Bitcoin Forum
January 21, 2018, 10:44:57 AM *
News: Electrum users must upgrade to 3.0.5 if they haven't already. More info.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 [56] 57 58 59 60 »
  Print  
Author Topic: [ANN] Miner Control 1.6.1 - Auto profit switching miner controller  (Read 159812 times)
jkminkov
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 637


View Profile
May 29, 2017, 10:32:39 AM
 #1101

find it, it was missing “cname”, "tag" was not enough, works now Smiley

p.s. btw for Expanse use ''-allcoins exp'' instead of "-allcoins -1" and "nofee -1" for musicoin as after an hour miner restarts itself and MC can't shut it down afterwards

Bleutrade
10,000 dollars in one place talking - Dudes, hooray, Bitcoin against us just one, but we are growing in numbers!
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1516531497
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1516531497

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1516531497
Reply with quote  #2

1516531497
Report to moderator
joeyjj
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 9


View Profile
May 31, 2017, 04:17:36 AM
 #1102

First of all: thank you for the time and work, devs! Such a great tool.

I've been using MC for about a week. After a couple of days straight running, MC starts to really slow down periodically. The UI will freeze up for 20 to 25 seconds, then it will work normally for a minute or so, then it'll freeze up again. It does seem to coincide with price updates. After closing the application and opening it agian, it pauses for, I'd say, about 1 second. MAYBE 2 seconds.
I have a 7700k and 32GB of RAM; I'm not used to that happening! RAM usage gets up to between 700 and 800 MB, varying up and down. The miner itself seems to keep mining away just fine--it's only the GUI that has an issue.
I have most, but not all, of the config's included pools set up and running.
Is there something I can do to prevent the slowdown? I'd rather not have to babysit it if I can help it.

Any help will be appreciated!
Dr_Victor
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 334


View Profile
May 31, 2017, 10:05:05 AM
 #1103

How can I get a price from Suprnova for a new coin? Which priceid?
jkminkov
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 637


View Profile
May 31, 2017, 10:51:24 AM
 #1104

well, read my recent posts... and see how coin is named on their api.

Bleutrade
10,000 dollars in one place talking - Dudes, hooray, Bitcoin against us just one, but we are growing in numbers!
jkminkov
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 637


View Profile
June 01, 2017, 07:11:08 AM
 #1105

I think there's a problem with reworked MC, original would put price 0.00 when pool api is blank/errors on getting a responce, in this case yiimp pool is down, but MC kept using last known price and when no higher price is received from another pool, miner is idling on trying to connect. Probably best way to code it is to skip a coin when no api is received in two(or maybe configurable variable) consequent api calls.

Bleutrade
10,000 dollars in one place talking - Dudes, hooray, Bitcoin against us just one, but we are growing in numbers!
jkminkov
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 637


View Profile
June 02, 2017, 08:09:32 AM
 #1106

https://bitcointalk.org/index.php?topic=508786.msg19305102#msg19305102

MC is causing troubles with yiimp pool, I think those bellow would mitigate the overload as multiple wallet addresses cause multiple api calls

 "YIIMP": {
        "nobalance": true,
        "nospeed": true,
        "nospeedworker": true,

but best way is to separate api check module in another program that will pull api data once and distribute it on all rigs in clients' LAN, that will cut number of api requests by number of rigs.

Bleutrade
10,000 dollars in one place talking - Dudes, hooray, Bitcoin against us just one, but we are growing in numbers!
joeyjj
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 9


View Profile
June 02, 2017, 04:33:52 PM
 #1107

Has anyone tried running MC as a Windows Service, so that it starts up without having to log in?
rhadamants
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 12


View Profile
June 02, 2017, 09:35:39 PM
 #1108

How do I add the pool to zcash.flypool.org? Editing the .conf file the pool appears but all numbers are set to 0.
Giraudy
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 133


View Profile
June 03, 2017, 07:06:30 AM
 #1109

How do I add the pool to zcash.flypool.org? Editing the .conf file the pool appears but all numbers are set to 0.

