Bitcoin Forum
March 31, 2020, 08:00:50 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.19.0.1 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 [61] 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 »
  Print  
Author Topic: Malaysia  (Read 327294 times)
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
March 23, 2018, 07:12:41 PM
Last edit: March 23, 2018, 08:04:47 PM by Jitra
 #1201

Dah lama dah tak log in BCT, makin banyak pulak posts kat sini, semakin banyak ICO yang menarik, baguslah...cuma harga bitcoin yang makin menurun......


Terima kasih.  Saya sedang berusaha dengan gigihnya untuk memperbanyakkan lagi posting-posting yang berkualiti dan bermutu tinggi supaya kita akan dapat chilboard sendiri.  Jomlah kita sama-sama buat posting yang banyak-banyak untuk tujuan ini.

Lagi banyak posting, tak kesah le posting apa2 pun (buat masa sekarang la), lagi cepat kita dapat childboard sendiri.  

ICO buat masa sekarang agak kurang hangat berbanding beberapa bulan yang lepas.

Sementara itu, macam mana nak dapatkan "merit" yeah?

Pada pendapat saya, inilah masanya yang sangat sesuai untuk bergelumang dengan dan menceburkan diri ke arena ICO atau kripto, terutamanya bagi mereka-mereka yang belum pernah 'melabur' di dalam bidang spekulatif seperti ini.  Maksud perkataan pelaburan tadi tidak semestinya menggunakan wang.  Ianya boleh menggunakan tenaga, masa dan intelektual anda untuk mendapatkan token secara percuma melalui program bounty atau airdrops seperti yang telah banyak saya poskan di atas.

Acap kali kita sering suka untuk mengejar trend.  Orang putih kata "chasing the crowd" atau "mob mentality".  Seharusnya kita lebih strategik apabila membuat keputusan di dalam apa-apa bidang pelaburan.  Pada abad ke-18, seorang banker british ada mengatakan, "the time to buy is when there's blood in the streets."   Kalau kita lihat keadaan sekarang, inilah masanya untuk kita membeli.  Contohnya sekiranya kita membeli bitcoin pada penghujung bulan November atau Disember, kita sudah pasti mengalami kerugian.  Tetapi sekiranya kita telah membeli semasa kejatuhan di waktu musim raya cina tahun lepas, kita akan mendapatkan keuntungan yang berlipat ganda.

Saya akui, memang ada potensi untuk nilai bitcoin menjadi musnah atau tidak berharga.  Namun itu mungkin memakan masa.  Mungkin beberapa tahun lagi.  Ianya adalah distruptive technology yang masih belum ada saingan.

Bagi mereka-mereka yang pernah hidup di zaman 90an ke atas, anda pasti mengalami Asian Financial crisis, dot.com bubble dan housing market bubble pada lewat tahun 2008.  Namun semua ini pulih semula.

Sekiranya kita sentiasa mengejar trend atau mengikut mob, maka kita akan sentiasa rugi atau kurang mendapat keuntungan di dalam pelaburan.  Langkah yang lebih waras adalah dengan menggunakan "contrarian" strategi, yakni berlawanan dengan mentaliti mob.

Harga bitcoin dan altcoins sekunder pada tahap sekarang adalah yang paling murah berbanding dengan kos.  Sekiranya harga terus jatuh, maka pelombong akan mengalami kerugian dan mungkin mengurangkan aktiviti perlombongan mereka.  Apabila perlombongan berkurangan, harga bitcoin dan altcoins sekunder akan naik semula.  Ini adalah prinsip mudah berdasarkan peraturan "supply and demand."

Kalau kita baca berita, baru-baru ini negara Israel sudah menyatakan hasrat mereka untuk menyokong penggunaan matawangkripto dan G-20 juga tidak berhasrat untuk membuat rang undang-undang bagi menyekat matawangkripto.

Apakah yang anda rugi sekiranya anda cuba mendapatkan token-token ICO secara pertama.  Ia, mungkin kerugian masa.  Namun kebanyakan kita memang sering membuang masa sewenang-wenangnya dengan berborak di kedai kopi atau bermain video game.  Eloklah kita gunakan masa tersebut untuk cuba menjana wang pendapatan, walaupun kita masih belum tahu apa potensi hasilnya.

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
1585684850
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1585684850

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1585684850
Reply with quote  #2

1585684850
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1585684850
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1585684850

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1585684850
Reply with quote  #2

1585684850
Report to moderator
1585684850
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1585684850

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1585684850
Reply with quote  #2

1585684850
Report to moderator
1585684850
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1585684850

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1585684850
Reply with quote  #2

1585684850
Report to moderator
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
March 23, 2018, 07:20:53 PM
Last edit: March 23, 2018, 08:06:15 PM by Jitra
 #1202

ICO buat masa sekarang agak kurang hangat berbanding beberapa bulan yang lepas.

Sementara itu, macam mana nak dapatkan "merit" yeah?

Saya cuba tumpukan untuk Merit posting di thread Malaysia ne saja, sebab orang lain tak akan Merit posting di sini, cuma pastikan post tu yang bermakna dan membantu orang lain

Usaha anda adalah sangat dihormati dan dialu-alukan oleh semua.  Pada pendapat saya, sekiranya setiap kita memfokuskan aktiviti kita menggunakan kemahiran masing-masing atau apa sahaja yang kita cenderungi, maka semua matlamat, sama ada berbentuk peribadi atau umum akan tercapai.  Contohnya saya memang sibuk dengan terjemahan dan terkadang kurang berupaya untuk membuat posting yang berkualiti di dalam Bahasa Melayu.  Mungkin member yang lain boleh mengambil bahagian dengan membaca dan memberi komen yang berguna ke atas setiap posting tersebut.

Kalau kita lihat child board Bahasa Indonesia, kebanyakan posting mereka menarik walaupun subjek atau tajuk yang dibincangkan tersebut adalah common sense.  Selama pengalaman saya di sini cuma beberapa orang sahaja yang prihatin dengan konsep "merit" dan cuba dengan bersungguh-sungguh untuk mempromosikannya.  Diharapkan anda meneruskan usaha tersebut.  

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
March 24, 2018, 06:58:13 AM
Last edit: March 24, 2018, 07:59:17 AM by Jitra
 #1203




🎓 DISCIPLINA  adalah blockchain pelbagai fungsi untuk projek-projek dalam bidang pendidikan dan perekrutan. Ianya menyediakan ketelusan kerja dan mewujudkan syarat-syarat bagi mengekalkan kerahsiaan dan kebolehpercayaan maklumat yang ditambahkan oleh peserta sistem.
DISCIPLINA adalah satu blokchain swasta-awam baru yang menngunakan sumber terbuka berasaskan kepada konsensus PoS untuk permintaan perkhidmatan pendidikan dan perekrutan mengikut kekhususan kerja mereka.

“Saya telah meramalkan bahawa menjelang tahun 2030, syarikat yang terbesar di internet adalah sebuah syarikat berasaskan pendidikan yang belum kita dengari”
Thomas Frey, futuristik kanan di DaVinci Institute

Matlamat kami

mewujudkan algoritma
yang berkesan untuk pencarian calon
berdasarkan bidang kepakaran
|
 |  
 |
mewujudkan platform yang menyimpan
pencapaian peribadi dalam bentuk digital dan
menjamin kewajaran dan kredibiliti mereka
|
 |
 |
membangunkan mekanisme
pengewangan data yang disimpan
oleh institusi pendidikan

Mengapa kami membangunkan seni bina blockchain kami sendiri?

DISCIPLINA menyimpan maklumat sulit, seperti kursus, tugas pelajar, gred, dan keputusan ujian. Namun begitu, penyelesaian blockchain awam, yang menyimpan semua transaksi mereka dengan akses terbuka - Ethereum atau EOS, misalnya - tidak dapat diterima. Pada masa yang sama, penyelesaian blockchain swasta, seperti Hyperledger, tidak memberikan kebolehan pengesahan yang mencukupi kepada data yang disimpan oleh mereka.


