Bitcoin Forum
March 28, 2020, 08:11:02 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.19.0.1 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 [57] 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 »
  Print  
Author Topic: Malaysia  (Read 327293 times)
fxstrike
Member
**
Offline Offline

Activity: 238
Merit: 40

First Payment Gateway using GoldBacked cryptocurre


View Profile
March 04, 2018, 11:56:00 PM
 #1121

Opss sorry saya salah baca, kalau post di sini boleh jangan di atas thread kita ne maksudnya di Sub Board Other Languages/Locations
Baca arahan ne
Yang tak boleh post di atas tu, dalam thread Malaysia ne boleh post.

Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1585426262
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1585426262

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1585426262
Reply with quote  #2

1585426262
Report to moderator
fxstrike
Member
**
Offline Offline

Activity: 238
Merit: 40

First Payment Gateway using GoldBacked cryptocurre


View Profile
March 05, 2018, 12:06:45 AM
 #1122

Kenapa pos macam ni tak boleh? Saya newbie, baru belajar dan agak kurang arif.  Berdasarkan kepahaman saya, thread ni untuk "Communities that don't have their own board", seperti Malaysia.  Betul jugak kata brader tu, pos tu dalam bahasa Malaysia jadi ada kena mengena dengan Malaysia.  Saya pun sebenarnya interested nak join bounty program Blok ni, nampak macam ada potensi untuk  boleh buat duit.  Kalau brader Jitra tu tak pos, saya tak akan dapat tahu pasal program bounty ICO ni.  Nak invest tak ada duit.  Memanglah ditulis, "Translated announcements are prohibited unless locally relevant," tapi apakah maksud "locally relevant" tu.  Pada saya kalau pos tu dalam bahasa Malaysia, maka ia adalah locally relevant.  Saya bukannya tak pandai dalam bahasa Inggeris, tapi lebih suka baca dalam bahasa Melayu.  Pos kat sini pun kebanyakannya tak ada kualiti.  Kalau semua pos cuma dari individu saya rasa thread ni akan jadi boring.  Nak berbincang tentang subjek apa kalau peraturan terlalu ketat dan mengonkong, mungkin ada members yang cuma sekali sahaja buat pos di sini.  Saya selalu juga baca pos Indonesia, ntah apa-apa tapi seronok baca.  Sebelum ni saya pun ada nampak beberapa pos announcement dalam bahasa Indonesia di thread Malaysia ni, tapi tak ada pun orang yang komplain (tapi rasanya dah tak nampak lagi mungkin dah kena delete).  Daripada minta Moderator ubah peraturan lebih baik minta moderator create local child board khas untuk Malaysia. 
Nak minta Child Board untuk Malaysia, thread kita ne nak kena aktif sampai 100 pages, setakat ne baru sampai 57 pages jadi tak dapat lagi, cuba viralkan biar ramai-ramai post kat sini

fxstrike
Member
**
Offline Offline

Activity: 238
Merit: 40

First Payment Gateway using GoldBacked cryptocurre


View Profile
March 05, 2018, 12:12:59 AM
 #1123

Apologies for not being active in here.

Keeping a community with over 26K in Facebook, over 1600 members in Telegram
and various projects have taken away a lot of my time.

Feel free to join my Telegram group at :

BlockchainMalaysia #2 Unverified Group

https://t.me/joinchat/AAAAAD8HdXGOj4_bGeb7Aw

Please be more active here because other legendary don't understand our culture and may not able to give merit to quality posting here, then our community will left without merit sources actively seeking quality post.
Tolong aktif di sini dan kalau boleh bagi merit posting sini sebab legendary lain tak faham budaya kita, kalau tidak nanti kita ketinggalan tiada sumber merit periksa pos kita untuk berikan merit

Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
March 05, 2018, 03:16:19 AM
 #1124

Opss sorry saya salah baca, kalau post di sini boleh jangan di atas thread kita ne maksudnya di Sub Board Other Languages/Locations
Baca arahan ne
Yang tak boleh post di atas tu, dalam thread Malaysia ne boleh post.