It belongs to ethermine template
Code:

{
 "general": {
        "power": 0.00,
        "exchange": 2400,
        "currencycode": "USD",
        "mintime": 1,
        "maxtime": 30,
        "switchtime": 0.1,
        "delay": 1,
        "exittime": 0,
        "deadtime": 1,
        "statwindow": 60,
        "minprice": "0BTC",
        "minebyaverage": true,
        "dynamicswitching": true,
        "dynamicswitchpower": 2,
        "ignoreoutliers": false,
        "iqrmultiplier": 2.2,
        "showhistory": true,
        "logerrors": false,
        "logactivity": true,
        "gridsortmode": 2,
        "minerkillmode": 1,
        "traymode": 0,
        "remotesend": false,
        "remotereceive": false,
        "minerfolderpath": "MinerControl"
     },
    "algorithms": [

        { "name": "equihash","display": "Equihash","hashrate": 0.415,"mu": "kH/s", "devfee": 2, "power": 50,"aparam1": "Miners\\Nvidia\\EWBF","aparam2": "miner.exe","aparam3": "" },
        { "name": "ethash", "display": "Ethash", "hashrate": 26500, "mu": "kH/s","power": 50,"aparam1": "Miners\\Nvidia\\Genoil", "aparam2": "ethminer.exe", "aparam3": "-U "  }
        
      

],

  

      "Ethermine": {
        "account": "multi",
        "worker": "1070",
        "weight": 1.0,
        "nobalance": false,
        "nospeed": false,
        "nospeedworker": false,
        "sparam1": "",
        "sparam2": "",
        "sparam3": "stratum+tcp://",

         "algos": [

           {"wallet": "YOUR_ZEC_WALLET", "cname": "zcash", "tag": "zec", "algo": "equihash", "folder": "_APARAM1_", "cweight": 1, "fee": 1, "command": "_APARAM2_", "arguments": "_APARAM3_ --server eu1-zcash.flypool.org --port 3333  --user _ACCOUNT_._WORKER_ --pass x", "usewindow":  true},
           {"wallet": "YOUR_ETH_WALLET","cname": "ethereum", "tag": "eth", "algo": "ethash", "folder": "_APARAM1_", "cweight": 1, "fee": 1, "command": "_APARAM2_","arguments": "_APARAM3_ -S eu1.ethermine.org:4444/_ACCOUNT_._WORKER_"},
           {"wallet": "YOUR_ETC_WALLET","cname": "ethereumclassic", "tag": "etc", "algo": "ethash","folder": "_APARAM1_","cweight": 1, "fee": 1, "command": "_APARAM2_", "arguments": "_APARAM3_ -S eu1-etc.ethermine.org:4444/_ACCOUNT_._WORKER_"}


 
  ]
  
   }
}
Giraudy
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 133


View Profile
June 03, 2017, 07:23:55 AM
 #1110

Link1:
https://drive.google.com/open?id=0Bz8-ln3QUcV4U3kzVXFzMUI0VUE

Link2:
https://mega.nz/#F!rhAFCbIa!F4XoHfIYoPYgJ-V1TUyP2A


Uploaded v.1.7.0.5 with switchable columns. Keys for disabling columns and setting scale of form window.

Code:
       "service" : true,
        "algo" : true,
        "coin" : true,
        "dynamics" : true,
        "hashrate" : true,
        "acspwrk" : true,
        "topavgsp" : true,
        "mu" : true,
        "poolfee" : true,
        "price" : true,
        "earn" : true,
        "fees" : true,
        "powercost" : true,
        "netearn" : true,
        "netavgearn" : true,
        "netcurrency" : true,
        "exrate" : true,
        "balancebtc" : true,
        "balancecoin" : true,
        "pendingcoin" : true,
        "acceptspeed" : true,
        "rejectspeed": true,
        "width": 1684,
        "height": 616,

+ "low prices" fix
+ YIIMP API requests amount decreased

And version beta 1.7.1.0 for TESTERS only, NOT FOR practical MINERS (increased pools API requests, possible risk of ban)

- YIMMP Parser
- CoinWarz Parser
- WTM All Coins
- engine speed improvements
rhadamants
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 12


View Profile
June 05, 2017, 04:03:01 PM
 #1111

Is it possible to add the Siamining.com pool?
The API is very similar to the Nanopool API.
boo50
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 280


NIBIRUPOOL.COM


View Profile
June 07, 2017, 07:20:48 AM
 #1112

you can do it yourself.
 
