu ROCKCoin ade bro dah join tu KYC ke? I baru aje daftar smlm, tengah tunggu ID & document verification (Kalo dah ok nnt, sy inform kat sini) Yup, mmg cam tu yg kitorg nk di sini, tapi entah bila ia akan jd kenyataan...

Bulan ni set masuk 2 PreSale (ROCK, ReStart Energy), + 2 private (Nucleus Vision, Origin Protocol). Dah limit.
Tengok dalam wallet token2 lain yang ada, terkedu ooo nak letgo sekarang. Value ada sikit turun lah sebab private sale nak USD. Kita relax bro. Tengok apa ada dalam March pulak nak shopping shopping sementara nak cashout token yang dah profit.

I see, dah 4 programs bro joined lah tu. Rasa2 kena hodling utk seketika, sementara menunggu harga melambung.

kat agreement dia
"I confirmed that I am not the citizen, resident or entity of United States, Mainland China, Malaysia and other countries that forbids ICO, nor purchasing or signing on behalf of United States, Mainland China, Malaysia person."
Kalau malaysia mcm mna nk join pundi2 ni

Betoi cakap bro ni. Agreement PundiX X membenarkan penduduk US, China dan Malaysia join ICO/KYC. Kalo bro benar2 berminat - you blh suruh kawan2 dr Indonesia atau negara lain beli PXS utk you.

Walaupon warga Malaysia X dibenarkan join ICO/KYC, tapi kitorg masih blh join bounty program PundiX  (ni harus berterima kasih kpd Zac)

Apesal website dia load very slow.  Anyways bila nak ICO?  Bounty program dia macam mana?

Salam & slmt dtg ke BCT forum bro. Website Pundi X loading Ok aje. Ttg tu ICO - dah abis bro, semua PXS token sold dlm masa krg drpd 90 minit. Bounty program pon dah tamat, skang ni tunggu Pundi X team diskus, cam mane nk bg PXS token kpd para peserta.

________Any Store Can Buy, Sell and Accept Cryptocurrency________
█████████ ██ ███ ██      PUNDI X      ██ ███ ██ █████████
Whitepaper      Twitter      Facebook      Telegram      Medium      Youtube
zakirazak
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 288
Merit: 100



View Profile WWW
January 24, 2018, 04:16:46 PM
 #1058

bounty hunter  Wink

info pada saya dan kita kongsikan

Ketegori Like + share/retweeted dan pilihan untuk tweet dan post
------------------------------------------------------------------
https://alpha.bounty0x.io/bounties
daftar dan isi maklumat kemudian ikut arahan

https://signals.network/join/C46A96
Click pada bounty dan ikut arahan

https://bounty.copytrack.io
Click pada bounty dan ikut arahan

Ketegori dengan pilihan yang banyak dan tidak terhad untuk share, post dan comment dan sebagainya
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
https://tokengoplatform.com/bonus/0xa7f5703a4ad2b0377bcb94061305a7de1a9bd8f4
Click Bounty, dafta dan isi semua maklumat dan ikut arahan
kalau nak beli/melabur dalam project TokenGo, msg saya untuk promo code bonus 50%


hanya ini saja yang saya anggap agak senang berbanding dengan yang lain tiap tiap minggu kena hantar dan ada yang agak keras bila lewat date kira tak de, hampeh



2dorgit
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 63
Merit: 0


View Profile
January 24, 2018, 05:21:40 PM
 #1059


Takde feedback la bro + semalam last minute dapat assignment pegi JB. Diorg busy dengan event la tu. Hopefully ada positive outcome from the gathering of many active malaysian cryptopians.

Ada try go through ICO The ROCKCoin link bro? Launched by Gibraltar gomen to harness global crypto participation. Move macamni la kita harap di sini betul tak?

Hmm, hrp2 mereka ade feedback secepat mgkn. X sabar nak tau ttg ape yg mereka diskus kat meet up tu...

Tu ROCKCoin ade bro dah join tu KYC ke? I baru aje daftar smlm, tengah tunggu ID & document verification (Kalo dah ok nnt, sy inform kat sini) Yup, mmg cam tu yg kitorg nk di sini, tapi entah bila ia akan jd kenyataan...

Bulan ni set masuk 2 PreSale (ROCK, ReStart Energy), + 2 private (Nucleus Vision, Origin Protocol). Dah limit.
Tengok dalam wallet token2 lain yang ada, terkedu ooo nak letgo sekarang. Value ada sikit turun lah sebab private sale nak USD. Kita relax bro. Tengok apa ada dalam March pulak nak shopping shopping sementara nak cashout token yang dah profit.

