Bitcoin Forum
February 07, 2023, 02:29:18 AM *
News: Community Awards results
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 [45] 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 »
  Print  
Author Topic: AMD Mem Tweak XL - Read/modify timings/pp/straps on the fly  (Read 58591 times)
scribonus
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 2
Merit: 0


View Profile
July 10, 2019, 03:52:19 PM
 #881

Hey Folks,

can someone help my with vega56 undervolt.
My current conf entry for 6xVega56 :
amdmemtweak --RAS 28 --RCDRD 12 --RCDWR 5 --RC 44 --RP 12 --RRDS 3 --RRDL 3 --REF 15600 --RFC 246 --FAW 14
With this entry i recive 266 MHash ( 44.44 per GPU) with ETH but from wall 1997 Watt
Can someone advise what to change.
Thank You

Holy crap
You must be like 500 Watts over where the power should be.
Do yourself a favor and read up on undervolting Vegas.
Heck I am doing 220 MH with 8 x RX570 at 850 Watts total power

Yes true. I will try that way. I use ETH OS Distro on my Vegas. They from support askied me to go over AMD Tweek Tool...
1675736958
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1675736958

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1675736958
Reply with quote  #2

1675736958
Report to moderator
1675736958
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1675736958

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1675736958
Reply with quote  #2

1675736958
Report to moderator
1675736958
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1675736958

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1675736958
Reply with quote  #2

1675736958
Report to moderator
"This isn't the kind of software where we can leave so many unresolved bugs that we need a tracker for them." -- Satoshi
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction.
soda37
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 62
Merit: 1


View Profile
July 14, 2019, 11:37:43 AM
 #882

Hey all,

I'm mining ETH with PowerColor Red Devil Vega56 with Hynix memory, but can't get out then more than 43,6 MH per card.
BIOS is not modified.
Here are my tests:

39,3MH/s:
 --RAS 22 --RCDRD 17 --RCDWR 4 --RC 35 --RP 13 --RRDS 4 --RRDL 4 --RFC 148 --REF 15600                                                  
39,8MH/s:
 --RAS 24 --RCDRD 19 --RCDWR 4 --RC 35 --RP 13 --RRDS 4 --RRDL 5 --RFC 148 --REF 15600
40,2MH/s:
 --RAS 24 --RCDRD 19 --RCDWR 4 --RC 35 --RP 14 --RRDS 4 --RRDL 5 --RFC 148 --REF 15600
43,5MH/s (also similar hashrate if Claymore miner used with strap 1 and rxboost):
--RAS 24 --RCDRD 24 --RCDWR 26 --RC 36 --RP 13 --RRDS 1 --RTR 6 --CL 19 --RRDL 1 --RDDATA 22 --FAW 12 --RFC 196 --REF 65535
 40,6MH/s:
 --RAS 24 --RCDRD 19 --RCDWR 4 --RC 35 --RP 14 --RRDS 4 --RRDL 5 --RFC 148 --REF 65535

My OVNT settings:

GPU_P7=1523;910
Mem_P3=925;875
power limit is 0.
PPT patched.

GPU-only power draw is 150-160W.

Any ideas how can I get more out of them?
mononova
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 5
Merit: 1


View Profile
July 14, 2019, 06:40:27 PM
 #883

Hey all,

I'm mining ETH with PowerColor Red Devil Vega56 with Hynix memory, but can't get out then more than 43,6 MH per card.
BIOS is not modified.
Here are my tests:

39,3MH/s:
 --RAS 22 --RCDRD 17 --RCDWR 4 --RC 35 --RP 13 --RRDS 4 --RRDL 4 --RFC 148 --REF 15600                                                  
39,8MH/s:
 --RAS 24 --RCDRD 19 --RCDWR 4 --RC 35 --RP 13 --RRDS 4 --RRDL 5 --RFC 148 --REF 15600
40,2MH/s:
 --RAS 24 --RCDRD 19 --RCDWR 4 --RC 35 --RP 14 --RRDS 4 --RRDL 5 --RFC 148 --REF 15600
43,5MH/s (also similar hashrate if Claymore miner used with strap 1 and rxboost):
--RAS 24 --RCDRD 24 --RCDWR 26 --RC 36 --RP 13 --RRDS 1 --RTR 6 --CL 19 --RRDL 1 --RDDATA 22 --FAW 12 --RFC 196 --REF 65535
 40,6MH/s:
 --RAS 24 --RCDRD 19 --RCDWR 4 --RC 35 --RP 14 --RRDS 4 --RRDL 5 --RFC 148 --REF 65535

My OVNT settings:

GPU_P7=1523;910
Mem_P3=925;875
power limit is 0.
PPT patched.