Kelebihan platform:
 •   Peluang untuk menyimpan data berkenaan pencapaian peribadi dalam bentuk digital dan menyediakan akses kepada data melalui platform bersatu yang menjamin kewajaran dan kredibiliti;
 •   DISCIPLINA adalah platform sumber terbuka. Setiap perkhidmatan pendidikan atau perekrutan akan dapat menggunakan blockchain di dalam projek mereka;
 •   Maklumat yang boleh dipercayai mengenai penarafan, maklum balas dan gred pelajar;
 •   Alat carian yang efektif berdasarkan pencapaian calon dan bidang kepakaran mereka;
 •   Pengewangan data yang disimpan berkeenan dengan pencapaian akademik pelajar melalui perdagangan kepada perekrut. Pemenuhan kewajiban oleh semua pihak adalah dijamin, dan pilihan untuk pembayaran lintas sempadan adalah diberikan;
 •   Peluang pendidikan yang disasarkan, apabila pelajar mempunyai pencapaian tertentu dan berjaya mereka akan dijamin pekerjaan di dalam sesebuah organisasi;

   |   Pada Jun 2017 Sberbank mengesahkan keperluan sebuah sistem yang memiliki sejarah
   |   pencapaian yang cemerlang apabila ia memberi anugerah Tempat Pertama
   |   untuk pasukan yang mempunyai projek CV blockchain pada hackathon tahunan.

Kempen Jualan Awan
Kaedah pembayaran utama di platform adalah token DSCP bersama dengan unit pembayaran yang lebih kecil yang dinamakan "Logic".
Token DSCP yang diedarkan semasa kempen akan ditukar kepada token asal dalam nisbah 1:1 selepas pelancaran MainNet DISCIPLINA (separuh kedua 2019).

Softcap: 3,500 ETH
Hardcap: 17,000 ETH
Harga token: 1 DSCP = 0.0005 ETH
Kami menerima: BTC, ETH
Jualan Awam bermula: 27 April 2018
Jualan Awam berakhir: 27 Mei 2018]

Dana yang dikumpulkan semasa pra-jualan akan diambil kira di dalam jumlah dana
yang dikumpulkan semasa kempen. Dana ini akan dikreditkan ke akaun peserta.
Anda tidak akan dapat mengeluarkan token ke dompet anda hingga kempen telah berakhir.

Pra-penjualan telah bermula! Jangan lepaskan peluang anda! Dengan sukacitanya kami untuk menjemput anda untuk mengambil bahagian di dalam pra-jualan: Akaun anda

Tahap sekarang: peringkat ketiga pra-jualan, 27 Februari 2018 - 20 April, 2018
Bonus semasa: 15%


Pengguna platform DISCIPLINA akan diberikan kartu plastik penjenamaan bersama dari Cryptopay.

Pengagihan dana yang diperolehi

Pasukan

Pasukan kami terdiri lebih daripada 34 pakar pemaju perisian, pengurusan, dan pakar pemasaran. Kami lebih cenderung kepada semua pasukan berada di bawah satu bumbung.


Hubungi kami
Antarabangsa:+3728803644
Email: disciplina@teachmeplease.com
Platform TeachMePlease dalam bidang pendidikan:
https://teachmeplease.com
Laman web Jualan Awam dan profil pengguna:
https://disciplina.io
2018 © Disciplina OÜ, All right reserved
Tallinn, Kesklinna linnaosa, Narva mnt 7-634, 10117

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
zulrayyan
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 45
Merit: 0


View Profile
March 24, 2018, 07:52:47 AM
Last edit: March 24, 2018, 08:08:48 AM by zulrayyan
 #1204

Malaysia[ANN][Ganjaran]Dalam Pertukaran Matawang][BTE]Bitcoin Essence Transaksi Sepantas Kilat

https://i.imgur.com/f3WrGTD.png

Selamat Datang ke Matawang Digital Crypto yang Baru BitcoinEssence

Laman Sesawang  http://www.bitcoinessence.org
Penjelajah Blok http://www.bitcoinessence.info

-Apakah itu BitcoinEssence?
BitcoinEssence merupakan versi lite Bitcoin yang menggunakan Scrypt sebagai algoritma Proof-Of-Work (POW).


[Ciri-ciri]

Kelajuan transaksi yang amat pantas, hanya dalam masa 1 saat.
Tempoh masa penghasilan blok adalah kira-kira mengambil masa 15 saat.
Ini menunjukkan selepas anda menghantar matawang digital BTE, penerima BTE dapat melihat tranksaksi dn menerima BTE dengan kadar serta merta di dompetnya.
Transaksi disahkan selepas tempoh masa 15 saat, maka penerima BTE boleh menggunakannya dengan segera.
Ianya alternatif yang sempurna untuk digunakan sebagai satu proses pembayaran dalam talian atau luar talian.

BitcoinEssence mempunyai status rangkaian yang sangat mantap.
Walaupun pelombong besar datang melombong syiling, ia tetap baik, ia tetap bole melombong kebanyakan blok. Walau bagaimanapun, apabila mereka telah pergi dari melombong, kesukaran perlombongan akan pulih semula dalam tempoh yang singkat dengan menyesuaikan hashrate pelombong- pelombong kecil.
Bagi pengguna biasa, ini bermaksud bahawa tempoh masa status transaksi amatlah stabil tanpa mengira kehadiran pelombong besar.

Ganjaran yang "BESAR" untuk pelombong. 500 syiling untuk setiap 1 blok.


[Maklumat Lengkap]

- 15 saat sasaran blok
- Kelajuan transaksi adalah 1 saat
- Separuh Ganjaran dari 1,575,000 blok (9 bulan)
- 2,100,000,000 jumlah bekalan syiling
- 500 syiling setiap satu 1 blok
- Selebihnya adalah sama seperti Bitcoin


[Pertukaran Bursa Matawang]

1. Crex24: https://crex24.com/exchange/BTE-BTC

Akan ada lagi Pertukaran Bursa Matawang pada masa terdekat!


[Kolam]
MiningPandaPool: https://miningpanda.site/ (-a scrypt -o stratum + tcp: //miningpanda.site: 3433 -u WALLET -p c = BTE)
EasyPool: http://94.177.204.50 (-a scrypt -o stratum + tcp: //94.177.204.50: 3433 -u <WALLET_ADDRESS> -p c = BTE)
NicePool: http://nicepool.me (-a scrypt -o stratum + tcp: //nicepool.me: 3433 -u <your_address> -p c = BTE)
SaltPool: https://saltpool.net (-a scrypt -o stratum + tcp: //saltpool.net: 3433 -u <WALLET_ADDRESS> -p c = BTE)
AngryPool: http://angrypool.com (-a scrypt -o stratum + tcp: //angrypool.com: 20011 -u <WALLET_ID> -p c = BTE)
MinerSport: http://minersport.us/ (-a scrypt -o stratum + tcp: //minersport.us: 3433 -u WALLET -p c = BTE)

Sekiranya anda merupakan pemilik kolam, dan ingin menambah kolam pada senarai diatas, sila hubungi saya @ wsxdrfv@hanmail.net atau kenalan lain @ rujuk pada bahagian bawah pos ini.


[Ganjaran Hadiah]

1. <Penterjemahan>
5000 BTE untuk terjemahan halaman ini bagi setiap satu bahasa.
Sila hubungi saya.

(Bahasa Rusia) https://bitcointalk.org/index.php?topic=3128301
(Bahasa Itali) https://bitcointalk.org/index.php?topic=3128897
(Bahasa Perancis) https://bitcointalk.org/index.php?topic=3142683
(Bahasa Cina) https://bitcointalk.org/index.php?topic=3142946.new#new
(Bahasa Poland) https://bitcointalk.org/index.php?topic=3165220.new#new
(Bahasa Jerman) https://bitcointalk.org/index.php?topic=3167351.new#new
(Bahasa Sepanyol) https://bitcointalk.org/index.php?topic=3170546.msg32796642#msg32796642
(Bahasa Vietnam) https://bitcointalk.org/index.php?topic=3173997.new#new
(Bahasa Portugal) https://bitcointalk.org/index.php?topic=3177011.new#new
(Bahasa Korea) https://bitcointalk.org/index.php?topic=3178212.new#new
(Bahasa Croatia) https://bitcointalk.org/index.php?topic=3183745

2. <Penyertaan Airdrop>
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfrlz-Ia2M9YWuwtKuuTXd4Q0bwhRI2UZWPl_Af1DCe4qGx4g/viewform

[Komuniti]

Sertai komuniti dan sentiasa mendapat perhatian!

