Bitcoin Forum
December 12, 2017, 07:10:37 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 28 »
  Print  
Author Topic: [GUIDE][TUTORIAL][XMR,ETH,ETN]How To Mod Bios RX470/570/480/580 VEGA Mining 💰  (Read 165001 times)
deadsix
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 476


Fail to plan, and you plan to fail.


View Profile
November 13, 2017, 11:07:48 PM
 #421

Just saying.. It's not "that" hard.. Smiley
Cheers!

Been a while Heliox Smiley what have you been upto?

Minimalist Indian Ethereum Exchange https://ethx.in/
Ethereum/Zcash/Monero Mining Bangalore https://bitcointalk.org/index.php?topic=1703592
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1513105837
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513105837

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513105837
Reply with quote  #2

1513105837
Report to moderator
1513105837
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513105837

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513105837
Reply with quote  #2

1513105837
Report to moderator
1513105837
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513105837

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513105837
Reply with quote  #2

1513105837
Report to moderator
sebastian5
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 13


View Profile
November 14, 2017, 05:55:25 AM
 #422

Hi everyone,

I have problems to undervolt memory and core voltages.

Usually I mine with claymore at 0.85v (stable) with the commands -mvddc -cvddc and all is good, but I want to try nicehash.

So, I own rx 580 8gb;
 
I cannot undervolt with msi afterburner, memory voltage is locked for amd cards I read...I can only set core voltage but it's not enough to get me to 0.85v that I can reach with claymore.
I cannot undervolt with nicehash, it says failed to modify voltage.
I read editing voltages with polaris bios editor has no effect, I also tried to set 850 and it does not work.

How can I reach 0.85v or undervolting memory (and also core) in general, please?
Is the only option left to edit bios with hex editor? Am I missing something?

Thanks
Happy mining
Eliovp
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 961

Huh?


View Profile
November 14, 2017, 08:49:11 AM
 #423

Just saying.. It's not "that" hard.. Smiley
Cheers!

Been a while Heliox Smiley what have you been upto?

Yeah, it has been a while Smiley

A lot of things, mostly hiding from new crypto people  Cheesy

risinqsun
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 431



View Profile
November 14, 2017, 08:52:18 AM
 #424

Amazing Guide ! Thank You for share.

I Need DGB Coin Guide . How to mine with amd gpu  ?

Thank You.

.
.
.
.

      ▄█     ▄█▄     ▄█▄      ██     █▄
   ▄ ███ ▄ ▐███▌ ▄▄ ▐███▌ ▄▄ ▐███▀ ▄ ▀██▄ ▄
 ▄█▄▐█▀▄██▌ ██▀ ▄██▌ ▀█▀ ▄██▌ ▀██ ▄██▄▀█▌ █▄
▐██ ██ ███▀▄██ ▀████ ██▌ ▀███▀ ██▄ ███ ██ ▀█▌
 ▌ ███▌ █ ▄████  █▄ █████ ▄█▄ ████▌ ▄▄▐███ ▐
▄█ ▀██ ▐█▄ ████ ▐██ ▀███▀ ███ ▀███▌ ██ ███ ▐▌
██▌ █▄▐███▄ █▌ ▐████ ▄▄▄ █████ ▐█  ███▌ █ ▄██
▀█▌ ██ ▀██ ▐██▄ ▀██▀ ███▄▀███▀▄██▌ ▀█▀ ██▄▐█▀
  ▄ ███ ▐▌ ▀███▄ ██ ▀████ ▐█  ████ ▄█ ███▌▄▀
  ██▀▀ ███ ▀▀▀ ▄███ ▀▀▀ ▄██▌ ▀▀▀ ▐██ ▀▀ ██
   ▀▀    ▀▀▀     ▀█▀     ▀█▀▀    ▀█▀    ▀▀
.
.
.
.
.

███████████████████████████████████████████████
.
S I R I N  L Λ B S
.
████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████






.

████






.

