Bitcoin Forum
March 28, 2020, 08:13:11 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.19.0.1 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 [56] 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 »
  Print  
Author Topic: Malaysia  (Read 327293 times)
fxstrike
Member
**
Offline Offline

Activity: 238
Merit: 40

First Payment Gateway using GoldBacked cryptocurre


View Profile
March 01, 2018, 03:31:14 AM
 #1101

Apa effectnya kalau merit ni tak dapat bro? setakat yang saya tau, cuma tak dapat nak join bounty2 program la kan? tp kalau baca2..komen2..tu tiada halangan...

Kalau mo naik rank mesti ada merit yang cukup kalau tidak cukup tidak dapat naik rank, ada beberapa kelebihan akaun yang ada rank tinggi.

1585426391
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1585426391

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1585426391
Reply with quote  #2

1585426391
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1585426391
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1585426391

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1585426391
Reply with quote  #2

1585426391
Report to moderator
1585426391
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1585426391

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1585426391
Reply with quote  #2

1585426391
Report to moderator
1585426391
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1585426391

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1585426391
Reply with quote  #2

1585426391
Report to moderator
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
March 01, 2018, 09:44:41 AM
 #1102

Ada apa-apa komen tak mengenai sistem merit yang baru ne, rasanya macam membebankan members yang tidak berbahasa inggeris sebab susah nak buat pos yang berkualiti, kalau dah berkualiti pulak tu takda orang nak bagi merit

Sebab tu la kena pujuk members yang Legendary ke Hero ke untuk mintak board sendiri daripada admin.  Senang boleh tulis Bahasa Melayu.   Indonesia, Filipina, Greece, dan banyak lagi negara yang tak berapa kaya macam Malaysia & Malaysian ada board sendiri.

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
March 01, 2018, 09:48:17 AM
 #1103

salam semua..

tidak perasan pula ada thread malaysia dlm forum ni..selalu jalan2 dekat thread beginner ja..penat jg baca dr 1st post sampai last ni..

Apa effectnya kalau merit ni tak dapat bro? setakat yang saya tau, cuma tak dapat nak join bounty2 program la kan? tp kalau baca2..komen2..tu tiada halangan...

Memang kalau ada thread sendiri best.  Merit ni penting jugak kalau nak participate dalam bounty.  Banyak jugak duit boleh dapat tu kalau dapat jadi sekurang2nya rank Member.  Tak payah beli, dapat bounty free ntah2 dah cukup untuk beli susu diapers anak2.

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
ronpan
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 29
Merit: 0


View Profile
March 02, 2018, 01:34:45 AM
 #1104

salam semua..

tidak perasan pula ada thread malaysia dlm forum ni..selalu jalan2 dekat thread beginner ja..penat jg baca dr 1st post sampai last ni..

Apa effectnya kalau merit ni tak dapat bro? setakat yang saya tau, cuma tak dapat nak join bounty2 program la kan? tp kalau baca2..komen2..tu tiada halangan...

Memang kalau ada thread sendiri best.  Merit ni penting jugak kalau nak participate dalam bounty.  Banyak jugak duit boleh dapat tu kalau dapat jadi sekurang2nya rank Member.  Tak payah beli, dapat bounty free ntah2 dah cukup untuk beli susu diapers anak2.

betul juga tu...haha

Member2 dalam thread ni mostly buat crypto trading atau mining ni?
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
March 02, 2018, 02:42:13 AM
 #1105

salam semua..

tidak perasan pula ada thread malaysia dlm forum ni..selalu jalan2 dekat thread beginner ja..penat jg baca dr 1st post sampai last ni..

Apa effectnya kalau merit ni tak dapat bro? setakat yang saya tau, cuma tak dapat nak join bounty2 program la kan? tp kalau baca2..komen2..tu tiada halangan...

Memang kalau ada thread sendiri best.  Merit ni penting jugak kalau nak participate dalam bounty.  Banyak jugak duit boleh dapat tu kalau dapat jadi sekurang2nya rank Member.  Tak payah beli, dapat bounty free ntah2 dah cukup untuk beli susu diapers anak2.

betul juga tu...haha

Member2 dalam thread ni mostly buat crypto trading atau mining ni?

Tak tau la diorg buat apa, aku buat translation, cuba dapat bounty & airdrop setakat mana yg boleh.  Mining pun buat jugak, tapi kurang profitable.  Kalau ada cybercafe boleh buat duit kot?

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
March 02, 2018, 02:45:18 AM
 #1106

salam semua..

tidak perasan pula ada thread malaysia dlm forum ni..selalu jalan2 dekat thread beginner ja..penat jg baca dr 1st post sampai last ni..

Apa effectnya kalau merit ni tak dapat bro? setakat yang saya tau, cuma tak dapat nak join bounty2 program la kan? tp kalau baca2..komen2..tu tiada halangan...

Memang kalau ada thread sendiri best.  Merit ni penting jugak kalau nak participate dalam bounty.  Banyak jugak duit boleh dapat tu kalau dapat jadi sekurang2nya rank Member.  Tak payah beli, dapat bounty free ntah2 dah cukup untuk beli susu diapers anak2.

betul juga tu...haha

Member2 dalam thread ni mostly buat crypto trading atau mining ni?

Nko buat apa?  Join ICO ke?

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
fxstrike
Member
**
Offline Offline

Activity: 238
Merit: 40

First Payment Gateway using GoldBacked cryptocurre


View Profile
March 02, 2018, 03:44:53 AM
 #1107


Memang kalau ada thread sendiri best.  Merit ni penting jugak kalau nak participate dalam bounty.  Banyak jugak duit boleh dapat tu kalau dapat jadi sekurang2nya rank Member.  Tak payah beli, dapat bounty free ntah2 dah cukup untuk beli susu diapers anak2.

Memang betul kalau pakai bahasa sendiri lagi bagus sebab dapat taip idea dengan lebih laju dan kita tau tatabahasa, banyak legendary members ne kalau tengok posting dorang yang awal2 dulu dulu teruk betul spammy tapi dulu boleh dapat jadi legendary hanya dengan post banyak2 walaupun sembarangan, sekarang ne dorang buat tafsir sendiri apa tu quality post dan kebanyakannya bagi merit sesama dorang ja walaupun posing tu satu perkataan ja, teruk betul salah guna merit.

Masalahnya nak dapat board sendiri kena ada sampai beberapa ratus muka surat thread ne yang itu kita belum dapat capai, nak kena tambah aktiviti lagi di thread kita ne ajak kawan-kawan pos reply sini banyak2 tapi pastikan perbincangan yang bermakna juga la, cuba post reply sini banyak2 setiap hari supaya dapat capai target aktiviti

Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
March 02, 2018, 09:16:52 AM
Merited by fxstrike (1)
 #1108


Memang kalau ada thread sendiri best.  Merit ni penting jugak kalau nak participate dalam bounty.  Banyak jugak duit boleh dapat tu kalau dapat jadi sekurang2nya rank Member.  Tak payah beli, dapat bounty free ntah2 dah cukup untuk beli susu diapers anak2.

Memang betul kalau pakai bahasa sendiri lagi bagus sebab dapat taip idea dengan lebih laju dan kita tau tatabahasa, banyak legendary members ne kalau tengok posting dorang yang awal2 dulu dulu teruk betul spammy tapi dulu boleh dapat jadi legendary hanya dengan post banyak2 walaupun sembarangan, sekarang ne dorang buat tafsir sendiri apa tu quality post dan kebanyakannya bagi merit sesama dorang ja walaupun posing tu satu perkataan ja, teruk betul salah guna merit.

