Bitcoin Forum
December 10, 2016, 02:48:01 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.13.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 ... 89 »
  Print  
Author Topic: DiabloMiner GPU Miner  (Read 804298 times)
DiabloD3
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1162


DiabloMiner author


View Profile WWW
May 03, 2011, 03:05:17 AM
 #401

Diablo, did you see post #395 ?
Offer is still available.   Wink

I'd be a lot easier if I just scrape up the money for a 5xxx myself. DiabloMiner development sometimes involves rebooting the machine. Repeatedly. Amongst swearing. 5850 cost has dropped enough that I can almost afford one.

Your choose, but don´t worry if you need to reboot or reinstall, this is a dedicated rig for you I'm offering.
 

I might end up getting one soon, so I think I'll just wait for that.

Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1481381281
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481381281

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481381281
Reply with quote  #2

1481381281
Report to moderator
1481381281
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481381281

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481381281
Reply with quote  #2

1481381281
Report to moderator
DiabloD3
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1162


DiabloMiner author


View Profile WWW
May 08, 2011, 03:15:40 AM
 #402

Update: New Launch4J windows binary, just run DiabloMiner-Windows.exe instead of Java manually or using DiabloMiner-Windows.bat.

Changed -w back to device maximum.

Cdecker
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 487



View Profile WWW
May 09, 2011, 11:16:49 AM
 #403

I'm having a few problems with the CPU usage of the miner, it's uses 100%. I remember that this wasn't always the case, so I wonder what changed it. I could start the JVM in profiling mode if you'd like Smiley

Want to see what developers are chatting about? http://bitcoinstats.com/irc/bitcoin-dev/logs/
Bitcoin-OTC Rating
DiabloD3
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1162


DiabloMiner author


View Profile WWW
May 09, 2011, 11:57:42 AM
 #404

I'm having a few problems with the CPU usage of the miner, it's uses 100%. I remember that this wasn't always the case, so I wonder what changed it. I could start the JVM in profiling mode if you'd like Smiley

It only does that on SDK 2.2, SDK 2.3, SOME Windows SDK 2.4 users (but not all), and any Nvidia user.

Its a driver bug.

Cdecker
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 487



View Profile WWW
May 09, 2011, 12:13:12 PM
 #405

It only does that on SDK 2.2, SDK 2.3, SOME Windows SDK 2.4 users (but not all), and any Nvidia user.

Its a driver bug.
I have 2.1 installed:
Code:
$ dpkg -l ati*
Desired=Unknown/Install/Remove/Purge/Hold
| Status=Not/Inst/Conf-files/Unpacked/halF-conf/Half-inst/trig-aWait/Trig-pend
|/ Err?=(none)/Reinst-required (Status,Err: uppercase=bad)
||/ Name                                   Version                                Description
+++-======================================-======================================-============================================================================================
ii  ati-opencl-dev                         2.1                                    This package contain header files for OpenCL.
ii  ati-opencl-runtime                     2.1                                    This package contain runtime files to run OpenCL aplication.
And with other miners it doesn't happen. I'm using a vanilla snapshot from git (without my JMX modifications).

Want to see what developers are chatting about? http://bitcoinstats.com/irc/bitcoin-dev/logs/
Bitcoin-OTC Rating
Cdecker
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 487



View Profile WWW
May 09, 2011, 02:51:58 PM
 #406

Guess what, it's my fault. The pool I was using was returning immediately if a long poll came with POST, instead of GET. Diablo was the only miner triggering this problem so far. We fixed it on the other side ^^

Want to see what developers are chatting about? http://bitcoinstats.com/irc/bitcoin-dev/logs/
Bitcoin-OTC Rating
DiabloD3
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1162


DiabloMiner author


View Profile WWW
May 09, 2011, 05:28:13 PM
 #407

Guess what, it's my fault. The pool I was using was returning immediately if a long poll came with POST, instead of GET. Diablo was the only miner triggering this problem so far. We fixed it on the other side ^^

Small problem. AFIACT re: HTTP RFC, you cannot send a message body with a GET, only with a POST. So, uh, why wouldn't I be using POST?

