Bitcoin Forum
December 17, 2017, 08:25:57 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 [52] 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 »
  Print  
Author Topic: [ANN] sph-sgminer: multi-coin multi-algorithm GPU miner | added MaruCoin  (Read 512856 times)
SamboNZ
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 322



View Profile
April 29, 2014, 12:03:54 PM
 #1021

Hi guys,

I'm an experienced Scrypt Miner, but am new to X11, and I just wanted some feedback on whether my stats are looking healthy.  I am currently running 2x 280x GPUs.  Here's my SGMiner stats after ~30min:
Code:
sgminer 4.1.0-103-g00015 - Started: [2014-04-29 23:19:21]
-------------------------------------------------------------------------------
(5s):4.399M (avg):4.401Mh/s | A:2  R:0  HW:0  WU:0.061/m
ST: 2  SS: 0  NB: 15  LW: 4598  GF: 0  RF: 0
Connected to Pool 0 (stratum) diff 0.018 as user xxxxxxx
Block: 120d76be...  Diff:1.01K  Started: [23:46:15]  Best share: 3.905
-------------------------------------------------------------------------------
[P]ool management [G]PU management [S]ettings [D]isplay options [Q]uit
 GPU 0:  47.0C 2088RPM | 2.206M/2.207Mh/s | R:  0.0% HW:0 WU:0.031/m I:13
 GPU 1:  46.0C 2009RPM | 2.193M/2.194Mh/s | R:  0.0% HW:0 WU:0.030/m I:13
-------------------------------------------------------------------------------
[23:46:15] Accepted 17a66cdd Diff 0.042/0.018 GPU 1 at Pool 0
[23:46:15] Network diff set to 1.01K
[23:46:15] New block detected on network before pool notification
[23:46:18] Pool 1 difficulty changed to 0.004
[23:46:22] Accepted 14c5af4d Diff 0.048/0.018 GPU 0 at Pool 0
[23:46:39] Accepted 23b8cdb8 Diff 0.028/0.018 GPU 1 at Pool 0
[23:46:48] Accepted 203c3159 Diff 0.031/0.018 GPU 0 at Pool 0
[23:46:49] Pool 1 difficulty changed to 0.004
[23:47:20] Accepted 219b369b Diff 0.030/0.018 GPU 1 at Pool 0
[23:47:50] Pool 1 difficulty changed to 0.004
[23:48:02] Accepted 2e410f5e Diff 0.022/0.018 GPU 0 at Pool 0
[23:48:20] Pool 1 difficulty changed to 0.004
[23:48:51] Pool 1 difficulty changed to 0.004


Points of concern for me are the small number of accepts, and apparently tiny work units per minute.

Also of concern is the 'Discarded' stat in CGWatcher which as at the time of this screenshot was showing 1000.  Interestingly CGWatcher shows 190 accepts.

Finally, I'm mining using the CoinMine.pw pool, and while the pool site is showing me good hash rate, I can't see any coins earned after an hour.

           ▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
       ▄▄█▀▀ ▄▄▄▄▄▄▄▄▄ ▀▀█▄▄
     ▄█▀ ▄▄█████████████▄▄ ▀█▄

    █▀ ▄███████▀   ▀███████▄ ▀█
   █ ▄████████▀     ▀████████▄ █
  █ ▄████████▀       ▀████████▄ █

 █ ▄████████▀    █    ▀████████▄ █
▄▀▄█████        ▄█▄        █████▄▀▄
█ ██████▀▀▀     ███     ▀▀▀██████ █

█ ██████▄▄     ▄███▄     ▄▄██████ █
█ ███████▀     ▀▀▀▀▀     ▀███████ █
▀▄▀█████▀                 ▀█████▀▄▀

 █ ▀███▀      ▄▄▄▄▄▄▄      ▀███▀ █
  █ ▀██      █████████      ██▀ █
   █ ▀██▄  ▄███████████▄  ▄██▀ █

    █▄ ▀███████████████████▀ ▄█
     ▀█▄ ▀▀█████████████▀▀ ▄█▀

       ▀▀█▄▄ ▀▀▀▀▀▀▀▀▀ ▄▄█▀▀
           ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
AppCoins










[.
WHITEPAPER
][.
CROWDSALE
]
1513499157
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513499157

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513499157
Reply with quote  #2

1513499157
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1513499157
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513499157

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513499157
Reply with quote  #2

1513499157
Report to moderator
1513499157
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513499157

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513499157
Reply with quote  #2

1513499157
Report to moderator
1513499157
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513499157

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513499157
Reply with quote  #2

