Bitcoin Forum
April 02, 2020, 11:18:55 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.19.1 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 [55] 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 »
  Print  
Author Topic: Malaysia  (Read 327322 times)
fxstrike
Member
**
Offline Offline

Activity: 238
Merit: 40

First Payment Gateway using GoldBacked cryptocurre


View Profile
February 20, 2018, 08:42:03 AM
 #1081

ada ICO yang potential tak untuk join, boleh bagi suggestion sikit, kadang ada yang ok tapi tak perasan terlepas pulak, macam matrix tu boleh cabar cardano tu, dah USD1 sekarang price dia, cardano ADA masih lagi USD0.39

Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1585869535
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1585869535

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1585869535
Reply with quote  #2

1585869535
Report to moderator
1585869535
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1585869535

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1585869535
Reply with quote  #2

1585869535
Report to moderator
PenMerahDotCom
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 27
Merit: 0


View Profile
February 21, 2018, 02:04:40 AM
 #1082

Salam & selamat sejahtera.  Apa khabar semua.  Saya Newbie!
ninjaboon
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2058
Merit: 1000



View Profile WWW
February 21, 2018, 04:28:29 AM
 #1083

Salam & selamat sejahtera.  Apa khabar semua.  Saya Newbie!

Salam PenMerahDotCom, 
banyak newbie masuk dunia crypto di tahun ini.

ninjaboon
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2058
Merit: 1000



View Profile WWW
February 21, 2018, 04:29:37 AM
 #1084

ada ICO yang potential tak untuk join, boleh bagi suggestion sikit, kadang ada yang ok tapi tak perasan terlepas pulak, macam matrix tu boleh cabar cardano tu, dah USD1 sekarang price dia, cardano ADA masih lagi USD0.39

Digital Way ICO ada bounty, cuba tengok.

https://www.reddit.com/r/BitcoinMalaysia/comments/7z2qyq/digital_way_ico_bounty_program/


ninjaboon
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2058
Merit: 1000



View Profile WWW
February 21, 2018, 05:26:53 AM
 #1085

https://www.techinasia.com/talk/3-blockchain-ecosystem-malaysia

We have many talents in Malaysia.

KurangKerjaan
Member
**
Offline Offline

Activity: 182
Merit: 11

Herok_X


View Profile
February 21, 2018, 01:29:19 PM
 #1086


Laman Web Luckybit

LuckyBit adalah perspektif, mata wang crypto sumber terbuka yang direka untuk industri permainan. Mudah untuk diintegrasikan ke dalam platform game manapun untuk melakukan pembayaran segera dan peribadi, berdasarkan teknologi yang beroperasi pada kelajuan kelas dunia. LuckyBit adalah permainan permaidani yang sangat unik kerana didasarkan pada sistem Masternode yang akan membawa pulangan Investasi yang mantap.
.


◆  Ticker: Luckybit
◆  Algorithma: Neoscrypt
◆  Masa Blok: 3 min
◆  Hadiah 20 LUCKY, akan menurun 7% setiap tahun
◆  Pengesahan blok untuk Pelombong blok:101
◆  Distribusi hadiah: Block 0001 - 4800 -  95% Masternodes (19 LUCKY) , 5% Miners  (1 LUCKY)
◆  Distribusi hadiah: Block 4801 - 9600 -  85% Masternodes (17 LUCKY) , 15% Miners  (3 LUCKY)
◆  Pengedaran hadiah: Block 9601 - INF    -  75% Masternodes  (15 LUCKY) , 25% Miners (5 LUCKY)
◆  Pengiriman Segera: ~5 saat
◆ Kesukaran penargetan Gelombang Gravitasi Gelap
◆  Anonimitas transaksi: Pelaksanaan send secara pribadi
◆  LuckyBit, mempunyai 1.5% premine  
◆  Jumlah Bekalan: 52.5 mln


