Bitcoin Forum
April 02, 2020, 11:04:01 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.19.1 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 [68] 69 70 71 72 73 74 75 »
  Print  
Author Topic: Malaysia  (Read 327322 times)
ninjaboon
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2058
Merit: 1000



View Profile WWW
April 27, 2018, 10:27:28 AM
 #1341

7 blockchain events in KL this week. How many of you attended the ones at Taps Beer, Sri Petaling and Nu Sentral one?

Incitement's CEO spoke at the one in ParkRoyal (Global Blockchain Summit), weren't able to make the meet up at Taps but we'll be there for the next one! Also going to be speaking at the Cyberjaya Startup Summit in May...

theincitement - catch you and Daniel at Cyberjaya Startup Summit.

Both of you will be speaking at the same event?  I wish I could be there, I'm sure it will exciting.  Too bad I can't make it for obvious reasons I won't divulge here, perhaps in telegram but not here.  

Daniel and I will be on the Bitcoin related panel at Cyberjaya Startup Summit.

Awesome!!  btw I've read somewhere that most successful people don't really sleep at night, or wakes up really early in the morning.  It's 3:42 am!!!

I am a zombie, LOL. So no way I am going to sleep at 3am

AWARD-WINNING
CRYPTO CASINO
ASKGAMBLERS
PLAYERS CHOICE 2019
PROUD
PARTNER OF
1500+
GAMES
2 MIN
CASH-OUTS
24/7
SUPPORT
100s OF
FREE SPINS
PLAY NOW
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1585868641
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1585868641

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1585868641
Reply with quote  #2

1585868641
Report to moderator
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
April 29, 2018, 10:50:27 AM
 #1342

noted with thanks. Sbb sebelum ni ada yang tegur bebenang ini hanyalah perlu formal dalam Bahasa Malaysia. mungkin saya tersilap.



Yang tegur to Fxstrike, tapi dia dah hilang mana pergi pun tak tahu.  Maybe dia sibuk tengah mengumpulkan sMerit agaknya.

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
April 29, 2018, 08:31:33 PM
 #1343

Selamat datang ke Howdoo - platform pemesejan dan media sosial yang terdesentraliasi untuk generasi hari ini.

Apa itu Howdoo?

Howdoo membolehkan anda melakukan semua perkara yang anda suka dengan media sosial dan permesejan - perkongsian, mengambil kisah, dan sentiasa mendapat kemaskini - tetapi tanpa kehilangan kawalan jejak digital anda atau jumlah pengiklanan, jika ada, yang anda terima. Ini adalah mengenai perletakkan kuasa kembali ke tangan pengguna, dan membolehkan mereka memperolehi, berurus niaga, dan diberi ganjaran untuk sumbangan mereka.

Dengan menggunakan blok Ethereum, Howdoo akan mengubah pengalaman media sosial empat audiens utama:

  • Pengguna
  • Pencipta Kandungan
  • Penjual
  • Pengiklan

Sila baca kertas putih                               
Sila tonton video pengenalan                   

Kami menggalakkan komuniti untuk menilai penawaran kami, bertanya, dan memberi maklum balas - semuanya akan membantu membentuk evolusi masa depan platform Howdoo.

Howdoo: Kenapa kita patut ambil peduli?

Media sosial dan platform permesejan jelas memerlukan hala tuju yang baru. Arah yang membawa mereka daripada pemain-pemain matang yang menggunakan platform mereka dan jumlah data peribadi yang mereka pegang pada setiap pengguna untuk menghasilkan keuntungan yang besar - dan untuk meningkatkan kawalan editorial mengenai apa yang orang dapat baca atau tonton, menjana pendapatan, dan melakukannya.

Itulah sebabnya Howdoo adalah cadangan yang menonjol kerana ianya mewakili bukan hanya platform baru, tetapi juga pendekatan yang baru - evolusi logik seterusnya penglibatan sosial dalam talian. Ia direka untuk meletakkan pengguna di tengah-tengah pengalaman  yang sebenar. Di mana mereka akan dapat membentuk persekitaran mereka, untuk menentukan sendiri jika mereka mahu menerima pengiklanan, dan bagi mereka yang ingin mendapat ganjaran untuk perhatian mereka.

