Bitcoin Forum
July 21, 2018, 09:42:31 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.16.1  [Torrent]. (New!)
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 [26] 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 ... 142 »
  Print  
Author Topic: [Cast XMR] high speed XMR/CryptoNight miner for RX Vega GPUs (2 KHash/s)  (Read 166816 times)
ShirKhan76
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 23
Merit: 0


View Profile
November 16, 2017, 09:47:37 PM
 #501

I already use cast-xmr since about 10 days and it is very stable with 2x Vega56s and 3x RX 580s. I only had 3 crashes and the hashrate of my 580s are much better (approx. 50 h/s per GPU) than with xmr-stak-amd miner.
But I determined that I have approx. 6% outdated jobs:

[Hash Rate Avg: 6365.5 H/s]
  852.8 H/s GPU0
  862.3 H/s GPU1
  877.1 H/s GPU2
  1923.9 H/s GPU3
  1849.4 H/s GPU4

[Shares Found: 9364 | Avg Search Time: 29.9 sec]
8803 ( 94%) Accepted
   0 (  0%) Rejected by pool
   1 (  0%) Invalid result computation failed
   0 (  0%) Could not be submit because of network error
 560 (  6%) Outdated because of job change

@glph3k: When will you release a new version of your miner that this issue will be fixed?

could you share the config file for that miner?

Of course, here we go:

cast_xmr-vega -G 0,1,2,3,4 -S pool.supportxmr.com:7777 -u 45gLm8HYupeW6f8LFL479GiZsQS8nXEj2ScaaJvB8gZQMJRG2bxEUZrCQsGPQzc4tHgu89tyoyBMr9Q fDK6xBnybPB4fTo7.1ce888860aab407 -p xxx -I 9

pls send your settings and hashrate

thanks

hashrate is already shown in my entire post:

[Hash Rate Avg: 6365.5 H/s]
  852.8 H/s GPU0
  862.3 H/s GPU1
  877.1 H/s GPU2
  1923.9 H/s GPU3
  1849.4 H/s GPU4

First 3 GPUs are 580s and last two Vega56s.

Which settings do you mean?
1532209351
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1532209351

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1532209351
Reply with quote  #2

1532209351
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1532209351
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1532209351

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1532209351
Reply with quote  #2

1532209351
Report to moderator
patnor101
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 10
Merit: 0


View Profile
November 16, 2017, 10:05:51 PM
 #502

I am using one sapphire Vega 56 (waiting for cpu to build rig with 3 more gigabyte vega 56) on nanopool.
I tried xmr-stak and cast XMR and for some reason cast works better for me. I am not quite experienced so cant really say why is that but settings I douse are -4% / 955 / 2500 / -10 and that give me average 1940h/s
however it is not stable and it hangs at random times. Say about 3 times in 48 hours.

I am currently trying -8 / 935 / 2500 / 0 with average hash 1950h/s

I am not trying to squeeze extra 50 or 100 hash out of the card I would rather go for 1900+ but somehow more stable settings as I usually cant find out it is not working outright. I try to check it as often as I can but cant wake up every hour or two just to see if it is working or not.Is there some solution to this? Like some sort of monitoring tool which will alert me that mining stopped?
Thanks

Oh btw I used wrong password to my old account here few times and my old account got blocked. No matter how many emails I sent to suggested support email I got no response whatsoever so I had to create new account.
meroh
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 5
Merit: 0


View Profile
November 16, 2017, 10:24:14 PM
 #503

I'm running 4 Vega 56 with stock BIOS and was able to get 1950 h/s on 3 of them, but my 4th is only running at 1720 h/s. I am using block chain drivers, tried disabling and re-enabling everything and all of the cards are over clocked to the exact same settings. Anyone know of any reason why this might be happening?

tf2addict
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 392
Merit: 100


View Profile
November 16, 2017, 11:07:07 PM
 #504

I'm running 4 Vega 56 with stock BIOS and was able to get 1950 h/s on 3 of them, but my 4th is only running at 1720 h/s. I am using block chain drivers, tried disabling and re-enabling everything and all of the cards are over clocked to the exact same settings. Anyone know of any reason why this might be happening?



