Bitcoin Forum
May 31, 2020, 04:50:19 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.19.1 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 [34] 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 ... 157 »
  Print  
Author Topic: [Cast XMR] high speed XMR/CryptoNight miner for RX Vega GPUs (2 KHash/s)  (Read 205445 times)
sundownz
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 714
Merit: 512


View Profile WWW
November 28, 2017, 08:06:00 PM
 #661

Hey guys,

I have 3x VEGA-64 cards.

I can run one no problem.

I can run two no problem. The 2nd card can go into Slot 1 or Slot 3 (first card stays in slot 2). The 3rd card can go into Slot 1 or Slot 3 as well.

When I add the third card...  which works with Card #1 in either slot. I get crazy artifacts and a crash.

I know all 3 cards work & all 3 slots work due to troubleshooting.


Disable crossfire

Alrighty... I followed this guide:

http://vega.miningguides.com/

Got Crossfire disabled manually in the Registry since this method does NOT install AMD settings.

All 3 cards are running...  but hash-rate only ~1300 even with the Blockchain driver.

So... more tinkering to go.

SOLVED:

Go to Device Manager

Manually "Disable" and "Re-Enable" each GPU

Now speed is 1800+

For security, your account has been locked. Email acctcomp15@theymos.e4ward.com
1590900619
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1590900619

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1590900619
Reply with quote  #2

1590900619
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1590900619
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1590900619

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1590900619
Reply with quote  #2

1590900619
Report to moderator
1590900619
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1590900619

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1590900619
Reply with quote  #2

1590900619
Report to moderator
ripcurrent
Member
**
Offline Offline

Activity: 161
Merit: 10


View Profile
November 28, 2017, 09:04:02 PM
 #662

Hello,

I have the miner running on a Vega 56 no problems, 580 no problems, but when I run on the rx480 the miner only does one card at a time , each refresh all other cards read 0, then the next refresh the next card reads right but the rest are 0, looks like pool side it ok but client side read incorrectly..anyone run into this?
QuintLeo
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1484
Merit: 1026


View Profile
November 28, 2017, 09:56:14 PM
 #663

Just wanted to use cast xmr with nicehash. But no connect Huh
Cast_xmr-vega-G 0 -S etn.easyhash.io:3634 -u wallet -I 9

 easyhash is not nicehash.
 Try connecting to a NICEHASH server instead.
 You also need a password field.

I'm no longer legendary just in my own mind!
Like something I said? Donations gratefully accepted. LYLnTKvLefz9izJFUvEGQEZzSkz34b3N6U (Litecoin)
1GYbjMTPdCuV7dci3iCUiaRrcNuaiQrVYY (Bitcoin)
ayeaye87
Member
**
Offline Offline

Activity: 322
Merit: 15

https://bitsdaq.com/signup?referralCode=S8RESFC8


View Profile WWW
November 28, 2017, 10:01:47 PM
 #664

Hello, how many vega can we use without losing hash rate?

R0mi
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 306
Merit: 148

Theranos Coin - IoT + micro-blood arrays = Moon!


View Profile
November 28, 2017, 10:26:15 PM
 #665

Hello,

I have the miner running on a Vega 56 no problems, 580 no problems, but when I run on the rx480 the miner only does one card at a time , each refresh all other cards read 0, then the next refresh the next card reads right but the rest are 0, looks like pool side it ok but client side read incorrectly..anyone run into this?

Yes, saw the same thing when mixing RX 480 and Vega 56s.  Pool side and total reported hash rate looks okay, but the GPU refresh readouts appear as you describe.

Walton Chain CEO Mo' Bling: "Walton Chain will be the Qualcomm + Cisco in the blockchain industry, the ‘Google’ of the Blockchain."  It's December 1999, do you know how your shitcoin holdings are doing?  Magic 8 ball market analysis: www.doiownashitcoin.com
Chipychop
Member
**
Offline Offline

Activity: 91
Merit: 10


View Profile
November 28, 2017, 10:36:44 PM
 #666

Hey, I've been flashed rx vega 56 to 64 version and done registry tweaks

Results on 2 vega running 10 minutes:
Average hashrate: 3938 H/s
Shares: 19 accepted, 12 errors

Why so many errors on shares? What's the problem here? Any help??

