Bitcoin Forum
December 17, 2018, 10:59:18 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.17.0 [Torrent].
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 [51] 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 ... 156 »
  Print  
Author Topic: [Cast XMR] high speed XMR/CryptoNight miner for RX Vega GPUs (2 KHash/s)  (Read 181998 times)
phobik
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 14
Merit: 0


View Profile
December 12, 2017, 07:58:42 PM
 #1001

Anyone figure how to solve the hash rate drop to 1600?

HAhah man read the threadzzzzzzzzz.

Make sure the card is kept as cool as possible, under 70C, shoot for 65C and whatever fan speed works to achieve the needed temps to prevent the card from throttling memory speed. HEAT = BAD

Consider looking up the regedit to reduce power consumption cited many many times previously. Also, there are other tools to check the actual memory temps that are mentioned in the threads here. READ THREADZZZZ = HELPZZZ COMPUTERZZZZ HASHZZZZZ

Make sure you have disabled screen savers and make sure windows is set to never turn the monitor off. Never lock the computer or send it to the lock screen. Just turn off the monitor. SCREENLOCK = BAD

Then you can hash consistently without the long term drops. There are many steps just from here to fine tune the setup for XMR.
POWER HASHZZZ = MONeyEAZZZY

F Roll Eyes r crying out loud man!!!

That's the thing, they run at 59C, sometimes for hours, then randomly drop to 1600.
1545044358
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1545044358

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1545044358
Reply with quote  #2

1545044358
Report to moderator
1545044358
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1545044358

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1545044358
Reply with quote  #2

1545044358
Report to moderator
PLAY NOW
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
commonorx
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 97
Merit: 0


View Profile
December 12, 2017, 08:08:22 PM
 #1002

Anyone figure how to solve the hash rate drop to 1600?

HAhah man read the threadzzzzzzzzz.

Make sure the card is kept as cool as possible, under 70C, shoot for 65C and whatever fan speed works to achieve the needed temps to prevent the card from throttling memory speed. HEAT = BAD

Consider looking up the regedit to reduce power consumption cited many many times previously. Also, there are other tools to check the actual memory temps that are mentioned in the threads here. READ THREADZZZZ = HELPZZZ COMPUTERZZZZ HASHZZZZZ

Make sure you have disabled screen savers and make sure windows is set to never turn the monitor off. Never lock the computer or send it to the lock screen. Just turn off the monitor. SCREENLOCK = BAD

Then you can hash consistently without the long term drops. There are many steps just from here to fine tune the setup for XMR.
POWER HASHZZZ = MONeyEAZZZY

F Roll Eyes r crying out loud man!!!

That's the thing, they run at 59C, sometimes for hours, then randomly drop to 1600.

So look up the other tools mentioned in the previous 50 pages of posts that talk about other tools used to check on the actual temps occurring on the memory, which is different from Wattman/Overdriventool. You will need to check that obviously. Also as I mentioned check your windows settings to make sure monitor and HDD or SSD never turn off. Windows settings are just as important.
fr4nkthetank
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1568
Merit: 1015


Now the money is free, and so the people will be


View Profile WWW
December 12, 2017, 08:36:40 PM
 #1003

worst case just stick a hdmi dummy plug if you have one laying around, maybe that can help you.  Seriously though, i've never had this bug that hashrate goes down.  rock solid for me, but temps are low and I am not too greedy with the hashrate vs power consumption

TheFrank
th00ber
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 730
Merit: 500


View Profile
December 12, 2017, 09:10:41 PM
 #1004

Finally ! I just find some time to add this awesome miner to my Monitorig tool.
After some weeks without it, my Vega rig is not blind anymore Tongue

Here is my personal dashboard
http://www.monitorig.com/#?panel=dashboard&id=1086db9224632d26671ab42df5ee1d92bf0187bbdd

For power consumption reason, I'm limiting the hashrate, in 1800 (sometime drop to 1600 after some minutes, I'll investigate ... but I don't have dummy plug to let the screen on)  range per card (850W at wall for 5 cards)
I'll release and publish the new version of monitorig tomorrow after some testing tonight
Treebeardz
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7
Merit: 0


