Bitcoin Forum
June 24, 2017, 05:34:08 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.14.2  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 [31] 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 ... 183 »
  Print  
Author Topic: MultiMiner: Any Miner, Any Where, on Any Device (Free, Open Source, Cross Platform)  (Read 716053 times)
Foss
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 126


View Profile
September 16, 2013, 07:31:12 AM
 #601

Thank's for update, but after it appear annoying notification though strategies disabled and i have no this currency???

BTC: 147kwy3LndX6jkwGC3mU9j6rZMWU8g1Amd
DASH: XhR4V6ChnQp7LDWhpArwBMXARxU5LGiq8a
ETH: 0xe4b10dff72b58a363a3c8b70e21cfb236e2697c9
Join the Crowdfunding Revolution ►► FundYourselfNow.com ◄◄ Crowdsale with
attractive rewards
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1498282448
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1498282448

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1498282448
Reply with quote  #2

1498282448
Report to moderator
1498282448
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1498282448

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1498282448
Reply with quote  #2

1498282448
Report to moderator
nwoolls
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 798


View Profile WWW
September 16, 2013, 11:57:17 AM
 #602

Thank's for update, but after it appear annoying notification though strategies disabled and i have no this currency???

Uncheck the checkbox in Strategies that says "Suggest coins to mine".

MultiMiner: Any Miner, Any Where, on Any Device |  MobileMiner: Monitor and manage your rigs from your browser or phone  |  Xgminer: Mine with popular miners on Mac OS X
btc: 1BmXY4ZZQh1iHSVre658gM1gPAEtDnq8rv  |  ltc: LP1SsHZTDexndkvRKsqAkXNsienPHwaMb5  |  hardware: nwoolls at gmail dot com
Foss
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 126


View Profile
September 16, 2013, 02:38:30 PM
 #603

Thank's for update, but after it appear annoying notification though strategies disabled and i have no this currency???

Uncheck the checkbox in Strategies that says "Suggest coins to mine".
Thank's

BTC: 147kwy3LndX6jkwGC3mU9j6rZMWU8g1Amd
DASH: XhR4V6ChnQp7LDWhpArwBMXARxU5LGiq8a
ETH: 0xe4b10dff72b58a363a3c8b70e21cfb236e2697c9
ewibit
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1960



View Profile
September 16, 2013, 06:40:02 PM
 #604

I have tried to add a (new) xyz-coin that will mine at multipool.us or Middlecoin, scrypt, but no go -> program crashes...
any way to do this (and switch manually to)?
------------------
and if I switch to automatically mine coins based on ...
it comes:

bfgminer is exiting after launching with exit code 1
Details: command line options set a device that does'nt exist

ProProfi.com
The first home improvement service cryptocurrency project
ICO | Discuss on Forum
nwoolls
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 798


View Profile WWW
September 16, 2013, 07:47:19 PM
 #605

I have tried to add a (new) xyz-coin that will mine at multipool.us or Middlecoin, scrypt, but no go -> program crashes...
any way to do this (and switch manually to)?

Please post the full error text from the crash using the Debug build of MultiMiner.

bfgminer is exiting after launching with exit code 1
Details: command line options set a device that does'nt exist

What was the executable path and the arguments? This shouldn't have anything to do with the pool you pick. bfgminer returning a list of devices to MultiMiner. When MultiMiner tried to launch bfgminer with that device using the -d argument, bfgminer exited saying the device doesn't exist. Sounds like something you'd need to look into with bfgminer, using the arguments shown by MultiMiner in the Process List.

MultiMiner: Any Miner, Any Where, on Any Device |  MobileMiner: Monitor and manage your rigs from your browser or phone  |  Xgminer: Mine with popular miners on Mac OS X
btc: 1BmXY4ZZQh1iHSVre658gM1gPAEtDnq8rv  |  ltc: LP1SsHZTDexndkvRKsqAkXNsienPHwaMb5  |  hardware: nwoolls at gmail dot com
busoni
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 364

Owner of Poloniex


View Profile
September 16, 2013, 08:27:15 PM
 #606

So, on my ASIC miner, sometimes the reported hash rate will drop insanely low, about 1/100th of what it should be, and the miners themselves stop hashing. No alert is sent via MobileMiner, and the sick/dead miner detection does not seem to do anything. Restarting the miners via MobileMiner fixes the problem, but the only way to detect the problem is to check on it manually.