Ok so maknanya memang boleh lerrr post ANN ICO or bounty kat thread masing2 i.e. dalam thread Malaysia ni kan?  Kalau nak 100 pages untuk dapatkan child board kena la postkan banyak2 ICO ANN announcement.  Kejap jerr penuh laar.  Lagi satu bila tengok last few pages ramai jugak newbie yang baru register last few months.  Mana diorang pergi?? Diorang cuma postkan "hi, saya newbie, salam" etc.., pastu senyap terus.

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
March 05, 2018, 03:21:03 AM
 #1125

Apologies for not being active in here.

Keeping a community with over 26K in Facebook, over 1600 members in Telegram
and various projects have taken away a lot of my time.

Feel free to join my Telegram group at :

BlockchainMalaysia #2 Unverified Group

https://t.me/joinchat/AAAAAD8HdXGOj4_bGeb7Aw

Please be more active here because other legendary don't understand our culture and may not able to give merit to quality posting here, then our community will left without merit sources actively seeking quality post.
Tolong aktif di sini dan kalau boleh bagi merit posting sini sebab legendary lain tak faham budaya kita, kalau tidak nanti kita ketinggalan tiada sumber merit periksa pos kita untuk berikan merit

Kena define laa kot apa definisi quality posts tu?? Kalau setakat "salam, saya newbie," tu bukan quality posts.  Cuba bagi contoh2 quality post supaya newbies boleh tolong penuhkan page sampai 100 pages.  Boleh dapat dalamasa sebulan rasanya walaupun cuma 5 6 org yg buat posts.

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
fxstrike
Member
**
Offline Offline

Activity: 238
Merit: 40

First Payment Gateway using GoldBacked cryptocurre


View Profile
March 05, 2018, 06:56:05 AM
Merited by Jitra (1)
 #1126


Kena define laa kot apa definisi quality posts tu?? Kalau setakat "salam, saya newbie," tu bukan quality posts.  Cuba bagi contoh2 quality post supaya newbies boleh tolong penuhkan page sampai 100 pages.  Boleh dapat dalamasa sebulan rasanya walaupun cuma 5 6 org yg buat posts.

Quality post ne maksudnya terlalu luas takde macam definasi tepat, senangnya yang bukan spamming dan bukan promoting atau bercakap mengenai alternative, legendary dan merit source tu periksa posting history kita sekali imbas je asal ada sebut pasal alt terus dorang tak bagi merit posting kita walaupun panjang dan content bagus, semua coin selain BTC asal ada sebut2 dalam history kita memang merit source tak bagi merit, walaupun kita punya idea, penyampaian dan sebagainya cukup bagus, tapi kalau kawan dia walaupun reply tu cakap 2-3 patah je dia bagi merit walaupun post history kawan dia tu penuh dengan posting tidak berkualiti termasuk promote alt juga, kalau baca kat Sub Board Meta tu punya banyak kes bagi merit sesama dorang je. Memang rasa tak adil betul kadang ada yang legendary ne dapat rank tu sebelum sistem merit dengan cara posting sebanyak2nya, kalau tengok dari history dorangpun takde kualiti juga posting/reply dorang tu, macam nak cadang je high rank ne kalau tak dapat sejumlah merit dalam masa sebulan turunkan rank tapi macam tak sampai hati pulak

XIntel
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 14
Merit: 0


View Profile
March 05, 2018, 08:18:00 AM
 #1127

Hello!
For Anybody who is interested to learn how to profit with Cryptocurrency.
ASIA CRYPTO CONGRESS is an upcoming major event, hosted by ClickEvents.
Great place to meet like-minded individuals and network with other traders and experts.