Ini juga merupakan platform untuk pencipta kandungan, untuk orang yang ingin memperolehi peratusan yang lebih besar daripada pendapatan yang dihasilkan oleh aktiviti mereka - dan untuk melakukannya tanpa rasa takut terhadap pengawasan editorial dan potensi pengecualian. Dan ia adalah platform untuk kedua-duanya - penjual dan jenama, dengan jenama dapat melibatkan diri dengan orang-orang yang benar-benar bersedia untuk mendengar, dan untuk mempertahankan pandangan yang jelas tentang bagaimana iklan mereka boleh menjadi relevan dan di tempat atau platform yang mana ianya dapat dilihat.

Mempromosi nilai di seluruh rangkaian

Di samping itu, Howdoo akan membolehkan aliran nilai ini merentas platform dengan melampirkan tokekripto - uDoos - untuk melaksanakannya. Dibuat pada blok Ethereum sebagai token ERC20, uDoos akan mempermudahkan perkongsian insentif, perdagangan, dan rebat pengiklanan di seluruh rangkaian. Ia juga akan menawarkan cara yang lebih murah, lebih mudah, dan lebih senang untuk memindahkan nilai baik secara nasional mahupun antarabangsa melalui rangkaian juruwang yang akan menjadi insentif untuk menyampaikan perkhidmatan yang berdaya saing dan berkualiti.

Penawaran Howdoo

Untuk generasi pengguna media sosial hari ini:
Rangkaian untuk perkongsian dan pemesejan
Keupayaan untuk mengawal pengalaman dan persekitaran mereka
Pemberian insentif untuk penyertaan yang aktif

For pencipta kandungan:
Dapatkan minimum 60% daripada rebat pengiklanan yang dihasilkan
Keyakinan yang lengkap pada angka dan statistik audiens
Bekerja bebas dari sebarang kawalan editorial yang berpusat

Untuk penjual dan pengiklan:

Akses kepada penonton yang bersedia untuk terlibat
Keterangan kepada dimana dan pada bila iklan mereka muncul
Maklum balas aktif untuk membantu memperbaiki aktiviti masa depan

Untuk pembayaran:
Tokenkripto untuk membantu berkongsi nilai di seluruh rangkaian
Keupayaan segera untuk menukar token ke mata wang fiat
Rangkaian juruwang antarabangsa untuk menukarkan nilai untuk pelanggan tanpa perbankan

Maklumat lebih terperinci tentang pendekatan Howdoo boleh didapati di  Laman Webkami, dan di dalam Kertas Putih.

Pasukan dan Penasihat
Lihat Pasukan Kami

Pasukan di sebalik Howdoo sangat berpengalaman dalam mengambil projek teknologi yang besar dan kompleks untuk memasarkan - dan memastikan ia dapat disampaikan tepat pada waktunya.

Kami juga menikmati sokongan barisan penasihat yang sangat kuat, yang membawa bersama mereka pelbagai bidang industri dan kepakaran masalah.

Sumber:

FAQ

Saluran:
FAQ
Blog
Telegram
Laman Web
Facebook
Twitter


Kami ingin mendengar pemikiran dan maklum balas komuniti, dan menggalakkan semua dan apa-apa maklum balas!

Pasukan Howdoo

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
PenMerahDotCom
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 27
Merit: 0


View Profile
May 03, 2018, 08:39:38 AM
 #1344

Eh tetiba jer bebenang ni senyap sunyi sepi....semua sibuk dengan pilihanraya?Huh
shafiq07
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 30
Merit: 0


View Profile
May 04, 2018, 06:39:17 PM
 #1345

bila la thread malaysia ni nak masuk main board tu...huhuhh
ninjaboon
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2058
Merit: 1000



View Profile WWW
May 05, 2018, 04:26:32 PM
 #1346

siapa pergi event Edenchain esok?

