Bitcoin Forum
May 31, 2020, 04:20:36 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.19.1 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 ... 157 »
  Print  
Author Topic: [Cast XMR] high speed XMR/CryptoNight miner for RX Vega GPUs (2 KHash/s)  (Read 205445 times)
GordoLui
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 79
Merit: 2


View Profile
October 28, 2017, 07:56:37 AM
 #181

I have two 3-card vega 56 rigs. All cards are the sapphire ones. Short side story, bought these 14 days ago from newegg for $520 and today I see that they are going for $420 on their eBay site and $470 on their main site. So I call them up to see if they do a price match but they would only do 50% of the $470, telling me some bogus bullcrap that they can only do 50% of the $470 price. So just warning yall when dealing with newegg.

Anyways I been reading up on this thread, the one from reddit, and the other vega thread. Using the latest cast XMR is giving me around 5650  hashrate total for my 3 cards(vs 5500 on XMRstak), on both my rigs. Im getting around 590w of power for each rig which puts my cards at around 170w. This is all on stock everything with me only using the settings recommended for wattman (hbm on, intensity -4%, core 950-905, fan 3000-4900, PL -20%). And so far 0 rejected shares on both rigs mining for at least an hour on the new version.

So overall im pretty happy but i'm wondering if i can push there cards to 2050? I think I read I have to put the memclock to at least 1050 which i know most if not all my cards cant do. I would also like to shave off some power which I think should be doable with a little work. I haven't messed with the cards bios but doesnt seem to be all that difficult to do.
1590898836
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1590898836

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1590898836
Reply with quote  #2

1590898836
Report to moderator
1590898836
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1590898836

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1590898836
Reply with quote  #2

1590898836
Report to moderator
1590898836
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1590898836

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1590898836
Reply with quote  #2

1590898836
Report to moderator
FAST DICE GAME $500 DAILY CONTEST BEST AUTOBET MODE 30% RAKEBACK FOR VIPS PROVABLY FAIR Play Now Play Now
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1590898836
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1590898836

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1590898836
Reply with quote  #2

1590898836
Report to moderator
1590898836
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1590898836

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1590898836
Reply with quote  #2

1590898836
Report to moderator
1590898836
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1590898836

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1590898836
Reply with quote  #2

1590898836
Report to moderator
ordimans
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 159
Merit: 100


View Profile
October 28, 2017, 08:13:43 AM
 #182

i have 4gb for 4 vega...

set your pagefile to 70go !

really ? i had 4 giga ram for 2 vega but hbcc was disable (even if it show enable with no slider), my pagefile was at 16gigas, but when i put 8 of ram then it could be enable
you don't need hbcc, just disable/enable gpu

HBCC must be disable on Vega 64 ?
I thought it was necessary
cpnl
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 11
Merit: 0


View Profile
October 28, 2017, 10:39:12 AM
 #183

I have two 3-card vega 56 rigs. All cards are the sapphire ones. Short side story, bought these 14 days ago from newegg for $520 and today I see that they are going for $420 on their eBay site and $470 on their main site. So I call them up to see if they do a price match but they would only do 50% of the $470, telling me some bogus bullcrap that they can only do 50% of the $470 price. So just warning yall when dealing with newegg.

Anyways I been reading up on this thread, the one from reddit, and the other vega thread. Using the latest cast XMR is giving me around 5650  hashrate total for my 3 cards(vs 5500 on XMRstak), on both my rigs. Im getting around 590w of power for each rig which puts my cards at around 170w. This is all on stock everything with me only using the settings recommended for wattman (hbm on, intensity -4%, core 950-905, fan 3000-4900, PL -20%). And so far 0 rejected shares on both rigs mining for at least an hour on the new version.

So overall im pretty happy but i'm wondering if i can push there cards to 2050? I think I read I have to put the memclock to at least 1050 which i know most if not all my cards cant do. I would also like to shave off some power which I think should be doable with a little work. I haven't messed with the cards bios but doesnt seem to be all that difficult to do.

Not sure if 2050 is possible per card, atm i have my memory at 1148 and got like 2004/2005 hashrate.

Which reg mod are you using? The one from reddit monero guide?

Also on my card i had to change soc to 1200 to be able to overclock memory higher than 1100.