Masalahnya nak dapat board sendiri kena ada sampai beberapa ratus muka surat thread ne yang itu kita belum dapat capai, nak kena tambah aktiviti lagi di thread kita ne ajak kawan-kawan pos reply sini banyak2 tapi pastikan perbincangan yang bermakna juga la, cuba post reply sini banyak2 setiap hari supaya dapat capai target aktiviti

Masalahnya orang kita sendiri tak berapa guna bahasa kita, nak jugak guna bahasa Inggeris.  Merit system ni aku rasa nak protect members yang dah lama supaya diorang boleh dapat bounty yang banyak.  Kalau tengok bounty program, kadang-kadang sampai 50% reserved untuk Signature Campaign.  Aku tak berapa suka sangat dengan Signature Campaign sebab dah la kena buat quality post beberapa kali seminggu, ada yang sampai 20 kali seminggu, lepas tu kena submit report every week.  Aku suka buat translation, memang la ambik masa yang banyak, kadang2 berhari2 utk buat Landing Page, Whitepaper, ANN Thread (aku tak berapa suka sangat yang ni), tapi tak perlu nak buat report.  Cuma masalahnya nak dapat apply translation tu.  Kebanyakan bounty manager untuk ICO adalah orang Indonesia.  Diorang tak nak approve translation Bahasa Melayu.  Haprak betul...tapi tak pa lah rezeki masing-masing.  Cuma bila tengok webpage ICO, tak ada pun Bahasa Melayu.  Dah tak ada kebanggaan kita.  Tapi kalau ICO tu tak nak Bahasa Melayu, aku tak kan beli ICO diorang.  Lagipun aku dah berhenti beli ICO sebab bila habis jer ICO, token jatuh harga bila naik bursa.  Sekurang2nya kalau dapat token free melalui bounty, kalau token jatuh harga tak kisah sangat.  Modal cuma tenaga, masa & mata.  Duit tak habis.

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
fxstrike
Member
**
Offline Offline

Activity: 238
Merit: 40

First Payment Gateway using GoldBacked cryptocurre


View Profile
March 03, 2018, 07:45:47 AM
Last edit: March 05, 2018, 02:04:49 AM by fxstrike
 #1109

Masalahnya orang kita sendiri tak berapa guna bahasa kita, nak jugak guna bahasa Inggeris.  Merit system ni aku rasa nak protect members yang dah lama supaya diorang boleh dapat bounty yang banyak.  Kalau tengok bounty program, kadang-kadang sampai 50% reserved untuk Signature Campaign.  Aku tak berapa suka sangat dengan Signature Campaign sebab dah la kena buat quality post beberapa kali seminggu, ada yang sampai 20 kali seminggu, lepas tu kena submit report every week.  Aku suka buat translation, memang la ambik masa yang banyak, kadang2 berhari2 utk buat Landing Page, Whitepaper, ANN Thread (aku tak berapa suka sangat yang ni), tapi tak perlu nak buat report.  Cuma masalahnya nak dapat apply translation tu.  Kebanyakan bounty manager untuk ICO adalah orang Indonesia.  Diorang tak nak approve translation Bahasa Melayu.  Haprak betul...tapi tak pa lah rezeki masing-masing.  Cuma bila tengok webpage ICO, tak ada pun Bahasa Melayu.  Dah tak ada kebanggaan kita.  Tapi kalau ICO tu tak nak Bahasa Melayu, aku tak kan beli ICO diorang.  Lagipun aku dah berhenti beli ICO sebab bila habis jer ICO, token jatuh harga bila naik bursa.  Sekurang2nya kalau dapat token free melalui bounty, kalau token jatuh harga tak kisah sangat.  Modal cuma tenaga, masa & mata.  Duit tak habis.

Saya banyak join airdrop, biasanya coin tu tak berapa bernilai dan kadang tak masuk exchanger pun sebab roadmap dorang lain, kadang dapat banyak juga, potensi bernilai pada masa depan tu je lah harapan, memang buat translation paling banyak boleh dapat.

kalau buat survey rambang sistem Merit ne tak pun mencegah orang post tak berkualiti, masih juga lebih kurang sama, lagipun Merit tu tukar tangan dikalangan beberapa orang yang tertentu saja, bila periksa post yang dorang bagi Merit langsung tiada kualiti pun, dorang bagi Merit kerana itu kerana orang tu member dorang.

Bagus juga kalau legendary kita sini buat macam tawaran terbuka untuk bagi merit, kalau pakai BM senang sikit nak buat, macam yang ini

Merit Giveaway

Saya ada cadang supaya buat sistem dimana boleh dapat Merit melakukan aktiviti tertentu secara automatik tanpa melalui Merit Source sebab rasanya sistem sekarang ne orang bagi Merit kepada member masing2 je takdepun tengok post tu berkualiti atau tidak, tapi rasanya theymos tak baca kot sebab dah banyak sangat, lagipun ada orang yang sudah kumpul banyak Merit terus2 je sangkal bila tengok post history kita dorang anggap tak berapa banyak posting yang bermakna, kita nak argue balik susah dah lah berlagak orang tu, pakai BI pulak tu

Kalau nak cuba kita ramai2 buat cadangan di sini

Cadangan Perbaiki Sistem Merit


Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
March 03, 2018, 07:04:15 PM
Last edit: March 05, 2018, 04:31:13 AM by Jitra
 #1110

[ANN] [ICO]🔥 BLOK: Merevolusi tenaga kerja atas permintaan (on-demand) global menerusi blockchain


Acara penjanaan token akan bermula pada 13 Mac 2018

Sertai perbincangan Telegram kami
Sila baca whitepaperkami




Gambaran Keseluruhan

Kami di Blok sedang mendemokrasikan ekonomi gig dengan memberdayakan generasi akan datang menerusi tenaga kerja atas permintaan (on-demand) dengan menggunakan blockchain Ethereum. Blok menghubungkan pekerja atas permintaan dengan peluang yang telah disahkan menerusi platform sumber terbuka kami. Dengan menggunakan kontrak pintar kita dapat menghapuskan pergeseran semasa dalam ekonomi gig.

Bekerja dari pukul sembilan pagi hingga lima petang untuk hanya satu majikan akan menjadi minoriti pada tahun 2020. Strategi untuk berjuta-juta orang ini adalah dengan menyusun pelbagai aliran pendapatan dan dengan menjadi bos sendiri dan bukannya dalam pekerjaan tradisional. Mengelakkan daripada tertakluk kepada pekerjaan di dalam kubikel pejabat ini akan dapat dijangkau oleh jutaan pekerja, Blok akan membantu mereka dalam mencapai kebebasan ini.

Bagaimana Blok Berfungsi

Blok memanfaatkan teknologi blockchain dengan menghubungkan majikan dan pekerja atas permintaan di seluruh dunia. Direktori Blok menggunakan kontrak pintar untuk menghapuskan geseran dari segi masa, kos, kualiti, dan ketelusan dalam pemadanan pekerja dan firma atau syarikat.
 
Firma menjana gig yang disahkan dalam direktori Blok. Blokpreneur (usahawan blok iaitu pekerja atas permintaan) kemudiannya boleh mencari di dalam direktori dan memohon peluang gig tersebut. Hubungan ini memberikan penyelesaian yang lebih baik dan cepat dalam memenuhi keperluan pengguna dalam ekonomi atas permintaan. Blok membolehkan pengguna, firma, dan pekerja mendapat manfaat daripada teknologi blockchain.


Bekalan Token

Sejumlah 360,000,000 token akan dijana. Daripada token yang dicetak, 65% akan dijual semasa acara penjanaan token permulaan. Selanjutnya, 85% bekalan token akan digunakan untuk meneruskan misi Blok melalui pembangunan platform, pemasaran, dan perbelanjaan operasi. Pecahan yang tepat adalah seperti berikut:
  • 4% untuk program ganjaran (bounty), program rujukan, acara komuniti dan perkongsian rakan.
  • 13% kepada pasukan, penasihat dan penyumbang awal.  Semua token yang diberikan kepada pasukan dan penasihat akan menjadi hak pemunyaan dalam tempoh 24 bulan selepas 3 bulan cliff.
  • 18% untuk rizab simpanan
  • 65% untuk ICO
  • Token yang tidak terjual semasa ICO akan dibakar (dimusnahkan)

Penggunaan Token BLK

Token BLK memudahkan cara bayaran kepada pekerja di atas permintaan untuk gig yang telah dilaksanakan. Token yang dihasilkan di blok Ethereum akan membayar untuk gig yang telah diselesaikan, contohnya seperti ridesharing, penghantaran barangan runcit, penyalinan resit, menjawab panggilan talian bantuan atau aktiviti yang lebih rumit, seperti perekaan grafik, pemberian nasihat kewangan, atau menjawab soalan perubatan.

Manfaat penggunaan token BLK berbanding dengan matawang fiat dan matawang kripto yang lain termasuk, lokaliti, kaedah-pembayaran-bebas, dan kebebasan khusus blokchain.

