Bitcoin Forum
August 09, 2022, 02:47:42 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 23.0 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 »
  Print  
Author Topic: [UPDATE] RX480 (Ref) 31+Mh, Custom Rom - VDDC OFFSET + Custom timing  (Read 230838 times)
Lion BItcoin Shop
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 587
Merit: 500

BitcoreService.com


View Profile
August 31, 2016, 04:30:27 AM
 #221

im using saphire Rx 480 refference, can i mod the bios too ?

1660013262
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1660013262

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1660013262
Reply with quote  #2

1660013262
Report to moderator
1660013262
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1660013262

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1660013262
Reply with quote  #2

1660013262
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1660013262
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1660013262

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1660013262
Reply with quote  #2

1660013262
Report to moderator
1660013262
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1660013262

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1660013262
Reply with quote  #2

1660013262
Report to moderator
PallWolf
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7
Merit: 0


View Profile
August 31, 2016, 04:47:05 AM
 #222

Hi, I run 2 cards (https://www.computeruniverse.ru/products/90664266/xfx-radeon-rx-480-gtr-triple-x.asp ) with modified bios and they works with 29 Mh/s!
But it works only with IGPU and I can't see temperature. When I disable IGPU and plug monitor in RX480 card - Windows 10(64) not starting. (MB B85 Annyversary).
Any solutions?
 
citronick
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1834
Merit: 1080


---- winter*juvia -----


View Profile
August 31, 2016, 08:56:49 AM
 #223

im using saphire Rx 480 refference, can i mod the bios too ?

https://bitcointalk.org/index.php?topic=1584617.msg16088056#msg16088056

If I provided you good and useful info or just a smile to your day, consider sending me merit points to further validate this Bitcointalk account ~ useful for future account recovery...
BTCBusinessConsult
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 546
Merit: 250


Active Trading on EPIC5k and Spectre.Ai


View Profile WWW
August 31, 2016, 01:22:43 PM
 #224

SUCCESS!!!

Took me about 1.5 hours of playing with it until I got it work. PRO TIP follow Cittronicks steps EXACTLY and it will work, and save you ALOT of time.

Interesting note: After I flashed my 480 gpu BIOS and then did the driver update my ETHERNET DRIVER GOT DELETED! Luckily I was able to download it onto my phone and then hook my phone up via usb and transfer the driver. No idea why that happened but it did, might not be a bad idea to download the Ethernet driver and save it to desktop just in case.

Anywho.

Before flash:

24.5 MHs eth solo @ ~115 watt from GPU-Z

After Flash:

29.2 MHs eth solo @ ~90 watt from GPU-Z.

20% more hash and 22% less power consumption, WIN WIN either way. Going to flash my other gpu tonight and let it run for a day, but prelim tests were rock solid.

EPIC5k Trading on https://spectre.ai/?ref=PassiveIncome. Paying WEEKLY rewards in ETH since 2017. 100% FRAUD FREE Binary Trading Platform. $SXDT. Ask me about the ONLY smart options trading platform with 400% payouts, and their unique EPIC5000 trading system.
john1010
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1834
Merit: 556


View Profile
August 31, 2016, 02:09:37 PM
 #225

Ok, here.

For the linux guys.

Just flash rom and run it, card won't consume more than 100w and will stay under 85degrees at all times.
No more jumping around between DPM states.

When running stock, speed on Ethereum will be around 30Mh (as you can see in my included image).

Core clock is set to go to 1191Mh and memory will go to 2200.

Rom: Here



Large image: Here

For the Windows guys, for now, same thing, only Windows 10 with signature check disabled and a modified atikmdag.sys file.


Had no chance to do a decent energy test, will do this later.

Greetings

Hi I got this message when I tried to flash my XFX RX 480 using your mod... Is there something missing or things that I neglect to do? 
citronick
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1834
Merit: 1080


---- winter*juvia -----


View Profile
August 31, 2016, 02:22:37 PM
 #226

SUCCESS!!!

