Bitcoin Forum
December 11, 2017, 11:23:00 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 ... 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 [86] 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 ... 158 »
  Print  
Author Topic: [Awesome Miner]- Powerful Windows GUI to manage and monitor up to 5000 miners  (Read 500504 times)
mjmeans
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 21


View Profile
August 08, 2017, 03:56:21 AM
 #1701

I don't think I understand. If you go to https://miningpoolhub.com/?page=home&normalize=none and scroll down to the second table, you will see individual coin mining BTC/GH/Day ratings. And the Json return from "http://miningpoolhub.com/index.php?page=api&action=getminingandprofitsstatistics also shows individual coins for the coin mining ports 20xxx rather than the algo mining profit switch ports 17xxx. Doesn't this provide the information you need?


1512991380
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1512991380

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1512991380
Reply with quote  #2

1512991380
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
JACKSEG
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 55


View Profile
August 08, 2017, 05:54:24 AM
 #1702

Hello and thanks for new version.

Signatum don't work for me.
I have the new coin but it was always "0.00 CHF".
In coins section, I have nothing in blocks, network hash rate, difficulty and Exchange rate.
I have add http://whattomine.com/coins/191.json on the new statistic section, but it's the same.

The only thing is to change manualy.

Thanks.
patrike
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1022


View Profile WWW
August 08, 2017, 06:08:11 AM
 #1703


Excavator v1.2 is not at all compatible with Excavator v1.1 included in Awesome Miner. They completely redesigned both the API and command line options between v1.1 and v1.2, so they are not compatible at all.

At some point I will add support for Excavator v1.2, once they keep the API more stable. There will be quite an implementation effort to support the new v1.2, and so far I don't think this miner has been so popular. Also, as you probably noticed in their license information, I'm explicitly forbidden to automatically download Excavator from Awesome Miner. So the user experience will not be as good when I move to v1.2.

Agree. I am more confused about the 'show/no-show' of custom software in profit profiles... similar issue to

CPU mining with profit switching in AM dev 3.2.2)

Q: How do I set up CPU mining with profit switching in AM?
All predefined mining software (incl. CPU miner in latest v3.2.3) and all Managed Software with Full Compatibility will be listed as available for the profit switcher in the Profit Profiles.

Excavator v1.2 cannot be used at the moment, because it's not yet supported by Awesome Miner

Awesome Miner - The most powerful Windows GUI software to manage and monitor Cgminer, Bfgminer, Sgminer, ccMiner and Claymore's Ethereum miner
Centralized management for up to 5000 miners, notifications, recovery, scripting, mobile web and next generation profitability switching [Web site]
patrike
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1022


View Profile WWW
August 08, 2017, 06:10:39 AM
 #1704

Also a small issue, but using the 'Save hashrate...' shortcut on a miner does not seem to save the hashrate to the Algorithms page when you click 'OK' - I think this may only happen when you are using Managed Profit Switching (probably because of Unspecified coins) , as I remember it working before I started using that feature (using just Managed Miner)
Also one last request for awhile (everything else is... you know... awesome) - can you include profit on the web interface instead of just revenue?
I will look into this. For the web page it's a bit limited in terms of space, especially if you run on a mobile device. For the desktop web it will probably fit.

Awesome Miner - The most powerful Windows GUI software to manage and monitor Cgminer, Bfgminer, Sgminer, ccMiner and Claymore's Ethereum miner
Centralized management for up to 5000 miners, notifications, recovery, scripting, mobile web and next generation profitability switching [Web site]
patrike
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1022


View Profile WWW
August 08, 2017, 06:14:28 AM
 #1705

Storx is correct here. Awesome Miner is only using WhatToMine for individual coin profit. When mining on Nicehash, zpool or Mining Pool Hub, Awesome Miner uses the API's of these services to figure out the profitability, as these services doesn't mine a fixed coin all the time. From the "outside", it's very difficult to know the profit of mining on these three pools without asking them (via API), so that's what Awesome Miner do.