View Profile
December 12, 2017, 09:36:22 PM
 #1005

So I have been able to get this running on my 11 4GB XFX RX 470s, I have one 6 card system and one 5 card system. On both I seem to get about 9% of my shares rejected because of "out of date job change". Is there no resolution to this? 9% is not a small amount either. This is well after 24 hours of straight mining. I get an 865 hash rate from each card 9% of that times 11 is over 870 H\s. In a sense I would be better off moving to a slower mining software with no fee or 100% accepted shares. Is there anyone that has this issue and has found a solution?

So was this the software just straight up stealing shares and reporting them as "lost because of job change" or is there a huge bug when the software switches to the donation pool to get its 2% cut? Either way this is an FYI to everyone be prepared to lose anywhere from 9% to 15% in shares because "Out of date job change" AND the dev fee of 2% this dev decided to include.

IMO fix your shares lost issue or remove the DEV fee.
P00P135
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 518
Merit: 110


View Profile
December 12, 2017, 11:36:58 PM
 #1006

So I have been able to get this running on my 11 4GB XFX RX 470s, I have one 6 card system and one 5 card system. On both I seem to get about 9% of my shares rejected because of "out of date job change". Is there no resolution to this? 9% is not a small amount either. This is well after 24 hours of straight mining. I get an 865 hash rate from each card 9% of that times 11 is over 870 H\s. In a sense I would be better off moving to a slower mining software with no fee or 100% accepted shares. Is there anyone that has this issue and has found a solution?

So was this the software just straight up stealing shares and reporting them as "lost because of job change" or is there a huge bug when the software switches to the donation pool to get its 2% cut? Either way this is an FYI to everyone be prepared to lose anywhere from 9% to 15% in shares because "Out of date job change" AND the dev fee of 2% this dev decided to include.

IMO fix your shares lost issue or remove the DEV fee.

Probably just your connection to where ever you are mining. Most i've seen is 5% loss.
tf2addict
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 504
Merit: 100


View Profile
December 12, 2017, 11:44:22 PM
 #1007

So I have been able to get this running on my 11 4GB XFX RX 470s, I have one 6 card system and one 5 card system. On both I seem to get about 9% of my shares rejected because of "out of date job change". Is there no resolution to this? 9% is not a small amount either. This is well after 24 hours of straight mining. I get an 865 hash rate from each card 9% of that times 11 is over 870 H\s. In a sense I would be better off moving to a slower mining software with no fee or 100% accepted shares. Is there anyone that has this issue and has found a solution?

So was this the software just straight up stealing shares and reporting them as "lost because of job change" or is there a huge bug when the software switches to the donation pool to get its 2% cut? Either way this is an FYI to everyone be prepared to lose anywhere from 9% to 15% in shares because "Out of date job change" AND the dev fee of 2% this dev decided to include.

IMO fix your shares lost issue or remove the DEV fee.

I think stale shares are common with all miners/pools.  It's just that some miners (Claymore in particular) do a better job of hiding that information from the user.

You need to look at the hash rate reported by the pool.  If Cast were truly stealing shares you would see that 9% difference at the pool.  Better yet, try a pool that shows the actual hashes submitted and run a 24 hour test, that should tell you a lot.
wolverine5pl
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 412
Merit: 250


View Profile
December 13, 2017, 12:31:11 AM
 #1008

any one tried miningrig rentals to direct miner to different pool?
my thinking was you direct your miner to mining rig rental, if pool fails mining rig rental automaticly connects with next pool on the list?
im testing it now