What brands?  I have a PowerColor (1850 H/s) and it does 100 H/s less than my GigaByte and Sapphire (1950 H/s) on the same settings.
mikejennings
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 6
Merit: 0


View Profile
November 16, 2017, 11:22:56 PM
 #505

I'm running 4 Vega 56 with stock BIOS and was able to get 1950 h/s on 3 of them, but my 4th is only running at 1720 h/s. I am using block chain drivers, tried disabling and re-enabling everything and all of the cards are over clocked to the exact same settings. Anyone know of any reason why this might be happening?



I have an RX 580 that generates 10% lower hashrate despite all GPU-Z readings being the same. Just a shit set of silicone.
illanz
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 40
Merit: 0


View Profile
November 17, 2017, 01:06:22 PM
 #506

How and where can we use this command ?

cast_xmr --help

Once miner is running, how can I see stats such as active pool, averages, ...

Also I have a correct global hashrate but most of the lines are empty... Is this normal ??

[14:05:45] GPU3 | 63°C | Fan 2085 RPM | 0.0 H/s
[14:05:45] GPU4 | 64°C | Fan 2188 RPM | 0.0 H/s
[14:05:45] GPU5 | 62°C | Fan 1886 RPM | 0.0 H/s
[14:05:45] GPU0 | 63°C | Fan 1922 RPM | 835.8 H/s
[14:05:45] GPU1 | 63°C | Fan 1979 RPM | 0.0 H/s
[14:05:45] GPU2 | 64°C | Fan 2013 RPM | 0.0 H/s
[14:05:45] GPU3 | 63°C | Fan 2083 RPM | 0.0 H/s
[14:05:45] GPU4 | 63°C | Fan 2187 RPM | 0.0 H/s
[14:05:45] GPU5 | 62°C | Fan 1886 RPM | 0.0 H/s
[14:05:46] GPU0 | 63°C | Fan 1923 RPM | 0.0 H/s
[14:05:46] GPU1 | 64°C | Fan 1976 RPM | 0.0 H/s
[14:05:46] GPU2 | 64°C | Fan 2014 RPM | 0.0 H/s
[14:05:46] GPU3 | 63°C | Fan 2080 RPM | 0.0 H/s
[14:05:46] GPU4 | 64°C | Fan 2188 RPM | 0.0 H/s
[14:05:46] GPU5 | 62°C | Fan 1885 RPM | 843.5 H/s
[14:05:46] GPU0 | 62°C | Fan 1923 RPM | 0.0 H/s
[14:05:46] GPU1 | 63°C | Fan 1976 RPM | 0.0 H/s
[14:05:46] GPU2 | 63°C | Fan 2015 RPM | 0.0 H/s
[14:05:46] GPU3 | 63°C | Fan 2081 RPM | 0.0 H/s
[14:05:46] GPU4 | 63°C | Fan 2190 RPM | 862.8 H/s
[14:05:46] GPU5 | 61°C | Fan 1886 RPM | 0.0 H/s
[14:05:46] GPU0 | 62°C | Fan 1923 RPM | 0.0 H/s
[14:05:46] GPU1 | 63°C | Fan 1975 RPM | 0.0 H/s
[14:05:46] GPU2 | 63°C | Fan 2016 RPM | 0.0 H/s
[14:05:46] GPU3 | 63°C | Fan 2081 RPM | 831.6 H/s
[14:05:46] GPU4 | 63°C | Fan 2190 RPM | 0.0 H/s
[14:05:46] GPU5 | 61°C | Fan 1885 RPM | 0.0 H/s
[14:05:48] GPU0 | 62°C | Fan 1921 RPM | 0.0 H/s
[14:05:48] GPU1 | 64°C | Fan 1958 RPM | 763.0 H/s
[14:05:48] GPU2 | 64°C | Fan 2032 RPM | 0.0 H/s
[14:05:48] GPU3 | 63°C | Fan 2081 RPM | 0.0 H/s
[14:05:48] GPU4 | 64°C | Fan 2193 RPM | 0.0 H/s
[14:05:48] GPU5 | 61°C | Fan 1884 RPM | 0.0 H/s
[14:05:50] GPU0 | 62°C | Fan 1919 RPM | 0.0 H/s
[14:05:50] GPU1 | 63°C | Fan 1965 RPM | 0.0 H/s
[14:05:50] GPU2 | 63°C | Fan 2030 RPM | 834.8 H/s
[14:05:50] GPU3 | 63°C | Fan 2086 RPM | 0.0 H/s
[14:05:50] GPU4 | 63°C | Fan 2179 RPM | 0.0 H/s
[14:05:50] GPU5 | 62°C | Fan 1880 RPM | 0.0 H/s
[14:05:50] GPU0 | 62°C | Fan 1920 RPM | 836.4 H/s
[14:05:50] GPU1 | 63°C | Fan 1967 RPM | 0.0 H/s
[14:05:50] GPU2 | 64°C | Fan 2029 RPM | 0.0 H/s
[14:05:50] GPU3 | 63°C | Fan 2086 RPM | 0.0 H/s
[14:05:50] GPU4 | 63°C | Fan 2179 RPM | 0.0 H/s
[14:05:50] GPU5 | 62°C | Fan 1880 RPM | 0.0 H/s
[14:05:50] GPU0 | 62°C | Fan 1921 RPM | 0.0 H/s
[14:05:50] GPU1 | 63°C | Fan 1970 RPM | 0.0 H/s
[14:05:50] GPU2 | 63°C | Fan 2027 RPM | 0.0 H/s
[14:05:50] GPU3 | 63°C | Fan 2086 RPM | 0.0 H/s
[14:05:50] GPU4 | 63°C | Fan 2179 RPM | 0.0 H/s
[14:05:50] GPU5 | 61°C | Fan 1880 RPM | 834.5 H/s
[14:05:50] GPU0 | 62°C | Fan 1924 RPM | 0.0 H/s
[14:05:50] GPU1 | 63°C | Fan 1969 RPM | 0.0 H/s
[14:05:50] GPU2 | 63°C | Fan 2026 RPM | 0.0 H/s
[14:05:50] GPU3 | 63°C | Fan 2086 RPM | 0.0 H/s
[14:05:50] GPU4 | 63°C | Fan 2181 RPM | 847.7 H/s
[14:05:50] GPU5 | 61°C | Fan 1879 RPM | 0.0 H/s
[14:05:50] GPU0 | 63°C | Fan 1922 RPM | 0.0 H/s
[14:05:50] GPU1 | 62°C | Fan 1964 RPM | 0.0 H/s
[14:05:50] GPU2 | 63°C | Fan 2026 RPM | 0.0 H/s
[14:05:50] GPU3 | 64°C | Fan 2087 RPM | 728.5 H/s
[14:05:51] GPU4 | 64°C | Fan 2180 RPM | 0.0 H/s
[14:05:51] GPU5 | 61°C | Fan 1879 RPM | 0.0 H/s
ninjam
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 72
Merit: 0


