Bitcoin Forum
November 18, 2017, 09:48:42 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 [80] 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 ... 139 »
  Print  
Author Topic: Linux mining distro for the Raspberry PI - MinePeon  (Read 681049 times)
Bonz
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 215


Mining history: BTC->LTC->FTC->CRC:2200kh/s


View Profile WWW
September 29, 2013, 06:37:44 AM
 #1581

i am running 0.2.3a and my load is allways is the high 300's should i be worried?  this is a fresh install and i am running 8 erupters on it

i assume i should just Ignore it just like the post was?  It is hovering 380%-450% load now

If I've helped you, who knows it could happen =) PLZ donate      BTC - 34CGHYkhKi2eFP5GBhtsNpQdFvrxo7WT1u     LTC - WfGiVRgBTLWzfiEfg69QVReWiDvMuQxxHW
                                                                                              FTC - 9x9DT1QDe9bP5E75gSDnkwbVWmwjevpiAQ     CRC - Q5swva1yTrD3Gh7HijDSiETvk6evpe5apl
A blockchain platform for effective freelancing
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
tk1337
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 266



View Profile
September 29, 2013, 07:17:14 AM
 #1582

i am running 0.2.3a and my load is allways is the high 300's should i be worried?  this is a fresh install and i am running 8 erupters on it

i assume i should just Ignore it just like the post was?  It is hovering 380%-450% load now


hard to say, I've never seen any of my rPi's run that high, I have seen a high of about 150% when using CGMiner 3.4.3, was the only time I've seen a high load other than on the initial startup.

SSH into the box and see if the numbers match up to the WebUI, could be a miscalculation somehow.

either do:
Code:
cat /proc/loadavg

or

Code:
uptime

from the command prompt and let us know the results.

If I helped you & you feel generous, donate some BTC to -> 1337tkvMSeY2fNgyNXVshAZixnGxLxuSmy
Do you like cheap GH/s? | MobileMinerApp Plugin for MinePeon
tk1337
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 266



View Profile
September 29, 2013, 08:27:19 AM
 #1583

Still getting the "Miner DOWN" web page. I'm using the latest http git pull on minepeon 0.2.2

Okay,
In trying to troubleshoot your issue, I ran into Bonz's issue as well...

@LogicalUnit I reverted on of my rPi's to the 0.2.2 webUI stats do not seem to work, settings look correct, didn't see anything wrong with the permissions for the png files, granted I just did some simple looking around, but I didn't see any obvious reason, however switching to the master branch and doing a pull from it, the graphs work fine.

@Bonz I did some snooping around, found out that MinePeon is calculating the "load" kind of incorrectly. (Neil, I'll send a PM to you about this tomorrow.) It seems to be taking the load utilization then multiplying that by 100, which at first glance, that would be how you get a percentage. Though the average load utilization is different from CPU load average, there's actually an interesting formula () but I'm not going into that formula at 4:30am... lol

However, to get the actual CPU Load average, from command line:
Code:
top -b -d1 -n1 | grep -i "Cpu(s)" | head -c14

or if you want a consistent "running" average user this:
Code:
top -b -d 1| grep Cpu

If I helped you & you feel generous, donate some BTC to -> 1337tkvMSeY2fNgyNXVshAZixnGxLxuSmy
Do you like cheap GH/s? | MobileMinerApp Plugin for MinePeon
Beastlymac
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 630


Miner Setup And Reviews. WASP Rep.


View Profile
September 29, 2013, 02:25:59 PM
 #1584

Cgminer 3.5 is out with support for red/blue fury units!

Message me if you have any problems
lajz99
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 756


View Profile
September 29, 2013, 05:10:46 PM
 #1585

Is it possible for someone to create an image for me that automatically runs bfgminer for blockerupters?  I'm just not able to figure it out and don't know much about linux.

Would be willing to send .1btc bounty if it is possible.  Shoot me a PM.

MineForeman.com
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 896



View Profile WWW
September 29, 2013, 07:01:50 PM
 #1586

Cgminer 3.5 is out with support for red/blue fury units!

I am testing it now.

Neil

Bitcoin News http://mineforeman.com/ || MinePeon - Bitcoin mining on the Raspberry PI http://mineforeman.com/minepeon/ || MinePeon Wiki http://minepeon.com/ || MinePeon Forums http://minepeon.com/forums/
MineForeman.com
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 896



View Profile WWW
September 29, 2013, 09:32:01 PM
 #1587

Cgminer 3.5 is out with support for red/blue fury units!

I am testing it now.

Neil

And its now in git.

Neil

Bitcoin News http://mineforeman.com/ || MinePeon - Bitcoin mining on the Raspberry PI http://mineforeman.com/minepeon/ || MinePeon Wiki http://minepeon.com/ || MinePeon Forums http://minepeon.com/forums/
Beastlymac
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 630


Miner Setup And Reviews. WASP Rep.


