Bitcoin Forum
March 28, 2020, 08:08:56 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.19.0.1 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 [58] 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 »
  Print  
Author Topic: Malaysia  (Read 327293 times)
HarimauMalaysia
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 47
Merit: 0


View Profile
March 08, 2018, 05:09:16 AM
 #1141

Senyap jerr semua orang?  Apa yang berlaku kat M'sia skrg?  Busy nak prepare untuk election ke sebab harga matawang kripto dah jatuh jadi semua gabra atau dah tak interested?


Election lambat lagi tapi raya dah nak dekat.  Di Malaysia ni semua orang sibuk-sibuk belaka
1585426136
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1585426136

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1585426136
Reply with quote  #2

1585426136
Report to moderator
1585426136
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1585426136

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1585426136
Reply with quote  #2

1585426136
Report to moderator
AWARD-WINNING
CRYPTO CASINO
ASKGAMBLERS
PLAYERS CHOICE 2019
PROUD
PARTNER OF
1500+
GAMES
2 MIN
CASH-OUTS
24/7
SUPPORT
100s OF
FREE SPINS
PLAY NOW
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1585426136
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1585426136

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1585426136
Reply with quote  #2

1585426136
Report to moderator
1585426136
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1585426136

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1585426136
Reply with quote  #2

1585426136
Report to moderator
1585426136
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1585426136

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1585426136
Reply with quote  #2

1585426136
Report to moderator
CoderTerganteng
Member
**
Offline Offline

Activity: 275
Merit: 11


View Profile
March 08, 2018, 10:33:57 PM
 #1142

EDGY Cash



Tentang EDGY Cash:

Tunai EDGY adalah cryptocurrency untuk projek-projek kami yang akan datang berdasarkan teknologi blockchain,
ia akan digunakan untuk mengurangkan yuran, kelajuan urus niaga, dan memberikan keselamatan teratas.

Projek pertama kami akan menjadi Gerbang Pembayaran, yang akan menyokong kebanyakan kaedah pembayaran utama,
pada bulan berikutnya selepas pengeluaran Gerbang Pembayaran, kami akan melancarkan Marketplace Digital dengan sokongan SteamAPI,
di mana anda akan dapat membeli dan menjual Produk Steams, Kunci Steams, dan produk digital lain secara anonim dengan bayaran yang rendah.

Spekfikasi Koin:

Nama: EDGY Cash
Ticker: XDG
Algorithma: Skein
Jenis: PoW with MasterNodes
Bekalan Keseluruhan: 20,000,000 XDG
Hadiah Blok: 20 XDG
Hadiah Masternode: 50% (75% from block #20000)
Aktivkan Masternode: 2000 XDG
Masa Blok: 2 Minutes
Premine: 1.25%

Dompet:



Pool :Pools:

BSOD.PW Menyokong EDGY Cash
Selamat Datang Ke Dunia! Belombong Dengan Senang Hati
http//bsod.pw

Code:
-a skein -o stratum+tcp://pool.bsod.pw:2172 -u YOURWALLETADDRESS.rigname -p x -R 5

Lebih daripada 15 000 pelombong bertuah tahu mengapa ia layak untuk saya bsod.pw Jadilah bijak.
Menjadi menguntungkan.
Pasukan bsod.pw anda.

gos.cx: 0.5% yuran
Code:
-a skein -o stratum+tcp://stratum.gos.cx:4938 -u YOURWALLETADDRESS.rigname -p c=XDG -R 5

MiningPanda.site: 0% yuran
Code:
-a skein -o stratum+tcp://miningpanda.site:4933 -u YOURWALLETADDRESS.rigname -p c=XDG -R 5

tiny-pool.com: 0.5% yuran
Code:
-a skein -o stratum+tcp://pool.tiny-pool.com:4935 -u YOURWALLETADDRESS.rigname -p c=XDG -R 5

pool.fatpanda.club: 0.9% yuran
Code:
-a skein -o stratum+tcp://yiimp.fatpanda.club:4933 -u YOURWALLETADDRESS.rigname -p c=XDG -R 5

arcpool.com: 0.9% yuran
Code:
-a skein -o stratum+tcp://eu1.arcpool.com:1505 -u YOURWALLETADDRESS.rigname -p c=XDG -R 5

ninjaboon
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2058
Merit: 1000



View Profile WWW
March 10, 2018, 03:17:07 AM
 #1143

ada member kat sini pergi event Hub 2018 semalam?

PenMerahDotCom
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 27
Merit: 0


View Profile
March 10, 2018, 04:41:16 AM
 #1144

Senyap sepi thread ni.
PenMerahDotCom
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 27
Merit: 0


View Profile
March 10, 2018, 04:49:24 AM
 #1145

ada member kat sini pergi event Hub 2018 semalam?