HADIAH UNTUK LUCKY HASH SETIAP 111's BLOK MENDAPAT 111 LUCKY COINS

HADIAH UNTUK LUCKY HASH SETIAP 333's BLOK MENDAPAT 333 LUCKY COINS

HADIAH UNTUK LUCKY HASH SETIAP 777's BLOK MENDAPAT 777 LUCKY COINS

1000 lUCKY di perlukan untuk menyediakan masternode dan mulai mendapat hadiah



Peta Jalan

2018-Q1

Block Pertama Ditambang
Dompet release
Laman Web Release
Kempen Marketing
Semua daftar situs peringkat utamaExchange listing
Dafter Petukaran

2018-Q2

Daftar Bursa utama
Pengenbangan Dompet Mobile
Pengembangan platform integrasi game
Pengembangan hubungan dengan platform perjudian terbesar

2018-Q3

Integrasi ke platform perjudian terbesar
Pelepasan Dompet Mobile

2018-Q3

Integrasi ke perjudian offline
Platform ICO untuk industri perjudian


Akan Datang Segera






Bitcoin-Pool.de Siap Untuk Menambang !
Kami online 24/7




Algo: neoscrypt

Code:
stratum+tcp://85.214.211.186:4233 -u YOUR_WALLET_ADDRESS -p c=LUCKY or d=8192 (your diff)












Akan Datang Segera




BOUNTI LuckyBit

Cara Bergabung dengan LuckyBit AirDrop Campaign dan dapatkan LUCKY.
- Bergabung di: https://discord.gg/NWKP9tG
- Follow: https://twitter.com/LuckyBitMN
- Tweet 1 time.
- Retweet 3 posts.
- Mengunakan Hashtag: #luckybit
- Sertai Telegram group: https://t.me/joinchat/IIY73A7pVO9wjiEDQWija


Peraturan
- Jangan berikan pelbagai entri dengan berbilang akaun
- Mempunyai Lebih Dari 200 Followers
- Mempunyai lebih Dari  80% REAL Followers

Bayaran
- Setiap Peserta akan mendapat hanya 5 LUCKY

Isi form Selanjutnya: https://goo.gl/txbnYo

Airdrop Pertama untuk  777 penguna

SEMOGA BERJAYA


   ⚡⚡ PRiVCY ⚡⚡   ▂▃▅▆█ ✅ PRiVCY (PRIV) is a new PoW/PoS revolutionary privacy project ● ☞ ✅ Best privacy crypto-market! ● █▆▅▃▂
    Own Your Privacy! ─────────────────║ WebsiteGithub  |  Bitcointalk  |  Twitter  |  Discord  |  Explorer ║─────────────────
   ✯✯✯✯✯                 ✈✈✈[Free Airdrop - Starts 9th June]✅[Tor]✈✈✈ ║───────────║ Wallet ➢ ✓ Windows  |  ✓ macOS  |  ✓ Linux
HarimauMalaysia
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 47
Merit: 0


View Profile
February 22, 2018, 08:29:16 PM
 #1087

Ini forum khas untuk Malaysia kan?  Apesal banyak postings Bahasa Indonesia, siapa moderatornya?  Bukan ke Indonesia ada forum nya sendiri? Rasa agak pelik, macam tak ramai jerr rakyat Malaysia into bitcoins.
ninjaboon
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2058
Merit: 1000



View Profile WWW
February 25, 2018, 01:45:56 AM
 #1088

Ini forum khas untuk Malaysia kan?  Apesal banyak postings Bahasa Indonesia, siapa moderatornya?  Bukan ke Indonesia ada forum nya sendiri? Rasa agak pelik, macam tak ramai jerr rakyat Malaysia into bitcoins.

ada banyak orang Malaysia sini,

minggu depan ada event kat KL,

https://www.meetup.com/Bitcoin-Weekly-Meetup/events/qvcmhpyxdbkc/

ismadanniel
Member
**
Offline Offline

Activity: 161
Merit: 10

Malay Translator


View Profile
February 25, 2018, 12:12:55 PM
 #1089

BALKANCOIN-masa hadapan telah bermula


Pendahuluan
Idea asas coin BALKAN telah dipikirkan selama bberapa tahun yang lalu dan pada akhir tahun 2017 dengan intensiti maksimum, mata wang telah tercipta dari seseorang untuk kegunaan manusia yang lain. Mudah dan berfungsi.