Discord: https://discord.gg/zF5AmSz
Telegram (Bahasa Inggeris): https://web.telegram.org/#/im?p=g269536238
Telegram (Rusia): https://t.me/bitcoinessence
Twitter: https://twitter.com/BitcoinEssence

Jika anda ingin mengendalikan komuniti Bahasa tempatan dan kempen pemasaran anda sendiri, sila hubungi kami. Hadiah disediakan.

-------------------------------------------------- -------------------------------------------------

Halaman ini akan dikemas kini secara berterusan untuk menyampaikan maklumat lanjut mengenai ganjaran hadiah, promosi, kolam, dll.


[Hubungi]

E-mel: wsxdrfv@hanmail.net
Skype id: leegodskype
Telegram: @wsxdrfv
Discord: lee#2558
Terima kasih.
zulrayyan
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 45
Merit: 0


View Profile
March 24, 2018, 04:29:16 PM
 #1205

https://i.imgur.com/irCvwbW.png

LAMAN SESAWANG - DISCORD - TWITTER - GITHUB

Bitcoin Monster merupakan satu matawang digital yang terdesentralisasi dan matawang digital tanpa nama. Ia merupakan matawang digital sumber terbuka dan boleh diakses oleh kesemua orang.
Bitcoin Monster telah dibangunkan dan dicipta oleh pemaju yang mantap yang mempunyai visi yang sama. Matlamat utama kami adalah untuk mewujudkan pembayaran segera dan peribadi dan dengan sistem Masternode yang akan memastikan pulangan yang stabil di dalam pelaburan. Monsterize Asset Anda !!


SPESIFIKASI MONSTER:
-----
◆ Nama: Bitcoin Monster
◆ Singkatan Nama: MON / XMON
◆ Jenis: PoW + Masternodes
◆ Algo: Neoscrypt - Gelombang Graviti Gelap
◆ Ciri-ciri: Sokongan Masternode, Penghataran Segera dan Penghantaran Peribadi
◆ Bekalan syiling: 32,22 juta
◆ Pengagihan Ganjaran: 70% MN - 30% POW
◆ Ganjaran Blok: 10 MON, Berkurangan sebanyak 7% setiap tahun
◆ Tempoh Purata Blok: 3 Minit
◆ Cagaran Masternode: 1000 MON
◆ Perlombongan Awal: Menghampiri 2.22%
◆ Perlombongan Awal: Penjualan MN, Habuan Hadiah, Pertukaran Matawang Digital dan Pembangunan Masa Depan

DOMPET & SUMBER:
-----
◆ Muat turun Dompet (Windows): https://bitcoinmonster.org
◆ Muat turun Dompet (MAC): https://github.com/Bitcoin-Monster/BTCMonster/releases/download/1.1/BitcoinMonster-QT.macOS.zip
◆ Muat Turun Dompet (Linux): Akan Datang
◆ Muat Turun Sumber: https://github.com/Bitcoin-Monster/BTCMonster/releases/tag/1.1
◆ Github: https://github.com/Bitcoin-Monster
◆ Penjelajah: Akan Datang
◆ Pengimbas Virus  = https://www.virustotal.com/en/file/2ab677a33e73414b0d58d94b41b732fa8675599ad48eee2bb67d3099fbf3a175/analysis/1521732763/


PAUTAN:
-----
◆ Laman Sesawang: https://bitcoinmonster.org
◆ Twitter: https://twitter.com/_bitcoinmonster
◆ Discord: https://discord.gg/kfpkQNv

PENJUALAN AWAL MASTERNODE:
-----
◆ Penjualan awal akan diadakan di dalam kumpulan DISCORD kami, anda boleh sertai dan bergabung di sini: https://discord.gg/kfpkQNv

================================================== ==========================

PENYUSUNAN RANGKA KERJA:

◆ Q1 - Januari 2018 - KONSEP DAN PEMBANGUNAN (Selesai)
Konsep dan Pembangunan pada syiling Bitcoin Monster, Bitcoin Monster dicipta oleh pemaju yang mantap yang mempunyai visi yang sama
---
◆ Q1 - Februari 2018 - PENGHASILAN LAMAN SESAWANG (Selesai)
Laman sesawang telah selesai. Pembangunan syiling Bitcoin Monster sedang dalam proses pembangunan untuk mencapai tahap matawang digital terkemuka yang stabil dan boleh dipercayai
---
◆ Q1 - Februari 2018 - PENCIPTAAN SYILING (Selesai)
Sertai kumpulan Discord kami untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut dan kemaskini tentang kemajuan Monster Bitcoin
---
◆ Q1 - Mac 2018 - PELANCARAN SECARA RASMI
- Bukti Kerja (POW) (Selesai)
- Nod Master (Selesai)
- Penjelajah Blok (Akan Datang)
- Dompet (Selesai)
- Bahan-bahan Pemasaran & Panduan Pengguna Untuk Kegunaan Orang Awam (Dalam Pembinaan)
- Habuan Hadiah (Dalam Pembinaan)
---
◆ Q2 - April 2018 - PERTUKARAN BURSA MATAWANG
Bitcoin Monster akan disenaraikan di BTC-Alpha, Stocks.Exchange, Crypto-Bridge, Coinexchange.io, Yobit, Cryptopia dan banyak lagi
---
◆ Q2 - Mei 2018 - DIREKTORI COIN
Bitcoin Monster akan disenaraikan di direktori syiling: Coinmarketcap, Masternode.Online, mnrank.com dan mntop.co.in
---
◆ Q2 - Mei 2018 - PLATFORM & PERUMAH MASTERNODE SECARA AUTOMATIK
Akan bekerjasama dengan platform Masternode untuk menjadikannya beroperasi secara automatik; nodeshare.in, stuckingited.com dan Discord berkongsi dengn kumpulan MN
---
◆ Q2 - Jun 2018 - PLATFORM MASTERNODE
Pelancaran awal Platform Masternode Bitcoin Monster 
Letakkan masternode anda bersama dengan kami dan membuatkan ia beroperasi secara automatik tanpa memasang dan menyewa mana-mana VPS !!
---
◆ Q3 - Julai 2018 - MENAIK TARAF
Penyelenggaraan dan penigkatan taraf laman sesawang
Dompet mudah alih - Dompet Sesawang dan Dompet Kertas
---
◆ Q3 - Ogos 2018 - MENAMBAHKAN LEBIH BANYAK PERTUKARAN BURSA MATAWANG
Bitcoin Monster akan menambah lebih banyak pertukaran bursa matawang:
HitBTC - Kucoin - Binance
---
◆ Q3 - September 2018 - SALURAN-SALURAN FUNGSI DAN PEMBAYARAN
Mengintegrasikan lebih banyak fungsi dan protokol ke laman sesawang
Mengintegrasikan dan mengembangkan saluran pembayaran
---
◆ Q3 - Oktober 2018 - EXPANSION
Pengembangan Penjenamaan & Pendaftaran Syarikat
Pelancaran Pembayaran Gateway & Penyambungan Kedai
---


HABUAN HADIAH:

Kami mempunyai 7 program habuan hadiah di dalam kumpulan discord kami: https://discord.gg/kfpkQNv

◆ #inviter-bounty
◆ #twitter-bounty
◆ #translation-bounty
◆ #mn-tutorial-video-and-pdf
◆ #constructive-bounty
◆ #giveaway
◆ #quiz

====================

Terjemahan:
Maklumat lengkap berkenaaan Hadiah Ganjaran Terjemahan ada di dalam kumpulan discord kami

◆ Bahasa Cina: https://bitcointalk.org/index.php?topic=3179455.0
◆ Bahasa Belanda: https://bitcointalk.org/index.php?topic=3179749
◆ Bahasa Filipina: https://bitcointalk.org/index.php?topic=3179911
◆ Bahasa Rusia: https://bitcointalk.org/index.php?topic=3180305
◆ Bahasa Estonia: http://www.altcoinstalks.com/index.php?topic=10756.0
◆ Bahasa Indonesia: https://bitcointalk.org/index.php?topic=3182787
◆ Bahasa Itali: https://bitcointalk.org/index.php?topic=3182894.0

====================
Sebarang sokongan, perbincangan dan perkara-perkara lain akan berada di dalam kumpulan discord kami: https://discord.gg/kfpkQNv

Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
March 25, 2018, 03:43:09 AM
Last edit: March 25, 2018, 04:12:00 AM by Jitra
 #1206



csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
Cuma
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 27
Merit: 0


View Profile
March 25, 2018, 04:37:58 AM
Last edit: March 25, 2018, 05:20:36 AM by Cuma
 #1207

Terima kasih kerana posting Investa.  Interesting readings, good ICO....ada potensi, cuma market untuk ICO sekarang kurang memuaskan.
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
March 25, 2018, 04:44:36 AM
Last edit: March 25, 2018, 05:25:39 AM by Jitra
 #1208

Terima kasih kerana posting Investa.  Interesting readings, good ICO....ada potensi, cuma market untuk ICO sekarang kurang memuaskan.