Find the event here!

http://i67.tinypic.com/s2b0d1.jpg
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
March 05, 2018, 08:35:27 AM
 #1128


Kena define laa kot apa definisi quality posts tu?? Kalau setakat "salam, saya newbie," tu bukan quality posts.  Cuba bagi contoh2 quality post supaya newbies boleh tolong penuhkan page sampai 100 pages.  Boleh dapat dalamasa sebulan rasanya walaupun cuma 5 6 org yg buat posts.

Quality post ne maksudnya terlalu luas takde macam definasi tepat, senangnya yang bukan spamming dan bukan promoting atau bercakap mengenai alternative, legendary dan merit source tu periksa posting history kita sekali imbas je asal ada sebut pasal alt terus dorang tak bagi merit posting kita walaupun panjang dan content bagus, semua coin selain BTC asal ada sebut2 dalam history kita memang merit source tak bagi merit, walaupun kita punya idea, penyampaian dan sebagainya cukup bagus, tapi kalau kawan dia walaupun reply tu cakap 2-3 patah je dia bagi merit walaupun post history kawan dia tu penuh dengan posting tidak berkualiti termasuk promote alt juga, kalau baca kat Sub Board Meta tu punya banyak kes bagi merit sesama dorang je. Memang rasa tak adil betul kadang ada yang legendary ne dapat rank tu sebelum sistem merit dengan cara posting sebanyak2nya, kalau tengok dari history dorangpun takde kualiti juga posting/reply dorang tu, macam nak cadang je high rank ne kalau tak dapat sejumlah merit dalam masa sebulan turunkan rank tapi macam tak sampai hati pulak

Pasal merit tu memang tak tau nak komen apa-apa.  Dalam perspektif mana sekali pun memang tak fair larr.  Semuanya dibuat atas sebab duit.  Nampak macam system is designed untuk bagi advantage kepada member2 lama supaya boleh dapat duit yang banyak, sama macam bounty program.  Kenapa setengah2 bounty tu allocatekan 30-50% untuk Signature campaign?  Effective sangat ke signature campaign tu?  Sekarang ni ICOs dah realized bahawa Signature campaign not necessarily effective, sebab tu banyak yang switch kepada referral and telegram campaign.  Agak2 berapa ramai yang akan click kat signature campaign tu?  Kira macam kasta sistem jugak la atau datukship kat M'sia.  Even kat US pun sama jugak, kuncu2 Trum p bertambah kaya sebab kroni sistem.  Macam org putih kata la, "it's the cards that you're dealt with."  Kadang2 kita kena try cara lain.  Like in my case, masa mula2 buat translation tak ada org nak sebab newbie, so kita contact le CEO atau admin ICO tu, buat proposal, last2 bounty manager (yang kebanyakannya daripada negara jiran) terpaksa ler terima.  Ataupun buat jer Whitepaper, tak perlu nak post kat mana2.  Cuma kadang2 50 pages whitepaper ambik masa seminggu nak translate.  Bila ICO dah abis, bila listed kat exchange value jatuh, instead of dapat USD$1500, jadi $300 untuk kerja 30 jam katakan.  Dah lerr kena tunggu 2-3 bulan baru nak dapat token.  Nak buat macam mana, it is what it is.  So takkan you xde member yang hero ke legendary ke yang willing nak bagi sMerit free?  Bukan diorang rugi pun.  Takde ke good samaritan yang nak tolong sesama Malaysian untuk sama-sama jadi kaya? 

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
March 05, 2018, 08:42:26 AM
 #1129