Dengan itu, kami cuba mencipta mata wang yang dapat memenuhi keperluan semua pengguna dan seluruh masyarakat yang berkaitan dengan Balkancoin. keuntungan bukan matlamat utama bagi kami, matlamat kami ialah mempunyai projek yang berjaya yang boleh digunakan orang ramai

Kami berfikir secara umum bahawa wang bukan punca kami mencipta coin, tetapi dari kerja keras dan kualiti projek.

Idea ini akan menjadi panduan kami untuk merealisasikan projek ini.
  
Kami tidak pernah berfikir bahawa Balkancoin adalah mata wang yan bersifat unik, bukan yang terbaik di dunia, ataupun kita mahu bersaing dengan seribu mata wang yang kini sudah wujud dan coin yang akan datang.tujuannya,penggunaan Balkancoin tidak berbeza dari mata wang  yang lain.
 
Dan mengapa ia berbeza? Apabila idea (teknologi blockchain dan Bitcoin sebagai crypto pertama dan paling popular) yang pada asasnya adalah genius, direalisasikan hampir sempurna. lalu coin lain mendakwa bahawa mata wang kita adalah unik (dan pernyataan itu tidak hilang dalam hampir semua mata wang cryptocyan lain ).

Matlamat utama kami adalah untuk memberi kesedaran kepada orang untuk pemikiran yang terdesentralisasi,, berani bertanggungjawab atas tindakan sendiri, dan sekurang-kurangnya di dunia ini merasa bebas dan tidak terkawal oleh sesiapa pun.

maklumat coin:

Nama: Balkancoin
Symbol: BKC
Algorithm: Cryptonight
Jenis:POW
Block : 30 seconds
Matang: 10 confirmations
Difficulty: Retarget each block
Decimal: Up to 8 decimal places
pelepasan: Infinite, initial supply – 690 million BKC.
Block ganjaran: ~ 82 BKC
Minimal block reward: 1 BKC.


Wallets:


Windows GUI wallets:
https://download.balkancoin.org/balkancoin-wallet_win_x64.zip
https://download.balkancoin.org/balkancoin-wallet_win_x86.zip

Windows 64 bit and Linux CLI wallets:
https://download.balkancoin.org/balkancoin_win_x64.zip
https://download.balkancoin.org/balkancoin_linux_x64.tar.gz

Pools:
pool.balkancoin.org
bkc.mininggood.com

Block explorers:
explorer.balkancoin.org
explorer2.balkancoin.org

Balkancoin adalah open source project tanpa premined atau ICO .jadi semua bantuan diperlukan seikhlasnya
All of the gathered funds will be used for placing on new markets or further development of the project if open source community doesn’t show enough interest.  Semua hasil sumbangan akan digunakan untuk listing di market atau untuk perkembangan project sekiranya komuniti kurang minat terhadap coin.


addresses sumbangan:

Bitcoin:
1Pj5EMpHuTmYdFV8gkXqTsCK8XtJY55zcs

Litecoin:
LSbdMrLFo93MGuV3GqfA8R8nZGiVBytvSh

Dogecoin:
DB1ihqiaPACVS2D6X4xuRhkbu34qGtySoQ

Balkancoin:
bkc1QVuKuyYWQQRgWaYaLhVriGoS5vJjDioKzAirzEaTA1kSvRB9DuK5TUMpCf5AkJCYsZa6r3BVqE3 2L3GscdYo8HwnpqHQHD

maklumat lebih lanjut akan release tidak lama lagi

Translations:

Spanish translation: https://bitcointalk.org/index.php?topic=2827805.0
Russian translation: https://bitcointalk.org/index.php?topic=2878730.0
malay translation: https://bitcointalk.org/index.php?topic=2981064.0

ninjaboon
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2058
Merit: 1000



View Profile WWW
February 25, 2018, 02:55:18 PM
 #1090

So many ICOs, how can you catch the good ones.