1513499157
Report to moderator
badman74
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 602



View Profile
April 29, 2014, 04:37:53 PM
 #1022

Hi guys,

I'm an experienced Scrypt Miner, but am new to X11, and I just wanted some feedback on whether my stats are looking healthy.  I am currently running 2x 280x GPUs.  Here's my SGMiner stats after ~30min:
Code:
sgminer 4.1.0-103-g00015 - Started: [2014-04-29 23:19:21]
-------------------------------------------------------------------------------
(5s):4.399M (avg):4.401Mh/s | A:2  R:0  HW:0  WU:0.061/m
ST: 2  SS: 0  NB: 15  LW: 4598  GF: 0  RF: 0
Connected to Pool 0 (stratum) diff 0.018 as user xxxxxxx
Block: 120d76be...  Diff:1.01K  Started: [23:46:15]  Best share: 3.905
-------------------------------------------------------------------------------
[P]ool management [G]PU management [S]ettings [D]isplay options [Q]uit
 GPU 0:  47.0C 2088RPM | 2.206M/2.207Mh/s | R:  0.0% HW:0 WU:0.031/m I:13
 GPU 1:  46.0C 2009RPM | 2.193M/2.194Mh/s | R:  0.0% HW:0 WU:0.030/m I:13
-------------------------------------------------------------------------------
[23:46:15] Accepted 17a66cdd Diff 0.042/0.018 GPU 1 at Pool 0
[23:46:15] Network diff set to 1.01K
[23:46:15] New block detected on network before pool notification
[23:46:18] Pool 1 difficulty changed to 0.004
[23:46:22] Accepted 14c5af4d Diff 0.048/0.018 GPU 0 at Pool 0
[23:46:39] Accepted 23b8cdb8 Diff 0.028/0.018 GPU 1 at Pool 0
[23:46:48] Accepted 203c3159 Diff 0.031/0.018 GPU 0 at Pool 0
[23:46:49] Pool 1 difficulty changed to 0.004
[23:47:20] Accepted 219b369b Diff 0.030/0.018 GPU 1 at Pool 0
[23:47:50] Pool 1 difficulty changed to 0.004
[23:48:02] Accepted 2e410f5e Diff 0.022/0.018 GPU 0 at Pool 0
[23:48:20] Pool 1 difficulty changed to 0.004
[23:48:51] Pool 1 difficulty changed to 0.004


Points of concern for me are the small number of accepts, and apparently tiny work units per minute.

Also of concern is the 'Discarded' stat in CGWatcher which as at the time of this screenshot was showing 1000.  Interestingly CGWatcher shows 190 accepts.

Finally, I'm mining using the CoinMine.pw pool, and while the pool site is showing me good hash rate, I can't see any coins earned after an hour.

That looks correct to me
The reason for the small number of accepts is because x11 works on very small units if you look you will see you are doing .061 WU/m which is about .6 accepted every 10 min
I suppose some decimal points on accepted and rejected should be added

edit: also you will not show any coins earned untill the pool finds a block, so if there if the pool has a small hash rate it may take a while
Amph
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1722


Zabercoin – An Asset Backed Cryptocurrency


View Profile
April 30, 2014, 12:40:59 PM
 #1023

the miner stop working if there isn't a bat file for every desktop shortcut

so if you create just the desktop shortcut without the bat file in the sgminer folder, you get "Application has stopped working" error

in the previous version there wasn't this problem...a bit lame if you ask me

THE FUTURE OF
REAL ESTATE
..

║║
║║
║║
▬▬ ● ● ▬▬▬▬▬▬▬ ● ● ▬▬▬▬▬▬▬ ● ● ▬▬▬▬▬▬ ● ● ▬▬

║║
║║
║║
B.T.Coin
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 332



View Profile
April 30, 2014, 02:07:50 PM
 #1024

Ever since I switched to X11 and I'm using the modified SGminer, I'm having a lot of problems connecting to pools.
SGminer start and then reports "Waiting for work to be available from pools". Then it closes and CGwatcher restarts it.
This goes on until eventually it will connect to a pool.

I think this is a bug that has been ported into SGminer from from CGminer

reported here: https://bitcointalk.org/index.php?topic=28402.msg3464355#msg3464355

and acknowledged as a bug here : https://bitcointalk.org/index.php?topic=28402.msg3473923#msg3473923

Does anybody else have this same problem?

I'm using the windows binaries compiled by badman74 and have tried both the first (DRK only) and the last version (lots of coins) but I keep having the same problem.

0.1 BTC bounty for the person that can solve this for me.

A fine is a tax you pay for something you did wrong.
A tax is a fine you pay for something you did right.
Eastwind
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 896



View Profile
April 30, 2014, 02:26:01 PM
 #1025

Ever since I switched to X11 and I'm using the modified SGminer, I'm having a lot of problems connecting to pools.
SGminer start and then reports "Waiting for work to be available from pools". Then it closes and CGwatcher restarts it.
This goes on until eventually it will connect to a pool.

I think this is a bug that has been ported into SGminer from from CGminer

reported here:https://bitcointalk.org/index.php?to...355#msg3464355

and acknowledged as a bug here : https://bitcointalk.org/index.php?to...923#msg3473923

Does anybody else have this same problem?

I'm using the windows binaries compiled by badman74 and have tried both the first (DRK only) and the last version (lots of coins) but I keep having the same problem.