Kenapa pos macam ni tak boleh? Saya newbie, baru belajar dan agak kurang arif.  Berdasarkan kepahaman saya, thread ni untuk "Communities that don't have their own board", seperti Malaysia.  Betul jugak kata brader tu, pos tu dalam bahasa Malaysia jadi ada kena mengena dengan Malaysia.  Saya pun sebenarnya interested nak join bounty program Blok ni, nampak macam ada potensi untuk  boleh buat duit.  Kalau brader Jitra tu tak pos, saya tak akan dapat tahu pasal program bounty ICO ni.  Nak invest tak ada duit.  Memanglah ditulis, "Translated announcements are prohibited unless locally relevant," tapi apakah maksud "locally relevant" tu.  Pada saya kalau pos tu dalam bahasa Malaysia, maka ia adalah locally relevant.  Saya bukannya tak pandai dalam bahasa Inggeris, tapi lebih suka baca dalam bahasa Melayu.  Pos kat sini pun kebanyakannya tak ada kualiti.  Kalau semua pos cuma dari individu saya rasa thread ni akan jadi boring.  Nak berbincang tentang subjek apa kalau peraturan terlalu ketat dan mengonkong, mungkin ada members yang cuma sekali sahaja buat pos di sini.  Saya selalu juga baca pos Indonesia, ntah apa-apa tapi seronok baca.  Sebelum ni saya pun ada nampak beberapa pos announcement dalam bahasa Indonesia di thread Malaysia ni, tapi tak ada pun orang yang komplain (tapi rasanya dah tak nampak lagi mungkin dah kena delete).  Daripada minta Moderator ubah peraturan lebih baik minta moderator create local child board khas untuk Malaysia. 
Nak minta Child Board untuk Malaysia, thread kita ne nak kena aktif sampai 100 pages, setakat ne baru sampai 57 pages jadi tak dapat lagi, cuba viralkan biar ramai-ramai post kat sini

Kalau dah dapat 100 pages sapa yang boleh mintak kat admin?  Perlu higher rank ke?  Kena jadi moderator ke?  Btw, I already send the moderator PM asking for childboard for Malaysia when I first join in and again a couple of weeks ago.  Diorg tak respond langsung.  So apa procedurenya?

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
fxstrike
Member
**
Offline Offline

Activity: 238
Merit: 40

First Payment Gateway using GoldBacked cryptocurre


View Profile
March 05, 2018, 09:01:54 AM
 #1130

Kalau dah dapat 100 pages sapa yang boleh mintak kat admin?  Perlu higher rank ke?  Kena jadi moderator ke?  Btw, I already send the moderator PM asking for childboard for Malaysia when I first join in and again a couple of weeks ago.  Diorg tak respond langsung.  So apa procedurenya?
Sesiapa saja dikalangan kita agaknya, kalau tengok macam sub board Indonesia, yang ada rank legendary jadi moderator. Dorang busy sangat tu, forum ne selalu kena attack, ada banyak kali kena hack dan DDOS dah forum ne

Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
March 06, 2018, 02:32:37 AM
 #1131

Masalahnya orang kita sendiri tak berapa guna bahasa kita, nak jugak guna bahasa Inggeris.  Merit system ni aku rasa nak protect members yang dah lama supaya diorang boleh dapat bounty yang banyak.  Kalau tengok bounty program, kadang-kadang sampai 50% reserved untuk Signature Campaign.  Aku tak berapa suka sangat dengan Signature Campaign sebab dah la kena buat quality post beberapa kali seminggu, ada yang sampai 20 kali seminggu, lepas tu kena submit report every week.  Aku suka buat translation, memang la ambik masa yang banyak, kadang2 berhari2 utk buat Landing Page, Whitepaper, ANN Thread (aku tak berapa suka sangat yang ni), tapi tak perlu nak buat report.  Cuma masalahnya nak dapat apply translation tu.  Kebanyakan bounty manager untuk ICO adalah orang Indonesia.  Diorang tak nak approve translation Bahasa Melayu.  Haprak betul...tapi tak pa lah rezeki masing-masing.  Cuma bila tengok webpage ICO, tak ada pun Bahasa Melayu.  Dah tak ada kebanggaan kita.  Tapi kalau ICO tu tak nak Bahasa Melayu, aku tak kan beli ICO diorang.  Lagipun aku dah berhenti beli ICO sebab bila habis jer ICO, token jatuh harga bila naik bursa.  Sekurang2nya kalau dapat token free melalui bounty, kalau token jatuh harga tak kisah sangat.  Modal cuma tenaga, masa & mata.  Duit tak habis.

