Bitcoin Forum
September 28, 2016, 10:16:32 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.13.0 (New!) [Torrent]. Make sure you verify it.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 [67] 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 »
  Print  
Author Topic: DiabloMiner GPU Miner  (Read 792566 times)
DiabloD3
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1162


DiabloMiner author


View Profile WWW
March 08, 2012, 12:36:17 AM
 #1321

Installed catalyst 12.2 and new diablominer and now i get 840MH/s on 2x 7970 instead of 1250 MH/s.. wtf?

I'd also be concerned about why you were only getting ~625 per card before.
I was getting 675-ish, even before I installed my water block.
Sounds like there may be other issues at work...

Well, from what I've heard, on 12.2, people get about 560 at stock clocks. Has this changed?

1475057792
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1475057792

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1475057792
Reply with quote  #2

1475057792
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1475057792
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1475057792

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1475057792
Reply with quote  #2

1475057792
Report to moderator
1475057792
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1475057792

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1475057792
Reply with quote  #2

1475057792
Report to moderator
singular
Member
**
Offline Offline

Activity: 104


View Profile
March 08, 2012, 12:37:40 AM
 #1322

I didnt overclock them alot because they are in standard closed case.
This is just my test box to test stuff on it. I was in cuba for 14 days (no internet there) so im testing all this new drivers and miners now i thought performance would improve but now its like this..

Other rigs are in custom built cases with 4x7970 clocked higher and get around 660 as i do not want temps to exceed 65°C.

Any1 knows whats wrong? Or how do i roll back to old drivers?
DiabloD3
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1162


DiabloMiner author


View Profile WWW
March 08, 2012, 12:41:38 AM
 #1323

I didnt overclock them alot because they are in standard closed case.
This is just my test box to test stuff on it. I was in cuba for 14 days (no internet there) so im testing all this new drivers and miners now i thought performance would improve but now its like this..

Other rigs are in custom built cases with 4x7970 clocked higher and get around 660 as i do not want temps to exceed 65°C.

Any1 knows whats wrong? Or how do i roll back to old drivers?

Woah dude, 65c is too low. 85c is the standard max safe temp for Radeons that aren't mobile. People have almost hit 800 mhash at full overclock potential.

Still, not sure why you should be having problems. You didn't accidentally install SDK 2.6 on top of 12.2 did you? Also, which 12.2, there are several. Try the new 12.3RC release.

Elmojo
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 155


View Profile
March 08, 2012, 03:25:24 AM
 #1324

I didnt overclock them alot because they are in standard closed case.
This is just my test box to test stuff on it. I was in cuba for 14 days (no internet there) so im testing all this new drivers and miners now i thought performance would improve but now its like this..

Other rigs are in custom built cases with 4x7970 clocked higher and get around 660 as i do not want temps to exceed 65°C.

Any1 knows whats wrong? Or how do i roll back to old drivers?

Woah dude, 65c is too low. 85c is the standard max safe temp for Radeons that aren't mobile. People have almost hit 800 mhash at full overclock potential.

Still, not sure why you should be having problems. You didn't accidentally install SDK 2.6 on top of 12.2 did you? Also, which 12.2, there are several. Try the new 12.3RC release.

My thoughts exactly!
Unless you are trying to sleep next to your mining rigs, I'd use 85 at your max temp also.
Diablo, I'm curious about why you mentioned installing SDK 2.6. Isn't that the one we should be using for 7970s?
I'm running the 8.96 Feb 28th drivers from guru3d, and am getting 708Mh/s on water at 55c, 1190 core, 850 mem.
Before I installed the water block, I was running at ~675 at 85c, 52% fan, 1125 core (I think), 1000 mem.
tinman951
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 149


View Profile
March 08, 2012, 04:54:17 AM
 #1325

Question: I have an iMac with a 6750M.  This is what I am getting in diablominer and btcguild.
-w 128 -v 2 or -w 64

After 7-10 minutes it has 1-3 shares, and 5-10 hardware errors.  It was running at 14-20 mhash/s.  Then it will crash the system.  Is there anything I am doing wrong or is it a mac problem?  It is also OSX 10.7 (Lion).




