Bitcoin Forum
March 26, 2017, 05:22:28 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.14.0  [Torrent]. (New!)
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 [51] 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 ... 183 »
  Print  
Author Topic: MultiMiner: Any Miner, Any Where, on Any Device (Free, Open Source, Cross Platform)  (Read 684697 times)
SeanArce
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 182



View Profile
November 30, 2013, 06:40:54 AM
 #1001

my cpu and gpu won't show up. I can't even press start. What do you say?

www.onefamous.org
https://soundcloud.com/naer-sri
15ZmN3d7WZDo4WbZwPFJMZcPMBDUkueGH7 - my  btc address
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
purelithium
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 504



View Profile
November 30, 2013, 12:23:25 PM
 #1002

If you already have the debug version installed, will it still install the new debug version?

Version 2.0.2 of MultiMiner is now available with the following changes:

  • Both Hardware Errors and Rejected Shares are now shown as a percentage
  • Notifications are logged as JSON to %appdata%
  • Current coin is now shown checked in the device context menu
  • Application no longer automatically downloads -Debug releases
  • Application now uses azurewebsites.net when communicating with MobileMiner
  • Fixed an error scanning hardware after a device is removed and re-added
  • Fixed cross-thread operation errors after MobileMiner credential warnings
  • Fixed inconsistencies between the pools shown in the UI and the pools currently being used to mine
  • Fixed errors deleting pools while mining
  • Fixed orphaned devices / configurations not being re-paired
  • Fixed the Block Found notification being triggered by the wrong data point
  • Fixed wrongly formatted dates in the History window for some cultures
  • Fixed links to CoinChoose.com when CoinWarz.com is set as the Coin API

Thanks for the feedback and bug reports folks. Keep 'em coming  Grin

Like my post? 1H7bfRYh7F89mfmFgsRCdn4awDaUHQmYqY
nwoolls
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 798


View Profile WWW
November 30, 2013, 04:38:19 PM
 #1003

If you already have the debug version installed, will it still install the new debug version?

There's no need for the debug version anymore which is why I'm phasing it out. The full errors are now present in all builds (and have been for a while).

MultiMiner: Any Miner, Any Where, on Any Device |  MobileMiner: Monitor and manage your rigs from your browser or phone  |  Xgminer: Mine with popular miners on Mac OS X
btc: 1BmXY4ZZQh1iHSVre658gM1gPAEtDnq8rv  |  ltc: LP1SsHZTDexndkvRKsqAkXNsienPHwaMb5  |  hardware: nwoolls at gmail dot com
nwoolls
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 798


View Profile WWW
November 30, 2013, 04:39:29 PM
 #1004

my cpu and gpu won't show up. I can't even press start. What do you say?

You need a build of bfgminer with CPU mining enabled in order to detect your CPU. Regarding the GPUs not showing that depends on what sort of GPUs you have. Please try running the following in the Miners\bfgminer folder:

Code:
bfgminer -S opencl:auto -d?

MultiMiner: Any Miner, Any Where, on Any Device |  MobileMiner: Monitor and manage your rigs from your browser or phone  |  Xgminer: Mine with popular miners on Mac OS X
btc: 1BmXY4ZZQh1iHSVre658gM1gPAEtDnq8rv  |  ltc: LP1SsHZTDexndkvRKsqAkXNsienPHwaMb5  |  hardware: nwoolls at gmail dot com
SeanArce
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 182



View Profile
November 30, 2013, 07:13:31 PM
 #1005

my cpu and gpu won't show up. I can't even press start. What do you say?

You need a build of bfgminer with CPU mining enabled in order to detect your CPU. Regarding the GPUs not showing that depends on what sort of GPUs you have. Please try running the following in the Miners\bfgminer folder:

Code:
bfgminer -S opencl:auto -d?

Steps on where to enter that code please

www.onefamous.org
https://soundcloud.com/naer-sri
15ZmN3d7WZDo4WbZwPFJMZcPMBDUkueGH7 - my  btc address
joepat
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 10


View Profile
November 30, 2013, 08:09:52 PM
 #1006

App doesn't open for me on Mac with 2.0.2, 2.0.1, and 2.0.0.52

I haven't tried any others.
nwoolls
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 798


View Profile WWW
November 30, 2013, 08:36:17 PM
 #1007

App doesn't open for me on Mac with 2.0.2, 2.0.1, and 2.0.0.52

I haven't tried any others.

