Bitcoin Forum
February 07, 2023, 03:09:35 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 24.0.1 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 [41] 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 »
  Print  
Author Topic: AMD Mem Tweak XL - Read/modify timings/pp/straps on the fly  (Read 58591 times)
bobymoore
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 61
Merit: 0


View Profile
May 30, 2019, 03:44:57 PM
 #801

I see some heat in vrm Temps in my Vega 56@64,what to reduse from settings of amd mem tweak?
1675739375
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1675739375

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1675739375
Reply with quote  #2

1675739375
Report to moderator
Each block is stacked on top of the previous one. Adding another block to the top makes all lower blocks more difficult to remove: there is more "weight" above each block. A transaction in a block 6 blocks deep (6 confirmations) will be very difficult to remove.
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction.
1675739375
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1675739375

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1675739375
Reply with quote  #2

1675739375
Report to moderator
RFB-Ripple
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 3
Merit: 0


View Profile
May 31, 2019, 01:33:12 AM
Last edit: June 01, 2019, 12:43:36 AM by RFB-Ripple
 #802

New Release

  • Added FIJI support
  • Added Refresh Rate timing (RX boost  Wink)
  • Overdrive fixes
  • Added memory manufacturer detection for G5, HBM & HBM2
  • .....

Link: Here


Will upload CLI versions asap as well!


I noticed some people have figured out that there is still room to improve on RX 4**/5** cards.
Just not many people saying how..

Well, open up the tool, and raise Refresh Rate (REF) i created a separate textbox for it to make it easy.
Raise it from 5 to 7/8 (just an example) and you'll see improvement already.

Slightly dropping RFC will increase your hashrate as well.



Greetings

Thank you Eliovp for the info.  I only tried raising the REF from 5 to 9 and got a 1.178 increase from my MSI Rx580 G8 Hynix and a 0.739 increase from my XFX RX580 G8 Samsung memory.   I'll play with the RFC after I now the 2 card types are stable.   Update:  I raised my REF to 10 for the last 12 hours and has been stable.  Original 27.803 to 29.313, a 5.43% increase and Original 24.852 to 25.854, 4.03% increase.  Thanks again Eliovp for the info!   RFC is next for both cards after another 12 hours.
dragonmike
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1274
Merit: 556



View Profile
June 01, 2019, 10:22:05 AM
 #803

Would increasing REF have any impact on core-bound algos (like the x16 family for example) or is that purely something that would boost CN, EThash, etc? Asking for a friend...

Grin
Gamos
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 1
Merit: 0


View Profile
June 02, 2019, 03:44:13 AM
 #804

Who know how REF named in decoded Polaris timings?
Eliovp (OP)
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1050
Merit: 1293

Huh?


View Profile WWW
June 02, 2019, 12:59:24 PM
Last edit: June 02, 2019, 02:36:50 PM by Eliovp
 #805

Thank you Eliovp for the info.  I only tried raising the REF from 5 to 9 and got a 1.178 increase from my MSI Rx580 G8 Hynix and a 0.739 increase from my XFX RX580 G8 Samsung memory.   I'll play with the RFC after I now the 2 card types are stable.   Update:  I raised my REF to 10 for the last 12 hours and has been stable.  Original 27.803 to 29.313, a 5.43% increase and Original 24.852 to 25.854, 4.03% increase.  Thanks again Eliovp for the info!   RFC is next for both cards after another 12 hours.

You're welcome.

Who know how REF named in decoded Polaris timings?

It's not there, Refresh Rate is a completely different register and is not a part of the vbios Strap.

I'll be releasing a new CLI version soon with almost all timings exposed.
Some things that no one has seen before (or almost no one)

GUI version i will update when i find a bit more time (with some juicy stuff :p)

Cheers!

darkCryptoMiner
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 30
Merit: 0


View Profile
June 02, 2019, 02:35:14 PM
 #806

Has anyone run this with RX580s with hynix and micron memory.

I am looking for the settings for both.
 
Do the settings given more than the standard auto patch settings?
NefariousFool
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 36
Merit: 7


View Profile
June 02, 2019, 07:01:27 PM
 #807

Use the .23 or later version of the tool. just set your memory and clock settings and change only the REF and i was getting 30 to 32Mhs.
darkCryptoMiner
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 30
Merit: 0


View Profile
June 02, 2019, 07:05:24 PM
 #808

Use the .23 or later version of the tool. just set your memory and clock settings and change only the REF and i was getting 30 to 32Mhs.

Are you using Claymore 14.5/6 with the Rxboost on? I assume that may be the same thing? Refresh rate and so on.