One small correction, Mining Pool Hub does have coin mining ports in addition to their own auto switching algo mining ports. So Mining Pool Hub should be able to work with fixed coin profit switching. The Multi Pool Miner package has the feature of coin mining on MPH but I haven't tried it.
For port range 17000-17099, Awesome Miner considers Mining Pool Hub as a multi-coin pool that you configure as an Online Service. For the other single-coin pools by Mining Pool Hub, they are just single coin and then Awesome Miner will be using the coin sources like WhatToMine.

I don't think I understand. If you go to https://miningpoolhub.com/?page=home&normalize=none and scroll down to the second table, you will see individual coin mining BTC/GH/Day ratings. And the Json return from "http://miningpoolhub.com/index.php?page=api&action=getminingandprofitsstatistics also shows individual coins for the coin mining ports 20xxx rather than the algo mining profit switch ports 17xxx. Doesn't this provide the information you need?
That page contains a few coins, but from Awesome Miner's point of view, MPH is not a source for single coin information because WhatToMine is more complete in terms of coins and information.

Awesome Miner - The most powerful Windows GUI software to manage and monitor Cgminer, Bfgminer, Sgminer, ccMiner and Claymore's Ethereum miner
Centralized management for up to 5000 miners, notifications, recovery, scripting, mobile web and next generation profitability switching [Web site]
Gongolo
Full Member
***
Online Online

Activity: 155


View Profile
August 08, 2017, 09:56:52 AM
 #1706

Hello and thanks for new version.

Signatum don't work for me.
I have the new coin but it was always "0.00 CHF".
In coins section, I have nothing in blocks, network hash rate, difficulty and Exchange rate.
I have add http://whattomine.com/coins/191.json on the new statistic section, but it's the same.

The only thing is to change manualy.

Thanks.

Yes, can't make it work.

BTC: 1ABBEJJtTaz8wSvFSsFvUoNkmQXNh7rq2U
mjmeans
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 21


View Profile
August 08, 2017, 03:52:05 PM
 #1707

I don't think I understand. If you go to https://miningpoolhub.com/?page=home&normalize=none and scroll down to the second table, you will see individual coin mining BTC/GH/Day ratings. And the Json return from "http://miningpoolhub.com/index.php?page=api&action=getminingandprofitsstatistics also shows individual coins for the coin mining ports 20xxx rather than the algo mining profit switch ports 17xxx. Doesn't this provide the information you need?
That page contains a few coins, but from Awesome Miner's point of view, MPH is not a source for single coin information because WhatToMine is more complete in terms of coins and information.

But for someone who is only mining with Mining Pool Hub only, then only those coins matter. And it could be argued that MPH rating for BTC/GH/Day for it's own coin pools will be more accurate than WTM because it can account for it's own transaction fees and because it will be based on it's own actual performance.
patrike
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1022


View Profile WWW
August 08, 2017, 04:44:52 PM
 #1708

Also, as you probably noticed in their license information, I'm explicitly forbidden to automatically download Excavator from Awesome Miner. So the user experience will not be as good when I move to v1.2.

Well, not really. click through license limitations are really not enforceable. But in any case, you can get around it by embedding a web browser window inside AM that will display the "releases" page or whatever. You could even have AM parse the returned page and discard all parts of the page except the link (they can't enforce a copyright on or enforce a process on the download mechanism of GitHub). The AM user must manually click the download link which makes them responsible for the download, not you. But at the user click AM can intercept the link activation (since it is an owned browser window) and make sure the download goes to a know place where AM can extract it to the right folder and configure it for the end user.

I'm not a lawyer, but I've had over 20 years of experience in IP (both patents and copyrights) and have several device patents (no software patents) to my name. The browser is a part of Windows. There is no fundamental difference, from a license standpoint, if your application launches the browser window as an embedded owned browser window and intercepts and process the users explicit request within the context of the user's desire to add it as a managed program to your program. It's obvious that NiceHash wants their program to really be usable only within their domain, but that's an unfair restriction (and unfair business practice) on a software that is otherwise freely available for separate use.