Please launch Terminal.app and then run

Code:
mono ~/Downloads/MultiMiner.app/Content/Resources/MultiMiner.Win.exe

You may need to adjust the path if the app is not in your downloads folder. Please copy & paste any errors written to the console in this thread.

MultiMiner: Any Miner, Any Where, on Any Device |  MobileMiner: Monitor and manage your rigs from your browser or phone  |  Xgminer: Mine with popular miners on Mac OS X
btc: 1BmXY4ZZQh1iHSVre658gM1gPAEtDnq8rv  |  ltc: LP1SsHZTDexndkvRKsqAkXNsienPHwaMb5  |  hardware: nwoolls at gmail dot com
nwoolls
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 798


View Profile WWW
November 30, 2013, 08:38:00 PM
 #1008

Steps on where to enter that code please

Run the command in a command prompt (cmd) in the Miners\bfgminer folder where your MultiMiner executable is. Copy & paste the output in this thread please.

MultiMiner: Any Miner, Any Where, on Any Device |  MobileMiner: Monitor and manage your rigs from your browser or phone  |  Xgminer: Mine with popular miners on Mac OS X
btc: 1BmXY4ZZQh1iHSVre658gM1gPAEtDnq8rv  |  ltc: LP1SsHZTDexndkvRKsqAkXNsienPHwaMb5  |  hardware: nwoolls at gmail dot com
joepat
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 10


View Profile
November 30, 2013, 08:45:49 PM
 #1009

When I run that I get no errors and when I try to close the terminal it asks if I want to close it while mono-sgen is running.

Edit**********
Finally I got this

Last login: Sat Nov 30 14:47:25 on ttys000
CAT-cpence:~ cpence$ mono ~/Downloads/MultiMiner.app/Contents/Resources/MultiMiner.Win.exe
System.IO.DirectoryNotFoundException: Directory '/Users/cpence/Downloads/MultiMiner.app/Contents/Resources/Miners/bfgminer' not found.
  at System.IO.Directory.ValidateDirectoryListing (System.String path, System.String searchPattern, System.Boolean& stop) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at System.IO.Directory.GetFileSystemEntries (System.String path, System.String searchPattern, FileAttributes mask, FileAttributes attrs) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at System.IO.Directory.GetFiles (System.String path, System.String searchPattern) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at System.IO.DirectoryInfo.GetFiles (System.String searchPattern) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at System.IO.DirectoryInfo.GetFiles () [0x00000] in <filename unknown>:0
  at (wrapper remoting-invoke-with-check) System.IO.DirectoryInfo:GetFiles ()
  at MultiMiner.Xgminer.Installer.DeleteFolderContents (System.String folderPath) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at MultiMiner.Xgminer.Installer.InstallMiner (System.String destinationFolder) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at MultiMiner.Win.MainForm.InstallMiner () [0x00000] in <filename unknown>:0
  at MultiMiner.Win.MainForm.CheckAndDownloadMiners () [0x00000] in <filename unknown>:0
  at MultiMiner.Win.MainForm.MainForm_Load (System.Object sender, System.EventArgs e) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at System.Windows.Forms.Form.OnLoad (System.EventArgs e) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at System.Windows.Forms.Form.OnLoadInternal (System.EventArgs e) [0x00000] in <filename unknown>:0
nwoolls
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 798


View Profile WWW
November 30, 2013, 08:53:14 PM
 #1010

Finally I got this

Code:
Last login: Sat Nov 30 14:47:25 on ttys000
CAT-cpence:~ cpence$ mono ~/Downloads/MultiMiner.app/Contents/Resources/MultiMiner.Win.exe
System.IO.DirectoryNotFoundException: Directory '/Users/cpence/Downloads/MultiMiner.app/Contents/Resources/Miners/bfgminer' not found.
  at System.IO.Directory.ValidateDirectoryListing (System.String path, System.String searchPattern, System.Boolean& stop) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at System.IO.Directory.GetFileSystemEntries (System.String path, System.String searchPattern, FileAttributes mask, FileAttributes attrs) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at System.IO.Directory.GetFiles (System.String path, System.String searchPattern) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at System.IO.DirectoryInfo.GetFiles (System.String searchPattern) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at System.IO.DirectoryInfo.GetFiles () [0x00000] in <filename unknown>:0
  at (wrapper remoting-invoke-with-check) System.IO.DirectoryInfo:GetFiles ()
  at MultiMiner.Xgminer.Installer.DeleteFolderContents (System.String folderPath) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at MultiMiner.Xgminer.Installer.InstallMiner (System.String destinationFolder) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at MultiMiner.Win.MainForm.InstallMiner () [0x00000] in <filename unknown>:0

