Bitcoin Forum
September 24, 2017, 10:39:37 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.0.1  [Torrent]. (New!)
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 [30] 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 »
  Print  
Author Topic: [ANN] sph-sgminer: multi-coin multi-algorithm GPU miner | added MaruCoin  (Read 499432 times)
j4r3k
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 33


View Profile
March 25, 2014, 03:50:11 AM
 #581

Can't get the Windows build to work, although I used cgminer, sgminer, vertminer on the same machine without problems.

I am getting:

Code:
[04:48:33] Started sgminer 4.1.0-96-g983e
[04:48:33] Loaded configuration file sgminer.conf
[04:48:33] clDevicesNum returned error, no GPUs usable
[04:48:33] All devices disabled, cannot mine!
1506249577
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1506249577

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1506249577
Reply with quote  #2

1506249577
Report to moderator
1506249577
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1506249577

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1506249577
Reply with quote  #2

1506249577
Report to moderator
1506249577
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1506249577

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1506249577
Reply with quote  #2

1506249577
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1506249577
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1506249577

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1506249577
Reply with quote  #2

1506249577
Report to moderator
1506249577
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1506249577

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1506249577
Reply with quote  #2

1506249577
Report to moderator
1506249577
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1506249577

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1506249577
Reply with quote  #2

1506249577
Report to moderator
badman74
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 560



View Profile
March 25, 2014, 03:55:26 AM
 #582

Can't get the Windows build to work, although I used cgminer, sgminer, vertminer on the same machine without problems.

I am getting:

Code:
[04:48:33] Started sgminer 4.1.0-96-g983e
[04:48:33] Loaded configuration file sgminer.conf
[04:48:33] clDevicesNum returned error, no GPUs usable
[04:48:33] All devices disabled, cannot mine!
need more info if you want help
edit: try running without the config, i.e.
sgminer -k qubitcoin -o 192.168.1.197:9372 -u badman74 -p x -I 18 -g 2
j4r3k
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 33


View Profile
March 25, 2014, 07:33:36 AM
 #583

Tryied that already, I run: sgminer alone with -T.
What info do you need?
The Seeker
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 5


View Profile
March 25, 2014, 09:34:24 AM
 #584

Hello, yesterday I migrate from BAMT 1.1 to BAMT 1.6 to try Darkcoin mining. Configure my BAMT like before - i had enough experience with Linux and mining but have trouble start mining Darkcoin. With default cgminer there are no problems at all - it mines like in older version, but when change the bamt.conf to sgminer-sph i get:

Started sgminer 4.1.0-85-gccc7d
Loaded configuration file /etc/bamt/sgminer-sph.conf
Kernel darkcoin is experimental.
Error -11: Building Program (clBuildProgram)
Error compiling program for search.
Frontend phase failed compilation.
Error: Creating kernel search failed!

Failed to init GPU thread 0, disabling device 0
Restarting the GPU from the menu will not fix this.
Try restarting sgminer.

In "sgminer-sph.conf" i change only the pool/worker data. In bamt.conf - stop cgminer with "#cgminer_opts: --api-listen --config /etc/bamt/cgminer.conf", and set: cgminer_opts: --api-listen --config /etc/bamt/sgminer-sph.conf miner-sgminer-sph: 1

I read in here:
"Error -11: Building Program (clBuildProgram) - execute miner from the directory where "kernel" directory is present"
and start mining process from the console with:

export DISPLAY=:0
export GPU_USE_SYNC_OBJECTS=1
export GPU_MAX_ALLOC_PERCENT=100
./sgminer --kernel darkcoin -o stratum+tcp://stratum1.suchpool.pw:3335 -u xxxxx.1 -p xxxx

with no options just to check if the mining process will start at any kH/s. The console returns:
Started sgminer 4.1.0-85-gccc7d
Kernel darkcoin is experimental.Killed

It takes about 1 or 2 minutes between start and error (kill) of the mining process.