Program Ganjaran (Bounty)

Sila tunggu maklumat lanjut mengenai program ganjaran (bounty) Blok. Kami akan mengadakan ganjaran bounty untuk terjemahan, sila tempah bahasa anda di bawah! Untuk terus mengikuti kemas kini terbaru (updates)  untuk butir-butir lanjut program ganjaran bounty, sila sertai saluran Telegram kami.

Pasukan


Penasihat



csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
March 03, 2018, 07:09:36 PM
 #1111

Masalahnya orang kita sendiri tak berapa guna bahasa kita, nak jugak guna bahasa Inggeris.  Merit system ni aku rasa nak protect members yang dah lama supaya diorang boleh dapat bounty yang banyak.  Kalau tengok bounty program, kadang-kadang sampai 50% reserved untuk Signature Campaign.  Aku tak berapa suka sangat dengan Signature Campaign sebab dah la kena buat quality post beberapa kali seminggu, ada yang sampai 20 kali seminggu, lepas tu kena submit report every week.  Aku suka buat translation, memang la ambik masa yang banyak, kadang2 berhari2 utk buat Landing Page, Whitepaper, ANN Thread (aku tak berapa suka sangat yang ni), tapi tak perlu nak buat report.  Cuma masalahnya nak dapat apply translation tu.  Kebanyakan bounty manager untuk ICO adalah orang Indonesia.  Diorang tak nak approve translation Bahasa Melayu.  Haprak betul...tapi tak pa lah rezeki masing-masing.  Cuma bila tengok webpage ICO, tak ada pun Bahasa Melayu.  Dah tak ada kebanggaan kita.  Tapi kalau ICO tu tak nak Bahasa Melayu, aku tak kan beli ICO diorang.  Lagipun aku dah berhenti beli ICO sebab bila habis jer ICO, token jatuh harga bila naik bursa.  Sekurang2nya kalau dapat token free melalui bounty, kalau token jatuh harga tak kisah sangat.  Modal cuma tenaga, masa & mata.  Duit tak habis.

Saya banyak join airdrop, biasanya coin tu tak berapa bernilai dan kadang tak masuk exchanger pun sebab roadmap dorang lain, kadang dapat banyak juga, potensi bernilai pada masa depan tu je lah harapan, memang buat translation paling banyak boleh dapat.

kalau buat survey rambang sistem Merit ne tak pun mencegah orang post tak berkualiti, masih juga lebih kurang sama, lagipun Merit tu tukar tangan dikalangan beberapa orang yang tertentu saja, bila periksa post yang dorang bagi Merit langsung tiada kualiti pun, dorang bagi Merit kerana itu kerana orang tu member dorang.

Bagus juga kalau legendary kita sini buat macam tawaran terbuka untuk bagi merit, kalau pakai BM senang sikit nak buat, macam yang ini

Merit Giveaway


Saya ada cadang supaya buat sistem dimana boleh dapat Merit melakukan aktiviti tertentu secara automatik tanpa melalui Merit Source sebab rasanya sistem sekarang ne orang bagi Merit kepada member masing2 je takdepun tengok post tu berkualiti atau tidak, tapi rasanya theymos tak baca kot sebab dah banyak sangat, lagipun ada orang yang sudah kumpul banyak Merit terus2 je sangkal bila tengok post history kita dorang anggap tak berapa banyak posting yang bermakna, kita nak argue balik susah dah lah berlagak orang tu, pakai BI pulak tu

Kalau nak cuba kita ramai2 buat cadangan di sini

Cadangan Perbaiki Sistem Merit



Dah cadangkan kat situ, dan siap hantar PM kat administrator tapi tak ada respon.  Members Malaysia yang legendary dan rank yang tinggi pun tak nampak aktif sangat.  Salah satu lagi cara kalau nak dapat merit mungkin kena beli la kot merit tu daripada member2 yang dah ada merit i.e. Full member ke atas.  Diorang pun tak rugi apa kalau diorang bagi merit, diorang rasanya akan dapat merit jugak.  Tapi kena take the risk laa kalau nak bayar guna bitcoin etc., tapi kalau betul2 perlu merit, rasanya boleh beli.  Tapi untuk tujuan sekarang, rasanya untuk kebanyakan kita tak perlu sangat.

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
fxstrike
Member
**
Offline Offline

Activity: 238
Merit: 40

First Payment Gateway using GoldBacked cryptocurre


View Profile
March 03, 2018, 11:42:53 PM
 #1112

Dah cadangkan kat situ, dan siap hantar PM kat administrator tapi tak ada respon.  Members Malaysia yang legendary dan rank yang tinggi pun tak nampak aktif sangat.  Salah satu lagi cara kalau nak dapat merit mungkin kena beli la kot merit tu daripada member2 yang dah ada merit i.e. Full member ke atas.  Diorang pun tak rugi apa kalau diorang bagi merit, diorang rasanya akan dapat merit jugak.  Tapi kena take the risk laa kalau nak bayar guna bitcoin etc., tapi kalau betul2 perlu merit, rasanya boleh beli.  Tapi untuk tujuan sekarang, rasanya untuk kebanyakan kita tak perlu sangat.

Beli-beli ne bahaya ramai yang buat report itu ini, nak-nak kalau dorang tengok dapat merit banyak sekali kena bagi, cara yang legit buat infographic tentang apa-apa yang berkaitan dengan bitcoin atau forum ne, tapi Jr. Member tak boleh nak post image, so buat elok2 tulisan pakai editor, kalau perlu pakai bullet pakai, pakai font, bagi bold face letter dsb, kalau dapat buat pakai BI bagus

HarimauMalaysia
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 47
Merit: 0


View Profile
March 04, 2018, 06:25:32 AM
 #1113

[ANN] [ICO]🔥 BLOK: Merevolusi tenaga kerja atas permintaan (on-demand) global menerusi blockchain


Acara penjanaan token akan bermula pada 13 Mac 2018

Sertai perbincangan Telegram kami
Sila baca whitepaperkami

https://i.imgur.com/9FmYm41.png


Gambaran Keseluruhan

Kami di Blok sedang mendemokrasikan ekonomi gig dengan memberdayakan generasi akan datang menerusi tenaga kerja atas permintaan (on-demand) dengan menggunakan blockchain Ethereum. Blok menghubungkan pekerja atas permintaan dengan peluang yang telah disahkan menerusi platform sumber terbuka kami. Dengan menggunakan kontrak pintar kita dapat menghapuskan pergeseran semasa dalam ekonomi gig.

Bekerja dari pukul sembilan pagi hingga lima petang untuk hanya satu majikan akan menjadi minoriti pada tahun 2020. Strategi untuk berjuta-juta orang ini adalah dengan menyusun pelbagai aliran pendapatan dan dengan menjadi bos sendiri dan bukannya dalam pekerjaan tradisional. Mengelakkan daripada tertakluk kepada pekerjaan di dalam kubikel pejabat ini akan dapat dijangkau oleh jutaan pekerja, Blok akan membantu mereka dalam mencapai kebebasan ini.

Bagaimana Blok Berfungsi

Blok memanfaatkan teknologi blockchain dengan menghubungkan majikan dan pekerja atas permintaan di seluruh dunia. Direktori Blok menggunakan kontrak pintar untuk menghapuskan geseran dari segi masa, kos, kualiti, dan ketelusan dalam pemadanan pekerja dan firma atau syarikat.
 
Firma menjana gig yang disahkan dalam direktori Blok. Blokpreneur (usahawan blok iaitu pekerja atas permintaan) kemudiannya boleh mencari di dalam direktori dan memohon peluang gig tersebut. Hubungan ini memberikan penyelesaian yang lebih baik dan cepat dalam memenuhi keperluan pengguna dalam ekonomi atas permintaan. Blok membolehkan pengguna, firma, dan pekerja mendapat manfaat daripada teknologi blockchain.


