Bitcoin Forum
June 22, 2021, 06:22:33 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.21.1 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 [27] 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 »
  Print  
Author Topic: AMD Mem Tweak XL - Read/modify timings/pp/straps on the fly  (Read 57248 times)
kerney666
Member
**
Offline Offline

Activity: 652
Merit: 84


View Profile
April 27, 2019, 11:37:53 AM
 #521

someone could enable powertemp with newer drivers? thats the reason i cant use the new drivers cause i have to set pwertemp limit for some cards that get´s to hot

If you're using adrenaline 19 you will need to use PPT generator and set power temp manually in reg file.


Have you confirmed it’s working yourself? I’ve seen reports from people trying exactly that with no effect.
1624386153
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1624386153

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1624386153
Reply with quote  #2

1624386153
Report to moderator
1624386153
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1624386153

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1624386153
Reply with quote  #2

1624386153
Report to moderator
1624386153
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1624386153

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1624386153
Reply with quote  #2

1624386153
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1624386153
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1624386153

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1624386153
Reply with quote  #2

1624386153
Report to moderator
1624386153
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1624386153

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1624386153
Reply with quote  #2

1624386153
Report to moderator
1624386153
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1624386153

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1624386153
Reply with quote  #2

1624386153
Report to moderator
cscheat
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 84
Merit: 0


View Profile
April 27, 2019, 01:16:02 PM
 #522

hey guys,

How come i can't set the VDDC lower than 900mv? seems like stuck at 900 lowest

HansHagberg
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 58
Merit: 4


View Profile
April 27, 2019, 02:59:10 PM
 #523

Tried latest Win version (_x64). Activated .NET etc.
Application terminates immediately without any sign if error messages, log messages or anything.
ingyenfrag
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 84
Merit: 0


View Profile
April 27, 2019, 11:25:19 PM
 #524

hey guys,

How come i can't set the VDDC lower than 900mv? seems like stuck at 900 lowest



For vega, proper PPT needed...

Here is mine--->https://drive.google.com/open?id=1OvKJbv7psAO59I8EavFH5704wf7sr_9z

GPU P7 830MHz/ HBM P3 850MHz -->  0.825V
GPU P7 850MHz/ HBM P3 860Mhz --> 0.8375V
GPU P7 850MHz/ HBM P3 880MHz --> 0.85V
livada
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 416
Merit: 0


View Profile WWW
April 28, 2019, 11:20:50 AM
 #525

Try higher rfc. I run 208 and 260 on my vegas and add --ras 46 maybe

thx

hey guys,

How come i can't set the VDDC lower than 900mv? seems like stuck at 900 lowest



For vega, proper PPT needed...

Here is mine--->https://drive.google.com/open?id=1OvKJbv7psAO59I8EavFH5704wf7sr_9z

GPU P7 830MHz/ HBM P3 850MHz -->  0.825V
GPU P7 850MHz/ HBM P3 860Mhz --> 0.8375V
GPU P7 850MHz/ HBM P3 880MHz --> 0.85V

what vega?56/64? samsung/hynix?
rednoW
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1514
Merit: 1003


View Profile
April 28, 2019, 11:28:05 AM
 #526

My best current settings for samsung in srb topic https://bitcointalk.org/index.php?topic=3167363.msg50807673#msg50807673

My best hynix settings are
ingyenfrag
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 84
Merit: 0


View Profile
April 28, 2019, 12:47:46 PM
 #527

Try higher rfc. I run 208 and 260 on my vegas and add --ras 46 maybe

thx

hey guys,

How come i can't set the VDDC lower than 900mv? seems like stuck at 900 lowest



For vega, proper PPT needed...

Here is mine--->https://drive.google.com/open?id=1OvKJbv7psAO59I8EavFH5704wf7sr_9z

GPU P7 830MHz/ HBM P3 850MHz -->  0.825V
GPU P7 850MHz/ HBM P3 860Mhz --> 0.8375V
GPU P7 850MHz/ HBM P3 880MHz --> 0.85V

what vega?56/64? samsung/hynix?

Good for both 56@64 bios and 64.
I think this should work with hynix mem bc it sets only the GPU voltage.
cscheat
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 84
Merit: 0


View Profile
April 28, 2019, 03:45:40 PM
 #528

hey guys,

How come i can't set the VDDC lower than 900mv? seems like stuck at 900 lowest



For vega, proper PPT needed...