               ,,╓▄▄▄▄▄▄▄▄▄µ,.               
           ,╔▄▓▓██████████████▓▄▄,           
        ╓╗▓▓██████████████████████▓▄µ       
      ╔▄████████████████████████████▓▓╦     
    ╔╣▓████████▀` ▀███████▀` ╙█████████▌m   
   ╔▓████████▌`     ▀██▓▀      ▐████████▓N   
  ╔▓██████████▓▄      └      ,███████████▓N 
 ╔▓█████▓▀▀█████▓▄         ╓██████▓`▓█████▓H
 ╫█████╨   `█████▀         ▓████▀     ▀████▒
,╫████▄      `▓▀             ▀▀      ,▓████▌H
:╣██████▄           ,▓██           ╓███████▓H
 ╫████████K        ▓█████Ñ        ╫████████▌`
 ╠▓█████▀`          ╙██▓           `▀██████Ñ
 `╫███▀`      ▄▄            ,▄▄       ▀███▌`
  `╣██▓▄    ▄████▄        ,▓████▄    ,▄██▌` 
   `╨███▓▄▓████████▌    ╓█████████▄▄▄███▀`   
     ╙▀██████████████▌▄███████████████▀╨     
       ╙▀██████████████████████████▓▀╨`     
         `╨▀▓███████████████████▓▀╨`         
            ``╨▀▀▀█████████▀▀▀╨``           
                   ```````
AdultChain
   ██   
█  ██  █
█  ██  █
█  ██  █
█  ██  █
█  ██  █
█  ██  █
█  ██  █
█  ██  █
█  ██  █
█  ██  █
█  ██  █
█  ██  █
█  ██  █
█  ██  █
█  ██  █
█  ██  █
█  ██  █
█  ██  █
█  ██  █
█  ██  █
█  ██  █
█  ██  █
█  ██  █
█  ██  █
   ██   
Discord
ANN
       ████▓▄▄▐████╒▄▄▓███▌
       `██████▐████▐█████▀
          ╙▀▀▀▐████`▀▀▀`
              ▐████
        ▄▓████▐████▐███▓▄
       ▓██████▐████▐██████▄
       ████    ▀▓▀┘   ▓████
       ████    ███    ▓████
       ████   ▐███▄   ▓████
       ████  ║█████M  ▓████
       ████  ▐M███▌   ▓████
       ████  ▄████    ▓████
       ████  ████▓    ▓████     
       ████  ▓█ ▀█▌   ▓████
       ████  ▓█  ╙█∩  ▓████
       ████  █▌   ▀█  ▓████
       ████  ▀⌐    ▀▄ ▓████
       ████  ║▌    ╓█ ▓████
       ███████████████████▀
        ▀▓██████████████▀
   ██   
█  ██  █
█  ██  █
█  ██  █
█  ██  █
█  ██  █
█  ██  █
█  ██  █
█  ██  █
█  ██  █
█  ██  █
█  ██  █
█  ██  █
dragonmike
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 854
Merit: 530



View Profile
December 13, 2017, 12:44:41 AM
 #1009

What sort of HBM temperatures should one be aiming at to be able to run memory frequencies above 930-940 on unmodded Vega 56?
I'm mining without crashes as long as I don't push higher than 925 on my 6x Vega56 rig.

Currently set as follows:

GPU_P7=1407;900
Mem_P3=925;900
Power_Target=0

HBM temperature is between 70 and 80C. My cards are stuck pretty close together on that D1800 board.

Result: 1900 H/s per card, stable.

Is there anything I can do to improve the above? Lowering the power target just ends up starving core freq and doesn't help increasing mem speed.

Any help appreciated!