What we do is find the best private/presales deal for our VIPs.

Please invite your friends to join our Private/Presale ICO VIP group https://t.me/joinchat/F16daEM1pfjUqOK0TkDIUA

fxstrike
Member
**
Offline Offline

Activity: 238
Merit: 40

First Payment Gateway using GoldBacked cryptocurre


View Profile
February 26, 2018, 01:36:20 AM
 #1091

ada ICO yang potential tak untuk join, boleh bagi suggestion sikit, kadang ada yang ok tapi tak perasan terlepas pulak, macam matrix tu boleh cabar cardano tu, dah USD1 sekarang price dia, cardano ADA masih lagi USD0.39

Digital Way ICO ada bounty, cuba tengok.

https://www.reddit.com/r/BitcoinMalaysia/comments/7z2qyq/digital_way_ico_bounty_program/




Ok terima kasih, awak terlibat ke dengan projek ne secara langsung, macam ramai dari malaysia team member ne

KurangKerjaan
Member
**
Offline Offline

Activity: 182
Merit: 11

Herok_X


View Profile
February 26, 2018, 04:26:25 AM
 #1092

Ini forum khas untuk Malaysia kan?  Apesal banyak postings Bahasa Indonesia, siapa moderatornya?  Bukan ke Indonesia ada forum nya sendiri? Rasa agak pelik, macam tak ramai jerr rakyat Malaysia into bitcoins.
ye la ni mmg threads malaysia,, sbb tu aku post kt sini... heehehe

   ⚡⚡ PRiVCY ⚡⚡   ▂▃▅▆█ ✅ PRiVCY (PRIV) is a new PoW/PoS revolutionary privacy project ● ☞ ✅ Best privacy crypto-market! ● █▆▅▃▂
    Own Your Privacy! ─────────────────║ WebsiteGithub  |  Bitcointalk  |  Twitter  |  Discord  |  Explorer ║─────────────────
   ✯✯✯✯✯                 ✈✈✈[Free Airdrop - Starts 9th June]✅[Tor]✈✈✈ ║───────────║ Wallet ➢ ✓ Windows  |  ✓ macOS  |  ✓ Linux
kiwanangeri
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 16
Merit: 0


View Profile
February 26, 2018, 05:03:11 AM
 #1093

AIRDROP: Free 1,000.00 MOZ ERC20 Token - Airtime Transfer Network to Emerging Markets

Token Name: MobileRechargez ERC20 Token
Symbol: MOZ
Total Supply: 10,000,000,000 Tokens
Airdrop: 1,000.00 Tokens / ETH address
Total Airdrop: 9,000,000,000 Tokens
Send ETH to contract address: 0x40d327c15e32237df97663dfc7df130c55aec696
Min 0.0005 ETH donation for listing on exchanger
Estimate 1.0 USD per token after listing on exchanger
Gas Limit: 120000
Gas Price: 5
Tokens will be distributed immediately upon confirmation of payment.

* About MobileRechargez.com:
- Send mobile recharges to 135 countries with 550+ operators
- Best-in-class technology for top-ups with operator identification
- No registration required, send directly to any prepaid mobile number
- Credited instantly in local currency to recipient
- High value for recipients in all emerging markets

* The leading way to send mobile top-ups recharges to over 4.5 billion mobile phones worldwide, in real-time. According to experts, in two years, the number of mobile subscribers will be up to 10 billion so we are undeniable that the important role of mobile communication. To meet the customer need become higher and higher, mobile top-up store gave useful solution for maintaining the mobile phone lifeblood. America, Europe and Africa will observe significant growth for mobile airtime top-ups with technological innovation and focus on interoperability emerging as prominent trends by 2018.