████



       ▄▄█████████▄▄       
    ▄█████████████████▄   
  ▄██████▀▀▀▀▀▀▀████████▄ 
 ▐██████         ████████▌
 ███████   ▄▄▄▄▄   ███████
▐███████   ▄▄▄▄▄   ███████▌
▐███████   ▄▄▄▄▄   ███████▌
 ███████           ███████
 ▐███████▄▄▄▄▄▄▄▄▄███████▌
  ▀█████████████████████▀ 
    ▀█████████████████▀   
       ▀▀█████████▀▀       





█████████████████████████████






.

████



       ▄▄█████████▄▄
    ▄█████████████████▄
  ▄█████████████████████▄
 ▐██████████▀   ▐████████▌
 ███████████  ▐███████████
▐█████████      ▐█████████▌
▐███████████  ▐███████████▌
 ███████████  ▐███████████
 ▐██████████  ▐██████████▌
  ▀█████████████████████▀
    ▀█████████████████▀
       ▀▀█████████▀▀





█████████████████████████████






.

████



       ▄▄█████████▄▄       
    ▄█████████████████▄   
  ▄█████████████████████▄ 
 ▐█████▀█████▀ . ▀▀▐█████▌
 █████▌  ▀▀██      ███████
▐█████▌           ▐███████▌
▐██████▄         ▄████████▌
 ████████▀      ▄█████████
 ▐█████▄▄    ▄▄██████████▌
  ▀█████████████████████▀ 
    ▀█████████████████▀   
       ▀▀█████████▀▀       





█████████████████████████████






.

████



       ▄▄█████████▄▄       
    ▄█████████████████▄   
  ▄█████████████████████▄ 
 ▐█████████████▀▀▀  █████▌
 █████████▀▀▀  ▄▀  ▐██████
▐████▀▀      ▄▀    ███████▌
▐██████▄▄  ▄▀     ▐███████▌
 ████████▌  ▄▄    ████████
 ▐████████▄████▄▄▐███████▌
  ▀█████████████████████▀ 
    ▀█████████████████▀   
       ▀▀█████████▀▀       





█████████████████████████████






.

████
tpd09
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 182



View Profile
November 14, 2017, 11:26:09 AM
 #425

after little of research I understand Vega 56 is most efficient than Vega 64 - but the Vega 64 is easier to get it up and running?

stef_stef
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 120


View Profile
November 14, 2017, 03:03:21 PM
 #426

I can see that there are ubermix 3.2 straps available.

Are those better for rx470 samsung compared to the 3.1 ones?
Wolf0
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1764


Miner Developer


View Profile
November 14, 2017, 04:57:09 PM
 #427

I can see that there are ubermix 3.2 straps available.

Are those better for rx470 samsung compared to the 3.1 ones?

If the level of shittiness that the rest have displayed are any indicator.... probably not.

Code:
Donations: BTC: 1WoLFdwcfNEg64fTYsX1P25KUzzSjtEZC -- XMR: 45SLUTzk7UXYHmzJ7bFN6FPfzTusdUVAZjPRgmEDw7G3SeimWM2kCdnDQXwDBYGUWaBtZNgjYtEYA22aMQT4t8KfU3vHLHG
stef_stef
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 120


View Profile
November 14, 2017, 05:01:10 PM
 #428

I can see that there are ubermix 3.2 straps available.

Are those better for rx470 samsung compared to the 3.1 ones?

If the level of shittiness that the rest have displayed are any indicator.... probably not.

In that case, what is your recommendation?

I am struggling with 470's nitro+ 4gb samsung (mining edition)

Just hit 300 000 memory errors on one card...
Wolf0
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1764


Miner Developer


View Profile
November 14, 2017, 05:08:38 PM
 #429

I can see that there are ubermix 3.2 straps available.

Are those better for rx470 samsung compared to the 3.1 ones?

If the level of shittiness that the rest have displayed are any indicator.... probably not.

In that case, what is your recommendation?

I am struggling with 470's nitro+ 4gb samsung (mining edition)

Just hit 300 000 memory errors on one card...

I have a Sapphire that is Samsing 4G, but not mining edition. Did they sell the bottom of the barrel shit under that name or what?