Here is mine--->https://drive.google.com/open?id=1OvKJbv7psAO59I8EavFH5704wf7sr_9z

GPU P7 830MHz/ HBM P3 850MHz -->  0.825V
GPU P7 850MHz/ HBM P3 860Mhz --> 0.8375V
GPU P7 850MHz/ HBM P3 880MHz --> 0.85V

ok i will try PPT

me is Sapphire Vega 64... HBM2 Samsung
spamster
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 2
Merit: 0


View Profile
April 28, 2019, 07:24:08 PM
 #529

With the previous version I got nothing.  With the latest zip you posted I get the following error...

https://imgur.com/hK7rqo0
Marvell2
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 1134
Merit: 132


View Profile
April 28, 2019, 11:09:42 PM
 #530

Vegas are shit lol, what’s the point of all this effort to add 5 to 10 percent extra hash and most likely have to reset all your low power use power play settings and stuff?

I just don’t see why it’s worth all the effort.  Now if these on the fly timing settings work with Polaris cards which are actually good mining cards  on a price / watt basis this would be somewhat interesting
kamisama233
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 38
Merit: 0


View Profile
April 29, 2019, 12:11:25 AM
 #531

My best current settings for samsung in srb topic https://bitcointalk.org/index.php?topic=3167363.msg50807673#msg50807673

My best hynix settings are
https://i.imgur.com/Gaojm1h.png

mining monero? stable? errors? and what's hashrate?
pbfarmer
Member
**
Offline Offline

Activity: 340
Merit: 29


View Profile
April 29, 2019, 12:14:14 AM
 #532

Vegas are shit lol, what’s the point of all this effort to add 5 to 10 percent extra hash and most likely have to reset all your low power use power play settings and stuff?

I just don’t see why it’s worth all the effort.  Now if these on the fly timing settings work with Polaris cards which are actually good mining cards  on a price / watt basis this would be somewhat interesting

Bro - did you even try? ;p

Seriously, I guess you haven’t, because changing timings doesn’t require any changes to pp settings.  It causes your mem package to draw a little more power, which is on a fixed voltage (set in bios) with plenty of headroom.  It may, depending on how downclocked/undervolted you are, require a tiny bump to take full advantage of the available extra performance - like I had to for my 56 on CN-turtle, but I’m generally way more dc/uv’d than most people.

And btw, Vegas are much more efficient than Polaris on a h/w basis...  maybe not so much on hash/purchase cost, though haven’t checked prices in a while
Eliovp
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1050
Merit: 1272

Huh?


View Profile WWW
April 29, 2019, 12:54:54 AM
Merited by nordmann666 (1)
 #533

Vegas are shit lol, what’s the point of all this effort to add 5 to 10 percent extra hash and most likely have to reset all your low power use power play settings and stuff?

I just don’t see why it’s worth all the effort.  Now if these on the fly timing settings work with Polaris cards which are actually good mining cards  on a price / watt basis this would be somewhat interesting

Bro - did you even try? ;p

Seriously, I guess you haven’t, because changing timings doesn’t require any changes to pp settings.  It causes your mem package to draw a little more power, which is on a fixed voltage (set in bios) with plenty of headroom.  It may, depending on how downclocked/undervolted you are, require a tiny bump to take full advantage of the available extra performance - like I had to for my 56 on CN-turtle, but I’m generally way more dc/uv’d than most people.

And btw, Vegas are much more efficient than Polaris on a h/w basis...  maybe not so much on hash/purchase cost, though haven’t checked prices in a while

He's not worth the trouble..

I remember him calling me out, calling me names, just because i was merely defending the work that was stolen from me in the first place.

Here's his crazy post, and a few others under that.

Funny how it all turned out.. theft, scams, lawsuits, etc.. (and it's not the end of it..) (from that awesome "company") ..
Link here and here.

So again, don't pay attention to him.

To answer his post. "What's the point of having 5-10% hash increase"
Uhm...
Lets just imagine you have 1000 Vega's running (which is not abnormal because i know farms with a ton more), add 10% (free) hash to that..
From 44Mh/s per GPU (44Gh) to (51Gh) that's 4000 USD more per month.
Yeah.. just saying Wink


On another note: will be releasing a new version very shortly, tons of updates/upgrades. (UI version..)
Will release a CLI version update soon as well!

Keep tweaking guys!

Oh right.. Polaris live timing mods does work, there are indeed some values that can and will crash your GPU.
Working on making this more user friendly.

Cheers!