Looks like an issue installing bfgminer. Can you please try installing it yourself before running MultiMiner? There are instructions for that here: http://howto.xgminer.com

MultiMiner: Any Miner, Any Where, on Any Device |  MobileMiner: Monitor and manage your rigs from your browser or phone  |  Xgminer: Mine with popular miners on Mac OS X
btc: 1BmXY4ZZQh1iHSVre658gM1gPAEtDnq8rv  |  ltc: LP1SsHZTDexndkvRKsqAkXNsienPHwaMb5  |  hardware: nwoolls at gmail dot com
joepat
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 10


View Profile
November 30, 2013, 09:37:04 PM
 #1011

Got it working. Thanks for the help.
zKarp
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 38


View Profile
December 01, 2013, 08:04:54 AM
 #1012

Are there any special parameters I need for bfgminer?
I'm use to cgminer and running solid 400kh/s (scrypt) but only getting 20kh/s with Multiminer.
ATI 7870

nwoolls
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 798


View Profile WWW
December 01, 2013, 08:09:09 AM
 #1013

Are there any special parameters I need for bfgminer?
I'm use to cgminer and running solid 400kh/s (scrypt) but only getting 20kh/s with Multiminer.
ATI 7870

What arguments are you using to run cgminer?

If you click on Settings and then Advanced backend miner settings, you are given a dialog where you can enter Scrypt arguments:


MultiMiner: Any Miner, Any Where, on Any Device |  MobileMiner: Monitor and manage your rigs from your browser or phone  |  Xgminer: Mine with popular miners on Mac OS X
btc: 1BmXY4ZZQh1iHSVre658gM1gPAEtDnq8rv  |  ltc: LP1SsHZTDexndkvRKsqAkXNsienPHwaMb5  |  hardware: nwoolls at gmail dot com
zKarp
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 38


View Profile
December 01, 2013, 08:27:10 AM
 #1014

thank you.

My only complaint is now, the optimized thread-concurrency I had with cgminer gives me a 'cannot find usb device..' or w/e error.  Sad
[edit] which was 12256

nwoolls
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 798


View Profile WWW
December 01, 2013, 08:31:39 AM
 #1015

thank you.

My only complaint is now, the optimized thread-concurrency I had with cgminer gives me a 'cannot find usb device..' or w/e error.  Sad

Please post screenshots or copy & paste the arguments and error. The errors contain details that help pinpoint the issue.

It sounds like you are now specifying arguments that are not used by bfgminer.

MultiMiner: Any Miner, Any Where, on Any Device |  MobileMiner: Monitor and manage your rigs from your browser or phone  |  Xgminer: Mine with popular miners on Mac OS X
btc: 1BmXY4ZZQh1iHSVre658gM1gPAEtDnq8rv  |  ltc: LP1SsHZTDexndkvRKsqAkXNsienPHwaMb5  |  hardware: nwoolls at gmail dot com
tectus
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 10


View Profile
December 03, 2013, 07:49:13 PM
 #1016

Okay guys, I'm not getting it. I've downloaded the latest version, configured it properly (I think, but this is not the question), but I'm only getting a blank screen.
The program does not detect any mining devise which is really odd since I've been mining for quite a long time with other miners. Win7, i7, Radeon 6900M (yes, I use a laptop). Soooo....what could it be and why it is so, anyone?
Metatron
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 208



View Profile
December 03, 2013, 07:53:40 PM
 #1017

Okay guys, I'm not getting it. I've downloaded the latest version, configured it properly (I think, but this is not the question), but I'm only getting a blank screen.
The program does not detect any mining devise which is really odd since I've been mining for quite a long time with other miners. Win7, i7, Radeon 6900M (yes, I use a laptop). Soooo....what could it be and why it is so, anyone?

