Bitcoin Forum
December 13, 2017, 06:27:22 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 [69] 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 ... 163 »
  Print  
Author Topic: [Awesome Miner]- Powerful Windows GUI to manage and monitor up to 5000 miners  (Read 507723 times)
Chapster
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 52


View Profile
July 06, 2017, 10:05:52 PM
 #1361

Hello Patrike,

As the others have commented, there is something really weird going on with the Profit Switching.
I have several pools added to the pool list, they are all enabled.

For some reason, the program is constantly switching to a coin which has much lesser value than the top open.
And I'm not talking about a few cents less, sometimes the coin it chooses is half the profit of the top one.

Other times it just gets stuck with a coin, like if it has a mind of its own and it decided that is going to be that coin and only that one.
Doesn't matter how many times you restart the miner and update the coin interface, it will keep going at it.
Even if you completely close the program and open it again, it will go back to that coin.

When that happens, I open the log file and look at the "Profitability information". Even in the log file it clearly says that the other coin is more profitable, yet the program continues choosing its "preferred" coin.

I know that you are busy and all but giving that this is one of the most prominent features of your program, I think it should receive priority.
1513146442
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513146442

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513146442
Reply with quote  #2

1513146442
Report to moderator
1513146442
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513146442

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513146442
Reply with quote  #2

1513146442
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1513146442
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513146442

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513146442
Reply with quote  #2

1513146442
Report to moderator
1513146442
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513146442

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513146442
Reply with quote  #2

1513146442
Report to moderator
1513146442
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513146442

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513146442
Reply with quote  #2

1513146442
Report to moderator
Storx
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 210


View Profile WWW
July 07, 2017, 01:49:36 AM
 #1362

Hey guys i just tried to followed the step settings that puwaha mentioned earlier yesterday and left it mining overnight while i slept, it stayed on 1 algo mining, equihash the entire night with no switching, i had 8 algo's turned on to switch with...

I decided to post a video showing some of the issues im having.. i really want to get this figured out so i can use Awesome Miner in the future...

https://www.youtube.com/watch?edit=vd&v=yfpAV-9kimI

Also is there a way to adjust intensity per algo in this software?

Is this video private?

Is it possible to modify the web interface that comes with AwesomeMiner? Would be nice to customize it myself.

I'm willing to merge changes back in if I can get access to the UI for it.

Thanks i changed it from private..

Earn up to 40% ROI on your BTC, Signup under me and message me and ill verify and send you BCC for investing under me.
Join My Team @  https://bitconnect.co/?ref=BccStorx
puwaha
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 434


View Profile
July 07, 2017, 05:08:17 AM
 #1363

Hey guys i just tried to followed the step settings that puwaha mentioned earlier yesterday and left it mining overnight while i slept, it stayed on 1 algo mining, equihash the entire night with no switching, i had 8 algo's turned on to switch with...

I decided to post a video showing some of the issues im having.. i really want to get this figured out so i can use Awesome Miner in the future...

https://www.youtube.com/watch?edit=vd&v=yfpAV-9kimI

Also is there a way to adjust intensity per algo in this software?

Is this video private?

Is it possible to modify the web interface that comes with AwesomeMiner? Would be nice to customize it myself.

I'm willing to merge changes back in if I can get access to the UI for it.
Thanks i changed it from private..



Storx,

Are you passing any custom command line parameters?  When you go to the nvidia Profit Switching profile, and you select the miner software, click on the configure button... there is a section where you specify the custom miner, as it seems you uploaded Alexis78's version of CCMiner... then the section at the bottom you can pass custom parameters to the mining software.  It looks like you are passing the -a Scrypt parameter based on the diagnostics window output.

puwaha
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 434


View Profile
July 07, 2017, 05:13:36 AM
 #1364

Hello Patrike,

As the others have commented, there is something really weird going on with the Profit Switching.
I have several pools added to the pool list, they are all enabled.

