Bitcoin Forum
August 20, 2017, 06:11:16 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.14.2  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 [29] 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 »
  Print  
Author Topic: [ANN] sph-sgminer: multi-coin multi-algorithm GPU miner | added MaruCoin  (Read 491099 times)
jalasama
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 3


View Profile
March 24, 2014, 01:00:43 PM
 #561

Hi guys i use your miner with this configs 2x 290x (one hynix tri-x and one elpida)
First give me 2500 and the second 2800


sgminer.exe -k darkcoin -o stratum+tcp://drkpool.com:3333 -u  -p  -d 0-1 -I 21,20 -g 1 -w 256 --thread-concurrency 30592,27400 --gpu-engine 1020,938 --gpu-memclock 1500,1500 --expiry 5 --lookup-gap 2 --temp-cutoff 95 --gpu-powertune 30,30 --shaders 2816 --gpu-fan 49,45 --api-allow W:127.0.0.1 --api-listen --no-submit-stale --failover-only


Somebody can help me to get more hashrate

Can i use xintensity?Wich numbers?

thx
Try simply

sgminer.exe -k darkcoin -o stratum+tcp://drkpool.com:3333 -u  -p  -d 0-1 -I 21,20 -g 2 -w 256 --shaders 2816

And check what thread-concurrency program is auto-detecting, Then start playing with intensity. After finding optimal I, check which -g is best for you - I guess 2 or 4 will give slightly better results

sph-sgminer say tc 14080?
1503209476
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1503209476

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1503209476
Reply with quote  #2

1503209476
Report to moderator
1503209476
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1503209476

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1503209476
Reply with quote  #2

1503209476
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
voffka05
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 47



View Profile
March 24, 2014, 01:28:45 PM
 #562

Please send me darkcoinTahiti.....bin  file 7950. I have only 1.5mh    Angry


-I 20 -g 2 -w 256 --gpu-engine 1100 --shaders 1792 --gpu-powertune 20 --gpu-vddc 1.056 --thread-concurrency 24000 --gpu-fan 8-85


Or



-g 1 --thread-concurrency 14336 --intensity 18 --gpu-engine 1100 --gpu-memclock 1250 --gpu-powertune 10

attach the  bin file darkcoinTahiti.....bin from miner folder
precrime3
Member
**
Offline Offline

Activity: 84

PM for journalist,typing,and data entry services.


View Profile WWW
March 24, 2014, 02:48:44 PM
 #563

Why my .bat file not working?



"C:\Users\N\Desktop\crypto\sgminer\sgminer.exe" -k darkcoin -o stratum+tcp://stratum1.suchpool.pw:3339 -u precrime3.n -p Worker password -I 11 -g 1 -w 256

Mining on a 7750. Would like to mine some hirocoin, but whenever i boot it up its too fast for me to see whats wrong with it.

cgminer-o
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 350


1$ =1 MEC 2013 (2,56 $) 5$ =1MEC 2014 ?


View Profile
March 24, 2014, 02:56:55 PM
 #564

Nice miner!

▓▓▓ MEC Megacoin POW▓▓▓https://forum.megacoin.co.nz/ ▓▓▓ New Economy Movement▓▓▓▓▓▓▓▓▓ LimecoinX X11 ▓▓▓
arielbit
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1302


View Profile
March 24, 2014, 03:39:42 PM
 #565

nice work guys..mining x11, no problem with different GPUs in the same PC unlike scrypt N miners
bosscodin
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 6


View Profile
March 24, 2014, 04:39:41 PM
 #566

I use my laptop for this test running on Win7 with sgminer 4.1.0-096-g983e

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
sgminer -k myriadcoin-groestl -o stratum+tcp://eup2pool.cryptopools.com:3333 -u <wallet> -p x
pause

When I start .bat file (regardles running it as administrator or not) I'm getting Error -11 (groestl.cl not found) with my .bat file in the same directory as sgminer.exe and "kernel" subfolder.Also, "kernel" containes "groestl.cl". It connects to the pool but "Failed to init GPU thread 0"

I think the problem is i'm using nVidia GPU. I thought it is not important which GPU is in use as thread's OP does not say "..for AMD cards". Am I wrong?
restless
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 981


