Bitcoin Forum
April 28, 2017, 10:34:16 AM *
News: If the forum does not load normally for you, please send me a traceroute.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 [40] 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 »
  Print  
Author Topic: [ANN] sph-sgminer: multi-coin multi-algorithm GPU miner | added MaruCoin  (Read 457975 times)
jeanjean15
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 35


View Profile
April 03, 2014, 07:29:49 AM
 #781

The screen does black out after a few mins.   Another interesting thing about my other rig that didn't drop at all is that I unplugged the monitor cable from the GPU so I could use it on my Asrock H81 board that do need a monitor plugged in to start.   Don't know if that has anything to with it, but... let me do some test about that monitor being powered off by X scenario....
No wonder I didn't experience the drop, my rig has no monitor connected.

the drop also happens on some of my rigs without a monitor attached. all rigs running 290 and 290x cards.



run "aticonfig --adapter=all --initial -f".

add these 4 lines into /etc/rc.local before exit 0

Code:
export DISPLAY=:0
xset s off
xset -dpms
xset s noblank

Just in case it's not already executable, run:

Code:
chmod +x /etc/rc.local



I have sent a 30 Darkcoin Bounty to cryptogretzky by myself.

As I only have 3 r9 290 I'll make 3 month to recover that bounty with my increased hasrate, but I'll be in peace with this bug.

If any-one want to pay me back a part of that bounty, here is my address to share the cost.
XavaNMidPmofBUt4RWLf6YHhNDUNA7TjY6

Hi .

Is it possible to have the same solution but for Windows , please ?
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
ocminer
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1722



View Profile WWW
April 03, 2014, 07:33:48 AM
 #782

i mean -k groestlcoin, no accepted share for me with this argument

Hey Amph,

I've used this miner for testing/developing my Pool, works for me on https://groestl.suprnova.cc with -k groestlcoin

Which pool are you trying?

suprnova pools - reliable mining pools - #suprnova on freenet
https://www.suprnova.cc - FOLLOW us @ Twitter ! twitter.com/SuprnovaPools
restless
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 924


View Profile
April 03, 2014, 07:37:07 AM
 #783

I believe an univcersal solution is so called "resistor mod" - plug 75 Om resistor into 1 DVI port of every card, so Windows will believe this card is connected to monitor
https://50btc.com/en/articles/view/70
restless
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 924


View Profile
April 03, 2014, 07:56:54 AM
 #784

i mean -k groestlcoin, no accepted share for me with this argument
Just tested 2 latest builds from badman, exe inside are from 30-03 and 31-03, builds:
sgminer 4.1.0-98-ga683
sgminer 4.1.0-111-g8bb946

No accepted shares for groestl on https://grs.suprnova.cc

Build from 26-03 works flawlessly - sgminer 4.1.0-105-g9dc6e


btw Anyone aware what happened to https://cpu-pool.net/grs/index.php ?
6hours ago its stratum stopped working. As strange as it may sound I was getting higher hashrates on it than on grs.suprnova (at least client indicated higher hashrates)
ocminer
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1722



View Profile WWW
April 03, 2014, 07:58:52 AM
 #785

i mean -k groestlcoin, no accepted share for me with this argument
Just tested 2 latest builds from badman, exe inside are from 30-03 and 31-03, builds:
sgminer 4.1.0-98-ga683
sgminer 4.1.0-111-g8bb946

No accepted shares for groestl on https://grs.suprnova.cc

Build from 26-03 works flawlessly - sgminer 4.1.0-105-g9dc6e

I currently got no win system for testing, which error do you get ?

suprnova pools - reliable mining pools - #suprnova on freenet
https://www.suprnova.cc - FOLLOW us @ Twitter ! twitter.com/SuprnovaPools
DJstone
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 37


View Profile
April 03, 2014, 03:55:04 PM
 #786

i mean -k groestlcoin, no accepted share for me with this argument
Just tested 2 latest builds from badman, exe inside are from 30-03 and 31-03, builds:
sgminer 4.1.0-98-ga683
sgminer 4.1.0-111-g8bb946

No accepted shares for groestl on https://grs.suprnova.cc

Build from 26-03 works flawlessly - sgminer 4.1.0-105-g9dc6e


btw Anyone aware what happened to https://cpu-pool.net/grs/index.php ?
6hours ago its stratum stopped working. As strange as it may sound I was getting higher hashrates on it than on grs.suprnova (at least client indicated higher hashrates)

Hello, would you mind testing this version?