Could you perhaps add a feature to send an alert and/or restart the miners when the hash rate drops below a user-specified amount?

Poloniex.com - Fast crypto exchange with margin trading, advanced charts, and stop-limit orders
nwoolls
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 798


View Profile WWW
September 16, 2013, 08:29:42 PM
 #607

Could you perhaps add a feature to send an alert and/or restart the miners when the hash rate drops below a user-specified amount?

Yup - it's one of the items on my to-do. Just not done yet. I'll bump up the prio.

MultiMiner: Any Miner, Any Where, on Any Device |  MobileMiner: Monitor and manage your rigs from your browser or phone  |  Xgminer: Mine with popular miners on Mac OS X
btc: 1BmXY4ZZQh1iHSVre658gM1gPAEtDnq8rv  |  ltc: LP1SsHZTDexndkvRKsqAkXNsienPHwaMb5  |  hardware: nwoolls at gmail dot com
purelithium
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 504



View Profile
September 16, 2013, 09:17:45 PM
 #608

So, on my ASIC miner, sometimes the reported hash rate will drop insanely low, about 1/100th of what it should be, and the miners themselves stop hashing. No alert is sent via MobileMiner, and the sick/dead miner detection does not seem to do anything. Restarting the miners via MobileMiner fixes the problem, but the only way to detect the problem is to check on it manually.

Could you perhaps add a feature to send an alert and/or restart the miners when the hash rate drops below a user-specified amount?

What type of ASIC are you using?

Like my post? 1H7bfRYh7F89mfmFgsRCdn4awDaUHQmYqY
busoni
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 364

Owner of Poloniex


View Profile
September 16, 2013, 11:10:26 PM
 #609

Thanks nwoolls!

purelithium, I'm using 5 USB block erupters at the moment.

Poloniex.com - Fast crypto exchange with margin trading, advanced charts, and stop-limit orders
nwoolls
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 798


View Profile WWW
September 16, 2013, 11:33:16 PM
 #610

By-the-by, an update to the MobileMiner app for iOS is now live that supports the new iOS 7 UI.

MultiMiner: Any Miner, Any Where, on Any Device |  MobileMiner: Monitor and manage your rigs from your browser or phone  |  Xgminer: Mine with popular miners on Mac OS X
btc: 1BmXY4ZZQh1iHSVre658gM1gPAEtDnq8rv  |  ltc: LP1SsHZTDexndkvRKsqAkXNsienPHwaMb5  |  hardware: nwoolls at gmail dot com
purelithium
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 504



View Profile
September 17, 2013, 12:54:20 AM
 #611

Thanks nwoolls!

purelithium, I'm using 5 USB block erupters at the moment.

The hash rate crashing like that indicates to me that your devices aren't getting enough power. Each device needs at least half an amp of current, so your power supply for your hub needs to be at least 2.5-3A.

Like my post? 1H7bfRYh7F89mfmFgsRCdn4awDaUHQmYqY
BigDaddyWooWoo
Member
**
Offline Offline

Activity: 102



View Profile
September 17, 2013, 01:38:11 AM
 #612

Thank's!!! But some bugs are: before closing after

Is there a way to turn off coin suggestions? I have my 3 coins set up and don't really want suggestions. Maybe I'm blind, but I can't find this option (I'm sure I read that we could turn it off somehow)

+1

Version 1.2.32 is now available. It's a small public update that addresses the above requests.

Thanks for this.  I love this proggy but the notifications were getting maddening.   Smiley
atomicchaos
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 630


View Profile
September 17, 2013, 05:32:37 AM
 #613

I haven't posted in a bit, but I've been using the software on all my rigs and it's been great. I hope you don't burn out with the constant updates and answering so many questions that many times fall outside of the app.