Where can i find a solution of my problem, thanks in advance.
I mine with one HD6950.

sounds like the kernel path is messed up or something

Edit: also it defaults to thread-congurency 6016
So maybe try setting it manually to something lower will help



Last night i recompile the sgminer-sph:
------------------------------------------------------------------------
sgminer 4.1.0
------------------------------------------------------------------------


Configuration Options Summary:

  Use git version......: yes
  libcurl(GBT+getwork).: Enabled: -lcurl
  curses.TUI...........: FOUND: -lncurses
  OpenCL...............: FOUND. GPU mining support enabled
  ADL..................: SDK found, GPU monitoring support enabled

Compilation............: make (or gmake)
  CPPFLAGS.............:
  CFLAGS...............: -g -O2
  LDFLAGS..............:  -lpthread
  LDADD................: -ldl -lcurl   compat/jansson-2.5/src/.libs/libjansson.a -lpthread -L/opt/AMDAPP/lib/x86 -lOpenCL    -lm -lrt

Installation...........: make install (as root if needed, with 'su' or 'sudo')
  prefix...............: /usr/local

and no change with my problem (maybe if i change some flags in ./configure script?) - is there any other software or version for mining darkcoins in Linux?
try
CFLAGS="-O2 -Wall -march=native" ./configure --enable-opencl
also if you are using bamt check this link
http://www.reddit.com/r/BAMT/comments/207rdz/release_bamt_v160_scrypt_scryptn_darkcoin/
also
https://bitcointalk.org/index.php?topic=475795.msg5487088#msg5487088

I switch to SMOS, upgrade the sgminer to the latest version and it works Smiley
HD 6950 with few changes in conf file i get ~1500 KH/s Smiley, temp get down on ~64 oC and maybe the power consumption - i will measure it today.
With higher intensity i get it to work at 1800KH/s but no need to over force it that much Smiley.
boubou
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 196


View Profile
March 25, 2014, 09:54:03 AM
 #585


I assume you also have R9 290?

Comme on, it's a 60 Darkcoin bounty and some other guy propose to put Darkcoin in the pot too.

Yes, I've three rigs with 290s and each suffers from the same problem.

I checked for any option related to sleep mode, dpms, but both are disabled by default in BAMT 1.6 .
Others have the same problem with the windows 7 build of that miners...

This bug is incredible. Near all the 290 miners are stuck with poor hashrate because of that.

For bug-finders:
I have 2 others 290 on windows that did not suffer the bug (except from very rare occasion) but they are watercooled.
Is it possible that the Darkcoin algo make some part of the card too hot, or too something, and that some part of the card are disabled? Again: in scrypt/keccak/Scrypt-jane there is no problem.

BEHNZiP6UZunp41vurNaQi4r2hvgG57yzi : BdG
Gazza1
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 238


View Profile
March 25, 2014, 10:17:24 AM
 #586

This new way of mining is truly spectacular!!

Impossible is a word found only in the dictionary of fools.
DJstone
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 37


View Profile
March 25, 2014, 11:29:26 AM
 #587


I assume you also have R9 290?

Comme on, it's a 60 Darkcoin bounty and some other guy propose to put Darkcoin in the pot too.

Yes, I've three rigs with 290s and each suffers from the same problem.

I checked for any option related to sleep mode, dpms, but both are disabled by default in BAMT 1.6 .
Others have the same problem with the windows 7 build of that miners...

This bug is incredible. Near all the 290 miners are stuck with poor hashrate because of that.

For bug-finders:
I have 2 others 290 on windows that did not suffer the bug (except from very rare occasion) but they are watercooled.
Is it possible that the Darkcoin algo make some part of the card too hot, or too something, and that some part of the card are disabled? Again: in scrypt/keccak/Scrypt-jane there is no problem.

Hello guys, would u mind testing my binarys for sgminer?

I've changed something and merged with the latest sgminer from veox.
Here is the commit message:

This commit is the product of merging veox latest commit (atm 1f7b7ef)…

… with sph-sgminer (atm fe522a6).