Free micro bitcoins: http://www.bitvisitor.com/?ref=1DFw1VncjVhqdg6GWoQ6Qtc5ncR5RHXxfP
Donate BTC: 18b94MMTWd7bWaUWcq7VHmizgswP2dK6fM
singular
Member
**
Offline Offline

Activity: 104


View Profile
March 08, 2012, 08:45:15 AM
 #1326

I didnt overclock them alot because they are in standard closed case.
This is just my test box to test stuff on it. I was in cuba for 14 days (no internet there) so im testing all this new drivers and miners now i thought performance would improve but now its like this..

Other rigs are in custom built cases with 4x7970 clocked higher and get around 660 as i do not want temps to exceed 65°C.

Any1 knows whats wrong? Or how do i roll back to old drivers?

Woah dude, 65c is too low. 85c is the standard max safe temp for Radeons that aren't mobile. People have almost hit 800 mhash at full overclock potential.

Still, not sure why you should be having problems. You didn't accidentally install SDK 2.6 on top of 12.2 did you? Also, which 12.2, there are several. Try the new 12.3RC release.

Well I didnt dare to leave them alone running at 85°C for 14 days..
I just downloaded 12.2 from ati.com and installed whole package.

edit: installing 12.3 rc doesnt help
DiabloD3
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1162


DiabloMiner author


View Profile WWW
March 08, 2012, 01:09:48 PM
 #1327

Question: I have an iMac with a 6750M.  This is what I am getting in diablominer and btcguild.
-w 128 -v 2 or -w 64

After 7-10 minutes it has 1-3 shares, and 5-10 hardware errors.  It was running at 14-20 mhash/s.  Then it will crash the system.  Is there anything I am doing wrong or is it a mac problem?  It is also OSX 10.7 (Lion).





See the op post. You need to also use -na.

DiabloD3
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1162


DiabloMiner author


View Profile WWW
March 08, 2012, 01:10:41 PM
 #1328

I didnt overclock them alot because they are in standard closed case.
This is just my test box to test stuff on it. I was in cuba for 14 days (no internet there) so im testing all this new drivers and miners now i thought performance would improve but now its like this..

Other rigs are in custom built cases with 4x7970 clocked higher and get around 660 as i do not want temps to exceed 65°C.

Any1 knows whats wrong? Or how do i roll back to old drivers?

Woah dude, 65c is too low. 85c is the standard max safe temp for Radeons that aren't mobile. People have almost hit 800 mhash at full overclock potential.

Still, not sure why you should be having problems. You didn't accidentally install SDK 2.6 on top of 12.2 did you? Also, which 12.2, there are several. Try the new 12.3RC release.

Well I didnt dare to leave them alone running at 85°C for 14 days..
I just downloaded 12.2 from ati.com and installed whole package.

edit: installing 12.3 rc doesnt help

Weird. You're only using -v 1 -w 256 as args, right?

DiabloD3
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1162


DiabloMiner author


View Profile WWW
March 08, 2012, 03:58:47 PM
 #1329

Goddamnit, 12.2 just came out for FGLRX and I've confirmed: ITS SLOWER, WHY IS THIS, GODDAMNIT AMD

Elmojo
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 155


View Profile
March 08, 2012, 04:13:48 PM
 #1330

Goddamnit, 12.2 just came out for FGLRX and I've confirmed: ITS SLOWER, WHY IS THIS, GODDAMNIT AMD

Haha, that seems to be a common theme among those who program for AMD drivers.
Unwinder (author of MSI afterburner et. al.) expressed similar thoughts a couple days ago.

Please be assured, that while most of us can't do a thing to help you in the code battle against the AMD driver gremlins, we are sympathetic (or is that just plain pathetic?) to your woes and wish you the best!
I, for one, am REALLY appreciative of the work you're doing.
Once I mine enough to start actually making a little cash, I'll be tossing some BTC your way to support further work.
Keep up the fight, you'll beat those critters, I have confidence! Smiley

Now if I could just get voltage control back on my 7970....  Roll Eyes
DiabloD3
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1162


DiabloMiner author


View Profile WWW
March 08, 2012, 08:27:24 PM
 #1331

Update: Improve speed on Catalyst 12.2

So I have surveyed the damage that 12.2 caused. On my 5850, 393 went down to 387, I've been able to bring it up to 390 by reordering a few instructions and switching to -v 2,1 as my recommendation on VLIW5. Another interesting thing is, -v 4 now fits on VLIW5, although it is still slower than -v 2,1.

As for VLIW4? Someone is going to have to run -v 2, -v 2,1 and -v 4 on there and tell me which one wins, I assume -v 2 will be the only one that works right.