0.1 BTC bounty for the person that can solve this for me.

I have the same problem occasionally.

I solo mine. The miner can work on long time, then it will report "waiting for work from pools". After about 30 min, it will find work  and mine again. This happen several time a day.

I do not have this problem when mining in a pool.
erikforfreedom
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 18


View Profile
April 30, 2014, 04:03:05 PM
 #1026

Can somebody help me set up sph-sgminer for ubuntu.
I have downloaded it, now how do i compile?
Can somebody provide me with some directions?
Thanks
-erik
badman74
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 602



View Profile
April 30, 2014, 04:17:09 PM
 #1027

Can somebody help me set up sph-sgminer for ubuntu.
I have downloaded it, now how do i compile?
Can somebody provide me with some directions?
Thanks
-erik
Did you try the method mentioned at the top of this page?
erikforfreedom
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 18


View Profile
April 30, 2014, 06:19:13 PM
 #1028

Can somebody help me set up sph-sgminer for ubuntu.
I have downloaded it, now how do i compile?
Can somebody provide me with some directions?
Thanks
-erik
Did you try the method mentioned at the top of this page?

Yes, I get an error that says I needed to download git, so i did.
When I enter autoreconf -fvi I get the following:
error: possibly undefined macro: AC_PROG_LIBTOOL
      If this token and others are legitimate, please use m4_pattern_allow.
      See the Autoconf documentation.
 
apple_talk
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 473


"Proof-of-Asset Protocol"


View Profile
April 30, 2014, 08:49:32 PM
 #1029

getting following error on Windows Vista

Code:
[13:46:45] Started sgminer 4.1.0-103-g00015
[13:46:55] WARNING: GPU_MAX_ALLOC_PERCENT is not specified!
[13:46:55] WARNING: GPU_USE_SYNC_OBJECTS is not specified!
[13:46:56] Error -11: Building Program (clBuildProgram)
[13:46:56] "C:\Users\XXX\AppData\Local\Temp\OCL456.tmp.cl", line 762: warning: v
ariable
          "ySIZE" was declared but never referenced
        const uint ySIZE = (1024/LOOKUP_GAP+(1024%LOOKUP_GAP>0));
                   ^

"C:\Users\XXX\AppData\Local\Temp\OCL456.tmp.cl",
[13:46:56] Failed to init GPU thread 0, disabling device 0
[13:46:56] Restarting the GPU from the menu will not fix this.
[13:46:56] Try restarting sgminer.
Press enter to continue:

Thanks

|
 
 
50
|
 




                       ▄
           ▄▄▄▄▄▄███████
▄▄▄▄█████  █████████████
█████████  █████████████
█████████  █████████████
█████████  █████████████
█████████  █████████████
█████████  █████████████

█████████  █████████████
█████████  █████████████
█████████  █████████████
█████████  █████████████
█████████  █████████████
▀▀▀▀█████  █████████████
           ▀▀▀▀▀▀███████
                       ▀
|
 
 
$1,5 M
|



        ▄▄▄█████████▄▄▄
      ▄█████▀▀███▀▀█████▄
    ▄███▀     ███     ▀███▄
   ████       ███       ████
  ███▀                   ▀███
 ███▀                     ▀███
▄██▀       █████████       ▀██▄
███                         ███
███        █████████        ███
███                         ███
▀██▄       █████████       ▄██▀
 ███▄                     ▄███
  ███▄                   ▄███
   ████       ███       ████
    ▀███▄     ███     ▄███▀
      ▀█████▄▄███▄▄█████▀
        ▀▀▀█████████▀▀▀
|
 
|
 
<>
<>
<>
<>
 
GITHUB
TWITTER
YOUTUBE
FACEBOOK
badman74
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 602



View Profile
April 30, 2014, 09:13:12 PM
 #1030

Can somebody help me set up sph-sgminer for ubuntu.
I have downloaded it, now how do i compile?
Can somebody provide me with some directions?
Thanks
-erik
Did you try the method mentioned at the top of this page?

Yes, I get an error that says I needed to download git, so i did.
When I enter autoreconf -fvi I get the following:
error: possibly undefined macro: AC_PROG_LIBTOOL
      If this token and others are legitimate, please use m4_pattern_allow.
      See the Autoconf documentation.
 
do you have all the dependencies?

this is from the readme.md file

### Dependencies

Mandatory:

* [curl dev library](http://curl.haxx.se/libcurl/) - `libcurl4-openssl-dev` on Debian
* [pkg-config](http://www.freedesktop.org/wiki/Software/pkg-config)
* [libtool](http://www.gnu.org/software/libtool/)
* [AMD APP SDK](http://developer.amd.com/tools-and-sdks/heterogeneous-computing/amd-accelerated-parallel-processing-app-sdk/downloads/)   - available under various names as a package on different GNU/Linux distributions

Optional:

* curses dev library - `libncurses5-dev` on Debian or `libpdcurses` on WIN32, for text user interface
* [AMD ADL SDK](http://developer.amd.com/tools-and-sdks/graphics-development/display-library-adl-sdk/) - version 6, required for ATI GPU monitoring & clocking

If building from git:

* autoconf
* automake

EDIT: i just noticed this on the OP

Quote
Building on Linux:
Code:
./autogen.sh
./configure
make
You need a couple of dependencies beforehand. When in doubt, see README.
bbopa637
Member
**
Offline Offline

Activity: 62


View Profile WWW
April 30, 2014, 09:16:07 PM
 #1031

my R9 270X get 1.3Mh/s and WU:0.019/m, is my sharerate 0.019/m normal??