Took me about 1.5 hours of playing with it until I got it work. PRO TIP follow Cittronicks steps EXACTLY and it will work, and save you ALOT of time.

Interesting note: After I flashed my 480 gpu BIOS and then did the driver update my ETHERNET DRIVER GOT DELETED! Luckily I was able to download it onto my phone and then hook my phone up via usb and transfer the driver. No idea why that happened but it did, might not be a bad idea to download the Ethernet driver and save it to desktop just in case.

Anywho.

Before flash:

24.5 MHs eth solo @ ~115 watt from GPU-Z

After Flash:

29.2 MHs eth solo @ ~90 watt from GPU-Z.

20% more hash and 22% less power consumption, WIN WIN either way. Going to flash my other gpu tonight and let it run for a day, but prelim tests were rock solid.


super!

thanks to Heliox/Eliovp !

If I provided you good and useful info or just a smile to your day, consider sending me merit points to further validate this Bitcointalk account ~ useful for future account recovery...
reb0rn21
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1877
Merit: 1024


View Profile
August 31, 2016, 04:32:39 PM
 #227

I could bet none have 31+Mh stable for more then few hours, its fanny that ppl flash some extreme settings with no testing for at least 48+ mining ethereum

Sure 29-30 is duable on cards with samsung memory but please test it for 2+ days with no restarts and only then say its wokrs with no problems

About melting sata cables (use direcly only molex), don`t use them 480 is bad card and use a lot power, even new NV 10xx use a lot but RX 4xx is disaster, if you do be sure to lower the voltage and not dual mine

              ▄▄▄ ▀▀▀▀▀▀▀▀▀ ▄▄▄
           ▄▀▀    ▄▄▄▄▄▄▄▄▄    ▀▀▄
        ▄▀▀  ▄▄▀█          ▀█▀▄▄  ▀▀▄
      ▄▀▀ ▄▄▀    ▀▀▄▄▄▄▄▄▄▀▀    ▀▄▄ ▀▀▄
     █   █            ▀            █   █
   ▄▀ █  ▀▄▄                     ▄█▀  █ ▀▄
  ▄▀ ▄▀ █▄ ▀▀▀██▄▄▄       ▄▄▄██▀▀  ██ ▀▄ ▀▄
  ▀▄▀▀▄ ██ ▄▄▄▄▄▄  ▀▄   ▄▀  ▄▄▄▄▄▄ ██ ▄▀▀▄▀
 ██   █ ██ ▀▄    ▀▄ █   █ ▄▀    ▄▀ ██ █  ▀██
 █  ▄█  ▀█  ▀▀▀▀▀▀▀ █   █ ▀▀▀▀▀▀▀  █   █▄  █
█▀ █  █  █          █   █          █  █  █ ▀▀
 █▀  ▄▀  █▀▄        █   █        ▄▀█  ▀▄  ▀█
 ▄  █▀   █ ▀█▄      ▀   ▀      ▄█▀ █  ▄▀█  ▄
 █▄▀  █  █                         █  █  ▀▄█
 ▀▄  █   ▀█        ▄▄▀▄▀▄▄        █▀   █  ▄
  ▀▄▀▀  █▄ █     ▀█  ▀▀▀  █▀     █ ▄█ ▄▀▀▄▀
   ▀ ▄  ██ █▀▄     ▀▀▄▄▄▀▀     ▄▀█ ██ ▀▄ ▀
    ▀█  ██ █ █▀▄    ▄▄▄▄▄    ▄▀█ █ ██  █▀
      ▀▄ ▀ █ █ ██▄         ▄██ █ █ ▀ ▄▀
        ▀▄ █ █ █ ▀█▄     ▄█▀ █ █ █ ▄▀
          ▀▀▄█ █    ▀▀▀▀▀    █ █▄▀▀
              ▀▀ ▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄ ▀▀
   
..I  D  E  N  A..
   