MobileRechargez.com is the first and unique website to accept payments with Cryptocurrency.

* What is MobileRechargez Coin (MOZ)? MOZ is a ERC20 based token issued by MobileRechargez with a total supply of 10,000,000,000 tokens.

* Characteristics/Advantages of MOZ:
1) Saving in top-up service fees: If you use MOZ in https://mobilerechargez.com you get discounted service fees with the following schedule: 1st year 100%, then 50% for lifetime.
2) Trading: Get money by trading MOZ tokens on exchange. Get 1,000.00 tokens for free per ETH address.
PenMerahDotCom
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 27
Merit: 0


View Profile
February 26, 2018, 03:51:41 PM
 #1094

Salam & selamat sejahtera.  Apa khabar semua.  Saya Newbie!

Salam PenMerahDotCom, 
banyak newbie masuk dunia crypto di tahun ini.

Baru nak belajar bro!  Wah Ninjaboon ni legendary member, tahniah!  Sebab apa Malaysia tak ada thread sendiri?  Sebenarnya dah lama dok baca forum Bitcointalk ni, cuma tak register sebab tak ada board untuk Malaysia.  Ni baru jumpa. 
CoderTerganteng
Member
**
Offline Offline

Activity: 275
Merit: 11


View Profile
February 27, 2018, 12:19:26 AM
 #1095

Tarikh Lelongan: 27.02.2018 17:00 UTC
Sertai perpecahan kami untuk mendapatkan maklumat lanjut:
https://discord.gg/V8Ssr8T
Memperkenalkan Salen



Salen adalah cryptocurrency moden dengan ciri-ciri revolusioner. Salen dibina oleh pasukan yang berpengalaman dengan misi mewujudkan mata wang yang cepat, tanpa nama dan selamat untuk transaksi harian.
Kami mempunyai pasukan besar dengan 3 Pemaju, 2 Pengurus Pemasaran dan 4 Ahli Komuniti di seluruh dunia untuk memberi anda 7/24/365 Menyokong dan membuat Salen unik dari syiling lain dalam ekosistem kriptografi.




Algoritma: NeoScrypt
Awalan: SLN
Masa Blok: 150 saat
Blok Ganjaran: 7.5 kepada Miners / 7.5 ke Masternodes (dengan kadar penurunan 9.5% setiap tahun)
Penyelesaian Masalah Kesukaran: Setiap Blok
Cagaran Masternode: 1000 SLN
Bekalan Jumlah: 30 Juta SLN
Premine *: 150.000 SLN (0.5%)
Pelabuhan: 9103
Pelabuhan RPC: 9102

* Premine akan digunakan untuk proses pembangunan seperti penyenaraian Bursa dan Kempen Bounty.


Februari 2018

Hangout suara pertama
Kolam Perlombongan Rasmi dengan bayaran 0.
Explorer Block rasmi [Selesai]



Mac 2018
Kertas putih
Pelepasan Dompet Android
Senarai Pertukaran Pertama
Senarai laman web MN
Penyenaraian CoinMarketCap
Pelepasan iOS Wallet
Release Dompet Web
Pengumuman Perkongsian Pertama


Q2 2018

Pelaksanaan Protokol Zero Coin.
Lebih banyak senarai pertukaran.
Lebih banyak proses pemasaran.
Lebih banyak perkongsian.


Q3 2018

Pelaksanaan Swap Atom.
Kemas kini kod.


Q4 2018

Penyesuaian kaedah pembayaran hayat Sepenuhnya


Dompet: https://github.com/SalenCoin/Releases
Android Wallet: Di bawah Proses Ujian Beta, akan tersedia selepas Mac 2, 2018
Sila hubungi kami di Discord jika anda ingin menyertai program Beta Android Wallet.