ETminer
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 3
Merit: 0


View Profile
April 29, 2019, 02:10:46 AM
 #534

Anybody seen the following error on Win 64 GUI startup from latest release?

EntryPointNotFoundException

Unable to find an anetry point named
'ADL2_OverdriveN_ZeroRPMFan_Get' in DLL 'ataidlxx.dll'
  at WinFormsGUI.ADL.ADL2_OverdriveN_ZeroRPMFan_Get(.......



--ET
Art Gar
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 22
Merit: 0


View Profile
April 29, 2019, 06:37:32 AM
 #535

Anybody seen the following error on Win 64 GUI startup from latest release?

EntryPointNotFoundException

Unable to find an anetry point named
'ADL2_OverdriveN_ZeroRPMFan_Get' in DLL 'ataidlxx.dll'
  at WinFormsGUI.ADL.ADL2_OverdriveN_ZeroRPMFan_Get(.......



--ET

your driver is old. use new driver
slim87
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 53
Merit: 1


View Profile
April 30, 2019, 05:49:59 AM
 #536

I have a few Vega 56 Airboost cards (hynix memory) in place. Unfortunately the seems to be weaker than all others. No timinings are working stable currently which I have been able to found. Somebody had the same problems like me and got maybe a little bit further?
Zorg33
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 146
Merit: 2


View Profile
April 30, 2019, 07:44:03 AM
 #537

I have a few Vega 56 Airboost cards (hynix memory) in place. Unfortunately the seems to be weaker than all others. No timinings are working stable currently which I have been able to found. Somebody had the same problems like me and got maybe a little bit further?

Maybe the problem is that hbm temp goes too high. Check it in HWinfo
kaiokenx10
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 21
Merit: 0


View Profile
April 30, 2019, 02:38:16 PM
 #538

My best current settings for samsung in srb topic https://bitcointalk.org/index.php?topic=3167363.msg50807673#msg50807673

My best hynix settings are
https://i.imgur.com/Gaojm1h.png

what is your power draw @wall and could you take a screenshot of both vega56 and vega64 in gpuz?

thank u
kryptopolak
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 3
Merit: 0


View Profile
April 30, 2019, 04:26:21 PM
 #539

I have a few Vega 56 Airboost cards (hynix memory) in place. Unfortunately the seems to be weaker than all others. No timinings are working stable currently which I have been able to found. Somebody had the same problems like me and got maybe a little bit further?

I have 3 rigs running MSI Airboosts, 6 per rig, I finally managed to get these bad boys stable for a few days at a time, i manually restart the machines every 2 - 3 days so i dont know if these setting are stable any longer, in 2 - 3 days i get 1 or 2 HW issues MAX usually none. I agree with you, i feel that these cards are the worse out of all the vega's.
Give this a try.


Name=Vega56
GPU_P0=852;800;0
GPU_P1=991;800;0
GPU_P2=1084;800;0
GPU_P3=1138;800;0
GPU_P4=1150;800;0
GPU_P5=1202;800;0
GPU_P6=1407;800;0
GPU_P7=1407;875
Mem_P0=167;900;0
Mem_P1=500;900;0
Mem_P2=800;900;0
Mem_P3=875;900
Mem_TimingLevel=1
Fan_P0=30;70
Fan_P1=50;70
Fan_P2=58;70
Fan_P3=67;70
Fan_P4=75;70
Fan_ZeroRPM=0
Fan_Acoustic=2400
Power_Target=0

--RAS 24 --RCDRD 19 --RCDWR 4 --RC 35 --RP 13 --RRDS 4 --RRDL 5 --RFC 148 --REF 15600

--cn_config=14*14

https://i.imgur.com/iQGbqhM.jpg
amorphis22
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 10
Merit: 0


View Profile
April 30, 2019, 06:37:06 PM
 #540

 Hi All!


Trying to start WinGUI version, but get:

Driver Version 18.10.21.01-180607a-329759E-RadeonSoftwareAdrenalin
ADL version 7.18.10.1327 build 11021
ADL dll path C:\WINDOWS\SYSTEM32\atiadlxx.dll
ADL2_OverdriveN_SettingsExt_Get not found
ADL2_OverdriveN_SettingsExt_Set not found
ADL2_OverdriveN_MemoryTimingLevel_Get not found
ADL2_OverdriveN_MemoryTimingLevel_Set not found

in logs and message "Start service failed..."

.Net FW 35 is on, drivers 18.6.1

Please, help!
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 [27] 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 »
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!