Bekalan Token

Sejumlah 360,000,000 token akan dijana. Daripada token yang dicetak, 65% akan dijual semasa acara penjanaan token permulaan. Selanjutnya, 85% bekalan token akan digunakan untuk meneruskan misi Blok melalui pembangunan platform, pemasaran, dan perbelanjaan operasi. Pecahan yang tepat adalah seperti berikut:
  • 4% untuk program ganjaran (bounty), program rujukan, acara komuniti dan perkongsian rakan.
  • 13% kepada pasukan, penasihat dan penyumbang awal.  Semua token yang diberikan kepada pasukan dan penasihat akan menjadi hak pemunyaan dalam tempoh 24 bulan selepas 3 bulan cliff.
  • 18% untuk rizab simpanan
  • 65% untuk ICO
  • Token yang tidak terjual semasa ICO akan dibakar (dimusnahkan)

Penggunaan Token BLK

Token BLK memudahkan cara bayaran kepada pekerja di atas permintaan untuk gig yang telah dilaksanakan. Token yang dihasilkan di blok Ethereum akan membayar untuk gig yang telah diselesaikan, contohnya seperti ridesharing, penghantaran barangan runcit, penyalinan resit, menjawab panggilan talian bantuan atau aktiviti yang lebih rumit, seperti perekaan grafik, pemberian nasihat kewangan, atau menjawab soalan perubatan.

Manfaat penggunaan token BLK berbanding dengan matawang fiat dan matawang kripto yang lain termasuk, lokaliti, kaedah-pembayaran-bebas, dan kebebasan khusus blokchain.

Program Ganjaran (Bounty)

Sila tunggu maklumat lanjut mengenai program ganjaran (bounty) Blok. Kami akan mengadakan ganjaran bounty untuk terjemahan, sila tempah bahasa anda di bawah! Untuk terus mengikuti kemas kini terbaru (updates)  untuk butir-butir lanjut program ganjaran bounty, sila sertai saluran Telegram kami.

Pasukan


Penasihat



Please note that this is a Malaysian language translation from the original ANN Thread:  https://bitcointalk.org/index.php?topic=2943013.msg30230475#msg30230475.


Menarik nampak ICO ni bro! Ada bounty programnya tak?
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
March 04, 2018, 09:29:19 AM
Last edit: March 05, 2018, 04:23:27 AM by Jitra
 #1114

[ANN] [ICO]🔥 BLOK: Merevolusi tenaga kerja atas permintaan (on-demand) global menerusi blockchain


Acara penjanaan token akan bermula pada 13 Mac 2018

Sertai perbincangan Telegram kami
Sila baca whitepaperkami




Gambaran Keseluruhan

Kami di Blok sedang mendemokrasikan ekonomi gig dengan memberdayakan generasi akan datang menerusi tenaga kerja atas permintaan (on-demand) dengan menggunakan blockchain Ethereum. Blok menghubungkan pekerja atas permintaan dengan peluang yang telah disahkan menerusi platform sumber terbuka kami. Dengan menggunakan kontrak pintar kita dapat menghapuskan pergeseran semasa dalam ekonomi gig.

Bekerja dari pukul sembilan pagi hingga lima petang untuk hanya satu majikan akan menjadi minoriti pada tahun 2020. Strategi untuk berjuta-juta orang ini adalah dengan menyusun pelbagai aliran pendapatan dan dengan menjadi bos sendiri dan bukannya dalam pekerjaan tradisional. Mengelakkan daripada tertakluk kepada pekerjaan di dalam kubikel pejabat ini akan dapat dijangkau oleh jutaan pekerja, Blok akan membantu mereka dalam mencapai kebebasan ini.

Bagaimana Blok Berfungsi

Blok memanfaatkan teknologi blockchain dengan menghubungkan majikan dan pekerja atas permintaan di seluruh dunia. Direktori Blok menggunakan kontrak pintar untuk menghapuskan geseran dari segi masa, kos, kualiti, dan ketelusan dalam pemadanan pekerja dan firma atau syarikat.
 
Firma menjana gig yang disahkan dalam direktori Blok. Blokpreneur (usahawan blok iaitu pekerja atas permintaan) kemudiannya boleh mencari di dalam direktori dan memohon peluang gig tersebut. Hubungan ini memberikan penyelesaian yang lebih baik dan cepat dalam memenuhi keperluan pengguna dalam ekonomi atas permintaan. Blok membolehkan pengguna, firma, dan pekerja mendapat manfaat daripada teknologi blockchain.


Bekalan Token

Sejumlah 360,000,000 token akan dijana. Daripada token yang dicetak, 65% akan dijual semasa acara penjanaan token permulaan. Selanjutnya, 85% bekalan token akan digunakan untuk meneruskan misi Blok melalui pembangunan platform, pemasaran, dan perbelanjaan operasi. Pecahan yang tepat adalah seperti berikut:
  • 4% untuk program ganjaran (bounty), program rujukan, acara komuniti dan perkongsian rakan.
  • 13% kepada pasukan, penasihat dan penyumbang awal.  Semua token yang diberikan kepada pasukan dan penasihat akan menjadi hak pemunyaan dalam tempoh 24 bulan selepas 3 bulan cliff.
  • 18% untuk rizab simpanan
  • 65% untuk ICO
  • Token yang tidak terjual semasa ICO akan dibakar (dimusnahkan)

Penggunaan Token BLK

Token BLK memudahkan cara bayaran kepada pekerja di atas permintaan untuk gig yang telah dilaksanakan. Token yang dihasilkan di blok Ethereum akan membayar untuk gig yang telah diselesaikan, contohnya seperti ridesharing, penghantaran barangan runcit, penyalinan resit, menjawab panggilan talian bantuan atau aktiviti yang lebih rumit, seperti perekaan grafik, pemberian nasihat kewangan, atau menjawab soalan perubatan.

Manfaat penggunaan token BLK berbanding dengan matawang fiat dan matawang kripto yang lain termasuk, lokaliti, kaedah-pembayaran-bebas, dan kebebasan khusus blokchain.

Program Ganjaran (Bounty)

Sila tunggu maklumat lanjut mengenai program ganjaran (bounty) Blok. Kami akan mengadakan ganjaran bounty untuk terjemahan, sila tempah bahasa anda di bawah! Untuk terus mengikuti kemas kini terbaru (updates)  untuk butir-butir lanjut program ganjaran bounty, sila sertai saluran Telegram kami.

Pasukan


Penasihat



Please note that this is a Malaysian language translation from the original ANN Thread:  https://bitcointalk.org/index.php?topic=2943013.msg30230475#msg30230475.


Menarik nampak ICO ni bro! Ada bounty programnya tak?

Terjemahan untuk diorg punya program bounty belum siap lagi, tapi buat masa skrg boleh klik link ni:  https://bitcointalk.org/index.php?topic=2944511.0.  Kalau nak join telegram ni linknya: https://t.me/blok_bounty

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
March 04, 2018, 10:23:07 AM
Last edit: March 05, 2018, 04:35:04 AM by Jitra
 #1115

[BOUNTY] 🔥 BLOK — Sejumlah $1.5M USD (~RM5.9 - 6 juta ) Ganjaran Akan Dibayar Untuk Program Bounty









Pengenalan

Kami menawarkan peserta program Bounty untuk mengambil bahagian di dalam satu atau lebih daripada aktiviti berikut, dalam mana-mana bahasa yang telah disenaraikan di dalam dokumen tersebut.
Setiap peserta program Bounty mesti mendaftar dengan saluran Telegram Blok  (komunikasi dengan peserta program bounty akan dibuat secara eksklusif melalui Telegram).

Peruntukan Bounty

A total of 7,200,000 Token blok (2% daripada jumlah bekalan) akan diperuntukkan kepada peserta bounty. Pengagihan bounty akan diberikan seperti berikut:
  • Kempen Signature: 2,160,000 token (30%)
  • Terjemahan dan moderasi: 1,080,000 token (15%)
  • Media, video & pos di blog: 936,000 token (13%)
  • Facebook: 792,000 token (11%)
  • Twitter: 648,000 token (9%)
  • Reddit: 576,000 token (8%)
  • Pelangganan : 360,000 token (5%)
  • Meetup: 360,000 token (5%)
  • Moderasi Telegram: 216,000 token (3%)
  • Penyertaan Telegram : 72,000 token (1%)


Terma / Syarat Umum Bounty

  • Kempen bounty bermula setelah thread bounty dipaparkan di Bitcointalk
  • Pengurus Bounty boleh membuat perubahan dalam kempen bounty jika dianggap perlu
  • Jika ada sebarang pertanyaan dan untuk bantuan, PM @kwhitepr atau @apostlion di Telegram
  • Menggunakan  multi-akaun, penipuan, menggunakan orang lain untuk melakukan tugas atau apa-apa sahaja perlakuan tidak beretika apabila menyertai kempen ini tidak dibenarkan dan akan membuatkan anda hilang kelayakan dari semua bounty
  • Senarai semua peserta, serta keputusan mereka dalam setiap program bounty, boleh didapati melalui Lembaran Google awam, yang akan disegarkan secara tetap oleh Pasukan Blok
  • Peserta dalam program bounty akan diberi ganjaran menggunakan token. Selepas ICO selesai, token akan diagihkan di kalangan peserta mengikut perkadaran yang telah ditetapkan
  • Spam adalah dilarang, dan jika seorang spammer dikesan oleh pengguna, penyertaannya akan dibatalkan dengan serta merta.
  • Akaun pendua atau akaun duplikasi boleh diharamkan dan dikecualikan daripada program bounty tanpa notis.