Salen mempunyai Servis Maya sendiri untuk Benih DNS untuk menyambung secara automatik. Walaupun demikian, jika anda mempunyai masalah sambungan sila tambah nod ini ke salen.conf anda dan tunggu 4-5 minit untuk rangkaian disegerakkan.
Code:
addnode=18.218.76.227:9102
addnode=199.247.19.109
addnode=78.179.187.35:9102

Arcpool
Code:
-a neoscrypt -o stratum+tcp://eu1.arcpool.com:1115 -u <WALLET_ADDRESS> -p x
Nicehash:
-a neoscrypt -o stratum+tcp://eu1.arcpool.com:2115 -u <WALLET_ADDRESS> -p x
Angrypool
Code:
-a neoscrypt -o stratum+tcp://angrypool.com:4233 -u <WALLETID> -p c=SLN



Kolam Perlombongan Pertama: 100 SLN
Kolam Perlombongan Kedua: 75 SLN
Kolam Perlombongan Ketiga: 50 SLN

Terjemahan berkualiti: 50 SLN
Kami juga akan memiliki bounty terjemahan untuk whitepaper kami (12 halaman)



Kami hanya akan menjual 5 MN untuk menampung senarai pertukaran pertama. Sila hubungi kami di saluran Discord rasmi kami untuk maklumat lanjut.
Harga akan bermula dari 0.4 BTC (min tawaran 0.02)



Kami melombong pertama 120 + 78 blok untuk menguji kestabilan rangkaian. Jumlah ini juga akan diedarkan oleh kempen karunia.
Kami sedang memuat naik gambar foto ahli pasukan kami dengan bios mereka ke laman web kami.Ia akan disediakan pada 27 Februari.
Hangout suara dengan Devs dirancang setiap hari Khamis dan Ahad.



Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
February 27, 2018, 10:40:54 AM
Last edit: March 05, 2018, 04:28:37 AM by Jitra
 #1096

[ANN] [PreICO] ⚡XiWATT⚡: Platform untuk Memiliki Bersama dan Perdagangan Aset Tenaga Boleh Diperbaharui ⚡




XiWATT Pra-jualan bermula pada 24 Mac






Apa Itu XiWATT ?

XiWATT adalah sebuah platform yang membolehkan individu dan komuniti untuk mengumpul dana dari orang ramai (crowdfund), memiliki bersama, dan memperdagangkan aset tenaga boleh diperbaharui. Ini adalah ekosistem dalam talian yang menghubungkan pemaju, pelabur, dan pelanggan dengan lancar antara satu sama lain bersama dengan faedah yang berbeza untuk setiap pemegang kepentingan. XiWATT membuat tenaga boleh diperbaharui yang boleh diakses oleh sesiapa sahaja, tanpa mengira lokasi ataupun keadaan hidup.




Apklisai Teras

Platform ini terdiri daripada beberapa aplikasi yang secara kolektifnya menyediakan penyelesaian yang menyeluruh. Berikut adalah tiga aplikasi utama yang membentuk teras platform.

Pelancaran Hijau (Launch Green)

  • Launch Green adalah di mana projek tenaga boleh diperbaharui ("Sektor") diselenggarakan dan dibiayai oleh peserta yang layak, seterusnya membolehkan sesiapa sahaja untuk memiliki bersama aset tenaga boleh diperbaharui.
  • Sektor adalah projek tenaga boleh diperbaharui berskala besar (> 1 MW kapasiti dipasang). Sektor adalah dibiayai secara kumpulan dana dari orang ramai (crowdfunded) oleh pengguna XiWATT dengan cara yang menyerupai mini-ICO. Tenaga yang dihasilkan oleh setiap Sektor tidak akan digunakan secara langsung oleh peserta crowdfunding, tetapi akan diberi di dalam bentuk token dan akan dikreditkan kepada mereka secara berterusan apabila sektor tersebut terus menjana kuasa.
  • Model Sektor boleh digunakan dalam mana-mana tetapan untuk menavigasi undang-undang dan peraturan tempatan yang rumit berselarasan dengan utiliti, membuatkan pelaburan tenaga boleh diperbaharui berkemungkinan atau tidak mustahil tanpa mengira lokasi atau keadaan hidup.