Saya banyak join airdrop, biasanya coin tu tak berapa bernilai dan kadang tak masuk exchanger pun sebab roadmap dorang lain, kadang dapat banyak juga, potensi bernilai pada masa depan tu je lah harapan, memang buat translation paling banyak boleh dapat.

kalau buat survey rambang sistem Merit ne tak pun mencegah orang post tak berkualiti, masih juga lebih kurang sama, lagipun Merit tu tukar tangan dikalangan beberapa orang yang tertentu saja, bila periksa post yang dorang bagi Merit langsung tiada kualiti pun, dorang bagi Merit kerana itu kerana orang tu member dorang.

Bagus juga kalau legendary kita sini buat macam tawaran terbuka untuk bagi merit, kalau pakai BM senang sikit nak buat, macam yang ini

Merit Giveaway


Saya ada cadang supaya buat sistem dimana boleh dapat Merit melakukan aktiviti tertentu secara automatik tanpa melalui Merit Source sebab rasanya sistem sekarang ne orang bagi Merit kepada member masing2 je takdepun tengok post tu berkualiti atau tidak, tapi rasanya theymos tak baca kot sebab dah banyak sangat, lagipun ada orang yang sudah kumpul banyak Merit terus2 je sangkal bila tengok post history kita dorang anggap tak berapa banyak posting yang bermakna, kita nak argue balik susah dah lah berlagak orang tu, pakai BI pulak tu

Kalau nak cuba kita ramai2 buat cadangan di sini

Cadangan Perbaiki Sistem Merit



Dah cadangkan kat situ, dan siap hantar PM kat administrator tapi tak ada respon.  Members Malaysia yang legendary dan rank yang tinggi pun tak nampak aktif sangat.  Salah satu lagi cara kalau nak dapat merit mungkin kena beli la kot merit tu daripada member2 yang dah ada merit i.e. Full member ke atas.  Diorang pun tak rugi apa kalau diorang bagi merit, diorang rasanya akan dapat merit jugak.  Tapi kena take the risk laa kalau nak bayar guna bitcoin etc., tapi kalau betul2 perlu merit, rasanya boleh beli.  Tapi untuk tujuan sekarang, rasanya untuk kebanyakan kita tak perlu sangat.

Terima kasih di atas pemberian merit, baru perasan tadi.  Buat masa ni xde apa2  yg boleh dibagi balik maybe in the future.  Semoga ada insan2 yg baik hati akan give you more merits for the kindness.

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
fxstrike
Member
**
Offline Offline

Activity: 238
Merit: 40

First Payment Gateway using GoldBacked cryptocurre


View Profile
March 06, 2018, 07:09:21 AM
Merited by Jitra (1)
 #1132

Terima kasih di atas pemberian merit, baru perasan tadi.  Buat masa ni xde apa2  yg boleh dibagi balik maybe in the future.  Semoga ada insan2 yg baik hati akan give you more merits for the kindness.
Sebenarnya awak ada 0.5 sMerit tapi tak tunjuk pada Merit stats tu, nanti dapat lagi satu Merit akan dapat lagi 0.5 sMerit barulah nampak macam ne


You have received a total of 2 merit. This is what determines your forum rank. You typically cannot lose this merit. You have 1 sendable merit (sMerit) which you can send to other people. There is no point in hoarding sMerit; keeping it yourself does not benefit you, and we reserve the right to decay unused sMerit in the future.


Setiap kali dapat 1 Merit kamu dapat juga 0.5 sMerit [Sendable Merit] yang boleh guna untuk berikan Merit pada post orang lain. Tapi angka sMerit tu dibulatkan so 0.5 akan nampak 0 sMerit, sementara tunggu lagi 0.5 sMerit


ronpan
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 29
Merit: 0


View Profile
March 06, 2018, 08:11:59 AM
 #1133

salam semua..

tidak perasan pula ada thread malaysia dlm forum ni..selalu jalan2 dekat thread beginner ja..penat jg baca dr 1st post sampai last ni..