GitHub : https://github.com/DJstone/sph-sgminer

Binarys (Windows) : http://ul.to/9nbtwa89

Would be happy about a reply Smiley

Thx.

DRK: Xs55P4YP5nbfxv9hV2FEdyBYjcadmj1FBz
apple_talk
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 328



View Profile
April 03, 2014, 05:03:13 PM
 #787

running latest SPH-SGMINER .98 version for dark coin & getting no monitor.

rebuild so many times with updated ADL SDL .h files.

290 & 290X GPUs

when using sgminer 4.1.0 (in scrypt), no issues with hardware monitoring, temp, fan.
DJstone
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 37


View Profile
April 03, 2014, 05:05:07 PM
 #788

running latest SPH-SGMINER .98 version for dark coin & getting no monitor.

rebuild so many times with updated ADL SDL .h files.

290 & 290X GPUs

when using sgminer 4.1.0 (in scrypt), no issues with hardware monitoring, temp, fan.


did you run:

autoreconf -fvi
./configure CFLAGS="-O2 whatever you depend on"
make

??

DRK: Xs55P4YP5nbfxv9hV2FEdyBYjcadmj1FBz
apple_talk
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 328



View Profile
April 03, 2014, 05:16:42 PM
 #789

My Startup file now has...

#!/bin/bash -e
#
# rc.local
#
# This script is executed at the end of each multiuser runlevel.
# Make sure that the script will "exit 0" on success or any other
# value on error.
#
# In order to enable or disable this script just change the execution
# bits.
#
# By default this script does nothing.

export DISPLAY=:0
xset s off
xset -dpms
xset s noblank
aticonfig --adapter=all --initial -f

at now +1 min <<< "/etc/init.d/mine start"

exit 0



I also tried
#!/bin/bash -e
#
# rc.local
#
# This script is executed at the end of each multiuser runlevel.
# Make sure that the script will "exit 0" on success or any other
# value on error.
#
# In order to enable or disable this script just change the execution
# bits.
#
# By default this script does nothing.

export DISPLAY=:0
xset s off
xset -dpms
xset s noblank

at now +1 min <<< "/etc/init.d/mine start"

exit 0


same, no hardware monitoring.
apple_talk
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 328



View Profile
April 03, 2014, 05:53:30 PM
 #790

running latest SPH-SGMINER .98 version for dark coin & getting no monitor.

rebuild so many times with updated ADL SDL .h files.

290 & 290X GPUs

when using sgminer 4.1.0 (in scrypt), no issues with hardware monitoring, temp, fan.


did you run:

autoreconf -fvi
./configure CFLAGS="-O2 whatever you depend on"
make

??

I also Ran test cmd
aticonfig --adapter=1 --od-getclocks && aticonfig --adapter=1 --od-gettemperature
This confirms hardware is working.


Used this

./autogen.sh
./configure --enable-opencl --disable-adl
make
make install



Also tried...
./autogen.sh
./configure CFLAGS="-O3" --enable-opencl --enable-adl
make
make install

DJstone
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 37


View Profile
April 03, 2014, 06:13:33 PM
 #791

running latest SPH-SGMINER .98 version for dark coin & getting no monitor.

rebuild so many times with updated ADL SDL .h files.

290 & 290X GPUs

when using sgminer 4.1.0 (in scrypt), no issues with hardware monitoring, temp, fan.


did you run:

autoreconf -fvi
./configure CFLAGS="-O2 whatever you depend on"
make

??

I also Ran test cmd
aticonfig --adapter=1 --od-getclocks && aticonfig --adapter=1 --od-gettemperature
This confirms hardware is working.


Used this

./autogen.sh
./configure --enable-opencl --disable-adl
make
make install



Also tried...
./autogen.sh
./configure CFLAGS="-O3" --enable-opencl --enable-adl
make
make install



Not CFLAGS="-O3 ...."

CFLAGS="-O2 ..." !!!!

Pls try exactly this, without anything more or less.