Altcoins GUI miner Minegrate miner
15kH/s
badman74
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 602



View Profile
April 30, 2014, 09:17:03 PM
 #1032

getting following error on Windows Vista

Code:
[13:46:45] Started sgminer 4.1.0-103-g00015
[13:46:55] WARNING: GPU_MAX_ALLOC_PERCENT is not specified!
[13:46:55] WARNING: GPU_USE_SYNC_OBJECTS is not specified!
[13:46:56] Error -11: Building Program (clBuildProgram)
[13:46:56] "C:\Users\XXX\AppData\Local\Temp\OCL456.tmp.cl", line 762: warning: v
ariable
          "ySIZE" was declared but never referenced
        const uint ySIZE = (1024/LOOKUP_GAP+(1024%LOOKUP_GAP>0));
                   ^

"C:\Users\XXX\AppData\Local\Temp\OCL456.tmp.cl",
[13:46:56] Failed to init GPU thread 0, disabling device 0
[13:46:56] Restarting the GPU from the menu will not fix this.
[13:46:56] Try restarting sgminer.
Press enter to continue:

Thanks
not sure if this is what is wrong but try running the miner from its directory, that usually solves error -11 problems

Quote
Common problems and solutions:
Error -11: Building Program (clBuildProgram) - execute miner from the directory where "kernel" directory is present
HW errors - select correct mining algorithm with -k option
still does not work - update Catalyst drivers to version 13.12
badman74
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 602



View Profile
April 30, 2014, 09:17:44 PM
 #1033

my R9 270X get 1.3Mh/s and WU:0.019/m, is my sharerate 0.019/m normal??
that is about normal for darkcoin
erikforfreedom
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 18


View Profile
May 01, 2014, 01:31:41 AM
 #1034

Can somebody help me set up sph-sgminer for ubuntu.
I have downloaded it, now how do i compile?
Can somebody provide me with some directions?
Thanks
-erik
Did you try the method mentioned at the top of this page?

Yes, I get an error that says I needed to download git, so i did.
When I enter autoreconf -fvi I get the following:
error: possibly undefined macro: AC_PROG_LIBTOOL
      If this token and others are legitimate, please use m4_pattern_allow.
      See the Autoconf documentation.
 
do you have all the dependencies?

this is from the readme.md file

### Dependencies

Mandatory:

* [curl dev library](http://curl.haxx.se/libcurl/) - `libcurl4-openssl-dev` on Debian
* [pkg-config](http://www.freedesktop.org/wiki/Software/pkg-config)
* [libtool](http://www.gnu.org/software/libtool/)
* [AMD APP SDK](http://developer.amd.com/tools-and-sdks/heterogeneous-computing/amd-accelerated-parallel-processing-app-sdk/downloads/)   - available under various names as a package on different GNU/Linux distributions

Optional:

* curses dev library - `libncurses5-dev` on Debian or `libpdcurses` on WIN32, for text user interface
* [AMD ADL SDK](http://developer.amd.com/tools-and-sdks/graphics-development/display-library-adl-sdk/) - version 6, required for ATI GPU monitoring & clocking

If building from git:

* autoconf
* automake

EDIT: i just noticed this on the OP

Quote
Building on Linux:
Code:
./autogen.sh
./configure
make
You need a couple of dependencies beforehand. When in doubt, see README.
Hey, thanks for the help.
I have all the dependencies and i am currently following these outlined steps:

git clone git://github.com/prettyhatemachine/sph-sgminer.git
cd sph-sgminer
copy ADL files to ADL_SDK (look in this folder for where to get them)
autoreconf -fvi
./configure CFLAGS="-O2 -Wall -march=native" --enable-opencl
make
then to run it
./sgminer -k darkcoin -o <host>:<port> -u <user> -p <password> -I 18

I successfully completed step 1,2, and 3, and i now get the following upon entering step 4 (autoreconf -fvi).

