Bitcoin Forum
November 19, 2018, 12:05:00 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.17.0 [Torrent].
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 ... 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 [134] 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 ... 495 »
  Print  
Author Topic: [Mining OS] SimpleMining.net - Easy to use GPU MINING Operating System  (Read 728157 times)
bittawm
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1470
Merit: 1031



View Profile WWW
May 14, 2017, 08:57:24 AM
 #2661

can someone give me an example of how the config file text should look to start mining on  miningpoolhub ?


www.Bittawmart.com <------- HARDWARE FOR SALE
Member of recommended escrowers: https://bitcointalk.org/index.php?topic=2439910.0 and https://bitcointalk.org/index.php?topic=5047302.0
HARDWARE REVIEWER: manufacturers contact me for a review
1542585900
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1542585900

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1542585900
Reply with quote  #2

1542585900
Report to moderator
1542585900
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1542585900

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1542585900
Reply with quote  #2

1542585900
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1542585900
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1542585900

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1542585900
Reply with quote  #2

1542585900
Report to moderator
thefixxxer
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 15
Merit: 0


View Profile
May 14, 2017, 09:20:28 AM
 #2662

can someone give me an example of how the config file text should look to start mining on  miningpoolhub ?



for the config file you just put your email address in, you'll then need to log into the dashboard on the website to enter in wallet info and command parameters for your wallets
tytanick
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1386
Merit: 1029


Simplemining.net Admin


View Profile WWW
May 14, 2017, 09:48:41 AM
 #2663

tytanick thank you for uploading the files so quickly however they might be corrupted i tried 3 different pc and 3 different USB drives I get error "Operation Terminated at offset " on HDD RAW copy around 49% or so.

Can some one please confirm that also.

1) Use HDD Raw copy 1.10 tool
2) Burn Image simpleminer-RX-v1093-4.11.rc8-16.60-enableexe0ANDips0.imgc OR simpleminer-RX-v1093-4.11.rc8-16.60-enablerc60.imgc
from https://simplemining.net/download/

Please confirm that you are either able to burn the whole image or not.

Thank you.
They are ok.
This is image of 16GB pendrive so when o 8GB you have error in 40% then its ok.
Go and boot it Smiley

I DONT REPLY to PRIVATE MESSAGES ON FORUM
Ask on forum or if you cant find answer then: admin@simplemining.net
Easy mining OS from Pendrive and SimpleRigResetter: simplemining.net
quick1unc
Full Member
***
Online Online

Activity: 291
Merit: 107


View Profile
May 14, 2017, 12:14:16 PM
 #2664

can someone give me an example of how the config file text should look to start mining on  miningpoolhub ?



My point was making sure that's what was supposed to happen....
When i put it in the mining rig it doesn't show up on the device list under boot list. How do I boot from it?
citronick
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1162
Merit: 1036


---- winter*juvia -----


View Profile
May 14, 2017, 01:02:13 PM
 #2665

Hi guys,

anyone got this working in smos or any linux build?

any linux experts can show how to install and make the file...

i hate going back and forth to windows and gpuz to see what memory brand is being used to flash the correct custom roms.

flashing roms using atiflash on linux is so much easier compared to windows

thanks


Tytanick - any chance in putting this tool in utility folder in next version of smOS? Thanks


That's not - oops. I misread. YES, amdmeminfo will show you the VRAM type. I read VRM manufacturer >.>
Crud. Doesn't look like it supports the 500 series. Guess I can probably figure out what to do from the source though.

Use this one: https://github.com/sling00/amdmeminfo



If I provided you good and useful info or just bring a smile to your day, consider sending me merit points to further validate this Bitcointalk account ~ useful for future account recovery... BINANCE vs Huobi.Pro - Buy/Sell hash at Nicehash - Rent Rigs at MRR - SMOS -BBT/VOSK/AANTONOP/CBB/PM57/CryptoNEWS/CoinMktCap/Cryptoboreas/BITBLASTER!
vacs03
Member
**
Offline Offline

Activity: 63
Merit: 10


View Profile
May 14, 2017, 01:21:08 PM
 #2666

Hi, I have two questions:

1. Did anyone get 8 gpus working on this OS?
2. What does this mean?

Yes, I gues Pandaminers with 8 gpus ? If not then other configurations, yes.