Thanks atas komen anda, macam ni la sepatutnya.  Bila ada sesiapa yang buat posting ANN atau Bounty, kena laarr comment, baru laa thread ini akan menjadi lebih menarik dan hangat.  Dan kalau boleh nak mintak tolong kalau korang nak reply, tolong cut&paste tajuk kat atas dalam petak subjek tu, senang sikit saya nak jawab ICO yang mana sebab dah banyak buat postings sebelum ni.

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
HarimauMalaysia
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 47
Merit: 0


View Profile
March 25, 2018, 05:19:15 AM
 #1209

Investa ni ada program bounty nya tak?  Apa linknya?
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
March 25, 2018, 06:25:46 AM
 #1210

Investa ni ada program bounty nya tak?  Apa linknya?

Terjemahan bounty translation tengah dok buat, mungkin sejam dua lagi siapa laar..thank you.

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
Farasha
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 25
Merit: 0


View Profile
March 25, 2018, 06:39:34 AM
 #1211

Investa ni ada program bounty nya tak?  Apa linknya?

Saya pun berminat untuk menyertai program bounty.  Saya newbie mungkin harus belajar dulu ya dong?
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
March 25, 2018, 07:07:59 AM
 #1212

[BOUNTY] INVESTACO.IN 1 JUTA TOKEN (USD $800,000 BERSAMAAN DENGAN RM$3.16 JUTA GANJARAN DIPERUNTUKAN, PENGURUS PENYEDERHANAAN LOKAL DIPERLUKAN

SILA GUNAKAN THREAD BOUNTY UNTUK PERTANYAAN.





Investa menawarkan platform unik perkhidmatan kripto dengan percuma yang berfungsi seiringan bagi membolehkan pengguna kami mengurus dan melabur Kripto mereka di dalam portfolio yang terurus. Investa telah direkacipta untuk penawaran kelas terbaik dalam pengurusan dana kripto, pelaburan ICO, pinjaman, kad debit prabayar dan rangkaian ATM. Dan ia memulakan Program Bounty Rasmi untuk memberi ganjaran kepada para penyokongnya dengan token INV.


Pra jualan Investa akan bermula pada 1 Mei.




Kempen bounty ini akan berlangsung hanyaSELAMA 8 MINGGU. Pasukan Investa menawarkan 1,000,000 token atau bersamaan dengan USD$800,000 (atau $3.136 juta RM) melalui program ini (dalam harga semasa fasa pertama ICO)



Peruntukan Bounty

  • Bounty Signature 20% -  200,000 Token
  • Bounty Youtube/Blogging 20% - 200,000 Token
  • Bounty Twitter 20% -  200,000 Token
  • Bounty Terjemahan dan Penyelenggaran Komuniti 30% - 300,000 Token
  • Bounty Telegram 10% - 100,000 Token


Peraturan Umum

  • Signature stakes akan diedarkan setiap minggu, stakes untuk yang lain akan dikira setelah tamat kempen.
  • Minggu pertama kempen bounty akan bermula pada 21 Mac, iaitu hari Rabu.
  • Untuk sebarang pertanyaan mengenai kempen bounty sila gunakan thread ini.
  • Kami berhak untuk mengecualikan anda jika kami rasa anda tidak jujur dengan kerja anda.
  • Kami berhak untuk menukar peraturan kempen bounty ini.


Kempen Signature


Ganjaran Mingguan:
  • Jr. Member: 0.5 ganjaran stake seminggu
  • Member: 0.75 stake seminggu
  • Full Member: 1 stake seminggu (+0.25 stake untuk avatar)
  • Senior Member: 1.5 stakes seminggu (+0.25 stake untuk avatar)
  • Hero Member: 2 stakes seminggu (+0.25 stake untuk avatar)
  • Legendary: 2.25 stakes seminggu (+0.25 stake untuk avatar)


Peraturan Kempen Signature:
  • Peserta haruslah sekurang-kurangnya Full Member.
  • Setiap peserta mestilah memakai signature dan teks peribadi kami.
  • Akaun berbilang akan diharamkan jika didapati. Spam tidak dibenarkan.
  • Anda diwajibkan membuat 10 postings yang konstruktif setiap minggu. Hanya 3 daripada postings ini boleh berada di papan tempatan.
  • Postings hendaklah dibuat dalam seksyen altcoin, termasuk papan tempatan (tidak termasuk seksyen bounty).
  • Anda akan perlu memakai signature, avatar dan teks peribadi sehingga tamat pusingan pertama.
  • Jangan mengisi borang tanpa memakai signature kami, atau permohonan anda akan ditolak.


Borang permohonan: https://goo.gl/forms/WnJ40q0WAcojyLaG3
Lembaran spreadsheet: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1yBQJClbkONMCloWiWt1S3vUpmoI37MMSWdKvI32yqNY/edit?usp=sharing



Avatar:



Personal Text: Presale Starting May 1st

Hero / Legendary

    ▄▄██▄▄
 ▄▄██████████▄▄
████████████████
████████████████
█████▀▀  ▀▀█████
█▀▀          ▀▀█
     ▄▄██▄▄
 ▄▄██████████▄▄
████████████████
████████████████
████████████████
████████████████
████████████████
████████████████
████████████████
████████████████
████████████████
████████████████
 ▀▀██████████▀▀
     ▀▀██▀▀
INVESTA     ▄▄██▄▄
 ▄▄██████████▄▄
████████████████
████████████████
█████▀▀  ▀▀█████
█▀▀          ▀▀█
     ▄▄██▄▄
 ▄▄██████████▄▄
████████████████
████████████████
████████████████
████████████████
████████████████
████████████████
████████████████
████████████████
████████████████
████████████████
 ▀▀██████████▀▀
     ▀▀██▀▀

