Bitcoin Forum
May 26, 2019, 10:53:06 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.18.0 [Torrent] (New!)
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 [32] 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 »
  Print  
Author Topic: [UPDATE] RX480 (Ref) 31+Mh, Custom Rom - VDDC OFFSET + Custom timing  (Read 229952 times)
Dum3
Member
**
Offline Offline

Activity: 75
Merit: 10


View Profile
September 22, 2016, 10:46:08 AM
 #621

Anyone tried 16.9.2 yet?
1558911186
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1558911186

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1558911186
Reply with quote  #2

1558911186
Report to moderator
Make sure you back up your wallet regularly! Unlike a bank account, nobody can help you if you lose access to your BTC.
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1558911186
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1558911186

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1558911186
Reply with quote  #2

1558911186
Report to moderator
AzzAz
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 949
Merit: 1004


View Profile
September 22, 2016, 01:42:28 PM
 #622

I have noticed, that after reboot sometimes core clock is fixed to 300MHz or 608MHz. It results 7MHz or 15MHz hashrate in Claymore. To fix this i need to reboot or change core clock manually. I tried running DDU and installing fresh drivers but still no luck.

Has anyone experienced similiar problem?

29MH Low Power bios
Tested on 1xAsus RX 480(Reference) 8gb and 1xMSI RX 480(Reference) 8gb independently
Windows 7 SP1 x64
Latest radeon drivers(16.9.1)
W 10 ...
qaaq
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 18
Merit: 0


View Profile
September 22, 2016, 01:54:09 PM
 #623

I have noticed, that after reboot sometimes core clock is fixed to 300MHz or 608MHz. It results 7MHz or 15MHz hashrate in Claymore. To fix this i need to reboot or change core clock manually. I tried running DDU and installing fresh drivers but still no luck.

Has anyone experienced similiar problem?

29MH Low Power bios
Tested on 1xAsus RX 480(Reference) 8gb and 1xMSI RX 480(Reference) 8gb independently
Windows 7 SP1 x64
Latest radeon drivers(16.9.1)
W 10 ...

that'a another question i was going to ask as i noticed a lot of you are using W10 for mining nowadays. So W10 is recommened now for eth mining now? Are hashrates and stability issues are handled better under W10?
Raja_MBZ
Hero Member
*****
Online Online

Activity: 1218
Merit: 843


Be safe, Elwar & Nadia!


View Profile
September 22, 2016, 02:37:31 PM
 #624

I have noticed, that after reboot sometimes core clock is fixed to 300MHz or 608MHz. It results 7MHz or 15MHz hashrate in Claymore. To fix this i need to reboot or change core clock manually. I tried running DDU and installing fresh drivers but still no luck.

Has anyone experienced similiar problem?

29MH Low Power bios
Tested on 1xAsus RX 480(Reference) 8gb and 1xMSI RX 480(Reference) 8gb independently
Windows 7 SP1 x64
Latest radeon drivers(16.9.1)

Didn't you try to modify the core clock through the WattMan located in the graphics driver? If you're now not able to do that, I'd suggest you to install Windows 10 and have a fresh install of drivers.

.FORTUNE.JACK.
      ▄▄███████▄▄
   ▄████▀▀ ▄ ██████▄
  ████ ▄▄███ ████████
 █████▌▐███▌ ▀▄ ▀█████
███████▄██▀▀▀▀▄████████
█████▀▄▄▄▄█████████████
████▄▄▄▄ █████████████
 ██████▌ ███▀████████
  ███████▄▀▄████████
   ▀█████▀▀███████▀
      ▀▀██████▀▀
         
         █
...FortuneJack.com                                             
...THE BIGGEST BITCOIN GAMBLING SITE
       ▄▄█████████▄▄
    ▄█████████████████▄
  ▄█████████████████████▄
 ▄██
█████████▀███████████▄
██████████▀   ▀██████████
█████████▀       ▀█████████
████████           ████████
████████▄   ▄ ▄   ▄████████
██████████▀   ▀██████████
 ▀██
█████████████████████▀
  ▀██
███████████████████▀
    ▀█████████████████▀
       ▀▀█████████▀▀
#JACKMATE
WIN 1 BTC
▄█████████████████████████▄
███████████████████████████
███████████████████████████
██████████▀█████▀██████████
███████▀░░▀░░░░░▀░░▀███████
██████▌░░░░░░░░░░░░░▐██████
██████░░░░██░░░██░░░░██████
█████▌░░░░▀▀░░░▀▀░░░░▐█████
██████▄░░▄▄▄░░░▄▄▄░░▄██████
████████▄▄███████▄▄████████

███████████████████████████
███████████████████████████
▀█████████████████████████▀
WowCheBit
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 162
Merit: 104


https://tawk.to/wowchebit


View Profile WWW
September 22, 2016, 03:36:19 PM
 #625

hello guys excuse me for my English ... anyway .... I have a rig of 6 GPU XFX AMD RX 480 GTR 8GB and I would take them at most to undermine the greater benefit and energy savings without compromising the stability and without damage to cards ... which of these files should I install? They are compatible with my cards?