View Profile
September 30, 2013, 06:50:05 AM
 #1588

Cgminer 3.5 is out with support for red/blue fury units!

I am testing it now.

Neil

And its now in git.

Neil

Hashing away with a Red Fury unit on minepeon right now. Thanks to Neil's great work and support.


Message me if you have any problems
tk1337
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 266



View Profile
September 30, 2013, 07:15:03 AM
 #1589

Cgminer 3.5 is out with support for red/blue fury units!

I am testing it now.

Neil

And its now in git.

Neil

Hashing away with a Red Fury unit on minepeon right now. Thanks to Neil's great work and support.


looks good, can't wait to get mine in Smiley

If I helped you & you feel generous, donate some BTC to -> 1337tkvMSeY2fNgyNXVshAZixnGxLxuSmy
Do you like cheap GH/s? | MobileMinerApp Plugin for MinePeon
arcticfox
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 32


View Profile
September 30, 2013, 11:13:39 AM
 #1590

I keep getting an error when I try to install ssh on MinePeon 0.2.3. I type; "sudo apt-get install ssh", and get the error: "apt-get: command not found". Any suggestions?
chanberg
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 658


View Profile
September 30, 2013, 01:43:01 PM
 #1591

Ssh is already installed on minepeon
tk1337
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 266



View Profile
September 30, 2013, 02:38:06 PM
 #1592

I keep getting an error when I try to install ssh on MinePeon 0.2.3. I type; "sudo apt-get install ssh", and get the error: "apt-get: command not found". Any suggestions?

Not to be an ass, but wouldn't you have to SSH into minepeon to try and execute that command?
(Edit: Yea I guess you could just be using a keyboard & screen, I really didn't think about that as I never use a keyboard/monitor to setup/config a rPi, I just always SSH into them or use a USB console cable.)

Arch Linux doesn't use apt-get as it's package manager, it uses pacman, while SSH is installed and works perfectly fine on MinePeon, there are several updates available for the core OS and several packages. (I believe SSH being one of them, can't remember, doing a system upgrade from the 0.2.3a IMG has currently 63 updates.)

To issue a full system update for the system packages (not MinePeon, ie: not CGMiner,BFGMiner, or the WebUI). Simply use this command:
Code:
sudo pacman -Syu

If I helped you & you feel generous, donate some BTC to -> 1337tkvMSeY2fNgyNXVshAZixnGxLxuSmy
Do you like cheap GH/s? | MobileMinerApp Plugin for MinePeon
Beastlymac
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 630


Miner Setup And Reviews. WASP Rep.


View Profile
September 30, 2013, 02:39:18 PM
 #1593

I keep getting an error when I try to install ssh on MinePeon 0.2.3. I type; "sudo apt-get install ssh", and get the error: "apt-get: command not found". Any suggestions?

Not to be an ass, but wouldn't you have to SSH into minepeon to try and execute that command?

Just use the ol keyboard and screen.

Message me if you have any problems
arcticfox
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 32


View Profile
September 30, 2013, 03:41:06 PM
 #1594

Thanks for the replies guys. I am a complete Raspberry Pi and Linux novice. I just really followed the online tutorial to set the Pi up with MinePeon. Somewhere along the way I read about using ssh to remotely access the Pi and figured I would try it just for the learning experience. Right now I have both keyboard, mouse and screen hooked up.
Havek
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 26


View Profile
September 30, 2013, 04:52:09 PM
 #1595

Arcticfox, once you get it running and type 'ifconfig', it'll tell you the IP address it pulled and you can use that IP on another computer's browser to log into the web interface for Minepeon.  Default username is minepeon, password: peon.  That's all you really need to do if you plan to keep using cgminer.
madcratebuilder
Member
**
Offline Offline

Activity: 70


View Profile
September 30, 2013, 05:38:16 PM
 #1596

Thanks for the replies guys. I am a complete Raspberry Pi and Linux novice. I just really followed the online tutorial to set the Pi up with MinePeon. Somewhere along the way I read about using ssh to remotely access the Pi and figured I would try it just for the learning experience. Right now I have both keyboard, mouse and screen hooked up.

Everyone was a noob at one time.  I'm very new to the Pi and Linux, after a few months it well start to make sense.  Learning the new "speak" is the hardest part.  I always thought pacman was a game, only to learn it's a package manager.

If you have the Pi hooked up to a monitor and keyboard/mouse you don't really need to do ssh.  Sooner or later you well want to use the second usb port on the Pi for something else, that's when ssh comes to play.

Google 'putty ssh" it's a windoze compatible program to ssh and offers some nice options.

madcratebuilder
Member
**
Offline Offline

Activity: 70


View Profile
September 30, 2013, 05:55:09 PM
 #1597

Still getting the "Miner DOWN" web page. I'm using the latest http git pull on minepeon 0.2.2

Okay,
In trying to troubleshoot your issue, I ran into Bonz's issue as well...