ZUTEN12000
Copper Member
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 378
Merit: 0


View Profile
May 06, 2018, 05:21:07 AM
Last edit: May 06, 2018, 05:46:16 AM by ZUTEN12000
 #1347

bila la thread malaysia ni nak masuk main board tu...huhuhh
kita penuhkan komen baik bila ramai join ..
mungkin suatu hari ada peluang...skrg cuma puluhan page je

White Paper versi malay dah ada di link
owenx03
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 5
Merit: 0


View Profile
May 06, 2018, 09:10:41 AM
 #1348

salam semua...saya masih baru dalam bitcoin ni...salam kenal
ilyarein
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 1
Merit: 0


View Profile
May 06, 2018, 12:42:42 PM
 #1349

Hi guys!
Interested in one question.
Did anyone order the Antminers from the Bitmain website with delivery to Malaysia?
How fast does it get there and are there any problems with customs or not?
shafiq07
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 30
Merit: 0


View Profile
May 06, 2018, 04:06:22 PM
 #1350

bila la thread malaysia ni nak masuk main board tu...huhuhh
kita penuhkan komen baik bila ramai join ..
mungkin suatu hari ada peluang...skrg cuma puluhan page je

White Paper versi malay dah ada di link

yup...sedih ID lama kene ban...dah sr. member...adui...hahahah
spikyz
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 99
Merit: 0


View Profile
May 07, 2018, 07:34:52 AM
 #1351

Hi guys!
Interested in one question.
Did anyone order the Antminers from the Bitmain website with delivery to Malaysia?
How fast does it get there and are there any problems with customs or not?

depends on the ETA date given at bitmain website. usually within 1 week of ETA time.
ZUTEN12000
Copper Member
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 378
Merit: 0


View Profile
May 07, 2018, 12:29:19 PM
 #1352

bila la thread malaysia ni nak masuk main board tu...huhuhh
kita penuhkan komen baik bila ramai join ..
mungkin suatu hari ada peluang...skrg cuma puluhan page je

White Paper versi malay dah ada di link

yup...sedih ID lama kene ban...dah sr. member...adui...hahahah
klau tak dah ada local thread kita hehehe
apa2 kita cuba bangkitkan versi malay

ada twitter bounty baru dari VoxelX
sila baca langkah-langkahnya disini untuk lebih faham
https://bitcointalk.org/index.php?topic=3392116

Learn more: http://bit.ly/2FgpcLo

Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
May 08, 2018, 05:38:42 AM
 #1353

7 blockchain events in KL this week. How many of you attended the ones at Taps Beer, Sri Petaling and Nu Sentral one?

Incitement's CEO spoke at the one in ParkRoyal (Global Blockchain Summit), weren't able to make the meet up at Taps but we'll be there for the next one! Also going to be speaking at the Cyberjaya Startup Summit in May...

theincitement - catch you and Daniel at Cyberjaya Startup Summit.

Both of you will be speaking at the same event?  I wish I could be there, I'm sure it will exciting.  Too bad I can't make it for obvious reasons I won't divulge here, perhaps in telegram but not here.  

Daniel and I will be on the Bitcoin related panel at Cyberjaya Startup Summit.


Awesome!!  btw I've read somewhere that most successful people don't really sleep at night, or wakes up really early in the morning.  It's 3:42 am!!!

I haven't seen you here in while Colbert, busy preparing for the summit coming up in a few days?  Awesome speakers & panelist:  http://cyberjayastartupsummit.com/speakers/.  Too bad I'm not able to attend.

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
finterra
Copper Member
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 25
Merit: 0


View Profile
May 08, 2018, 10:50:19 AM
 #1354

Can Blockchain Technology Solve Voting Issues?




With the Malaysian electoral process preparing to ramp up to full speed tomorrow, Finterra argues that Blockchain technology, which is already widely used in finance, real estate, healthcare and other sectors — not only offers the most secure voting technology available, but could potentially revolutionise the entire voting process, bringing innovation to an outdated system and, more importantly, improve election security across the board, reducing skepticism of the democratic process across the globe.

 

Voting Security Advantages on the Blockchain

Every record on a blockchain appears on a peer-to-peer, distributed ledger, meaning that everyone on the network can view and verify records. For election purposes, each vote would connect to an individual voter, and any discrepancies would be solved by simply reviewing the ledger — reducing voter fraud. Further, voters’ identities would be completely anonymous.