GPU-only power draw is 150-160W.

Any ideas how can I get more out of them?


Hi have alos a 56 with Hynix. I have 45,2 Mh/s with this settings on Claymore 11.8.
GPU only Power is 150W. this are my Setting.

cl="18" ras="24" rcdrd="22" rcdwr="10" rcab="37" rcpb="37" rpab="13"
rppb="13" rrds="3" rrdl="3" rtp="6" faw="13" cwl="6" wtrs="4" wtrl="4"
wr="12" rrefd="7" rdrddd="3" rdrdsd="2" rdrdsc="1" rdrdscl="3" wrwrdd="3"
wrwrsd="2" wrwrsc="1" wrwrscl="3" wrrd="1" rdwr="18" ref="25600" mrd="4"
mod="12" xs="216" xsmrs="216" pd="7" cksre="8" cksrx="8" rfcpb="96" stag="7"
xp="7" cpded="2" cke="7" rddata="17" wrlat="4" rdlat="14" wrdata="1" ckestag="2"
rfc="260" timing="0" zerorpm="False" tdplimit="0" maxtemp="85"

  <mem>
    <p0 enabled="0" clock="167" vddc="800" />
    <p1 enabled="0" clock="500" vddc="800" />
    <p2 enabled="0" clock="700" vddc="900" />
    <p3 enabled="1" clock="980" vddc="950" />
  </mem>
  <core>
    <p0 enabled="0" clock="852" vddc="800" />
    <p1 enabled="0" clock="991" vddc="900" />
    <p2 enabled="0" clock="1002" vddc="905" />
    <p3 enabled="0" clock="1002" vddc="905" />
    <p4 enabled="1" clock="1002" vddc="905" />
    <p5 enabled="1" clock="1052" vddc="910" />
    <p6 enabled="1" clock="1102" vddc="910" />
    <p7 enabled="1" clock="1152" vddc="910" />
  </core>
  <fan>
    <p0 temp="30" fan="40" />
    <p1 temp="40" fan="55" />
    <p2 temp="50" fan="65" />
    <p3 temp="60" fan="75" />
    <p4 temp="76" fan="100" />
  </fan>





Vispilio
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1792
Merit: 1372



View Profile WWW
July 17, 2019, 11:41:01 PM
 #884

is there a specific command line for RX580's, or is the default recommendation good for all AMD gpu's, as seems to be suggested by the

example on simplemining as well ?..

soda37
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 62
Merit: 1


View Profile
July 18, 2019, 07:02:35 AM
 #885

is there a specific command line for RX580's, or is the default recommendation good for all AMD gpu's, as seems to be suggested by the

example on simplemining as well ?..

No, there is no once size fits all. For each type of memory you need specific settings (memory strap).


Hi have alos a 56 with Hynix. I have 45,2 Mh/s with this settings on Claymore 11.8.


Thank you, buddy, but still 43,5. Seems my PowerColor cards are shit.
mononova
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 5
Merit: 1


View Profile
July 18, 2019, 05:09:35 PM
 #886

Thank you, buddy, but still 43,5. Seems my PowerColor cards are shit.

I´m sorry  Sad


Has anyone specs for a RADEON VII?
livada
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 417
Merit: 0


View Profile WWW
July 19, 2019, 07:41:32 PM
Last edit: July 19, 2019, 07:57:20 PM by livada
 #887

My Vega 56's (flashed to 64) are happily chugging XMR @ 2340 h/s each.

pls send your all setings for this HR with vega 56 Samsung.
Mem tweek?
Int TMR ?
Clock and mv?

how meny power use your vega with this setings form the wall?

thx

my samsung vega give 2360hr when it's cold but now when it's warm I have a problem with them
chrysophylax
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2548
Merit: 1088


--- ChainWorks Industries ---


View Profile WWW
July 20, 2019, 04:57:05 AM
 #888

Interesting ...

Are settings still available (maybe a table of settings) for older cards - specifically GigaByte 7970/280X OC cards?

#crysx

MarioCapuzzo
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 2
Merit: 0


View Profile
July 21, 2019, 01:23:01 PM
 #889

Hello  Grin

Would it be possible to convert the current settings back to a timing strap? (so we can put it inside a bios file and make it permanent)
It could be even just a location reference, like "tREF is located in the x-th byte inside the timing strap".

