Bitcoin Forum
July 16, 2020, 04:09:39 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.20.0 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 [52] 53 54 55 56 57 58 59 60 »
  Print  
Author Topic: BFGMiner 5.5.0: CPU/GPU/FPGA/ASIC mining software, GBT+Stratum, RPC, Linux/Win64  (Read 831797 times)
This is a self-moderated topic. If you do not want to be moderated by the person who started this topic, create a new topic.
iceblade2097
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 8
Merit: 0


View Profile
April 03, 2017, 02:49:51 AM
 #1021

Quick question.  I have been using BFGMiner on Windows and was going to use it on my Linux rig running Ubuntu.  I ran the apt command on the website but am unable to find the miner after it grabbed it.  Where does one find the folder?
1594872579
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1594872579

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1594872579
Reply with quote  #2

1594872579
Report to moderator
1594872579
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1594872579

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1594872579
Reply with quote  #2

1594872579
Report to moderator
1594872579
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1594872579

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1594872579
Reply with quote  #2

1594872579
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1594872579
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1594872579

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1594872579
Reply with quote  #2

1594872579
Report to moderator
1594872579
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1594872579

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1594872579
Reply with quote  #2

1594872579
Report to moderator
1594872579
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1594872579

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1594872579
Reply with quote  #2

1594872579
Report to moderator
aarons6
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1736
Merit: 1006


View Profile
April 08, 2017, 03:25:14 AM
 #1022

trying to configure this on rpi.. how do i fix this?

Code:
  CCLD     bfgminer
/usr/bin/ld: warning: libudev.so.0, needed by /usr/local/lib/libusb-1.0.so, may                           conflict with libudev.so.1
bfgminer-miner.o: In function `submit_upstream_work_request':
miner.c:(.text+0x20d4): undefined reference to `blkmk_submitm_jansson'
collect2: error: ld returned 1 exit status

toptek
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1274
Merit: 1000


View Profile
April 09, 2017, 05:23:25 AM
Last edit: April 09, 2017, 05:36:48 AM by toptek
 #1023

trying to configure this on rpi.. how do i fix this?

Code:
 CCLD     bfgminer
/usr/bin/ld: warning: libudev.so.0, needed by /usr/local/lib/libusb-1.0.so, may                           conflict with libudev.so.1
bfgminer-miner.o: In function `submit_upstream_work_request':
miner.c:(.text+0x20d4): undefined reference to `blkmk_submitm_jansson'
collect2: error: ld returned 1 exit status


what OS are you using ? . Ubuntu or Raspbian and what RPI ...

you can try below it might install libudev.so.1 right or look in the  /usr/lib folder there might be to many of some thing in there , it's been a long while sense Ive had that issue pop up after i stated using Ubuntu 16 'classic' server so I forgot what i did to fix it .

https://wiki.ubuntu.com/ARM/RaspberryPi

i don't care much for Snappy Ubuntu Core, I like using command lines like sudo apt-get update ... why i use Ubuntu 16 'classic' server

Code:
sudo apt-get -y install git build-essential autoconf automake libtool pkg-config libcurl4-gnutls-dev libjansson-dev uthash-dev libncursesw5-dev libudev-dev libusb-1.0-0-dev libevent-dev libmicrohttpd-dev unzip screen

For security, your account has been locked. Email acctcomp15@theymos.e4ward.com
toptek
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1274
Merit: 1000


View Profile
April 09, 2017, 05:45:25 AM
Last edit: April 10, 2017, 10:01:53 AM by toptek
 #1024

Quick question.  I have been using BFGMiner on Windows and was going to use it on my Linux rig running Ubuntu.  I ran the apt command on the website but am unable to find the miner after it grabbed it.  Where does one find the folder?

if installed and complied right in the root folder
Code:
cd /root/bfgminer


and if you do a

Code:
sudo make install

That does a full system install by that i mean it links bfg so it  needs no folder or you can type any in place on the PI you want without begin in the BFG folder and it should access BFG ... i have yet  to have any issue sense i started doing  it a few months ago but if you need to copy the BFG file with CP you have to be in the BFG folder or i had to be.. and it also does what this does below but with a more up to date BFG, I noticed ,,,


Code:
Ubuntu: apt-get install bfgminer




For security, your account has been locked. Email acctcomp15@theymos.e4ward.com
n_p
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 26
Merit: 0


