Bitcoin Forum
September 17, 2019, 03:21:00 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.18.1 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 ... 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 [610] 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 ... 1354 »
  Print  
Author Topic: Claymore's Dual Ethereum AMD+NVIDIA GPU Miner v15.0 (Windows/Linux)  (Read 6380818 times)
thaelin
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 63
Merit: 0


View Profile
June 19, 2017, 10:18:30 AM
 #12181

I've been mining Eth only for about a month now and wanted to setup dual mining for ZEC, but i'm unsure of if I have to use the claymore-zec or can I dual mine it with just adding the appropriate settings into my claymore-eth folder?

I have been running a zcash miner along side of claymore now a bit and it does ok. Just watch the over clock speed for errors. That is on 1060 gtx cards with 6 gig ram. Works the card really hard and heats up so run fan high. Also you will see significant drop in hash power each. One has a sol > 1100 but drops back half when clay runs.
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1568733660
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1568733660

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1568733660
Reply with quote  #2

1568733660
Report to moderator
1568733660
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1568733660

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1568733660
Reply with quote  #2

1568733660
Report to moderator
1568733660
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1568733660

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1568733660
Reply with quote  #2

1568733660
Report to moderator
talonfar
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 3
Merit: 0


View Profile
June 19, 2017, 10:21:22 AM
 #12182

Just curious, has anyone tried both AMD and Nvidia in a single rig?
yep here you can see https://bitcointalk.org/index.php?topic=1803379.msg17966253#msg17966253

thanks seems to have trouble trying to boot up with 4 rx570 and 1 gtx1070 on my TB250 mobo
liomojo1
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 668
Merit: 500


View Profile
June 19, 2017, 10:45:51 AM
 #12183

Just curious, has anyone tried both AMD and Nvidia in a single rig?
yep here you can see https://bitcointalk.org/index.php?topic=1803379.msg17966253#msg17966253

thanks seems to have trouble trying to boot up with 4 rx570 and 1 gtx1070 on my TB250 mobo
I don`t know about this board , but put cards one buy one and boot and install drivers , and if you in legacy mode try to setup windows in only uefi mode in the bios!  
woodaxe
Member
**
Offline Offline

Activity: 124
Merit: 10


View Profile
June 19, 2017, 10:59:08 AM
 #12184

I have a gigabyte GA-Z170 Gaming K3 m/b running windows 10 64bit  with a powercolor  r 9 290 running Claymore 9.4 duel mining eth sia  well on it.
 i have ordered a EVGA NVIDIA GeForce GTX 1060 6 GB GDDR5 Memory PCI Express 3 card
other than the latest driver 382.53  will i need to install anything else to run it.
And would it be better to run the 2 cards on different instances.

Thanks in advance for any help
bonosurgut
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 521
Merit: 500



View Profile
June 19, 2017, 11:29:02 AM
 #12185

Got one asus r9 290
GPU temprerature increases up to 90 C and fan speed to 100%
Is that okay or i need something to do?

My bat:

setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0
setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 80
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 80
setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 80

EthDcrMiner64.exe -epool stratum+tcp://eth-eu.dwarfpool.com:8008 -ewal wallnumber -epsw x  -tt 84 -ttli 86 -r 30  -tstop 90 -ethi 6



You can try this.
At the same Mh you get less temp.
GH
Member
**
Offline Offline

Activity: 117
Merit: 10


View Profile
June 19, 2017, 11:38:19 AM
 #12186

Had no failing rigs - until today. Sadly I now can confirm that EthMan still did not detect that the rig was up and running again ("View miner console" worked).
I started to use your logging debug version now and will inform you as soon as I have the error "recorded".

Did you try to reproduce the lock with sending the restart command to a read-only mamangement interface like I stated before?
nevermind41
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 193
Merit: 100


View Profile
June 19, 2017, 11:41:27 AM
 #12187

@Claymore
 I Have some gtx 1070 rigs. If I use one of the gtx 1070 primary vga for windows System becomes too slow. But if I open intel gpu and make it primary vga for windows everything ok.
Ethman monitor can't detect the restarted rig and it can't connect if I don't close and reopen the ethman
themaster33
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 8
Merit: 0


View Profile
June 19, 2017, 11:45:54 AM
 #12188

I think I have found a bug. I identified it at v9.3 and I tried 9.5 to check if it has been fixed, but bug stays there. The problem is; I have two RX570 graphics cards. One is MSI and one is Sapphire. In MSI Afterburner, GPU-Z and CPUID Hwmonitor all values are same, I can recognize which RX570 is MSI and which is the sapphire according to GPU-Z basic info-sensors screens. and this values are appropriate with Miner at line which writes GPU temperatures with purple color. But the line which writes hashrates with cyan color is not true. GPU numbers are invers there. I have tested a few times to be sure, and I am sure now. It writes Sapphire's hashrate in cyan as GPU0 but writing sapphire's temperature as GPU1 in purple. and for MSI same nice versa.
davescream
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 42
Merit: 0