Btw, really a nice app I'm tweaking the hell out of my GPU.
mariano_quilmes
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 10
Merit: 0


View Profile
July 26, 2019, 12:15:44 PM
 #890

Hello, can I ask if somebody has a good memory strap for Hynix chips for RX 480 and 580? Because I am testing some but they are throwing tons of memory gpu errors in HWInfo. I am getting only speeds of 1900 Mhz without memory errors.

I am testing for H5GC4H24AJ as well as H5GQ8H24MJ chips.

Regards.

Mariano.
Eliovp (OP)
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1050
Merit: 1293

Huh?


View Profile WWW
July 27, 2019, 11:46:20 AM
 #891

Hello  Grin

Would it be possible to convert the current settings back to a timing strap? (so we can put it inside a bios file and make it permanent)
It could be even just a location reference, like "tREF is located in the x-th byte inside the timing strap".

Btw, really a nice app I'm tweaking the hell out of my GPU.

Yes, i've implemented this into the Extended XL version.



Check OP for more info

Link: Here

Cheers!

UnclWish
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 1484
Merit: 253


View Profile
July 27, 2019, 12:12:47 PM
 #892

Hello  Grin

Would it be possible to convert the current settings back to a timing strap? (so we can put it inside a bios file and make it permanent)
It could be even just a location reference, like "tREF is located in the x-th byte inside the timing strap".

Btw, really a nice app I'm tweaking the hell out of my GPU.

Yes, i've implemented this into the Extended XL version.

Check OP for more info

Link: Here

Cheers!
It's very good! Only two questions:
1. Did you plan to sign your custom driver to run tool in usual not test mode?
2. Can you make use of tool in nontest mode with use driver IOMap for only changing timining like in non XL version?
Eliovp (OP)
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1050
Merit: 1293

Huh?


View Profile WWW
July 27, 2019, 01:13:45 PM
 #893

Hello  Grin

Would it be possible to convert the current settings back to a timing strap? (so we can put it inside a bios file and make it permanent)
It could be even just a location reference, like "tREF is located in the x-th byte inside the timing strap".

Btw, really a nice app I'm tweaking the hell out of my GPU.

Yes, i've implemented this into the Extended XL version.

Check OP for more info

Link: Here

Cheers!
It's very good! Only two questions:
1. Did you plan to sign your custom driver to run tool in usual not test mode?
2. Can you make use of tool in nontest mode with use driver IOMap for only changing timining like in non XL version?

1. I'd need a signed certificate for that.
Not expensive, not "that" easy to aquire.

2. Can't you just use Non xl version then? Smiley

Cheers

MarioCapuzzo
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 2
Merit: 0


View Profile
July 27, 2019, 04:37:11 PM
 #894


Yes, i've implemented this into the Extended XL version.


Nice Smiley My question had perfect timing xD

Btw I think that for this kind of program, Fernando (from the Win-Raid forum) might be more than happy to sign the driver for you, or even ToastyX from the monitortest.com forum (with a code review first oc).

Of course I know nothing about what they could think... but IMO they might find the program interesting.
UnclWish
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 1484
Merit: 253


View Profile
July 27, 2019, 08:07:34 PM
 #895

Hello  Grin

Would it be possible to convert the current settings back to a timing strap? (so we can put it inside a bios file and make it permanent)
It could be even just a location reference, like "tREF is located in the x-th byte inside the timing strap".

Btw, really a nice app I'm tweaking the hell out of my GPU.

Yes, i've implemented this into the Extended XL version.

Check OP for more info

Link: Here

Cheers!
It's very good! Only two questions:
1. Did you plan to sign your custom driver to run tool in usual not test mode?
2. Can you make use of tool in nontest mode with use driver IOMap for only changing timining like in non XL version?

1. I'd need a signed certificate for that.
Not expensive, not "that" easy to aquire.

2. Can't you just use Non xl version then? Smiley

Cheers
1. I hope that you will aquire a signed certificate and sign driver....

2. This is what I doing now ))) But want to use XL version in future without test mode.

Anyway, great work! Thank you!
Eliovp (OP)
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1050
Merit: 1293

Huh?


View Profile WWW
July 28, 2019, 11:49:09 AM
 #896

1. I hope that you will aquire a signed certificate and sign driver....

2. This is what I doing now ))) But want to use XL version in future without test mode.

Anyway, great work! Thank you!

We'll, see, maybe some good samaritan will offer to solve that Smiley

Anyhow, just published a new release which fixes the startup bug.

Here

Cheers!