Successfully build and tested successfully on:
Quarkcoin (Fully compatible imho),
Animecoin (Fully compatible imho),
Fuguecoin (Fully compatible imho),
Darkcoin (Some problems in calculation BlockDiff and Target as well as sharediff and target imho),
Scrypt is not working at the moment.
I'll still have to check those other coins.
nFactor has to be merged.


Here is the git repo with branch pointed to the merge:
https://github.com/DJstone/sph-sgminer/commits/sph-merge-veox

Here is the Binarys:
http://ul.to/9o7ujsod


NOTE: IT IS STILL NOT STABLE!

DRK: Xs55P4YP5nbfxv9hV2FEdyBYjcadmj1FBz
iikun
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1004


View Profile
March 25, 2014, 12:09:39 PM
 #588


I assume you also have R9 290?

Comme on, it's a 60 Darkcoin bounty and some other guy propose to put Darkcoin in the pot too.

Yes, I've three rigs with 290s and each suffers from the same problem.

I checked for any option related to sleep mode, dpms, but both are disabled by default in BAMT 1.6 .
Others have the same problem with the windows 7 build of that miners...

This bug is incredible. Near all the 290 miners are stuck with poor hashrate because of that.

For bug-finders:
I have 2 others 290 on windows that did not suffer the bug (except from very rare occasion) but they are watercooled.
Is it possible that the Darkcoin algo make some part of the card too hot, or too something, and that some part of the card are disabled? Again: in scrypt/keccak/Scrypt-jane there is no problem.

I've been mining sph sgminer on win8 for a few hours now with 1x R9 290 reference model with no such drop in hash & they are not watercooled. Rock steady at 2.41MHs. I'm happy to help if you'd like to know anything about config etc.

My only issue is that the expected Darkcoin per day is abysmal :/  Approx 1.1coins..hardly seems worth it
whocares
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 160


View Profile
March 25, 2014, 12:32:11 PM
 #589

I didn't find obvious reason for this issue.

Why does this happen after a certain time - approx. 10 min ?

My rigs specs - MB Asrock H61 Pro BTC, G1620 2.7, 4Gb DDR3, 4Gb Flash drive, EVGA SuperNOVA 1000 Platinum, BAMT 1.6 OS, Catalyst 13.12 WHQL.
kache
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 140

Bored


View Profile
March 25, 2014, 02:26:28 PM
 #590

Could you please add a Adaptive NScrypt kernel as well, please? This version of sgminer does pretty much all algos, only Adaptive Nscrypt missing. Cheesy
Also, question, can I mix different algos for different pools? in the same .bat?
get it from the github link in my sig
no you cant mix algo in one .bat at the moment, i'll look into it when i have time

I don't see the adaptive nscrypt kernel in your github.  Huh

Regarding the multiple kernels in the same bat, is it possible to also have some kind of auto-detect that automatically switches kernel depending on the algo the pool is reporting?  Grin

Rig: http://www.betarigs.com/rig/257
BTC: 15rBivhPYhVnQsgVHucNXHy5b66bUn6njM
Doge: DSdsJdTrmXSAZCdNi1iQ7zEo8nH1iBWGQv
kache
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 140

Bored


View Profile
March 25, 2014, 02:29:26 PM
 #591

For bug-finders:
I have 2 others 290 on windows that did not suffer the bug (except from very rare occasion) but they are watercooled.
Is it possible that the Darkcoin algo make some part of the card too hot, or too something, and that some part of the card are disabled? Again: in scrypt/keccak/Scrypt-jane there is no problem.
VRM temps seem fine:


I wonder if the guys at guru3d would be willing to do a thermal check using their camera for this algo, see if there is any part of that card that overheats. Cheesy

Rig: http://www.betarigs.com/rig/257
BTC: 15rBivhPYhVnQsgVHucNXHy5b66bUn6njM
Doge: DSdsJdTrmXSAZCdNi1iQ7zEo8nH1iBWGQv
flipme
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 547


View Profile
March 25, 2014, 02:30:14 PM
 #592

I'm doing Darkcoin since yesterday and I already enjoy the silence and lack of heat mining X11.