For some reason, the program is constantly switching to a coin which has much lesser value than the top open.
And I'm not talking about a few cents less, sometimes the coin it chooses is half the profit of the top one.

Other times it just gets stuck with a coin, like if it has a mind of its own and it decided that is going to be that coin and only that one.
Doesn't matter how many times you restart the miner and update the coin interface, it will keep going at it.
Even if you completely close the program and open it again, it will go back to that coin.

When that happens, I open the log file and look at the "Profitability information". Even in the log file it clearly says that the other coin is more profitable, yet the program continues choosing its "preferred" coin.

I know that you are busy and all but giving that this is one of the most prominent features of your program, I think it should receive priority.

I have seen this behavior from zpool.  I've read elsewhere on this forum where someone explained that zpool will intentionally put you on a different coin even if it's not the most profitable in order to get hashrate up on it.  I don't trust zpool that much.  I mined on it for several days, and my BTC rate was much much lower than even nicehash.  I've not had any problems out of MPH, though.  I mined it for a few days and it seemed reasonable... just slow with their auto conversion to BTC.

cashen
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 280


View Profile
July 07, 2017, 04:11:12 PM
 #1365

I have a major issue with awesome Miner Currently.

I have 9 Rigs. I bought the 10 Rig Package.

The problem is I have 3 Nvidia rigs which switch between Equihash and CCminer.

Please PM me with a solution

         ▄███████████████▄
       ▄██▀             ▀██▄
    ▄▄██▀                 ▀██▄▄
█████▀▀       ▄▀▀▀▀▀▀▀▄▄    ▀▀█████
██          ▄▀ ▄▄▄▀▀▀▀▄▀█▄▄      ██
▐█▌       ▄▀ ▄▀ ▄▄▄▀▀▀▄▀▀▀███   ▐█▌
 ██      ▄▀▄▀▄▀▀▄▄▄▀▀▀▀▀█ ▄█▀   ██
 ▐█▌    █▄▀▄▀▄█▀▀▀ ▀█▀ ▄▀▄▀█   ▐█▌
  ██    █▄▀▄▀▄▄█▀ ▄▀ ▄▀▄▀▄▀█   ██
  ▐█▌ ▀▄█████▀▄▄▀▀▄▄▀▄▀▄▀▄▀█  ▐█▌
   ██▌▀████▀██▄▄▀▀▄▄▀▄▀▄▀▄█▀ ▐██
    ██▌▀█▀▀█▄▀▀▄▀▀▄▄▀▄█▄▄█▀ ▐██
     ██▌ ▀  ▀███▄▄▄█████▀  ▐██
      ██▄      ▀▀▀▀▀      ▄██
       ▀██▄             ▄██▀
         ▀██▄         ▄██▀
           ▀██▄     ▄██▀
             ▀███▄███▀
               ▀███▀
DeepOnion 
★ ★ ★ ★ ★   ❱❱❱ JOIN AIRDROP NOW!
TOR INTEGRATED & SECURED
★  Your Anonymity Guaranteed
★  Your Assets Secured by TOR
★  Guard Your Privacy!
|Bitcointalk
Reddit
Telegram
|                        ▄▄▀▄▄▀▄▄▀▄▀▀
                    ▄▄██▀█▀▄▀▀▀
                  ▄██▄█▄██▀
                ▄██████▀
              ▄██████▀
  ▄█▄▄▄▄▄▄▄▄▄██████▀
██████▀▀▀▀▀██████▀
 ▀█████  ▄███████
  ████████████▀██
  ██▀███████▀  ██
  ██ ▀████▀    ██
  ██   ▀▀      ██
  ▀█████████████▀
apederzoli
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 47


View Profile
July 07, 2017, 06:20:26 PM
 #1366

Hello, don't know if anyone has had this problem.
I had 5 miners and everything worked fine, a couple of days ago I connected a 6th miner.
Now the miners connect and disconnect from the software all the time, most of the time they show as offline and then one or two will be online for a while before going offline.
But the miners are not really offline, they are hashing at my pool, they are just offline for the program.
Please advise.
Thanks
Storx
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 210


View Profile WWW
July 08, 2017, 02:10:24 AM
 #1367

Hey guys i just tried to followed the step settings that puwaha mentioned earlier yesterday and left it mining overnight while i slept, it stayed on 1 algo mining, equihash the entire night with no switching, i had 8 algo's turned on to switch with...