UnclWish
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 1484
Merit: 253


View Profile
July 28, 2019, 04:50:38 PM
 #897

1. I hope that you will aquire a signed certificate and sign driver....

2. This is what I doing now ))) But want to use XL version in future without test mode.

Anyway, great work! Thank you!

We'll, see, maybe some good samaritan will offer to solve that Smiley

Anyhow, just published a new release which fixes the startup bug.

Here

Cheers!
I know that Claymore signs it's driver. Maybe he can help?
adisonu
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 3
Merit: 0


View Profile
July 30, 2019, 08:17:31 AM
 #898

Hey all,

I'm mining ETH with PowerColor Red Devil Vega56 with Hynix memory, but can't get out then more than 43,6 MH per card.
BIOS is not modified.
Here are my tests:

39,3MH/s:
 --RAS 22 --RCDRD 17 --RCDWR 4 --RC 35 --RP 13 --RRDS 4 --RRDL 4 --RFC 148 --REF 15600                                                  
39,8MH/s:
 --RAS 24 --RCDRD 19 --RCDWR 4 --RC 35 --RP 13 --RRDS 4 --RRDL 5 --RFC 148 --REF 15600
40,2MH/s:
 --RAS 24 --RCDRD 19 --RCDWR 4 --RC 35 --RP 14 --RRDS 4 --RRDL 5 --RFC 148 --REF 15600
43,5MH/s (also similar hashrate if Claymore miner used with strap 1 and rxboost):
--RAS 24 --RCDRD 24 --RCDWR 26 --RC 36 --RP 13 --RRDS 1 --RTR 6 --CL 19 --RRDL 1 --RDDATA 22 --FAW 12 --RFC 196 --REF 65535
 40,6MH/s:
 --RAS 24 --RCDRD 19 --RCDWR 4 --RC 35 --RP 14 --RRDS 4 --RRDL 5 --RFC 148 --REF 65535

My OVNT settings:

GPU_P7=1523;910
Mem_P3=925;875
power limit is 0.
PPT patched.

GPU-only power draw is 150-160W.

Any ideas how can I get more out of them?


Hi,

Maybe my settings works better for you. My cards the same as yours, hynix memory.

https://imgur.com/a/bq1FXil

Hope this helps,
Cheers
jeca
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 9
Merit: 0


View Profile
July 31, 2019, 02:42:09 PM
 #899

Hello  Grin

Would it be possible to convert the current settings back to a timing strap? (so we can put it inside a bios file and make it permanent)
It could be even just a location reference, like "tREF is located in the x-th byte inside the timing strap".

Btw, really a nice app I'm tweaking the hell out of my GPU.

Yes, i've implemented this into the Extended XL version.

http://eliovp.com/RX480.png

Check OP for more info

Link: Here

Cheers!

Hello, Eliovp!

I was happy to be able to apply the changes made by Memtweak to the strap. I made a change in the REF of an RX470 4gb and clicked on ">>" to generate the strap. I changed the strap on bios and flashed on RX. The hash dropped from 29 to 17mhs in Ethash. Is there anything to note besides changing the parameter and clicking ">>"?

See the generated strap:

Elpida:
777000000000000022AA1C10315A5436A0550F15B6191B0620550F117C041420CA8980A9000004C 00C09141734161D0B

Samsung:
777000000000000022CC1C10AD615C41C0590E152ED88D0840590E110B031420FA8900A00300000 008091922651C220D
UnclWish
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 1484
Merit: 253


View Profile
July 31, 2019, 02:45:18 PM
 #900

Hello  Grin

Would it be possible to convert the current settings back to a timing strap? (so we can put it inside a bios file and make it permanent)
It could be even just a location reference, like "tREF is located in the x-th byte inside the timing strap".

Btw, really a nice app I'm tweaking the hell out of my GPU.

Yes, i've implemented this into the Extended XL version.

Check OP for more info

Cheers!

Hello, Eliovp!

I was happy to be able to apply the changes made by Memtweak to the strap. I made a change in the REF of an RX470 4gb and clicked on ">>" to generate the strap. I changed the strap on bios and flashed on RX. The hash dropped from 29 to 17mhs in Ethash. Is there anything to note besides changing the parameter and clicking ">>"?

See the generated strap:

Elpida:
777000000000000022AA1C10315A5436A0550F15B6191B0620550F117C041420CA8980A9000004C 00C09141734161D0B

Samsung:
777000000000000022CC1C10AD615C41C0590E152ED88D0840590E110B031420FA8900A00300000 008091922651C220D

REF didn't exists in memory straps.
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 [45] 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 »
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!