Bitcointalk Signature

Rules:

  • Signature, avatar dan peribadi perlu disimpan sehingga akhir penjualan token (anda akan diberitahu pada thread ini apabila anda boleh mengeluarkannya, jangan keluarkan sehingga mendapat arahan selanjutnya)
  • Sekurang-kurangnya 15 pos yang bermakna setiap minggu mesti dibuat. Sekiranya 2 minggu berlalu tanpa membuat sekurang-kurangnya 15 post seminggu akan membuatkan anda hilang kelayakan. Siaran luar topik, spam dan burst tidak akan dikira
  • Catatan pos mesti sekurang-kurangnya 80 huruf atau aksara
  • Sekiranya kedudukan atau rank anda berubah semasa kempen, sila beritahu Pengurus Bounty
  • Anda tidak boleh menggunakan avatar kempen yang lain
  • Akaun yang mempunyai negatif dari DT-2 atau DT-1 tidak dibenarkan mendaftar

Sila gunakan teks peribadi berikut: BLOK membantu ekonomi gig menerusi blockchain
Sila gunakan avatar berikut:

Signature untuk setiap kedudukan atau rank:

Hero/Legendary:

Code:
[center][table][tr][td][center][url=https://blok.network][font=Arial][size=34px][glow=#423ADC,0][color=#423ADC]..[color=#FFF][b]BLOK[/color]..[/td]
[td][/td]
[td][size=2pt][tt][color=#423ADC]▌

 

 

 

 

 

▌[/color][/size][/td][td][/td]
[td][center][url=https://blok.network][font=Arial][size=16px][glow=#423ADC,0][color=#423ADC]..[color=#FFF][b] Revolutionizing the global on-demand [/b][/color]..[/glow]
[color=#212021][b] workforce through blockchain [/b][/td]
[td]  [/td]
[td][size=2pt][tt][color=#423ADC]▌

 

 

 

 

 

▌[/color][/size][/td][td][/td]
[td][center][font=Arial][size=16px][url=https://blok.network][glow=#423ADC,0][color=#423ADC].[color=#FFF][b]Sale starts March 13th[/b][/color].[/glow][/url]
[url=http://blok.network/assets/blok-whitepaper.pdf][color=#423ADC][color=#212021][b]Read Whitepaper[/b][/color][/url][/td]
[td]  [/td]
[td][size=2pt][tt][color=#423ADC]▌

 

 

 

 

 

▌[/color][/size][/td][td][/td]
[td][center][url=https://t.me/bloknetwork][size=2pt][color=#423ADC][tt]▄████████████████████████▄
██████████████████████████
██████████████████▀▀   ███
██████████████▀▀  ▄█▀ ▄███
██████████▀▀    ▄█▀   ████
██████▀▀      ▄█▀    ▄████
██▀▀        ▄█▀      █████
████▄▄    ▄█▀       ▄█████
████████▄█▀         ██████
██████████   ▄     ▄██████
██████████ ▄████▄▄ ███████
██████████████████████████
▀████████████████████████▀[/td]
[td][font=Arial][size=10px][b][color=#212021]  [url=https://www.facebook.com/blokcommunity/][color=#212021]Facebook[/color][/url]
  [url=https://twitter.com/bloknetwork][color=#212021]Twitter[/color][/url]
  [url=https://reddit.com/r/blok][color=#212021]Reddit[/color][/url][/td][/tr][/table][/center]

Sr. Member

Code:
[hr]
[center][table][tr][td][center][url=https://blok.network][font=Arial][size=34px][color=#423ADC][b]BLOK[/color][/td]
[td][/td]
[td][size=2pt][tt][color=#423ADC]▌

 

 

 

 

 

▌[/color][/size][/td][td][/td]
[td][center][url=https://blok.network][font=Arial][size=16px][color=#423ADC][b] Revolutionizing the global on-demand [/b][/color]
[color=#212021][b] workforce through blockchain [/b][/td]
[td]  [/td]
[td][size=2pt][tt][color=#423ADC]▌

 

 

 

 

 

▌[/color][/size][/td][td][/td]
[td][center][font=Arial][size=16px][url=https://blok.network][color=#423ADC][b]Pre-SALE is LIVE[/b][/color][/url]
[url=https://blok.network/assets/blok-whitepaper.pdf][color=#423ADC][color=#212021][b]Read One-Pager[/b][/color][/url][/td]
[td]  [/td]
[td][size=2pt][tt][color=#423ADC]▌

 

 

 

 

 

▌[/color][/size][/td][td][/td]
[td][center][url=https://t.me/bloknetwork][size=2pt][color=#423ADC][tt]▄████████████████████████▄
██████████████████████████
██████████████████▀▀   ███
██████████████▀▀  ▄█▀ ▄███
██████████▀▀    ▄█▀   ████
██████▀▀      ▄█▀    ▄████
██▀▀        ▄█▀      █████
████▄▄    ▄█▀       ▄█████
████████▄█▀         ██████
██████████   ▄     ▄██████
██████████ ▄████▄▄ ███████
██████████████████████████
▀████████████████████████▀[/td]
[td][font=Arial][size=10px][b][color=#212021]  [url=https://www.facebook.com/blokcommunity/][color=#212021]Facebook[/color][/url]
  [url=https://twitter.com/bloknetwork][color=#212021]Twitter[/color][/url]
  [url=https://reddit.com/r/blok][color=#212021]Reddit[/color][/url][/td][/tr][/table][/center]

Full member

Code:
[center][b][url=https://blok.network][color=#423ADC][color=#423ADC] ⬢ [/color][color=#423ADC][b]BLOK[/color][/color][color=#423ADC] ⬢ [/color] [/url]
[b][url=https://blok.network][color=#423ADC]👨💻[/color] [color=#212021] Revolutionizing the global on-demand workforce through blockchain [/color] [color=#423ADC]👩💻[/color][/url]
[url=https://t.me/bloknetwork][b][color=#423ADC]Telegram[/color][/b][/url] • [url=https://www.facebook.com/blokcommunity][b][color=#212021]Facebook[/color][/b][/url] • [url=https://twitter.com/bloknetwork][b][color=#423ADC]Twitter[/color][/b][/url] • [url=https://blok.network/assets/blok-whitepaper.pdf][b][color=#212021]White Paper[/color][/b][/url] • [url=https://reddit.com/r/blok][b][color=#423ADC]Reddit[/color][/b][/url][/center]

Member

Code:
[center][b][url=https://blok.network] ⬢ [b]BLOK ⬢ [/url]
[b][url=https://blok.network]👨💻 Revolutionizing the global on-demand workforce through blockchain 👩💻 [/url]
[url=https://t.me/bloknetwork][b]Telegram[/b][/url] • [url=https://www.facebook.com/blokcommunity][b]Facebook[/b][/url] • [url=https://twitter.com/bloknetwork][b]Twitter[/b][/url] • [url=https://blok.network/assets/blok-whitepaper.pdf][b]White Paper[/b][/url] • [url=https://reddit.com/r/blok][b]Reddit[/b][/url][/center]

Jr. Member

Code:
[center]⬢👨💻 BLOK - Revolutionizing the global on-demand workforce through blockchain 👩💻 ⬢

Ganjaran:

Jr. Member: 10 stakes (bahagian)
Member: 20 stakes
Full Member: 40 stakes
Sr. Member: 80 stakes
Hero: 160 stakes
Legendary: 320 stakes

Cara atau tutorial untuk menyertai:

  • Isi di sini application
  • Tambah Signature yang bersamaan dengan rank anda, avatar dan teks peribadi
  • Muatnaikkan avatar kami
  • Masukkan teks peribadi anda dan sediakan teks kepada Blok
  • Beritahu dalam thread ini sebaik sahaja anda mempunyai Signature, avatar dan teks peribadi
  • Semak kemajuan anda melalui public google sheet


Terjemahan & Moderasi

Peraturan:

  • Satu tempahan bagi setiap orang
  • Thread yang mati atau hanya satu pos yang akan membuatkan anda hilang kelayakan
  • Penggunaan Google Translator (atau kaedah lain yang serupa), kerja yang tidak berkualiti akan membuatkan anda hilang kelayakan, hanya memohon jika anda akan dapat memberikan penterjemahan berkualiti tinggi dalam bahasa yang diminta
  • Hanya pos yang membawa kemas kini baru yang berkaitan akan dihitung atau dikira, tiada spam atau pos sampah dibenarkan
  • Terjemahan perlu disiarkan hanya pada Bitcointalk, tidak ada forum lain
  • Anda mempunyai 5 hari untuk menyelesaikan terjemahan thread pengumuman (announcement) atau terjemahan halaman web (landing page) dari saat anda mengisi borang permohonan, penyertaan anda akan dibatalkan jika tidak menghormati batas waktu
  • Anda mempunyai 10 hari untuk menyelesaikan terjemahan whitepaper, jika anda memilih untuk menterjemahkan kertas putih
  • Sila mulakan kerja setelah anda menerima pengesahan dari pasukan Blok bahawa permintaan anda telah diluluskan
  • Berikut adalah Bahasa Tier-1: Rusia, Jerman, Vietnam, Belanda, Jepun, Turki, Perancis, Portugis, Poland
  • Berikut adalah bahasa Tier-2: Bahasa Arab, Sepanyol, Cina, Croatia, Yunani, Ibrani, Itali, Korea, Romania, Sweden, Denmark dan Norway.

Token untuk setiap tugas:

Terjemahan Thread pengumuman : 17,000 token untuk bahasa Tier-1 , 5,800 untuk bahasa Tier-2
Bonus untuk moderasi yang elok: untuk setiap minggu thread lokal tersebut menerima sekurang-kurangnya 7 pos baru yang bukan dari moderator, 4,200 tokens untuk bahasa Tier-1, 1,500 token untuk bahasa Tier-2
Bonus jika thread anda mendapat lebih daripada 1000 paparan : 8,400 token untuk bahasa Tier-1, 2,900 token untuk bahasa Tier-2
Terjemahan halaman web (landing page): 17,000 token  untuk bahasa Tier-1, 5,800 token untuk bahasa Tier-2
Terjemahan kertas putih (whiteppaer) : 34,000 token untuk bahasa Tier-1, 11,700 tokens untuk bahasa Tier-2.

Cara untuk menyertai:

  • Isi di sini application
  • Tunggu pengesahan e-mel oleh pasukan Blok. Amaran: anda boleh dipilih untuk subset tugas (thread forum, halaman web, whitepaper) yang telah anda pilih
  • Beritahu pasukan Blok melalui Telegram atau PR apabila terjemahan anda selesai
  • Semak kemajuan anda melalui public google sheet


Media, Video &Pos  Blog

Peraturan:

  • Blog mestilah berumur sekurang-kurangnya 3 bulan
  • Platform-platform
    - YouTube
    - Blog
    - Medium
    - Steemit
  • Blog/video/artikel mestilah terbuka
  • Pos/artikel blog harus mempunyai sekurang-kurangnya 500 perkataan
  • Laman web/blog di mana anda menyiarkan kandungan harus relevan dan berkaitan dengan dunia crypto/kewangan
  • Pos artikel/blog anda mesti mempunyai kualiti penulisan yang baik
  • Anda mesti mempunyai sekurang-kurangnya 50 pelanggan di youtube untuk video
  • Video tersebut mestilah berkualiti
  • Artikel yang sama/catatan blog hanya boleh disiarkan dua kali di laman web yang berbeza oleh orang yang sama
  • Hanya kerja yang asli diterima, menggunakan karya orang lain atau menyalin/menampal bahagian thread ANN/laman web/whitepaper akan mebuatkan kerja anda dibatalkan
  • Isi kandungan mestilah mempunyainya pautan ke laman web kami dan thread bitcointalk (dalam penerangan untuk video)
  • Siaran dan video mesti kekal sehingga jualan umum (crowdsale) selesai
  • Idea
    - Sebab utama untuk melabur
    - Bagaimana untuk mengambil bahagian dalam penjualan token
    - Bagaimana anda akan menggunakan Blok atau bagaimana Blok boleh digunakan dalam kehidupan seharian
    - Apa-apa sahaja cerita positif atau menarik tentang Blok

Pengedaran bahagian atau kadar ganjaran (stakes) adalah berdasarkan kualiti kandungan:

Kualiti rendak: 5 stakes
Kualiti sederhana: 15 stakes
Kualiti Tinggi: 60 stakes

Cara untuk penyertaan:



Kempen Facebook

Peraturan:

  • Akaun anda mesti mempunyai sekurang-kurangnya 150 rakan. Bilangan kawan mestilah terbuka (public setting).
  • Anda perlu membuat sekurang-kurangnya 2 pos dan 3 re-pos setiap minggu.
  • Anda hanya boleh re-pos pos yang berusia di bawah 2 minggu
  • Anda boleh menghantar sehingga 20 catatan/re-pos setiap hari semasa kempen
  • Sekiranya anda tidak memenuhi keperluan tersebut, anda tidak akan layak menerima ganjaran.
  • Untuk aktiviti Facebook anda untuk memenuhi syarat, anda perlu memilih sekurang-kurangnya salah satu dari tiga jenis kandungan di bawah:
    - Bertanya/menjawab soalan mengenai Blok.
    - Menggalakkan atau memberi hujah yang meyakinkan mengapa orang harus mengambil bahagian dalam acara penjanaan token Blok.
    - Berikan perbandingan yang konstruktif dengan acara penjanaan token lain (kelebihan token, ahli pasukan, model perniagaan, dan lain-lain).
  • Untuk membuatkan kandungan tersebut sah, pos mestilah mengandungi hashtag #BlokNetwork, 100 huruf aksara atau lebih. Pos kurang daripada bilangan kata yang sah tidak diterima.
  • Siaran pos tidak boleh dialihkan atau dipadamkan dari halaman peribadi anda hingga akhir kempen bounty. Pos mestilah terbuka kepada awam (public).
  • Anda mestilah pemilik sebenar akaun Facebook tersebut dan ianya mestilah asli. Akaun palsu, mati, tidak aktif, dan akaun bot tidak akan diterima.
  • Penggabungan dengan akaun-akaun lain tidak dibenarkan. Pengguna yang didapati menggunakan beberapa akaun akan digantung dan dibatalkan kelayakan.