This all is only working if you copied the ADL-Header files from your ADL-Download into sgminer/ADL_SDK (Build-Directory).

then in your build-directory run:

autoreconf -fvi
./configure CFLAGS="-O2 -Wall -march=native"
make


that's it.

DRK: Xs55P4YP5nbfxv9hV2FEdyBYjcadmj1FBz
restless
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 924


View Profile
April 03, 2014, 06:58:35 PM
 #792

i mean -k groestlcoin, no accepted share for me with this argument
Just tested 2 latest builds from badman, exe inside are from 30-03 and 31-03, builds:
sgminer 4.1.0-98-ga683
sgminer 4.1.0-111-g8bb946

No accepted shares for groestl on https://grs.suprnova.cc

Build from 26-03 works flawlessly - sgminer 4.1.0-105-g9dc6e

I currently got no win system for testing, which error do you get ?
no errors, it works and works, but the only new lines on screen are about startum detected new block/difficulty changed, etc.
No accepted share, no number after A: increasing
5min run - no accepted shares, site also says this worker is idle...
restless
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 924


View Profile
April 03, 2014, 07:04:57 PM
 #793

Hello, would you mind testing this version?

GitHub : https://github.com/DJstone/sph-sgminer

Binarys (Windows) : http://ul.to/9nbtwa89

Would be happy about a reply Smiley

Thx.
same thing - no accepted shares :S
And no monitoring
And if there is --auto-fan on the command line  - program says unknown option and won't start

As I see it - sometime between 26-03 and 30-03, the groestl algo was broken, all forks after this moment share same bug
Tried myriad-groestl - this time there IS info on screen  - "rejected:  share is below target"
apple_talk
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 328



View Profile
April 03, 2014, 07:07:50 PM
 #794

running latest SPH-SGMINER .98 version for dark coin & getting no monitor.

rebuild so many times with updated ADL SDL .h files.

290 & 290X GPUs

when using sgminer 4.1.0 (in scrypt), no issues with hardware monitoring, temp, fan.


did you run:

autoreconf -fvi
./configure CFLAGS="-O2 whatever you depend on"
make

??

I also Ran test cmd
aticonfig --adapter=1 --od-getclocks && aticonfig --adapter=1 --od-gettemperature
This confirms hardware is working.


Used this

./autogen.sh
./configure --enable-opencl --disable-adl
make
make install



Also tried...
./autogen.sh
./configure CFLAGS="-O3" --enable-opencl --enable-adl
make
make install



Not CFLAGS="-O3 ...."

CFLAGS="-O2 ..." !!!!

Pls try exactly this, without anything more or less.

This all is only working if you copied the ADL-Header files from your ADL-Download into sgminer/ADL_SDK (Build-Directory).

then in your build-directory run:

autoreconf -fvi
./configure CFLAGS="-O2 -Wall -march=native"
make


that's it.

Tried
autoreconf -fvi
./configure CFLAGS="-O2 -Wall -march=native"
make


sgminer 4.1.0-98-ga683 - Started: [2014-04-03 15:05:52]
--------------------------------------------------------------------------------
(5s):1.447M (avg):2.011Mh/s | A:0  R:0  HW:0  WU:0.000/m
ST: 10  SS: 0  NB: 1  LW: 0  GF: 0  RF: 0
Connected to Pool 0 (longpoll) diff 424 as user vcoinrpc
Block: 4a9731f1...  Diff:424  Started: [15:05:51]  Best share: 0
--------------------------------------------------------------------------------
[P]ool management [G]PU management [ S ]ettings [D]isplay options [Q]uit
 GPU 0:                | 799.4K/997.3Kh/s | R:  0.0% HW:0 WU:0.000/m I:18
 GPU 1:                | 864.0K/1.098Mh/s | R:  0.0% HW:0 WU:0.000/m I:18
--------------------------------------------------------------------------------
[15:05:48] Started sgminer 4.1.0-98-ga683
[15:05:48] Loaded configuration file /opt/ifmi/cgminer.darkcoin.conf
[15:05:49] Kernel darkcoin is experimental.
[15:05:49] Kernel darkcoin is experimental.
[15:05:49] Kernel darkcoin is experimental.
[15:05:50] Kernel darkcoin is experimental.
[15:05:50] Kernel darkcoin is experimental.
[15:05:50] Kernel darkcoin is experimental.
[15:05:50] Kernel darkcoin is experimental.
[15:05:51] Kernel darkcoin is experimental.
[15:05:51] Probing for an alive pool
[15:05:51] Network diff set to 424
[15:05:51] No suitable long-poll found for http://192.168.1.99:12345
[15:05:57] API bind to port 4028 failed - trying again in 30sec
Pleskac
Member
**
Offline Offline