Apa effectnya kalau merit ni tak dapat bro? setakat yang saya tau, cuma tak dapat nak join bounty2 program la kan? tp kalau baca2..komen2..tu tiada halangan...

Memang kalau ada thread sendiri best.  Merit ni penting jugak kalau nak participate dalam bounty.  Banyak jugak duit boleh dapat tu kalau dapat jadi sekurang2nya rank Member.  Tak payah beli, dapat bounty free ntah2 dah cukup untuk beli susu diapers anak2.

betul juga tu...haha

Member2 dalam thread ni mostly buat crypto trading atau mining ni?

Nko buat apa?  Join ICO ke?

saya ada jg join 2 ico...try2..trading pun sikit2..

masi baru lg..sedang studi2...paling byk pun baca news je skrg haha
snooker372
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 4
Merit: 0


View Profile
March 06, 2018, 08:40:24 AM
 #1134

Salam semua...saya newbie lagi...

Baru dok main2 dgn minning crytpo nie...

Saya ada try guna satu GC (RX480) pasang kat PC lama saya.....

dah siap pasang ngan install AMD software yg latest punya tapi ada error "Code43"....

ada sapa2 yg boleh membantu?

Terima Kasih
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
March 06, 2018, 09:07:34 AM
 #1135

Salam semua...saya newbie lagi...

Baru dok main2 dgn minning crytpo nie...

Saya ada try guna satu GC (RX480) pasang kat PC lama saya.....

dah siap pasang ngan install AMD software yg latest punya tapi ada error "Code43"....

ada sapa2 yg boleh membantu?

Terima Kasih

Cuba try ni:  http://www.tomshardware.com/answers/id-3295001/480-driver-issue-code.html & http://www.overclock.net/forum/70-ati-drivers-overclocking-software/988215-how-remove-your-amd-gpu-drivers-new-2016-a.html

Nak mine kripto apa bro?  Letrik free ke?

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
March 06, 2018, 09:10:05 AM
 #1136

salam semua..

tidak perasan pula ada thread malaysia dlm forum ni..selalu jalan2 dekat thread beginner ja..penat jg baca dr 1st post sampai last ni..

Apa effectnya kalau merit ni tak dapat bro? setakat yang saya tau, cuma tak dapat nak join bounty2 program la kan? tp kalau baca2..komen2..tu tiada halangan...

Memang kalau ada thread sendiri best.  Merit ni penting jugak kalau nak participate dalam bounty.  Banyak jugak duit boleh dapat tu kalau dapat jadi sekurang2nya rank Member.  Tak payah beli, dapat bounty free ntah2 dah cukup untuk beli susu diapers anak2.

betul juga tu...haha

Member2 dalam thread ni mostly buat crypto trading atau mining ni?

Nko buat apa?  Join ICO ke?

saya ada jg join 2 ico...try2..trading pun sikit2..

masi baru lg..sedang studi2...paling byk pun baca news je skrg haha

ICO sekarang ni tengah tak berapa lucrative, kebanyakannya jatuh harga selepas listed atas bursa exchange.  Cuba try program bounty & airdrops, dapat coins free, simpan dalam wallet, tahun depan tengok la kot2 ada rezeki.  Paling mudah untuk newbie referral program, telegram program, facebook, twitter dll.

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
snooker372
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 4
Merit: 0


View Profile
March 06, 2018, 10:42:34 AM
 #1137

Salam semua...saya newbie lagi...

Baru dok main2 dgn minning crytpo nie...

Saya ada try guna satu GC (RX480) pasang kat PC lama saya.....

dah siap pasang ngan install AMD software yg latest punya tapi ada error "Code43"....

ada sapa2 yg boleh membantu?