Though individual votes would be publicly available, voters would be masked behind an encrypted key of random numbers and letters. This would ensure privacy and security — much more than traditional ballot boxes — and reduce the possibility of voter suppression: if you can’t identify voters, you can’t target them.

A blockchain is also immutable: that is, every record on the ledger is permanent and unalterable. That would make auditing easier, tampering almost impossible and lost or missing votes a thing of the past. Every ballot would be final and guaranteed.

But perhaps the important security advantage of the blockchain is decentralisation. Because the ledger is distributed across a public network, it has no single storage base. In order for the voting network to be compromised, you would need to hack a majority of the “blocks” and complete the hack before new blocks are created, like an extremely complex game of whack-a-mole. This makes hacking any blockchain hard. For a large blockchain — such as an election blockchain — it would be even harder.

 

Next Steps

Critics of blockchain-based voting largely miss the point. While the blockchain may be imperfect, its weaknesses are dwarfed by those of the current system. Furthermore, blockchain technology would solve the two most prominent election concerns (which generally fall along ideological lines): voter access and voter fraud.

For activists worried about voter suppression, a blockchain-based solution would allow eligible voters to cast ballots anonymously on their laptops, tablets or smartphones, using an encrypted key. At the same time, the public ledger would tie each ballot to an individual voter, establishing a permanent and immutable record. Fraud would be highly unlikely, and any foul play would either be evident on the ledger or corrected by the peer-to-peer consensus network.

In that regard, blockchain-based voting represents a bipartisan win-win proposition. The trick lies in persuasion and adoption, as with any major technological innovation.

 

 

With Finterra in the final stages of building its own proprietary blockchain platform, Finterra enables real world solutions that address the needs of governments and global industries.

Finterra offers a truly global, fully inclusive platform that aims to bridge the gap between consumers, providers and regulators through its innovative blockchain platform.


Source
http://www.finterra.org/2018/05/08/can-blockchain-technology-solve-voting-issues/
inigoes
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 25
Merit: 0


View Profile
May 08, 2018, 10:51:52 AM
 #1355

siapa pergi event Edenchain esok?

lol that's my event. ahhahaha hope you came and had a good time, more events to come by FOMO Media.

Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
May 08, 2018, 04:34:50 PM
 #1356

bila la thread malaysia ni nak masuk main board tu...huhuhh
kita penuhkan komen baik bila ramai join ..
mungkin suatu hari ada peluang...skrg cuma puluhan page je

White Paper versi malay dah ada di link

Katanya sekurang-kurangnya 100 pages.  Lagi ramai Malaysian translators lagi cepat penuh 100 pages tu.  I pun dah tak larat dah nak buat translation, sampai naik termuak2.  Tak apply pun Bounty Manager hantar PM offer suruh buat. 

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
ninjaboon
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2058
Merit: 1000



View Profile WWW
May 08, 2018, 07:37:21 PM
 #1357

If you want to know more about Bitcoin or Crypto Currencies, join my FB group (over 31K members) at https://www.facebook.com/groups/BitcoinMalaysia/

ninjaboon
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2058
Merit: 1000



View Profile WWW
May 08, 2018, 07:38:39 PM
 #1358

Hi guys!
Interested in one question.
Did anyone order the Antminers from the Bitmain website with delivery to Malaysia?
How fast does it get there and are there any problems with customs or not?

you posted this question in my FB group.

https://www.facebook.com/groups/BitcoinMalaysia/

super jhon
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 17
Merit: 0


View Profile
May 10, 2018, 02:26:58 PM
 #1359

Saye nak buy akun fm maupun sr adakah yang nak sell for me ?

Contack me with telegram @superjhon
shafiq07
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 30
Merit: 0


View Profile
May 10, 2018, 04:40:56 PM
 #1360

Rajin korang buat translate ke bahasa melayu...aku dulu buat 4 5 dah nak muntah...hahaha
Pages: « 1 ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 [68] 69 70 71 72 73 74 75 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!