Elmojo
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 155


View Profile
March 08, 2012, 08:33:45 PM
 #1332

Quick nooish Q: What are the VLIWx?
I keep seeing them mentioned, but I haven't seen an explanation of what they are.
DiabloD3
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1162


DiabloMiner author


View Profile WWW
March 08, 2012, 10:19:50 PM
 #1333

Quick nooish Q: What are the VLIWx?
I keep seeing them mentioned, but I haven't seen an explanation of what they are.

OP post handles it. But shorthand is 58xx and 57xx/67xx are first gen VLIW5, 68xx are second gen VLIW5, 69xx is VLIW4, and 79xx are GCN.

Elmojo
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 155


View Profile
March 09, 2012, 02:04:38 AM
 #1334

OP post handles it. But shorthand is 58xx and 57xx/67xx are first gen VLIW5, 68xx are second gen VLIW5, 69xx is VLIW4, and 79xx are GCN.

That helps, thanks!
tinman951
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 149


View Profile
March 09, 2012, 10:13:34 PM
 #1335

Question: I have an iMac with a 6750M.  This is what I am getting in diablominer and btcguild.
-w 128 -v 2 or -w 64

After 7-10 minutes it has 1-3 shares, and 5-10 hardware errors.  It was running at 14-20 mhash/s.  Then it will crash the system.  Is there anything I am doing wrong or is it a mac problem?  It is also OSX 10.7 (Lion).





See the op post. You need to also use -na.

I added -na now I get the error:

[3/9/12 3:05:01 PM] ERROR: OpenCL Build Warning : Compiler build log:
<program source>:231:26: warning: unused variable 'XA872'
     x XA870; x XA871; x XA872; x XA873; x XA874;

But now it actually show what seems to be the correct mhash/s and very little hardware errors.

Free micro bitcoins: http://www.bitvisitor.com/?ref=1DFw1VncjVhqdg6GWoQ6Qtc5ncR5RHXxfP
Donate BTC: 18b94MMTWd7bWaUWcq7VHmizgswP2dK6fM
DiabloD3
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1162


DiabloMiner author


View Profile WWW
March 09, 2012, 10:35:04 PM
 #1336

Question: I have an iMac with a 6750M.  This is what I am getting in diablominer and btcguild.
-w 128 -v 2 or -w 64

After 7-10 minutes it has 1-3 shares, and 5-10 hardware errors.  It was running at 14-20 mhash/s.  Then it will crash the system.  Is there anything I am doing wrong or is it a mac problem?  It is also OSX 10.7 (Lion).





See the op post. You need to also use -na.

I added -na now I get the error:

[3/9/12 3:05:01 PM] ERROR: OpenCL Build Warning : Compiler build log:
<program source>:231:26: warning: unused variable 'XA872'
     x XA870; x XA871; x XA872; x XA873; x XA874;

But now it actually show what seems to be the correct mhash/s and very little hardware errors.

Yeah, ignore the warnings, its a side effect of -na

DiabloD3
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1162


DiabloMiner author


View Profile WWW
March 11, 2012, 09:21:21 AM
 #1337

Update: Remove the previous "fixes" for 12.2 performance.

I think either my testing went wrong, or 12-2-2 on Debian fixed something. -v 2,1 is still the fastest if it works right on your card, -v 4 is back to not fitting, and performance is back to where it was.

Elmojo
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 155


View Profile
March 11, 2012, 10:55:35 PM
 #1338

Update: Remove the previous "fixes" for 12.2 performance.

I think either my testing went wrong, or 12-2-2 on Debian fixed something. -v 2,1 is still the fastest if it works right on your card, -v 4 is back to not fitting, and performance is back to where it was.

Great work D, thanks for the update!
tinman951
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 149


View Profile
March 12, 2012, 12:55:00 AM
 #1339

Thanks again DiabloD3 that -na solved everything.  I can get about 2Ghah/s now. 

Free micro bitcoins: http://www.bitvisitor.com/?ref=1DFw1VncjVhqdg6GWoQ6Qtc5ncR5RHXxfP
Donate BTC: 18b94MMTWd7bWaUWcq7VHmizgswP2dK6fM
DiabloD3
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1162


DiabloMiner author


View Profile WWW
March 12, 2012, 03:07:35 AM
 #1340

Thanks again DiabloD3 that -na solved everything.  I can get about 2Ghah/s now. 

Not on a 6750m you don't. Thats closer to 75-100 mhash.

Pages: « 1 ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 [67] 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!