Terima Kasih

Cuba try ni:  http://www.tomshardware.com/answers/id-3295001/480-driver-issue-code.html & http://www.overclock.net/forum/70-ati-drivers-overclocking-software/988215-how-remove-your-amd-gpu-drivers-new-2016-a.html

Nak mine kripto apa bro?  Letrik free ke?

Mana ada benda free dlm Malaysia nie Boss....terima kasih bagi link...nanti saya try tengok....baru nak jinak2 nak belajar bela anak ayam...

Nick name "Jitra"....Boss dok Jitra ka?



Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
March 06, 2018, 07:08:23 PM
 #1138

Salam semua...saya newbie lagi...

Baru dok main2 dgn minning crytpo nie...

Saya ada try guna satu GC (RX480) pasang kat PC lama saya.....

dah siap pasang ngan install AMD software yg latest punya tapi ada error "Code43"....

ada sapa2 yg boleh membantu?

Terima Kasih

Cuba try ni:  http://www.tomshardware.com/answers/id-3295001/480-driver-issue-code.html & http://www.overclock.net/forum/70-ati-drivers-overclocking-software/988215-how-remove-your-amd-gpu-drivers-new-2016-a.html

Nak mine kripto apa bro?  Letrik free ke?

Mana ada benda free dlm Malaysia nie Boss....terima kasih bagi link...nanti saya try tengok....baru nak jinak2 nak belajar bela anak ayam...

Nick name "Jitra"....Boss dok Jitra ka?





Asal jitra tapi sekarang ni dah tak duduk di Malaysia lagi sebab tu la bangga dengan nama Jitra, ada sentimental value dan kenangan lama

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
ronpan
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 29
Merit: 0


View Profile
March 07, 2018, 02:57:49 AM
 #1139

salam semua..

tidak perasan pula ada thread malaysia dlm forum ni..selalu jalan2 dekat thread beginner ja..penat jg baca dr 1st post sampai last ni..

Apa effectnya kalau merit ni tak dapat bro? setakat yang saya tau, cuma tak dapat nak join bounty2 program la kan? tp kalau baca2..komen2..tu tiada halangan...

Memang kalau ada thread sendiri best.  Merit ni penting jugak kalau nak participate dalam bounty.  Banyak jugak duit boleh dapat tu kalau dapat jadi sekurang2nya rank Member.  Tak payah beli, dapat bounty free ntah2 dah cukup untuk beli susu diapers anak2.

betul juga tu...haha

Member2 dalam thread ni mostly buat crypto trading atau mining ni?

Nko buat apa?  Join ICO ke?

saya ada jg join 2 ico...try2..trading pun sikit2..

masi baru lg..sedang studi2...paling byk pun baca news je skrg haha

ICO sekarang ni tengah tak berapa lucrative, kebanyakannya jatuh harga selepas listed atas bursa exchange.  Cuba try program bounty & airdrops, dapat coins free, simpan dalam wallet, tahun depan tengok la kot2 ada rezeki.  Paling mudah untuk newbie referral program, telegram program, facebook, twitter dll.

rsnya cukup dulu 2 icos sy join ni..nak tgk "skill penilaian" bole pakai atau tidak..haha
lgpun masa yang tak flexible sangat, nak up to date dgn yg ada skrg pun agak payah, kalau kena buat bounty & airdrops mcm tak cukup tangan...terfikir buat mining..tp belum explore lg...apa rekomen geng2 semua?
Jitra
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 5

Professional Translator (Malaysian Language)


View Profile WWW
March 08, 2018, 04:00:55 AM
 #1140

Senyap jerr semua orang?  Apa yang berlaku kat M'sia skrg?  Busy nak prepare untuk election ke sebab harga matawang kripto dah jatuh jadi semua gabra atau dah tak interested?

csr.INPACTOR.com  ◁|▌ A NEW HUMANITARIAN ECOSYSTEM ▐|▷  theINCITEMENT.com
■■■■■■■■■■■■■   POWERED BY CSR Tokens   ■■■■■■■■■■■■■
Pages: « 1 ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 [57] 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!