"WTM-Sia": { "account": "d9eb145c589ea491fb4f2dfdf8bb980168ac6a3effb2cc8235bc0d6715adb1747748dc1344bf","worker": "1","pricemode": 0, "сweight": 1.0, "fee":1, "sparam1": "-e --url=stratum+tcp://siamining.com:3333","sparam2": "-i 28",
       "algos": [{"active":true,"cname": "Sia", "tag": "SC","algo": "sia", "priceid": "161", "folder": "_APARAM1_","command": "_APARAM2_","arguments": "_APARAM3_ _SPARAM1_ -u _ACCOUNT_._WORKER_  _SPARAM2_" }]
 

Giraudy
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 133


View Profile
June 07, 2017, 01:03:29 PM
 #1113

Is it possible to add the Siamining.com pool?
The API is very similar to the Nanopool API.

beta 1.7.1.1 & 1.7.0.6

 Link1:
https://drive.google.com/open?id=0Bz8-ln3QUcV4U3kzVXFzMUI0VUE

Link2:
https://mega.nz/#F!rhAFCbIa!F4XoHfIYoPYgJ-V1TUyP2A


Added zencash for Suprnova
Added network connection check by launch
Added siamining.com pool

Code:
     "Siamining": {
        "poolenabled": true,
        "account": "YOUR WALLET",
        "worker": "1070",
        "weight": 1.0,
        "nobalance": false,
        "nospeed": false,
        "nospeedworker": false,
        "sparam1": "",
        "sparam2": "eu.siamining.com",
        "sparam3": "stratum+tcp://",

         "algos": [

           {"active" : true, "cname": "sia", "tag": "sc",   "algo": "siamining", "folder": "_APARAM1_", "cweight": 1, "fee": 2, "command": "_APARAM2_", "arguments": "_APARAM3_ _SPARAM3__SPARAM2_:3333 -u _ACCOUNT_ -p _WORKER_ "  }
           
  ]
rhadamants
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 12


View Profile
June 08, 2017, 02:23:20 PM
 #1114

Thanks Giraudy for Siamining.
Is there any way to add extra commands to Miner?
As --plimit = or --tlimite = --gpu-clock =
When I add these commands to the pool I edited it appears as Dead.

I use the lbry.suprnova pool but when I use the MC as a miner this pool is always at last even though the WTM LBCcoin is second in gain as my hashrate.
rhadamants
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 12


View Profile
June 10, 2017, 12:17:23 PM
 #1115

What is the method used by MC to calculate Earn using WhatToMine?
Here, it always appears different from the WhatToMine site and the same coin but different pools appear in different positions like Lbry, Coimine pool appears at the top and Suprnova pool at the last place. I do not understand why they appear in different positions.
hashrefinery
Member
**
Offline Offline

Activity: 81


View Profile WWW
June 11, 2017, 09:27:50 AM
 #1116

Hey everyone,

We've had a couple of algo changes at Hash Refinery since the MC default config was created.  Specifically, argon2 has been removed and scrypt & x17 have been added.  The changes are included in the follow config (remember to update your BTC address).

Code:
     "Hashrefinery": {
       "poolenabled": true,
       "account": "YOUR_BTC_ACCOUNT",
       "pricemode": 0,
       "pricewtm": false,
       "nobalance": false,
       "nospeed": false,
       "nospeedworker": false,
       "avgspeedticks": 10,
       "url": "http://pool.hashrefinery.com",
       "weight": 1,
       "btcfee": 1,
       "sparam1": "stratum+tcp://mine.hashrefinery.com",
       "sparam2": "-p 1070",