I was wondering about other strap settings that could be better that the one click patch.
NefariousFool
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 36
Merit: 7


View Profile
June 02, 2019, 07:59:18 PM
 #809

Use the .23 or later version of the tool. just set your memory and clock settings and change only the REF and i was getting 30 to 32Mhs.

Are you using Claymore 14.5/6 with the Rxboost on? I assume that may be the same thing? Refresh rate and so on.

I was wondering about other strap settings that could be better that the one click patch.

Its similar yes. But if you're running phoenix miner, or some other windows based miner, you'll need to use the amd tweaking tool. or start the claymore miner with the strap and rxboost enabled then start the other miner you want with claymore paused as long as you pause it before it starts hashing the settings will stay for the other miner.

I would not run both Amd tweaking and Claymore 14.x together. as the are both accomplishing the same thing. use the command line in your start.bat file for claymore to set your memory and core clock settings as well as the voltages.

As with the AMD mem Tweak you can set the core voltages and memory/core clock speeds as well. they will overwrite one another if you run both.

As both applications temporarily overwrite the existing BIOS timings/strap settings until you reboot.
NefariousFool
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 36
Merit: 7


View Profile
June 02, 2019, 08:17:15 PM
 #810

Use the .23 or later version of the tool. just set your memory and clock settings and change only the REF and i was getting 30 to 32Mhs.

Are you using Claymore 14.5/6 with the Rxboost on? I assume that may be the same thing? Refresh rate and so on.

I was wondering about other strap settings that could be better that the one click patch.

As for the strap settings in Claymore, if you look in the claymore forum you will see that the type of memory gets different strap timings.
For Elpida you will want to run 3
For Hinyx you want to run 1 or 4
For Micron you'll want to run 2 or 5
For Samsung you'll want to run 2 or 5

Now keep in mind when you configure you start.bat file you'll want to do your strap as such: POL8E3@2235 - This means is polaris 8 GB, Elpida Strap speed 3. @ core clock speed 2235.
The rxboost i've not had much time to play with it as it came out in 14.5 and 14.6 i was unavailable to play with the rxboost upon its initial release.

Good luck!
dragonmike
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1274
Merit: 556



View Profile
June 02, 2019, 10:00:55 PM
 #811

Thank you Eliovp for the info.  I only tried raising the REF from 5 to 9 and got a 1.178 increase from my MSI Rx580 G8 Hynix and a 0.739 increase from my XFX RX580 G8 Samsung memory.   I'll play with the RFC after I now the 2 card types are stable.   Update:  I raised my REF to 10 for the last 12 hours and has been stable.  Original 27.803 to 29.313, a 5.43% increase and Original 24.852 to 25.854, 4.03% increase.  Thanks again Eliovp for the info!   RFC is next for both cards after another 12 hours.

You're welcome.

Who know how REF named in decoded Polaris timings?

It's not there, Refresh Rate is a completely different register and is not a part of the vbios Strap.

I'll be releasing a new CLI version soon with almost all timings exposed.
Some things that no one has seen before (or almost no one)

GUI version i will update when i find a bit more time (with some juicy stuff :p)

Cheers!
Hope there'll be some juicy way to tweak GDDR6 timings on RTX cards... Smiley
Eliovp (OP)
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1050
Merit: 1293

Huh?


View Profile WWW
June 02, 2019, 10:29:20 PM
 #812

So i just released both windows and linux cli with a ton of timings exposed.
Be aware, i exposed them, i made em almost all writable but that does not mean that you should write to them ;-)
Getting BSOD's is a great learning curve  Grin
Please also check comments in the code.....

Just so you know, you can yet again improve speed on Polaris  Wink that's all i'm saying.



Hope there'll be some juicy way to tweak GDDR6 timings on RTX cards... Smiley

I'm not going to release Nvidia mem tweak, so don't count on it  Cheesy


Cheers

dragonmike
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1274
Merit: 556



View Profile
June 02, 2019, 10:36:01 PM
 #813

Quote from: Eliovp
Hope there'll be some juicy way to tweak GDDR6 timings on RTX cards... Smiley

I'm not going to release Nvidia mem tweak, so don't count on it  Cheesy


Cheers
Hah. I'd rather have you release them than your good friend Ohgoda*****. After all, I'm sure she'd be all over them and dying to claim them as her work...
Eliovp (OP)
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1050
Merit: 1293

Huh?


View Profile WWW
June 02, 2019, 10:41:54 PM
 #814

Hah. I'd rather have you release them than your good friend Ohgoda*****. After all, I'm sure she'd be all over them and dying to claim them as her work...

