Bitcoin Forum
December 02, 2016, 10:25:23 PM *
News: To be able to use the next phase of the beta forum software, please ensure that your email address is correct/functional.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 [36] 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 »
  Print  
Author Topic: BAMT version 0.5 - Easy USB based mining Linux with farm wide management tools  (Read 302570 times)
DeathAndTaxes
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1218


Gerald Davis


View Profile
April 28, 2012, 04:45:00 AM
 #701

So for GPUmax we now need to use cgminer 2.3.5 per pirate:

https://bitcointalk.org/index.php?topic=55819.msg872305#msg872305

I haven't tried an upgrade of cgminer in BAMT.  How do I go about that?

You will have to build it from the source as BAMT is x86 and conman binaries are x64.
1480717523
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480717523

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480717523
Reply with quote  #2

1480717523
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
jamesg
VIP
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1330


AKA: gigavps


View Profile
April 28, 2012, 09:29:44 AM
 #702

lodcrappo,

Could you please update cgminer on bamt to 2.3.5?

https://bitcointalk.org/index.php?topic=28402.msg872298#msg872298

It has been tested by multiple large miners i am in contact with and is stable.

Thanks,
gigavps
jamesg
VIP
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1330


AKA: gigavps


View Profile
April 28, 2012, 01:22:21 PM
 #703

lodcrappo,

Could you please update cgminer on bamt to 2.3.5?

https://bitcointalk.org/index.php?topic=28402.msg872298#msg872298

It has been tested by multiple large miners i am in contact with and is stable.

Thanks,
gigavps

I am testing 2.3.5 now and it seems to have some bugs, I will update again once I have worked with conman to get things straight.

Best,
gigavps
DeathAndTaxes
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1218


Gerald Davis


View Profile
April 28, 2012, 03:07:46 PM
 #704

is the fixer broken or is it just me?

installed new copy of BAMT 0.5 on a new rig and fixer is telling me it is up to date?
amazingrando
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 546



View Profile
April 28, 2012, 04:12:13 PM
 #705

is the fixer broken or is it just me?

installed new copy of BAMT 0.5 on a new rig and fixer is telling me it is up to date?

Seems like the repo is offline

But not sure why it wouldn't throw an error that it can't reach the repo, instead of assuming everything was up to date.

Bitbond - 105% PPS mining bond - mining payouts without buying hardware
bobers
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 38


View Profile
April 28, 2012, 05:41:39 PM
 #706

i have a problem. the rig after self reboot doesn't start mining. gpumon shows

 
Code:
   Temp    Fan% (rpm)    Load  Rate     Accept/Invalid   Status

Total: 0 Mhash/s  0 accepted, 0 invalid

but aticonfig shows all adapters

Code:
root@bober05:~# aticonfig --lsa
* 0. 01:00.0 AMD Radeon HD 6700 Series
  1. 02:00.0 AMD Radeon HD 6700 Series
  2. 03:00.0 AMD Radeon HD 6700 Series
  3. 05:00.0 AMD Radeon HD 6700 Series
  4. 06:00.0 AMD Radeon HD 6700 Series
  5. 07:00.0 AMD Radeon HD 6700 Series

After coldreboot all goes well

Code:
   Temp    Fan% (rpm)    Load  Rate     Accept/Invalid   Status
0: 52c+    100% (2051+)  99%   171 Mhs  2/0 (0.00%)      pool.ABCPool.co
1: 52c+    100% (2020+)  99%   171 Mhs  2/0 (0.00%)      pool.ABCPool.co
2: 35c+    100% (1926+)  99%   171  Mhs 2/0 (0.00%)      Low Temp
3: 52c+    100% (2053+)  99%   180 Mhs  1/0 (0.00%)      pool.ABCPool.co
4: 48c+    100% (2035)   99%   171 Mhs  1/0 (0.00%)      pool.ABCPool.co
5: 44c+    100% (1982+)  99%   179 Mhs  2/0 (0.00%)      Low Temp

Total: 875.143 Mhash/s  8 accepted, 0 invalid (0.00%)

so why sometimes gpumon shows nothing?
phants
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 180



View Profile
April 28, 2012, 07:20:53 PM
 #707

Not working Wi-Fi adapter D-Link DWA-125. What you can do to work?
Thanks!
Isokivi
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 924


Items flashing here available at btctrinkets.com


View Profile WWW
April 28, 2012, 08:08:52 PM
 #708

Well if you don't get it working a solution is to sell the 6990 on ebay and buy a 5970.  6990 tend to go a for a bit more so you may come out ahead even with ebay fees.