Thanks!!
Fgomes87
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 16
Merit: 0


View Profile
November 28, 2017, 11:57:58 PM
Last edit: November 29, 2017, 01:10:46 AM by Fgomes87
 #667

Hi there. I installed yesterday this miner and I notice something strange... (Or not).
 yesterday night i left the computer mining with it. It actually started very good.
 Using xmr-stack I get 4700h/s using 800w.
 Cast-xmr was getting me 5200h/s using 830w.
Good enough for me.
 But when I woke up in the morning it was mining at 4700h/s using 780w.
Anyway its still using a little bit less power to mine the same.
Today in the afternoon i got some messages in my email saying miner disconnected. And my hashrate for the last 6 hours was awful.

MY setup is Intel core i3 4330
5x RX580
1x RX470
Motherboard asrock h81 btc 2.0
Psu be quiet  dark power pro 1200w platinum
8GB crucial ballistix smart tracer 1866mhz
Virtual memory 32gb (using 7gb) overkill of course
Blockchain drivers from 23rd August.
Now it's mining at 5109h/s using 820w
I had to restart my PC 2 or 3 times to get here. Let's see if it falls down later.

Any guesses?

Just by writing this message I can see something.
Everytime it appears share accepted,  the hashrate is decreased by 1 so now its already 5095.

underdog13
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 12
Merit: 0


View Profile
November 29, 2017, 03:10:45 AM
 #668

Tried to get my 580/480 8 card rig to run smooth and couldn't get all the zero's out of the miner like it was trying to run about 4x faster than needed even though I was pulling in 6500 hash I had a real bad reject rate I couldn't solve either. Pissed me off ordered some vega 56 pointed Hashington at ETC. i did notice it to seem a little better if I closed out wattman before open cast and do nothing else with the computer. Don't even look at it lol Now im installing 220 to power the pdu strip. Hope this works better. I tried fresh install windows all the other stuff
crocozino
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 420
Merit: 250



View Profile
November 29, 2017, 03:54:56 AM
 #669

well, my vega 56 almost came, but I see already that my plans to put it into the rig of 1080 ti are vanished
so I ordered separate rig for that with Ryzen 7 1700, will build 4 x vega build step by step
i think it would be better and more stable build 
oup59
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 392
Merit: 251


View Profile
November 29, 2017, 07:23:09 AM
 #670

Tried to get my 580/480 8 card rig to run smooth and couldn't get all the zero's out of the miner like it was trying to run about 4x faster than needed even though I was pulling in 6500 hash I had a real bad reject rate I couldn't solve either. Pissed me off ordered some vega 56 pointed Hashington at ETC. i did notice it to seem a little better if I closed out wattman before open cast and do nothing else with the computer. Don't even look at it lol Now im installing 220 to power the pdu strip. Hope this works better. I tried fresh install windows all the other stuff

As far as I observed, memory error rates are important in pool share rejections for RX cards. At least this was the case for me in ETH/DUAL mining. 
Try to find good settings/bios mods for RX cards which cause 0 or only a few memory error counts. You can check it for each GPU with HWInfo.
Pennywis3
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 330
Merit: 100


View Profile
November 29, 2017, 08:02:32 AM
 #671

Don't bother running this on RX 4x0/5x0 cards, it's not optimized for them.
I works on some, and goes bad on others.
Just use SGminer GM and ur life will be easier  Grin
oxzhor
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 46
Merit: 0


View Profile
November 29, 2017, 09:25:21 AM
Last edit: November 29, 2017, 09:43:10 AM by oxzhor
 #672

Hi,

I have a new problem whem i start Cast XMR it says:

Code:
Selected OpenCL device index 1 doesn't exist. 

If i look into regedit i see:
Code:
0000 Internal gpu
0001 Radeon RX Vega
0002 Radeon RX Vega
0003 Radeon RX Vega
0004-Radeon RX Vega

run.bat
Code:
cast_xmr-vega -G 1,2,3,4 -S pool.supportxmr.com:7777 -u wallet-address %*

How i can fix this issue?
greencow
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 11
Merit: 0


View Profile
November 29, 2017, 09:28:29 AM
 #673

Any release that (more or less) for a linux version? Smiley
fabry1999
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 276
Merit: 100


View Profile
November 29, 2017, 09:30:49 AM
 #674

Do you know why after few hours of mining with Vega56 the hashrate decrease from 1850 to 1600 ?

I have do disable and re-enable the card every time in order to get full hashrate !