Of course Excavator using GitHub to host their closed-source application is a questionable use of GitHub in the first place. They just don't want to pay for server bandwidth to host their own proprietary program distribution. Then they use the source control part of GitHub to make a sort of documentation site; again, because they don't want to pay for their own server. There may or may not be anything against the terms of service of GitHub, but it seems at least dishonest and an abuse of what GitHub is meant to be to me.
Thanks for the insightful feedback on this. I have been talking to the responsible person at Nicehash about this before, and from their point of view, I'm not allowed to do automatic download of Excavator v1.2. And I don't want to make any enemies so I will have to agree to that.

As you point out, there are ways of making it easier for the user to make this setup anyway, but right now this has a little lower priority because of the extra work it would require to make something that still gives poor user experience. Right now it's not only the Awesome Miner main application that makes the downloads, but also each Remote Agent.


Awesome Miner - The most powerful Windows GUI software to manage and monitor Cgminer, Bfgminer, Sgminer, ccMiner and Claymore's Ethereum miner
Centralized management for up to 5000 miners, notifications, recovery, scripting, mobile web and next generation profitability switching [Web site]
patrike
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1022


View Profile WWW
August 08, 2017, 04:46:19 PM
 #1709

Hello and thanks for new version.

Signatum don't work for me.
I have the new coin but it was always "0.00 CHF".
In coins section, I have nothing in blocks, network hash rate, difficulty and Exchange rate.
I have add http://whattomine.com/coins/191.json on the new statistic section, but it's the same.

The only thing is to change manualy.

Thanks.

Yes, can't make it work.
Thanks for the feedback - I've identified the problem. I will make a new release later today with a correction and a few other updates.

Awesome Miner - The most powerful Windows GUI software to manage and monitor Cgminer, Bfgminer, Sgminer, ccMiner and Claymore's Ethereum miner
Centralized management for up to 5000 miners, notifications, recovery, scripting, mobile web and next generation profitability switching [Web site]
Gongolo
Full Member
***
Online Online

Activity: 155


View Profile
August 08, 2017, 05:31:34 PM
 #1710


Thanks for the feedback - I've identified the problem. I will make a new release later today with a correction and a few other updates.

Thank you for your work!

BTC: 1ABBEJJtTaz8wSvFSsFvUoNkmQXNh7rq2U
patrike
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1022


View Profile WWW
August 08, 2017, 05:59:51 PM
 #1711

    Maybe you messed this one:

    I am proposing some enhancements to AM:
    [...]
    • Option to start miner sw as window (as is) OR minimized
    [...]
    [/list]

    It is very annoying when the new miner window steals the focus ... whats even worse: Hitting the space bar and the very wrong moment will actually pause the intrusive miner Angry

    So please start miners hidden... TIA!  Kiss
    Starting hidden and starting minimized are different, and in fact it's not easy to get a miner console application starting minimized (it can be forced minimized after starting). The feature to run the miner console application hidden is already supported by the configuration in the Managed Miners. I can add the same settings to the Managed Profit Miners as well.

    Awesome Miner - The most powerful Windows GUI software to manage and monitor Cgminer, Bfgminer, Sgminer, ccMiner and Claymore's Ethereum miner
    Centralized management for up to 5000 miners, notifications, recovery, scripting, mobile web and next generation profitability switching [Web site]
    Dumpfdoesel
    Newbie
    *
    Offline Offline

    Activity: 14


    View Profile
    August 08, 2017, 06:23:25 PM
     #1712

      Maybe you missed this one:

      I am proposing some enhancements to AM:
      [...]
      • Option to start miner sw as window (as is) OR minimized
      [...]
      [/list]

      It is very annoying when the new miner window steals the focus ... whats even worse: Hitting the space bar and the very wrong moment will actually pause the intrusive miner Angry

      So please start miners hidden... TIA!  Kiss
      Starting hidden and starting minimized are different, and in fact it's not easy to get a miner console application starting minimized (it can be forced minimized after starting). The feature to run the miner console application hidden is already supported by the configuration in the Managed Miners. I can add the same settings to the Managed Profit Miners as well.