Code:
Donations: BTC: 1WoLFdwcfNEg64fTYsX1P25KUzzSjtEZC -- XMR: 45SLUTzk7UXYHmzJ7bFN6FPfzTusdUVAZjPRgmEDw7G3SeimWM2kCdnDQXwDBYGUWaBtZNgjYtEYA22aMQT4t8KfU3vHLHG
stef_stef
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 120


View Profile
November 14, 2017, 05:11:08 PM
 #430

I can see that there are ubermix 3.2 straps available.

Are those better for rx470 samsung compared to the 3.1 ones?

If the level of shittiness that the rest have displayed are any indicator.... probably not.

In that case, what is your recommendation?

I am struggling with 470's nitro+ 4gb samsung (mining edition)

Just hit 300 000 memory errors on one card...

I have a Sapphire that is Samsing 4G, but not mining edition. Did they sell the bottom of the barrel shit under that name or what?

I doubt the cards are any different. I have a few of those, and only one is acting like this. I do not know if the bios is messed up, or what...

Would you mind sharing your bios/settings with me?
Wolf0
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1764


Miner Developer


View Profile
November 14, 2017, 06:19:49 PM
 #431

I can see that there are ubermix 3.2 straps available.

Are those better for rx470 samsung compared to the 3.1 ones?

If the level of shittiness that the rest have displayed are any indicator.... probably not.

In that case, what is your recommendation?

I am struggling with 470's nitro+ 4gb samsung (mining edition)

Just hit 300 000 memory errors on one card...

I have a Sapphire that is Samsing 4G, but not mining edition. Did they sell the bottom of the barrel shit under that name or what?

I doubt the cards are any different. I have a few of those, and only one is acting like this. I do not know if the bios is messed up, or what...

Would you mind sharing your bios/settings with me?

VBIOS itself, yes - all the settings are in a record I just took (NSFW): http://lovehindpa.ws/screens/ethwolf-11142017.jpg

Code:
Donations: BTC: 1WoLFdwcfNEg64fTYsX1P25KUzzSjtEZC -- XMR: 45SLUTzk7UXYHmzJ7bFN6FPfzTusdUVAZjPRgmEDw7G3SeimWM2kCdnDQXwDBYGUWaBtZNgjYtEYA22aMQT4t8KfU3vHLHG
doktor83
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 490


View Profile
November 14, 2017, 08:55:21 PM
 #432

I can see that there are ubermix 3.2 straps available.

Are those better for rx470 samsung compared to the 3.1 ones?

you can just try one, and then the other, and see the difference for yourself Smiley
NexusPrime
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7


View Profile
November 14, 2017, 09:52:00 PM
 #433

Greetings guys i really need help from miner experts i put all my investment on this only pc but having issues like drop hashrate also sometimes restarts.

i own a SAPPHIRE RX 470 8GB MINING EDITION WITH HYNIX i used this tutorial to get it to 30hz http://1stminingrig.com/best-bios-rom-for-sapphire-rx-470-8gb-mining-edition-with-hynix-memory-30-mhs/

but i managed to get it 180-181 hashrate but after few mins or hours hashrate drops to 160 or lower is there anyone can tell me what should i do or how to fix this issue also sometimes it restarts randomly no idea why

here is my email if anyone is willing to help me out denisjanuzi@gmail.com

There can be multiple reasons.  what are temperatures on the card.  Check for memory errors using HWInfo64.  Hashrate drops for 1 particular card or the drop is spread across multiple cards?

yep it was 1 card had to many errors i replaced it also lowered abit mem and so far so good 180 hashrate without drop works like charm memclock was 2150 but had to lower since crashed my drivers now with 2140 works like charm... 470 8GB Hynix best thing ever !!
bardacuda
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 402


View Profile
November 15, 2017, 04:06:44 AM
 #434

Well like I say it's crashing after 5 minutes and I can't use the ROCm kernel anyway (or amdgpu-pro driver either because I'm using Debian now but apparently you don't need that).

When you say it's 0.5Mh/s below Windows do you mean with or without the dag fix?

even with DAG fix the hashrates I get is 0.4-0.5 lower on same card same clocks on win 10.