Proof-of-Person Blockchain

Join the mining of the first human-centric
cryptocurrency
 



 
▲    2 3 2 2

..N  O  D  E  S..
   
                ██
                ██
                ██
                ██
                ██
         ▄      ██      ▄
         ███▄   ██   ▄███
          ▀███▄ ██ ▄███▀
            ▀████████▀
              ▀████▀
                ▀▀
██▄                            ▄██
███                            ███
███                            ███
███                            ███
 ███▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄███
  ▀▀██████████████████████████▀▀
   
D O W N L O A D

Idena node

   
   
▄▄▄██████▄▄▄
▄▄████████████████▄▄
▄█████▀▀        ▀▀█████▄
████▀                ▀████
███▀    ▄▄▄▄▄▄▄▄▄       ▀███
███      █   ▄▄ █▀▄        ███
██▀      █  ███ █  ▀▄      ▀██
███       █   ▀▀ ▀▀▀▀█       ███
███       █  ▄▄▄▄▄▄  █       ███
███       █  ▄▄▄▄▄▄  █       ███
██▄      █  ▄▄▄▄▄▄  █      ▄██
███      █          █      ███
███▄    ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀    ▄███
████▄                ▄████
▀█████▄▄        ▄▄█████▀
▀▀████████████████▀▀
▀▀▀██████▀▀▀
   
    .REQUEST INVITATION.
BTCBusinessConsult
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 546
Merit: 250


Active Trading on EPIC5k and Spectre.Ai


View Profile WWW
August 31, 2016, 05:06:55 PM
 #228

I used my 2 480s for dual mining on Claymores program more many 48 hour stints with no issues.

Ive reached my hand into my case while mining and grabbed cables, touched cards, never felt anything hot or abnormal.


Especially with the new bios having lower power consumption, with decent airflow I dont see them getting hot.


I used my new bios and mined with it for a couple of hours. Set the GPU target temp to 75 C and fan to 70%, after a few hours the gpu showed 64 C and 60% fan. Held 29.X MHs just fine.

EPIC5k Trading on https://spectre.ai/?ref=PassiveIncome. Paying WEEKLY rewards in ETH since 2017. 100% FRAUD FREE Binary Trading Platform. $SXDT. Ask me about the ONLY smart options trading platform with 400% payouts, and their unique EPIC5000 trading system.
reb0rn21
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1877
Merit: 1024


View Profile
August 31, 2016, 05:25:33 PM
 #229

There ae more the one bioses, for me the one that is prolly gona be unstable is extreme one, build for 31Mhz
Also ppl with extenders only might have power issue if they use sata->power or they overload the sata/molex PSU line with rigs of 5-6 cards

              ▄▄▄ ▀▀▀▀▀▀▀▀▀ ▄▄▄
           ▄▀▀    ▄▄▄▄▄▄▄▄▄    ▀▀▄
        ▄▀▀  ▄▄▀█          ▀█▀▄▄  ▀▀▄
      ▄▀▀ ▄▄▀    ▀▀▄▄▄▄▄▄▄▀▀    ▀▄▄ ▀▀▄
     █   █            ▀            █   █
   ▄▀ █  ▀▄▄                     ▄█▀  █ ▀▄
  ▄▀ ▄▀ █▄ ▀▀▀██▄▄▄       ▄▄▄██▀▀  ██ ▀▄ ▀▄
  ▀▄▀▀▄ ██ ▄▄▄▄▄▄  ▀▄   ▄▀  ▄▄▄▄▄▄ ██ ▄▀▀▄▀
 ██   █ ██ ▀▄    ▀▄ █   █ ▄▀    ▄▀ ██ █  ▀██
 █  ▄█  ▀█  ▀▀▀▀▀▀▀ █   █ ▀▀▀▀▀▀▀  █   █▄  █
█▀ █  █  █          █   █          █  █  █ ▀▀
 █▀  ▄▀  █▀▄        █   █        ▄▀█  ▀▄  ▀█
 ▄  █▀   █ ▀█▄      ▀   ▀      ▄█▀ █  ▄▀█  ▄
 █▄▀  █  █                         █  █  ▀▄█
 ▀▄  █   ▀█        ▄▄▀▄▀▄▄        █▀   █  ▄
  ▀▄▀▀  █▄ █     ▀█  ▀▀▀  █▀     █ ▄█ ▄▀▀▄▀
   ▀ ▄  ██ █▀▄     ▀▀▄▄▄▀▀     ▄▀█ ██ ▀▄ ▀
    ▀█  ██ █ █▀▄    ▄▄▄▄▄    ▄▀█ █ ██  █▀
      ▀▄ ▀ █ █ ██▄         ▄██ █ █ ▀ ▄▀
        ▀▄ █ █ █ ▀█▄     ▄█▀ █ █ █ ▄▀
          ▀▀▄█ █    ▀▀▀▀▀    █ █▄▀▀
              ▀▀ ▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄ ▀▀
   