Code:
[center][table][tr][td][url=http://investaco.in/][size=2px][tt]     [color=#2ae]▄▄██▄▄
 [color=#29d]▄▄██████████▄▄
[color=#38c]████████████████
[color=#37b]████████████████
[color=#36b]█████▀▀  ▀▀█████
[color=#45a]█▀▀          ▀▀█
     [color=#2ae]▄▄██▄▄
 ▄▄██████████▄▄
[color=#29d]████████████████
████████████████
[color=#38d]████████████████
[color=#38c]████████████████
████████████████
[color=#37c]████████████████
[color=#37b]████████████████
[color=#36b]████████████████
████████████████
[color=#46a]████████████████
 [color=#45a]▀▀██████████▀▀
     ▀▀██▀▀[/td][td][/td][td][/td][td][url=http://investaco.in/][font=arial][size=24pt][b][color=#45a]INVESTA[/td][td][/td][td][/td][td][/td][td][center][url=http://investaco.in/][font=arial black][size=9pt][color=#2ae]▄[color=#29e]█     [color=#45a]INVESTA BANKING ECOSYSTEM     [color=#29e]█[color=#2ae]▄
[size=5pt][color=#2ae]▀▀▀▀[color=#29e]▀[color=#29d]▀▀▀▀[color=#39d]▀[color=#38d]▀▀▀[color=#38c]▀▀▀▀[color=#37c]▀▀▀▀[color=#37b]▀▀▀[color=#36b]▀[color=#46b]▀▀▀▀[color=#46a]▀[color=#45a]▀▀▀▀▀▀▀[color=#46a]▀[color=#46b]▀▀▀▀[color=#36b]▀[color=#37b]▀▀▀[color=#37c]▀▀▀▀[color=#38c]▀▀▀▀[color=#38d]▀▀▀[color=#39d]▀[color=#29d]▀▀▀▀[color=#29e]▀[color=#2ae]▀▀▀▀
[size=7pt][glow=#45a,1][color=#45a].[color=#fff]JOIN T[glow=#46a,1]H[glow=#46b,1]E NEW B[glow=#36b,1]RE[glow=#37b,1]ED W[glow=#37c,1]HO WILL [glow=#38c,1]INHERI[glow=#38d,1]T TH[glow=#39d,1]E [glow=#29d,1]DIGITAL [glow=#2ae,1]EARTH![color=#2ae].[/td][td][/td][td][/td][td][center][url=http://investaco.in/][font=arial black][size=10pt][glow=#45a,1][color=#45a]..[glow=#2ae,1][color=#2ae]▬▬[color=#45a]Pre ICO[color=#2ae]▬▬[glow=#45a,1][color=#45a]..
[glow=#45a,1][color=#45a].▬[color=#2ae]May 1[sup][size=8pt]st[/size][/sup], 2018[color=#45a]▬.[/td][td][/td][td][/td][td][center][font=arial black][size=8pt][url=http://investaco.in/assets/pdf/White_Paper_Ver_1-6.pdf][glow=#2ae,1][color=#2ae].▬[glow=#29e,1][color=#29e]▬[glow=#29d,1][color=#29d]▬[color=#fff]W[glow=#39d,1]H[glow=#38d,1]I[glow=#38c,1]TE[glow=#37c,1]PA[glow=#37b,1]P[glow=#36b,1]E[glow=#46b,1]R[color=#46b]▬[glow=#46a,1][color=#46a]▬[glow=#45a,1][color=#45a]▬.[/url]
[font=arial][b][url=https://medium.com/@investauk][color=#45a]Medium[/url]   [url=https://t.me/investacoin][color=#45a]Telegram[/url]
[url=https://www.instagram.com/investacoin_uk/][color=#45a]Instagram[/url]   [url=https://twitter.com/investaco_uk][color=#45a]Twitter[/url]   [url=https://www.facebook.com/InvestaUK/][color=#45a]Facebook[/url][/td][td][/td][td][/td][td][/td][td][url=http://investaco.in/][size=2px][tt]     [color=#2ae]▄▄██▄▄
 [color=#29d]▄▄██████████▄▄
[color=#38c]████████████████
[color=#37b]████████████████
[color=#36b]█████▀▀  ▀▀█████
[color=#45a]█▀▀          ▀▀█
     [color=#2ae]▄▄██▄▄
 ▄▄██████████▄▄
[color=#29d]████████████████
████████████████
[color=#38d]████████████████
[color=#38c]████████████████
████████████████
[color=#37c]████████████████
[color=#37b]████████████████
[color=#36b]████████████████
████████████████
[color=#46a]████████████████
 [color=#45a]▀▀██████████▀▀
     ▀▀██▀▀[/td][/tr][/table][/center]

Senior Member

    ▄▄██▄▄
 ▄▄██████████▄▄
████████████████
████████████████
█████▀▀  ▀▀█████
█▀▀          ▀▀█
     ▄▄██▄▄
 ▄▄██████████▄▄
████████████████
████████████████
████████████████
████████████████
████████████████
████████████████
████████████████
████████████████
████████████████
████████████████
 ▀▀██████████▀▀
     ▀▀██▀▀
INVESTA████
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
████
████
  ██
  ██
  ██
  ██
  ██
  ██
  ██
  ██
  ██
  ██
████
    ▄▄██▄▄
 ▄▄██████████▄▄
████████████████
████████████████
█████▀▀  ▀▀█████
█▀▀          ▀▀█
     ▄▄██▄▄
 ▄▄██████████▄▄
████████████████
████████████████
████████████████
████████████████
████████████████
████████████████
████████████████
████████████████
████████████████
████████████████
 ▀▀██████████▀▀
     ▀▀██▀▀

Code:
[center][table][tr][td][url=http://investaco.in/][size=2px][tt]     [color=#2ae]▄▄██▄▄
 [color=#29d]▄▄██████████▄▄
[color=#38c]████████████████
[color=#37b]████████████████
[color=#36b]█████▀▀  ▀▀█████
[color=#45a]█▀▀          ▀▀█
     [color=#2ae]▄▄██▄▄
 ▄▄██████████▄▄
[color=#29d]████████████████
████████████████
[color=#38d]████████████████
[color=#38c]████████████████
████████████████
[color=#37c]████████████████
[color=#37b]████████████████
[color=#36b]████████████████
████████████████
[color=#46a]████████████████
 [color=#45a]▀▀██████████▀▀
     ▀▀██▀▀[/td][td][/td][td][/td][td][url=http://investaco.in/][font=arial][size=24pt][b][color=#45a]INVESTA[/td][td][/td][td][/td][td][/td][td][center][url=http://investaco.in/][font=arial black][size=9pt][color=#2ae]▄[color=#29e]█     [color=#45a]INVESTA BANKING ECOSYSTEM     [color=#29e]█[color=#2ae]▄
[size=5pt][color=#2ae]▀▀▀▀[color=#29e]▀[color=#29d]▀▀▀▀[color=#39d]▀[color=#38d]▀▀▀[color=#38c]▀▀▀▀[color=#37c]▀▀▀▀[color=#37b]▀▀▀[color=#36b]▀[color=#46b]▀▀▀▀[color=#46a]▀[color=#45a]▀▀▀▀▀▀▀[color=#46a]▀[color=#46b]▀▀▀▀[color=#36b]▀[color=#37b]▀▀▀[color=#37c]▀▀▀▀[color=#38c]▀▀▀▀[color=#38d]▀▀▀[color=#39d]▀[color=#29d]▀▀▀▀[color=#29e]▀[color=#2ae]▀▀▀▀
[size=7pt][color=#45a]JOIN T[color=#46a]H[color=#46b]E NEW B[color=#36b]RE[color=#37b]ED W[color=#37c]HO WILL [color=#38c]INHERI[color=#38d]T TH[color=#39d]E [color=#29d]DIGITAL [color=#2ae]EARTH![/td][td][/td][td][/td][td][size=2pt][tt][color=#2ae]████
██
[color=#29d]██
[color=#39d]██
[color=#38d]██
[color=#38c]██
[color=#37c]██
[color=#37b]██
[color=#36b]██
[color=#46b]██
[color=#45a]██
████[/td][td][center][url=http://investaco.in/][font=arial black][size=9pt][color=#45a][u]       [color=#2ae]Pre ICO       [/u]
[color=#45a]May 1[sup][size=8pt]st[/size][/sup], 2018[/td][td][size=2pt][tt][color=#2ae]████
  ██
  [color=#29d]██
  [color=#39d]██
  [color=#38d]██
  [color=#38c]██
  [color=#37c]██
  [color=#37b]██
  [color=#36b]██
  [color=#46b]██
  [color=#45a]██
████[/td][td][/td][td][/td][td][center][font=arial black][size=8pt][url=http://investaco.in/assets/pdf/White_Paper_Ver_1-6.pdf][color=#2ae]▬[color=#29e]▬[color=#29d]▬  W[color=#39d]H[color=#38d]I[color=#38c]TE[color=#37c]PA[color=#37b]P[color=#36b]E[color=#46b]R  ▬[color=#46a]▬[color=#45a]▬[/url]
[font=arial][b][url=https://medium.com/@investauk][color=#45a]Medium[/url]   [url=https://t.me/investacoin][color=#45a]Telegram[/url]
[url=https://www.instagram.com/investacoin_uk/][color=#45a]Instagram[/url]   [url=https://twitter.com/investaco_uk][color=#45a]Twitter[/url]   [url=https://www.facebook.com/InvestaUK/][color=#45a]Facebook[/url][/td][td][/td][td][/td][td][/td][td][url=http://investaco.in/][size=2px][tt]     [color=#2ae]▄▄██▄▄
 [color=#29d]▄▄██████████▄▄
[color=#38c]████████████████
[color=#37b]████████████████
[color=#36b]█████▀▀  ▀▀█████
[color=#45a]█▀▀          ▀▀█
     [color=#2ae]▄▄██▄▄
 ▄▄██████████▄▄
[color=#29d]████████████████
████████████████
[color=#38d]████████████████
[color=#38c]████████████████
████████████████
[color=#37c]████████████████
[color=#37b]████████████████
[color=#36b]████████████████
████████████████
[color=#46a]████████████████
 [color=#45a]▀▀██████████▀▀
     ▀▀██▀▀[/td][/tr][/table][/center]