MSI Z270-A PRO
it must have latest firmware !!!
4g encoding.
make integrated gpu as default
disable audio
set pci-gen to auto or 1 or 2 (dont renember right now Tongue)
If you will still have problem i will look into my bios  tell me if this worked for you.
Also see what soothaa wrote below, after you check those please tell me which image did worked

I'm just asking in advance as I didn't yet buy two more cards so I'm running on 6 gpus right now

many tnx for your OS as I have been trying to get my rig to work on windows for the last 7 days with no luck, on your OS everything works so far so good

just to sum up:

6x sapphire rx570 pulse (elpida)
6x pci-e x1 to pci-e x16 usb risers v003
asus prime h270 plus
celeron g3900
4gb ddr4 ram
16gb usb drive
2x fortron hyper 700w

modded bios on all gpus (strap from 1500 copied to 1625, 1750, 2000)
bios settings: 4g encoding enabled, DMI/OPI Config & Peg port on auto, disabled audio, integrated gpu as default
oc settings in smOS: core 1132MHz, mem 1975MHz, power level 1

solo eth: 170MH/s @ 900w
dual eth + pasc: 169.4MH/s + 1694MH/s @ 1104W

keep up the good work  Grin

quick1unc
Full Member
***
Online Online

Activity: 291
Merit: 107


View Profile
May 14, 2017, 01:34:22 PM
 #2667

so i was finally able to get the usb drive recognized but it doesn't boot, just a garbled colored screen, so i'm guessing I have some sort of hardware issue. Would boot into windows but crashes with a driver issue everytime you try to start any mining program or anything that loads the gpu. This is with 3 different gpu's run 1 at a time, both stock bios and modded.
soothaa
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 826
Merit: 515



View Profile
May 14, 2017, 01:47:47 PM
 #2668

Hi guys,

anyone got this working in smos or any linux build?

any linux experts can show how to install and make the file...

i hate going back and forth to windows and gpuz to see what memory brand is being used to flash the correct custom roms.

flashing roms using atiflash on linux is so much easier compared to windows

thanks


Tytanick - any chance in putting this tool in utility folder in next version of smOS? Thanks


That's not - oops. I misread. YES, amdmeminfo will show you the VRAM type. I read VRM manufacturer >.>
Crud. Doesn't look like it supports the 500 series. Guess I can probably figure out what to do from the source though.

Use this one: https://github.com/sling00/amdmeminfo


I have not been able to get it to build due to a lack of /tmp space to build it :/

Want increased coin support within AwesomeMiner? Try my free plugin to add support for nearly any coin! https://bitcointalk.org/index.php?topic=2979494
Want Masternode income stats within AwesomeMiner? Try my free plugin to add support for them! https://bitcointalk.org/index.php?topic=3047367
teomihsav
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 59
Merit: 0


View Profile
May 14, 2017, 02:03:34 PM
 #2669

For those waiting on the info for the MSI Z170A M5 Gaming board and 7x GPU support I finally have it working on both of my boards.

1) Make sure you're running the latest BIOS!
2) Enable 4G
3) Set PCIe support to "Auto" - DO NOT MANUALLY SET TO GEN1. THIS CAUSES MAJOR ISSUES
4) Enable onboard graphics startup as first! I believe this is changing "PEG" to "IGD" or something in the Advanced BIOS
5) Plug your monitor into the ONBOARD graphics
6) Use either simpleminer-RX-v1093-4.11.rc8-16.60-enableexe0ANDips0.imgc or simpleminer-RX-v1093-4.11.rc8-16.60-enablerc60.imgc (sorry, I don't remember which I used!)

My 14x GPUs have been stable all night long!

How did you manage to reduce power from the wall? I bring up 10 video cards but the power is nearly 1700watts. I have try with moded bios but no difference. On W10 i have managed for 6 v. cards to consume less than 800watts.
SM is a great thing but without voltage control is not acceptable.
citronick
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1162
Merit: 1036


---- winter*juvia -----


View Profile
May 14, 2017, 02:24:04 PM
 #2670

Hi guys,

anyone got this working in smos or any linux build?

any linux experts can show how to install and make the file...

i hate going back and forth to windows and gpuz to see what memory brand is being used to flash the correct custom roms.

flashing roms using atiflash on linux is so much easier compared to windows

thanks


Tytanick - any chance in putting this tool in utility folder in next version of smOS? Thanks


That's not - oops. I misread. YES, amdmeminfo will show you the VRAM type. I read VRM manufacturer >.>
Crud. Doesn't look like it supports the 500 series. Guess I can probably figure out what to do from the source though.