Cdecker
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 487



View Profile WWW
May 09, 2011, 06:26:50 PM
 #408

Small problem. AFIACT re: HTTP RFC, you cannot send a message body with a GET, only with a POST. So, uh, why wouldn't I be using POST?
That's why we fixed it on our side. Just wanted to let you know...

Want to see what developers are chatting about? http://bitcoinstats.com/irc/bitcoin-dev/logs/
Bitcoin-OTC Rating
DiabloD3
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1162


DiabloMiner author


View Profile WWW
May 10, 2011, 02:04:58 AM
 #409

Small problem. AFIACT re: HTTP RFC, you cannot send a message body with a GET, only with a POST. So, uh, why wouldn't I be using POST?
That's why we fixed it on our side. Just wanted to let you know...

No no, I just think its awesome my superior miner is promoting code quality everywhere Wink

DiabloD3
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1162


DiabloMiner author


View Profile WWW
May 11, 2011, 06:23:22 PM
 #410

Update: Added -v for vectors, reworked -f code (should allow -f 1000 on nvidia to work better), and disabled -z 10 by default on Radeon 5/6xxx

DiabloD3
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1162


DiabloMiner author


View Profile WWW
May 11, 2011, 11:06:54 PM
 #411

I just did some comparison to Phoenix and poclbm on my brand new 5850 @ 765 on SDK 2.1

Phoenix DEVICE=1 VECTORS WORKSIZE=128 AGRESSION=7 FASTLOOP BFI_INT = 273
Any combination of fastloop and agression does not pull head. 5, 7, 11, 13 with or without fastloop score around 273.

Phoenix without BFI_INT = 250

poclbm -v -w 128 -f 60 = 295

DiabloMiner, which does not do BFI_INT yet, -v -w 128 -f 60 = 273.

Assuming 250->273 shows off a representative 9.2% increase, soon as I implement BFI_INT, I should, again, have the fastest miner ever.

chelatek
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 9


View Profile
May 12, 2011, 01:50:09 PM
 #412

Bleh, I bought a new video card about 2 months ago, a 460 SE, and I was happy with it until I jumped onto this band wagon Wink

I really don't like how underperforming it is compared to a 5850, a card which is maybe $20 more than I spent for this thing. 

Thus, I'm thinking of upgrading; I want to know what is the nVidia equivalent, however, as I've had nothing but bad experiences with ATi recently.
eck
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 18


View Profile
May 12, 2011, 02:02:20 PM
 #413

a 5850 gets more mhash/s than a 580. There really isn't an nvidia equivalent.
chelatek
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 9


View Profile
May 12, 2011, 03:12:06 PM
 #414

a 5850 gets more mhash/s than a 580. There really isn't an nvidia equivalent.

How many more?  If it's pretty close, well this 460 is going in a box so it's not like I'll be totally hurting.  Plus the 12m I get from my girlfriend's little computer and the 1m I get from my laptop Wink
eck
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 18


View Profile
May 12, 2011, 03:58:05 PM
 #415

580 gets 127-130 mhash/sec at stock clocks with rpcminer-cuda on default settings under Windows 7 x64 (only one card so no SLI issues). 5850 gets somewhere around 240 mhash/sec or possibly more with the latest miners (I'm going off the wiki on this).
chelatek
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 9


View Profile
May 12, 2011, 04:17:25 PM
 #416

580 gets 127-130 mhash/sec at stock clocks with rpcminer-cuda on default settings under Windows 7 x64 (only one card so no SLI issues). 5850 gets somewhere around 240 mhash/sec or possibly more with the latest miners (I'm going off the wiki on this).