Full Member


Code:
[center][url=http://investaco.in/][font=arial black][color=#45a]╔════════[color=#2ae]██|   [color=#45a]INVESTA   [color=#2ae]|██[color=#45a]═════  [font=calibri][b][color=#2ae]Pre ICO : [color=#45a]May 1[sup]st[/sup], 2018  [color=#45a]════════╗
[font=arial black][color=#45a]║ JOIN T[color=#46a]H[color=#46b]E NEW B[color=#36b]RE[color=#37b]ED W[color=#37c]HO WILL [color=#38c]INHERI[color=#38d]T TH[color=#39d]E [color=#29d]DIGITAL [color=#2ae]EARTH! [color=#45a]║[/url]
[font=arial][b][color=#45a]╚     [url=http://investaco.in/assets/pdf/White_Paper_Ver_1-6.pdf][color=#2ae]Whitepaper[/url]     [url=https://medium.com/@investauk][color=#2ae]Medium[/url]     [url=https://t.me/investacoin][color=#2ae]Telegram[/url]     [url=https://www.instagram.com/investacoin_uk/][color=#2ae]Instagram[/url]     [url=https://twitter.com/investaco_uk][color=#2ae]Twitter[/url]     [url=https://www.facebook.com/InvestaUK/][color=#2ae]Facebook[/url]     [color=#45a]╝[/center]

Member


Code:
[center][url=http://investaco.in/]╔═════██|   INVESTA   |██═════  Pre ICO : May 1[sup]st[/sup], 2018  ═════╗
║   JOIN THE NEW BREED WHO WILL INHERIT THE DIGITAL EARTH!   ║[/url]
╚  [url=http://investaco.in/assets/pdf/White_Paper_Ver_1-6.pdf]Whitepaper[/url]   [url=https://medium.com/@investauk]Medium[/url]   [url=https://t.me/investacoin]Telegram[/url]    [url=https://www.instagram.com/investacoin_uk/]Instagram[/url]   [url=https://twitter.com/investaco_uk]Twitter[/url]   [url=https://www.facebook.com/InvestaUK/]Facebook[/url]  ╝[/center]

Junior Member

╔═██|   investaco.in   |██═════  Pre ICO : May 1st, 2018  ═╗
╚  JOIN THE NEW BREED WHO WILL INHERIT THE DIGITAL EARTH!  ╝

Code:
[center]╔═██|   investaco.in   |██═════  Pre ICO : May 1st, 2018  ═╗
╚  JOIN THE NEW BREED WHO WILL INHERIT THE DIGITAL EARTH!  ╝[/center]



Kempen Youtube/Blogging/Artikel

  • Anda perlu memohon kepada kami terlebih dahulu dengan saluran Youtube anda sebelum memulakan usaha kempen tersebut.
  • Video Youtube mestilah sekurang-kurangnya 1 minit. Anda mesti mempunyai sekurang-kurangnya 200 pelanggan organik.
  • Anda harus mempunyai pautan ke Laman Web dan Kertas Putih kami.
  • Medium / Steem.it anda atau mana-mana blog blog percuma yang lain harus mempunyai sekurang-kurangnya 250 pengikut. Artikel anda mestilah asli dan mengandungi sekurang-kurangnya 300 perkataan.
  • Anda harus mempunyai pautan ke Laman Web dan Kertas Putih kami.
  • Anda akan mendapat ganjaran stakes berdasarkan kualiti dan populariti kerja anda, dan akan ditinjau pada akhir kempen.


Isi borang permohonan di sini: https://goo.gl/forms/8jStvPZ2iO4qByD12
Lembaran / Spreadsheet untuk kerja yang diterima: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1yBQJClbkONMCloWiWt1S3vUpmoI37MMSWdKvI32yqNY/edit?usp=sharing





Kempen Twitter

  • Semua peserta mesti mengikut (follow) akaun rasmi kami Twitter.
  • Skor audit anda mestilah lebih daripada 90%.
  • Kami akan memeriksa setiap peserta untuk memastikan akaun Twitter mereka adalah tulen.
  • Akaun Twitter anda mesti ada kena mengena dengan matawangkripto. Kami juga akan menerima personaliti media.
  • Anda perlu mempunyai sekurang-kurangnya 1000 pengikut asli dan bukan palsu.
  • Setiap peserta perlu melaporkan 'Likes' dan 'Retweets' mereka setiap minggu.
  • Anda boleh melaporkan maksimum 3 Retweets dan Likes.
  • Untuk membantu dengan perkara ini, kami akan menambah tarikh di lembaran Twitter pada setiap minggu.


Stakes: (akan berganda dua kali 2x jika anda mempunyai lebih daripada 10,000 pengikut)
Kami akan menerima sesiapa yang mempunyai skor audit lebih daripada 90%.
Jika anda mempunyai lebih daripada 1,000 pengikut, anda akan mendapat:
- 0.5 stake untuk retweeting
- 0.5 stake untuk like
Jika anda mempunyai kurang daripada 1,000 pengikut, anda akan mendapat:
- 0.25 stake untuk retweeting
- 0.25 stake untuk like



Sila memohon di sini: https://goo.gl/forms/JZ1tsbItHF96vfwR2
Lembaran / Spreadsheet: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1yBQJClbkONMCloWiWt1S3vUpmoI37MMSWdKvI32yqNY/edit?usp=sharing




Kempen Terjemahan

  • Kami akan meminta anda untuk menerjemahkan thread ANN dan whitepaper, thread bounty dan laman web.
  • Penciptaan dan penyederhanaan kumpulan Telegram / Wechat / Kakaochat tempatan.
  • Stakes yang diperolehi akan bergantung kepada aktiviti dalam thread dan jumlah ahli dalam kumpulan Telegram / Wechat / Kakaochat.
  • Peserta dikehendaki untuk mengemaskini thread tempatan dan kumpulan Telegram dengan posting dan menterjemah kemas kini, berita atau sebarang pengumuman penting. Satu thread post mati akan ditolak
  • Jika kami  mendapati bahawa anda telah menggunakan Terjemahan Google, anda akan diharamkan dari kempen secara sepenuhnya.
  • Anda dijangka akan menyederhanakan dan mengemas kinikan thread anda dengan berita dan kemas kini kami ke thread ANN kami, sekurang-kurangnya sekali seminggu.
  • Anda dijangka menyelesaikan terjemahan artikel dalam masa 2 hari selepas anda berikan kerja.
  • Kami hanya terhad kepada beberapa bahasa, mereka akan dipilih dari komuniti paling aktif di Bitcointalk.
  • Kami lebih cenderung kepada Members atau rank yang lebih tinggi.



Terjemahan mesej disemat dari kumpulan utama: 5 stakes + 2 stakes untuk setiap peserta pada akhir kempen.
Terjemahan Laman Web: 50 stakes.
Thread pengumuman dan thread bounty: 50 stakes untuk kedua-duanya.
Terjemahan Kertas Putih: 200 stakes.




Buat permohonan di sini: https://goo.gl/forms/TfLN6wWPQaywFRIF3
Lembaran / Spreadsheet: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1yBQJClbkONMCloWiWt1S3vUpmoI37MMSWdKvI32yqNY/edit?usp=sharing



Kempen Telegram


  • Sertai saluran Telegram kami dan dapatkan 1 stake!
  • Jumlah bounty yang diperuntukkan akan dibahagikan kepada jumlah peserta..
  • Tambah “Investaco.in” ke nama pengguna anda dan dapatkan 5 stakes.

SERTAI MELALUI: https://t.me/investacoin

Buat permohonan dengan isi borang ini: https://goo.gl/forms/sPh84IpOybjk08v32
Lembaran / Spreadsheet: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1yBQJClbkONMCloWiWt1S3vUpmoI37MMSWdKvI32yqNY/edit?usp=sharing


csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
Farasha
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 25
Merit: 0


View Profile
March 25, 2018, 07:31:19 AM
 #1213

Terima kasih atas informasinya.  Bounty nya agak lumayan pak.  Cuma karna saya sebagai newbie tidak banyak bagian yang saya bisa partisipasi.  Mungkin bisa dibuat videonya, mungkin juga telegram sama twitter.
ninjaboon
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2058
Merit: 1000



View Profile WWW
March 25, 2018, 08:18:50 AM
 #1214


We are not associated to Yayasan Fintech Sedunia (IFF)

25 March 2018 - It has come to our attention that Yayasan Fintech Sedunia (IFF) is misusing our photos and reputation. This is a public notice and we declare truthfully that we are not associated to Yayasan Fintech Sedunia (IFF) in any way. If you have evidence of misrepresentation, please email us at admin@bitcoinmalaysia.com

http://bitcoinmalaysia.com/2018/03/25/psa-we-are-not-associated-to-yayasan-fintech-sedunia-iff/


Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
March 25, 2018, 08:23:42 AM
 #1215


We are not associated to Yayasan Fintech Sedunia (IFF)

25 March 2018 - It has come to our attention that Yayasan Fintech Sedunia (IFF) is misusing our photos and reputation. This is a public notice and we declare truthfully that we are not associated to Yayasan Fintech Sedunia (IFF) in any way. If you have evidence of misrepresentation, please email us at admin@bitcoinmalaysia.com

http://bitcoinmalaysia.com/2018/03/25/psa-we-are-not-associated-to-yayasan-fintech-sedunia-iff/



A little bit more background story would be helpful.  I clicked on the link but did not find useful information.  No idea what this was all about or its ramifications to either party.