Activity: 112


View Profile
April 03, 2014, 08:09:30 PM
 #795

pls is there any solution for "awainting for work from pools" or somthing like that the message says but on every pool i try on -groestl -groestl-myr and -qubit ?? i tryied multiple pools and algo... cg miner, bfg miner works for me i know how to set up pool...

CASH - EjsXgwEESw7QtNdLrhzVBxJjVJpa6a7ST5
https://bitcointalk.org/index.php?topic=424421.0
ocminer
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1722



View Profile WWW
April 03, 2014, 08:41:49 PM
 #796

pls is there any solution for "awainting for work from pools" or somthing like that the message says but on every pool i try on -groestl -groestl-myr and -qubit ?? i tryied multiple pools and algo... cg miner, bfg miner works for me i know how to set up pool...

Did you try on suprnova ? Works for me without problems..

https://grs.suprnova.cc is
-u user.worker -p pass -o stratum+tcp://grs.suprnova.cc:4455

and

https://myrgrs.suprnova.cc is
-u user.worker -p pass -o stratum+tcp://myrgrs.suprnova.cc:5678


suprnova pools - reliable mining pools - #suprnova on freenet
https://www.suprnova.cc - FOLLOW us @ Twitter ! twitter.com/SuprnovaPools
Pleskac
Member
**
Offline Offline

Activity: 112


View Profile
April 03, 2014, 09:04:01 PM
 #797

ok it works thanks but! i have no accepted shares so far ? hashrate is showing up to me but not on pool.. Cheesy

edit: says GPU_USE_SYNC_OBJECTS is not specified?

edit2: is it possible to mine 2 algo with one card?

CASH - EjsXgwEESw7QtNdLrhzVBxJjVJpa6a7ST5
https://bitcointalk.org/index.php?topic=424421.0
ocminer
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1722



View Profile WWW
April 03, 2014, 09:13:50 PM
 #798

ok it works thanks but! i have no accepted shares so far ? hashrate is showing up to me but not on pool.. Cheesy

edit: says GPU_USE_SYNC_OBJECTS is not specified?

edit2: is it possible to mine 2 algo with one card?

ah lol you're doing a beginners mistake, you have to set the environment variables before you start the miners, otherwise you only get HW Errors.

do:

export GPU_MAX_ALLOC_PERCENT=100
export GPU_USE_SYNC_OBJECTS=1

BEFORE you start ./sgminer ....

suprnova pools - reliable mining pools - #suprnova on freenet
https://www.suprnova.cc - FOLLOW us @ Twitter ! twitter.com/SuprnovaPools
voffka05
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 47



View Profile
April 03, 2014, 09:15:58 PM
 #799

to DJstone

Bro, can you attach here : myriadcoin-groestlTahiti..... .bin from miner folder 7950 or 7970(280x)

Tnx to you!
Pleskac
Member
**
Offline Offline

Activity: 112


View Profile
April 03, 2014, 09:25:09 PM
 #800

i got it like this.. still dont work i tried it without export and with is still dont work im trying it on win 7 64 bit
Code:
export GPU_MAX_ALLOC_PERCENT=100
export GPU_USE_SYNC_OBJECTS=1
sgminer -k groestlcoin -o stratum+tcp://grs.suprnova.cc:5544 -u nick.1 -p 1 -I 19 -w 256 --scan-time 1 --no-submit-stale -g 1 --gpu-engine 1150 --gpu-memclock 1500,1500,1500,1500 --thread-concurrency 16320 --lookup-gap 2 --gpu-powertune 10 --gpu-fan 85

CASH - EjsXgwEESw7QtNdLrhzVBxJjVJpa6a7ST5
https://bitcointalk.org/index.php?topic=424421.0
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 [40] 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!