Bitcoin Forum
May 07, 2021, 02:06:35 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.21.0 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 [52] 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 »
  Print  
Author Topic: Malaysia  (Read 715266 times)
2dorgit
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 63
Merit: 0


View Profile
January 13, 2018, 03:22:59 PM
 #1021

hai..saya masih baru belajar..boleh saya tahu..exchange ape yg masih ok dan masih boleh daftar..sebab kebanyakkan xchnge dah penuh..x terima org baru..contoh binance..

try describe exchange tu bro nak buat apa.. contoh

1. Trade jual-beli murah
2. Fiat-crypto exchange
3. Currency pair yang nak guna..

baru ada member mungkin boleh cuba share idea.. general sangat bila "contoh binance" is used..

Oh cam tu ye..terima kasih beri tunjuk ajar.. Maaf ye..

no prob.. and welcome to the club..
1620353195
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1620353195

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1620353195
Reply with quote  #2

1620353195
Report to moderator
Once a transaction has 6 confirmations, it is extremely unlikely that an attacker without at least 50% of the network's computation power would be able to reverse it.
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1620353195
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1620353195

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1620353195
Reply with quote  #2

1620353195
Report to moderator
1620353195
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1620353195

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1620353195
Reply with quote  #2

1620353195
Report to moderator
wilhb81
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 224
Merit: 100


Any store can buy, sell, and accept Crypto


View Profile
January 14, 2018, 03:07:21 AM
 #1022

hai..saya masih baru belajar..boleh saya tahu..exchange ape yg masih ok dan masih boleh daftar..sebab kebanyakkan xchnge dah penuh..x terima org baru..contoh binance..

try describe exchange tu bro nak buat apa.. contoh

1. Trade jual-beli murah
2. Fiat-crypto exchange
3. Currency pair yang nak guna..

baru ada member mungkin boleh cuba share idea.. general sangat bila "contoh binance" is used..

Slmt dtg ke BCT bro. Hmm, buat masa ni, kebanyakan exchange platforms masih x terima registration. U kena tunggu diorg bg signal dulu...

salam semua. Newbie reporting in  Roll Eyes

Salam bro, slmt dtg ke BCT. Kalo ade ape2 soalan, sila post kat section ni yah Smiley

________Any Store Can Buy, Sell and Accept Cryptocurrency________
█████████ ██ ███ ██      PUNDI X      ██ ███ ██ █████████
Whitepaper      Twitter      Facebook      Telegram      Medium      Youtube
dayan
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7
Merit: 0


View Profile
January 14, 2018, 08:20:38 AM
 #1023

salam semua. Newbie reporting in  Roll Eyes

Salam newbie juga..

Hello, newbie jugak
dayan
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7
Merit: 0


View Profile
January 14, 2018, 08:30:00 AM
 #1024

hai..saya masih baru belajar..boleh saya tahu..exchange ape yg masih ok dan masih boleh daftar..sebab kebanyakkan xchnge dah penuh..x terima org baru..contoh binance..

try describe exchange tu bro nak buat apa.. contoh

1. Trade jual-beli murah
2. Fiat-crypto exchange
3. Currency pair yang nak guna..

baru ada member mungkin boleh cuba share idea.. general sangat bila "contoh binance" is used..

Slmt dtg ke BCT bro. Hmm, buat masa ni, kebanyakan exchange platforms masih x terima registration. U kena tunggu diorg bg signal dulu...

salam semua. Newbie reporting in  Roll Eyes

Salam bro, slmt dtg ke BCT. Kalo ade ape2 soalan, sila post kat section ni yah Smiley

Hi, kat side belah kiri there is count of activity? Activity mcm mana tu ye. Means kita kena buat apa utk tingkatkan activity tu? Sorry for asking
2dorgit
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 63
Merit: 0


View Profile
January 14, 2018, 11:17:28 AM
 #1025

hai..saya masih baru belajar..boleh saya tahu..exchange ape yg masih ok dan masih boleh daftar..sebab kebanyakkan xchnge dah penuh..x terima org baru..contoh binance..

try describe exchange tu bro nak buat apa.. contoh

1. Trade jual-beli murah
2. Fiat-crypto exchange
3. Currency pair yang nak guna..

baru ada member mungkin boleh cuba share idea.. general sangat bila "contoh binance" is used..