Tak dapat pergi ada urusan, ramai ke yang attend?
fxstrike
Member
**
Offline Offline

Activity: 238
Merit: 40

First Payment Gateway using GoldBacked cryptocurre


View Profile
March 10, 2018, 05:55:16 AM
 #1146

ada member kat sini pergi event Hub 2018 semalam?
Kat mana KL ke ? tak dapat join.
Bro bagi Merit kat thread Malaysia ne, tak cukup Merit members malaysia kita ni, nak dapat Merit dari board lain semua bahasa asing susah sangat la

Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
March 10, 2018, 07:14:40 AM
 #1147

🔴 [ANN] [Jualan Swasta] 🚀ITOB-CryptoAnalog eBay & PayPal.Carian, Jual & Beli dengan ITOB🚀

TUNGGU SEKEJAP. Gambar sedang dimuatkan. Anda akan suka Projek kami!


Resources

Whitepaper: https://www.itob.io/docs/whitepaper.pdf
One pager: https://www.itob.io/docs/one_pager.pdf
Website: https://www.itob.io/
Introduction: https://youtu.be/U9sH2ZA-YKQ


Community

Twitter: https://twitter.com/ITOB_IO
Facebook: https://www.facebook.com/www.itob.io
Telegram: https://t.me/itob_io

Bounty
https://bitcointalk.org/index.php?topic=2981700.msg30647731#msg30647731

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
March 10, 2018, 07:19:17 AM
Merited by fxstrike (1)
 #1148

ada member kat sini pergi event Hub 2018 semalam?
Kat mana KL ke ? tak dapat join.
Bro bagi Merit kat thread Malaysia ne, tak cukup Merit members malaysia kita ni, nak dapat Merit dari board lain semua bahasa asing susah sangat la

Setuju bro, bila lagi nak tolong kengkawan kan? 1Malaysia

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
CoderTerganteng
Member
**
Offline Offline

Activity: 275
Merit: 11


View Profile
March 10, 2018, 08:12:22 AM
 #1149

Sekarang Tersedia Di Masternodes.online!
https://masternodes.online/currencies/AGN/


Agena adalah kripto yang inovatif dengan banyak fitur eksklusif seperti Autonomous Smart Masternodes.
Seiring Jaringan Agena tumbuh, Smart Masternodes menyesuaikan agunan mereka secara otonom dengan ketinggian blok saat ini.



Ticker: AGN
Total Supply: ≈ 4 Juta AGN
Algoritma: NeoScrypt
Hadiah Block: Blok ke-2 sampai ke-750 Blok 4 AGN
                        Setelah 750th Block 12 AGN
Hadiah Block Distribusi: 50% ke Smart Masternodes, 50% untuk penambang
Waktu Blok: 1.5 Menit
Premine: 60.000 (Digunakan untuk proses pengembangan)
RPC Port: 1984


Jaminan Autonomous Masternode Di butuhkan

Jika Anda tidak bisa melakukan sinkronisasi silahkan tambah nodes
Code:
addnode=13.58.43.14:1984
addnode=198.187.30.178:1984
Code:
10 AGN Bounty for translations in these following languages
Chinese
Russian
German
French
Italian
Spanish
Angry Pool
Code:
-a neoscrypt -o stratum+tcp://angrypool.com:4233 -u <WALLETID> -p c=AGN
Code:
-a neoscrypt -o stratum+tcp://stratum-eu.coin-miners.info:4233 -u <WALLET_ADDRESS> -p c=AGN Nicehash compatible
GPU Pool
Code:
-a neoscrypt -o stratum+tcp://gpu-pool.com:4233 -u <WALLET_ADDRESS> -p c=AGN

Terjemahan
Japanese :  https://bitcoingarden.org/forum/index.php?topic=30476

Putaran Pertama Masternodes akan dibatasi pada 5 MN di 0,3 BTC - Ini untuk daftar MNO yang cepat.

SEMUANYA TAMAT -MNO 1 BTC

Peringkat Kedua Masternodes akan menjadi 8 MN di 0,4 - Ini untuk daftar tukar. 08.03.2018
Babak ketiga dan terakhir Masternodes akan menjadi 10 MN pada pukul 0.5 - 09.03.2018 [/ s]
[/ s][/s]
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
March 11, 2018, 06:58:34 AM
Last edit: March 11, 2018, 07:26:27 AM by Jitra
 #1150

[ANN][ICO] 📊OPTITOKEN📈: Portfolio Token Kripto Automatik Berciri Hyper-Deflasi 🌍







Matawang kripto hyper-deflasi yang pertama!

OptiToken memperkenalkan konsep baru 'Tekanan Belian' dan 'Ketidakcukupan Strategik'

Cara ianya berfungsi adalah dengan menghasilkan keuntungan melaui siri perdagangan yang berterusan dan infusi ke dalam pasaran OptiToken sendiri untuk memberikan tekanan peningkatan harga yang berterusan [/ b]. TToken yang telah dibeli itu kemudiannya akan dimusnahkan dengan menghantarnya ke dompet yang khas supaya ianya tidak dapat digunan bagi mengurangkan bekalan token dan supaya token tidak dapat dibenarkan dari memasuki semula ke ekosistem sebagai ʹtekanan jualan.ʹ Baki OptiToken akan meningkat nilai setiap kali kitaran ini berlaku.