Well, i made the decision a long time ago to never ever release this for several reasons that are absolutely not important Smiley


But i don't mind annoying you guys with some screenshots Smiley





 Cheesy

kamisama233
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 42
Merit: 0


View Profile
June 02, 2019, 11:55:38 PM
 #815

Hah. I'd rather have you release them than your good friend Ohgoda*****. After all, I'm sure she'd be all over them and dying to claim them as her work...

Well, i made the decision a long time ago to never ever release this for several reasons that are absolutely not important Smiley


But i don't mind annoying you guys with some screenshots Smiley


http://eliovp.com/linuxnvtweak.JPG


 Cheesy

well done, but i have problem to running cli version, the error message was
"
C:\Users\3\Desktop\amdo>WinAMDTweak.exe --current
Failed to load EIO.dll"

how to fix it, thanks
NefariousFool
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 36
Merit: 7


View Profile
June 03, 2019, 12:00:44 AM
 #816

Hah. I'd rather have you release them than your good friend Ohgoda*****. After all, I'm sure she'd be all over them and dying to claim them as her work...

Well, i made the decision a long time ago to never ever release this for several reasons that are absolutely not important Smiley


But i don't mind annoying you guys with some screenshots Smiley





 Cheesy

well done, but i have problem to running cli version, the error message was
"
C:\Users\3\Desktop\amdo>WinAMDTweak.exe --current
Failed to load EIO.dll"


how to fix it, thanks

you need to have the two dll's in the same directory as the amdtweak tool and that will resolve that. they are built in the download.
kamisama233
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 42
Merit: 0


View Profile
June 03, 2019, 12:22:00 AM
 #817

Hah. I'd rather have you release them than your good friend Ohgoda*****. After all, I'm sure she'd be all over them and dying to claim them as her work...

Well, i made the decision a long time ago to never ever release this for several reasons that are absolutely not important Smiley


But i don't mind annoying you guys with some screenshots Smiley


http://eliovp.com/linuxnvtweak.JPG


 Cheesy

well done, but i have problem to running cli version, the error message was
"
C:\Users\3\Desktop\amdo>WinAMDTweak.exe --current
Failed to load EIO.dll"


how to fix it, thanks

you need to have the two dll's in the same directory as the amdtweak tool and that will resolve that. they are built in the download.
I have done that
ustcstone
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 49
Merit: 0


View Profile
June 03, 2019, 01:26:10 AM
 #818

So i just released both windows and linux cli with a ton of timings exposed.
Be aware, i exposed them, i made em almost all writable but that does not mean that you should write to them ;-)
Getting BSOD's is a great learning curve  Grin
Please also check comments in the code.....

Just so you know, you can yet again improve speed on Polaris  Wink that's all i'm saying.



Hope there'll be some juicy way to tweak GDDR6 timings on RTX cards... Smiley

I'm not going to release Nvidia mem tweak, so don't count on it  Cheesy


Cheers
maybe a little hint for Ploaris?just there are so many parameters,and i try to change same but either nothing changed  or dead GPU....
astark052970
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7
Merit: 0


View Profile
June 03, 2019, 02:30:04 AM
 #819

Hah. I'd rather have you release them than your good friend Ohgoda*****. After all, I'm sure she'd be all over them and dying to claim them as her work...

Well, i made the decision a long time ago to never ever release this for several reasons that are absolutely not important Smiley


But i don't mind annoying you guys with some screenshots Smiley


http://eliovp.com/linuxnvtweak.JPG


 Cheesy

well done, but i have problem to running cli version, the error message was
"
C:\Users\3\Desktop\amdo>WinAMDTweak.exe --current
Failed to load EIO.dll"


how to fix it, thanks

you need to have the two dll's in the same directory as the amdtweak tool and that will resolve that. they are built in the download.
I have done that

I had the same thing happen with the newest release. The previous version works fine for me.
Eliovp (OP)
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1050
Merit: 1293

Huh?


View Profile WWW
June 03, 2019, 08:31:26 AM
 #820

Hah. I'd rather have you release them than your good friend Ohgoda*****. After all, I'm sure she'd be all over them and dying to claim them as her work...

Well, i made the decision a long time ago to never ever release this for several reasons that are absolutely not important Smiley


But i don't mind annoying you guys with some screenshots Smiley





 Cheesy

well done, but i have problem to running cli version, the error message was
"
C:\Users\3\Desktop\amdo>WinAMDTweak.exe --current
Failed to load EIO.dll"


how to fix it, thanks

you need to have the two dll's in the same directory as the amdtweak tool and that will resolve that. they are built in the download.
I have done that

I had the same thing happen with the newest release. The previous version works fine for me.

Redownload the binary from releases. It'll work fine now Smiley

Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 [41] 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 »
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!