Bitcoin Forum
June 18, 2019, 12:07:24 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.18.0 [Torrent] (New!)
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 »
  Print  
Author Topic: [UPDATE] RX480 (Ref) 31+Mh, Custom Rom - VDDC OFFSET + Custom timing  (Read 229983 times)
LoneRangir
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 662
Merit: 500


View Profile
August 31, 2016, 01:40:50 AM
 #221

Question - I bought a card which looks like a reference (6 pins power, 1288MHz, design)

Is any way to know is it reference or not?

My understanding is that if it's a black, blower style cooler that has no style other than the word RADEON on it, it's reference!
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1560859644
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1560859644

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1560859644
Reply with quote  #2

1560859644
Report to moderator
ps_jb
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 742
Merit: 500


View Profile
August 31, 2016, 02:35:08 AM
 #222


My understanding is that if it's a black, blower style cooler that has no style other than the word RADEON on it, it's reference!

That is what I thought

Second question - what will happen if someone try to flash non-reference card?
mikhan
Member
**
Offline Offline

Activity: 84
Merit: 10


View Profile
August 31, 2016, 03:41:40 AM
 #223

ref cards have AMD logo above pci-e connector
mikhan
Member
**
Offline Offline

Activity: 84
Merit: 10


View Profile
August 31, 2016, 03:43:30 AM
 #224

it's rather easy to resurrect dead rx480 card (by bad bios flash) this way http://www.overclock.net/t/593427/how-to-unbrick-your-bricked-graphics-card-fix-a-failed-bios-flash/230#post_25463481
in case of non-ref card just find the bios chip and follow the steps above
Lion BItcoin Shop
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 568
Merit: 500


View Profile
August 31, 2016, 04:30:27 AM
 #225

im using saphire Rx 480 refference, can i mod the bios too ?
PallWolf
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7
Merit: 0


View Profile
August 31, 2016, 04:47:05 AM
 #226

Hi, I run 2 cards (https://www.computeruniverse.ru/products/90664266/xfx-radeon-rx-480-gtr-triple-x.asp ) with modified bios and they works with 29 Mh/s!
But it works only with IGPU and I can't see temperature. When I disable IGPU and plug monitor in RX480 card - Windows 10(64) not starting. (MB B85 Annyversary).
Any solutions?
 
citronick
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1330
Merit: 1043


---- winter*juvia -----


View Profile
August 31, 2016, 08:56:49 AM
 #227

im using saphire Rx 480 refference, can i mod the bios too ?

https://bitcointalk.org/index.php?topic=1584617.msg16088056#msg16088056

If I provided you good and useful info or just bring a smile to your day, consider sending me merit points to further validate this Bitcointalk account ~ useful for future account recovery...
BTCBusinessConsult
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 532
Merit: 250


View Profile
August 31, 2016, 01:22:43 PM
 #228

SUCCESS!!!

Took me about 1.5 hours of playing with it until I got it work. PRO TIP follow Cittronicks steps EXACTLY and it will work, and save you ALOT of time.

Interesting note: After I flashed my 480 gpu BIOS and then did the driver update my ETHERNET DRIVER GOT DELETED! Luckily I was able to download it onto my phone and then hook my phone up via usb and transfer the driver. No idea why that happened but it did, might not be a bad idea to download the Ethernet driver and save it to desktop just in case.

Anywho.

Before flash:

24.5 MHs eth solo @ ~115 watt from GPU-Z

After Flash:

29.2 MHs eth solo @ ~90 watt from GPU-Z.

20% more hash and 22% less power consumption, WIN WIN either way. Going to flash my other gpu tonight and let it run for a day, but prelim tests were rock solid.
john1010
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1078
Merit: 515


Bitcoin 2 believer and trader :) :)


View Profile WWW
August 31, 2016, 02:09:37 PM
 #229

Ok, here.

For the linux guys.

Just flash rom and run it, card won't consume more than 100w and will stay under 85degrees at all times.
No more jumping around between DPM states.

When running stock, speed on Ethereum will be around 30Mh (as you can see in my included image).