..I  D  E  N  A..
   
Proof-of-Person Blockchain

Join the mining of the first human-centric
cryptocurrency
 



 
▲    2 3 2 2

..N  O  D  E  S..
   
                ██
                ██
                ██
                ██
                ██
         ▄      ██      ▄
         ███▄   ██   ▄███
          ▀███▄ ██ ▄███▀
            ▀████████▀
              ▀████▀
                ▀▀
██▄                            ▄██
███                            ███
███                            ███
███                            ███
 ███▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄███
  ▀▀██████████████████████████▀▀
   
D O W N L O A D

Idena node

   
   
▄▄▄██████▄▄▄
▄▄████████████████▄▄
▄█████▀▀        ▀▀█████▄
████▀                ▀████
███▀    ▄▄▄▄▄▄▄▄▄       ▀███
███      █   ▄▄ █▀▄        ███
██▀      █  ███ █  ▀▄      ▀██
███       █   ▀▀ ▀▀▀▀█       ███
███       █  ▄▄▄▄▄▄  █       ███
███       █  ▄▄▄▄▄▄  █       ███
██▄      █  ▄▄▄▄▄▄  █      ▄██
███      █          █      ███
███▄    ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀    ▄███
████▄                ▄████
▀█████▄▄        ▄▄█████▀
▀▀████████████████▀▀
▀▀▀██████▀▀▀
   
    .REQUEST INVITATION.
Cryptozillah
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 687
Merit: 502


View Profile
August 31, 2016, 06:45:00 PM
 #230

I could bet none have 31+Mh stable for more then few hours, its fanny that ppl flash some extreme settings with no testing for at least 48+ mining ethereum

Sure 29-30 is duable on cards with samsung memory but please test it for 2+ days with no restarts and only then say its wokrs with no problems

About melting sata cables (use direcly only molex), don`t use them 480 is bad card and use a lot power, even new NV 10xx use a lot but RX 4xx is disaster, if you do be sure to lower the voltage and not dual mine
480 a bad card ? lol
The thing is that many newbies use these cards like any other card that hardly draw any power from the riser. Some people dont even have a killawatt to see what is happening.
If people could stop running more then one of the cheapest riser they could find per powerline many cards/other hw would be saved from disaster.

I run my rigs with four 480s each because thats how many powerlines my psu:s have to power the risers.
They run custom bioses and run stable @ 30.5Mhs each, the riser connectors are in no way near crazy hot.