Slmt dtg ke BCT bro. Hmm, buat masa ni, kebanyakan exchange platforms masih x terima registration. U kena tunggu diorg bg signal dulu...

salam semua. Newbie reporting in  Roll Eyes

Salam bro, slmt dtg ke BCT. Kalo ade ape2 soalan, sila post kat section ni yah Smiley

Hi, kat side belah kiri there is count of activity? Activity mcm mana tu ye. Means kita kena buat apa utk tingkatkan activity tu? Sorry for asking

Hello.. cuba thread ni for more info Beginners guide in BCT
dayan
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7
Merit: 0


View Profile
January 14, 2018, 11:25:04 AM
 #1026

hai..saya masih baru belajar..boleh saya tahu..exchange ape yg masih ok dan masih boleh daftar..sebab kebanyakkan xchnge dah penuh..x terima org baru..contoh binance..

try describe exchange tu bro nak buat apa.. contoh

1. Trade jual-beli murah
2. Fiat-crypto exchange
3. Currency pair yang nak guna..

baru ada member mungkin boleh cuba share idea.. general sangat bila "contoh binance" is used..

Slmt dtg ke BCT bro. Hmm, buat masa ni, kebanyakan exchange platforms masih x terima registration. U kena tunggu diorg bg signal dulu...

salam semua. Newbie reporting in  Roll Eyes

Salam bro, slmt dtg ke BCT. Kalo ade ape2 soalan, sila post kat section ni yah Smiley

Hi, kat side belah kiri there is count of activity? Activity mcm mana tu ye. Means kita kena buat apa utk tingkatkan activity tu? Sorry for asking

Hello.. cuba thread ni for more info Beginners guide in BCT

Thnks yaa . I will try
2dorgit
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 63
Merit: 0


View Profile
January 14, 2018, 04:28:53 PM
 #1027

bro wilhb81 :

after tenx, jom try Bankera Card Info.. tapi nak kena up token HODLing to 1,000 Eu pulak, baru masuk priority list.. kalau x, jem bro - duit tak liquid macam selalu..

Letting go Raiden - RDN, buy BNK @ X5.07 je take profit. Haddooo.. time time la ni govment buat hal sana sini..
fxstrike
Member
**
Offline Offline

Activity: 238
Merit: 40

First Payment Gateway using GoldBacked cryptocurre


View Profile
January 14, 2018, 09:41:19 PM
 #1028

bro wilhb81 :

after tenx, jom try Bankera Card Info.. tapi nak kena up token HODLing to 1,000 Eu pulak, baru masuk priority list.. kalau x, jem bro - duit tak liquid macam selalu..

Letting go Raiden - RDN, buy BNK @ X5.07 je take profit. Haddooo.. time time la ni govment buat hal sana sini..

masalahnya mesti nak verify account, punya susah nak verify, tunggu lama dah masih tak verify IC, lepas tu ada 2 benda lagi nak kena buat verification

wilhb81
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 224
Merit: 100


Any store can buy, sell, and accept Crypto


View Profile
January 15, 2018, 08:09:20 AM
 #1029

bro wilhb81 :

after tenx, jom try Bankera Card Info.. tapi nak kena up token HODLing to 1,000 Eu pulak, baru masuk priority list.. kalau x, jem bro - duit tak liquid macam selalu..

Letting go Raiden - RDN, buy BNK @ X5.07 je take profit. Haddooo.. time time la ni govment buat hal sana sini..