I did run into one item tonight that I wanted to pop in to see if it could be changed... I had my strategy enabled, and it switched to a profitable coin that I solo mine, but being the nimrod I am, I had forgotten to open up the wallet that it needed to point to in order to solo mine after a recent reboot. So all my rigs stopped mining and had the error: "None of the pools configured could be used"..

Completely valid error, and it stopped mining. In order to mine again, I had to close the error and click start on each rig.

I know you can't fix stupidity, as this one was on me, but this could happen for other reasons (DDoS on pool, and backup pool), so I was wondering if it was possible to select a "default" coin so that if an error like this is encountered, it either goes to the default coin, or the next coin in the list. Anything really, except for it to stop mining.

Thank you again for all of your work on this, that has been nothing short of amazing!

BTC:113mFe2e3oRkZQ5GeqKhoHbGtVw16unnw2
nwoolls
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 798


View Profile WWW
September 17, 2013, 05:39:13 AM
 #614

I know you can't fix stupidity, as this one was on me, but this could happen for other reasons (DDoS on pool, and backup pool), so I was wondering if it was possible to select a "default" coin so that if an error like this is encountered, it either goes to the default coin, or the next coin in the list. Anything really, except for it to stop mining.

This is currently the #1 requested change / feature and will be in the next update.  Grin

MultiMiner: Any Miner, Any Where, on Any Device |  MobileMiner: Monitor and manage your rigs from your browser or phone  |  Xgminer: Mine with popular miners on Mac OS X
btc: 1BmXY4ZZQh1iHSVre658gM1gPAEtDnq8rv  |  ltc: LP1SsHZTDexndkvRKsqAkXNsienPHwaMb5  |  hardware: nwoolls at gmail dot com
nwoolls
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 798


View Profile WWW
September 18, 2013, 05:13:13 AM
 #615

The Windows Phone app for MobileMiner is feature-complete and has been submitted to Microsoft. It supports Windows Phone 7.1, 7.8 and 8.0 and should be available in 4 - 5 days.


MultiMiner: Any Miner, Any Where, on Any Device |  MobileMiner: Monitor and manage your rigs from your browser or phone  |  Xgminer: Mine with popular miners on Mac OS X
btc: 1BmXY4ZZQh1iHSVre658gM1gPAEtDnq8rv  |  ltc: LP1SsHZTDexndkvRKsqAkXNsienPHwaMb5  |  hardware: nwoolls at gmail dot com
bronan
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 766


Lazy Lurker Reads Alot


View Profile WWW
September 19, 2013, 10:49:42 AM
 #616

bfgminer new version released but again not detected yet by multiminer

OP it runs pretty stable however i am wondering if and how i ca run 2 different miners started by multiminer

This because i want to mine on gpu's alt coins and these need to switch pretty fast onto another coin

Somehow i can not get that working when the asics are doing one and only alt switching

When i switch gpu the whole mining stops and starts over detecting all devices

Now i use cgminer on the gpu because i can make that switch pretty fast onto other coins
However if i start a second multiminer it reads ofcourse the same data map, and opens up the asics and resets them instant.
nwoolls
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 798


View Profile WWW
September 19, 2013, 12:40:48 PM
 #617

bfgminer new version released but again not detected yet by multiminer

Thanks - I let Luke know. He needs to put the latest version in his Testing folder before it shows in MultiMiner.

This because i want to mine on gpu's alt coins and these need to switch pretty fast onto another coin

Somehow i can not get that working when the asics are doing one and only alt switching

When i switch gpu the whole mining stops and starts over detecting all devices

Now i use cgminer on the gpu because i can make that switch pretty fast onto other coins

I'm afraid I don't quite understand your problem. Why can't you turn on auto-mining under Strategies and just use one copy of MultiMiner? Your GPUs should switch between the profitable scrypt coins while your ASICs hash the profitable SHA coins. You are correct that, when coins are changed all miners are stopped and restarted.