      Anything that stops an app stealing the focus will help...  Smiley
      >> it's not easy to get a miner console application starting minimized
      How does NiceHashMinerLegacy do it?
      I tried running a miner via .lnk file (shortcut) - does not work Sad this might be an option to run it minimized.
      Dumpfdoesel
      Newbie
      *
      Offline Offline

      Activity: 14


      View Profile
      August 08, 2017, 06:42:39 PM
       #1713

      Running AM on a 4K screen (fontscaling 175%)

      AM 's fonts are very fuzzy. I tried changing compatibility options (Override high DPI scaling behavior) with very limited success.  Undecided

      The only setting that does sharpen the fonts is 'Application', but it renders the program unusable in other situations:

      https://ibb.co/gpsCBa
      https://ibb.co/gSgiHF
      https://ibb.co/i2aAxF
      https://ibb.co/duixcF

      I wish I could contribute more than just nagging... Smiley I really appreciate AM - keep up the great work  Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes
      patrike
      Legendary
      *
      Offline Offline

      Activity: 1022


      View Profile WWW
      August 08, 2017, 09:43:06 PM
       #1714

      Version 3.2.4 (Development preview of 3.3 - Not for production use)

      I'm not attaching the full change log. This release mainly includes:
      - Correction to the problem where Signatum coin not getting correct statistics
      - Managed Profit Miners can be configured with environment settings like Managed Miners, where window mode and processor settings can be defined.

      Important: The Remote Agent must also be upgraded.

      Development Previews can be enabled from the Options dialog, General section. Then Menu -> Check for updates. If you need access to the MSI files for manual installation:
      http://www.awesomeminer.com/download/setupdev/AwesomeMiner.msi
      http://www.awesomeminer.com/download/setupdev/AwesomeMinerRemoteAgent.msi

      Awesome Miner - The most powerful Windows GUI software to manage and monitor Cgminer, Bfgminer, Sgminer, ccMiner and Claymore's Ethereum miner
      Centralized management for up to 5000 miners, notifications, recovery, scripting, mobile web and next generation profitability switching [Web site]
      Skol600ml
      Full Member
      ***
      Offline Offline

      Activity: 140


      View Profile
      August 08, 2017, 10:54:16 PM
       #1715

      Hey Patrike,

      Could you include "fanmin" into Device Profile for Claymore's Miner, please?

      Only works for AMD but it's work and i find it useful.
      Yes, I will add that in the next version

      It's working. Ty Patrike.
      saintv
      Member
      **
      Offline Offline

      Activity: 70


      View Profile
      August 09, 2017, 12:20:41 AM
       #1716

      Patrike.
      hi.
      in one pc i mined at the same time at 2 programs - 1060 card in claymors and 1070 in ewbf
      in awesome miner i see only miner 1060 and 1070 not find
      how i may tune in awesome 2 miner for 1 pc?
      tnx.
      xpalax
      Member
      **
      Offline Offline

      Activity: 67


      View Profile
      August 09, 2017, 01:54:29 AM
       #1717

      I have a question.  I cannot seem to find any options for idle detection.  I know this is normally for dedicated rigs, but there is a lack of options outside of NH's own miner and their fees are pretty high.
      Storx
      Full Member
      ***
      Offline Offline

      Activity: 210


      View Profile WWW
      August 09, 2017, 03:23:53 AM
       #1718

      I was curious if maybe there is a better way of going about this...

      Since SIGT hit block 30k, the profit has stumbled down to the middle of the pack on profits, so i started moving my rigs back over ZEC inside of AM, so what i find annoying is i have to go into each managed miner and change the software on each, then select new pool... wouldn't be better if the software associated with what coin is being mined is tag on the pool and not the managed miner? just curious what others feel about this or maybe im overlooking a easier way of moving them over...