Ystss
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 31
Merit: 0


View Profile
October 28, 2017, 12:20:07 PM
 #184

Also on my card i had to change soc to 1200 to be able to overclock memory higher than 1100.
how to overclock the memory above 1100?
Jackkyy
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 252
Merit: 100


View Profile
October 28, 2017, 12:53:05 PM
 #185

why overclock
with 1100 work good and satble
2005h avergae
cpnl
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 11
Merit: 0


View Profile
October 28, 2017, 01:25:33 PM
 #186

Also on my card i had to change soc to 1200 to be able to overclock memory higher than 1100.
how to overclock the memory above 1100?

Check this thread http://www.overclock.net/t/1633446/preliminary-view-of-amd-vega-bios

why overclock
with 1100 work good and satble
2005h avergae

Is that with 56 or 64?

With 56 with the 110@900mv it didn't hit 2k for me, was more like 1970ish. And with the soc overclock i can even run 1148 at 885mv instead of 900.
oskar_n8
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 37
Merit: 0


View Profile
October 28, 2017, 02:02:19 PM
 #187

Also on my card i had to change soc to 1200 to be able to overclock memory higher than 1100.
how to overclock the memory above 1100?

Check this thread http://www.overclock.net/t/1633446/preliminary-view-of-amd-vega-bios

why overclock
with 1100 work good and satble
2005h avergae

Is that with 56 or 64?

With 56 with the 110@900mv it didn't hit 2k for me, was more like 1970ish. And with the soc overclock i can even run 1148 at 885mv instead of 900.
With more than 200Watt you can reach more than 2000H/s.
With 1408-1100@905mV my V56 can mine 1970H/s with 165 Watt
dadstrength
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 2
Merit: 0


View Profile
October 28, 2017, 02:21:48 PM
 #188

Error CL_DEVICE_NOT_FOUND calling clGetDeviceIDs for number of devices.

I'm a total noob. pls help.

My config:

cast_xmr-vega -S pool.supportxmr.com:7777 -u (wallet)
grimjaw99
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 11
Merit: 0


View Profile
October 28, 2017, 02:26:44 PM
 #189

Error CL_DEVICE_NOT_FOUND calling clGetDeviceIDs for number of devices.

I'm a total noob. pls help.

My config:

cast_xmr-vega -S pool.supportxmr.com:7777 -u (wallet)

What cards are you running? Only compatible with VEGA gpu
dadstrength
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 2
Merit: 0


View Profile
October 28, 2017, 02:34:28 PM
 #190

Error CL_DEVICE_NOT_FOUND calling clGetDeviceIDs for number of devices.

I'm a total noob. pls help.

My config:

cast_xmr-vega -S pool.supportxmr.com:7777 -u (wallet)

What cards are you running? Only compatible with VEGA gpu

1x Vega56 Powercolor. Runs about 1850 on XMR-stak.
cpnl
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 11
Merit: 0


View Profile
October 28, 2017, 02:38:14 PM
 #191

Also on my card i had to change soc to 1200 to be able to overclock memory higher than 1100.
how to overclock the memory above 1100?

Check this thread http://www.overclock.net/t/1633446/preliminary-view-of-amd-vega-bios

why overclock
with 1100 work good and satble
2005h avergae

Is that with 56 or 64?

With 56 with the 110@900mv it didn't hit 2k for me, was more like 1970ish. And with the soc overclock i can even run 1148 at 885mv instead of 900.
With more than 200Watt you can reach more than 2000H/s.
With 1408-1100@905mV my V56 can mine 1970H/s with 165 Watt

Yeah i'm running at 1408-1148@905mv (with 885mv on memory instead of 900) so the power usage should be around the same i guess?

Waiting for my killawatt Sad
oskar_n8
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 37
Merit: 0


View Profile
October 28, 2017, 04:35:26 PM
 #192

Also on my card i had to change soc to 1200 to be able to overclock memory higher than 1100.
how to overclock the memory above 1100?

Check this thread http://www.overclock.net/t/1633446/preliminary-view-of-amd-vega-bios

why overclock
with 1100 work good and satble
2005h avergae

Is that with 56 or 64?