@LogicalUnit I reverted on of my rPi's to the 0.2.2 webUI stats do not seem to work, settings look correct, didn't see anything wrong with the permissions for the png files, granted I just did some simple looking around, but I didn't see any obvious reason, however switching to the master branch and doing a pull from it, the graphs work fine.

@Bonz I did some snooping around, found out that MinePeon is calculating the "load" kind of incorrectly. (Neil, I'll send a PM to you about this tomorrow.) It seems to be taking the load utilization then multiplying that by 100, which at first glance, that would be how you get a percentage. Though the average load utilization is different from CPU load average, there's actually an interesting formula () but I'm not going into that formula at 4:30am... lol

However, to get the actual CPU Load average, from command line:
Code:
top -b -d1 -n1 | grep -i "Cpu(s)" | head -c14

or if you want a consistent "running" average user this:
Code:
top -b -d 1| grep Cpu



Thanks for all the work you put in this, you have helped me with sharing of your knowledge.  My install of Minepeon v0.2.3 well show php cpu load up to 200%+.

From ssh
Quote
minepeon@minepeon ~ Sad $ uptime
 18:50:08 up 2 days, 16:32,  1 user,  load average: 0.17, 0.24, 0.35
minepeon@minepeon ~ $

These load numbers look more like I would expect.
arcticfox
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 32


View Profile
September 30, 2013, 08:11:37 PM
 #1598

Thanks for the replies guys. I am a complete Raspberry Pi and Linux novice. I just really followed the online tutorial to set the Pi up with MinePeon. Somewhere along the way I read about using ssh to remotely access the Pi and figured I would try it just for the learning experience. Right now I have both keyboard, mouse and screen hooked up.

Everyone was a noob at one time.  I'm very new to the Pi and Linux, after a few months it well start to make sense.  Learning the new "speak" is the hardest part.  I always thought pacman was a game, only to learn it's a package manager.

If you have the Pi hooked up to a monitor and keyboard/mouse you don't really need to do ssh.  Sooner or later you well want to use the second usb port on the Pi for something else, that's when ssh comes to play.

Google 'putty ssh" it's a windoze compatible program to ssh and offers some nice options.



I got ssh to work from terminal on my Mac Grin. It was actually pretty easy.
Xfinity
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 127



View Profile
September 30, 2013, 08:41:19 PM
 #1599

Sorry if this has been brought up before, I tried to search/Google but couldn't find what I was looking for.

How do I recompile BFGMiner and copy the files needed to right directories on minepeon?

Also, how do I update minepeon easiest besides flashing a new image to the SD-card.

Thanks for the help in advance!

Donations (BTC): 1L8EcGAuaDNK4kNxAbEBawo8ZaeFZvibgj
tk1337
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 266



View Profile
September 30, 2013, 08:54:54 PM
 #1600

Sorry if this has been brought up before, I tried to search/Google but couldn't find what I was looking for.

How do I recompile BFGMiner and copy the files needed to right directories on minepeon?

Also, how do I update minepeon easiest besides flashing a new image to the SD-card.

Thanks for the help in advance!

I usually just:
Code: (Compile BFGMiner)
sudo bash

#stop bfgminer if it's running
systemctl stop bfgminer

cd /opt/minepeon/bin/
mv bfgminer bfgminer_old

git clone https://github.com/luke-jr/bfgminer bfgminer
cd bfgminer
./autogen.sh
./configure
make

If you want to add in libmicrohttpd (proxy) support (not sure if it's packaged with bfgminer now or you still need to download it, but I've been downloading it and including it in the configure):

Code: (Compile BFGMiner w/libmicrohttpd)
sudo bash

#stop bfgminer if it's running
systemctl stop bfgminer

pacman -Syu libmicrohttpd

cd /opt/minepeon/bin/
mv bfgminer bfgminer_old

git clone https://github.com/luke-jr/bfgminer bfgminer
cd bfgminer
./autogen.sh
./configure --with-libmicrohttpd
make


Afterwards I usually change the bfgminer.service to user the executable inside the directory (as for me I have several diff versions of BFGMiner).

Code: (Edit bfgminer.service)
sudo systemctl stop bfgminer
sudo nano /usr/lib/systemd/system/bfgminer.service

#edit the path to /opt/minepeon/bin/bfgminer/bfgminer

sudo systemctl daemon-reload
sudo systemctl start bfgminer

Edit:
 
To update MinePeon (base)
Code:
cd /opt/minepeon/
git pull

To update MinePeon WebUI (use with caution):
Code:
cd /opt/minepeon/http/
git pull

To update the OS system packages:
Code:
sudo pacman -Syu

If I helped you & you feel generous, donate some BTC to -> 1337tkvMSeY2fNgyNXVshAZixnGxLxuSmy
Do you like cheap GH/s? | MobileMinerApp Plugin for MinePeon
Pages: « 1 ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 [80] 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 ... 139 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!