View Profile
March 24, 2014, 05:39:25 PM
 #567

I use my laptop for this test running on Win7 with sgminer 4.1.0-096-g983e

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
sgminer -k myriadcoin-groestl -o stratum+tcp://eup2pool.cryptopools.com:3333 -u <wallet> -p x
pause

When I start .bat file (regardles running it as administrator or not) I'm getting Error -11 (groestl.cl not found) with my .bat file in the same directory as sgminer.exe and "kernel" subfolder.Also, "kernel" containes "groestl.cl". It connects to the pool but "Failed to init GPU thread 0"

I think the problem is i'm using nVidia GPU. I thought it is not important which GPU is in use as thread's OP does not say "..for AMD cards". Am I wrong?
Do you have file named myriadcoin-groestl.cl ?
bosscodin
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 6


View Profile
March 24, 2014, 05:54:32 PM
 #568

I use my laptop for this test running on Win7 with sgminer 4.1.0-096-g983e

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
sgminer -k myriadcoin-groestl -o stratum+tcp://eup2pool.cryptopools.com:3333 -u <wallet> -p x
pause

When I start .bat file (regardles running it as administrator or not) I'm getting Error -11 (groestl.cl not found) with my .bat file in the same directory as sgminer.exe and "kernel" subfolder.Also, "kernel" containes "groestl.cl". It connects to the pool but "Failed to init GPU thread 0"

I think the problem is i'm using nVidia GPU. I thought it is not important which GPU is in use as thread's OP does not say "..for AMD cards". Am I wrong?
Do you have file named myriadcoin-groestl.cl ?
Yes, I do.
voffka05
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 47



View Profile
March 24, 2014, 06:23:55 PM
 #569

Please attach the 7950 bin file darkcoinTahiti.....bin from miner folder
whocares
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 160


View Profile
March 24, 2014, 09:28:37 PM
 #570

Could I have opinion of specialist about my Problem? I suspect a bug of the programm because that'is the only thing I had not check, someone can tell me if it's possible?

I offer on the other topic 30 Darkcoin Bounty to solve that problem, a nobody has a clue, but I get in touch with other that had the same problem.

Here is the facts:
I have 3 different R9 290, other people has 6 290 of other brand, after 10 minutes, the cards looses 10% of Hash.
That probelm happend only on R9 290 cars.
I'm on Bamt 1.6 from Bajawa, He is on windows 7, same problem.
All 290 on the same rig experiment the loss in the exact same second
if you put another card in the rigg that is not a 290, all the 290 had a loss, but not the other card
The cards are cold.
The problem happenedonly with sph-darkcoin miner, if I mine Litecoin, I'm stable.
I split the cards with 2 PSU, does not change a thing, cards crashed at the same time, no matter what psu they are plugged.
I change motherboard, does not change a thing.
I run 4 different sgminer, each one with one card activated: even I did launch them with a delay of 3 minutes, 10 minutes later, all the instance with a 290 had a 10% lossat the same time
I launched sgminer without a .conf: only intensity in the parameters: happened with I:18 and I:21 (0% rejected, cards should worked with high intensity)
Once I got the loss only a cold reboot can recover the missing hash. If I mine restart only the miner, it restart but is capped to 90% of max hashrate.

I'm getting out of hints. If the problem is in the programm, I shoud stop wasting my time. If it is not, I will keep investigate, even if I think I already get pretty far.
PS: as usual, english is not my first languagae, so if I offensed any-one, it was not intended. Wink





Bumping this question, and adding my details. I have the same problem.

It's across 5 computers, all different motherboards. Running 10 cards, all 290s. 7 reference asus . . mix of hynix and elpida. 3 nonref asus . . all elpida. 3 bronze psu's, 1 silver and 1 platinum. All on win 7 64 bit. Fresh installs all of them. I use the comps for other things . . that's why there's only 2 in each comp.

Anyways, the hashes and cards are completely stable except for this drop in hashrate.

It starts at 2.4M#, and drops to 2.0M# (running at stock clocks for the gpu's) after a certain amount of time. Can't get these back unless restarting the computer. It will run at 2.0m# for a week straight . . so no stability issues.

I don't have this problem with other mining software . . so what could be causing it with this software?

Also, I'm throwing another 30 drk on top of boubou's bounty . . so you'll now get 60 drk for a successful fix for this.

I also have the same problem as above (BAMT 1.6).