Fabrizio
Njeroe
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 48
Merit: 0


View Profile
November 29, 2017, 10:03:55 AM
 #675

Hi,

I have a new problem whem i start Cast XMR it says:

Code:
Selected OpenCL device index 1 doesn't exist. 

If i look into regedit i see:
Code:
0000 Internal gpu
0001 Radeon RX Vega
0002 Radeon RX Vega
0003 Radeon RX Vega
0004-Radeon RX Vega

run.bat
Code:
cast_xmr-vega -G 1,2,3,4 -S pool.supportxmr.com:7777 -u wallet-address %*

How i can fix this issue?

try these values for the -G value: -G 0,1,2,3 don't worry it won't use the iGPU for mining...
Njeroe
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 48
Merit: 0


View Profile
November 29, 2017, 10:15:20 AM
 #676

Do you know why after few hours of mining with Vega56 the hashrate decrease from 1850 to 1600 ?

I have do disable and re-enable the card every time in order to get full hashrate !

check your windows power settings, it can cause hashrate drop... quote from http://vega.miningguides.com/
        POWER SETTINGS: Set screen and Hard Drive to never sleep
        Windows Start button: type "run" (or press Windows logo key + R)
        Type:  "powercfg.cpL"
        Select "Change plan settings" for the plan that is selected
        Set "Turn off the display" to "Never"
        Set "Put the computer to sleep" to "Never"
        Select "Change advanced power settings"
        Expand "Hard disk" and set "Turn off hard disk after" to "0"
        Select "Apply", then "OK" and then "Save Changes"
        Close window
        (Note: Setting hard drive to never sleep is thought to help prevent hash-rate drops when the miner is using virtual memory)
fabry1999
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 276
Merit: 100


View Profile
November 29, 2017, 10:25:24 AM
 #677

Do you know why after few hours of mining with Vega56 the hashrate decrease from 1850 to 1600 ?

I have do disable and re-enable the card every time in order to get full hashrate !

check your windows power settings, it can cause hashrate drop... quote from http://vega.miningguides.com/
        POWER SETTINGS: Set screen and Hard Drive to never sleep
        Windows Start button: type "run" (or press Windows logo key + R)
        Type:  "powercfg.cpL"
        Select "Change plan settings" for the plan that is selected
        Set "Turn off the display" to "Never"
        Set "Put the computer to sleep" to "Never"
        Select "Change advanced power settings"
        Expand "Hard disk" and set "Turn off hard disk after" to "0"
        Select "Apply", then "OK" and then "Save Changes"
        Close window
        (Note: Setting hard drive to never sleep is thought to help prevent hash-rate drops when the miner is using virtual memory)


I have followed this guide but the problem is the same

Fabrizio
erittainvarma
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 1
Merit: 0


View Profile
November 29, 2017, 10:52:29 AM
 #678

Any plans to include support for Fiji or Hawaii cards?
oxzhor
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 46
Merit: 0


View Profile
November 29, 2017, 11:27:04 AM
 #679

Hi,

I have a new problem whem i start Cast XMR it says:

Code:
Selected OpenCL device index 1 doesn't exist. 

If i look into regedit i see:
Code:
0000 Internal gpu
0001 Radeon RX Vega
0002 Radeon RX Vega
0003 Radeon RX Vega
0004-Radeon RX Vega

run.bat
Code:
cast_xmr-vega -G 1,2,3,4 -S pool.supportxmr.com:7777 -u wallet-address %*

How i can fix this issue?

try these values for the -G value: -G 0,1,2,3 don't worry it won't use the iGPU for mining...

I get the follow error message:
Code:
[12:19:30] Initializing GPU, loading kernel ...
[12:19:31] Selected OpenCL device index 1 doesn't exist.
glph3k
Member
**
Offline Offline

Activity: 91
Merit: 25


View Profile WWW
November 29, 2017, 12:08:37 PM
 #680

Hi,

a new cast XMR version is available:

Cast XMR Version 0.7 (2017/11/29)

  - network and job status added to current statistics
  - remote access to get current status at http://127.0.0.1:7777 in JSON format (enable with --remoteaccess)
  - command line option to specify number of reconnects to pool (default 100) before giving up (set with --reconnects n)
  - fix for nicehash to support upto 8 GPUs (before only 4 were possible)

Download Cast XMR 0.7 for Windows (64bit)

Happy mining!
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 [34] 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 ... 157 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!