I decided to post a video showing some of the issues im having.. i really want to get this figured out so i can use Awesome Miner in the future...

https://www.youtube.com/watch?edit=vd&v=yfpAV-9kimI

Also is there a way to adjust intensity per algo in this software?

Is this video private?

Is it possible to modify the web interface that comes with AwesomeMiner? Would be nice to customize it myself.

I'm willing to merge changes back in if I can get access to the UI for it.
Thanks i changed it from private..



Storx,

Are you passing any custom command line parameters?  When you go to the nvidia Profit Switching profile, and you select the miner software, click on the configure button... there is a section where you specify the custom miner, as it seems you uploaded Alexis78's version of CCMiner... then the section at the bottom you can pass custom parameters to the mining software.  It looks like you are passing the -a Scrypt parameter based on the diagnostics window output.

I have not touched that box yet, because im am unsure what commands are allowed in that box yet... want to learn what i can add to that box once i get it up and running.. If you ever have a moment, maybe i can do a screen share with you over skype or something to try to figure this out..


Earn up to 40% ROI on your BTC, Signup under me and message me and ill verify and send you BCC for investing under me.
Join My Team @  https://bitconnect.co/?ref=BccStorx
patrike
Legendary
*
Online Online

Activity: 1022


View Profile WWW
July 08, 2017, 12:17:30 PM
 #1368

Hi all

Thanks for all questions and feedback. I've not been able to respond to every question this week because of traveling. Just to let you all know, I will be following up on more topics on Monday (two days from now) and then I will have full focus on making Awesome Miner even better.

Awesome Miner - The most powerful Windows GUI software to manage and monitor Cgminer, Bfgminer, Sgminer, ccMiner and Claymore's Ethereum miner
Centralized management for up to 5000 miners, notifications, recovery, scripting, mobile web and next generation profitability switching [Web site]
patrike
Legendary
*
Online Online

Activity: 1022


View Profile WWW
July 08, 2017, 12:20:50 PM
 #1369

Hey guys i just tried to followed the step settings that puwaha mentioned earlier yesterday and left it mining overnight while i slept, it stayed on 1 algo mining, equihash the entire night with no switching, i had 8 algo's turned on to switch with...

I decided to post a video showing some of the issues im having.. i really want to get this figured out so i can use Awesome Miner in the future...

https://www.youtube.com/watch?edit=vd&v=yfpAV-9kimI

Also is there a way to adjust intensity per algo in this software?

Hi Storx. Did you send me the log file for Awesome Miner for this issue? If not, please let me know the exact time you started the Managed Profit Miner and attach the log file (toolbar: Tools -> Log File). In the e-mail you send me, please state your forum username (Storx) as well, so I know it's about this specific case. Thanks!

Awesome Miner - The most powerful Windows GUI software to manage and monitor Cgminer, Bfgminer, Sgminer, ccMiner and Claymore's Ethereum miner
Centralized management for up to 5000 miners, notifications, recovery, scripting, mobile web and next generation profitability switching [Web site]
patrike
Legendary
*
Online Online

Activity: 1022


View Profile WWW
July 08, 2017, 12:25:31 PM
 #1370

Is it possible to modify the web interface that comes with AwesomeMiner? Would be nice to customize it myself.
The source code for the web site is bundle and minimized so it's not realtistic to modify it. The Awesome Miner API allows you to develop your own web interface, but that can be a significant task.