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
zulrayyan
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 45
Merit: 0


View Profile
March 25, 2018, 11:00:33 AM
 #1216

https://i.imgur.com/t5kH6ZZ.jpg
https://i.imgur.com/ThUHO1u.jpg

https://i.imgur.com/kMfGtcJ.jpg

24hb Mac 22.00 GMT
Pelepasan Dompet Windows & Linux
Penyenaraian Kolam Perlombongan

Pautan:
Laman Sesawang: https://www.xdra.net/
Dompet Windows: https://github.com/xDracoin/xDra/releases/download/v1.0.0.1/xDra-qt-win-1.0.0.1.zip
Dompet Linux: https://github.com/xDracoin/xDra/releases/download/v1.0.0.1/xDra-qt-linux-1.0.0.1.zip
Sumber: https://github.com/xDracoin/xDra/tree/v1.0.0.1
Discord: https://discord.gg/KkkAqcq
Penjelajah Blok: http://167.99.1.93:89/

https://i.imgur.com/NcEI5tV.jpg

Kolam Perlombongan

Pertukaran Matawang

Perlombongan:

nVidia: https://github.com/KlausT/ccminer/releases
ATI: https://github.com/nicehash/sgminer/releases/

Kempen Tandatangan
Kempen akan bermula pada 29 Mac 2018. Untuk menyertai dan mengambil bahagian di dalam kempen ini, anda perlu menukar tandatangan anda kepada tandatangan yang akan kami sediakan nanti. Anda perlu menyimpan tandatangan tersebut sekurang-kurangnya seminggu penuh untuk melayakkan anda mendapat hadiah.

Ganjaran (setiap minggu):

Ahli Junior: 5 xDra
Ahli: 10 xDra
Ahli Penuh: 15 xDra
Ahli Senior dan ke atas: 20 xDra

Penterjemahan

Anda boleh menuntut minat anda pada halaman ini, anda boleh memasukkan beberapa pautan ke terjemahan anda yang terdahulu. Kami akan menghubungi anda secara peribadi. Ganjaran - 25 xDra.
Selepas rangkaian xDra bermula, kirimkan PM ke @xDra yang mengandungi pautan ke terjemahan anda dan alamat dompet xDra anda.
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
March 25, 2018, 07:32:28 PM
Last edit: March 25, 2018, 08:48:47 PM by Jitra
 #1217



Kempen Bounty sedang berlangsung dan boleh di baca di https://bitcointalk.org/index.php?topic=85430.msg33168663#msg33168663
Disebabkan pra jualan ADO ADOSIA sedang aktif, kami ingin berkongsi 50,000 ADO dengan komuniti!
Kami melancarkan Airdrop pertama kami hari ini!
Dengan melengkapkan peraturan mudah ini, anda boleh menerima sehingga 500 ADO!

Cara bagaimana untuk menerima ADO anda:

  • Sertai saluran telegram kami - https://t.me/joinchat/Gi6wVA44v4e2EZ58YbuNKw
  • Tulis mesej tentang projek kami, apa-apa sahaja boleh - soalan tentang projek, berkongsi apa yang paling anda sukai tentang projek ini, dan sebagainya.
  • Jangan sebut Airdrop dalam mesej anda
  • Peserta yang tulis mesej yang tidak relevan seperti - "sup guys!", "last-off", "Joined", "Destribution, when??!" - tidak akan menerima ADO
  • Daftar di sini setelah anda menyelesaikan langkah-langkah yang disebutkan di atas
  • Semak status anda di sini;
  • Airdrop akan berterusan sehingga 10,000 pengguna telah menyertai https://t.me/joinchat/Gi6wVA44v4e2EZ58YbuNKw atau 50,000 ADO yang diperuntukkan telah habis
  • Selepas akhir Airdrop kami akan mengesahkan penglibatan semua peserta dan mengedarkan token ADO dengan sewajarnya

GANJARAN:

  • Setiap peserta yang menyertai - https://t.me/joinchat/Gi6wVA44v4e2EZ58YbuNKw dan post mesej yang relevan - akan menerima 5 ADO
  • Sekiranya anda menjemput seseorang untuk mendapatkan airdrop ini dan dia menyebut nama anda, rakan anda akan menerima 1 ADO tambahan . Anda akan menerima 2 ADO untuk setiap peserta yang anda jemput dan telah memenuhi peraturan tersebut
  • Setiap peserta boleh menjemput beberapa rakan dan menerima sehingga 500 ADO (maksima)
  • Jika jemputan anda tidak mengepos mesej yang relevan - anda tidak akan menerima 2 Bonus ADO tambahan

Semoga berjaya semua!
Beritahu kami di thread ini apa yang anda fikirkan tentang sistem peraturan dan referal untuk Airdrops.
Kami mempunyai program bounty yang besar yang akan diumumkan dalammasa 48 jam akan datang. Harap menunggu!


csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
March 25, 2018, 07:35:38 PM
 #1218

Memandangkan thread Malaysia kita tidak seperti thread local bahasa-bahasa yang lain, anda diminta untuk menggunakan tajuk di atas untuk membalas, bertanya atau membuat komen mengenai topik airdrop Adosia ini.  Senangnya cut&paste tajuk di atas ke dalam "subjek" apabila membalas.

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
March 25, 2018, 08:25:02 PM
 #1219


Halo semua, saya mencadangkan untuk melihat SONDER ICO, projek yang sangat menarik, boleh membawa banyak wang, PRESOPSAN mereka bermula hari ini

Laarr...kalau ya pun letak ler link atau iklan pengumuman ke, senang sikit nak baca atau nak klik.  Tak payah nak kena google.  :-)

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
March 25, 2018, 08:47:07 PM
Last edit: March 25, 2018, 09:30:25 PM by Jitra
 #1220

[ANN][Bounty] Adosia [ADO] Perkakasan Automatik Objek Rangkaian Internet (IoT) - 10 Juta ADO


Dengan bangganya kami mempersembahkan kempen bounty ADOSIA!
Dapatkan 2% daripada token bounty ADOSIA (ADO), berdasarkan kepada # stakes anda. 10 Juta ADO token akan diperuntukkan



Peruntukan:

Token akan diedarkan pada 16 Jun, 5 hari selepas ICO tamat pada 11 Jun.
Stakes akan dikemaskan setiap minggu



10,000,000 Token ADO diperuntukkan untuk Bounty:




Terma dan syarat umum kempen bounty ADOSIA:

  • Laporan bounty harus dilaporkan pada setiap hari Ahad, bermula 18 Mac 2018
  • Jika anda menghantar laporan anda untuk minggu sebelumnya melampaui hari Isnin selepas tarikh akhir, anda tidak akan menerima stakes anda
  • Stakes akan dikira setipa minggu
  • Bukti pengesahan diperlukan untuk penyertaan dalam kempen ini
    contohnya:
Code:
#Proof of authentication
Joined *campaign name*
Username:
*chosen campaign* links:
  • Spam dilarang sama sekali dan akan mebuatkan akaun anda diharamkan daripada program bounty kami
  • Kami berhak untuk mengemas kini terma dan syarat untuk kempen bounty kami pada bila-bila masa


Semua Logo Adosia, Info-Grafik, Avatar, Imej, dan lain-lain boleh didapati di https://github.com/adosia/adosia-token/tree/master/images



KempenMedia Sosial:

Ganjaran
( berdasarkan nombor rakan/pengikut (friends/followers) anda)