Optitoken adalah didorong oleh portofolio perdagangan algoritma 24/7 matawang kripto terpilih dan telah terbukti. Pada asasnya, algoritma ini mengambil peluang daripada perubahan harga di antara kumpulan token terpilih, yang dikenali sebagai ʺThe Basket,ʺ atau bakul yang terdiri daripada beberapa koin yang berubah‐ubah, yang dianggap secara statistik atau dikategorikan sebagai bawah nilai. Mereka juga akan ditetapkan, dan projek yang didorongi oleh pertumbuhan dengan potensi peningkatan yang tinggi berdasarkan beberapa faktor menurut trend lampau pertumbuhan dan/atau purata pasaran. Ianya juga akan mengambil kira bekalan token dan permodalan pasaran.





ICO akan digunakan untuk membeli mata wang asas awal dan akan segera digunakan untuk perdagangan.
Portfolio ujian kami, yang menggunakan strategi yang akan diterapkan oleh algoritma, secara konsistennya telah mengatasi prestasi Bitcoin sejak ianya bermula, sekitar 40% hingga 100%. Anda boleh melihat pergerakan langsung di laman web kami!

DAFTAR UNTUK PRA-JUALAN: https://optitoken.io/presale/




Saranan Nilai Unik

Strategi bertanda dagangan Optitoken mengenai Tekanan Beli dan Ketidakcukupan Strategik boleh menghasilkan keadaan yang sempurna untuk peningkatan harga . Oleh kerana algoritma kami berdagang secara automatik di antara bakul token, sebahagian dari keuntungan yang dihasilkan akan digunakan untuk membeli OptiToken di pasaran, dengan itu memberikan tekanan peningkatan harga ke atas. Selepas itu, token akan dihantar ke dompet yang tidak boleh digunakan untuk dimusnahkan, mewujudkan ketidakcukupan bekalan dan meningkatkan lagi nilai.







Pengasas dan CEO - Sean Donato - LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/sean-donato-84b80582/

Operasi Perniagaan dan Penilaian Aset - John DeGiacomi - LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/john-degiacomi-b9096116/
 
Pembangun Full Stack - Sebastian Richard - LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/sebastien-rd/

Analis dan Pasaran - Himank Varshney - LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/himanksahai/


Alec Hahn  - Pengasas di Bit42 dan Pembangun di BitHalo -

Theo Goodman - Pengasas DegenBet / Mantan Konsultan HaasOnline  - LinkedIn: https://de.linkedin.com/in/theo-goodman-20754515

Lebih ramai penasihat sedang dirundingi dan akan dimasukkan dalam minggu-minggu akan datang!






TAWARAN AWAL KOIN

Tempoh Jualan : 12 minggu: Dari 1 April hingga 1 Julai
Jenis Token: ERC20, Ethereum Blockchain
Bekalan Maksima: 280,000,000 OPTI
Tersedia Untuk Pembelian: 196,000,000 OPTI
Modal Maksima: €24,000,000 euro
Modal Minima: €225,000 euro


Kadar pelepasan [ b]: Tiada koin baru akan diwujudkan atau dilombong selepas ICO. Semua token yang tidak dijual akan dimusnahkan. Melalui pelaksanaan ketidakcukupan strategik, OptiToken sebenarnya adalah akan mempunyai kadar pelepasan negatif.

Sekatan : Pembelian dari AS, Kepulauan Cayman dan penduduk negara China tidak dibenarkan

Pra-Jualan

Untuk memberi ganjaran kepada pembeli awal, kami menawarkan 8 juta token $OPTI pada €0.09 setiap satu, diskaun sebanyak 25%. 25 pembelian pertama tidak mempunyai had untuk tidak mengecualikan penyokong awal dan peminat. Selepas itu, terdapat had beli minima sebanyak €3,500 euro.

Pembelian besar atau jumlah yang banyak akan ditawarkan diskaun khas yang boleh dirundingkan secara peribadi melalui info@optitoken.io


DAFTAR UNTUK PRA-JUALAN: https://optitoken.io/presale/


Struktur Jualan Token

** Semua opsyen tertakluk kepada kekangan masa dan bekalan, mengikut yang mana terlaksana terlebih dahulu **

•Minggu 1 dan 2: 20m token pada €0.12 setiap satu: Langganan Penuh = €2.4 juta

• Minggu 3 dan 4: 36m token pada €0.15 setiap satu: Fully subscribed = €5.4 million

• Minggu 5 dan 6: 40m token pada €0.18 setiap satu: Langganan Penuh = €7.2 million

• Minggu 7 dan 8: 44m token pada €0.21 setiap satu: Langganan Penuh = €9.24 million

• Bulan terakhir: 48 million token pada €0.24 setiap satu: Langganan Penuh = €11.52 million

Jika dilanggani sepenuhnya, ICO akan mengumpulkan €36,480,000 namun modal maksima akan diletakkan pada €24,000,000 dan baki koin akan dibakar, setelah ditolak 1% untuk menampung perbelanjaan ICO.



Penggunaan Dana ICO

•Mengumpulkan €225,000 - €250,000: 76% untuk dana dan 24% untuk disenaraikan di bursa awal dan kos permulaan.
 
• Mengumpul €251.000 - €500.000: 79% untuk dana dan 21% untuk disenaraikan di bursa awal dan kos permulaan.

• Mengumpul €501.000 - €750.000: 82% untuk dana dan 18% untuk disenaraikan di bursa awal dan kos permulaan.