      Earn up to 40% ROI on your BTC, Signup under me and message me and ill verify and send you BCC for investing under me.
      Join My Team @  https://bitconnect.co/?ref=BccStorx
      puwaha
      Sr. Member
      ****
      Offline Offline

      Activity: 434


      View Profile
      August 09, 2017, 04:20:49 AM
       #1719

      I was curious if maybe there is a better way of going about this...

      Since SIGT hit block 30k, the profit has stumbled down to the middle of the pack on profits, so i started moving my rigs back over ZEC inside of AM, so what i find annoying is i have to go into each managed miner and change the software on each, then select new pool... wouldn't be better if the software associated with what coin is being mined is tag on the pool and not the managed miner? just curious what others feel about this or maybe im overlooking a easier way of moving them over...



      You should setup templates.  It's really fast to apply a template to a set of miners (CTRL or SHIFT click your sets of miners, right click and apply template.)

      You should setup a template for each coin that you want to use more often than just playing or testing.

      It really makes it easy to go back to the "old standby" coin when you get frustrated trying to get a new miner/coin/algo working or stable.  Smiley

      cashen
      Sr. Member
      ****
      Offline Offline

      Activity: 280


      View Profile
      August 09, 2017, 04:58:26 AM
       #1720

      I just updated to the new version and it will not open. Anyone else having this issue?

               ▄███████████████▄
             ▄██▀             ▀██▄
          ▄▄██▀                 ▀██▄▄
      █████▀▀       ▄▀▀▀▀▀▀▀▄▄    ▀▀█████
      ██          ▄▀ ▄▄▄▀▀▀▀▄▀█▄▄      ██
      ▐█▌       ▄▀ ▄▀ ▄▄▄▀▀▀▄▀▀▀███   ▐█▌
       ██      ▄▀▄▀▄▀▀▄▄▄▀▀▀▀▀█ ▄█▀   ██
       ▐█▌    █▄▀▄▀▄█▀▀▀ ▀█▀ ▄▀▄▀█   ▐█▌
        ██    █▄▀▄▀▄▄█▀ ▄▀ ▄▀▄▀▄▀█   ██
        ▐█▌ ▀▄█████▀▄▄▀▀▄▄▀▄▀▄▀▄▀█  ▐█▌
         ██▌▀████▀██▄▄▀▀▄▄▀▄▀▄▀▄█▀ ▐██
          ██▌▀█▀▀█▄▀▀▄▀▀▄▄▀▄█▄▄█▀ ▐██
           ██▌ ▀  ▀███▄▄▄█████▀  ▐██
            ██▄      ▀▀▀▀▀      ▄██
             ▀██▄             ▄██▀
               ▀██▄         ▄██▀
                 ▀██▄     ▄██▀
                   ▀███▄███▀
                     ▀███▀
      DeepOnion 
      ★ ★ ★ ★ ★   ❱❱❱ JOIN AIRDROP NOW!
      TOR INTEGRATED & SECURED
      ★  Your Anonymity Guaranteed
      ★  Your Assets Secured by TOR
      ★  Guard Your Privacy!
      |Bitcointalk
      Reddit
      Telegram
      |                        ▄▄▀▄▄▀▄▄▀▄▀▀
                          ▄▄██▀█▀▄▀▀▀
                        ▄██▄█▄██▀
                      ▄██████▀
                    ▄██████▀
        ▄█▄▄▄▄▄▄▄▄▄██████▀
      ██████▀▀▀▀▀██████▀
       ▀█████  ▄███████
        ████████████▀██
        ██▀███████▀  ██
        ██ ▀████▀    ██
        ██   ▀▀      ██
        ▀█████████████▀
      Pages: « 1 ... 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 [86] 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 ... 158 »
        Print  
       
      Jump to:  

      Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
      Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!