Core clock is set to go to 1191Mh and memory will go to 2200.

Rom: Here



Large image: Here

For the Windows guys, for now, same thing, only Windows 10 with signature check disabled and a modified atikmdag.sys file.


Had no chance to do a decent energy test, will do this later.

Greetings

Hi I got this message when I tried to flash my XFX RX 480 using your mod... Is there something missing or things that I neglect to do? 

citronick
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1330
Merit: 1043


---- winter*juvia -----


View Profile
August 31, 2016, 02:22:37 PM
 #230

SUCCESS!!!

Took me about 1.5 hours of playing with it until I got it work. PRO TIP follow Cittronicks steps EXACTLY and it will work, and save you ALOT of time.

Interesting note: After I flashed my 480 gpu BIOS and then did the driver update my ETHERNET DRIVER GOT DELETED! Luckily I was able to download it onto my phone and then hook my phone up via usb and transfer the driver. No idea why that happened but it did, might not be a bad idea to download the Ethernet driver and save it to desktop just in case.

Anywho.

Before flash:

24.5 MHs eth solo @ ~115 watt from GPU-Z

After Flash:

29.2 MHs eth solo @ ~90 watt from GPU-Z.

20% more hash and 22% less power consumption, WIN WIN either way. Going to flash my other gpu tonight and let it run for a day, but prelim tests were rock solid.


super!

thanks to Heliox/Eliovp !

If I provided you good and useful info or just bring a smile to your day, consider sending me merit points to further validate this Bitcointalk account ~ useful for future account recovery...
reb0rn21
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1694
Merit: 1002


View Profile
August 31, 2016, 04:32:39 PM
 #231

I could bet none have 31+Mh stable for more then few hours, its fanny that ppl flash some extreme settings with no testing for at least 48+ mining ethereum

Sure 29-30 is duable on cards with samsung memory but please test it for 2+ days with no restarts and only then say its wokrs with no problems

About melting sata cables (use direcly only molex), don`t use them 480 is bad card and use a lot power, even new NV 10xx use a lot but RX 4xx is disaster, if you do be sure to lower the voltage and not dual mine

Dual mine Zilliqa pool with any other POW coin: http://rudnik.hopto.org:5000/
BTCBusinessConsult
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 532
Merit: 250


View Profile
August 31, 2016, 05:06:55 PM
 #232

I used my 2 480s for dual mining on Claymores program more many 48 hour stints with no issues.

Ive reached my hand into my case while mining and grabbed cables, touched cards, never felt anything hot or abnormal.


Especially with the new bios having lower power consumption, with decent airflow I dont see them getting hot.


I used my new bios and mined with it for a couple of hours. Set the GPU target temp to 75 C and fan to 70%, after a few hours the gpu showed 64 C and 60% fan. Held 29.X MHs just fine.
reb0rn21
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1694
Merit: 1002


View Profile
August 31, 2016, 05:25:33 PM
 #233

There ae more the one bioses, for me the one that is prolly gona be unstable is extreme one, build for 31Mhz
Also ppl with extenders only might have power issue if they use sata->power or they overload the sata/molex PSU line with rigs of 5-6 cards

Dual mine Zilliqa pool with any other POW coin: http://rudnik.hopto.org:5000/
Cryptozillah
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 678
Merit: 500


View Profile
August 31, 2016, 06:45:00 PM
 #234

I could bet none have 31+Mh stable for more then few hours, its fanny that ppl flash some extreme settings with no testing for at least 48+ mining ethereum

Sure 29-30 is duable on cards with samsung memory but please test it for 2+ days with no restarts and only then say its wokrs with no problems

About melting sata cables (use direcly only molex), don`t use them 480 is bad card and use a lot power, even new NV 10xx use a lot but RX 4xx is disaster, if you do be sure to lower the voltage and not dual mine
480 a bad card ? lol
The thing is that many newbies use these cards like any other card that hardly draw any power from the riser. Some people dont even have a killawatt to see what is happening.
If people could stop running more then one of the cheapest riser they could find per powerline many cards/other hw would be saved from disaster.