Works so far, I've installed it in BAMT/SMOS with fglrx 13.25.5
I stripped BAMT off most services, like the web interface and munin/nagios.
Just left mother running.

But:

- Sapphire R9 290 Tri-X OC - can't get them above 2,2 Mhash, tried settings for hours
- I also see the 10% drop reported after a while
- Temp and fanspeed are not displayed

I'm reluctant to try Catalyst 14, since it throttles the GPU frequency.

A peaceful place, or so it looks from space.
A closer look reveals the human race.
-John Barlow
kache
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 140

Bored


View Profile
March 25, 2014, 02:32:22 PM
 #593

I've been mining sph sgminer on win8 for a few hours now with 1x R9 290 reference model with no such drop in hash & they are not watercooled. Rock steady at 2.41MHs. I'm happy to help if you'd like to know anything about config etc.

My only issue is that the expected Darkcoin per day is abysmal :/  Approx 1.1coins..hardly seems worth it
Same for Hiro:

Gigabyte R9 290 WF3

12 hours mining, no drop in hashrate.
And the profits are acceptable (0.003btc in 12 hours, so 0.006btc in 24 hours, but at a much lower power consumption, wear and tear than the 0.01 Adaptive Nscrypt Spaincoin/Rotocoin).

Rig: http://www.betarigs.com/rig/257
BTC: 15rBivhPYhVnQsgVHucNXHy5b66bUn6njM
Doge: DSdsJdTrmXSAZCdNi1iQ7zEo8nH1iBWGQv
pallas
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1414


Black Belt Developer


View Profile
March 25, 2014, 02:51:16 PM
 #594

- Sapphire R9 290 Tri-X OC - can't get them above 2,2 Mhash, tried settings for hours
- I also see the 10% drop reported after a while
- Temp and fanspeed are not displayed

I'm reluctant to try Catalyst 14, since it throttles the GPU frequency.

I still can't do more that 500Kh with my 290, so you're lucky ;-)
To disable frequency throttling, try this tool:

http://epixoip.github.io/od6config/

flipme
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 547


View Profile
March 25, 2014, 03:38:37 PM
 #595

- Sapphire R9 290 Tri-X OC - can't get them above 2,2 Mhash, tried settings for hours
- I also see the 10% drop reported after a while
- Temp and fanspeed are not displayed

I'm reluctant to try Catalyst 14, since it throttles the GPU frequency.

I still can't do more that 500Kh with my 290, so you're lucky ;-)
To disable frequency throttling, try this tool:

http://epixoip.github.io/od6config/

Sounds good, I'll give it a try tonight.
500k is indeed very poor, how comes?

A peaceful place, or so it looks from space.
A closer look reveals the human race.
-John Barlow
pallas
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1414


Black Belt Developer


View Profile
March 25, 2014, 03:43:29 PM
 #596

- Sapphire R9 290 Tri-X OC - can't get them above 2,2 Mhash, tried settings for hours
- I also see the 10% drop reported after a while
- Temp and fanspeed are not displayed

I'm reluctant to try Catalyst 14, since it throttles the GPU frequency.

I still can't do more that 500Kh with my 290, so you're lucky ;-)
To disable frequency throttling, try this tool:

http://epixoip.github.io/od6config/

Sounds good, I'll give it a try tonight.
500k is indeed very poor, how comes?