Show me another card that does the ETH bang for the buck like the 480 do.
The 480 is not a bad card.
reb0rn21
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1877
Merit: 1024


View Profile
August 31, 2016, 07:56:22 PM
 #231

It is bad card if you calculate power draw and power used from PCI-e connector (downlocked R8 390 with less voltage will be in par with power usage with RX cards and one is 28 and other 14nm), that is why I sad use just one line from PSU, because most PSU have 2 lines they are in trouble, most rigs are build with 5-6 cards and custom cables must be used
AMD is not smart , its brute forcing power use, the 480 is only good to NV because it use 256bit over 1060 Nvidia and 192bit memory, if NV 1060 was 256bit card it would give easy 32mhs with OC, memory is limited factor for hashing this end of the POW life ETH algo

              ▄▄▄ ▀▀▀▀▀▀▀▀▀ ▄▄▄
           ▄▀▀    ▄▄▄▄▄▄▄▄▄    ▀▀▄
        ▄▀▀  ▄▄▀█          ▀█▀▄▄  ▀▀▄
      ▄▀▀ ▄▄▀    ▀▀▄▄▄▄▄▄▄▀▀    ▀▄▄ ▀▀▄
     █   █            ▀            █   █
   ▄▀ █  ▀▄▄                     ▄█▀  █ ▀▄
  ▄▀ ▄▀ █▄ ▀▀▀██▄▄▄       ▄▄▄██▀▀  ██ ▀▄ ▀▄
  ▀▄▀▀▄ ██ ▄▄▄▄▄▄  ▀▄   ▄▀  ▄▄▄▄▄▄ ██ ▄▀▀▄▀
 ██   █ ██ ▀▄    ▀▄ █   █ ▄▀    ▄▀ ██ █  ▀██
 █  ▄█  ▀█  ▀▀▀▀▀▀▀ █   █ ▀▀▀▀▀▀▀  █   █▄  █
█▀ █  █  █          █   █          █  █  █ ▀▀
 █▀  ▄▀  █▀▄        █   █        ▄▀█  ▀▄  ▀█
 ▄  █▀   █ ▀█▄      ▀   ▀      ▄█▀ █  ▄▀█  ▄
 █▄▀  █  █                         █  █  ▀▄█
 ▀▄  █   ▀█        ▄▄▀▄▀▄▄        █▀   █  ▄
  ▀▄▀▀  █▄ █     ▀█  ▀▀▀  █▀     █ ▄█ ▄▀▀▄▀
   ▀ ▄  ██ █▀▄     ▀▀▄▄▄▀▀     ▄▀█ ██ ▀▄ ▀
    ▀█  ██ █ █▀▄    ▄▄▄▄▄    ▄▀█ █ ██  █▀
      ▀▄ ▀ █ █ ██▄         ▄██ █ █ ▀ ▄▀
        ▀▄ █ █ █ ▀█▄     ▄█▀ █ █ █ ▄▀
          ▀▀▄█ █    ▀▀▀▀▀    █ █▄▀▀
              ▀▀ ▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄ ▀▀
   
..I  D  E  N  A..
   
Proof-of-Person Blockchain

Join the mining of the first human-centric
cryptocurrency
 



 
▲    2 3 2 2

..N  O  D  E  S..
   
                ██
                ██
                ██
                ██
                ██
         ▄      ██      ▄
         ███▄   ██   ▄███
          ▀███▄ ██ ▄███▀
            ▀████████▀
              ▀████▀
                ▀▀
██▄                            ▄██
███                            ███
███                            ███
███                            ███
 ███▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄███
  ▀▀██████████████████████████▀▀
   
D O W N L O A D

Idena node

   
   
▄▄▄██████▄▄▄
▄▄████████████████▄▄
▄█████▀▀        ▀▀█████▄
████▀                ▀████
███▀    ▄▄▄▄▄▄▄▄▄       ▀███
███      █   ▄▄ █▀▄        ███
██▀      █  ███ █  ▀▄      ▀██
███       █   ▀▀ ▀▀▀▀█       ███
███       █  ▄▄▄▄▄▄  █       ███
███       █  ▄▄▄▄▄▄  █       ███
██▄      █  ▄▄▄▄▄▄  █      ▄██
███      █          █      ███
███▄    ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀    ▄███
████▄                ▄████
▀█████▄▄        ▄▄█████▀
▀▀████████████████▀▀
▀▀▀██████▀▀▀
   