Oh, bro dah try to Bankera ke? Sy rasa2 nk try, tp tu kena up token HODLing to 1,000 EU pull me back pulak.

Kitorg kena cari lg alternatif yg lbh baik (decentralized ponya lg best, X nk asyik kena kacau dgn govment ni)


masalahnya mesti nak verify account, punya susah nak verify, tunggu lama dah masih tak verify IC, lepas tu ada 2 benda lagi nak kena buat verification

Jadi, bro dah dpt verify you ponya Bankera akaun ke blom ni?

________Any Store Can Buy, Sell and Accept Cryptocurrency________
█████████ ██ ███ ██      PUNDI X      ██ ███ ██ █████████
Whitepaper      Twitter      Facebook      Telegram      Medium      Youtube
KOZO
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 143
Merit: 100


TRF DAG, EARN & LIVE WITH IT. JOIN ME


View Profile
January 15, 2018, 10:37:48 AM
 #1030

hello kawan2, ada tak kamu dengar tentang travelflex ICO yg sedang menjual TRF coin? sy dah beli tetapi yg saya heran tanpa risau apa2 dan dengan senangnya saya dapat beli sebanyak USD1000 nilai TRF dan penjualannya akan berakhir berberapa jam lagi hari ini.

sape2 yg berminat mungkin sempat lagi :  https://travelflex.org/?ref=2RNKyZaN

shafiq07
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 30
Merit: 0


View Profile
January 16, 2018, 04:44:51 AM
 #1031

Kita tunggu btc dekat 9kusd pastu borong....aummm
wilhb81
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 224
Merit: 100


Any store can buy, sell, and accept Crypto


View Profile
January 16, 2018, 10:25:39 AM
 #1032

Kita tunggu btc dekat 9kusd pastu borong....aummm

Harga Bitcoin baru aje drop bawah $12K (skang ni, ia sdg testing tu $11K level, kalo tu $11K X blh hodl - mgkn trus perg bawah $10K)  Roll Eyes

________Any Store Can Buy, Sell and Accept Cryptocurrency________
█████████ ██ ███ ██      PUNDI X      ██ ███ ██ █████████
Whitepaper      Twitter      Facebook      Telegram      Medium      Youtube
ninjaboon
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2072
Merit: 1000



View Profile WWW
January 16, 2018, 11:07:43 PM
 #1033

We have an event this Sat 230pm at Cyberjaya, do join in. thanks

Quote
Hi folks,

​We would like to invite you to ACCESS Blockchain Association Malaysia's inaugural meetup!

There will be updates on the local blockchain space, and a networking session designed to help you towards your personal or professional blockchain goals.

Register now at: http://accessmalaysianetworking.peatix.com

See you there!​ #events

ninjaboon
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2072
Merit: 1000



View Profile WWW
January 16, 2018, 11:08:37 PM
 #1034

salam semua. Newbie reporting in  Roll Eyes

welcome, do join the ACCESS MY event this Sat. thanks

Quote
Hi folks,

​We would like to invite you to ACCESS Blockchain Association Malaysia's inaugural meetup!

There will be updates on the local blockchain space, and a networking session designed to help you towards your personal or professional blockchain goals.

Register now at: http://accessmalaysianetworking.peatix.com

See you there!​ #events

ninjaboon
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2072
Merit: 1000



View Profile WWW
January 16, 2018, 11:10:08 PM
 #1035

Kita tunggu btc dekat 9kusd pastu borong....aummm

harap lah 9K. I nak beli juga

wilhb81
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 224
Merit: 100


Any store can buy, sell, and accept Crypto


View Profile
January 17, 2018, 05:09:05 AM
 #1036

We have an event this Sat 230pm at Cyberjaya, do join in. thanks

Quote
Hi folks,

​We would like to invite you to ACCESS Blockchain Association Malaysia's inaugural meetup!

There will be updates on the local blockchain space, and a networking session designed to help you towards your personal or professional blockchain goals.