View Profile
November 17, 2017, 02:02:33 PM
 #507

abnormal
l1xx
Member
**
Offline Offline

Activity: 115
Merit: 10


View Profile
November 17, 2017, 02:24:18 PM
 #508

when was the last time the developer posted here?
matrixturk
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 406
Merit: 100



View Profile
November 17, 2017, 02:28:38 PM
 #509

we are waiting for simplemining system

Puffncough
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 8
Merit: 0


View Profile
November 17, 2017, 02:53:56 PM
 #510

Took me about a week to config some settings on the Vega 64 I just got but I seem to have somewhat consistent Hash rates.

1,800 - 2,000 mining to nano pool mining XMR

I know the new drivers are updated with the block chain driver but the 17.30 version that the OP has in his guide seems to work best with this miner.

I would like to set this miner to a different currency though, I'm pretty new to this and can't seem to get the correct config settings to mine ETN without it giving me a connection error. I'm guessing you just can't do it with this miner without some updates.
Permonik
Member
**
Offline Offline

Activity: 179
Merit: 10


View Profile
November 17, 2017, 03:23:28 PM
 #511

when was the last time the developer posted here?
Hi, I am not sure, couple of weeks?
Goldenbunip
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 18
Merit: 0


View Profile
November 17, 2017, 05:22:05 PM
 #512

Finally got single MSI Vega 56 to run stable with xmr-cast-vega.  My key was getting the temp right <65 to stay stable and keep MEM < 950
Block chain drivers and reset driver prior to running.  Very stable.