░░░░░░░░░░░░░░░███████████████░░░░░░░░░░
░░░░░░░░░░░░██████████████████████░░░░░░
░░░░░░░░░░░█████████████████████████░░░░
░░░░░░░░░█████████░░░░░░░░░░░████████░░░
░░░░░░░░███████░░░░░░░░░░░░░░░░███████░░
░░░░░░░███████░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█████░░
░░░░░░░███████░░░░░░░░░░░░░█████░██████░
░░░░░░░██████░░░░░█░░░░░████████░██████░
░░░░░░░███████░░░███░░░████░░███░██████░
░░░░░░░███████░░██░██░████░░███░░█████░░
░░░░░░░░██████░░██░░█░███░░███░░██████░░
░░░░░░░░░███████░██░█░█░░░███░░██████░░░
░░░░░░░░░░░██████░███░░░███░░░█████░░░░░
░░░░░░░░░██░░████░░░░░░██░░░██████░░░░░░
░░░░░░░░████░░░░░██████░░░█████░░░░░░░░░
░░░░░░░░███████░░░░░░░░░███░░░░░░░░░░░░░
░░░░░░░░░░░█████████████░░░░░░░░░░░░░░░░
░░░░░░░░███░░░█████░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░
░░░░░░░░██████░░░███░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░
░░░░░░░░░░░██████░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░
▂▂ ▃▃ ▅ ▆ ▇ █ TeraWATT █ ▇ ▆ ▅ ▃▃ ▂▂
Global LED Adoption Through Blockchain Technology
≒≒≒≒≒≒≒≒≒『ICO IS LIVE』≒≒≒≒≒≒≒≒≒
WEBSITE』『WHITEPAPER
≒≒≒≒≒≒≒≒≒≒≒≒≒≒≒≒≒≒≒≒≒
TWITTER』『TELEGRAM
Parja1
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 4
Merit: 0


View Profile
December 13, 2017, 01:39:55 AM
 #1010

What sort of HBM temperatures should one be aiming at to be able to run memory frequencies above 930-940 on unmodded Vega 56?
I'm mining without crashes as long as I don't push higher than 925 on my 6x Vega56 rig.

Currently set as follows:

GPU_P7=1407;900
Mem_P3=925;900
Power_Target=0

HBM temperature is between 70 and 80C. My cards are stuck pretty close together on that D1800 board.

Result: 1900 H/s per card, stable.

Is there anything I can do to improve the above? Lowering the power target just ends up starving core freq and doesn't help increasing mem speed.

Any help appreciated!

Get em cooler. I believe HBM throttles at 70C.
Treebeardz
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7
Merit: 0


View Profile
December 13, 2017, 02:02:52 AM
 #1011

So I have been able to get this running on my 11 4GB XFX RX 470s, I have one 6 card system and one 5 card system. On both I seem to get about 9% of my shares rejected because of "out of date job change". Is there no resolution to this? 9% is not a small amount either. This is well after 24 hours of straight mining. I get an 865 hash rate from each card 9% of that times 11 is over 870 H\s. In a sense I would be better off moving to a slower mining software with no fee or 100% accepted shares. Is there anyone that has this issue and has found a solution?

So was this the software just straight up stealing shares and reporting them as "lost because of job change" or is there a huge bug when the software switches to the donation pool to get its 2% cut? Either way this is an FYI to everyone be prepared to lose anywhere from 9% to 15% in shares because "Out of date job change" AND the dev fee of 2% this dev decided to include.

IMO fix your shares lost issue or remove the DEV fee.

I think stale shares are common with all miners/pools.  It's just that some miners (Claymore in particular) do a better job of hiding that information from the user.

You need to look at the hash rate reported by the pool.  If Cast were truly stealing shares you would see that 9% difference at the pool.  Better yet, try a pool that shows the actual hashes submitted and run a 24 hour test, that should tell you a lot.

My over all hash rate reported by the pool is lower then I would expect that's the reason I am looking into things more. I have tried MANY pools. Do you have an example of a better pool I can use for XMR or ETN?
Dell1503
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 9
Merit: 0


View Profile
December 13, 2017, 07:12:39 AM
 #1012

First of all, thank you for you miner and the good Page with the Description for the Vega.
Actually Im Mining ETN wirh your software.
Now I got some issue, my somebody can help. I use on my rig for now just 2 Rx vega 64.
I got an extremly high rejected quote because of computing error, around 50% over 12h. I run on W10x64 with 12 GB of RAM and Default Clocks for MB and CPU. One GPU is lightly OC like posted.

VRAM ist set to 20Gb.
I used two pools, currently the official ETN pool.
Any idears what to check?