• Mengumpul €751.000 - €1.000.000: 85% untuk dana dan 15% untuk disenaraikan di bursa awal dan kos permulaan.

• Mengumpul €1.100.000 - €2.000.000: 88% untuk dana dan 12% untuk disenaraikan di bursa awal dan kos permulaan..

•Mengumpul €2.100.000 - €3.500.000: 92% % untuk dana dan 8% untuk disenaraikan di bursa awal dan kos permulaan.

•Mengumpul €3.600.000 - €5.000.000: 95% % untuk dana dan 5% untuk disenaraikan di bursa awal dan kos permulaan.

•Mengumpul €5.100.000 - €10.000.000: 96% % untuk dana dan 4% untuk disenaraikan di bursa awal dan kos permulaan.

•Mengumpul €10.100.000 - €20.000.000: 97% % untuk dana dan 3% untuk disenaraikan di bursa awal dan kos permulaan.

• Akhir sekali sekiranya berjaya mengumpul €20.100.000 atau lebih: 98% % untuk dana dan 2% untuk disenaraikan di bursa awal dan kos permulaan.

Sebab kenapa skala ricihan ini berkesan adalah bahawa ia mengimbangi peningkatan jumlah kerja dan tenaga pekerja baru, membayar perkhidmatan guaman dan kustodian yang diperlukan apabila dana pegangan awal meningkat melalui penjualan token.



KEMPEN BOUNTY

Kempen rasmi ganjaran bounty kami adalah 5,600,000 token, atau 2% daripada jumlah bekalan , dikhaskan untuk kempen bounty awal kami. Sekiranya ICO dilanggan sepenuhnya, ini bermakna bounty adalah 1,344,000 euro dalam bentuk token.

Butiran dan pendaftaran di sini: https://bitcointalk.org/index.php?topic=2974794.0




AIRDROP

Airdrop sekitar 2% daripada bekalan sedang dirancang dan akan diumumkan di sini dalam masa terdekat!

Cara untuk mengambil bahagian:

1. Sertai Telegram kami: https://t.me/joinchat/Cif2ylI6SNVwxLXHAETG0Q
2. Daftar guna borang ini: https://goo.gl/besLBS
3. Semak permohonan anda di sini: https://goo.gl/VrFmSc




OPTITOKEN DALAM BERITA!



https://finance.yahoo.com/news/optitoken-seeks-build-distributed-value-060000066.html

http://bitcoinist.com/strategic-scarcity-optimal-token/

https://www.ccn.com/strategic-scarcity-game-changer/

https://www.newsbtc.com/2017/12/31/exclusivity-optitokens-features-may-also-impact-traditional-stock-market-model/

TEMURAMAH BERSAMA KETUA PEGAWAI EKSEKUTIF (KPE/CEO): https://youtu.be/jfOdNMga-m8


csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
KurangKerjaan
Member
**
Offline Offline

Activity: 182
Merit: 11

Herok_X


View Profile
March 11, 2018, 08:24:12 AM
 #1151

Sekarang Tersedia Di Masternodes.online!
https://masternodes.online/currencies/AGN/

Bayaran penyenaraian Crypto-Bridge dibayar https://www.blocktrail.com/BTC/tx/249707f2e5cb65ce3c48b2bdfdef8fac9e084da4a682e49dc470b5d6d39bfaaa


Agena adalah kripto yang inovatif dengan banyak fitur eksklusif seperti Autonomous Smart Masternodes.
Seiring Jaringan Agena tumbuh, Smart Masternodes menyesuaikan agunan mereka secara otonom dengan ketinggian blok saat ini.



Ticker: AGN
Total Supply: ≈ 4 Juta AGN
Algoritma: NeoScrypt
Hadiah Block: Blok ke-2 sampai ke-750 Blok 4 AGN
                        Setelah 750th Block 12 AGN
Hadiah Block Distribusi: 50% ke Smart Masternodes, 50% untuk pelombong
Waktu Blok: 1.5 Minit
Premine: 60.000 (Digunakan untuk proses pengembangunan)
RPC Port: 1984


Jaminan Autonomous Masternode Di perlukan

Jika Anda tidak bisa membuat sinkronisasi silakan tambah nodes
Code:
addnode=13.58.43.14:1984
addnode=198.187.30.178:1984
Code:
10 AGN Bounty for translations in these following languages
Chinese
Russian
German
French
Italian
Spanish
Angry Pool
Code:
-a neoscrypt -o stratum+tcp://angrypool.com:4233 -u <WALLETID> -p c=AGN
Code:
-a neoscrypt -o stratum+tcp://stratum-eu.coin-miners.info:4233 -u <WALLET_ADDRESS> -p c=AGN Nicehash compatible
GPU Pool
Code:
-a neoscrypt -o stratum+tcp://gpu-pool.com:4233 -u <WALLET_ADDRESS> -p c=AGN

Terjemahan
Japanese :  https://bitcoingarden.org/forum/index.php?topic=30476

Putaran Pertama Masternodes akan dibatasi pada 5 MN di 0,3 BTC - Ini untuk daftar MNO yang cepat.