    .REQUEST INVITATION.
Arny11
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 50
Merit: 0


View Profile
September 01, 2016, 12:26:52 AM
 #232

I`ve run 2 cards rx480 ref with mod bios under Win 10Pro. On 1100/2200 have about 29,4 mgh on each. TDP about 140w on each card on the wall (387W with amd fx990a (AM3+) and Athlon X3 4gb ram). On of the card I started yesterday on riser x1-x1 without any additional energy. All is well over 24h. But on rig I`ll make 4 rx480ref with risers x16-x16 with add. energy. (for reliability) Great thanks to Eliovp  for his job!!!  Wink
Lion BItcoin Shop
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 587
Merit: 500

BitcoreService.com


View Profile
September 01, 2016, 01:24:59 AM
 #233


Thanks for detail how to flash it Grin
bookmark it will try later

BTCBusinessConsult
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 546
Merit: 250


Active Trading on EPIC5k and Spectre.Ai


View Profile WWW
September 01, 2016, 01:28:26 AM
 #234

Guys I have a big problem.

Got the flash to work on my 2nd GPU. HOWEVER:

Now I have NO control over the fan speed for my gpu 1, gpu 0 I can control with the miner, but gpu 1 just sits at the 1k rpm speed no matter how hot it gets.

I tried every command in claymore miner, and gpu 0 will follow the speeds, but gpu 1 will not. The miner sees and mines with gpu 0 but will not show temps or anything for gpu 1

Also Wattmann does not work now with these bios, and Saphire TRIXX, Speedfan, AND afterburner will not control gpu 1 fan speed.

Pleas help.

Thanks,

EPIC5k Trading on https://spectre.ai/?ref=PassiveIncome. Paying WEEKLY rewards in ETH since 2017. 100% FRAUD FREE Binary Trading Platform. $SXDT. Ask me about the ONLY smart options trading platform with 400% payouts, and their unique EPIC5000 trading system.
LoneRangir
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 615
Merit: 500


View Profile
September 01, 2016, 01:40:33 AM
 #235


Will this method work for Windows 7, too?
citronick
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1834
Merit: 1080


---- winter*juvia -----


View Profile
September 01, 2016, 01:50:06 AM
 #236

Guys I have a big problem.

Got the flash to work on my 2nd GPU. HOWEVER:

Now I have NO control over the fan speed for my gpu 1, gpu 0 I can control with the miner, but gpu 1 just sits at the 1k rpm speed no matter how hot it gets.

I tried every command in claymore miner, and gpu 0 will follow the speeds, but gpu 1 will not. The miner sees and mines with gpu 0 but will not show temps or anything for gpu 1

Also Wattmann does not work now with these bios, and Saphire TRIXX, Speedfan, AND afterburner will not control gpu 1 fan speed.

Pleas help.

Thanks,

Have you tried this:

-fanmax   set maximal fan speed, in percents, for example, "-fanmax 80" will set maximal fans speed to 80%. You can also specify values for every card, for example "-fanmax 50,60,70".
   This option works only if miner manages cooling, i.e. when "-tt" option is used to specify target temperature. Default value is "100".

<<extracted from Claymore's manual>>

If I provided you good and useful info or just a smile to your day, consider sending me merit points to further validate this Bitcointalk account ~ useful for future account recovery...
BTCBusinessConsult
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 546
Merit: 250


Active Trading on EPIC5k and Spectre.Ai


View Profile WWW
September 01, 2016, 01:53:45 AM
 #237

Guys I have a big problem.

Got the flash to work on my 2nd GPU. HOWEVER:

Now I have NO control over the fan speed for my gpu 1, gpu 0 I can control with the miner, but gpu 1 just sits at the 1k rpm speed no matter how hot it gets.