Use this one: https://github.com/sling00/amdmeminfo


I have not been able to get it to build due to a lack of /tmp space to build it :/

hmmm.... if only we can build a "flashing rom utility thumbdrive"  Tongue

If I provided you good and useful info or just bring a smile to your day, consider sending me merit points to further validate this Bitcointalk account ~ useful for future account recovery... BINANCE vs Huobi.Pro - Buy/Sell hash at Nicehash - Rent Rigs at MRR - SMOS -BBT/VOSK/AANTONOP/CBB/PM57/CryptoNEWS/CoinMktCap/Cryptoboreas/BITBLASTER!
soothaa
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 826
Merit: 515



View Profile
May 14, 2017, 03:04:21 PM
 #2671

For those waiting on the info for the MSI Z170A M5 Gaming board and 7x GPU support I finally have it working on both of my boards.

1) Make sure you're running the latest BIOS!
2) Enable 4G
3) Set PCIe support to "Auto" - DO NOT MANUALLY SET TO GEN1. THIS CAUSES MAJOR ISSUES
4) Enable onboard graphics startup as first! I believe this is changing "PEG" to "IGD" or something in the Advanced BIOS
5) Plug your monitor into the ONBOARD graphics
6) Use either simpleminer-RX-v1093-4.11.rc8-16.60-enableexe0ANDips0.imgc or simpleminer-RX-v1093-4.11.rc8-16.60-enablerc60.imgc (sorry, I don't remember which I used!)

My 14x GPUs have been stable all night long!

How did you manage to reduce power from the wall? I bring up 10 video cards but the power is nearly 1700watts. I have try with moded bios but no difference. On W10 i have managed for 6 v. cards to consume less than 800watts.
SM is a great thing but without voltage control is not acceptable.

I haven't done anything nor have I even checked the draw. I did use the Powerstage feature and all the cards are set on 0.

hmmm.... if only we can build a "flashing rom utility thumbdrive"  Tongue
If I get time at work tomorrow I'll try and compile the tool in the same kind of environment and see if it'll work. I may also be taking down a couple of the rigs for migration today and I'll see if I can increase the /tmp space that way.

so i was finally able to get the usb drive recognized but it doesn't boot, just a garbled colored screen, so i'm guessing I have some sort of hardware issue. Would boot into windows but crashes with a driver issue everytime you try to start any mining program or anything that loads the gpu. This is with 3 different gpu's run 1 at a time, both stock bios and modded.
This is normal with 4G enabled. Did you follow my instructions? Is your monitor plugged into the onboard GPU?

Want increased coin support within AwesomeMiner? Try my free plugin to add support for nearly any coin! https://bitcointalk.org/index.php?topic=2979494
Want Masternode income stats within AwesomeMiner? Try my free plugin to add support for them! https://bitcointalk.org/index.php?topic=3047367
Apolyon
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 14
Merit: 0


View Profile
May 14, 2017, 05:27:56 PM
 #2672

Hi everyone.

I'm using SMOS from 14 days - great job Tytanick. Today I wanted to try Dual Mining with some Pascalcoin. Did the proper settings in Claymore 9.3 and my hashrate for Ethereum dropped to 50% of normal speed to about 13,5-14 MH/s per GPU while Pascal was around I believe ~2500 MH/s in total.

What have I messed?

My RIG is 6x RX 570 Gigabyte Elpida @ 1060 MHz core clock, 1940 MHz mem clock, power stage set to 0, 820 Watt from wall - it was stable for 14 days on Ethereum solo at 164 MH/s.

For Dual Mining I tried to even set power stage to 5 but it doesn't work either, seems like mining Pascalcoin is prioritizing over Ethereum.