Your kind words inspired me and today I accomplished something Ive been trying for four months now, I own 5970's two of them, they cost me 331$ each and when you factor in the tax (someone had to pay to import them here) that is equalent of a price of 269$ for someone in a country without nazi-ass protectionistic taxation.

 Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin

Bitcoin trinkets now on my online store: btc trinkets.com <- Bitcoin Tiepins, cufflinks, lapel pins, keychains, card holders and challenge coins.
DeathAndTaxes
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1218


Gerald Davis


View Profile
April 28, 2012, 09:01:16 PM
 #709

Sweet. 

5970s are workers and very flexible in terms of core clock, mem clock, and voltage.
gnar1ta$
Donator
Hero Member
*
Offline Offline

Activity: 756


View Profile
April 29, 2012, 03:14:44 AM
 #710

Cgminer 2.3.6 is out.  If anyone would like to test it here are fresh build instructions for BAMT - with preservation of the original files and BFL enabled.
Login as root and follow this (you don't have to stop mining, just restart mining when finished)
Code:
cd /opt/
mkdir ADL
cd ADL
wget http://download2-developer.amd.com/amd/GPU/zip/ADL_SDK_3.0.zip
unzip ADL_SDK_3.0.zip
cd /opt/miners/
wget http://ck.kolivas.org/apps/cgminer/cgminer-2.3.6.tar.bz2
tar xsfv cgminer-2.3.6.tar.bz2
mv cgminer cgminer.org
mv cgminer-2.3.6 cgminer
cp /opt/ADL/include/*.h /opt/miners/cgminer/ADL_SDK/
cd cgminer
CFLAGS="-O2 -Wall -march=native -I/opt/AMD-APP-SDK-v2.4-lnx32/include/" LDFLAGS="-L/opt/AMD-APP-SDK-v2.4-lnx32/lib/x86/" ./configure --enable-bitforce
make

--submit-stale is default now and will cause an error if it is in your config.

To revert to original
Code:
cd /opt/miners/
mv cgminer.org cgminer
Then restart mining.

Feel free to improve this or tell me it's useless and I'll edit or remove it.

Losing hundreds of Bitcoins with the best scammers in the business - BFL, Avalon, KNC, HashFast.
jamesg
VIP
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1330


AKA: gigavps


View Profile
April 29, 2012, 03:16:44 AM
 #711

Already running 2.3.6 on the entire farm! Looks like it's a winner.
gnar1ta$
Donator
Hero Member
*
Offline Offline

Activity: 756


View Profile
April 29, 2012, 03:25:48 AM
 #712

Yeah it's running much better than 2.3.5 for me.

Losing hundreds of Bitcoins with the best scammers in the business - BFL, Avalon, KNC, HashFast.
amazingrando
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 546



View Profile
April 29, 2012, 03:37:02 AM
 #713

Already running 2.3.6 on the entire farm! Looks like it's a winner.

I'm upgrading, but with 71 rigs, it's taking a while :p

Bitbond - 105% PPS mining bond - mining payouts without buying hardware
lodcrappo
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 588


View Profile WWW
April 29, 2012, 05:17:53 AM
 #714

We'll see what people think of the latest cgminer in a few days.  given it's track record, i think rushing any new release out would be a mistake.
bamt has always favored stability over the latest and greatest, and I don't plan on changing that strategy.  of course you can always install anything you want on your own, just follow instructions for installing on debian.


If you want to support further development of BAMT (http://bamter.org/):  1PoRYaGS56ksQmK7XXLurW3B2zwCAE8PRc
lodcrappo
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 588


View Profile WWW
April 29, 2012, 05:19:46 AM
 #715

is the fixer broken or is it just me?

installed new copy of BAMT 0.5 on a new rig and fixer is telling me it is up to date?

Seems like the repo is offline

But not sure why it wouldn't throw an error that it can't reach the repo, instead of assuming everything was up to date.