Kadar ganjaran (stakes) bergantung kepada jumlah rakan FB yang anda ada:

150-499: 10 stakes seminggu
500-999: 20 stakes seminggu
1000-1999: 40 stakes seminggu
2000-5000: 80 stakes seminggu

Cara untuk menyertai:



Kempen Twitter

Peraturan:

  • Akaun anda mestilah mempunyai sekurang-kurangnya 250 pengikut.
  • Anda perlu membuat sekurang-kurangnya 1 tweet, 4 re-tweet dan 1 tweet yang disemat setiap minggu.
  • Anda hanya boleh membalas tweet yang berusia di bawah 2 minggu
  • Anda boleh menghantar sehingga 20 tweet / re-tweet setiap hari semasa kempen
  • Sekiranya anda tidak memenuhi peraturan tersebut, anda tidak akab layak menerima Stakes.
  • Akaun Twitter anda mestilah mempunyai sekurang-kurangnya 85% skor twitteraudit.
  • Untuk aktiviti Twitter anda untuk memenuhi syarat, anda perlu memilih sekurang-kurangnya salah satu daripada tiga jenis kandungan di bawah:
    - Bertanya / menjawab soalan mengenai Blok.
    - Menggalakkan atau memberi hujah yang meyakinkan mengapa orang harus mengambil bahagian dalam acara penjanaan token Blok.
    - Berikan perbandingan yang konstruktif dengan acara penjanaan token lain (kelebihan token, ahli pasukan, model perniagaan, dan lain-lain).
  • Untuk membuatkan kandungan tersebut sah, pos mestilah mengandungi hashtag #BlokNetwork, 100 huruf aksara atau lebih. Pos kurang daripada bilangan kata yang sah tidak diterima.
  • Siaran pos tidak boleh dialihkan atau dipadamkan dari halaman peribadi anda hingga akhir kempen bounty. Pos mestilah terbuka kepada awam (public)
  • Anda mestilah pemilik sebenar akaun Twitter tersebut dan ianya mestilah asli. Akaun palsu, mati, tidak aktif, dan akaun bot tidak akan diterima.
  • Penggabungan dengan akaun-akaun lain tidak dibenarkan. Pengguna yang didapati menggunakan beberapa akaun akan digantung dan dibatalkan kelayakan

Kadar ganjaran (stakes) bergantung kepada jumlah pengikut anda:

150-499: 10 stakes seminggu
500-999: 20 stakes seminggu
 1000-1999: 40 stakes seminggu
 2000-4999: 80 stakes seminggu
 5000-9999: 160 stakes seminggu
10000+: 320 stakes seminggu

Cara untuk menyertai:



Kempen Reddit

Peraturan:

  • Semua kandungan mestilah asli. Penyebaran, penyalinan, atau menterjemah kandungan sedia ada, termasuk kandungan yang diterbitkan oleh kakitangan Blok, adalah dilarang dan akan menyebabkan kehilangan kelayakan.
  • Walau bagaimanapun, anda boleh menggunakan imej rasmi, logo, grafik, dan bahan penjenamaan lain dari laman web kami daripada thread ANN.
  • Jumlah minimum pos adalah 2 pos seminggu, 5 komen seminggu.
  • Sekiranya anda tidak memenuhi keperluan tersebut, anda tidak layak menerima Stakes.
  • Supaya aktiviti Reddit anda memenuhi syarat, anda perlu memilih sekurang-kurangnya salah satu dari tiga jenis kandungan di bawah:
    - Bertanya / menjawab soalan mengenai Blok.
    - Menggalakkan atau memberi hujah yang meyakinkan mengapa orang harus mengambil bahagian dalam acara penjanaan token Blok.
    - Untuk membuatkan kandungan tersebut sah, pos mestilah mengandungi hashtag #BlokNetwork, 100 huruf aksara atau lebih. Pos kurang daripada bilangan kata yang sah tidak diterima).
  • Upvotekan semua halamanrasmi/pos Blok dan upvote sekurang-kurangnya satu pos peribadi di /r/blok setiap minggu - 10 stakes lagi akan diberi setiap minggu (anda mesti membuat undian anda public dalam profil pengguna)
  • ] Anda mestilah pemilik sebenar akaun Reddit tersebut dan ianya mestilah asli. Akaun palsu, mati, tidak aktif, dan akaun bot tidak akan diterima.
  • Penggabungan dengan akaun-akaun lain tidak dibenarkan. Pengguna yang didapati menggunakan beberapa akaun akan digantung dan dibatalkan kelayakan

Kadar ganjaran (stakes):

10 stakes setiap minggu untuk akaun sah mengekalkan kuota pos/komen mereka
10 stakes setiap minggu untuk aktiviti upvoting (lihat di atas)
3 stakes untuk setiap pos/komen mengenai Blok di subreddits luar (contoh: /r/CryptoCurrency, /r/altcoin, /r/CryptoMarkets, /r/icocrypto, /r/CryptoCurrencyICO, /r/ico, /r/CryptoCurrencyTrading, /r/ICOAnalysis, /r/crypto_currency, /r/CryptoGeneral…) yang mempunyai >2 upvotes

Ganjaran stakes tambahan untuk upvote lebihan yang dihasilkan oleh pos/komen (di /r/blok dan di tempat lain):
+ 5 stakes pada 3-5 upvotes
+ 7 stakes pada 6-10 upvotes
+ 10 stakes pada 11-20 upvotes
+ 15 stakes pada 21-50 upvotes
+ 20 stakes pada 51-100 upvotes
+ 30 stakes pada 100+ upvotes

Cara untuk menyertai:



Kempen Pelangganan

Peraturan:

  • Anda wajib mengikuti semua akaun Blok yang disenaraikan di bawah. Jika anda tidak mengikut salah satu akaun tersebut, anda tidak akan diberikan ganjaran.
  • Anda perlu mengikuti mereka sehingga berakhirnya ICO dan sehingga pengiraan dan pembayaran stakes selesai sepenuhnya. Seminggu selepas ICO kami akan memeriksa semua langganan anda. Jika seseorang itu tidak mematuhi atau tidak lagi melanggani mana-mana akaun Blok ketika audit tersebut dibuat, stakes anda tidak akan dibayar.
  • Akaun anda pada semua sumber mesti dibuka kepada umum, supaya kami dapat mengesahkan langganan anda.

Saluran untuk langganan:

https://www.facebook.com/blokcommunity
https://www.linkedin.com/company/18421958/
https://twitter.com/bloknetwork
https://t.me/bloknetwork
https://medium.com/@blok.network
https://t.me/blokcommunity
https://www.reddit.com/r/blok/
https://steemit.com/@blok.network

Ganjaran:

360,000 token akan dipecahkan sama rata di antara semua akaun yang mengikuti peraturan program ini.
Cara untuk menyertai:



Kempen Meetup

Peraturan:

  • Meetup harus dianjurkan di sebuah bandar raya dengan penduduknya melebihi daripada 100,000 orang
  • Keperluan kehadiran minimum ialah 15 orang (tidak termasuk penceramah)
  • Anda adalah dikehendaki menghantar foto dan video acara kepada moderator program Bounty
  • Anda adalah dikehendaki merundingkan kelulusan tempat dan hari penganjuran pertemuan meetup tersebut dengan moderator program Bounty
  • Bagi bandar-bandar yang mempunyai penduduk di bawah 1 juta orang, hanya 1 pertemuan meetup semasa kempen Bounty dibenarkan; untuk bandar raya dengan penduduk lebih dari 1 juta orang, tidak lebih daripada 2 meetups dibenarkan

Ganjaran:

Ganjaran tetap sebanyak 36,000 token akan dibayar untuk setiap meetup yang dianjurkan..

Cara untuk menyertai:

  • Hubungi @apostlion atau @kwhitepr di Telegram secara langsung untuk mengambil bahagian
  • Semak kemajuan anda melalui public google sheet


Kempen moderasi Telegram

Peraturan:

  • Moderasi atau penyelenggaraan telegram haruslah sentiasa kreatif dengan kandungannya untuk menghidupkan suasana dalam perbincangan kumpulan, supaya bertujuan untuk menjadikannya lebih aktif
  • Moderator seharusnya menjawab soalan terus dalam perbincangan Telegram, termasuk jawapan biasa untuk soalan yang berulang.
  • Moderator haruslah pandai memerangi kelakuan spam dan penipuan.

Ganjaran:

54,000 token setiap minggu akan dipecahkan sama rata di kalangan semua moderator aktif (sehingga maksimum 20 moderator)

Cara untuk menyertai:

  • Isi di sini application
  • Hubungi @apostlion atau @kwhitepr di Telegram secara langsung untuk mengambil bahagian.
  • Semak kemajuan anda melalui public google sheet


Kempen Telegram

Peraturan:

  • Anda perlu pos sekurang-kurangnya satu mesej yang bermakna setiap minggu.

Ganjaran:

1 stake seminggu.

Cara untuk menyertai:





csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
March 04, 2018, 10:27:25 AM
Last edit: March 05, 2018, 04:21:15 AM by Jitra
 #1116

[ANN] [ICO]🔥 BLOK: Merevolusi tenaga kerja atas permintaan (on-demand) global menerusi blockchain


Acara penjanaan token akan bermula pada 13 Mac 2018

Sertai perbincangan Telegram kami
Sila baca whitepaperkami




Gambaran Keseluruhan

Kami di Blok sedang mendemokrasikan ekonomi gig dengan memberdayakan generasi akan datang menerusi tenaga kerja atas permintaan (on-demand) dengan menggunakan blockchain Ethereum. Blok menghubungkan pekerja atas permintaan dengan peluang yang telah disahkan menerusi platform sumber terbuka kami. Dengan menggunakan kontrak pintar kita dapat menghapuskan pergeseran semasa dalam ekonomi gig.