SEMUANYA TAMAT -MNO 1 BTC

Peringkat Kedua Masternodes akan menjadi 8 MN di 0,4 - Ini untuk daftar tukar. 08.03.2018
Babak ketiga dan terakhir Masternodes akan menjadi 10 MN pada pukul 0.5 - 09.03.2018 [/ s]
[/ s][/s]

   ⚡⚡ PRiVCY ⚡⚡   ▂▃▅▆█ ✅ PRiVCY (PRIV) is a new PoW/PoS revolutionary privacy project ● ☞ ✅ Best privacy crypto-market! ● █▆▅▃▂
    Own Your Privacy! ─────────────────║ WebsiteGithub  |  Bitcointalk  |  Twitter  |  Discord  |  Explorer ║─────────────────
   ✯✯✯✯✯                 ✈✈✈[Free Airdrop - Starts 9th June]✅[Tor]✈✈✈ ║───────────║ Wallet ➢ ✓ Windows  |  ✓ macOS  |  ✓ Linux
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
March 12, 2018, 01:32:53 AM
 #1152

Terima kasih di atas pemberian merit, baru perasan tadi.  Buat masa ni xde apa2  yg boleh dibagi balik maybe in the future.  Semoga ada insan2 yg baik hati akan give you more merits for the kindness.
Sebenarnya awak ada 0.5 sMerit tapi tak tunjuk pada Merit stats tu, nanti dapat lagi satu Merit akan dapat lagi 0.5 sMerit barulah nampak macam ne


You have received a total of 2 merit. This is what determines your forum rank. You typically cannot lose this merit. You have 1 sendable merit (sMerit) which you can send to other people. There is no point in hoarding sMerit; keeping it yourself does not benefit you, and we reserve the right to decay unused sMerit in the future.


Setiap kali dapat 1 Merit kamu dapat juga 0.5 sMerit [Sendable Merit] yang boleh guna untuk berikan Merit pada post orang lain. Tapi angka sMerit tu dibulatkan so 0.5 akan nampak 0 sMerit, sementara tunggu lagi 0.5 sMerit



Ohhhh....make sense laaar kalau mcm tu......Complicated jugak sendable sMerit ni.  Ok, here's my experience.  After I got 1 merit, I couldn't send out any sMerit, tapi bila dah dapat 2 sM, baru boleh hantar 1.  Bila dapat 2 sM baru boleh hanta 1 sM.  Bila dapat 3 Merit masih blum dapat hantar sM.  Sekarang ni dah dapat 4 sM baru boleh hantar 1 lagi.  Nasib baik lerr ada member Fxstrike bagi beberapa merit, boleh jugak belajar pengalaman pasal merit ni.  Kenapa la diorg buat complicated sangat.  Kena jadi rocket scientist baru boleh nak paham.

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
emili1020
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 56
Merit: 0


View Profile
March 12, 2018, 02:16:34 AM
 #1153

there are anyone who can help me for  bitcoin
fxstrike
Member
**
Offline Offline

Activity: 238
Merit: 40

First Payment Gateway using GoldBacked cryptocurre


View Profile
March 12, 2018, 03:42:50 AM
 #1154

there are anyone who can help me for  bitcoin
Bantuan apa yang kamu nak minta ?
What kind of help you need ?

HarimauMalaysia
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 47
Merit: 0


View Profile
March 12, 2018, 04:40:50 AM
 #1155

Terima kasih di atas pemberian merit, baru perasan tadi.  Buat masa ni xde apa2  yg boleh dibagi balik maybe in the future.  Semoga ada insan2 yg baik hati akan give you more merits for the kindness.
Sebenarnya awak ada 0.5 sMerit tapi tak tunjuk pada Merit stats tu, nanti dapat lagi satu Merit akan dapat lagi 0.5 sMerit barulah nampak macam ne


You have received a total of 2 merit. This is what determines your forum rank. You typically cannot lose this merit. You have 1 sendable merit (sMerit) which you can send to other people. There is no point in hoarding sMerit; keeping it yourself does not benefit you, and we reserve the right to decay unused sMerit in the future.


Setiap kali dapat 1 Merit kamu dapat juga 0.5 sMerit [Sendable Merit] yang boleh guna untuk berikan Merit pada post orang lain. Tapi angka sMerit tu dibulatkan so 0.5 akan nampak 0 sMerit, sementara tunggu lagi 0.5 sMerit



Ohhhh....make sense laaar kalau mcm tu......Complicated jugak sendable sMerit ni.  Ok, here's my experience.  After I got 1 merit, I couldn't send out any sMerit, tapi bila dah dapat 2 sM, baru boleh hantar 1.  Bila dapat 2 sM baru boleh hanta 1 sM.  Bila dapat 3 Merit masih blum dapat hantar sM.  Sekarang ni dah dapat 4 sM baru boleh hantar 1 lagi.  Nasib baik lerr ada member Fxstrike bagi beberapa merit, boleh jugak belajar pengalaman pasal merit ni.  Kenapa la diorg buat complicated sangat.  Kena jadi rocket scientist baru boleh nak paham.