I really don't know: tried all possible settings, asked for help everywere, nothing.
On the same rig a good old 7950 can easily do 3 times more.
I can only think of a driver (fglrx) problem, even though the card is fine mining other algos.

badman74
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 560



View Profile
March 25, 2014, 05:10:13 PM
 #597

Could you please add a Adaptive NScrypt kernel as well, please? This version of sgminer does pretty much all algos, only Adaptive Nscrypt missing. Cheesy
Also, question, can I mix different algos for different pools? in the same .bat?
get it from the github link in my sig
no you cant mix algo in one .bat at the moment, i'll look into it when i have time

I don't see the adaptive nscrypt kernel in your github.  Huh

Regarding the multiple kernels in the same bat, is it possible to also have some kind of auto-detect that automatically switches kernel depending on the algo the pool is reporting?  Grin
To use nscript you need to add "algorithm" : "nscrypt" to your .conf or --algorithm nscrypt
See ./doc/configuration.md
My github https://github.com/badman74
Ardolafat
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 420


Autonio token sale starts September 22


View Profile
March 25, 2014, 05:47:54 PM
 #598

The summer is going to be cooler with new algos.  Wink
I really should'nt tell this little secret, but i dont have much hashpower, so i would not loose much...  Cool

Old 5850's and others ati are very good for groestl and myriad groestl/sha256 but here is simple key to get more hashpower:
Downclock the memory to 600/300 Mhz
With downclocked memory you can overclock gpu more than usual.
You can set the the memory freq equal to its idle speed for your videocard, this should work with any Ati/AMD GPU.

Here is sample for 5850(Mem@600, GPU@900 ), groestl gives 10% more Mhashes with this tweak:


Dont forget to monitor your temps  Wink

This might be helpfull for other algos if they do not use memory much.

BTC wallet for donations: 13iPtwVj4JyBazyUhEu8rLCrc7coY8RYBe













|
  
 
░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░
░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░
░░░░░░░░░░░███░░░░░░░░░░░
░░░░░░░░░░█████░░░░░░░░░░
░░░░░░░░░███████░░░░░░░░░
░░░░░░░░█████████░░░░░░░░
░░░░░░░███████████░░░░░░░
░░░░░░█▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀█░░░░░░
░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░
░░░░███░░░░░░░░░███░░░░
░░░█████░░░░░░░█████░░░
░░███████░░░░░███████░░
█████████░░░█████████
██████████████████████
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
AUTONIO
  
  
 
  
▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

WEBSITE / WHITEPAPER
TWITTER / FACEBOOK / ANN

▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

|
minedout
Member
**
Offline Offline

Activity: 98


View Profile
March 25, 2014, 06:46:11 PM
 #599

I have this really odd problem with sgminer. (4.0 and 4.1)

I have two identical GPU's. No matter what, the 2nd GPU is slower than the first GPU.....

UNLESS, I am playing a youtube video, and then the 2nd GPU hash rate creeps up and matches the first.

What the heck is going on?

(and yes, for a month or two with sgminer, I have been playing youtube videos on replay lol)
boubou
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 196


View Profile
March 25, 2014, 07:21:41 PM
 #600


I assume you also have R9 290?

Comme on, it's a 60 Darkcoin bounty and some other guy propose to put Darkcoin in the pot too.

Yes, I've three rigs with 290s and each suffers from the same problem.

I checked for any option related to sleep mode, dpms, but both are disabled by default in BAMT 1.6 .
Others have the same problem with the windows 7 build of that miners...

This bug is incredible. Near all the 290 miners are stuck with poor hashrate because of that.

For bug-finders:
I have 2 others 290 on windows that did not suffer the bug (except from very rare occasion) but they are watercooled.
Is it possible that the Darkcoin algo make some part of the card too hot, or too something, and that some part of the card are disabled? Again: in scrypt/keccak/Scrypt-jane there is no problem.

I've been mining sph sgminer on win8 for a few hours now with 1x R9 290 reference model with no such drop in hash & they are not watercooled. Rock steady at 2.41MHs. I'm happy to help if you'd like to know anything about config etc.

My only issue is that the expected Darkcoin per day is abysmal :/  Approx 1.1coins..hardly seems worth it
Could you try to use BAMT 1.6 on an USB to see if the problem is system related?
The best scenario would be that yo see no drop in Windows 8.1 and a drop in BAMT 1.6

BEHNZiP6UZunp41vurNaQi4r2hvgG57yzi : BdG
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 [30] 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!