I tried every command in claymore miner, and gpu 0 will follow the speeds, but gpu 1 will not. The miner sees and mines with gpu 0 but will not show temps or anything for gpu 1

Also Wattmann does not work now with these bios, and Saphire TRIXX, Speedfan, AND afterburner will not control gpu 1 fan speed.

Pleas help.

Thanks,

Have you tried this:

-fanmax   set maximal fan speed, in percents, for example, "-fanmax 80" will set maximal fans speed to 80%. You can also specify values for every card, for example "-fanmax 50,60,70".
   This option works only if miner manages cooling, i.e. when "-tt" option is used to specify target temperature. Default value is "100".

<<extracted from Claymore's manual>>

Yes I tried that, put my hand on the card and gpu 0 (closest to CPU) is blowing hard at 75% fan, then the bottom one gpu1 is hardly pushing any air out at all.

Also I change the plug from gpu 0 tp gpu 1 then the monitor goes blank and does not receive signal. Windows device manager sees both cards and says they are working normally.

EPIC5k Trading on https://spectre.ai/?ref=PassiveIncome. Paying WEEKLY rewards in ETH since 2017. 100% FRAUD FREE Binary Trading Platform. $SXDT. Ask me about the ONLY smart options trading platform with 400% payouts, and their unique EPIC5000 trading system.
citronick
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1834
Merit: 1080


---- winter*juvia -----


View Profile
September 01, 2016, 01:58:46 AM
 #238

Guys I have a big problem.

Got the flash to work on my 2nd GPU. HOWEVER:

Now I have NO control over the fan speed for my gpu 1, gpu 0 I can control with the miner, but gpu 1 just sits at the 1k rpm speed no matter how hot it gets.

I tried every command in claymore miner, and gpu 0 will follow the speeds, but gpu 1 will not. The miner sees and mines with gpu 0 but will not show temps or anything for gpu 1

Also Wattmann does not work now with these bios, and Saphire TRIXX, Speedfan, AND afterburner will not control gpu 1 fan speed.

Pleas help.

Thanks,

Have you tried this:

-fanmax   set maximal fan speed, in percents, for example, "-fanmax 80" will set maximal fans speed to 80%. You can also specify values for every card, for example "-fanmax 50,60,70".
   This option works only if miner manages cooling, i.e. when "-tt" option is used to specify target temperature. Default value is "100".

<<extracted from Claymore's manual>>

Yes I tried that, put my hand on the card and gpu 0 (closest to CPU) is blowing hard at 75% fan, then the bottom one gpu1 is hardly pushing any air out at all

on my 6 x Sapphire 480 rig ..... all cards are humming lowly but not hot.

however, the one GPU that is attached to the 16x PCI slot blows fan the hardest - which is NORMAL

as long as the rig works and stable, AND Claymore Monitor utility reports the cards as normal (ie. fans and temp normal) - it should be ok.

alternatively.... repeat flashing process with 2 cards inserted (or all the cards you want to install on this rig) -- just an idea.

If I provided you good and useful info or just a smile to your day, consider sending me merit points to further validate this Bitcointalk account ~ useful for future account recovery...
BTCBusinessConsult
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 546
Merit: 250


Active Trading on EPIC5k and Spectre.Ai


View Profile WWW
September 01, 2016, 02:29:20 AM
 #239

I flashed both of the cards at the same time, as they show up.

I am going to try installing the watmann from a fresh install and see if that helps.

the miner does NOT show any stats for gpu 1, only for gpu 0. However it shows it hashing and what not.

I am also going to try switching the gpu order after a fresh driver install and see what happens.


EPIC5k Trading on https://spectre.ai/?ref=PassiveIncome. Paying WEEKLY rewards in ETH since 2017. 100% FRAUD FREE Binary Trading Platform. $SXDT. Ask me about the ONLY smart options trading platform with 400% payouts, and their unique EPIC5000 trading system.
rockyforever
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 429
Merit: 250


View Profile WWW
September 01, 2016, 02:59:42 AM
 #240


Same question!

Does that method work on windows 7?

Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 »
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!