RX480-32MhOTB
RX480-30MhOTB
480LowEnergyOK
RX480Mod.zip

also with what program you can flash the custom rom?

I would have another rig 6 GPU AMD Radeon MSI RX 470 X 8GB Gaming ethos with operating system exists something for these cards?

thank you in advance

WowCheBit.com vendita e acquisto bitcoin FACILE, VELOCE SICURO •• WEBCHAT ••
• Vendo & Compro BTC, ETH, XMR, ZEC
• Buy & Sell BTC, ETH, XMR, ZEC
AzzAz
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 949
Merit: 1004


View Profile
September 22, 2016, 05:17:26 PM
 #626


that'a another question i was going to ask as i noticed a lot of you are using W10 for mining nowadays. So W10 is recommened now for eth mining now? Are hashrates and stability issues are handled better under W10?
Didn't test thoroughly, but W10 and 16.9.1 works good on 470/80 and more than 4 cards and W7 not sometimes.

hello guys excuse me for my English ... anyway .... I have a rig of 6 GPU XFX AMD RX 480 GTR 8GB and I would take them at most to undermine the greater benefit and energy savings without compromising the stability and without damage to cards ... which of these files should I install? They are compatible with my cards?

RX480-32MhOTB
RX480-30MhOTB
480LowEnergyOK
RX480Mod.zip

also with what program you can flash the custom rom?

480LowEnergyOK ( FOR 480 REFERENCE CARDS )
 Latest atiflash (2.74 I think )
zimbo123
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 223
Merit: 100


View Profile WWW
September 22, 2016, 05:35:47 PM
 #627

For Dual-Mining you should use the RX480-32MhOTB BIOS. I reached 30.5 MH and about 450 MH for SIA. And was very stabil.
But be careful you need very good cooling.
Use the latest driver 16.9.1

http://etc.Coin-mining.net
NEW CannabisCoin Pool !!!     http://cann.Coin-mining.net    NEW Pool !!!
UNB Pool !!!     http://unb.Coin-mining.net     !!!
maxmad_x
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 546
Merit: 250


It takes a lot to build but not much to lose


View Profile
September 22, 2016, 06:13:38 PM
 #628

Anyone tried 16.9.2 yet?

I am running one PC on 16.7.3 and other one today is reinstalled fresh on 16.9.2 and it works fine.
maxmad_x
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 546
Merit: 250


It takes a lot to build but not much to lose


View Profile
September 22, 2016, 06:23:33 PM
 #629

May times I get error on the XFX 8 gb card that OpenCL crash. On other cards it is running fine. Any ideas?
something like this on the log
11:11:45:949   129c   send: {"id": 4, "method": "mining.submit", "params": ["something","752","0x00adb0780adf0226","0x6a34cdf8cc2aaf574ed1abfd7a633b869d5fb351f78a20a4f95375249fea86d5","0x6fbb6cac4d21892c667fdee33b8d674e27986cb3aa6211fb516200fb842e7245"]}


11:11:46:141   129c   got 41 bytes
11:11:46:144   129c   buf: {"error": null, "id": 4, "result": true}
zimbo123
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 223
Merit: 100


View Profile WWW
September 22, 2016, 06:29:11 PM
 #630

@maxmad_x

You have the XFX reference Card https://www.amazon.com/XFX-RADEON-Graphics-Backplate-RX480M8BFA6/dp/B01H3P9CKI/ref=sr_1_fkmr1_4?ie=UTF8&qid=1474568886&sr=8-4-fkmr1&keywords=x480+xfx ?
Which Bios you tried? Winflash 2.7.4?

http://etc.Coin-mining.net
NEW CannabisCoin Pool !!!     http://cann.Coin-mining.net    NEW Pool !!!
UNB Pool !!!     http://unb.Coin-mining.net     !!!
maxmad_x
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 546
Merit: 250


It takes a lot to build but not much to lose


View Profile
September 22, 2016, 07:28:21 PM
 #631

I used 31Mh rom. That rom is for 4gb card so I the only edit I did was to change it to 8gb. Otherwise nothing was changed. Its a buffer error I guess I was not supposed to change anything.
Lion BItcoin Shop
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 568
Merit: 500


View Profile
September 23, 2016, 08:35:57 AM
 #632

Anyone tried 16.9.2 yet?

i have tried it, running smoothly without any issue.
using the 29mhs low power, i can stable at 29.5mhs with 90watt powerdraw at gpu z
xxcsu
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1078
Merit: 573


View Profile WWW
September 23, 2016, 04:51:56 PM
 #633

Anyone tried 16.9.2 yet?