Bekerja dari pukul sembilan pagi hingga lima petang untuk hanya satu majikan akan menjadi minoriti pada tahun 2020. Strategi untuk berjuta-juta orang ini adalah dengan menyusun pelbagai aliran pendapatan dan dengan menjadi bos sendiri dan bukannya dalam pekerjaan tradisional. Mengelakkan daripada tertakluk kepada pekerjaan di dalam kubikel pejabat ini akan dapat dijangkau oleh jutaan pekerja, Blok akan membantu mereka dalam mencapai kebebasan ini.

Bagaimana Blok Berfungsi

Blok memanfaatkan teknologi blockchain dengan menghubungkan majikan dan pekerja atas permintaan di seluruh dunia. Direktori Blok menggunakan kontrak pintar untuk menghapuskan geseran dari segi masa, kos, kualiti, dan ketelusan dalam pemadanan pekerja dan firma atau syarikat.
 
Firma menjana gig yang disahkan dalam direktori Blok. Blokpreneur (usahawan blok iaitu pekerja atas permintaan) kemudiannya boleh mencari di dalam direktori dan memohon peluang gig tersebut. Hubungan ini memberikan penyelesaian yang lebih baik dan cepat dalam memenuhi keperluan pengguna dalam ekonomi atas permintaan. Blok membolehkan pengguna, firma, dan pekerja mendapat manfaat daripada teknologi blockchain.


Bekalan Token

Sejumlah 360,000,000 token akan dijana. Daripada token yang dicetak, 65% akan dijual semasa acara penjanaan token permulaan. Selanjutnya, 85% bekalan token akan digunakan untuk meneruskan misi Blok melalui pembangunan platform, pemasaran, dan perbelanjaan operasi. Pecahan yang tepat adalah seperti berikut:
  • 4% untuk program ganjaran (bounty), program rujukan, acara komuniti dan perkongsian rakan.
  • 13% kepada pasukan, penasihat dan penyumbang awal.  Semua token yang diberikan kepada pasukan dan penasihat akan menjadi hak pemunyaan dalam tempoh 24 bulan selepas 3 bulan cliff.
  • 18% untuk rizab simpanan
  • 65% untuk ICO
  • Token yang tidak terjual semasa ICO akan dibakar (dimusnahkan)

Penggunaan Token BLK

Token BLK memudahkan cara bayaran kepada pekerja di atas permintaan untuk gig yang telah dilaksanakan. Token yang dihasilkan di blok Ethereum akan membayar untuk gig yang telah diselesaikan, contohnya seperti ridesharing, penghantaran barangan runcit, penyalinan resit, menjawab panggilan talian bantuan atau aktiviti yang lebih rumit, seperti perekaan grafik, pemberian nasihat kewangan, atau menjawab soalan perubatan.

Manfaat penggunaan token BLK berbanding dengan matawang fiat dan matawang kripto yang lain termasuk, lokaliti, kaedah-pembayaran-bebas, dan kebebasan khusus blokchain.

Program Ganjaran (Bounty)

Sila tunggu maklumat lanjut mengenai program ganjaran (bounty) Blok. Kami akan mengadakan ganjaran bounty untuk terjemahan, sila tempah bahasa anda di bawah! Untuk terus mengikuti kemas kini terbaru (updates)  untuk butir-butir lanjut program ganjaran bounty, sila sertai saluran Telegram kami.

Pasukan


Penasihat



Please note that this is a Malaysian language translation from the original ANN Thread:  https://bitcointalk.org/index.php?topic=2943013.msg30230475#msg30230475.


Menarik nampak ICO ni bro! Ada bounty programnya tak?

Terjemahan untuk diorg punya program bounty belum siap lagi, tapi buat masa skrg boleh klik link ni:  https://bitcointalk.org/index.php?topic=2944511.0.  Kalau nak join telegram ni linknya: https://t.me/blok_bounty

Ok, terjemahan untuk program Bounty Blok dah siap, ni dia link nya:  https://bitcointalk.org/index.php?topic=85430.msg31543196#msg31543196

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
fxstrike
Member
**
Offline Offline

Activity: 238
Merit: 40

First Payment Gateway using GoldBacked cryptocurre


View Profile
March 04, 2018, 01:20:23 PM
 #1117

Sebenarnya thread Malaysia ne tak boleh post Announcement macam ne, tapi setakat ne macam tiada apa tindakan apa-apa, mungkin boleh minta Moderator ubah peraturan la sebab untuk galakkan komuniti malaysia berinteraksi lebih aktif di sini

Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
March 04, 2018, 05:13:31 PM
 #1118

Oh ye ke?  Tapi malaysia ada satu thread jer.  Dok tengok sebelum2 ni, even last year pun banyak jugak iklan ICO.  Abis kalau nak iklankan ICO kat org2 Msia nak ketak kat mana?  Kta xde board sendiri.  Tu pun x sure adaorg baca ke tak. Tak tahu la org Mesia suka ke tak invest kat ICO ni.  Jarang jumpa Msian dalam telegram channel, tp Indon, philipinew, vietnamese ramai.  Takkan le diorg ni lg kaya drp rakyat Msia?  Thread ni pun cuma 57 pages sejak mula.  Tu pun sorang dua jer yg post kan sekali sekala.  Thread macam nak hidup segan nak mati tak mau.  Thread local language yg lain yg bukan dedicated mcm Indon, Philipines etc ramai la jugak postingnya tiap2 hari dan macam2 jugak ada, walaupun satu jer thread utk diorg.  Mcmana kita nak mintak biard sendiri?

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
PenMerahDotCom
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 27
Merit: 0


View Profile
March 04, 2018, 08:06:42 PM
 #1119

Sebenarnya thread Malaysia ne tak boleh post Announcement macam ne, tapi setakat ne macam tiada apa tindakan apa-apa, mungkin boleh minta Moderator ubah peraturan la sebab untuk galakkan komuniti malaysia berinteraksi lebih aktif di sini

Kenapa pos macam ni tak boleh? Saya newbie, baru belajar dan agak kurang arif.  Berdasarkan kepahaman saya, thread ni untuk "Communities that don't have their own board", seperti Malaysia.  Betul jugak kata brader tu, pos tu dalam bahasa Malaysia jadi ada kena mengena dengan Malaysia.  Saya pun sebenarnya interested nak join bounty program Blok ni, nampak macam ada potensi untuk  boleh buat duit.  Kalau brader Jitra tu tak pos, saya tak akan dapat tahu pasal program bounty ICO ni.  Nak invest tak ada duit.  Memanglah ditulis, "Translated announcements are prohibited unless locally relevant," tapi apakah maksud "locally relevant" tu.  Pada saya kalau pos tu dalam bahasa Malaysia, maka ia adalah locally relevant.  Saya bukannya tak pandai dalam bahasa Inggeris, tapi lebih suka baca dalam bahasa Melayu.  Pos kat sini pun kebanyakannya tak ada kualiti.  Kalau semua pos cuma dari individu saya rasa thread ni akan jadi boring.  Nak berbincang tentang subjek apa kalau peraturan terlalu ketat dan mengonkong, mungkin ada members yang cuma sekali sahaja buat pos di sini.  Saya selalu juga baca pos Indonesia, ntah apa-apa tapi seronok baca.  Sebelum ni saya pun ada nampak beberapa pos announcement dalam bahasa Indonesia di thread Malaysia ni, tapi tak ada pun orang yang komplain (tapi rasanya dah tak nampak lagi mungkin dah kena delete).  Daripada minta Moderator ubah peraturan lebih baik minta moderator create local child board khas untuk Malaysia.  
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
March 04, 2018, 11:06:17 PM
 #1120

Laaar.......sejak bila la pulak blogger Penmerahdotcom berkecimpung dalam alam kripto ni??? Nie dah sudah bagus. :-)

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
Pages: « 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 [56] 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!