With 56 with the 110@900mv it didn't hit 2k for me, was more like 1970ish. And with the soc overclock i can even run 1148 at 885mv instead of 900.
With more than 200Watt you can reach more than 2000H/s.
With 1408-1100@905mV my V56 can mine 1970H/s with 165 Watt

Yeah i'm running at 1408-1148@905mv (with 885mv on memory instead of 900) so the power usage should be around the same i guess?

Waiting for my killawatt Sad

With fingers crossed: Yes Smiley
oomurashin
Member
**
Offline Offline

Activity: 195
Merit: 15


View Profile
October 28, 2017, 04:43:30 PM
 #193

new version also working stable. thank you! Grin
alucard20724
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 502
Merit: 250


View Profile
October 28, 2017, 05:34:13 PM
 #194

can you make a version that will allow the use of 17.10.3 drivers since in supports compute mode?
GordoLui
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 79
Merit: 2


View Profile
October 28, 2017, 06:06:16 PM
 #195

I have two 3-card vega 56 rigs. All cards are the sapphire ones. Short side story, bought these 14 days ago from newegg for $520 and today I see that they are going for $420 on their eBay site and $470 on their main site. So I call them up to see if they do a price match but they would only do 50% of the $470, telling me some bogus bullcrap that they can only do 50% of the $470 price. So just warning yall when dealing with newegg.

Anyways I been reading up on this thread, the one from reddit, and the other vega thread. Using the latest cast XMR is giving me around 5650  hashrate total for my 3 cards(vs 5500 on XMRstak), on both my rigs. Im getting around 590w of power for each rig which puts my cards at around 170w. This is all on stock everything with me only using the settings recommended for wattman (hbm on, intensity -4%, core 950-905, fan 3000-4900, PL -20%). And so far 0 rejected shares on both rigs mining for at least an hour on the new version.

So overall im pretty happy but i'm wondering if i can push there cards to 2050? I think I read I have to put the memclock to at least 1050 which i know most if not all my cards cant do. I would also like to shave off some power which I think should be doable with a little work. I haven't messed with the cards bios but doesnt seem to be all that difficult to do.

Not sure if 2050 is possible per card, atm i have my memory at 1148 and got like 2004/2005 hashrate.

Which reg mod are you using? The one from reddit monero guide?

Also on my card i had to change soc to 1200 to be able to overclock memory higher than 1100.



I'm not using any mods or doing any sort of reg edits. I haven't messed around with anything aside from wattman. The guide on reddit says turn mem to 950 on wattman but my pc crashes when i run any miner at 950. Only one or two of my cards can handle mem 950. The others i have to set between 925-905. Those cards still hashing at least around 1850mh/s. That's why I don't think I can go much higher since the memory is already struggling at above 920. But I think the power might be able to be reduced to achieve the same hashrate.

And I can confirm that this latest version of cast is not only stable but also has a very low share of rejects that im seeing. I left them overnight and both my systems are hashing at a steady 5650mh/s rate with over 1700 shares accepted and only 3 and 5 shares rejected. I'll try to leave them on longer for this time.
MoneroCrusher
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 74
Merit: 0


View Profile
October 28, 2017, 06:22:22 PM
 #196

Linux...?
xeridea
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 422
Merit: 251


View Profile WWW
October 28, 2017, 06:35:27 PM
 #197

i have 4gb for 4 vega...

set your pagefile to 70go !
This.  More physical RAM seems completely unnecessary, just don't cheap out with 60GB ssds, and set 50+GB pagefile.  I tested with 8GBx2 vs 4GB, don't see difference, and can do 4 GPUs either way.

Profitability over time charts for many GPUs - http://xeridea.us/charts

BTC:  16wzGLYLh1ximotu3Ln7htKnbUUcwWvQUv   LTC:  LdPvSJoAwgH87TXSMBuxDefBvp2bweXApY   Eth:  0xb508131ca5d983ebe72f8af61ecfb7d1b61f6d18
BogdanCo
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 662
Merit: 505


View Profile
October 28, 2017, 06:47:48 PM
 #198

i have 4gb for 4 vega...

set your pagefile to 70go !
This.  More physical RAM seems completely unnecessary, just don't cheap out with 60GB ssds, and set 50+GB pagefile.  I tested with 8GBx2 vs 4GB, don't see difference, and can do 4 GPUs either way.