Thy
miningpoolhub
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1428
Merit: 1002

Mining Pool Hub


View Profile WWW
December 13, 2017, 08:45:48 AM
 #1013

Hi
I'm running miningpoolhub.

One of miner asked that why cast xmr is not working on miningpoolhub.
I don't know why. Can you fix this issue?
Or do I have to tweak something? My pool already follows other stratum protocol smoothly.

Mining Pool Hub - https://miningpoolhub.com
rednoW
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1148
Merit: 1002


View Profile
December 13, 2017, 08:56:05 AM
 #1014

Hi
I'm running miningpoolhub.

One of miner asked that why cast xmr is not working on miningpoolhub.
I don't know why. Can you fix this issue?
Or do I have to tweak something? My pool already follows other stratum protocol smoothly.
Last time a tried cast-xmr it worked good with mph. But now I moved to sgminer so can't say about current situation.
kellog9000
Member
**
Offline Offline

Activity: 224
Merit: 12

Pls Donate Merit :)


View Profile WWW
December 13, 2017, 10:04:24 AM
 #1015

Cast xmr .bat


Fix Difficulty how??

Somebody help.

NEW EXCHANGE TRADE NOW!

BTC XMR LTC DOGE pair! https://goo.gl/1jAGw1  BTC XMR LTC DOGE pair!
djkice
Member
**
Offline Offline

Activity: 100
Merit: 10


View Profile
December 13, 2017, 10:28:57 AM
 #1016

Hi
I'm running miningpoolhub.

One of miner asked that why cast xmr is not working on miningpoolhub.
I don't know why. Can you fix this issue?
Or do I have to tweak something? My pool already follows other stratum protocol smoothly.
Last time a tried cast-xmr it worked good with mph. But now I moved to sgminer so can't say about current situation.

any adv sgminer?
kristikun
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 45
Merit: 0


View Profile
December 13, 2017, 11:45:59 AM
 #1017

Im buying VR set  for Christmas and if been wondering if the Games esp FAllout 4 VR will be able to run on Blockchain driver  , im sure there will be some issues with VR without proper graphioc drivers but i want to mine also , so If been thinking if i had 2x systems on separte SSDs i could have normal Gprahic drivers on 1 for gaming and on other SDD Blockchain drivers to mine would that work ?
Smashingmanson
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 21
Merit: 0


View Profile
December 13, 2017, 05:01:21 PM
 #1018

Im buying VR set  for Christmas and if been wondering if the Games esp FAllout 4 VR will be able to run on Blockchain driver  , im sure there will be some issues with VR without proper graphioc drivers but i want to mine also , so If been thinking if i had 2x systems on separte SSDs i could have normal Gprahic drivers on 1 for gaming and on other SDD Blockchain drivers to mine would that work ?

I game on my vega pc with blockchain driver and it works fine.
However i've mostly been playing CS, Wow, League, PUBG.
No clue if i would get more FPS with an actual driver but probably yes.
I cant tell the difference with a 60hz monitor anyway.
eafindme
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 10
Merit: 0


View Profile
December 13, 2017, 05:20:45 PM
 #1019

Im buying VR set  for Christmas and if been wondering if the Games esp FAllout 4 VR will be able to run on Blockchain driver  , im sure there will be some issues with VR without proper graphioc drivers but i want to mine also , so If been thinking if i had 2x systems on separte SSDs i could have normal Gprahic drivers on 1 for gaming and on other SDD Blockchain drivers to mine would that work ?

I game on my vega pc with blockchain driver and it works fine.
However i've mostly been playing CS, Wow, League, PUBG.
No clue if i would get more FPS with an actual driver but probably yes.
I cant tell the difference with a 60hz monitor anyway.

Try Adrenaline Edition driver, just being released hours ago. It got switch between gaming and mining mode, but I'm not sure that Cast XMR can detect the change or not.
fenixlz
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 42
Merit: 0


View Profile
December 13, 2017, 06:18:20 PM
 #1020

Please make Linux version!
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 [51] 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 ... 156 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!