View Profile
April 19, 2017, 05:22:31 AM
 #1025

Any other ideas (see a few posts above) on why bfgminer can't seem to connect to a pool (not just this pool - I have the same problem with every other pool). I don't understand why I bfgminer simply does not work at all.
clicoin
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 60
Merit: 0


View Profile WWW
May 10, 2017, 08:46:33 AM
 #1026

Wow nice work very good
andriy202ip
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 11
Merit: 0


View Profile
May 14, 2017, 08:12:22 AM
 #1027

hi
i install in antminer s3 software bfgminer
https://gitlab.com/bitcoin/bfgminer/blob/bfgminer/README.OpenWrt

when i login in antminer s3
ssh -vv root@192.168.1.99 -p 22

and run

bfgminer -o stratum.f2pool.com:3333 -u user -p pass

software tell
NO DEVICES FOUND: Press 'M' and '+' to add
how to find antminer s3 device in bfgminer ?
please tell me the command
theduke1989
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 19
Merit: 0


View Profile
May 16, 2017, 06:50:24 PM
 #1028

Hello,

I was wondering how to create an automated file .bat file so i do not need everytime to insert my details!

I am using windows 10 for this with the latest BFGminer, and want to use ASIC miners in the future please help me out here...
merdlb
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 10
Merit: 0


View Profile
May 19, 2017, 10:40:47 AM
 #1029

very good miner
Luke-Jr
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2506
Merit: 1022



View Profile
June 02, 2017, 06:23:56 AM
 #1030

Representing BFGMiner and Bitcoin Knots, I officially declare these projects to hold the following positions:

  • Politically support Segwit and BIP148
  • Oppose BU's "emergent consensus" and tothemoon's Segwit-incompatible extension block idea

jekecoin
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 427
Merit: 250


View Profile WWW
June 02, 2017, 11:23:22 AM
 #1031

My AntMiner U1 works perfect with this software  Kiss

Hard obsoleto                    VPS: Digitalocean                     Cloudmining: Cex.io · EOBOT                    Gambling: Primedice
lunokhod
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 13
Merit: 0


View Profile
June 03, 2017, 02:15:34 AM
 #1032

I've recently retired the old Debian machine I used for mining with my ASICs.   I've now tasked a CentOS 7 machine in the same data center to be my miner.

BFGMiner seemed to compile OK, and it does mine OK... but it doesn't look right. 

Instead of the normal BFGMiner screen I am familiar with... I'm only seeing this;
 
 [2017-06-03 11:24:29] Started bfgminer 5.4.2
 [2017-06-03 11:24:29] Probing for an alive pool
 [2017-06-03 11:24:30] Pool 0 stratum+tcp://sg.stratum.slushpool.com:3333 alive
 [2017-06-03 11:24:30] Network difficulty changed to 596G ( 4.27E)
 [2017-06-03 11:24:30] Pool 0 is hiding block contents from us
20s: 8.12 avg:10.45 u: 8.16 Gh/s | A:0 R:0+0(none) HW:7/5.8%
 [2017-06-03 11:25:49] Accepted 01e3f349 BFL 0b Diff 135/128
20s: 8.97 avg:10.41 u: 8.43 Gh/s | A:1 R:0+0(none) HW:8/4.8%
 [2017-06-03 11:26:00] Accepted 010f835d BFL 0h Diff 241/128
 [2017-06-03 11:26:05] Accepted 0188faba BFL 0h Diff 166/128
20s: 9.94 avg:10.45 u: 8.59 Gh/s | A:3 R:0+0(none) HW:16/6.2%
 [2017-06-03 11:26:42] Stratum from pool 0 detected new block
20s:10.16 avg:10.46 u: 8.62 Gh/s | A:3 R:0+0(none) HW:17/5.7%
 [2017-06-03 11:27:03] Accepted 0010bc78 BFL 0h Diff 3.92k/128

scrolling up the terminal, and nothing else.  No other information is coming up.

What did I miss? 

Lunokhod.
z00mantwo
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 2
Merit: 0


View Profile
June 08, 2017, 02:33:39 AM
 #1033

Anyone have issues with the windows binaries being reported as a virus by McAfee?
mascondante
Copper Member
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 88
Merit: 2


View Profile WWW
June 18, 2017, 12:48:57 AM
 #1034

Any point in compiling the latest version with Scrypt support or is 4.8.0 the end as far as scrypt improvements go?

mascondante
Copper Member
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 88
Merit: 2


View Profile WWW
June 18, 2017, 03:23:26 AM
 #1035

Anyone have issues with the windows binaries being reported as a virus by McAfee?