I tried with the most simplest settings in my conf - w 256 i 18 g 2/4, but after ten minutes considered that my hash rate was dropped by 10%.
It appears only with sph-sgminer.
badman74
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 532


View Profile
March 24, 2014, 09:44:44 PM
 #571

Why my .bat file not working?



"C:\Users\N\Desktop\crypto\sgminer\sgminer.exe" -k darkcoin -o stratum+tcp://stratum1.suchpool.pw:3339 -u precrime3.n -p Worker password -I 11 -g 1 -w 256

Mining on a 7750. Would like to mine some hirocoin, but whenever i boot it up its too fast for me to see whats wrong with it.
put pause on the line after that and it will pause when it quits on you so you can see what is wrong

boubou
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 196


View Profile
March 24, 2014, 10:13:17 PM
 #572

Could I have opinion of specialist about my Problem? I suspect a bug of the programm because that'is the only thing I had not check, someone can tell me if it's possible?

I offer on the other topic 30 Darkcoin Bounty to solve that problem, a nobody has a clue, but I get in touch with other that had the same problem.

Here is the facts:
I have 3 different R9 290, other people has 6 290 of other brand, after 10 minutes, the cards looses 10% of Hash.
That probelm happend only on R9 290 cars.
I'm on Bamt 1.6 from Bajawa, He is on windows 7, same problem.
All 290 on the same rig experiment the loss in the exact same second
if you put another card in the rigg that is not a 290, all the 290 had a loss, but not the other card
The cards are cold.
The problem happenedonly with sph-darkcoin miner, if I mine Litecoin, I'm stable.
I split the cards with 2 PSU, does not change a thing, cards crashed at the same time, no matter what psu they are plugged.
I change motherboard, does not change a thing.
I run 4 different sgminer, each one with one card activated: even I did launch them with a delay of 3 minutes, 10 minutes later, all the instance with a 290 had a 10% lossat the same time
I launched sgminer without a .conf: only intensity in the parameters: happened with I:18 and I:21 (0% rejected, cards should worked with high intensity)
Once I got the loss only a cold reboot can recover the missing hash. If I mine restart only the miner, it restart but is capped to 90% of max hashrate.

I'm getting out of hints. If the problem is in the programm, I shoud stop wasting my time. If it is not, I will keep investigate, even if I think I already get pretty far.
PS: as usual, english is not my first languagae, so if I offensed any-one, it was not intended. Wink





Bumping this question, and adding my details. I have the same problem.

It's across 5 computers, all different motherboards. Running 10 cards, all 290s. 7 reference asus . . mix of hynix and elpida. 3 nonref asus . . all elpida. 3 bronze psu's, 1 silver and 1 platinum. All on win 7 64 bit. Fresh installs all of them. I use the comps for other things . . that's why there's only 2 in each comp.

Anyways, the hashes and cards are completely stable except for this drop in hashrate.

It starts at 2.4M#, and drops to 2.0M# (running at stock clocks for the gpu's) after a certain amount of time. Can't get these back unless restarting the computer. It will run at 2.0m# for a week straight . . so no stability issues.

I don't have this problem with other mining software . . so what could be causing it with this software?

Also, I'm throwing another 30 drk on top of boubou's bounty . . so you'll now get 60 drk for a successful fix for this.

I also have the same problem as above (BAMT 1.6).

I tried with the most simplest settings in my conf - w 256 i 18 g 2/4, but after ten minutes considered that my hash rate was dropped by 10%.
It appears only with sph-sgminer.

I assume you also have R9 290?

Comme on, it's a 60 Darkcoin bounty and some other guy propose to put Darkcoin in the pot too.

BEHNZiP6UZunp41vurNaQi4r2hvgG57yzi : BdG
whocares
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 160


View Profile
March 24, 2014, 10:23:28 PM
 #573


I assume you also have R9 290?

Comme on, it's a 60 Darkcoin bounty and some other guy propose to put Darkcoin in the pot too.

Yes, I've three rigs with 290s and each suffers from the same problem.

