Bitcoin Forum
September 28, 2016, 10:16:38 AM *
News: Due to DDoS attacks, there may be periodic downtime.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 [78] 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 »
  Print  
Author Topic: DiabloMiner GPU Miner  (Read 792567 times)
bronan
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 765


Lazy Lurker Reads Alot


View Profile WWW
July 24, 2012, 01:56:40 AM

Well its just that you need to tweak the settings with the power safe functions
Even though people can give tips what to look for, you nevertheless are the one who need to find the best setting for this.

I found another settings sometimes made my system go berserk which was my drives going into sleep mode which
caused my pc to crash sometimes. Somehow even though this pc has 64 Gb ram windows seem to wanted to access the swap file .... (weird ms stuff Wink )

So its just finding the proper settings which make it run flawless, anyway mine has been running stable for many months.
Ofcourse when a new version of a miner gets released it might change Wink, but thats another matter.



Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
420
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 742



View Profile
July 24, 2012, 03:15:11 AM

Can anyone tell me the best options for 5970 in DiabloMiner

currently getting only 500mhash at stock

with ufasoft i was getting 312 for one core so i should have a least 620 for both cores stock I think

of course I want the maximum I can get or at least 700 total which is the average on the mining hardware comparison page

Donations: 1JVhKjUKSjBd7fPXQJsBs5P3Yphk38AqPr - TIPS
the hacks, the hacks, secure your bits!
DiabloD3
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1162


DiabloMiner author


View Profile WWW
July 24, 2012, 04:14:07 AM

Can anyone tell me the best options for 5970 in DiabloMiner

currently getting only 500mhash at stock

with ufasoft i was getting 312 for one core so i should have a least 620 for both cores stock I think

of course I want the maximum I can get or at least 700 total which is the average on the mining hardware comparison page

try -v 2,1 vs -v 2, one or the other should be fastest. This should be done on unmodified new Catalyst (do NOT install SDK on top, use the runtime that comes with the driver).

420
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 742



View Profile
July 24, 2012, 04:25:03 AM

Can anyone tell me the best options for 5970 in DiabloMiner

currently getting only 500mhash at stock

with ufasoft i was getting 312 for one core so i should have a least 620 for both cores stock I think

of course I want the maximum I can get or at least 700 total which is the average on the mining hardware comparison page

try -v 2,1 vs -v 2, one or the other should be fastest. This should be done on unmodified new Catalyst (do NOT install SDK on top, use the runtime that comes with the driver).

-v 2 gets over 500 the other one lower
gpu load is only showing 70-75% for each core

catalyst 12.2 or 12.6? and I have xp 64bit is that a bad OS for this and i should get win7 64-bit?

Donations: 1JVhKjUKSjBd7fPXQJsBs5P3Yphk38AqPr - TIPS
the hacks, the hacks, secure your bits!
DiabloD3
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1162


DiabloMiner author


View Profile WWW
July 24, 2012, 05:32:33 AM

Can anyone tell me the best options for 5970 in DiabloMiner

currently getting only 500mhash at stock

with ufasoft i was getting 312 for one core so i should have a least 620 for both cores stock I think

of course I want the maximum I can get or at least 700 total which is the average on the mining hardware comparison page

try -v 2,1 vs -v 2, one or the other should be fastest. This should be done on unmodified new Catalyst (do NOT install SDK on top, use the runtime that comes with the driver).

-v 2 gets over 500 the other one lower
gpu load is only showing 70-75% for each core

catalyst 12.2 or 12.6? and I have xp 64bit is that a bad OS for this and i should get win7 64-bit?

Sounds like its time to install Linux.

420
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 742



View Profile
July 24, 2012, 05:39:36 AM

Can anyone tell me the best options for 5970 in DiabloMiner

currently getting only 500mhash at stock

with ufasoft i was getting 312 for one core so i should have a least 620 for both cores stock I think

of course I want the maximum I can get or at least 700 total which is the average on the mining hardware comparison page

try -v 2,1 vs -v 2, one or the other should be fastest. This should be done on unmodified new Catalyst (do NOT install SDK on top, use the runtime that comes with the driver).

-v 2 gets over 500 the other one lower
gpu load is only showing 70-75% for each core

catalyst 12.2 or 12.6? and I have xp 64bit is that a bad OS for this and i should get win7 64-bit?