View Profile
June 19, 2017, 12:49:33 PM
 #12189

I think I have found a bug. I identified it at v9.3 and I tried 9.5 to check if it has been fixed, but bug stays there. The problem is; I have two RX570 graphics cards. One is MSI and one is Sapphire. In MSI Afterburner, GPU-Z and CPUID Hwmonitor all values are same, I can recognize which RX570 is MSI and which is the sapphire according to GPU-Z basic info-sensors screens. and this values are appropriate with Miner at line which writes GPU temperatures with purple color. But the line which writes hashrates with cyan color is not true. GPU numbers are invers there. I have tested a few times to be sure, and I am sure now. It writes Sapphire's hashrate in cyan as GPU0 but writing sapphire's temperature as GPU1 in purple. and for MSI same nice versa.
Hard to read so big text to understand that the problem is already discribed in faq, try to put problem in first part of text.

look readme.txt you need to use -di detect or -di 10 command to change videocards order.  to switch temperatures order use -gmap 10 command
Claymore
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1582
Merit: 1298

Miners developer


View Profile
June 19, 2017, 12:51:44 PM
 #12190

Had no failing rigs - until today. Sadly I now can confirm that EthMan still did not detect that the rig was up and running again ("View miner console" worked).
I started to use your logging debug version now and will inform you as soon as I have the error "recorded".

Did you try to reproduce the lock with sending the restart command to a read-only mamangement interface like I stated before?

Yeah I got some logs and found the reason of the issue, I will post EthMan v3.3 within 1-2 days.

Please read Readme and FAQ in the first post of this thread before asking any questions, probably the answer is already there.
List of my miners: https://bitcointalk.org/index.php?topic=3019607
sofianeelec
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 22
Merit: 0


View Profile
June 19, 2017, 01:33:49 PM
 #12191

Claymore,
do you have any ideas how to overcome Polaris hashrate drop for epoch >129 ?

Genoil said that DAG now took 100% of first memory bank (2gb) and go to second memory bank, so access two banks instead of one leads significant hashrate drop.

Do you make any research in this direction, or it is hopeless? What you think, any comments?

I have this probleme with 8g rx 480 hash drop every new dag epoche on ethereum and ethereum classic

Minergate miner say with her laste version we do not loss effective Hashrate see here;

https://minergate.com/blog/v-6-5-no-hashrate-drop-after-dag-epoch-switch/
Genoil
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 438
Merit: 250


View Profile
June 19, 2017, 02:07:30 PM
 #12192

Claymore,
do you have any ideas how to overcome Polaris hashrate drop for epoch >129 ?
Genoil said that DAG now took 100% of first memory bank (2gb) and go to second memory bank, so access two banks instead of one leads significant hashrate drop.
Do you make any research in this direction, or it is hopeless? What you think, any comments?

I did not do any research yet, but I will do it very soon.

disclaimer: i just gave this as a possibly oversimplified answer to the question. like you explain to kids that thunder comes from clouds bumping into eachother  Cool

ETH: 0xeb9310b185455f863f526dab3d245809f6854b4d
BTC: 1Nu2fMCEBjmnLzqb8qUJpKgq5RoEWFhNcW
superyin
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 2
Merit: 0


View Profile
June 19, 2017, 02:12:55 PM
 #12193

Hi all,

I started mining with Claymore a few days ago and I am seeing an upsetting thing.
My GPU is an EVGA GTX 1080 FTW, watercooled, MSI Afterburner reports a RAM frequency of 5000 MHz, which is fine... but when mining with Claymore, the RAM frequency automatically drops to 4500 MHz. If I stop mining and start a game, the frequency goes back to 5000 - the 4500 MHz behavior only appears when mining using Claymore.

I suspect the driver somehow knows I am using Claymore and taxes me for that.
If I boost RAM frequency by +1000, it goes up from 4500 to 5500 MHz and the hash speed goes from 20.5 MH to over 25 MH - 25% boost - but this solution is clumsy, because whenever I stop mining I have to dial back the frequency boost, otherwise as soon as the GPU encounters any regular load, it tries to boost from 5000 to 6000 MHz and the memory can't handle it.

What should I do to keep mining with Claymore, but at correct RAM frequencies?

Hi, I don't have GTX1080 card, but I am currently mine on GTX970 which have similar issue. Try to use the NVSMI tools to raise the card power state from P2 to P0.
NVIDIA card stay in P2 power state when CUDA computing, memory speed will be limited in P2. Raise to P0 to unleash the full clock speed. Hope it will solve your problem.

ref: http://cryptomining-blog.com/tag/nvidia-force-power-state/
blytz
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 3
Merit: 0


View Profile
June 19, 2017, 02:13:26 PM
 #12194

Simple stupid question (because my brain went to bed hours ago and I can't find the answer)

Does it work on a 2 gig rx460 anymore ? I can't write the dag file (31 and 60) which made me think 2 gig isn't enough ram on the card

This is with 16 gig of system ram and a 16 gig pagefile.
StansClam
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 2
Merit: 0


View Profile
June 19, 2017, 02:15:59 PM
 #12195


Any ideas on whats causing this and how to fix it?