Macam mana nak dapat merit? Nak dapat naik pangkat dari Newbie ke Junior member pun kena buat post yang banyak.  Baru spent sejam post kat off-topic untuk tambahkan pos.  So berapa lama boleh naik ke level Junior?
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
March 12, 2018, 04:50:36 AM
Last edit: April 10, 2018, 09:23:04 AM by Jitra
 #1156










Laman WebPresentationBountyTwitterFacebookBlogTelegramReddit
















Laman WebPresentationTwitterFacebookBlogTelegramReddit



csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
March 12, 2018, 04:52:46 AM
 #1157

Terima kasih di atas pemberian merit, baru perasan tadi.  Buat masa ni xde apa2  yg boleh dibagi balik maybe in the future.  Semoga ada insan2 yg baik hati akan give you more merits for the kindness.
Sebenarnya awak ada 0.5 sMerit tapi tak tunjuk pada Merit stats tu, nanti dapat lagi satu Merit akan dapat lagi 0.5 sMerit barulah nampak macam ne


You have received a total of 2 merit. This is what determines your forum rank. You typically cannot lose this merit. You have 1 sendable merit (sMerit) which you can send to other people. There is no point in hoarding sMerit; keeping it yourself does not benefit you, and we reserve the right to decay unused sMerit in the future.


Setiap kali dapat 1 Merit kamu dapat juga 0.5 sMerit [Sendable Merit] yang boleh guna untuk berikan Merit pada post orang lain. Tapi angka sMerit tu dibulatkan so 0.5 akan nampak 0 sMerit, sementara tunggu lagi 0.5 sMerit



Ohhhh....make sense laaar kalau mcm tu......Complicated jugak sendable sMerit ni.  Ok, here's my experience.  After I got 1 merit, I couldn't send out any sMerit, tapi bila dah dapat 2 sM, baru boleh hantar 1.  Bila dapat 2 sM baru boleh hanta 1 sM.  Bila dapat 3 Merit masih blum dapat hantar sM.  Sekarang ni dah dapat 4 sM baru boleh hantar 1 lagi.  Nasib baik lerr ada member Fxstrike bagi beberapa merit, boleh jugak belajar pengalaman pasal merit ni.  Kenapa la diorg buat complicated sangat.  Kena jadi rocket scientist baru boleh nak paham.


Macam mana nak dapat merit? Nak dapat naik pangkat dari Newbie ke Junior member pun kena buat post yang banyak.  Baru spent sejam post kat off-topic untuk tambahkan pos.  So berapa lama boleh naik ke level Junior?

Pasal merit ni kena tanya @Fxstrike, dia expert pasal mende2 mcm ni.  Lagipun bahasa dia lg bagus, my malay grammar & sentence structure is lintang pukang.  English I'm ok la.

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
SINEGY
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 5
Merit: 0


View Profile
March 12, 2018, 06:14:18 AM
 #1158

Hi, I'm Wei Chi from SINEGY.


SINEGY TECHNOLOGIES (M) SDN. BHD is a company based in Malaysia, with international presence across TH, JP, SG and EUR. Primarily we are developing our P2P exchange, which we believe is an enhancement compared to existing P2P exchanges.

We are also operating our Crypto Trading Desks to facilitate buy/sell of :
Bitcoin, BCH, Ether, XRP and USDT <<<<>>>>Malaysian Ringgit, Singapore Dollar, US Dollar

To trade OTC with us, please do join our official Telegram channel here: https://t.me/joinchat/GpzHAQ_5m-nXiI3VR_aapg

For more introduction to SINEGY, visit our site here >> www.sinegy.com OR our Facebook page: https://www.facebook.com/sinegydotcom/


Cheers and looking forward to trade!
ronpan
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 29
Merit: 0


View Profile
March 12, 2018, 08:18:16 AM
 #1159

Gais, mcm mana korang buat portfolio korang ya? brapa % korang invest dalam established coins (BTC, ETH), brapa % korang invest dalam new altcoins, dan brapa % korang invest dalam ICO?
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
March 13, 2018, 06:14:33 AM
Last edit: March 13, 2018, 08:10:19 PM by Jitra
 #1160

[ANN][ICO] AIREXE.io Bursa Matawang Kripto-Fiat 🔄📊
Kadang kala gambar di Bitcointalk dimuatkan secara agak perlahan. Sila tunggu sehingga semua gambar dipaparkan. Kuantiti gambar dalam pengumuman ini sengaja dikurangkan supaya halaman dimuatkan lebih cepat dan dapat dibaca dengan lebih mudah. Untuk gambar-gambar sila rujuk laman web Airexe.io atau Kertas Putih (Whitepaper).

AIREXE.io Bursa Matawang Kripto-Fiat
Tawaran Aset Berbentuk Token (TAO)




SEMBANG TELEGRAM | SALURAN TELEGRAM | TWITTER | FACEBOOK
LINKEDIN | LAMAN WEB | BOUNTY CAMPAIGN | MEDIUM



Mengenai Bursa Kripto-Fiat AIREXE

AIREXE.io adalah bursa baru matawang  kripto-fiat yang moden.