The repo is not offline, its just empty.  Hence the effect you are seeing.

Actually I found fixes 15-20, so those are available now.  Not sure if thats enough to take someone from 0.5c to current or not.

If you want to support further development of BAMT (http://bamter.org/):  1PoRYaGS56ksQmK7XXLurW3B2zwCAE8PRc
lodcrappo
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 588


View Profile WWW
April 29, 2012, 05:23:29 AM
 #716

All of BAMT is issued under GPL right?
Are there any components which are not FOSS?


Like any linux distro, BAMT is made up of thousands of pieces of software.  The bits I have written myself are GPL v3 (as indicated in their source, which is included in every BAMT image).  The other parts are provided under whatever license the authors have granted.

The BAMT Pro tools (Android app, GUI configuration tool, centralized config manager) are not FOSS.  However, they are not included in the BAMT image.

If you want to support further development of BAMT (http://bamter.org/):  1PoRYaGS56ksQmK7XXLurW3B2zwCAE8PRc
Isokivi
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 924


Items flashing here available at btctrinkets.com


View Profile WWW
April 29, 2012, 07:06:13 AM
 #717

A quick glance trough this thread did not reveal an answer to me, so I'll ask:

Why are there only 7 gpu instances in bamt.conf ?
Amd drivers support 8, correct ?
I know getting a motherboard to recongnize 8 is impropable, but I'd like to see if I get lucky, if there is no software issue to overcome.

Bitcoin trinkets now on my online store: btc trinkets.com <- Bitcoin Tiepins, cufflinks, lapel pins, keychains, card holders and challenge coins.
BitMinerN8
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 626


Mining since May 2011.


View Profile
April 29, 2012, 07:09:36 AM
 #718

A quick glance trough this thread did not reveal an answer to me, so I'll ask:

Why are there only 7 gpu instances in bamt.conf ?
Amd drivers support 8, correct ?
I know getting a motherboard to recongnize 8 is impropable, but I'd like to see if I get lucky, if there is no software issue to overcome.

8 GPU not supported with 32bit version of BAMT. (And there is currently no 64bit version)

EDIT: Due to the AMD drivers on 32bit...
lodcrappo
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 588


View Profile WWW
April 29, 2012, 07:37:51 AM
 #719

A quick glance trough this thread did not reveal an answer to me, so I'll ask:

Why are there only 7 gpu instances in bamt.conf ?
Amd drivers support 8, correct ?
I know getting a motherboard to recongnize 8 is impropable, but I'd like to see if I get lucky, if there is no software issue to overcome.

BAMT imposes absolutely no limits.  Any limits you may encounter are a result of the AMD drivers.

The AMD drivers limit us to 7 in the current version.  This is explained time and time again.

Let me be very, very clear:  I don't care if BAMT ever supports 8 GPUs.  I think 8 gpu rigs are silly.  I'm not going to waste any time on it.

If you pay me to do the work to support them, I will.

The end.

If you want to support further development of BAMT (http://bamter.org/):  1PoRYaGS56ksQmK7XXLurW3B2zwCAE8PRc
rjk
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 420


1ngldh


View Profile
April 29, 2012, 11:31:23 AM
 #720

A quick glance trough this thread did not reveal an answer to me, so I'll ask:

Why are there only 7 gpu instances in bamt.conf ?
Amd drivers support 8, correct ?
I know getting a motherboard to recongnize 8 is impropable, but I'd like to see if I get lucky, if there is no software issue to overcome.

BAMT imposes absolutely no limits.  Any limits you may encounter are a result of the AMD drivers.

The AMD drivers limit us to 7 in the current version.  This is explained time and time again.

Let me be very, very clear:  I don't care if BAMT ever supports 8 GPUs.  I think 8 gpu rigs are silly.  I'm not going to waste any time on it.

If you pay me to do the work to support them, I will.

The end.

Ah, no wonder I was getting odd results testing with 8 GPUs. They all were detected and showed up, but only 6 of them mined and a 7th was flakey, with the eighth not mining at all.

Mining Rig Extraordinaire - the Trenton BPX6806 18-slot PCIe backplane [PICS] Dead project is dead, all hail the coming of the mighty ASIC!
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 [36] 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!