Finally got it working. All my problems were because of the Pitcairn card being in the system. When I use the radeon driver then it won't mine at all, because it says DRM version is 2.50, even though I'm only trying to mine on the 570. When I use the amdgpu driver for the 270 I can mine...but the dag fix doesn't work.

Now after taking that card out of the system I'm getting 28.4MH/s @ 1140/2030 on a 4GB AJR card using Claymore. Haven't tested the same settings in Windows yet but it looks like it should be on par. Now I just gotta try different miners to see what's fastest and optimize the BIOS for each individual card, but the path to Linux rigs is clear now.

Hi everyone,

I have problems to undervolt memory and core voltages.

Usually I mine with claymore at 0.85v (stable) with the commands -mvddc -cvddc and all is good, but I want to try nicehash.

So, I own rx 580 8gb;
 
I cannot undervolt with msi afterburner, memory voltage is locked for amd cards I read...I can only set core voltage but it's not enough to get me to 0.85v that I can reach with claymore.
I cannot undervolt with nicehash, it says failed to modify voltage.
I read editing voltages with polaris bios editor has no effect, I also tried to set 850 and it does not work.

How can I reach 0.85v or undervolting memory (and also core) in general, please?
Is the only option left to edit bios with hex editor? Am I missing something?

Thanks
Happy mining

Are you using the latest stable afterburner 4.4.0? It should work with the latest drivers and allow up to -200mV. Does for me anyway. Make sure you apply the BIOS signature check patch if you're running a modified BIOS (which you should be doing unless you just don't want a free +7 or more MH/s).

Undervolting the memory controller is not really worth doing. Keep it between 950 and 1000 for stability. You can just set that in the BIOS and forget it.
baga105
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 209


View Profile
November 15, 2017, 11:22:55 PM
 #435

I couldnt unvervolt the new rx 5xx cards with AB aswell. The only things that allowed me to do so was the OverdriveN tool.. And from now on im only using this Smiley

▀     DeepOnion  |  TOR Integrated & Secured  [ Facebook  Telegram  Bitcointalk  Twitter  Youtube  Reddit ]     ▀
Your Anonymity Guaranteed  ★  Your Assets Secured by TOR  ★  Guard Your Privacy!   ❱❱❱ JOIN AIRDROP NOW!
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬  File Authenticity Guaranteed by DeepVault  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Mattthev
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 252


⛏ Indeed Miners ⛏


View Profile
November 16, 2017, 07:29:15 AM
 #436

I couldnt unvervolt the new rx 5xx cards with AB aswell. The only things that allowed me to do so was the OverdriveN tool.. And from now on im only using this Smiley
That's better choice, check voltages in HWinfo64 and GPU-Z if they are applied well.

Guides:RX 470/480/570/580, VEGA Bios Mod Tutorial - SRB, PBE 💰💲│How to Mine Monero / Sumokoin + Miners Downloads ⛏How to Mine AEON (Cryptonote-light) + Miners Downloads ⛏
Guides:How to Mine ⚡Electroneum + Miners Downloads ⛏

Need bios mod, performance timings or help? Cool E-mail: monerobiosedit@gmail.com│ETH 0xA266f3158E84A70Cd2AD2cE9F0Da3143C0392A73│BTC  36aU6vUWxTG7UigKEpZzXmB6k6jy2D7xVY
JuanHungLo
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 794


I don't always drink...


View Profile
November 16, 2017, 01:41:34 PM
 #437

I couldnt unvervolt the new rx 5xx cards with AB aswell. The only things that allowed me to do so was the OverdriveN tool.. And from now on im only using this Smiley
That's better choice, check voltages in HWinfo64 and GPU-Z if they are applied well.

With Vegas, what can you do if you are using OverdriveN and HWinfo64 still reports a higher voltage than was set?

I'm glad I'm not judgmental like all you smug, superficial idiots
Mattthev
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 252


⛏ Indeed Miners ⛏


View Profile
November 16, 2017, 01:59:43 PM
 #438

I couldnt unvervolt the new rx 5xx cards with AB aswell. The only things that allowed me to do so was the OverdriveN tool.. And from now on im only using this Smiley
That's better choice, check voltages in HWinfo64 and GPU-Z if they are applied well.