4 Gb Ram is enough for a Vega mining rig, you just have to set 8Gb of Virtual memory for every Vega so for ex. if you have 6 Vega then 6x8Gb = 48 Gb min pagefile for your rig. To achieve max hashrate for all Vega's just go to Device Manager in Windows and disable, wait 10 sec, then enable each Vega and you will have all working at max hash rate. HBCC is not important, seems to be a bug in AMD drivers at every Windows loading.
xeridea
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 422
Merit: 251


View Profile WWW
October 28, 2017, 07:58:15 PM
 #199

I have two 3-card vega 56 rigs. All cards are the sapphire ones. Short side story, bought these 14 days ago from newegg for $520 and today I see that they are going for $420 on their eBay site and $470 on their main site. So I call them up to see if they do a price match but they would only do 50% of the $470, telling me some bogus bullcrap that they can only do 50% of the $470 price. So just warning yall when dealing with newegg.

Anyways I been reading up on this thread, the one from reddit, and the other vega thread. Using the latest cast XMR is giving me around 5650  hashrate total for my 3 cards(vs 5500 on XMRstak), on both my rigs. Im getting around 590w of power for each rig which puts my cards at around 170w. This is all on stock everything with me only using the settings recommended for wattman (hbm on, intensity -4%, core 950-905, fan 3000-4900, PL -20%). And so far 0 rejected shares on both rigs mining for at least an hour on the new version.

So overall im pretty happy but i'm wondering if i can push there cards to 2050? I think I read I have to put the memclock to at least 1050 which i know most if not all my cards cant do. I would also like to shave off some power which I think should be doable with a little work. I haven't messed with the cards bios but doesnt seem to be all that difficult to do.

Not sure if 2050 is possible per card, atm i have my memory at 1148 and got like 2004/2005 hashrate.

Which reg mod are you using? The one from reddit monero guide?

Also on my card i had to change soc to 1200 to be able to overclock memory higher than 1100.


What is your HBM temp in GPU-Z?  HBM is less stable at higher temps.  Mine are fine mostly 950, some 930, HBM temp 58-60C.  I hear above 70C is unstable for OC.

I'm not using any mods or doing any sort of reg edits. I haven't messed around with anything aside from wattman. The guide on reddit says turn mem to 950 on wattman but my pc crashes when i run any miner at 950. Only one or two of my cards can handle mem 950. The others i have to set between 925-905. Those cards still hashing at least around 1850mh/s. That's why I don't think I can go much higher since the memory is already struggling at above 920. But I think the power might be able to be reduced to achieve the same hashrate.

And I can confirm that this latest version of cast is not only stable but also has a very low share of rejects that im seeing. I left them overnight and both my systems are hashing at a steady 5650mh/s rate with over 1700 shares accepted and only 3 and 5 shares rejected. I'll try to leave them on longer for this time.

Profitability over time charts for many GPUs - http://xeridea.us/charts

BTC:  16wzGLYLh1ximotu3Ln7htKnbUUcwWvQUv   LTC:  LdPvSJoAwgH87TXSMBuxDefBvp2bweXApY   Eth:  0xb508131ca5d983ebe72f8af61ecfb7d1b61f6d18
carlo_0000
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1251
Merit: 1003


View Profile
October 29, 2017, 12:41:04 AM
 #200

i have 4gb for 4 vega...

set your pagefile to 70go !
This.  More physical RAM seems completely unnecessary, just don't cheap out with 60GB ssds, and set 50+GB pagefile.  I tested with 8GBx2 vs 4GB, don't see difference, and can do 4 GPUs either way.

4 Gb Ram is enough for a Vega mining rig, you just have to set 8Gb of Virtual memory for every Vega so for ex. if you have 6 Vega then 6x8Gb = 48 Gb min pagefile for your rig. To achieve max hashrate for all Vega's just go to Device Manager in Windows and disable, wait 10 sec, then enable each Vega and you will have all working at max hash rate. HBCC is not important, seems to be a bug in AMD drivers at every Windows loading.


thanks for the tip
i will remove my 8giga and put the 4 back later and try  Smiley

over tip to replace wattman maybe ? new version of afterburner or so ?
because each time i reboot i lost my setting and i also wanna move my computer without screen pluged
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 ... 157 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!