Code:
Can't exec "libtoolize": No such file or directory at /usr/bin/autoreconf line 195.
Use of uninitialized value in pattern match (m//) at /usr/bin/autoreconf line 195.
autoreconf: Entering directory `.'
autoreconf: configure.ac: not using Gettext
autoreconf: running: aclocal --force -I m4
autoreconf: configure.ac: tracing
autoreconf: configure.ac: adding subdirectory compat/jansson-2.5 to autoreconf
autoreconf: Entering directory `compat/jansson-2.5'
autoreconf: configure.ac: not using Libtool
autoreconf: running: /usr/bin/autoconf --force
configure.ac:14: error: possibly undefined macro: AC_PROG_LIBTOOL
      If this token and others are legitimate, please use m4_pattern_allow.
      See the Autoconf documentation.
autoreconf: /usr/bin/autoconf failed with exit status: 1

I have been searching on how to fix this error, which has only led me to more questions:
Why is there a lower directory titled "sph-sgminer" under the "sph-sgminer-master" directory?
I noticed that there was an ADL_SDK (empty) folder under the lower directory as well, should I include the ADL_SDK file in this folder too?
Does the libtool dependency need to be placed in a specific folder as well? (did I miss something?)
Why do I get this error?
Hippie Tech
aka Amenstop
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1456


All cryptos are FIAT digital currency. Do not use.


View Profile WWW
May 01, 2014, 01:37:32 AM
 #1035

my R9 270X get 1.3Mh/s and WU:0.019/m, is my sharerate 0.019/m normal??
that is about normal for darkcoin

With darkcoin, I used to see 1.4 mhash on one of my 7870/pitcairns and a bit over 1.7 on both the 7870xt/tahitis. Then something I did cost me 100 khash per gpu after a setting was changed and/or the driver re-install.

wtf ! lol

badman74
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 602



View Profile
May 01, 2014, 01:43:42 AM
 #1036

Can somebody help me set up sph-sgminer for ubuntu.
I have downloaded it, now how do i compile?
Can somebody provide me with some directions?
Thanks
-erik
Did you try the method mentioned at the top of this page?

Yes, I get an error that says I needed to download git, so i did.
When I enter autoreconf -fvi I get the following:
error: possibly undefined macro: AC_PROG_LIBTOOL
      If this token and others are legitimate, please use m4_pattern_allow.
      See the Autoconf documentation.
 
do you have all the dependencies?

this is from the readme.md file

### Dependencies

Mandatory:

* [curl dev library](http://curl.haxx.se/libcurl/) - `libcurl4-openssl-dev` on Debian
* [pkg-config](http://www.freedesktop.org/wiki/Software/pkg-config)
* [libtool](http://www.gnu.org/software/libtool/)
* [AMD APP SDK](http://developer.amd.com/tools-and-sdks/heterogeneous-computing/amd-accelerated-parallel-processing-app-sdk/downloads/)   - available under various names as a package on different GNU/Linux distributions

Optional:

* curses dev library - `libncurses5-dev` on Debian or `libpdcurses` on WIN32, for text user interface
* [AMD ADL SDK](http://developer.amd.com/tools-and-sdks/graphics-development/display-library-adl-sdk/) - version 6, required for ATI GPU monitoring & clocking

If building from git:

* autoconf
* automake

EDIT: i just noticed this on the OP

Quote
Building on Linux:
Code:
./autogen.sh
./configure
make
You need a couple of dependencies beforehand. When in doubt, see README.
Hey, thanks for the help.
I have all the dependencies and i am currently following these outlined steps:

git clone git://github.com/prettyhatemachine/sph-sgminer.git
cd sph-sgminer
copy ADL files to ADL_SDK (look in this folder for where to get them)
autoreconf -fvi
./configure CFLAGS="-O2 -Wall -march=native" --enable-opencl
make
then to run it
./sgminer -k darkcoin -o <host>:<port> -u <user> -p <password> -I 18

I successfully completed step 1,2, and 3, and i now get the following upon entering step 4 (autoreconf -fvi).

Code:
Can't exec "libtoolize": No such file or directory at /usr/bin/autoreconf line 195.
Use of uninitialized value in pattern match (m//) at /usr/bin/autoreconf line 195.
autoreconf: Entering directory `.'
autoreconf: configure.ac: not using Gettext
autoreconf: running: aclocal --force -I m4
autoreconf: configure.ac: tracing
autoreconf: configure.ac: adding subdirectory compat/jansson-2.5 to autoreconf
autoreconf: Entering directory `compat/jansson-2.5'
autoreconf: configure.ac: not using Libtool
autoreconf: running: /usr/bin/autoconf --force
configure.ac:14: error: possibly undefined macro: AC_PROG_LIBTOOL
      If this token and others are legitimate, please use m4_pattern_allow.
      See the Autoconf documentation.
autoreconf: /usr/bin/autoconf failed with exit status: 1

I have been searching on how to fix this error, which has only led me to more questions:
Why is there a lower directory titled "sph-sgminer" under the "sph-sgminer-master" directory?
I noticed that there was an ADL_SDK (empty) folder under the lower directory as well, should I include the ADL_SDK file in this folder too?
Does the libtool dependency need to be placed in a specific folder as well? (did I miss something?)
Why do I get this error?

hmm sph-sgminer-master is the one you downloaded manually
sph-sgminer is the one that you downloaded with the git command
try deleting both folders then

git clone git://github.com/prettyhatemachine/sph-sgminer.git
cd sph-sgminer
copy ADL files to ADL_SDK (look in this folder for where to get them)
./autogen.sh
./configure
make
erikforfreedom
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 18


View Profile
May 01, 2014, 02:12:48 AM
 #1037

Can somebody help me set up sph-sgminer for ubuntu.
I have downloaded it, now how do i compile?
Can somebody provide me with some directions?
Thanks
-erik
Did you try the method mentioned at the top of this page?