  • 250-499 rakan/pengikut - 1 stake untuk setiap share atau retweet
  • 500-999 rakan/pengikut - 2 stakes untuk setiap share atau retweet
  • 1000-2499 rakan/pengikut - 4 stakes untuk setiap share atau retweet
  • 2500- rakan/pengikut - 6 stakes untuk setiap share atau retweet
  • 5000+ rakan/pengikut - 8 stakes untuk setiap share atau retweet

Peraturan:

  • Kempen ini bertujuan untuk pengguna media sosial berikut: Twitter, Facebook, Instagram
  • Ikut media sosial kami - Facebook, Twitter, Instagram
  • Semua pengguna Bitcointalk boleh menyertai
  • Tidak lebih daripada 5 postings (shares/retweets) sehari dibenarkan di setiap saluran media sosia
  • Anda akan mendapat stakes untuk setiap share/retweet
  • Tarikh akhir laporan mingguan adalah setiap hari Ahad
  • Contoh laporan mingguan:
Code:
Week #
Bitcointalk username:
Facebook
profile link:
03.15.18
1.
2.
3.
4.
5.
03.16.18
1.
2.
3.
4.
5.
...
[hr]

Twitter
profile link:
03.15.18
1.
2.
3.
03.16.18
1.
2.
3.
4.
5.
...
[hr]

Instagram
profile link:
03.15.18
1.
2.
3.
4.
5.
03.16.18
1.
2.
3.
4.
5.
...

    Pendaftaran

    Lembaran / Spreadsheet



    Kempen Penciptaan Isi Kandungan:


    Ganjaran:
    ( berdasarkan kualiti kandungan anda)

    • Ditolak: 0 stakes
    • Rendah: 1 stake
    • Sederhana: 2 stakes
    • Tinggi: 4 stakes
    • Bermutu Tinggi: 8 stakes

    Peraturan:

    • Anda boleh membuat: postings di blog/forum, artikel unik, video mengenai ADOSIA, postings di media sosial yang unik dengan imej unik/asli, dan sebagainya.
    • Hanya kandungan asli akan diterima
    • Kualiti kandungan anda akan diputuskan oleh Scott dan/atau Chris selepas semakan
    • Blog / forum mesti memfokuskan kepada topik yang berkaitan dan mesti mempunyai sekurang-kurangnya 300 perkataan untuk blog atau sekurang-kurangnya 120 perkataan untuk posting di forum.
    • Artikel mestilah dimuatkan ke laman web yang relevan dan mesti mempunyai sekurang-kurangnya 350 perkataan

    Pendaftaran

    Lembaran/Spreadsheet



    Kempen Signature:


    Ganjaran:
    ( berdasarkan kedudukan rank bitcointalk anda)

    • member - 4 stakes seminggu
    • full member - 8 stakes seminggu
    • Senior member - 12 stakes seminggu
    • Hero member - 16 stakes seminggu
    • Legendary member - 20 stakes seminggu

    Peraturan:

    • Peserta dalam kempen ini harus sekurang-kurangnya rank sebagai Member untuk memakai signature ADOSIA
    • Minimum 5 posting yang konstruktif setiap minggu diperlukan untuk menerima ganjaran
    • Contoh post yang tidak diterima - "hello", "good luck", "great project", "rocketship", dll.
    • Setiap peserta kempen signature (kecuali peserta dengan pangkat Member) perlu memakai avatar kami.
    • Papan Perbincangan Yang Dihadkan:
      Politics and Society, Off-topic, Archival, Auctions, Lending, Beginners and Help
    • Akaun Bitcointalk tidak boleh mempunyai kepercayaan negatif (negative trust)

    Avatar:


    Member signature:

     
    Code:
    [center][b][font=Arial black][url=https://adosia.com/][u]                                                                             A D O S I A                                                                             [/u][/url]
    [font=arial narrow][url=https://adosia.com/]WEBSITE[/url]     [url=https://adosia.com/documents/adosia_whitepaper.pdf]WHITEPAPER[/url]     [url=http://facebook.com/adosiatech/]FACEBOOK[/url]     [url=http://twitter.com/adosiaio]TWITTER[/url]     [url=https://t.me/joinchat/Gi6wVA44v4e2EZ58YbuNKw][color=#6a6a6a]TELEGRAM[/url]     [url=https://www.instagram.com/adosiaofficial/]INSTAGRAM[/url]     [url=https://www.youtube.com/channel/UCCXe_-zzlrryZmRbSjVobdg]YOUTUBE[/url]     [url=https://www.reddit.com/r/AdosiaOfficial/]REDDIT[/url]     [url=https://discord.gg/bVeGhF7]DISCORD[/url]     [url=https://github.com/adosia]GITHUB[/url][/font]
    [url=https://adosia.com/]▄ ▄ ▄ ▄ ▄ ▄ ▄ ▄ ▄ ▄ ▄ ▄ ▄ ▄ ▄   [font=verdana]~[/font]   P R I V A T E   S A L E   L I V E   N O W   [font=Verdana]~[/font]   ▄ ▄ ▄ ▄ ▄ ▄ ▄ ▄ ▄ ▄ ▄ ▄ ▄ ▄ ▄[/url][/font][/b][/center]


    Pendaftaran

    Lembaran/Spreadsheet



    Airdrops:




    Senarai Airdrops:



    Iklan:


    Ganjaran:
    Ganjaran haruslah dirundingkan secara individu.

    Cara menyertai:
    • Daftar di sini
    • Hubungi saya melalui email: chris AT adosia DOT com



    Kempen Telegram:

    Ganjaran:

    • 3 stake untuk penyertaan;
    • 8 stakes seminggu;
    • 50 stakes untuk peserta yang paling aktif;

    Peraturan:


    Pendaftaran

    Lembaran/Spreadsheet



    Kempen Duta Jenama:


    Peraturan:

    • Jadilah peserta aktif kempen bounty ADO
    • Sentiasa aktif dan membantu
    • Calon untuk kempen ini akan dipilih oleh Pasukan Adosia
    • DM/PM saya di telegram @scalefreak untuk maklumat lanjut



    Kempen Reddit:

    Ganjaran:

    • 4 stakes untuk melanggani (subscribe);
    • 6 stakes untuk postings yang relevan, yang berkaitan (copy/paste yang minimum bagi kandungan yang dihasilkan oleh Adosia);
    • 2 stakes untuk setiap upvote;
    • 4 stakes untuk interaksi komuniti (perbincangan bermakna);

    Peraturan:

    • Langgani subreddit kami - https://www.reddit.com/r/AdosiaOfficial/
    • Reddit share anda harus dibuat ke dalam subreddit yang berkaitan dengan teknologi blockchain, matawangkripto, IoT, Hydroponics, Gardening, ekonomi atau sejenisnya. Jika tidak, share anda tidak akan dikira sebagai sah dan anda tidak akan menerima apa-apa ganjaran
    • Selepas anda telah selesai membuat Reddit share anda, daftar melalui borang kami di bawah, bukan sebelum share

    Pendaftaran

    Lembaran/Spreadsheet



    Kempen Lakaran (Sketsa) Pemaju Arduino UNO R3:

    Peraturan & Ganjaran:



    Pendaftaran

    Lembaran/Spreadsheet




    Kempen Discord:

    Ganjaran:

    • 1 stake untuk penyertaan;
    • 2 stakes seminggu;
    • 25 stakes untuk peserta paling aktif;

    Peraturan:

    • Sertai Discord group kami di - https://discord.gg/bVeGhF7
    • Setiasa aktif dan membantu
    • Pos sekurang-kurangnya satu mesej seminggu untuk menerima ganjaran

    Pendaftaran

    Lembaran/Spreadsheet



    Kempen Kajian Kod ERC20:

    Peraturan & Ganjaran:



    Pendaftaran

    Lembaran/Spreadsheet



    Kempen Terjemahan ANN / Kertas Putih:

    Peraturan & Ganjran:

    • Terjemahan ANN - 5k ADO
    • Terjemahan WP - 5k ADO
    • Selain daripada itu akan dirundingkan secara persendirian
    • DM/PM saya di telegram @scalefreak untuk  maklumat lanjut
    • Penterjemah Terbaik mungkin ditawarkan pekerjaan di ADOSIA


    Pendaftaran

    Lembaran/Spreadsheet



    csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
    ■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
    Pages: « 1 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 [61] 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 »
      Print  
     
    Jump to:  

    Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
    Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!