Pasaran Matawang Kripto berkembang pesat dan telah menjadi jelas bahawa terdapat keperluan bagi Bursa Kripto-Fiat generasi baru. Bursa-bursa baru perlu bersih dari awal, mematuhi peraturan dan prosedur KYC/AML/CTF. Adalah dijangka bahawa banyak Bursa yang sedia ada akan ditutup kerana ketidakpastian asalnya dan ketidak telusan mereka. Terdapat banyak masalah/isu dengan bursa yang sedia ada, dan kami, di bursa AIREXE, akan membetul dan menyelesaikannya.

AIREXE akan menurut dan mematuhi peraturan undangan, keperluan pelesenan, cukai dan akan beroperasi secara sah dengan sepenuhnya.



Masalah Bursa-bursa Matawang Kripto Yang Sedia Ada

Keselamatan dana pelanggan di bursa
Lemah atau tanpa kerjasama dengan pengawal selia kerajaan
Bantuan pelanggan yang buruk atau lemah
Tempoh penungguan yang lama bagi koin dan token baru untuk mendapat bantuan
Kurang kesederhanaan
Pasukan dan pemilikan yang tidak telus
Kurangnya mobiliti



Penyelesaian dan Kelebihan Bursa AIREXE


✔️ Langkah Keselamatan tertinggi - teknologi terkini dalam pengesahan dan biometrik untuk pengguna mudah-alih (mobile) ✔️ Bekerjasam dengan pengawal selia dan pemerintah. Mematuhi peraturan. Pelesenan. Cukai.
✔️ Bantuan Pelanggan Yang Responsif - 24/7 bantuan pelanggan secara langsung, dengan respons yang cepat
✔️ Kelajuan pemulaan dan tutorial untuk peniaga baru
✔️ Ketelusan pemilikan projek
✔️ Prihatin kepada pengguna mudah alih - bursa untuk semua bentuk peranti menerusi aplikasi natif
✔️ Integrasi dengan blokchain baru, koin, token-token (sebagai contohnya - integrasi dengan TON, Rangkaian Terbuka Telegram)
✔️ Agensi penarafan dan analisis (menyediakan analitik dan penilaian profesional  untuk projek, token dan matawang kripto)





Butiran ICO, AIRX Token

Nama token AIREXE: AIRX             Digit token: 18
Tawaran penjualan aset dalam bentuk token AIRX bermula pada [color = # 339933] 19-Mac-2018 dan berlangsung sehingga 30-April-2018 [/color]
Piawaian Token: blockchain Ethereum, piawaian ERC-223 (termasuk piawaian ERC20)
Alamat dompet kontrak pintar: 0x19c4a0c62a15c0fb7276791aa552a1aabe8b57e6  (akan diumukan pada 15 hb Mac)

Nilai Minima: 950,000 USD
Gol Projek: 16,000,000 USD
Nilai Tegar: 32,000,000 USD

Sekiranya nilai minima (Soft Cap) tidak tercapai, maka semua sumbangan dana akan dikembalikan semula kepada penyumbang dalam tempoh 15 hari selepas tarikh tamat TAO.

Terdapat dua pilihan bagaimana untuk membeli token AIRX:

PILIHAN 1 Beli dengan ETH. Hantar ETH ke kontrak pintar AIREXE

Untuk membeli token AIRX, hantar ETH dari dompet Ethereum anda ke alamat kontrak pintar 0x19c4a0c62a15c0fb7276791aa552a1aabe8b57e6 (akan diumukan pada 15 hb Mac). Token AIRX akan dihantar semula ke dompet anda dengan segera.

Harga AIRX bergantung kepada jumlah caruman anda:

0.01 ETH untuk setiap 1 AIRX bagi bayaran yang kurang daripada 2 ETH (i.e 1 ETH = 100 AIRX)
0.009 ETH untuk setiap 1 AIRX bagi pembayaran dari 2 ETH sehingga 10 ETH (i.e 1 ETH = 110 AIRX)
0.008 ETH untuk setiap 1 AIRX bagi pembayaran dari 10 ETH ke atas (i.e 1 ETH = 125 AIRX)

OPTION 2 Pembelian boleh dibuat dengan menggunakan Bitcoin, Litecoin, Cash Bitcoin, Ethereum Classic

Jumlah sumbangan yang minima dalam bentuk BTC, LTC, BCH atau ETC harus lebih besar daripada atau setara dengan 10 ETH.
Pembelian token AIRX dengan menggunakan BTC, LTC, BCH atau ETC akan dibuat dalam mod manual selepas persetujuan dengan pentadbir AIREXE. Tulis kepada pentadbir yang bertanggungjawab di Telegram @alex_james , https://t.me/alex_james untuk merundingkan butiran pembelian token AIRX.



Penggunaan Token AIRX


Apabila operasi bursa kripto-fiat AIREXE telah dilancarkan, token AIRX akan diniagakan pada bursa dari hari pertama. Tiada lagi token AIRX yang akan dikeluarkan oleh syarikat AIREXE, selain daripada yang dikeluarkan dan dijual dalam edaran semasa ICO. Kadar pertukaran token AIRX di AIREXE akan, sudah semestinya, lebih tinggi daripada harga jualan semasa TAO.
Cara penggunaan AIRX yang dijamin oleh AIREXE:

1. Bursa AIREXE akan menerima komisen perdagangan dalam AIRX
Pembayaran komisen dalam AIRX akan jauh lebih murah daripada dalam matawang kripto lain.