Awesome Miner - The most powerful Windows GUI software to manage and monitor Cgminer, Bfgminer, Sgminer, ccMiner and Claymore's Ethereum miner
Centralized management for up to 5000 miners, notifications, recovery, scripting, mobile web and next generation profitability switching [Web site]
patrike
Legendary
*
Online Online

Activity: 1022


View Profile WWW
July 08, 2017, 12:26:44 PM
 #1371

Hi. Is it possible to set different wallets for different profit profiles in profit switching mode?
That's not supported. However, in the next release it will be supported to specify different wallets for each miner.

Awesome Miner - The most powerful Windows GUI software to manage and monitor Cgminer, Bfgminer, Sgminer, ccMiner and Claymore's Ethereum miner
Centralized management for up to 5000 miners, notifications, recovery, scripting, mobile web and next generation profitability switching [Web site]
patrike
Legendary
*
Online Online

Activity: 1022


View Profile WWW
July 08, 2017, 12:30:24 PM
 #1372

Hello Patrike,

As the others have commented, there is something really weird going on with the Profit Switching.
I have several pools added to the pool list, they are all enabled.

For some reason, the program is constantly switching to a coin which has much lesser value than the top open.
And I'm not talking about a few cents less, sometimes the coin it chooses is half the profit of the top one.

Other times it just gets stuck with a coin, like if it has a mind of its own and it decided that is going to be that coin and only that one.
Doesn't matter how many times you restart the miner and update the coin interface, it will keep going at it.
Even if you completely close the program and open it again, it will go back to that coin.

When that happens, I open the log file and look at the "Profitability information". Even in the log file it clearly says that the other coin is more profitable, yet the program continues choosing its "preferred" coin.

I know that you are busy and all but giving that this is one of the most prominent features of your program, I think it should receive priority.
Hi,

I will add a feature that better shows the calculated profitability and decisions made by the profit switcher. Today this information is available if you open the log file, but that's not very user friendly.

Keep in mind that the profit profiles are based on typical hashrates for AMD and nVidia cards. If your setup performs better/worse on specific algorithms, you need to manually adjust the hashrates for this (or right click and save the hashrate), otherwise the profit switcher will not be fine tuned for your setup and could make decisions that are not perfect.

Algorithm benchmarking is also a requested feature that is on the list of features to add in the future.

Awesome Miner - The most powerful Windows GUI software to manage and monitor Cgminer, Bfgminer, Sgminer, ccMiner and Claymore's Ethereum miner
Centralized management for up to 5000 miners, notifications, recovery, scripting, mobile web and next generation profitability switching [Web site]
patrike
Legendary
*
Online Online

Activity: 1022


View Profile WWW
July 08, 2017, 12:32:44 PM
 #1373

I have a major issue with awesome Miner Currently.

I have 9 Rigs. I bought the 10 Rig Package.

The problem is I have 3 Nvidia rigs which switch between Equihash and CCminer.

Please PM me with a solution
Hi,
I will share the answer here as well. I recommend you to use the concept of Managed Template to reduce the number of Managed Miners required for this scenario. You can have one template for Equihash and another for ccminer.
http://www.awesomeminer.com/help/managedtemplate.aspx

Awesome Miner - The most powerful Windows GUI software to manage and monitor Cgminer, Bfgminer, Sgminer, ccMiner and Claymore's Ethereum miner
Centralized management for up to 5000 miners, notifications, recovery, scripting, mobile web and next generation profitability switching [Web site]
coin123123
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 252


View Profile
July 08, 2017, 01:49:41 PM
 #1374

Got everything going but have one problem GPU voltage shown incorrectly its always 1.20V but my gpu's on 1050mv

-using free version to monitor and miner agent software (not service) on mining rigs
-msi afterburner and msi server both running on rigs
-voltage control and monitoring unlocked in msi afterburner
-win10pro64 on all machines, gpu's 280x
patrike
Legendary
*
Online Online

Activity: 1022


View Profile WWW
July 08, 2017, 02:22:17 PM
 #1375

Got everything going but have one problem GPU voltage shown incorrectly its always 1.20V but my gpu's on 1050mv

-using free version to monitor and miner agent software (not service) on mining rigs
-msi afterburner and msi server both running on rigs
-voltage control and monitoring unlocked in msi afterburner
-win10pro64 on all machines, gpu's 280x
Is it showing as 1.20V both on GPU tab and the System tab in Awesome Miner?