I run my rigs with four 480s each because thats how many powerlines my psu:s have to power the risers.
They run custom bioses and run stable @ 30.5Mhs each, the riser connectors are in no way near crazy hot.

Show me another card that does the ETH bang for the buck like the 480 do.
The 480 is not a bad card.
reb0rn21
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1694
Merit: 1002


View Profile
August 31, 2016, 07:56:22 PM
 #235

It is bad card if you calculate power draw and power used from PCI-e connector (downlocked R8 390 with less voltage will be in par with power usage with RX cards and one is 28 and other 14nm), that is why I sad use just one line from PSU, because most PSU have 2 lines they are in trouble, most rigs are build with 5-6 cards and custom cables must be used
AMD is not smart , its brute forcing power use, the 480 is only good to NV because it use 256bit over 1060 Nvidia and 192bit memory, if NV 1060 was 256bit card it would give easy 32mhs with OC, memory is limited factor for hashing this end of the POW life ETH algo

Dual mine Zilliqa pool with any other POW coin: http://rudnik.hopto.org:5000/
Arny11
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 51
Merit: 0


View Profile
September 01, 2016, 12:26:52 AM
 #236

I`ve run 2 cards rx480 ref with mod bios under Win 10Pro. On 1100/2200 have about 29,4 mgh on each. TDP about 140w on each card on the wall (387W with amd fx990a (AM3+) and Athlon X3 4gb ram). On of the card I started yesterday on riser x1-x1 without any additional energy. All is well over 24h. But on rig I`ll make 4 rx480ref with risers x16-x16 with add. energy. (for reliability) Great thanks to Eliovp  for his job!!!  Wink
Lion BItcoin Shop
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 568
Merit: 500


View Profile
September 01, 2016, 01:24:59 AM
 #237


Thanks for detail how to flash it Grin
bookmark it will try later
BTCBusinessConsult
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 532
Merit: 250


View Profile
September 01, 2016, 01:28:26 AM
 #238

Guys I have a big problem.

Got the flash to work on my 2nd GPU. HOWEVER:

Now I have NO control over the fan speed for my gpu 1, gpu 0 I can control with the miner, but gpu 1 just sits at the 1k rpm speed no matter how hot it gets.

I tried every command in claymore miner, and gpu 0 will follow the speeds, but gpu 1 will not. The miner sees and mines with gpu 0 but will not show temps or anything for gpu 1

Also Wattmann does not work now with these bios, and Saphire TRIXX, Speedfan, AND afterburner will not control gpu 1 fan speed.

Pleas help.

Thanks,
LoneRangir
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 662
Merit: 500


View Profile
September 01, 2016, 01:40:33 AM
 #239


Will this method work for Windows 7, too?
citronick
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1330
Merit: 1043


---- winter*juvia -----


View Profile
September 01, 2016, 01:50:06 AM
 #240

Guys I have a big problem.

Got the flash to work on my 2nd GPU. HOWEVER:

Now I have NO control over the fan speed for my gpu 1, gpu 0 I can control with the miner, but gpu 1 just sits at the 1k rpm speed no matter how hot it gets.

I tried every command in claymore miner, and gpu 0 will follow the speeds, but gpu 1 will not. The miner sees and mines with gpu 0 but will not show temps or anything for gpu 1

Also Wattmann does not work now with these bios, and Saphire TRIXX, Speedfan, AND afterburner will not control gpu 1 fan speed.

Pleas help.

Thanks,

Have you tried this:

-fanmax   set maximal fan speed, in percents, for example, "-fanmax 80" will set maximal fans speed to 80%. You can also specify values for every card, for example "-fanmax 50,60,70".
   This option works only if miner manages cooling, i.e. when "-tt" option is used to specify target temperature. Default value is "100".

<<extracted from Claymore's manual>>

If I provided you good and useful info or just bring a smile to your day, consider sending me merit points to further validate this Bitcointalk account ~ useful for future account recovery...
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!