2. Pembelian masa untuk perdagangan yuran-0% di AIREXE
Beli tempoh komisen sifar untuk keperluan anda - seminggu, sebulan, tiga bulan atau lebih. Jimat komisen atas day-trading dengan membeli tempoh komisen percuma dengan token AIRX.

3. Gunakan AIRX untuk mengakses fungsi maju dan Profesional
Untuk pedagang besar atau profesional, AIREXE akan mempunyai fungsi lanjutan Profesional.
Akses kepada fungsi ini akan disediakan dalam bentuk yuran tambahan. Cara terbaik ialah membayar dengan token AIRX untuk fungsi Pro, kerana ianya akan menjadi lebih murah berbanding dengan bayaran dalam matawang kripto yang lain.

4. Bayaran untuk disenaraikan di AIREXE
Projek - ICOs, ITOs, TGEs, TAOs atau blockchain matawang kripto dan forks boleh membayar AIRX untuk penyenaraian token dan koinnya. Projek-projek yang membayar AIRX untuk penyenaraian adalah (a) diberi keutamaan tinggi untuk pemprosesan permintaan penyenaraian dan (b) dikhususkan pengurus peribadi untuk meneruskan proses penyenaraian dan bantuan berkaitan penyenaraian selepas itu.

5. Pembayaran untuk mengakses fungsi maju Agensi Penilaian Projek
Beli penyelidikan kami di atas matawang kripto tersenarai atau pada projek yang sedang menjalankan pengumpulan dana matawang kripto. Penyelidikan ini akan berdasarkan penunjuk asas syarikat dan menggabungkan metodologi dari agensi penarafan klasik (Fitch, Moody's, S&P) dan aktiviti komuniti kripto.

6. Jual token AIRX di bursa
Jual dan beli token AIRX di bursa.


Pasukan dan Penasihat


Pasukan

Disenaraikan di sini adalah Pasukan kami yang komited dengan projek AIREXE. Pasukan teras projek AIREXE adalah terdiri daripada sejumlah 25 orang untuk pembangunan, pelancaran dan operasi. Ahli pasukan tambahan akan diambil untuk membantu pelanggan dan untuk beberapa bahagian lain projek. AIREXE akan menggunakan beberapa syarikat subkontraktor profesional untuk beberapa jenis pekerjaan dan perkhidmatan (seperti perkhidmatan keselamatan dan audit, kontrak pintar dan audit blockchain, pengoptimuman, dll).






Nota: kadang-kadang gambar di Bitcointalk lambat dimuatkan atau tidak dapat dimuatkan. Jika tidak semua gambar 8 Pasukan dimuatkan, sila rujuk laman web AIREXE.io atau di dalam Kertas Putih (Whitepaper)


Penasihat




Nota: kadang-kadang gambar di Bitcointalk lambat dimuatkan atau tidak dapat dimuatkan. Jika tidak semua gambar 8 Penasihat dimuatkan, sila rujuk laman web AIREXE.io atau di dalam Kertas Putih (Whitepaper)


Peta Jalan




Perhubungan dan Media AIREXE


Laman Web: https://airexe.io
Twitter: @Airexe_official, https://twitter.com/Airexe_official
Telegram group: @airexe , https://t.me/airexe
Telegram channel: @airexe_channel, https://t.me/airexe_channel
Medium: @airexe, https://medium.com/@airexe
Facebook: @airexeofficial, https://fb.me/airexeofficial
LinkedIn: https://linkedin.com/company/airexe
Email: support@airexe.io


Jualan token AIREXE ICO bermula pada 19-Mac-2018



NOTA:
1️⃣ Sekiranya Nilai Minima (Soft Cap) tidak tercapai, maka semua sumbangan dana akan dikembalikan kepada pencarum dalam masa 15 hari selepas tarikh tamat TAO
2️⃣ Jangan hantar ETH dari mana-mana bursa (seperti Coinbase, Kraken, Polioniex, Bitfinex, Bitstamp, Bittrex, dan bursa yang lain) atau Freewallet. Hantar ETH hanya dari dompet anda sendiri yang serasi ERC20, yang anda memegang kunci peribadi, seperti: MyEtherWallet, MetaMask, Mist, imToken, Parity, Nano, Keep Key, Trust, Cipher, MEW dengan Ladger, MEW dengan Trezor.
3️⃣ AIRX akan dikeluarkan hanya semasa TAO (ICO), jadi satu-satunya cara untuk mendapatkan manfaat yang dijelaskan adalah dengan membeli token AIRX semasa TAO, atau dengan membeli AIRX selepas itu di bursa AIREXE. Jelasnya, selepas TAO, harga AIRX di bursa AIREXE akan menjadi lebih tinggi.
4️⃣ Dengan menyertai TAO AIREXE, anda telah bersetuju dengan Terma dan Syarat AIREXE https://airexe.io/airexe_terms_and_conditions.pdf
5️⃣ Sila baca penafian AIREXE https://airexe.io/airexe_disclaimer.pdf

.
.

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
Pages: « 1 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 [58] 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!