Welp. The 5850 is also $70 cheaper.  Guess I'll suck it up and hope AMD got its act together.
DiabloD3
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1162


DiabloMiner author


View Profile WWW
May 12, 2011, 05:14:15 PM
 #417

580 gets 127-130 mhash/sec at stock clocks with rpcminer-cuda on default settings under Windows 7 x64 (only one card so no SLI issues). 5850 gets somewhere around 240 mhash/sec or possibly more with the latest miners (I'm going off the wiki on this).

Welp. The 5850 is also $70 cheaper.  Guess I'll suck it up and hope AMD got its act together.

Superior Windows drivers, superior Linux drivers, 5-6x faster per watt on Bitcoin, same game or better game performance per dollar (69xx really screws over Geforce 5xx on games, especially in Crossfire vs SLI or games that use a lot of tess), plus AMD is the primary financial backer of a completely open source modern GPU driver stack and Nvidia is only unofficially threatening to sue over the same thing?

Nvidia is the one that needs to get their act together.

DiabloD3
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1162


DiabloMiner author


View Profile WWW
May 13, 2011, 02:26:24 AM
 #418

Update: Updated nonce saturation to do 2^32 total, added forgotten l4j.ini file, improved nonce handling for -v and/or -z

DiabloD3
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1162


DiabloMiner author


View Profile WWW
May 13, 2011, 09:55:30 AM
 #419

Update:  Added multiple vector widths, -v now requires a number

-v 2 is the old -v, and seems to be fastest on SDK 2.4, while -v 4 seems to be faster on SDK 2.1. I now get around 275.

I probably should go implement BFI_INT soon.

Mokko
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 3


View Profile
May 13, 2011, 06:02:04 PM
 #420

Hi.

I'm quite a noob when it comes to all this java-programming-stuff, but I really want to try mining Bitcoins, and thus I downloaded DiabloMiner. I'm using Mac OSX 10.6.7 and my graphics card is a "ATI Radeon HD 5670". I try starting the program in Terminal, using the following:

java -cp /Users/Felles/Desktop/DiabloMiner/target/libs/*:/Users/Felles/Desktop/DiabloMiner/target/DiabloMiner.jar com.diablominer.DiabloMiner.DiabloMiner -u 12keBjKYgLJiTvwjxcbP5cbCHYV31TbT5d -p xxx -o pool.bitcoin.dashjr.org -r 8337 -g 5

which I found on an other forum, that solved some other problem I had previously. However, when I type that into Terminal, it gives me this:

[5/13/11 7:54:08 PM] Started
[5/13/11 7:54:08 PM] Connecting to: http://pool.bitcoin.dashjr.org:8337/
Exception in thread "main" java.lang.UnsatisfiedLinkError: no lwjgl in java.library.path
   at java.lang.ClassLoader.loadLibrary(ClassLoader.java:1754)
   at java.lang.Runtime.loadLibrary0(Runtime.java:823)
   at java.lang.System.loadLibrary(System.java:1045)
   at org.lwjgl.Sys$1.run(Sys.java:73)
   at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
   at org.lwjgl.Sys.doLoadLibrary(Sys.java:66)
   at org.lwjgl.Sys.loadLibrary(Sys.java:82)
   at org.lwjgl.Sys.<clinit>(Sys.java:99)
   at org.lwjgl.opencl.CL.<clinit>(CL.java:51)
   at com.diablominer.DiabloMiner.DiabloMiner.execute(DiabloMiner.java:247)
   at com.diablominer.DiabloMiner.DiabloMiner.main(DiabloMiner.java:108)


Then an app called com.diablominer.DiabloMiner.Diablominer launches down in the Dock, before quitting automatically after a few seconds..
I've of course downloaded the default Bitcoin client, as well as created the bitcoin.config-file with my username and password in the right format (even though I don't actually use those - as far as I know - as I'm trying to pool-mine).
Could you please help me, so I can begin my exiting Bitcoin adventure?
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 ... 89 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!