I'm newbie miner, if this issue isn't software related please forgive me and ignore my post. Believe me or not, had tried to solve it by myself already.
vacs03
Member
**
Offline Offline

Activity: 63
Merit: 10


View Profile
May 14, 2017, 05:58:53 PM
 #2673

Hi everyone.

I'm using SMOS from 14 days - great job Tytanick. Today I wanted to try Dual Mining with some Pascalcoin. Did the proper settings in Claymore 9.3 and my hashrate for Ethereum dropped to 50% of normal speed to about 13,5-14 MH/s per GPU while Pascal was around I believe ~2500 MH/s in total.

What have I messed?

My RIG is 6x RX 570 Gigabyte Elpida @ 1060 MHz core clock, 1940 MHz mem clock, power stage set to 0, 820 Watt from wall - it was stable for 14 days on Ethereum solo at 164 MH/s.

For Dual Mining I tried to even set power stage to 5 but it doesn't work either, seems like mining Pascalcoin is prioritizing over Ethereum.

I'm newbie miner, if this issue isn't software related please forgive me and ignore my post. Believe me or not, had tried to solve it by myself already.

add -drci 10 at the end of the commands, mine looks like this

Code:
-epool eth-eu1.nanopool.org:9999 -ewal wallet/Vacs/email -epsw x -dpool stratum+tcp://pasc-eu1.nanopool.org:15555 -dwal wallet.vacs/email -dpsw x -dcoin pasc -etht 1000 -dcrt 1000 -ftime 10 -dcri 10

decayinjack
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 26
Merit: 0


View Profile
May 14, 2017, 06:17:38 PM
 #2674

For those waiting on the info for the MSI Z170A M5 Gaming board and 7x GPU support I finally have it working on both of my boards.

1) Make sure you're running the latest BIOS!
2) Enable 4G
3) Set PCIe support to "Auto" - DO NOT MANUALLY SET TO GEN1. THIS CAUSES MAJOR ISSUES
4) Enable onboard graphics startup as first! I believe this is changing "PEG" to "IGD" or something in the Advanced BIOS
5) Plug your monitor into the ONBOARD graphics
6) Use either simpleminer-RX-v1093-4.11.rc8-16.60-enableexe0ANDips0.imgc or simpleminer-RX-v1093-4.11.rc8-16.60-enablerc60.imgc (sorry, I don't remember which I used!)

My 14x GPUs have been stable all night long!

How did you manage to reduce power from the wall? I bring up 10 video cards but the power is nearly 1700watts. I have try with moded bios but no difference. On W10 i have managed for 6 v. cards to consume less than 800watts.
SM is a great thing but without voltage control is not acceptable.


Thanks to Soothaa continuing after I gave up. I can now run 7 570s on my 170a boards!

Anyhow, I've been carefully watching my power usage due to having to make sure I'm balancing the load of my machines across circuits. I'm not doing anything with the bios tuning to try and lower my power but I do set all them to power stage 4. With that, a 7 gpu rig runs under 1000w at the wall or just under 9 amps.
tytanick
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1386
Merit: 1029


Simplemining.net Admin


View Profile WWW
May 14, 2017, 06:23:31 PM
 #2675

Thanks to Soothaa continuing after I gave up. I can now run 7 570s on my 170a boards!
Anyhow, I've been carefully watching my power usage due to having to make sure I'm balancing the load of my machines across circuits. I'm not doing anything with the bios tuning to try and lower my power but I do set all them to power stage 4. With that, a 7 gpu rig runs under 1000w at the wall or just under 9 amps.
Can you tell me which image worked on Z170 ?

I DONT REPLY to PRIVATE MESSAGES ON FORUM
Ask on forum or if you cant find answer then: admin@simplemining.net
Easy mining OS from Pendrive and SimpleRigResetter: simplemining.net
tytanick
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1386
Merit: 1029


Simplemining.net Admin


View Profile WWW
May 14, 2017, 06:58:35 PM
 #2676



UPDATE
THE NEW WEBSITE and DASHBOARD is up and running.
You can guys start making deposits for future fee system Tongue



I DONT REPLY to PRIVATE MESSAGES ON FORUM
Ask on forum or if you cant find answer then: admin@simplemining.net
Easy mining OS from Pendrive and SimpleRigResetter: simplemining.net
konqueror
Member
**
Offline Offline