Pengukuran Rangkaian Awan (Cloud Net Metering)

Cloud Net Metering adalah aplikasi yang membolehkan pengguna membayar bil elektrik mereka dengan menggunakan kredit daripada tenaga yang telah dihasilkan melalui pemilikan mereka di atas tenaga boleh diperbaharui luar lokasi (iaitu Sektor).




Pasaran WATT (WATT Marketplace)

  • WATT Marketplace adalah pasar yang selamat untuk membeli dan menjual bahagian-bahagian aset tenaga boleh diperbaharui yang telah dipasang (iaitu token Sektor) yang sedia ada pada masa ini.
  • Dengan mengaitkan token dan aset tenaga, individu akan dapat meraih manfaat memiliki bersama aset tenaga boleh diperbaharui dan pada masa yang sama mempunyai keupayaan untuk menjual kembali dengan sesuka hati. Ini akan dipermudahkan melalui Exchange WATT; sebuah pasaran terbuka di mana pengguna boleh membeli dan menjual token aset tenaga boleh diperbaharui.




Model Token XIW

Pemaju memerlukan token XIW untuk membida projek tenaga boleh diperbaharui dan boleh mendapatkannya daripada pelanggan sebagai pertukaran harga diskaun dan terma lain yang bermanfaat untuk pelanggan.


Model token XIW akan mewujudkan ekonomi bersistem barter antara pelanggan dan pemaju projek tenaga boleh diperbaharui, di mana token tersebut akan berfungsi sebagai cip tawar-menawar bagi pelanggan untuk merundingkan tawaran yang lebih dengan pemaju.



Pengasas

......................
 
Hamza Choudhry

Pengasas Bersama, Ketua Pasukan


Jurutera Elektrik dengan fokus pada pembangunan protokol rangkaian seperti EtherNet/IP, protokol rangkaian yang paling banyak digunakan di ruang perindustrian. Pengalamannya termasuk bekerja dengan pemimpin industri seperti BlackBerry, Daifuku, dan ODVA..

......................
 
Tony Zheng, CFA

Pengasas Bersama, Ketua Strategi


Pemegang piagam CFA dengan 6 tahun di dalam industri perkhidmatan kewangan dan pengalaman pengurusan konsultasi menasihati 20 bank global dari segi strategi. Mempunyai pengkhususan dalam pengoptimuman harga dan kos, reka bentuk proses, dan perancangan strategik untuk inisiatif meluas firma.

......................
 
Yasir Bilal

P.Eng, Pengasas Bersama, Ketua Tenaga


Jurutera Elektrik dengan pengalaman lebih 10 tahun dalam menyiapkan projek-projek Tenaga dan Automasi di Amerika Utara. Berjaya menguruskan projek bernilai berjuta-juta dolar Amerika dengan Kruger Energy, Hydro One, IESO, dan DTE. Diiktiraf sebagai pakar dalam analisis prestasi kuasa, pemeriksaan penghujung jaminan, ujian pengubah, dan analisis faktor kapasiti.



Ahli Pasukan

......................
 
Jere Juustila

Penganalisa Undang-Undang


Pakar dalam Undang-undang Perlindungan Data, Kontrak dan ICT, IPR dan Undang-undang Teknologi, dan Undang-undang Alam Sekitar dan Iklim. Bidang penyelidikan termasuk pelbagai peraturan dan pengawalan bersangkutan dengan koperasi tenaga LLC, dan pertubuhan NGO. Menganalisa rangka kerja perundangan yang diperlukan untuk menubuhkan Platform XiWatt.