Sounds like its time to install Linux.

if u can tell me how i'll do it

Donations: 1JVhKjUKSjBd7fPXQJsBs5P3Yphk38AqPr - TIPS
the hacks, the hacks, secure your bits!
DiabloD3
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1162


DiabloMiner author


View Profile WWW
July 24, 2012, 05:41:27 AM

Can anyone tell me the best options for 5970 in DiabloMiner

currently getting only 500mhash at stock

with ufasoft i was getting 312 for one core so i should have a least 620 for both cores stock I think

of course I want the maximum I can get or at least 700 total which is the average on the mining hardware comparison page

try -v 2,1 vs -v 2, one or the other should be fastest. This should be done on unmodified new Catalyst (do NOT install SDK on top, use the runtime that comes with the driver).

-v 2 gets over 500 the other one lower
gpu load is only showing 70-75% for each core

catalyst 12.2 or 12.6? and I have xp 64bit is that a bad OS for this and i should get win7 64-bit?

Sounds like its time to install Linux.

if u can tell me how i'll do it

You're sitting in front of one whole Internet. You should start using it for what it was meant to be used for.

420
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 742



View Profile
July 24, 2012, 05:44:38 AM

Can anyone tell me the best options for 5970 in DiabloMiner

currently getting only 500mhash at stock

with ufasoft i was getting 312 for one core so i should have a least 620 for both cores stock I think

of course I want the maximum I can get or at least 700 total which is the average on the mining hardware comparison page

try -v 2,1 vs -v 2, one or the other should be fastest. This should be done on unmodified new Catalyst (do NOT install SDK on top, use the runtime that comes with the driver).

-v 2 gets over 500 the other one lower
gpu load is only showing 70-75% for each core

catalyst 12.2 or 12.6? and I have xp 64bit is that a bad OS for this and i should get win7 64-bit?

Sounds like its time to install Linux.

if u can tell me how i'll do it

You're sitting in front of one whole Internet. You should start using it for what it was meant to be used for.

http://www.youtube.com/watch?v=YRgNOyCnbqg

Donations: 1JVhKjUKSjBd7fPXQJsBs5P3Yphk38AqPr - TIPS
the hacks, the hacks, secure your bits!
DiabloD3
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1162


DiabloMiner author


View Profile WWW
July 24, 2012, 05:47:26 AM

Can anyone tell me the best options for 5970 in DiabloMiner

currently getting only 500mhash at stock

with ufasoft i was getting 312 for one core so i should have a least 620 for both cores stock I think

of course I want the maximum I can get or at least 700 total which is the average on the mining hardware comparison page

try -v 2,1 vs -v 2, one or the other should be fastest. This should be done on unmodified new Catalyst (do NOT install SDK on top, use the runtime that comes with the driver).

-v 2 gets over 500 the other one lower
gpu load is only showing 70-75% for each core

catalyst 12.2 or 12.6? and I have xp 64bit is that a bad OS for this and i should get win7 64-bit?

Sounds like its time to install Linux.

if u can tell me how i'll do it

You're sitting in front of one whole Internet. You should start using it for what it was meant to be used for.

http://www.youtube.com/watch?v=YRgNOyCnbqg

At least post the Avenue Q performance.

420
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 742



View Profile
August 03, 2012, 07:10:07 AM

On the screen what do the two mhash represent
i assume the first one current mhash, is the second one highest mhash in 5 minutes? current is about 2000 the 2nd is 2030mhash and has been slowly ticking down

Donations: 1JVhKjUKSjBd7fPXQJsBs5P3Yphk38AqPr - TIPS
the hacks, the hacks, secure your bits!
DiabloD3
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1162


DiabloMiner author


View Profile WWW
August 03, 2012, 07:26:01 AM

On the screen what do the two mhash represent
i assume the first one current mhash, is the second one highest mhash in 5 minutes? current is about 2000 the 2nd is 2030mhash and has been slowly ticking down

15 seconds and forever.