Miners typically show up as a virus because some people like to slip them into their software without the end-users knowing. Nothing to worry about. This software is good stuff.

sr.zam
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 2
Merit: 0


View Profile WWW
June 19, 2017, 06:10:51 AM
 #1036

useful software , thanks
aarell
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 392
Merit: 250



View Profile
June 30, 2017, 12:24:27 PM
 #1037

I am facing this issue 'user work with lower difficulty than device supports', what should I do. Anyone please.
Luke-Jr
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2506
Merit: 1022



View Profile
June 30, 2017, 07:52:20 PM
 #1038

I am facing this issue 'user work with lower difficulty than device supports', what should I do. Anyone please.
Set your pool difficulty higher.

mutluit
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 21
Merit: 0


View Profile
July 09, 2017, 10:59:24 PM
 #1039

I've recently retired the old Debian machine I used for mining with my ASICs.   I've now tasked a CentOS 7 machine in the same data center to be my miner.

BFGMiner seemed to compile OK, and it does mine OK... but it doesn't look right.  

Instead of the normal BFGMiner screen I am familiar with... I'm only seeing this;
 
 [2017-06-03 11:24:29] Started bfgminer 5.4.2
 [2017-06-03 11:24:29] Probing for an alive pool
 [2017-06-03 11:24:30] Pool 0 stratum+tcp://sg.stratum.slushpool.com:3333 alive
 [2017-06-03 11:24:30] Network difficulty changed to 596G ( 4.27E)
 [2017-06-03 11:24:30] Pool 0 is hiding block contents from us
20s: 8.12 avg:10.45 u: 8.16 Gh/s | A:0 R:0+0(none) HW:7/5.8%
 [2017-06-03 11:25:49] Accepted 01e3f349 BFL 0b Diff 135/128
20s: 8.97 avg:10.41 u: 8.43 Gh/s | A:1 R:0+0(none) HW:8/4.8%
 [2017-06-03 11:26:00] Accepted 010f835d BFL 0h Diff 241/128
 [2017-06-03 11:26:05] Accepted 0188faba BFL 0h Diff 166/128
20s: 9.94 avg:10.45 u: 8.59 Gh/s | A:3 R:0+0(none) HW:16/6.2%
 [2017-06-03 11:26:42] Stratum from pool 0 detected new block
20s:10.16 avg:10.46 u: 8.62 Gh/s | A:3 R:0+0(none) HW:17/5.7%
 [2017-06-03 11:27:03] Accepted 0010bc78 BFL 0h Diff 3.92k/128

scrolling up the terminal, and nothing else.  No other information is coming up.

What did I miss?  

Lunokhod.


Either you are using this option:
  --text-only|-T      Disable ncurses formatted screen output

or else maybe your device lacks the library libncurses:

# opkg list libncurses
libncurses - 5.9-1 - Terminal handling library

Check, and if really missing then try to install it.

freemanjackal
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 378
Merit: 250

FINANCIAL FREEDOM, PROFESSIONAL STRATEGY


View Profile
July 11, 2017, 02:37:51 PM
 #1040

i have running a full node with 0.13. everything fine so far.

I would like to make some tests, just for fun and test some ideas with cpu mining(i know it is not profitable).i have tried with bfgminer unsuccesfully,
i have set in litecoin.conf, running with litecoind
rpcuser=****
rpcpassword=*****
listen=1
server=1
rpcport=9332
rpcallowip=127.0.0.1
gen=0
daemon=1