I see, dah 4 programs bro joined lah tu. Rasa2 kena hodling utk seketika, sementara menunggu harga melambung.

kat agreement dia
"I confirmed that I am not the citizen, resident or entity of United States, Mainland China, Malaysia and other countries that forbids ICO, nor purchasing or signing on behalf of United States, Mainland China, Malaysia person."
Kalau malaysia mcm mna nk join pundi2 ni

Betoi cakap bro ni. Agreement PundiX X membenarkan penduduk US, China dan Malaysia join ICO/KYC. Kalo bro benar2 berminat - you blh suruh kawan2 dr Indonesia atau negara lain beli PXS utk you.

Walaupon warga Malaysia X dibenarkan join ICO/KYC, tapi kitorg masih blh join bounty program PundiX  (ni harus berterima kasih kpd Zac)

Apesal website dia load very slow.  Anyways bila nak ICO?  Bounty program dia macam mana?

Salam & slmt dtg ke BCT forum bro. Website Pundi X loading Ok aje. Ttg tu ICO - dah abis bro, semua PXS token sold dlm masa krg drpd 90 minit. Bounty program pon dah tamat, skang ni tunggu Pundi X team diskus, cam mane nk bg PXS token kpd para peserta.

Lepas PundiX ni apa projek pulak bro? share la insight sikit.

Agak2 ada ramai kaki crypto Malaysia ni yang boleh organize sesi TTS ke? best jugak kalau ada geng 1 industri lepak over the weekend on social basis. mana yang berani jadi cocky nak flash account dia, masa tu la nak buat  Tongue
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
January 25, 2018, 04:53:41 AM
 #1060


Takde feedback la bro + semalam last minute dapat assignment pegi JB. Diorg busy dengan event la tu. Hopefully ada positive outcome from the gathering of many active malaysian cryptopians.

Ada try go through ICO The ROCKCoin link bro? Launched by Gibraltar gomen to harness global crypto participation. Move macamni la kita harap di sini betul tak?

Hmm, hrp2 mereka ade feedback secepat mgkn. X sabar nak tau ttg ape yg mereka diskus kat meet up tu...

Tu ROCKCoin ade bro dah join tu KYC ke? I baru aje daftar smlm, tengah tunggu ID & document verification (Kalo dah ok nnt, sy inform kat sini) Yup, mmg cam tu yg kitorg nk di sini, tapi entah bila ia akan jd kenyataan...

Bulan ni set masuk 2 PreSale (ROCK, ReStart Energy), + 2 private (Nucleus Vision, Origin Protocol). Dah limit.
Tengok dalam wallet token2 lain yang ada, terkedu ooo nak letgo sekarang. Value ada sikit turun lah sebab private sale nak USD. Kita relax bro. Tengok apa ada dalam March pulak nak shopping shopping sementara nak cashout token yang dah profit.

I see, dah 4 programs bro joined lah tu. Rasa2 kena hodling utk seketika, sementara menunggu harga melambung.

kat agreement dia
"I confirmed that I am not the citizen, resident or entity of United States, Mainland China, Malaysia and other countries that forbids ICO, nor purchasing or signing on behalf of United States, Mainland China, Malaysia person."
Kalau malaysia mcm mna nk join pundi2 ni

Betoi cakap bro ni. Agreement PundiX X membenarkan penduduk US, China dan Malaysia join ICO/KYC. Kalo bro benar2 berminat - you blh suruh kawan2 dr Indonesia atau negara lain beli PXS utk you.

Walaupon warga Malaysia X dibenarkan join ICO/KYC, tapi kitorg masih blh join bounty program PundiX  (ni harus berterima kasih kpd Zac)

Apesal website dia load very slow.  Anyways bila nak ICO?  Bounty program dia macam mana?

Salam & slmt dtg ke BCT forum bro. Website Pundi X loading Ok aje. Ttg tu ICO - dah abis bro, semua PXS token sold dlm masa krg drpd 90 minit. Bounty program pon dah tamat, skang ni tunggu Pundi X team diskus, cam mane nk bg PXS token kpd para peserta.

Lepas PundiX ni apa projek pulak bro? share la insight sikit.

Agak2 ada ramai kaki crypto Malaysia ni yang boleh organize sesi TTS ke? best jugak kalau ada geng 1 industri lepak over the weekend on social basis. mana yang berani jadi cocky nak flash account dia, masa tu la nak buat  Tongue

You kata warga Malaysia x dibenarkan join ICO/KYC, where's the link yg mengatakan warga Malaysia x boleh join, I already joined several ICOs guna passport utk KYC, wil I get in trouble? How would they find out?  Also on Pundi X, kalau tau awal2 interested jugak nak contribute seratus dua....hmmm

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
Pages: « 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 [53] 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!