Freq: -8%
Mem: 945
Power +10
Rate:  1980
Fan: ~3400 min
Temp: 64
Ave Search 45 secs, no errors

or

Freq -8%
Mem: 935
Power +0
Rate 1950
Fan: ~2500 min
Temp: 62

Not bad, both very stable, but I have not been able to get to the fabled 2000 Wink


Here's my question.  I mined 24 hrs with nicehash
Nicehash reports between 1.33 and 2.2 at any given time and is quite variable on their BTC profitability curve through the day.
anyone have good/bad NiceHash experience or can explain this phenomenon?

Or, suggest a more profitable pool to point to?

Thanks

You MEM speed is way too low to hit 2k mark, stick it to 1100 and see what you get.

Nicehhash speed on the site is calculated from your accepted share rate at the difficulty level submitted. Since there is a large amount of luck in the time between share finds, the reported rate will vary wildly. I get between 0 and 4KH on the site per vega64 running at ~2050each. Its the longer average that's important. So open the Nicehash page and select just Cryptonight and the graph has the average on it and you will see teh average which is usually more stable.
tf2addict
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 392
Merit: 100


View Profile
November 17, 2017, 08:57:48 PM
 #513

I typically get around 5% outdated shares on NiceHash and between 5 and 13% on other pools.  On XMR Stak I basically get 100% "good" shares.  Is XMR Stak just hiding outdated shares or does Cast really do have more bad shares than Stak?  5% (let alone 13%) is a lot and negates any better hash rate vs Stak.
MickDaster
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 167
Merit: 100


View Profile WWW
November 17, 2017, 10:03:42 PM
 #514

i dont know what am i doing wrong, i simply ccan not get more than 500hs on XMR using claymore crypto miner.

What should i do to reach 1800+ hhs?

I got POWERCOLOR RX VEGA 56 8GB

★ ★ ★ ★ ★   DeepOnion  ✔  Anonymous and Untraceable Cryptocurrency  ✔  TOR INTEGRATED & SECURED   ★ ★ ★ ★ ★
› › › › ›  JOIN THE NEW AIRDROP ✈️    ★    ✔ VERIFIED WITH DEEPVAULT  ‹ ‹ ‹ ‹ ‹
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬   ANN  WHITEPAPER  FACEBOOK  TWITTER  YOUTUBE  FORUM   ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
patnor101
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 10
Merit: 0


View Profile
November 17, 2017, 10:18:50 PM
 #515

I went back to stak. Upon testing both and trying many different settings stak does produce more shares and shutdown less often.
My problem however is that despite that miner start at 1900+ after some time like 20min - 40 minutes speed slow down to 1600. Miner simply stop working after about 4-5 hours. I am at a loss at what may cause this. I am using just one vega 56 in my oldish gaming pc and wanted just to get a feeling for it, fine tune some settings before I build my rig with 4 vega's but perhaps it make no sense as I will have to do it all again on new rig.
bulgar73
Member
**
Offline Offline

Activity: 125
Merit: 10


View Profile
November 17, 2017, 10:20:39 PM
 #516

i dont know what am i doing wrong, i simply ccan not get more than 500hs on XMR using claymore crypto miner.

What should i do to reach 1800+ hhs?

I got POWERCOLOR RX VEGA 56 8GB

https://www.reddit.com/r/MoneroMining/comments/74hjqn/monero_and_vega_the_definitive_guide/


----
BTC

DBIX: 0x7aBda0BA4dd1cb3458e63eC7D936aA8EC62fA39A
BTC: 15atFPxoU1A41DjGapPaVdSRVFE1JdZGS7
ETN: etnkFdJt5S8AAjcQmdVjFzVw428qb7P5APhoPXsrobjCG8hn47vUEEm9NtgnTqroq2eDWHtexPenmQP cGUsoSxAZ8kadVB6sLb
meroh
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 5
Merit: 0


View Profile
November 18, 2017, 02:05:59 AM
 #517

I'm running 4 Vega 56 with stock BIOS and was able to get 1950 h/s on 3 of them, but my 4th is only running at 1720 h/s. I am using block chain drivers, tried disabling and re-enabling everything and all of the cards are over clocked to the exact same settings. Anyone know of any reason why this might be happening?