Register now at: http://accessmalaysianetworking.peatix.com

See you there!​ #events

Mintak tanya skit ni bro. Kalo bg yg blom register, kena register dulu kan? Ni kena mintak bayaran tahunan ke? Ape yg blh kitorg dpt sbg ACCESS member? Hrp2 bro blh cerita skit ni, makasih~

________Any Store Can Buy, Sell and Accept Cryptocurrency________
█████████ ██ ███ ██      PUNDI X      ██ ███ ██ █████████
Whitepaper      Twitter      Facebook      Telegram      Medium      Youtube
2dorgit
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 63
Merit: 0


View Profile
January 17, 2018, 08:03:12 AM
 #1037

We have an event this Sat 230pm at Cyberjaya, do join in. thanks

Quote
Hi folks,

​We would like to invite you to ACCESS Blockchain Association Malaysia's inaugural meetup!

There will be updates on the local blockchain space, and a networking session designed to help you towards your personal or professional blockchain goals.

Register now at: http://accessmalaysianetworking.peatix.com

See you there!​ #events

Mintak tanya skit ni bro. Kalo bg yg blom register, kena register dulu kan? Ni kena mintak bayaran tahunan ke? Ape yg blh kitorg dpt sbg ACCESS member? Hrp2 bro blh cerita skit ni, makasih~

Betul bro ninjaboon. Appreciate more info like

1. Agenda + Schedule
2. Event sponsor(s)

Reason I asked is when i went through the link provided, it looks like a invitation to a social gathering sort of stuff. Where is the meetup going to be driven, how will it benefit the attendees is not mentioned anywhere except for 1 sentence "There will be updates of the local blockchain space, and a networking session designed to help you towards your personal or professional blockchain goals."

And with only 37 attendees so far, ACCESS members is captioned as "SOLD OUT". Limited no of seat ke bro?
BTC-exchange.com
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 47
Merit: 0


View Profile
January 18, 2018, 07:49:24 AM
 #1038

Hello,

I see BTC/MYR price gap is huge compared to BTC/EUR. Take a look at this thread about arbitrage opportunity that Mistertango and BTC-Exchange collaboration provides. It suits Malaysians too: https://bitcointalk.org/index.php?topic=2775675.0

Mistertango.com is crypto-friendly electronic money institution (similar to bank).
BTC-Exchange.com - is a BTC/EUR exchange.
dayan
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7
Merit: 0


View Profile
January 19, 2018, 03:07:17 PM
 #1039

hai..saya masih baru belajar..boleh saya tahu..exchange ape yg masih ok dan masih boleh daftar..sebab kebanyakkan xchnge dah penuh..x terima org baru..contoh binance..

try describe exchange tu bro nak buat apa.. contoh

1. Trade jual-beli murah
2. Fiat-crypto exchange
3. Currency pair yang nak guna..

baru ada member mungkin boleh cuba share idea.. general sangat bila "contoh binance" is used..

Slmt dtg ke BCT bro. Hmm, buat masa ni, kebanyakan exchange platforms masih x terima registration. U kena tunggu diorg bg signal dulu...

salam semua. Newbie reporting in  Roll Eyes

Salam bro, slmt dtg ke BCT. Kalo ade ape2 soalan, sila post kat section ni yah Smiley

Hi, kat side belah kiri there is count of activity? Activity mcm mana tu ye. Means kita kena buat apa utk tingkatkan activity tu? Sorry for asking

Hello.. cuba thread ni for more info Beginners guide in BCT

Thnks yaa . I will try

Beginners guide in BCT dari sini dapat tau banyak bnde. termi kasih byk. Smiley
abechik
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 5
Merit: 0


View Profile
January 19, 2018, 04:35:13 PM
 #1040

baru jmpa thread ni..rmai jugak.. smua otai2..aku jgak petai..haha
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 [52] 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 »
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!