Have you pressed on the first icon from the set of three on the top right and chose Scan Hardware?

Seems you have to do it the first time...

>>> If I've been of any help pls consider donating any cryptocurrency to my Cryptsy - [Trade Key: f400d7b9519d125b9908427c6ab1f28e918e3947] <<<
nwoolls
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 798


View Profile WWW
December 03, 2013, 07:58:27 PM
 #1018

Okay guys, I'm not getting it. I've downloaded the latest version, configured it properly (I think, but this is not the question), but I'm only getting a blank screen.
The program does not detect any mining devise which is really odd since I've been mining for quite a long time with other miners. Win7, i7, Radeon 6900M (yes, I use a laptop). Soooo....what could it be and why it is so, anyone?

What hardware do you have? Have you used bfgminer or cgminer previously? Have you installed the drivers for the devices you have installed? See my original post for a list of drivers for different devices.

Note that if you have installed cgminer and WinUSB drivers in the past you will need to remove those and install the drivers that I link to.

MultiMiner: Any Miner, Any Where, on Any Device |  MobileMiner: Monitor and manage your rigs from your browser or phone  |  Xgminer: Mine with popular miners on Mac OS X
btc: 1BmXY4ZZQh1iHSVre658gM1gPAEtDnq8rv  |  ltc: LP1SsHZTDexndkvRKsqAkXNsienPHwaMb5  |  hardware: nwoolls at gmail dot com
tectus
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 10


View Profile
December 03, 2013, 08:46:00 PM
 #1019

Okay guys, I'm not getting it. I've downloaded the latest version, configured it properly (I think, but this is not the question), but I'm only getting a blank screen.
The program does not detect any mining devise which is really odd since I've been mining for quite a long time with other miners. Win7, i7, Radeon 6900M (yes, I use a laptop). Soooo....what could it be and why it is so, anyone?

Have you pressed on the first icon from the set of three on the top right and chose Scan Hardware?

Seems you have to do it the first time...

Of course I did it many times as I was reinstalling and cleansing my system. Nothing happens.




What hardware do you have? Have you used bfgminer or cgminer previously? Have you installed the drivers for the devices you have installed? See my original post for a list of drivers for different devices.

Note that if you have installed cgminer and WinUSB drivers in the past you will need to remove those and install the drivers that I link to.

I've listed my hardware, I have an i7@2.30 Ghz and ATI Radeon 6900M. I've got the latest drivers and I've updated/installed everything from the original post. I've used cgminer vastly mining many cryptcoins via CPU or GPU, this may be the core problem but frankly I dunno how do remove the bastard since I've never installed it using only ready applications. Can't find anything in Appdata Local/Roaming neither.
nwoolls
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 798


View Profile WWW
December 03, 2013, 08:55:46 PM
 #1020

I've listed my hardware, I have an i7@2.30 Ghz and ATI Radeon 6900M. I've got the latest drivers and I've updated/installed everything from the original post. I've used cgminer vastly mining many cryptcoins via CPU or GPU, this may be the core problem but frankly I dunno how do remove the bastard since I've never installed it using only ready applications. Can't find anything in Appdata Local/Roaming neither.

Neither cgminer or bfgminer (which MultiMiner uses) are going to detect your CPU. They do not come with CPU mining compiled in. If you want to CPU mine you'll need to recompile them yourself.

Regarding the GPU unfortunately I do not have that specific one so I'm not sure if or how it is supported. Do you have the AMD drivers I linked to installed?

The only uninstall I mentioned would be the WinUSB drivers if you had installed them in the past with Zadig. You are correct there is nothing of cgminer to "uninstall".

Can you run bfgminer (from within the Miners\bfgminer folder) with the following arguments:

Code:
bfgminer -S opencl:auto -d?

And then paste the results in this thread?

MultiMiner: Any Miner, Any Where, on Any Device |  MobileMiner: Monitor and manage your rigs from your browser or phone  |  Xgminer: Mine with popular miners on Mac OS X
btc: 1BmXY4ZZQh1iHSVre658gM1gPAEtDnq8rv  |  ltc: LP1SsHZTDexndkvRKsqAkXNsienPHwaMb5  |  hardware: nwoolls at gmail dot com
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 [51] 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 ... 183 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!