Awesome Miner - The most powerful Windows GUI software to manage and monitor Cgminer, Bfgminer, Sgminer, ccMiner and Claymore's Ethereum miner
Centralized management for up to 5000 miners, notifications, recovery, scripting, mobile web and next generation profitability switching [Web site]
coin123123
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 252


View Profile
July 08, 2017, 02:31:15 PM
 #1376

Is it showing as 1.20V both on GPU tab and the System tab in Awesome Miner?

yes both GPU and System tab showing same data


EDIT:

after checking other programs, speedfan and gpu-z also both show incorrect vddc, only msi afterburner show correct

seems some programs including Awesome Miner showing GPU P-States data instead of actual reading

EDIT2:

when accessing manually afterburner server at: http://10.0.0.10:82/mahm it shows correct voltages

so i guess its not connecting to msi server properly
coin123123
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 252


View Profile
July 08, 2017, 04:16:20 PM
 #1377

few posts ago you said: "Awesome Miner till not communicate with MSI Remote Server until you open up the GPU clocking dialog."

"GPU clocking dialog" you meant GPU tab on bottom or the "GPU Settings" option which not available in free version?

maybe this is why it showing P-States instead actual reading

EDIT:

found minor bug: when miner window minimized on mining rig, it is not shows in console tab in Awesome Miner
Chapster
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 52


View Profile
July 08, 2017, 05:35:18 PM
 #1378

Hello Patrike,

As the others have commented, there is something really weird going on with the Profit Switching.
I have several pools added to the pool list, they are all enabled.

For some reason, the program is constantly switching to a coin which has much lesser value than the top open.
And I'm not talking about a few cents less, sometimes the coin it chooses is half the profit of the top one.

Other times it just gets stuck with a coin, like if it has a mind of its own and it decided that is going to be that coin and only that one.
Doesn't matter how many times you restart the miner and update the coin interface, it will keep going at it.
Even if you completely close the program and open it again, it will go back to that coin.

When that happens, I open the log file and look at the "Profitability information". Even in the log file it clearly says that the other coin is more profitable, yet the program continues choosing its "preferred" coin.

I know that you are busy and all but giving that this is one of the most prominent features of your program, I think it should receive priority.
Hi,

I will add a feature that better shows the calculated profitability and decisions made by the profit switcher. Today this information is available if you open the log file, but that's not very user friendly.

Keep in mind that the profit profiles are based on typical hashrates for AMD and nVidia cards. If your setup performs better/worse on specific algorithms, you need to manually adjust the hashrates for this (or right click and save the hashrate), otherwise the profit switcher will not be fine tuned for your setup and could make decisions that are not perfect.

Algorithm benchmarking is also a requested feature that is on the list of features to add in the future.

Hello Patrike,

Thanks for your reply.
In my original post I think I already covered the solution you are suggesting:


When that happens, I open the log file and look at the "Profitability information". Even in the log file it clearly says that the other coin is more profitable, yet the program continues choosing its "preferred" coin.
cawekun
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 6


View Profile
July 08, 2017, 06:58:20 PM
 #1379

How do I add allpools 1 and allcoins 1 on Claymore? I'm using custom options on device profile but it's failing now on mining pool hub because of it.

And it's weird, because it is giving the same message for my other nvidia rig, that I didn't add any custom profile for that.
coin123123
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 252


View Profile
July 08, 2017, 07:39:36 PM
 #1380

How do I add allpools 1 and allcoins 1 on Claymore? I'm using custom options on device profile but it's failing now on mining pool hub because of it.

And it's weird, because it is giving the same message for my other nvidia rig, that I didn't add any custom profile for that.
right click miner>proporties>command line

add -allpools 1 -allcoins 1
Pages: « 1 ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 [69] 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 ... 163 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!