......................
 
Ivan Wang

Pemaju Perisian


Jurutera Perisian bekerja dengan Pivotal Software, membawa kepelbagaian pengalaman dalam Aplikasi dan penyelesaian Awan-Asli (Cloud-Native).

......................
 
Zaid Khan

Penyelidikan Pasaran


Lebih 10 tahun pengalaman bekerja dalam bidang Jualan dan Pemasaran. Bekerja dengan beberapa jenama Fortune 500 dan perniagaan permulaan. Khusus dalam Pemasaran Eksperimen dan melaksanakan projek-projek jualan dan pemasaran berskala nasional.

......................
 
Mikhail Panov

Perhubungan Awam


Mempunyai lebih dari 4 tahun pengalaman dalam digital PR untuk P&G, Rogers, Canadian Tire, dan Interac. Pengkhususan dalam penyelidikan pasaran/penonton, pembangunan kandungan, SEO, dan pengiklanan digital.



Penasihat

......................
 
Daniel Araya

Penasihat Strategi


Perunding kerajaan dengan ijazah doktor falsafah dari University of Illinois di Urbana-Champaign dan khusus dalam inovasi teknologi, dasar awam, dan pembelajaran. Keahlian sebagai fellow dalam Sharing Cities Policy dan penyumbang tetap kepada pelbagai saluran media termasuk Futurism, The Brookings Institution, Singularity Hub. Buku-buku terbarunya adalah: Augmented Intelligence (2018), dan Smart Cities as Democratic Ecologies (2015)

......................
 
Sulman Choudhry

Penasihat Teknologi


Lebih 10 tahun pengalaman di dalam bidang pembangunan (perisian) bersama Apple, Uber, dan Blackberry. Pada masa ini, seorang pengurus kejuruteraan di Facebook, dengan pengalaman luas mengetuai pasukan pembangunan pelbagai peringkat, yang terbaru sekali dengan Uber Eats.











csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
XIntel
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 14
Merit: 0


View Profile
February 28, 2018, 08:22:50 AM
 #1097

Anybody interested to learn how to profit with Cryptocurrency from Self-Made Crypto-Millionaire Dan X, who turned $40,000 into $1.3m in Less Than 2 Years?
Do Check out the upcoming major event ASIA CRYPTO CONGRESS, hosted by ClickEvents!

Follow the link for more details!


http://i67.tinypic.com/s2b0d1.jpg
fxbit
Member
**
Offline Offline

Activity: 140
Merit: 11


View Profile
February 28, 2018, 04:45:21 PM
 #1098

Ada apa-apa komen tak mengenai sistem merit yang baru ne, rasanya macam membebankan members yang tidak berbahasa inggeris sebab susah nak buat pos yang berkualiti, kalau dah berkualiti pulak tu takda orang nak bagi merit

I'M GOD'S #1 SERVANT
1MGod1NYS3J8GULqdV67WCdiHVHa3Jts7N
ronpan
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 29
Merit: 0


View Profile
March 01, 2018, 02:37:25 AM
 #1099

salam semua..

tidak perasan pula ada thread malaysia dlm forum ni..selalu jalan2 dekat thread beginner ja..penat jg baca dr 1st post sampai last ni..
ronpan
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 29
Merit: 0


View Profile
March 01, 2018, 02:39:08 AM
 #1100

salam semua..

tidak perasan pula ada thread malaysia dlm forum ni..selalu jalan2 dekat thread beginner ja..penat jg baca dr 1st post sampai last ni..

Apa effectnya kalau merit ni tak dapat bro? setakat yang saya tau, cuma tak dapat nak join bounty2 program la kan? tp kalau baca2..komen2..tu tiada halangan...
Pages: « 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 [55] 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!