What brands?  I have a PowerColor (1850 H/s) and it does 100 H/s less than my GigaByte and Sapphire (1950 H/s) on the same settings.

I was using 1 MSI, 2 Gigabyte and 1 Sapphire and I just added another MSI for a total of 5 GPU. Again, 4 of them are running at 1950 H/s and 1 at 1730 H/s. I am going to have to double check exactly which GPU it is, but I would love to see 1950 all the way down the list. It might not be worth the head ache messing around with it for such a small gain.




I have an RX 580 that generates 10% lower hashrate despite all GPU-Z readings being the same. Just a shit set of silicone.



Yeah I was thinking that might be the issue, just a slower card for some reason or another.

----

I too am experiencing the issue of when the miner runs for 4-6 hours, I will randomly get 0 H/s on 1 of the GPU and shortly after the miner will just stop.
c0ld_snack
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 9
Merit: 0


View Profile
November 18, 2017, 02:45:46 AM
 #518

I'm running 4 Vega 56 with stock BIOS and was able to get 1950 h/s on 3 of them, but my 4th is only running at 1720 h/s. I am using block chain drivers, tried disabling and re-enabling everything and all of the cards are over clocked to the exact same settings. Anyone know of any reason why this might be happening?



What brands?  I have a PowerColor (1850 H/s) and it does 100 H/s less than my GigaByte and Sapphire (1950 H/s) on the same settings.

I was using 1 MSI, 2 Gigabyte and 1 Sapphire and I just added another MSI for a total of 5 GPU. Again, 4 of them are running at 1950 H/s and 1 at 1730 H/s. I am going to have to double check exactly which GPU it is, but I would love to see 1950 all the way down the list. It might not be worth the head ache messing around with it for such a small gain.




I have an RX 580 that generates 10% lower hashrate despite all GPU-Z readings being the same. Just a shit set of silicone.



Yeah I was thinking that might be the issue, just a slower card for some reason or another.

----

I too am experiencing the issue of when the miner runs for 4-6 hours, I will randomly get 0 H/s on 1 of the GPU and shortly after the miner will just stop.

I've run into the same problems with one of my rigs (8 Vega 64s) .. turned out that one of my GPUs was on the fringe for being weak. Had to dial back from 1100mhz to 1000mhz and up the HBM voltage to 950 and it's run for days without issue. Sometimes with it up at 1100mhz it would run for 2 hours or 36 hours without issue and then would crash the system. No rhyme or reason. To diagnose the problematic GPU I split test with multiple instances of the miner (in my case xmr-amd). 4 devices on instance 1, 4 devices on instance 2. One of the instances will lock up. Then split test those devices (6 devices on instance 1, 2 on 2), eventually it became apparent which was at fault as the miner would lock up with the other running. Couple times it would lock up at like 10 PM and run all night full steam not mining a damn thing just burning electricity... split testing eliminated that issue
xeridea
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 419
Merit: 251


View Profile WWW
November 18, 2017, 06:10:50 AM
 #519

when was the last time the developer posted here?
Hi, I am not sure, couple of weeks?

https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=1176677;sa=showPosts

16 days

Profitability over time charts for many GPUs - http://xeridea.us/charts

BTC:  16wzGLYLh1ximotu3Ln7htKnbUUcwWvQUv   LTC:  LdPvSJoAwgH87TXSMBuxDefBvp2bweXApY   Eth:  0xb508131ca5d983ebe72f8af61ecfb7d1b61f6d18
rednoW
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1078
Merit: 1002


View Profile
November 18, 2017, 08:31:44 AM
 #520

Seems the dev has some trip to ocean, beach, sand and palm trees. Well deserved ))
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 [26] 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 ... 142 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!