bfgminer version 5.4, command ./bfgminer --scrypt -o http://127.0.0.1:9332 -u *** -p ***
in configure i enabled cpu and scrypt and then made build
it gives me an internal server error. Do i have to set up a pool for get up to work
Code:
Initiate stratum failed
 [2017-07-11 10:48:19] Closing socket for stratum pool 0
 [2017-07-11 10:48:19] FAILED to retrieve work from pool 0 http://127.0.0.1:9332
 [2017-07-11 10:48:19] Pool 0 slow/down or URL or credentials invalid
 [2017-07-11 10:48:20] No servers were found that could be used to get work from.
 [2017-07-11 10:48:20] Please check the details from the list below of the servers you have input
 [2017-07-11 10:48:20] Most likely you have input the wrong URL, forgotten to add a port, or have not set up workers
 [2017-07-11 10:48:20] Pool: 0  URL: http://127.0.0.1:9332  User: freeman  Password: superman
 [2017-07-11 10:48:20] Press any key to exit, or BFGMiner will try again in 15s.
 [2017-07-11 10:48:36] No servers were found that could be used to get work from.
 [2017-07-11 10:48:36] Please check the details from the list below of the servers you have input
 [2017-07-11 10:48:36] Most likely you have input the wrong URL, forgotten to add a port, or have not set up workers
 [2017-07-11 10:48:36] Pool: 0  URL: http://127.0.0.1:9332  User: freeman  Password: superman
 [2017-07-11 10:48:36] Press any key to exit, or BFGMiner will try again in 15s.
 [2017-07-11 10:48:51] Testing pool http://127.0.0.1:9332
 [2017-07-11 10:48:51] HTTP request failed: The requested URL returned error: 500 Internal Server Error
 [2017-07-11 10:48:51] Failed to connect in json_rpc_call
 [2017-07-11 10:48:51] HTTP request failed: The requested URL returned error: 404 Not Found
 [2017-07-11 10:48:51] Failed to connect in json_rpc_call
 [2017-07-11 10:48:51] initiate_stratum with sockbuf=0x7fe53801d230
 [2017-07-11 10:48:51] Stratum connect failed with TLS to pool 0: error:140770FC:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:unknown protocol
 [2017-07-11 10:48:51] JSON decode failed(1): '[' or '{' expected near 'HTTP'
 [2017-07-11 10:48:51] Failed to resume stratum, trying afresh
 [2017-07-11 10:48:51] initiate_stratum with sockbuf=0x7fe53801d230
 [2017-07-11 10:48:51] Stratum connect failed with TLS to pool 0: error:140770FC:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:unknown protocol
 [2017-07-11 10:48:51] JSON decode failed(1): '[' or '{' expected near 'HTTP'
 [2017-07-11 10:48:51] Initiate stratum failed
 [2017-07-11 10:48:51] Closing socket for stratum pool 0
 [2017-07-11 10:48:51] FAILED to retrieve work from pool 0 http://127.0.0.1:9332
 [2017-07-11 10:48:51] Pool 0 slow/down or URL or credentials invalid
 [2017-07-11 10:48:52] No servers were found that could be used to get work from.
 [2017-07-11 10:48:52] Please check the details from the list below of the servers you have input
 [2017-07-11 10:48:52] Most likely you have input the wrong URL, forgotten to add a port, or have not set up workers
 [2017-07-11 10:48:52] Pool: 0  URL: http://127.0.0.1:9332  User: freeman  Password: superman
 [2017-07-11 10:48:52] Press any key to exit, or BFGMiner will try again in 15s.
 [2017-07-11 10:49:08] No servers were found that could be used to get work from.
 [2017-07-11 10:49:08] Please check the details from the list below of the servers you have input
 [2017-07-11 10:49:08] Most likely you have input the wrong URL, forgotten to add a port, or have not set up workers
 [2017-07-11 10:49:08] Pool: 0  URL: http://127.0.0.1:9332  User: freeman  Password: superman
 [2017-07-11 10:49:08] Press any key to exit, or BFGMiner will try again in 15s.
 [2017-07-11 10:49:23] Testing pool http://127.0.0.1:9332
 [2017-07-11 10:49:23] HTTP request failed: The requested URL returned error: 500 Internal Server Error
 [2017-07-11 10:49:23] Failed to connect in json_rpc_call
 [2017-07-11 10:49:23] HTTP request failed: The requested URL returned error: 404 Not Found
 [2017-07-11 10:49:23] Failed to connect in json_rpc_call
 [2017-07-11 10:49:23] initiate_stratum with sockbuf=0x7fe53801d230
 [2017-07-11 10:49:23] Stratum connect failed with TLS to pool 0: error:140770FC:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:unknown protocol
 [2017-07-11 10:49:23] JSON decode failed(1): '[' or '{' expected near 'HTTP'

any idea???
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 [52] 53 54 55 56 57 58 59 60 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!