Tried yesterday on a 6 RX480 crads setup then rolled back to 16.9.1 Smiley
For some reason my setup is got unstable with 16.9.2

Learn about Merit & new rank requirements , Learn how to use MERIT , make this community better
If you like the answer you got for your question from any member ,
If you find any post useful , informative use the +Merit button.
lexele
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 184
Merit: 100


View Profile
September 23, 2016, 04:52:31 PM
 #634

While mining XMR with modded 480s (low power version).... I find card runs cool but when mining ETH, temps runs high. Both mining using Claymore miners.

Anyone get the same scenario?

Hi,
I tested on RX 470, there's 25-30w less on the wall while mining XMR. Whole system a lot more stable.
The obvious difference I can see in GPU-Z is the use of the MEM controler 100% (eth with claymore) vs 25-30% (XMR with claymore).
citronick
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1316
Merit: 1043


---- winter*juvia -----


View Profile
September 23, 2016, 05:22:08 PM
 #635

Anyone tried 16.9.2 yet?

i have tried it, running smoothly without any issue.
using the 29mhs low power, i can stable at 29.5mhs with 90watt powerdraw at gpu z

Can help measure watt from power point using kill-o-watt?

If I provided you good and useful info or just bring a smile to your day, consider sending me merit points to further validate this Bitcointalk account ~ useful for future account recovery...
marvykkio
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 798
Merit: 1000


View Profile
September 24, 2016, 07:20:39 AM
 #636

Rx 480 8 gb  http://imgur.com/Gcac4Va

Rx 470 nitro 8gb http://imgur.com/a/3ESRo


guys can point me to the correct rom mod for these cards?
and an easy guide.
one more question if I put the rom hack I'm forced to enable signing?
thank you very much
rednoW
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1302
Merit: 1003


View Profile
September 24, 2016, 08:20:05 AM
 #637

all of you editing timings and oc'ing memory to 2200 and higher on rx470/480 - check gpu memory error counter in hwinfo program (check sensors). I was able to stop this errors only lowering memory to 2100mhz ( I have samsung one without cooling).
It seems that this errors don't directly harm stability or performance of eth mining, but nevertheless )))
Walrusbonzo
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 666
Merit: 500


View Profile
September 24, 2016, 08:41:44 AM
Last edit: September 24, 2016, 10:57:49 AM by Walrusbonzo
 #638

Many thanks Eliovp, great work on the BIOS mods.

I currently have several 290x all with my own custom BIOS(mainly 1000/1250 and undervolted as much as possible). But just bought my first reference 4GB RX480 and thought I'd start off with one of your BIOS.

Turns out the card is actually an 8GB one! Smiley Just with a 4GB sticker stuck on the box.

Default BIOS gave me 24.5mh/s at 1288/2000

Your 31mhlowpower one gives me 30.6mh/s at 1191/2200.

I've now started tuning in software and found the card will still do 30.6mh/s with RAM set back to 2000. Just wondered if there was a particular reason you set it to 2200? Did it provide better performance for you over 2000?

Currently I've got MSI AB vcore offset set to -96mv, card has been rock solid for the last 20 hours still at 1191/2000. I think this vcore can go way down, time to do some further BIOS mods. GPUz reports about 85 GPU watts for 30.6mh/s at this setting, nice!

Thanks again for already doing most of the hard work  Wink


EDIT: Found your secret sauce for the extra 2MH/s that doesn't come from memory timings.  Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Or clockspeeds for that matter.... Having read every page of this thread and having seen some people question a certain issue, I did wonder why no one had answered the reason why.
Ambros
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 653
Merit: 500


View Profile
September 24, 2016, 11:11:28 AM
 #639

EDIT: Found your secret sauce for the extra 2MH/s that doesn't come from memory timings.  Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Or clockspeeds for that matter.... Having read every page of this thread and having seen some people question a certain issue, I did wonder why no one had answered the reason why.

What about tell everyone the magic trick Cheesy ?
Walrusbonzo
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 666
Merit: 500


View Profile
September 24, 2016, 11:14:54 AM
Last edit: September 24, 2016, 11:29:41 AM by Walrusbonzo
 #640

EDIT: Found your secret sauce for the extra 2MH/s that doesn't come from memory timings.  Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Or clockspeeds for that matter.... Having read every page of this thread and having seen some people question a certain issue, I did wonder why no one had answered the reason why.

What about tell everyone the magic trick Cheesy ?

Well, maybe I'm totally wrong. But from my own testing it appears that setting the RAM up for 4GB instead of 8GB gives an extra 2mh/s.

Time for more testing....

EDIT: Think it might be something else totally.....
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 [32] 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!