MultiMiner: Any Miner, Any Where, on Any Device |  MobileMiner: Monitor and manage your rigs from your browser or phone  |  Xgminer: Mine with popular miners on Mac OS X
btc: 1BmXY4ZZQh1iHSVre658gM1gPAEtDnq8rv  |  ltc: LP1SsHZTDexndkvRKsqAkXNsienPHwaMb5  |  hardware: nwoolls at gmail dot com
rlhead7173
Member
**
Offline Offline

Activity: 107


View Profile
September 19, 2013, 02:33:12 PM
 #618

I am getting the same .net framework error when I open Multiminer. I have closed Multiminer, navigated to, %appdata%\MultiMiner, and deleted knowncoins.xml file. I still get the error when I open Multiminer. Any suggestions? This is happening on all four of my miners. Here is the fist part of the output:

See the end of this message for details on invoking
just-in-time (JIT) debugging instead of this dialog box.

************** Exception Text **************
System.FormatException: Input string was not in a correct format.
   at System.Number.StringToNumber(String str, NumberStyles options, NumberBuffer& number, NumberFormatInfo info, Boolean parseDecimal)
   at System.Number.ParseDouble(String value, NumberStyles options, NumberFormatInfo numfmt)
   at System.Double.Parse(String s, NumberStyles style, NumberFormatInfo info)
   at System.String.System.IConvertible.ToDouble(IFormatProvider provider)
   at System.Convert.ChangeType(Object value, Type conversionType, IFormatProvider provider)
   at Newtonsoft.Json.Linq.Extensions.Convert[T,U](T token)
   at MultiMiner.Coinchoose.Api.CoinInformation.PopulateFromJson(JToken jToken)
   at MultiMiner.Coinchoose.Api.ApiContext.GetCoinInformation(String userAgent, BaseCoin profitabilityBasis)
   at MultiMiner.Win.MainForm.RefreshCoinStats()
   at MultiMiner.Win.MainForm.coinStatsTimer_Tick(Object sender, EventArgs e)
   at System.Windows.Forms.Timer.OnTick(EventArgs e)
   at System.Windows.Forms.Timer.TimerNativeWindow.WndProc(Message& m)
   at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)


************** Loaded Assemblies **************


BTC: 169Mm5zefmZz2EuJDRkXWtUQ9T1SQhEVPg
LTC: LTmq5m7SvGBfdShyQFPgRxZ5SUc2hsiCqV
NXT: NXT-PUTF-QSCM-DBJZ-CZMS7
nwoolls
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 798


View Profile WWW
September 19, 2013, 03:25:53 PM
 #619

I am getting the same .net framework error when I open Multiminer. I have closed Multiminer, navigated to, %appdata%\MultiMiner, and deleted knowncoins.xml file.

CoinChoose.com is currently returning a blank string for Difficulty for Terracoin when using LTC as the base coin. Please switch to using BTC as the base coin in Strategies and I'll ping sal002 (CoinChoose operator) to fix it.

Edit: Here's an unofficial build that handles this new error from CoinChoose with a notification.

MultiMiner: Any Miner, Any Where, on Any Device |  MobileMiner: Monitor and manage your rigs from your browser or phone  |  Xgminer: Mine with popular miners on Mac OS X
btc: 1BmXY4ZZQh1iHSVre658gM1gPAEtDnq8rv  |  ltc: LP1SsHZTDexndkvRKsqAkXNsienPHwaMb5  |  hardware: nwoolls at gmail dot com
rlhead7173
Member
**
Offline Offline

Activity: 107


View Profile
September 19, 2013, 03:49:36 PM
 #620

Great! Thanks for the quick reply. This program is great BTW, absolutely love it.

BTC: 169Mm5zefmZz2EuJDRkXWtUQ9T1SQhEVPg
LTC: LTmq5m7SvGBfdShyQFPgRxZ5SUc2hsiCqV
NXT: NXT-PUTF-QSCM-DBJZ-CZMS7
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 [31] 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 ... 183 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!