Yes, I get an error that says I needed to download git, so i did.
When I enter autoreconf -fvi I get the following:
error: possibly undefined macro: AC_PROG_LIBTOOL
      If this token and others are legitimate, please use m4_pattern_allow.
      See the Autoconf documentation.
 
do you have all the dependencies?

this is from the readme.md file

### Dependencies

Mandatory:

* [curl dev library](http://curl.haxx.se/libcurl/) - `libcurl4-openssl-dev` on Debian
* [pkg-config](http://www.freedesktop.org/wiki/Software/pkg-config)
* [libtool](http://www.gnu.org/software/libtool/)
* [AMD APP SDK](http://developer.amd.com/tools-and-sdks/heterogeneous-computing/amd-accelerated-parallel-processing-app-sdk/downloads/)   - available under various names as a package on different GNU/Linux distributions

Optional:

* curses dev library - `libncurses5-dev` on Debian or `libpdcurses` on WIN32, for text user interface
* [AMD ADL SDK](http://developer.amd.com/tools-and-sdks/graphics-development/display-library-adl-sdk/) - version 6, required for ATI GPU monitoring & clocking

If building from git:

* autoconf
* automake

EDIT: i just noticed this on the OP

Quote
Building on Linux:
Code:
./autogen.sh
./configure
make
You need a couple of dependencies beforehand. When in doubt, see README.
Hey, thanks for the help.
I have all the dependencies and i am currently following these outlined steps:

git clone git://github.com/prettyhatemachine/sph-sgminer.git
cd sph-sgminer
copy ADL files to ADL_SDK (look in this folder for where to get them)
autoreconf -fvi
./configure CFLAGS="-O2 -Wall -march=native" --enable-opencl
make
then to run it
./sgminer -k darkcoin -o <host>:<port> -u <user> -p <password> -I 18

I successfully completed step 1,2, and 3, and i now get the following upon entering step 4 (autoreconf -fvi).

Code:
Can't exec "libtoolize": No such file or directory at /usr/bin/autoreconf line 195.
Use of uninitialized value in pattern match (m//) at /usr/bin/autoreconf line 195.
autoreconf: Entering directory `.'
autoreconf: configure.ac: not using Gettext
autoreconf: running: aclocal --force -I m4
autoreconf: configure.ac: tracing
autoreconf: configure.ac: adding subdirectory compat/jansson-2.5 to autoreconf
autoreconf: Entering directory `compat/jansson-2.5'
autoreconf: configure.ac: not using Libtool
autoreconf: running: /usr/bin/autoconf --force
configure.ac:14: error: possibly undefined macro: AC_PROG_LIBTOOL
      If this token and others are legitimate, please use m4_pattern_allow.
      See the Autoconf documentation.
autoreconf: /usr/bin/autoconf failed with exit status: 1

I have been searching on how to fix this error, which has only led me to more questions:
Why is there a lower directory titled "sph-sgminer" under the "sph-sgminer-master" directory?
I noticed that there was an ADL_SDK (empty) folder under the lower directory as well, should I include the ADL_SDK file in this folder too?
Does the libtool dependency need to be placed in a specific folder as well? (did I miss something?)
Why do I get this error?

hmm sph-sgminer-master is the one you downloaded manually
sph-sgminer is the one that you downloaded with the git command
try deleting both folders then

git clone git://github.com/prettyhatemachine/sph-sgminer.git
cd sph-sgminer
copy ADL files to ADL_SDK (look in this folder for where to get them)
./autogen.sh
./configure
make

Okay, so I followed your directions, got to the step "./auogen.sh" and I get the following:
Code:
Can't exec "libtoolize": No such file or directory at /usr/bin/autoreconf line 195.
Use of uninitialized value in pattern match (m//) at /usr/bin/autoreconf line 195.
SamboNZ
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 322



View Profile
May 01, 2014, 02:13:28 AM
 #1038

That looks correct to me
The reason for the small number of accepts is because x11 works on very small units if you look you will see you are doing .061 WU/m which is about .6 accepted every 10 min
I suppose some decimal points on accepted and rejected should be added

edit: also you will not show any coins earned untill the pool finds a block, so if there if the pool has a small hash rate it may take a while

Cheers mate, much appreciated!

           ▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
       ▄▄█▀▀ ▄▄▄▄▄▄▄▄▄ ▀▀█▄▄
     ▄█▀ ▄▄█████████████▄▄ ▀█▄

    █▀ ▄███████▀   ▀███████▄ ▀█
   █ ▄████████▀     ▀████████▄ █
  █ ▄████████▀       ▀████████▄ █

 █ ▄████████▀    █    ▀████████▄ █
▄▀▄█████        ▄█▄        █████▄▀▄
█ ██████▀▀▀     ███     ▀▀▀██████ █

█ ██████▄▄     ▄███▄     ▄▄██████ █
█ ███████▀     ▀▀▀▀▀     ▀███████ █
▀▄▀█████▀                 ▀█████▀▄▀

 █ ▀███▀      ▄▄▄▄▄▄▄      ▀███▀ █
  █ ▀██      █████████      ██▀ █
   █ ▀██▄  ▄███████████▄  ▄██▀ █

    █▄ ▀███████████████████▀ ▄█
     ▀█▄ ▀▀█████████████▀▀ ▄█▀

       ▀▀█▄▄ ▀▀▀▀▀▀▀▀▀ ▄▄█▀▀
           ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
AppCoins










[.
WHITEPAPER
][.
CROWDSALE
]
badman74
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 602



View Profile
May 01, 2014, 02:35:08 AM
 #1039

Can somebody help me set up sph-sgminer for ubuntu.
I have downloaded it, now how do i compile?
Can somebody provide me with some directions?
Thanks
-erik
Did you try the method mentioned at the top of this page?

Yes, I get an error that says I needed to download git, so i did.
When I enter autoreconf -fvi I get the following:
error: possibly undefined macro: AC_PROG_LIBTOOL
      If this token and others are legitimate, please use m4_pattern_allow.
      See the Autoconf documentation.
 
do you have all the dependencies?

this is from the readme.md file

### Dependencies

Mandatory:

* [curl dev library](http://curl.haxx.se/libcurl/) - `libcurl4-openssl-dev` on Debian
* [pkg-config](http://www.freedesktop.org/wiki/Software/pkg-config)
* [libtool](http://www.gnu.org/software/libtool/)
* [AMD APP SDK](http://developer.amd.com/tools-and-sdks/heterogeneous-computing/amd-accelerated-parallel-processing-app-sdk/downloads/)   - available under various names as a package on different GNU/Linux distributions

Optional:

* curses dev library - `libncurses5-dev` on Debian or `libpdcurses` on WIN32, for text user interface
* [AMD ADL SDK](http://developer.amd.com/tools-and-sdks/graphics-development/display-library-adl-sdk/) - version 6, required for ATI GPU monitoring & clocking

If building from git:

* autoconf
* automake

EDIT: i just noticed this on the OP

Quote
Building on Linux:
Code:
./autogen.sh
./configure
make
You need a couple of dependencies beforehand. When in doubt, see README.
Hey, thanks for the help.
I have all the dependencies and i am currently following these outlined steps:

git clone git://github.com/prettyhatemachine/sph-sgminer.git
cd sph-sgminer
copy ADL files to ADL_SDK (look in this folder for where to get them)
autoreconf -fvi
./configure CFLAGS="-O2 -Wall -march=native" --enable-opencl
make
then to run it
./sgminer -k darkcoin -o <host>:<port> -u <user> -p <password> -I 18

I successfully completed step 1,2, and 3, and i now get the following upon entering step 4 (autoreconf -fvi).

Code:
Can't exec "libtoolize": No such file or directory at /usr/bin/autoreconf line 195.
Use of uninitialized value in pattern match (m//) at /usr/bin/autoreconf line 195.
autoreconf: Entering directory `.'
autoreconf: configure.ac: not using Gettext
autoreconf: running: aclocal --force -I m4
autoreconf: configure.ac: tracing
autoreconf: configure.ac: adding subdirectory compat/jansson-2.5 to autoreconf
autoreconf: Entering directory `compat/jansson-2.5'
autoreconf: configure.ac: not using Libtool
autoreconf: running: /usr/bin/autoconf --force
configure.ac:14: error: possibly undefined macro: AC_PROG_LIBTOOL
      If this token and others are legitimate, please use m4_pattern_allow.
      See the Autoconf documentation.
autoreconf: /usr/bin/autoconf failed with exit status: 1

I have been searching on how to fix this error, which has only led me to more questions:
Why is there a lower directory titled "sph-sgminer" under the "sph-sgminer-master" directory?
I noticed that there was an ADL_SDK (empty) folder under the lower directory as well, should I include the ADL_SDK file in this folder too?
Does the libtool dependency need to be placed in a specific folder as well? (did I miss something?)
Why do I get this error?

hmm sph-sgminer-master is the one you downloaded manually
sph-sgminer is the one that you downloaded with the git command
try deleting both folders then

git clone git://github.com/prettyhatemachine/sph-sgminer.git
cd sph-sgminer
copy ADL files to ADL_SDK (look in this folder for where to get them)
./autogen.sh
./configure
make