I checked for any option related to sleep mode, dpms, but both are disabled by default in BAMT 1.6 .
badman74
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 532


View Profile
March 24, 2014, 11:48:14 PM
 #574

I use my laptop for this test running on Win7 with sgminer 4.1.0-096-g983e

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
sgminer -k myriadcoin-groestl -o stratum+tcp://eup2pool.cryptopools.com:3333 -u <wallet> -p x
pause

When I start .bat file (regardles running it as administrator or not) I'm getting Error -11 (groestl.cl not found) with my .bat file in the same directory as sgminer.exe and "kernel" subfolder.Also, "kernel" containes "groestl.cl". It connects to the pool but "Failed to init GPU thread 0"

I think the problem is i'm using nVidia GPU. I thought it is not important which GPU is in use as thread's OP does not say "..for AMD cards". Am I wrong?
i have heard that is works on some nvidia gpu on some coins but in general it is amd only
you may want to check for a cudaMiner (or CCminer) with myriadcoin-groestl

badman74
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 532


View Profile
March 24, 2014, 11:49:32 PM
 #575

nice work guys..mining x11, no problem with different GPUs in the same PC unlike scrypt N miners
you must be using my build if it has nscrypt Wink

bosscodin
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 6


View Profile
March 25, 2014, 12:27:00 AM
 #576


i have heard that is works on some nvidia gpu on some coins but in general it is amd only
you may want to check for a cudaMiner (or CCminer) with myriadcoin-groestl
tried, no luck..
janos666
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 574


View Profile
March 25, 2014, 12:49:24 AM
 #577

I updated the AMD Linux driver from 13.12 stable to 14.3_1 beta (still has the PowerTune bug since 14.1 but it doesn't seem to matter with DarkCoin because it generally runs "cooler" anyway) and recompiled the latest sph-sgminer git source (also changed since my last DarkCoin mining attempt).

I am not sure which one of the two helped, but I can mine DarkCoin now. (I got instant system wide crashes earlier if I used high X/I or randomly when I ran with lower X/I for a few hours.)

But it's still far from perfect. Crashing stopped, but my hashrate now slowly drops from ~10Mh/s to ~8.5Mh/s during several hours.
If I check my GPU threads periodically I can see as they drop one by one (not at the same time) until they all stuck with a lower speed than they started with.

A possible explanation would be if the driver still crashes but instead of taking down the whole kernel, it seamlessly recovers and continues to work but clock rates get reset and locked to default. (This is what happens on Windows Vista and above.)
But sgminer reports unchanged clockrates (could be false though).
badman74
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 532


View Profile
March 25, 2014, 01:16:47 AM
 #578

I updated the AMD Linux driver from 13.12 stable to 14.3_1 beta (still has the PowerTune bug since 14.1 but it doesn't seem to matter with DarkCoin because it generally runs "cooler" anyway) and recompiled the latest sph-sgminer git source (also changed since my last DarkCoin mining attempt).

I am not sure which one of the two helped, but I can mine DarkCoin now. (I got instant system wide crashes earlier if I used high X/I or randomly when I ran with lower X/I for a few hours.)

But it's still far from perfect. Crashing stopped, but my hashrate now slowly drops from ~10Mh/s to ~8.5Mh/s during several hours.
If I check my GPU threads periodically I can see as they drop one by one (not at the same time) until they all stuck with a lower speed than they started with.

A possible explanation would be if the driver still crashes but instead of taking down the whole kernel, it seamlessly recovers and continues to work but clock rates get reset and locked to default. (This is what happens on Windows Vista and above.)
But sgminer reports unchanged clockrates (could be false though).
usually its just the mem clock that doesn't recover

kache
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 140

Bored


View Profile
March 25, 2014, 03:20:05 AM
 #579

Could you please add a Adaptive NScrypt kernel as well, please? This version of sgminer does pretty much all algos, only Adaptive Nscrypt missing. Cheesy
Also, question, can I mix different algos for different pools? in the same .bat?

Rig: http://www.betarigs.com/rig/257
BTC: 15rBivhPYhVnQsgVHucNXHy5b66bUn6njM
Doge: DSdsJdTrmXSAZCdNi1iQ7zEo8nH1iBWGQv
badman74
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 532


View Profile
March 25, 2014, 03:40:48 AM
 #580

Could you please add a Adaptive NScrypt kernel as well, please? This version of sgminer does pretty much all algos, only Adaptive Nscrypt missing. Cheesy
Also, question, can I mix different algos for different pools? in the same .bat?
get it from the github link in my sig
no you cant mix algo in one .bat at the moment, i'll look into it when i have time

Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 [29] 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!