Are you OCing them? Maybe too much OC on memory?

No, I havent overclocked them just yet. Still having the same problem
f5alcon
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 28
Merit: 0


View Profile
June 19, 2017, 02:24:07 PM
 #12196

Hi all,

I started mining with Claymore a few days ago and I am seeing an upsetting thing.
My GPU is an EVGA GTX 1080 FTW, watercooled, MSI Afterburner reports a RAM frequency of 5000 MHz, which is fine... but when mining with Claymore, the RAM frequency automatically drops to 4500 MHz. If I stop mining and start a game, the frequency goes back to 5000 - the 4500 MHz behavior only appears when mining using Claymore.

I suspect the driver somehow knows I am using Claymore and taxes me for that.
If I boost RAM frequency by +1000, it goes up from 4500 to 5500 MHz and the hash speed goes from 20.5 MH to over 25 MH - 25% boost - but this solution is clumsy, because whenever I stop mining I have to dial back the frequency boost, otherwise as soon as the GPU encounters any regular load, it tries to boost from 5000 to 6000 MHz and the memory can't handle it.

What should I do to keep mining with Claymore, but at correct RAM frequencies?

Hi, I don't have GTX1080 card, but I am currently mine on GTX970 which have similar issue. Try to use the NVSMI tools to raise the card power state from P2 to P0.
NVIDIA card stay in P2 power state when CUDA computing, memory speed will be limited in P2. Raise to P0 to unleash the full clock speed. Hope it will solve your problem.

ref: http://cryptomining-blog.com/tag/nvidia-force-power-state/

This doesn't work on 10 series cards right now, there is a nvidia driver bug.
superyin
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 2
Merit: 0


View Profile
June 19, 2017, 02:43:22 PM
 #12197

Can anybody with a card which is not polaris (so no 460/70/80 no 560/570/580) run those 3 benchmarks?

-benchmark 130

then 140 and 150

I want to see the hashrate drop on non polaris card in the future.

Here you are... figures are obtained from 10 consequence result and take average

geforce GTX970 4GB running at ~80% TDP

120:   18.522 MH/s
130:   18.542 MH/s
140:   15.363 MH/s
150:   10.291 MH/s
Claymore
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1582
Merit: 1298

Miners developer


View Profile
June 19, 2017, 03:25:44 PM
 #12198

Claymore,
do you have any ideas how to overcome Polaris hashrate drop for epoch >129 ?

Genoil said that DAG now took 100% of first memory bank (2gb) and go to second memory bank, so access two banks instead of one leads significant hashrate drop.

Do you make any research in this direction, or it is hopeless? What you think, any comments?

I have this probleme with 8g rx 480 hash drop every new dag epoche on ethereum and ethereum classic

Minergate miner say with her laste version we do not loss effective Hashrate see here;

https://minergate.com/blog/v-6-5-no-hashrate-drop-after-dag-epoch-switch/

From the description I understood that now they generate DAG on GPU too. So it is not related to this issue.

I see the speed drop. I checked possible workarounds, at least for Polaris, they failed. So probably this hashrate drop cannot be fixed, at least on miner software level.

Please read Readme and FAQ in the first post of this thread before asking any questions, probably the answer is already there.
List of my miners: https://bitcointalk.org/index.php?topic=3019607
cryptolelefla
Member
**
Offline Offline

Activity: 121
Merit: 10


View Profile
June 19, 2017, 03:39:45 PM
 #12199

Claymore,
do you have any ideas how to overcome Polaris hashrate drop for epoch >129 ?

Genoil said that DAG now took 100% of first memory bank (2gb) and go to second memory bank, so access two banks instead of one leads significant hashrate drop.

Do you make any research in this direction, or it is hopeless? What you think, any comments?

I have this probleme with 8g rx 480 hash drop every new dag epoche on ethereum and ethereum classic

Minergate miner say with her laste version we do not loss effective Hashrate see here;

https://minergate.com/blog/v-6-5-no-hashrate-drop-after-dag-epoch-switch/

From the description I understood that now they generate DAG on GPU too. So it is not related to this issue.

I see the speed drop. I checked possible workarounds, at least for Polaris, they failed. So probably this hashrate drop cannot be fixed, at least on miner software level.
you think is driver level problem?
fr4nkthetank
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1778
Merit: 1018


Now the money is free, and so the people will be


View Profile WWW
June 19, 2017, 04:31:25 PM
 #12200

Just wanted to say lol@people freaking out over dag epoch hashrate drop.  There are a few golden rules in crypto, one of which is not to borrow large sums of money to start mining operations Smiley  In any case don't panic, you'll probably ROI before this happens anyway.
Pages: « 1 ... 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 [610] 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 ... 1354 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!