        "algos": [           
            {"active": true, "algo": "x11", "folder": "_APARAM1_", "cweight": 1, "command": "_APARAM2_", "arguments": "_APARAM3_ _SPARAM1_:3533 -u _ACCOUNT_ _SPARAM2_" },
            {"active": true, "algo": "x13", "folder": "_APARAM1_", "cweight": 1, "command": "_APARAM2_", "arguments": "_APARAM3_ _SPARAM1_:3633 -u _ACCOUNT_ _SPARAM2_" },
            {"active": true, "algo": "x15", "folder": "_APARAM1_", "cweight": 1, "command": "_APARAM2_", "arguments": "_APARAM3_ _SPARAM1_:3733 -u _ACCOUNT_ _SPARAM2_" },
    {"active": true, "algo": "x17", "folder": "_APARAM1_", "cweight": 1, "command": "_APARAM2_", "arguments": "_APARAM3_ _SPARAM1_:3737 -u _ACCOUNT_ _SPARAM2_" },
            {"active": true, "algo": "quark", "folder": "_APARAM1_", "cweight": 1, "command": "_APARAM2_", "arguments": "_APARAM3_ _SPARAM1_:4033 -u _ACCOUNT_ _SPARAM2_" },
            {"active": true, "algo": "qubit", "folder": "_APARAM1_", "cweight": 1, "command": "_APARAM2_", "arguments": "_APARAM3_ _SPARAM1_:4733 -u _ACCOUNT_ _SPARAM2_" },
            {"active": true, "algo": "lyra2v2", "folder": "_APARAM1_", "cweight": 1, "command": "_APARAM2_", "arguments": "_APARAM3_ _SPARAM1_:5433 -u _ACCOUNT_ _SPARAM2_"},
            {"active": true, "algo": "neoscrypt", "folder": "_APARAM1_", "cweight": 1, "command": "_APARAM2_", "arguments": "_APARAM3_ _SPARAM1_:4233 -u _ACCOUNT_ _SPARAM2_" },
            {"active": true, "algo": "scrypt", "folder": "_APARAM1_", "cweight": 1, "command": "_APARAM2_", "arguments": "_APARAM3_ _SPARAM1_:3433 -u _ACCOUNT_ _SPARAM2_" },
            {"active": true, "algo": "yescrypt", "folder": "_APARAM1_", "cweight": 1, "command": "_APARAM2_", "arguments": "_APARAM3_ _SPARAM1_:6233 -u _ACCOUNT_ _SPARAM2_" },
            {"active": true, "algo": "skein", "folder": "_APARAM1_", "cweight": 1, "command": "_APARAM2_", "arguments": "_APARAM3_ _SPARAM1_:4933 -u _ACCOUNT_ _SPARAM2_" },
            {"active": true, "algo": "nist5", "folder": "_APARAM1_", "cweight": 1, "command": "_APARAM2_", "arguments": "_APARAM3_ _SPARAM1_:3833 -u _ACCOUNT_ _SPARAM2_" }
        ]

    },

Cheers!

Hash Refinery Pool http://pool.hashrefinery.com/ - Over 50 coins active on 15+ algos - Receive payouts in any listed coin or auto-conversion to BTC
Miner2525
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 138


View Profile
June 16, 2017, 04:55:16 AM
 #1117

Looks good!  I like the separate wallet feature.  Some issues I've noticed with 1.7.0.5+:

Restart and switch no longer work after a certain period of time; stop also requires at least two stops to properly activate.  They may be related to tpruvot's 2.0 final ccminer.

The column sort for Net_$ doesn't work on double digits; to verify, sort by that column then sort again by Average.

Need a high price fix for the cyclical bug in pool software not taking into account difficulty decreases/increases on inactive/low hash rate coins.  It's most evident on Hashrefinery's X13 right now.

I'm also seeing identical values across the board for multi-coin, same algo mining at the same pool which doesn't seem right, e.g. Hush and Komodo at YIIMP and CXT, WYV and ECA at CoinMiners.

Miner2525
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 138


View Profile
June 16, 2017, 07:54:21 AM
 #1118

Unfortunately, using the separate wallet doesn't propagate the public key to _ACCOUNT_ when multi.

jkminkov
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 637


View Profile
June 16, 2017, 10:37:29 AM
 #1119

is it possible MC to start with high priority and launch miners with high priority as well, probably it is a good idea MC to run on core 0 and miner on core 1/example with 2 core cpu/ it can be more flexible with using affinity mask with more cores.

Bleutrade
10,000 dollars in one place talking - Dudes, hooray, Bitcoin against us just one, but we are growing in numbers!
Miner2525
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 138


View Profile
June 16, 2017, 08:00:06 PM
 #1120

is it possible MC to start with high priority and launch miners with high priority as well, probably it is a good idea MC to run on core 0 and miner on core 1/example with 2 core cpu/ it can be more flexible with using affinity mask with more cores.

Use Process Lasso and set it permanently.  Also use CleanMem to deal with the memory leak or unreleased memory hog that MC is (it's not perfect but it helps).

Pages: « 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 [56] 57 58 59 60 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!