420
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 742



View Profile
August 03, 2012, 07:30:16 AM

On the screen what do the two mhash represent
i assume the first one current mhash, is the second one highest mhash in 5 minutes? current is about 2000 the 2nd is 2030mhash and has been slowly ticking down

15 seconds and forever.

forever that the program has been open or it saves in a status file? its higher than my hash has ever been though

Donations: 1JVhKjUKSjBd7fPXQJsBs5P3Yphk38AqPr - TIPS
the hacks, the hacks, secure your bits!
DiabloD3
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1162


DiabloMiner author


View Profile WWW
August 03, 2012, 07:35:48 AM

On the screen what do the two mhash represent
i assume the first one current mhash, is the second one highest mhash in 5 minutes? current is about 2000 the 2nd is 2030mhash and has been slowly ticking down

15 seconds and forever.

forever that the program has been open or it saves in a status file? its higher than my hash has ever been though

Since it started. You may think its higher than your hash ever has been, but its more accurate than a short term meter.

420
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 742



View Profile
August 03, 2012, 07:48:01 AM

On the screen what do the two mhash represent
i assume the first one current mhash, is the second one highest mhash in 5 minutes? current is about 2000 the 2nd is 2030mhash and has been slowly ticking down

15 seconds and forever.

forever that the program has been open or it saves in a status file? its higher than my hash has ever been though

Since it started. You may think its higher than your hash ever has been, but its more accurate than a short term meter.

Why do miners start off at high speed then it lowers? efficiency goes down after data is inside the processing of the GPU?

Donations: 1JVhKjUKSjBd7fPXQJsBs5P3Yphk38AqPr - TIPS
the hacks, the hacks, secure your bits!
DiabloD3
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1162


DiabloMiner author


View Profile WWW
August 03, 2012, 08:31:34 AM

On the screen what do the two mhash represent
i assume the first one current mhash, is the second one highest mhash in 5 minutes? current is about 2000 the 2nd is 2030mhash and has been slowly ticking down

15 seconds and forever.

forever that the program has been open or it saves in a status file? its higher than my hash has ever been though

Since it started. You may think its higher than your hash ever has been, but its more accurate than a short term meter.

Why do miners start off at high speed then it lowers? efficiency goes down after data is inside the processing of the GPU?

Inaccuracy in measurement as far as I can tell, theres no way to fix it.

Xian01
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1302


󮀓1刎


View Profile
August 05, 2012, 12:39:52 PM

Driver bug, can't fix.
There used to be code to try automatic restarts about a year and a half ago, but all it does is lock up the entire machine.

 If you could PM me the offending call that's locking the machine due to a bug, I'll do my best to pass this on to someone on the driver team (friend of a friend so to speak...)
DiabloD3
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1162


DiabloMiner author


View Profile WWW
August 05, 2012, 01:49:11 PM

Driver bug, can't fix.
There used to be code to try automatic restarts about a year and a half ago, but all it does is lock up the entire machine.

 If you could PM me the offending call that's locking the machine due to a bug, I'll do my best to pass this on to someone on the driver team (friend of a friend so to speak...)

There isn't one. It can crash on any call (although, statistically, it will most likely be the kernel execution ones due to the fact they use the most time).

The driver fails to restart the GPU properly during high stress conditions (ie, mining for hours). I should be able to run an OpenCL app, have the GPU crash, and have the OpenCL app continue running fine (scrambled results for one kernel execution is acceptable).

420
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 742



View Profile
August 06, 2012, 08:58:53 AM

Should the DiabloMiner produce the exact same hashrate with same parameters as CGMINER using Diablo kernel?

Donations: 1JVhKjUKSjBd7fPXQJsBs5P3Yphk38AqPr - TIPS
the hacks, the hacks, secure your bits!
DiabloD3
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1162


DiabloMiner author


View Profile WWW
August 06, 2012, 10:22:59 AM

Should the DiabloMiner produce the exact same hashrate with same parameters as CGMINER using Diablo kernel?

Exact same? No. cgminer doesn't use the same exact accounting math, so they might quibble over that last mhash or two. Its close enough to use cgminer as a rough kernel benchmark.

420
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 742



View Profile
August 06, 2012, 11:27:30 AM

Should the DiabloMiner produce the exact same hashrate with same parameters as CGMINER using Diablo kernel?

Exact same? No. cgminer doesn't use the same exact accounting math, so they might quibble over that last mhash or two. Its close enough to use cgminer as a rough kernel benchmark.

Estimate for me is about 2220 with DiabloMiner and 2240 with CGMiner after 12 hours running for CGMiner

Donations: 1JVhKjUKSjBd7fPXQJsBs5P3Yphk38AqPr - TIPS
the hacks, the hacks, secure your bits!
Pages: « 1 ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 [78] 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!