Okay, so I followed your directions, got to the step "./auogen.sh" and I get the following:
Code:
Can't exec "libtoolize": No such file or directory at /usr/bin/autoreconf line 195.
Use of uninitialized value in pattern match (m//) at /usr/bin/autoreconf line 195.
hmm not sure but it seems like you may be missing libtool
maybe try reinstalling it
* [libtool](http://www.gnu.org/software/libtool/)
if that doesnt do it then i am out of ideas
erikforfreedom
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 18


View Profile
May 01, 2014, 02:49:19 AM
 #1040

Can somebody help me set up sph-sgminer for ubuntu.
I have downloaded it, now how do i compile?
Can somebody provide me with some directions?
Thanks
-erik
Did you try the method mentioned at the top of this page?

Yes, I get an error that says I needed to download git, so i did.
When I enter autoreconf -fvi I get the following:
error: possibly undefined macro: AC_PROG_LIBTOOL
      If this token and others are legitimate, please use m4_pattern_allow.
      See the Autoconf documentation.
 
do you have all the dependencies?

this is from the readme.md file

### Dependencies

Mandatory:

* [curl dev library](http://curl.haxx.se/libcurl/) - `libcurl4-openssl-dev` on Debian
* [pkg-config](http://www.freedesktop.org/wiki/Software/pkg-config)
* [libtool](http://www.gnu.org/software/libtool/)
* [AMD APP SDK](http://developer.amd.com/tools-and-sdks/heterogeneous-computing/amd-accelerated-parallel-processing-app-sdk/downloads/)   - available under various names as a package on different GNU/Linux distributions

Optional:

* curses dev library - `libncurses5-dev` on Debian or `libpdcurses` on WIN32, for text user interface
* [AMD ADL SDK](http://developer.amd.com/tools-and-sdks/graphics-development/display-library-adl-sdk/) - version 6, required for ATI GPU monitoring & clocking

If building from git:

* autoconf
* automake

EDIT: i just noticed this on the OP

Quote
Building on Linux:
Code:
./autogen.sh
./configure
make
You need a couple of dependencies beforehand. When in doubt, see README.
Hey, thanks for the help.
I have all the dependencies and i am currently following these outlined steps:

git clone git://github.com/prettyhatemachine/sph-sgminer.git
cd sph-sgminer
copy ADL files to ADL_SDK (look in this folder for where to get them)
autoreconf -fvi
./configure CFLAGS="-O2 -Wall -march=native" --enable-opencl
make
then to run it
./sgminer -k darkcoin -o <host>:<port> -u <user> -p <password> -I 18

I successfully completed step 1,2, and 3, and i now get the following upon entering step 4 (autoreconf -fvi).

Code:
Can't exec "libtoolize": No such file or directory at /usr/bin/autoreconf line 195.
Use of uninitialized value in pattern match (m//) at /usr/bin/autoreconf line 195.
autoreconf: Entering directory `.'
autoreconf: configure.ac: not using Gettext
autoreconf: running: aclocal --force -I m4
autoreconf: configure.ac: tracing
autoreconf: configure.ac: adding subdirectory compat/jansson-2.5 to autoreconf
autoreconf: Entering directory `compat/jansson-2.5'
autoreconf: configure.ac: not using Libtool
autoreconf: running: /usr/bin/autoconf --force
configure.ac:14: error: possibly undefined macro: AC_PROG_LIBTOOL
      If this token and others are legitimate, please use m4_pattern_allow.
      See the Autoconf documentation.
autoreconf: /usr/bin/autoconf failed with exit status: 1

I have been searching on how to fix this error, which has only led me to more questions:
Why is there a lower directory titled "sph-sgminer" under the "sph-sgminer-master" directory?
I noticed that there was an ADL_SDK (empty) folder under the lower directory as well, should I include the ADL_SDK file in this folder too?
Does the libtool dependency need to be placed in a specific folder as well? (did I miss something?)
Why do I get this error?

hmm sph-sgminer-master is the one you downloaded manually
sph-sgminer is the one that you downloaded with the git command
try deleting both folders then

git clone git://github.com/prettyhatemachine/sph-sgminer.git
cd sph-sgminer
copy ADL files to ADL_SDK (look in this folder for where to get them)
./autogen.sh
./configure
make

Okay, so I followed your directions, got to the step "./auogen.sh" and I get the following:
Code:
Can't exec "libtoolize": No such file or directory at /usr/bin/autoreconf line 195.
Use of uninitialized value in pattern match (m//) at /usr/bin/autoreconf line 195.
hmm not sure but it seems like you may be missing libtool
maybe try reinstalling it
* [libtool](http://www.gnu.org/software/libtool/)
if that doesnt do it then i am out of ideas


Alright, well thanks. Wink
I have libtool downloaded, something else is wrong. Huh
If anyone can help it would be greatly appreciated.
Thanks
-erik
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 [52] 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!