With Vegas, what can you do if you are using OverdriveN and HWinfo64 still reports a higher voltage than was set?
I don't have VEGA :/ Have you tried newest AB 4.4.0 stable?
Try ask here: https://bitcointalk.org/index.php?topic=2002025.0

Guides:RX 470/480/570/580, VEGA Bios Mod Tutorial - SRB, PBE 💰💲│How to Mine Monero / Sumokoin + Miners Downloads ⛏How to Mine AEON (Cryptonote-light) + Miners Downloads ⛏
Guides:How to Mine ⚡Electroneum + Miners Downloads ⛏

Need bios mod, performance timings or help? Cool E-mail: monerobiosedit@gmail.com│ETH 0xA266f3158E84A70Cd2AD2cE9F0Da3143C0392A73│BTC  36aU6vUWxTG7UigKEpZzXmB6k6jy2D7xVY
Wolf0
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1764


Miner Developer


View Profile
November 17, 2017, 02:26:32 PM
 #439

I can see that there are ubermix 3.2 straps available.

Are those better for rx470 samsung compared to the 3.1 ones?

If the level of shittiness that the rest have displayed are any indicator.... probably not.

In that case, what is your recommendation?

I am struggling with 470's nitro+ 4gb samsung (mining edition)

Just hit 300 000 memory errors on one card...

I have a Sapphire that is Samsing 4G, but not mining edition. Did they sell the bottom of the barrel shit under that name or what?

I doubt the cards are any different. I have a few of those, and only one is acting like this. I do not know if the bios is messed up, or what...

Would you mind sharing your bios/settings with me?

VBIOS itself, yes - all the settings are in a record I just took (NSFW): http://lovehindpa.ws/screens/ethwolf-11142017.jpg

I need to make a correction: That hashrate was with the STOCK SGMiner kernel by accident. With mine, it's a hair below 32MH/s (31.95MH/s currently.)

Code:
Donations: BTC: 1WoLFdwcfNEg64fTYsX1P25KUzzSjtEZC -- XMR: 45SLUTzk7UXYHmzJ7bFN6FPfzTusdUVAZjPRgmEDw7G3SeimWM2kCdnDQXwDBYGUWaBtZNgjYtEYA22aMQT4t8KfU3vHLHG
zilos
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 9


View Profile
November 20, 2017, 12:44:04 PM
 #440

Hello to every one!

I have two problems with Radeon RX 560 Pulse MINING Edition 4096MB GDDR5 /one DVI port/ with Hynix memory. Original BIOS https://1drv.ms/f/s!Aj7gqvseJoQigw6_MDDtpQequ8k_

1st : when the memory frequency increase reaches a maximum value before crushing, then the video card crashes when the values are recorded permanently in the bios.
2nd : under the Xubuntu 16.04 LTS/64bit with AMDGPU-Pro Beta Mining Driver for Linux and under the same pc with the same hardware and settings in Claymore's Dual Ethereum AMD+NVIDIA GPU Miner v10.1, I get a slower speed of about 10%!, from 12 to 11 MHz

Оn the first point I do the following:
I'm replacing mem.Timings Strap 1750 to 2000 and 2250. If I do from 1500 I get artifacts very soon at a slower speed. I also change MEM max frequency from 2000 to 2200.
I set GPU freq. at 1020 and increase MEM freq. with step of 10.
So I got a maximum speed of 13.5 at GPU-1020 and MEM 2150. I said, ok, this is the maximum speed and I recorded the values permanently in the bios. I have not changed another as voltage or power.
But the video card when it starts digging, right at the start, immediately crashes. Color screen. Аnd very difficult to reach 13 Mhz at 1020 and 2100. MEM mast be at 1950 around and speed 12.5 to start with no problem.
Why once the videokard works without a problem on one values, after the restart do not want it? on the same computer!

On the second point I do the following:
I just change the same type of hard drive with Linux and I get at a slow speed at 11 MHz. Settings of videocard are in the Bios.
At windows 10/64bit with Win10-64Bit-Crimson-ReLive-Beta-Blockchain-Workloads-Aug23 I get 12 MHz...

Thanks in advise!
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 28 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!