Activity: 93
Merit: 10


View Profile
May 14, 2017, 07:36:12 PM
 #2677

https://my.pcloud.com/publink/show?code=XZ5chaZO0G4alA7GcumSdCu5aeFkBHwhTgV
Put this in /usr/local/bin and chmod +x

Hi guys,

anyone got this working in smos or any linux build?

any linux experts can show how to install and make the file...

i hate going back and forth to windows and gpuz to see what memory brand is being used to flash the correct custom roms.

flashing roms using atiflash on linux is so much easier compared to windows

thanks


Tytanick - any chance in putting this tool in utility folder in next version of smOS? Thanks


That's not - oops. I misread. YES, amdmeminfo will show you the VRAM type. I read VRM manufacturer >.>
Crud. Doesn't look like it supports the 500 series. Guess I can probably figure out what to do from the source though.

Use this one: https://github.com/sling00/amdmeminfo


I have not been able to get it to build due to a lack of /tmp space to build it :/
decayinjack
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 26
Merit: 0


View Profile
May 14, 2017, 07:36:28 PM
 #2678

Thanks to Soothaa continuing after I gave up. I can now run 7 570s on my 170a boards!
Anyhow, I've been carefully watching my power usage due to having to make sure I'm balancing the load of my machines across circuits. I'm not doing anything with the bios tuning to try and lower my power but I do set all them to power stage 4. With that, a 7 gpu rig runs under 1000w at the wall or just under 9 amps.
Can you tell me which image worked on Z170 ?

Tytanick,

Of the two Soothaa mentioned, I only tried simpleminer-RX-v1093-4.11.rc8-16.60-enableexe0ANDips0.img. That one worked so I never tried the second one he mentioned.
Steveolino
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 6
Merit: 0


View Profile
May 14, 2017, 07:38:17 PM
 #2679

Are 6 rx570 gpu's running on smos ?
Hashrate ?
citronick
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1162
Merit: 1036


---- winter*juvia -----


View Profile
May 14, 2017, 08:02:09 PM
 #2680

thanks konqueror - that fixed it.... flashing roms "safely and correctly" in smos now possible

==
miner@simpleminer:~$ sudo su
root@simpleminer:/home/miner# chmod +x amdmeminfo
root@simpleminer:/home/miner# ./amdmeminfo
AMDMemInfo by Zuikkis <zuikkis@gmail.com>
Updated by Yann St.Arnaud <ystarnaud@gmail.com>
-----------------------------------
Found card: 1002:67df rev cf (AMD Radeon RX 470)
Bios Version: 113-1E3471U.S6E
PCI: 01:00.0
OpenCL ID: 0
Subvendor:  0x174b
Subdevice:  0xe347
Sysfs Path: /sys/bus/pci/devices/0000:01:00.0
Memory type: Samsung K4G41325FE
root@simpleminer:/home/miner#
===

https://my.pcloud.com/publink/show?code=XZ5chaZO0G4alA7GcumSdCu5aeFkBHwhTgV
Put this in /usr/local/bin and chmod +x

Hi guys,

anyone got this working in smos or any linux build?

any linux experts can show how to install and make the file...

i hate going back and forth to windows and gpuz to see what memory brand is being used to flash the correct custom roms.

flashing roms using atiflash on linux is so much easier compared to windows

thanks


Tytanick - any chance in putting this tool in utility folder in next version of smOS? Thanks


That's not - oops. I misread. YES, amdmeminfo will show you the VRAM type. I read VRM manufacturer >.>
Crud. Doesn't look like it supports the 500 series. Guess I can probably figure out what to do from the source though.

Use this one: https://github.com/sling00/amdmeminfo


I have not been able to get it to build due to a lack of /tmp space to build it :/

If I provided you good and useful info or just bring a smile to your day, consider sending me merit points to further validate this Bitcointalk account ~ useful for future account recovery... BINANCE vs Huobi.Pro - Buy/Sell hash at Nicehash - Rent Rigs at MRR - SMOS -BBT/VOSK/AANTONOP/CBB/PM57/CryptoNEWS/CoinMktCap/Cryptoboreas/BITBLASTER!
Pages: « 1 ... 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 [134] 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 ... 495 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!